fbpx

Fotbad test: Legg til litt luksus i hverdagen (2022)

I en hektisk hverdag der man stadig er på farten, eller står på beina i mange timer gjennom arbeidsdagen kan føttene trenge litt ekstra kjærlighet. Da kan et avslappende fotbad være den lille luksusen du sårt trenger. Derfor har vi funnet frem til seks flotte alternativer som gir en avslappende behandling av føttene dine. Vi har gått gjennom et bredt utvalg fotbad og funnet frem til de beste kandidatene for alle formål. Dermed vil alle finne et fotbad test som passer både behov og budsjett i denne testen.

Det kan være en rekke helsemessige fordeler med å unne seg litt hverdagsluksus i form av et fotbad. Spesielt er dette gjeldende dersom man gjennom arbeidsdagen har mye stillesittende aktivitet som påvirker blodsirkulasjonen i føttene. Da kan man øke blodsirkulasjonen igjen ved hjelp av en behagelig punktmassasje, men kanskje like godt mykne opp den harde huden som gjerne oppstår på føttene.

For å finne frem til de beste fotbad tilgjengelig har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Dette inkluderer tidligere best i test artikler, tilbakemeldinger fra tidligere kjøpere og informasjon publisert av forhandlere og produsenter. Med dette som utgangspunkt har vi klart å komme frem til de produktene som er best til sin bruk basert på en helhetlig vurdering.

Fotbadet som kom best ut av våre undersøkelser var Beurer FB50. Her får du et enkelt fotbad som kan gi deg en behagelig dyptgående fotmassasje hjemme i stuen. Maskinen kommer med flere programmer som gjør at du selv kan velge hvordan du vil ha det. Perfekt for deg som ønsker å unne deg en liten spaopplevelse etter en lang dag på jobb.

VÅRE favoritter

 • Infrarøde varmepunkter
 • Anti-skli føtter
 • Avtagbart lokk
SJEKK PRISEN →
 • 5 forskjellige temperaturer
 • Flere typer massasje
 • Anti-skli føtter
SJEKK PRISEN →
 • Medfølgende pedikyrtilbehør
 • Flere massasjefunksjonaliteter
 • Sprutbeskyttelse
SJEKK PRISEN →

Fotbad test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Beurer FB50 fotbad
Praktisk fotbadmaskin fra Beurer med flere forhåndsprogrammerte programmer. Her kan du få en dyptgående fotmassasje hjemme i stuen, eller bare ta et avslappende fotbad. Uansett er det du som avgjør da maskinen lett kan stilles inn etter egne preferanser. Perfekt for å unne seg litt hverdagsluksus etter en lang dag på arbeid.
SJEKK PRISEN →
Beurer FB35 fotbad
Dette populære fotbadet fra Beurer kommer med boblemassasje og har i tillegg vibrasjonsmassasje i bunnen. Denne kombinasjonen gir en behagelig opplevelse for føttene. Ønsker du ekstra stimulering av fotbladene kan du bevege dem over massasjepunktene i bunnen av fotbadet for å oppnå en punktmassasje.
SJEKK PRISEN →
Beurer FB20 fotbad
Her har Beurer kombinert funksjonalitet og pris for å lage et ypperlig produkt. Fotbadet har boblemassasje og vibrasjonsmassasje kombinert med massasjeruller i bunnen. Resultatet er en av de beste alternativene for deg som ønsker et kostnadseffektivt fotbad. På toppen av dette medfølger det et avtagbart lokk som forhindrer at vannet skvulper over.
SJEKK PRISEN →
Andersson FTB 2.0 fotbad
FTB 2.0 er et kostnadseffektivt fotbad fra Andersson. Fotbadet har mange av de samme funksjonene som dyrere alternativer har, inkludert varme- og boblemassasje. Du kan også fritt velge temperatur på vannet fra 35 til 48 grader. Kraftig vibrasjonsmassasje leverer godt og kan kombineres med de seks massasjeballene som er festet til bunnen av badet.
SJEKK PRISEN →
Beurer FB30 fotbad
Praktisk og behagelig fotbad som krever liten oppbevaringsplass. Her har Beurer produsert et kompakt design som fungerer utmerket for deg som har lite plass til overs. Fotbadet byr på både boble- og vibrasjonsmassasje, samt infrarøde varmepunkter. Når du er ferdig med å bruke fotbadet kan det pakkes sammen for å ta minst mulig plass.
SJEKK PRISEN →
OBH Nordica Foot Spa Infra Heat 6063
Billig, men populært fotbad som byr på hele tre forskjellige massasjeprogram. Her kan du kombinere boble- og vibrasjonsmassasje med infrarøde varmepunkter. Dette skaper en varm og behagelig opplevelse som gir en avslappende effekt på føttene. Fotbadet har også massasjeruller i bunnen som gjør at du kan bevege føttene frem og tilbake for en ekstra punktmassasje.
SJEKK PRISEN →

