fbpx

Foodprosessor test: Disse 5 er Best i test (2022)

En foodprosessor, eller kjøkkenmaskin som det også er kjent som, er et effektiv kjøkkenredskap som både blander, kutter, river og mikser matvarene for deg. Maskinen kan brukes til å lage pureer, piske krem, eller elte deig.

Siden disse kjøkkenmaskinene i dag er et vanlig syn i de alminnelige hjem utvikles det nye modeller i hopetall. Av den grunn kan det være nokså vanskelig å vite hvilken foodprosessor man egentlig bør velge. Det er derfor vi har opprettet vår foodprosessor test.

Ved å grundig gjennomgå dagens utvalg håper vi å gjøre det enklere for deg å finne en foodprosessor. Vår gjennomgang er basert på innhenting av informasjon fra troverdige kilder og beskrivelser.

Modellen vi opplevde som den beste basert på vår gjennomgang, var ingen ringere enn Braun FP3010. Her får du en særdeles effektiv maskin, med variable hastigheter og en rekke tilbehør. Om du heller ønsker å gå for en eksklusiv toppmodell av skyhøy kvalitet, er det Sage The Kitchen Wizz Pro vi anbefaler.

VÅRE favoritter

 • Liten og praktisk foodprosessor
 • Brukervennlig
 • Lekkert design med friske farger
SJEKK PRISEN →
 • Effektiv foodprosessor med 15 hastighetstrinn
 • God kapasitet på 2 liter
 • Det medfølger en rekke tilbehør
SJEKK PRISEN →
 • Effektiv foodprosessor på 250 watt
 • Funksjonsrik
 • Populær maskin utviklet av den kjente produsenten, KitchenAid
SJEKK PRISEN →

Foodprosessor test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Braun FP3010
Testvinneren er vår ubestridt favoritt på grunn av sin unike kombinasjon av pris, kvalitet og funksjonalitet. Her får du en effektiv og brukervennlig foodprosessor med en rekke tilbehør, til en usedvanlig god pris.
SJEKK PRISEN →
Kitchen Aid Mini
Kjøkkenspesialist Kitchen Aid, har her utviklet en liten, fargerik foodprosessor med flere hendige bruksområder. Denne smarte mini modellen er både effektiv og brukervennlig, samt at den har materialer av høy kvalitet. Her får du mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
KitchenAid 5KFP0719EAC
Denne modellen fra Kitchen Aid imponerer takket være sin gode effekt på 250 watt. Det gjør den til en av de mest effektive og kraftigste modellene på dagens marked. I tillegg utmerker den seg med sin gode kapasitet, flerfoldige funksjoner og ulike hastighetsinnstillinger.
SJEKK PRISEN →
Bosch MCM3110W
Denne pålitelige foodprosessoren fra Bosch er en av de mest prisvennlige på dagens marked. Selv om den er på nedre del av prisskalaen, imponerer den på flere områder. Den er blant annet meget stabil og robust, jobber på høy effekt, samt at den har en god kapasitet.
SJEKK PRISEN →
Sage The Kitchen Wizz Pro
Med Sage foodprosessor blir selv de mest krevende kjøkkenoppgaver gjennomført med den største selvfølge. Den har nemlig en enorm effekt på hele 2000 watt i tillegg til en rekke funksjonsinnstillinger. Denne unike toppmodellen er perfekt for alle som skal håndtere de mest krevende kjøkkenoppgaver.
SJEKK PRISEN →

1. Braun FP3010 Best i test

Braun Foodprosessor FP3010

SJEKK PRISEN →

Testvinneren utmerker seg på flere områder og det er en tilsynelatende svært populær maskin. Den får gode skussmål på kundeanmeldelsene og beskrives som «upåklagelig», «effektiv» og «brukervennlig». Det som derimot gjør denne til vår ubestridte ener er den unike kombinasjonen av både pris, funksjonalitet og effekt. Her betaler du lite for en maskin som virkelig gjør jobben.

