fbpx

Fotobok test: Her årets 3 vinnere på pris og kvalitet (2023)

Igjennom barndommen var fotoboker det beste jeg visste og det er fortsatt på toppen av mine favoritt aktiviteter. Men det er ikke alltid like gøy å lage de, spesielt når ikke kvaliteten er som forventet. For å finne ut hvem som var beste på markedet har vi testet en rekke forskjellige produsenter for å finne de som leverer det beste produktet til den beste prisen.

Etter å ha testet 7 forskjellige leverandører og brukt over 28 timer på testing var det Fotoknudsen som leverte best sammenlagt. De er enkle å bruke, prisen er god og resultatet er perfekt. I dag kan du bestille hos Fotoknudsen HER så får du 40% på fotobøker! Skal du bestille en bok senere er det viktig at du kommer tilbake til oss slik at du får Fotoknudsen sin nye rabattkode da vi oppdaterer disse kontinuerlig.

Det vi likte best med fotoknutsen var dette:

  • Det er ikke nødvendig å laste ned et spesialprogram for å få designe fotoboken, alt kan gjøre på nett.
  • Det er både raskt, trygt og enkelt å lage fotobøker hos fotokndsen.
  • De leverer alltid et godt resultat. Bilde kvalitet er perfekt og selve boken er av høy kvalitet.
  • I tillegg til dette er den rimelig sammenlignet med andre aktører.

Fotoknudsen – Best i test

Sjekk Prisen →

Fotoknudsen er en stor aktør når det kommer til foto som er kjent for sin gode kundeservice og kvalitet. Igjennom testene våre har vi ikke annet en positive ting å si om Fotoknudsen og etter å ha lest andre kunders tilbakemeldinger er vi sikker på at du også blir fornøyd.

Etter å ha opprettet en bruker vil du bli sendt til denne nettsiden (bilde nedenfor)

Her får du muligheten til å designe boken til den størrelsen, fargen og oppsettingen du selv ønsker. Før du starter gir de deg en kort instruksjon om hvordan du skal bruke programmet slik at alle kan lage en fotobok, selv uten datakunnskaper. Det kan ta noen minutter for å bli kjent med programmet men når du har lært deg dette har du muligheten til å lage flere fantastiske fotobøker i flere år fremover i tid.

Det er enkelt å laste opp bildene og gjøre endringer på utsende på boken. Etter at bestillingen er gjort tar det ikke mange dager før den ligger pakket og klart i posten.

Konklusjon: Vi har testet en rekke forskjellige programmer og leverandører på nettet og det var Fotoknudsen som scoret best på hvert test punkt. Hvis du er ute etter en fotobok som er vin å se til og er av høy kvalitet er det ingen tvil om at Fotoknudsen er leverandøren du burde velge.


2. CEWE photo – Et godt andre valg

SJEKK PRISEN →

Hvis Fotoknudsen sine fotobøker ikke er tilgjengelig er det CEWE photo sine fotoalbum vi anbefaler. De har levert tjenesten i flere år som gjør at de har laget gode systemer som er enkel å bruke. Sammenlignet med Fotoknudsen er den noe vanskeligere å lage fotoboken, men det er langt ifra umulig.

I tilleg til å lage boken på nett har de også et stabil program som tar kun noen få sekunder å laste ned.

Du har muligheten til å laste CEWE photo sitt fotobok program på både mobilen og nettbrett slik at du kan gjøre endringer og legge til bilder hvor enn du befinner deg.

Etter å ha brukt Fotoknudsen sin programvare i forkant syntes vi det ble noe knotete å finne frem hos CEWE, man har de samme funksjonene men navigeringen på nettsiden er noe vanskeligere. Her kan du se hvordan programvaren ser ut (Bilde nedenfor.)

Prisene til CEWE er også rimeligere sammenlignet med Fotoknudsen. Fotobøkerne er noe tynnere i tykkelsen, men dette er ikke noe man legger merke til hvis man har de side til side.

Konklusjon: Hvis du har PC i fingrene er det CEWE vi anbefaler. Prisenene er lavere og kundeservicen er på plass. Selve fotoboken er av noe lavere kvalitet, men langt ifra dårlig. Leveringen var også rask så er her får du mye for pengene.


Hvordan lage en bok hos Fotoknudsen

Hvis du ikke forstår deg helt på hvordan fotoknudsen sin programvare fungerer er denne informasjonen for deg. Her skal vi gå igjennom hvordan du skal lage din egen bok hos fotoknudsen. De har allerede laget en enkel video som du kan se nedenfor hvis du foretrekker å høre instruksene istendenfor å lese de.