1. Beurer FB50 fotbad – Best i test

BEURER FB050

SJEKK PRISEN →

FB50 er den mest luksuriøse modellen Beurer tilbyr og kommer med en rekke smarte funksjonaliteter. Maskinen byr på profesjonell fotmassasje der du kan velge mellom tradisjonell massasje og boblemassasje. Det unike med boblemassasje er at maskinen benytter luftbobler til å skape en stimulerende effekt på føttene.

Maskinen gjør det mulig å velge ønsket oppvarming og kommer med fem temperaturnivåer. Dermed kan du selv velge den temperaturen du ønsker blant 35, 38, 42, 45 og 48 grader. Dette er for at du skal oppleve høyt nivå av komfort og kunne skreddersy opplevelsen etter egne preferanser. Dette kommer spesielt godt med om vinteren da mange kan oppleve at man fryser på føttene og at et for varmt bad kan bli ubehagelig.

I bunnen av maskinen har Beurer utstyrt den med flere infrarøde lyspunkter. Disse er med på å skape en varmegivende effekt mens badet er i bruk. Disse er kombinert med massasjeruller som gir en avslappende og behagelig punktmassasje for fotsålen. For ekstra stimulering kan du bevege føttene frem og tilbake slik at de ruller over massasjepunktene.

Uansett om du ønsker et behagelig fotbad eller full massasje er Beurer F50 et utmerket alternativ. Mulighetene for å tilpasse badet etter egne preferanser gjør at alle vil finne en behandling de liker godt. Velg blant de forhåndsprogrammerte behandlingene eller skreddersy din egen behandling. Skulle du ønske et enkelt fotbad kan du enkelt fjerne massasjepunktene.

Oppsummert

 • 5 forskjellige temperaturer
 • Flere typer massasje
 • Anti-skli føtter

LES MER


2. Beurer FB35 fotbad – Bestselger

BEURER FB035

SJEKK PRISEN →

Utstyrt med boble- og vibrasjonsmassasje er dette fotbadet et rent boblebad for føttene dine. Her kan du synke ned i sofaen og nyte en stimulerende massasje som gir en myk og oppfriskende opplevelse for føttene. Kombinasjonen av boble- og vibrasjonsmassasje gjør at fotbladene både mykner opp og samtidig får en behagelig massasje samtidig.

For å øke komforten ytterligere har Beurer utstyrt bunnen av fotbadet med massasjeruller og infrarøde lyspunkter. De infrarøde lyspunktene tilfører et varmeelement til fotbadet, mens massasjerullene gir en oppkvikkende punktmassasje. Beveg føttene frem og tilbake på massasjerullen for å oppnå punktstimulering som øker blodgjennomstrømningen i føttene. Perfekt for deg som har lange dager der du står mye stille på føttene.

Av praktiske årsaker kommer fotbadet med tilbehør for pedikyrbehandling, samt et avtakbart anti-sprut lokk. Vi har sett tilbakemeldinger om at det fortsatt kan sprute ut vann når lokket er på dersom man benytter de kraftigste innstillingene på fotbadet, derfor anbefaler vi at man benytter det på et gulv som tåler litt søl, eller passer på å legge et håndkle under før man skrur på fotbadet.

Dette populære fotbadet fra Beurer kommer med en rekke behagelige programmer og kan tilby en komplett spaopplevelse hjemme på stuegulvet. Resultatet er at maskinen raskt har blitt en bestselger. Her kan du oppnå en stimulerende massasje, gjennomføre et enkelt fotbad eller kombinere de to for en fullverdig spaopplevelse etter en lang arbeidsdag.

Oppsummert

 • Infrarøde varmepunkter
 • Anti-skli føtter
 • Avtagbart lokk

LES MER


3. Beurer FB20 fotbad – Best på budsjett

BEURER FB020

SJEKK PRISEN →

FB20 er et bestselgende fotbad fra Beurer. Her har produsenten kombinert funksjonalitet og pris for å lage et produkt som yter godt, men fortsatt passer alle budsjetter. Fotbadet har alle de funksjonalitetene vi forventer av et kvalitetsbad. Du kan velge mellom boble- og vibrasjonsmassasje, samt nyte de bevegelige massasjerullene i bunnen av badet.