I tillegg har den en høyeffektive motor et lavt strømforbruk, som gjør Braun sin foodprosessor både miljøvennlig og kostnadsbesparende. Foodprosessoren tilhører Brauns Tribute Collection som gjeninnfører nydesignede, teknisk forbedrede utgaver av bedriften sine mest populære produkter. Maskinen er enkel å bruke og enkel å oppbevare takket være det kompakt design. Maskinen måler nemlig 29x39x38 cm og den veier 4,2 kilo.

Dessuten er den av høy kvalitet da den er laget av slitesterk plast. De medfølgende delene tåler til og med oppvaskmaskin. Det som kanskje imponerer aller mest er alt tilbehøret som medfølger. Med maskinen får du både deigkrok, avtakbare blandekniver, ekstra grovt strimletilbehør, rivetilbehør, strimletilbehør og skivetilbehør som alt er i rustfritt stål, samt vispe/blandetilbehør.

Avslutningsvis er det også verdt å bemerke seg at den har hele 15 hastighetstrinn, hvilket gjør det lett å justere til foretrukket hastighet, samt at den har en meget romslig kapasitet på 2 liter. Det gjør at du kan kutte, elte og hakke mye mat om gangen. Prisen er også bra, så her betaler du relativt lite for det som er en eksepsjonell foodprosessor.

Oppsummert

 • Effektiv foodprosessor med 15 hastighetstrinn
 • God kapasitet på 2 liter
 • Det medfølger en rekke tilbehør
 • Den beste kombinasjon av pris, kvalitet og funksjonalitet

LES MER

2. Kitchen Aid Mini — Mye for pengene

KitchenAid Mini Foodprocessor

SJEKK PRISEN →

Kjøkkenspesialist, Kitchen Aid, har her utviklet en liten, fargerik foodprosessor med flere hendige bruksområder. Denne smarte mini-modellen er både effektiv og brukervennlig, samt at den har materialer av høy kvalitet. I tillegg er prisen god, så her slipper du å grave alt for dypt i lommeboken for å anskaffe en praktisk foodprosessor.

Den populære maskinen vil også garantert bringe liv til kjøkkenet ditt, takket være det herlige fargekicket. Den er meget lekker å se på, og med målene 22x14x17 cm er den enkel å gjemme bort. Produktet er også lett å håndtere på grunn av størrelsen, og er ideelt for daglig bruk. Den er med andre ord perfekt for alle som trenger en liten praktisk foodprosessor.

Denne kjøkkenmaskinen er pålitelig og hjelper deg med å kutte frukt og grønnsaker, samt blande sauser og dressinger. Den sterke rustfrie stålkniven lar deg til og med hakke harde matvarer som nøtter. Dråpebeholderen imponerer også, slik at du kan legge til den perfekte mengden væske, for eksempel olje, under forberedelse.

Kjøkkenmaskinen har videre to forskjellige hastighetsfunksjoner, samt en pulsfunksjon. De ulike alternativene gir deg full kontroll over situasjonen, og resultatene blir like perfekte hver gang! One-touch-funksjonen gjør bruken ekstra enkel. De løse delene er lett å fjerne og kan enkelt rengjøres i oppvaskmaskinen. Denne foodprosessoren gjør matlagingen til en lek hver eneste gang.

Oppsummert

 • Liten og praktisk foodprosessor
 • Prisgunstig – du får mye for pengene
 • Brukervennlig
 • Lekkert design med friske farger

LES MER

3. KitchenAid 5KFP0719EAC — Effektiv foodprosessor

KitchenAid Kjøkkenmaskin 5KFP0719EAC

SJEKK PRISEN →

Denne modellen fra Kitchen Aid imponerer takket være sin gode effekt på 250 watt. Det gjør den til en av de mest effektive og kraftigste modellene på dagens marked. I tillegg utmerker den seg med sin gode kapasitet, flerfoldige funksjoner og ulike hastighetsinnstillinger. Med denne modellen fra KitchenAid vil du uten problem håndtere enhver kjøkkenoppgave som en lek.