 

Det første du må gjøre er å lage en ny bruker hos fotoknudsen hvis du ikke har gjort dette før. Skjemaet dukker autmoatisk opp når du har klikket på Fotobok og start. Da kan du taste inn navnet ditt og emailen slik at du har dette til senere.

Når dette er gjort kan du velge om du ønsker å designe boken på nett eller på programmet til Fotoknudsen, selv foretrekker jeg å gjøre det på nett, men for noen som er litt mer tekniske av seg kan det lønne seg å bruke programmet deres på grunn av lagrinsmulighetene og ekstra funksjonene man får.

Når er i gang kan du lese introksjonen som popper opp slik at du får en oversikt over hva de ulike knappen gjør og hvordan de fungerer. Jeg syntes programmet var ganske selvforklarende og enkelt å buke. Man får muligheten til å legge til det designet man ønsker, størrelsen på boken og mye mer!

Det er vanskelig for meg å vise deg hvordan du setter inn bilder i form av tekst, så her må du nesten hendvende deg til vidoen ovenfor eller spørre en venn om hjelp hvis du ikke finner ut av det.

Når du designet og plassert bildene der de skal vare er det bare bestillingen som gjenstår. Denne er helt standard og jeg er sikker på at du klarer dette på egenhånd.

Hvorfor burde du lage en fotobok sammenlignet med å ha de på mobilen?

Teknologien har endret seg mye de siste årene, men det å ha en fotobok der du lagrer minnene dine er fortsatt ingen dum ide. Når man har bildene i en bok får man en helt annen opplevelse når man mimrer tilbake på øyeblikkene. Dette tror jeg skyldes to ting, bedre bilde kvalitet og at de er håndfaste, du kan holde de.

På grunn av den nye teknologien er det også mye enklere å lage fotobøker som holder lenge. Før i tiden måtte man manuelt få bildene printet ut og deretter sette de inn i et album selv, men dette er ikke nødvendig i dag takket være tjenester som Fotoknudsen.

Årene går raskt forbi, derfor er det lurt å lage en bok for hvert år slik at du ikke trenger å lage 10 bøker etter å ha utsatt oppgaven i flere år.

Skal du vise frem en sydentur eller en opplevelse du har vært på til gjestene som er på besøk er det både mer interessant og spennende å vise frem en fotobok sammenlignet med en mobil skjerm. Du kan foklare hva som skjedde her og der slik at får med gjestene på opplevelsen du en gang hadde.

Hva burde du sjekke når du skal kjøpe en fotobok

Hvis du ønsker å finne en produsent på egenhånd er det viktig at du tar noen forhåndsregler og leser igjennom eksisterende kunders tilbakemeldinger da produsentene selv ikke har noe vondt å si om seg selv. For at du skal få fotoboken som egner seg best for deg og din lommebok anbefaler vi at du sjekker disse punktene.

Bilde kvalitet

Et av de viktigste punktene på listen er bildekvaliteten, er ikke denne på plass er det ingen vits å kjøpe en fotobok. Igjennom testene våre oppdaget vi at forskjellen har var større enn det vi hadde forventet. Noen hadde for høy lysstyrke og noen var utydelige. For å presse bilder i en høy kvalitet trengs det maskiner som koster en god del penger og dette er det ikke alle firma som har rå til, spesielt mindre selskap.

Både Fotoknudsen og CEWE photo ga fotobøker av høy kvalitet med tydelige bilder.

Bok kvalitet

Etter bilder et det boken som er viktigst. Det er viktig at denne er robust og ser bra ut. Skal man vise frem en fotobok er det en fordel at den ser bra ut og tåler en del da den er lagd for å vare i flere år. Du kan alltids bestille en ny fotobok hvis den er ødelagt, men dette kan bli en krevende prosess da du må finne frem de gamle bildene på datamaskinen.

Leveringstid

Når endelig har satt sammen fotoboken og er klar til å bestille kan det være godt å ha et selskap som er raskt og effektivt slik at du får fotoboken innen et par arbeidsdager. Vi har sett tilfeller der venner og kollegaer har bestilt fotobøker av mindre aktører og opplevd at det har tatt opptil 14 dager for å få de levert, noe som kan både skape stress og skuffelse hvis du har bestilt en fotobok som gave.

Pris

Dette siste punktet er pris. Alle fotobøkerne blir solgt til en grei pris, men hvis du er på et stramt budsjett kan det være lurt å pris shoppe for å finne de beste tilbudene. Hvis du bruker vår rabatt kode hos fotoknudsen får du de til en god pris, men hvis disse er utilgjengelig anbefaler vi CEWE photo.

Fotobok