Her har produsenten lyktes utmerket i forsøket på å lage et funksjonelt, men samtidig kostnadseffektivt fotbad. Dermed kan du nyte godt av avansert funksjonalitet i et relativt lite og kompakt design. Blant annet vil boblemassasjen gi en forfriskende og lett massasje, som kombinert med massasjerullene virkelig får igang blodsirkulasjonen av føttene dine. Dette er et utmerket verktøy for deg som står mye gjennom arbeidsdagen og ønsker å unne deg det lille ekstra.

På toppen av dette får du med utstyr som gjør opplevelsen enda bedre. Fotbadet kommer blant annet med tre forskjellige munnstykker som gir forskjellige massasjeopplevelser i badet, samt tilbehør for pedikyr som kan benyttes etter badet. Dette hjelper med fjerning av hard hud og døde hudceller som har myknet opp under fotbadet ditt.

Skulle du ønske å unne deg litt hverdagsluksus, men ikke har budsjett eller ønske om å investere i et premium fotbad, vil dette være et utmerket alternativ. Her får du alle de nødvendige funksjonalitetene for en fullverdig spakveld, samt praktisk tilbehør til en svært overkommelig pris. Beurer har benyttet sin avanserte teknologi kombinert med et praktisk design for å gi en den ekstra gode følelsen, men en budsjettvennlig kostnad.

Oppsummert

 • Medfølgende pedikyrtilbehør
 • Flere massasjefunksjonaliteter
 • Sprutbeskyttelse

LES MER


4. Andersson FTB 2.0 fotbad – Mye for pengene

Andersson FTB 2.0

SJEKK PRISEN →

Andersson FTB 2.0 er et fotbad der vi sitter igjen med inntrykket at man får mye funksjonalitet for pengene. Her får du mange av de samme funksjonalitetene som på et mer kostbart fotbad, samt noe praktisk tilbehør. Noe vi liker spesielt godt med dette fotbadet er varme- og boblefunksjonen som maskinen har. Du kan også fritt stille inn temperaturen på vannet fra 35 til 48 grader. Dersom du heller kaldt vann i fotbadet vil maskinen varme det opp til ønsket temperatur.

Til massasje benytter fotbadet seg av bobler og vibrasjon. Maskinen har også seks massasjeballer montert i bunnen, men disse beveger seg ikke som en del av massasjen. Her kan du derimot bevege føttene frem og tilbake for å oppnå en ekstra stimulering av fotsålene. Alt i alt får man en behagelig opplevelse som stimulerer føttene utmerket etter en lang arbeidsdag.

Som med flere av de andre fotbadene vi har sett på kommer også FTB 2.0 med flere forhåndsinnstilte programmer. Her kan du velge mellom infrarødt varmelys, boblebad, vibrasjonsmassasje, eller en kombinasjon av disse. Det er også greit å vite at temperaturen for vannet er separat fra disse programmene, så de vil ikke påvirke temperaturen nevneverdig.

Dersom du ønsker et fotbad som gir mye for pengene vil FTB 2.0 være et utmerket alternativ. Her får du et fotbad som har mange av de samme funksjonalitetene som mer kostbare alternativer byr på, samt du får med en praktisk skrubb og børste for å behandle hard hud på føttene. Dermed kan du få en full fotbehandling til en svært overkommelig pris.

Oppsummert

 • Justerbar termostat
 • Børste og skrubb medfølger
 • Tre forskjellige massasjefunksjoner

LES MER


5. Beurer FB30 fotbad – Kompakt løsning

BEURER FB030

SJEKK PRISEN →

FB30 er en utmerket kombinasjon av praktisk design og høy funksjonalitet. Beurer har kombinert begge deler for å skape et enkelt, men svært behagelig fotbad. Her kan du nyte boble- og vibrasjonsmassasje, samt nyte godt av de infrarøde varmepunktene i bunnen av badet. Dette gir en varm og behagelig opplevelse som virker avslappende på føttene.

Når det gjelder massasje benytter FB30 seg av lignende teknologi som vår testvinner FB50. Her får du muligheten til å velge mellom boblemassasje og vibrasjonsmassasje. Eventuelt kan du kombinere disse to for en enda bedre opplevelse. Det eneste vi mangler sammenlignet med premium varianten er massasjerullene som FB50 har i bunnen. FB30 har riktignok ruglete bunnflate som gir en lignende effekt, men det blir ikke helt det samme.