Den kremfargede kjøkkenmaskinen fra KitchenAid rommer 1,7 l, samt at den er utstyrt med en profesjonell motor som snurrer på 250 watt. Den er videre utrustet med flere funksjoner som blant annet oppskjæring, rivjern, hakking og mikser. På toppen sitter et ekstra stort innmatingsrør som lar deg putte i de store matvarene. Den har tre forskjellige hastigheter som du kan variere mellom, slik at du får maten akkurat slik du best liker den.

Maskinen er i tillegg nokså plassbesparende, ettersom den har målene 39x19x19 cm. Den veier også kun 2,9 kilo, slik at den enkelt kan gjemmes i kjøkkenskapet ved behov. Prisen er heller ikke den verste, i alle fall med tanke på at det er en toppmodell utviklet av et kjent merkevare, som igjen betyr at du får god valuta for pengene.

Vi bet oss også merke i hvor godt den skåret på kundeanmeldelsene, så vi kan nærmest garantere at dette er en foodprosessor du kommer til å bli fornøyd med.

Oppsummert

 • Effektiv foodprosessor på 250 watt
 • Funksjonsrik
 • Populær maskin utviklet av den kjente produsenten, KitchenAid

LES MER

4. Bosch MCM3110W — Prisvennlig foodprosessor

Bosch MCM3110W Foodprosessor

SJEKK PRISEN →

Denne pålitelige foodprosessoren fra Bosch er en av de mest prisvennlige på dagens marked. Selv om den er på nedre del av prisskalaen, imponerer den på flere områder. Den er blant annet meget stabil og robust, jobber på høy effekt, samt at den har en god kapasitet. Du får også mye praktisk tilbehør i tillegg til at den fungerer godt på alle slags matvarer.

Bosch foodprosessor virker å være umåtelig populær, ettersom den beskrives som en utmerket hjelper i hverdagen. Den har en motor på 800 watt, to hastigheter og pulsfunksjon. Takket være det allsidige tilbehøret kan denne prosessoren hjelpe deg med å både hakke, snitte, rive, vispe og røre. Den medfølgende skålen er BPA fri og holder opp til 2,3 liter, den har et medfølgende lokk, en nedstopper, en multifunksjonskniv og en vendbar raspeskive samt en vendbar skjæreskive.

Foodprosessoren har dessuten en smart sikkerhetsfunksjon som gjør at den ikke kan starte uten at lokket er satt på korrekt i låseposisjon. Du trenger ikke bekymre deg for at rengjøringen skal være vanskelig – alt tilbehøret bortsett fra kniven kan vaskes i oppvaskmaskin. For å spare plass kan du oppbevare tilbehøret i den medfølgende boksen.

På grunn at det moderne og kompakte designet passer også foodprosessoren til både små og store kjøkken. Alt i alt er det en brukervennlig foodprosessor som gir perfekte resultater på null tid hver gang, og som koster lite sammenlignet med resten av toppmodellene på markedet.

Oppsummert

 • Funksjonsrik foodprosessor
 • Prisvennlig
 • Høy kvalitet

LES MER

5. Sage The Kitchen Wizz Pro — Premium

Sage Foodprosessor The Kitchen Wizz Pro

SJEKK PRISEN →

Om du virkelig ønsker å slå på stortromma og har behov for den kraftigste foodprosessoren på markedet, er det ingen tvil om at det er denne modellen du må gå for. Med Sage foodprosessor blir selv de mest krevende kjøkkenoppgaver gjennomført med den største selvfølge. Den har nemlig en enorm effekt på hele 2000 watt i tillegg til en rekke funksjonsinnstillinger.

Sage the Kitchen Wizz Pro er den perfekte kjøkkenhjelpen. Sikker, stabil og med 24 nøyaktige tykkelser gir Kitchen Wizz Pro 3,7L deg den ultimate kontrollen slik at dine skiver blir akkurat så tynne som du vil ha dem – fra papirtynne på 0,5 mm opp til 8.0mm. Det ekstra store materøret gjør at du uten problem kan mate ned store ingredienser uten å dele dem i små biter.