Det som gjør at vi liker dette fotbadet spesielt godt er muligheten til å justere størrelsen. Her kan du trekke ut fotbadet når det skal brukes, og deretter enkelt presse det sammen igjen når du er ferdig. Dermed tar det opp minimalt med plass og fungerer utmerket for deg som bor i leilighet, eller ikke har muligheten til å ha et stort fotbad stående fremme på badet.

Ønsker du deg et fotbad med høy kvalitet, men har begrenset med plass tilgjengelig er dette et utmerket alternativ. Her får du Beurer sin funksjonalitet i et lett og kompakt design. Fotbadet kan pakkes sammen når det ikke er i bruk slik at det tar opp svært begrenset med lagringsplass. Til tross for dette har fotbadet både boble- og vibrasjonsmassasje som byr på en komfortabel spaopplevelse hjemme på stuegulvet.

Oppsummert

 • Innebygd termostat
 • Boble- og vibrasjonsmassasje
 • Passer opptil str. 45

LES MER


6. OBH Nordica Foot Spa Infra Heat 6063 – Billigste alternativet

OBH Nordica Foot Spa Infra Heat

SJEKK PRISEN →

Dette rimelige fotbadet fra OBH Nordica passer utmerket for deg som vil ha et enkelt fotbad. Til tross for den lave prisen får du et fullverdig fotbad som byr på boble- og vibrasjonsmassasje, infrarøde varmepunkter og massasjeruller i bunnen. Fotbadet har tre forhåndsinnstilte programmer, eller du kan velge å kombinere de forskjellige funksjonalitetene etter ønske.

Ved å rulle føttene frem og tilbake på massasjerullene i bunnen oppnår du punktmassasje. Dette bidrar med økt blodsirkulasjon i føttene og vil ha en svært behagelig effekt for slitne føtter. Særlig for deg som jobber lange dager med mye stillestående aktivitet vil dette være et forfriskende innslag i hverdagen.

Fotbadet dekker de grunnleggende behovene for massasje, men når det kommer til effekt og kvalitet blir vi påminnet at dette er det rimeligste alternativet. Fotbadet har en effekt på kun 90W, som i liten grad kan sammenlignes med testvinneren FB50 sin effekt på hele 400W. Konsekvensen av den lave effekten er at fotbadet ikke helt klarer å justere vanntemperaturen, men når dette er sagt kan det heller ikke forventes av et fotbad i denne prisklassen.

OBH Nordica sitt fotbad passer best for deg som kun ønsker det mest grunnleggende som boble- og vibrasjonsmassasje. Det fungerer også utmerket som et fotbad dersom du kun ønsker manuell massasje med rullene før du selv gjør resten av jobben. Vi mener at kvalitet og pris samspiller godt, der funksjonaliteten når forventningene, men ikke noe særlig utover dette. Ønsker du et mer fullverdig fotbad kan det derfor være lurt å vurdere Andersson FTB 2.0, eller Beurer FB30 fremfor OBH Nordica sitt rimeligste alternativ.

Oppsummert

 • Bobble- og vibrasjonsmassasje
 • Massasjeruller
 • Infrarøde varmepunkter

LES MER


Spørsmål og svar

Hvorfor bør et fotbad ha massasjeruller?

Massasjeruller i bunnen av fotbadet fungerer som en praktisk punktmassasje og kan bistå til økt blodsirkulasjon i fotsålen. Dette er spesielt nyttig hvis du har arbeid der stillestående aktivitet gjennom dagen er vanlig.

Hvordan fungerer infrarøde varmepunkter?

Infrarøde varmepunkter tilfører en varme til badet og gir en oppvarmende effekt på føttene. Dette bidrar til å gi en avslappende følelse når man benytter seg av fotbadet, men også til å opprettholde temperaturen så lenge som mulig.

Hvor bør man bruke et fotbad?

Det er alltid en risiko for at det blir vannsøl på gulvet når man benytter et fotbad. Du bør derfor alltid forsikre deg om at underlaget tåler vann, eventuelt ta de rette forhåndsreglene før du starter fotbadet.

Hvilke effekt har et fotbad?

Et fotbad myker opp huden på føttene og kan ha en positiv effekt på blodsirkulasjon. Dette bidrar til at føttene føles mindre tunge og kan være særlig behagelig for deg som har fysisk belastende arbeid på en daglig basis.

Når bør man bruke et fotbad?

Det mest hensiktsmessige er å benytte et fotbad på kvelden før man skal legge seg. Da kan man nyte den avslappende effekten lengst mulig, men man har også muligheten til å ta i bruk kremer og lignende.