Den har dessuten mye tilbehør og flerfoldige funksjoner, samt at den er laget av rustfritt stål. Det gjør den svært slitesterk. Målene på maskinen er 22x27x28 cm og den veier 2,5 kilo. Prisen er det eneste negative vi har å bemerke. Den koster vanvittig mye, særlig sammenlignet med andre modeller i testen, men i gjengjeld får du den desidert beste foodprosessoren på markedet.

Oppsummert

 • Svært kraftig foodprosessor med effekt på hele 2000 watt
 • Funksjonsrik
 • Skyhøy kvalitet

LES MER


Kjøpsguide: Dette bør du tenke på ved valg av foodprosessor

De fleste foodprosessorer er allsidige og effektive, og mange anser produktet som en hjelpende hånd på kjøkkenet. Foodprosessorer kan nemlig brukes til blant annet å kutte, finhakke, elte, male, presse, blende, piske og blande ingredienser – samt mye mer.

Hvis man er interessert i å lage mat fra bunnen av, men mangler tid til å gjøre alt arbeidet på kjøkkenet, så kan det være at man trenger en foodprosessor – men hvilken foodprosessor bør du egentlig velge?

Dette er hva du bør tenke på før du kjøper foodprosessor:

 • Størrelsen/kapasitet: Litt av avgjørelsen avhenger selvfølgelig av husholdningens størrelse, så vel som av hvor mange gjester som kan forventes å komme innom med jevne mellomrom. For en liten familie vil en liten foodprosessor være nok for den daglige matlagingen, men da kan det fort bli merarbeid når det skal lages mat til flere. Tenk på hvor mange dere er, eller kan komme til å bli i den nærmeste fremtid. Det er ikke nødvendigvis slik at du trenger den største maskinen. Maskinen skal selvfølgelig også lagres i kjøkkenet eller i matboden. Om du har et moderne kjøkken med begrenset plass, er dette også verdt å huske på.
 • Funksjoner: Når man kjøper en foodprosessor bør man sørge for at den har alle de nødvendige funksjonene man trenger for å utføre de oppgavene man vil bruke den til. Hvis man vil bruke foodprosessoren til ulike oppgaver er det viktig at maskinen både kan finhakke, kutte, elte, piske og mer. I tillegg til dette er det også alltid en fordel at det følger med en blender – da vil man alltid ha mulighet til å bruke denne også. I tillegg er det lurt å sjekke om tilbehøret til foodprosessoren tåler å bli vasket i oppvaskmaskin. Dette kan spare deg for mye tid.
 • Effekt: Sørg for at foodprosessoren du velger er sterk nok til å håndtere oppgavene du skal bruke den til. De fleste foodprosessorer har ingen problemer med å piske krem, eller med å elte en enkel brøddeig eller en bolledeig. Skillet kommer når du skal tilberede en større deig eller om du trenger en maskin som gir deg topp resultat når det kommer til hardere råvarer som nøtter eller is. Både hardt og tungt arbeid kan være en utfordring for de aller billigste kjøkkenmaskinene på markedet. Disse to tingene krever selvfølgelig en kraftigere motor og gjerne mer hastighet på bladene. Om du trenger en all-round foodprosessor som hjelper til med alle forskjellige gjøremål kan det derfor være lurt å kikke på apparater i den øvre prisklassen.
 • Pris: Som du ser i vår foodprosessor test er prisspennet meget variabelt. Du finner noen rimelige modeller, mens andre har en astronomisk pris. Mange av de dyrere foodprosessoren kommer med mye ekstrautstyr, og de kan med det brukes til det utroligste. De enklere modellene er billigere, og kommer gjerne med mindre ekstrautstyr. Likevel, du kommer langt også med de billige modellene i utvalget vårt. Derfor må du nesten selv vurdere hvor mye du er villig til å betale.