fbpx

Foam Roller test: Disse 5 gir mest for pengene i 2023

En foam roller, også kjent som en skumrulle, er et treningsredskap som brukes til å massere såre muskler. Treningsutstyret er et vanlig syn hos de fleste treningssentre, og er også populære i de alminnelige hjem. Særlig aktive treningsentusiaster, og i tillegg til personer som ønsker å utføre massasje på seg selv, vil få god nytte av en foam roller.

Formålet med vår «foam roller test», er å gjøre det enklere for deg å finne en skumrulle som passer ditt behov. Det finnes nemlig en rekke varianter i alle slags prisklasser og med ulikt mønster. Dette kan gjøre oppgaven med å finne riktig modell nokså krevende.

Ønsker du en skumrulle som gir enkel og effektiv massasje, og som attpåtil forbedrer restitusjonen, er det Trigger Point Grid vi anbefaler. Dette er vår testvinner, da den skårer høyest på fleste kundeanmeldelsene. Ønsker du den mest kraftfulle og vibrerende fitnessrollen derimot, er det Vyper 2 vi ville valgt. Denne premiummodellen har vunnet flere prestisjefylte utmerkelser for sin geniale utforming.

Vær oppmerksom på at vi ikke har testet produktene selv. Testresultatet er basert på eksisterende kundeanmeldelser, produktbeskrivelser og tester utført av profesjonelle «PT-er». Testen er kun ment som en guide slik at du enklere kan finne din favoritt!

Foam Roller test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Trigger Point Grid 2.0
Denne superpopulære modellen er vår favoritt og testvinner, da den skårer høyest på de fleste kundeanmeldelsene, samt de fleste tester utført av eksperter. Her får du et effekt treningsredskap som fungerer like godt til restitusjon, som til oppvarming.
SJEKK PRISEN →
Hyperice Vyper 2.0
Premiummodellen «Vyper 2» er den ultimate foam rolleren for aktive mosjonister og idrettsutøvere. Den har flere prestisjefylte utmerkelser, og er ifølge eksperten den desidert mest effektive på markedet.
SJEKK PRISEN →
Fascia Roller
Denne grovmønstrede foamrolleren er utstyrt med «triggerpunkt» som gir den dypeste massasjen på markedet. Takket være de kraftige taggene rundt rullen, vil du med denne ikke bare massere musklene men også øke blodsirkulasjonen.
SJEKK PRISEN →
Tube Roll Bambo
Denne modellen fungerer som en standard foam roller og kommer til en særdeles overkommelig pris. Her får du mye for pengene og den er utvilsomt et godt alternativ til de beste toppmodellene, spesielt om du ikke ønsker å betale alt for mye.
SJEKK PRISEN →
Trigger Roller Pink
Trigger Roller Pink stikker seg naturligvis ut på grunn av sin rosa farge. Dessuten er den optimalt til særlig oppvarming og restitusjon siden den enkelt myker opp stive muskler. Takket være rullens ujevne overflate oppnår du en dyp massasje.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Trigger Point Grid 2.0 — Testvinner

Trigger Point Grid 2.0 lang

SJEKK PRISEN →

Denne superpopulære modellen er vår favoritt og testvinner, da den skårer høyest på de fleste kundeanmeldelsene, samt de fleste tester utført av eksperter. Her får du et effektivt treningsredskap som fungerer like godt til restitusjon som til oppvarming. Prisen er også god, og alt i alt er det denne foam rolleren som gir den beste «helheten».

Populær bestselger

Trigger Point Grid får mye skryt av forbrukerne og dagens ledende PT-er. Det er flere grunner til at denne er populær. Prisen er god og den har en praktiske lengde som gjør den meget reisevennlig. Modellen har også utallige bruksområder. Faktisk er den desidert en av markedets bestselgere.

Trigger Point beskrives som en uthulet skumgummirull som har et avansert mønster av 3-dimensjonale soner. Triggerpunkter er små knuter som utvikler seg i en muskel når den er skadet eller overarbeidet. Videre skrives det at den lindrer muskelsmerter og smerter i såre områder.

Den gir i tillegg enkel og effektiv massasje av såre muskler, samt at den forbedrer restitusjonen. Dessuten skal den angivelig gjenopprette bevegeligheten i leddene. Lengden er på 66 cm, hvilket betyr at den dekker stor områder på kroppen, samtidig som den er grei å ha med seg i bagasjen.

Oppsummert

 • Nokså prisvennlig
 • Populær bestselger
 • Fungerer angivelig like godt til oppvarming og restitusjon
 • Gir effektiv massasje av såre muskler

LES MER


2. Hyperice Vyper 2.0 — Premium

Hyperice Vyper 2.0

SJEKK PRISEN →

Premiummodellen «Vyper 2» er den ultimate foam rolleren for aktive mosjonister og idrettsutøvere. Den har flere prestisjefylte utmerkelser, og er ifølge eksperten den desidert mest effektive på markedet. Om du ikke lar deg skremme av pris, og ønsker det «beste av det beste», tror vi dette er riktig modell for deg.

Kraftig foam roller

Vyper 2 beskrives som et særdeles effektiv redskap for å optimalisere musklene. Den fungerer på lik linje som en ordinær foam roller, bare at den har den eksklusive fordelen av innebygdvibrasjon. Det betyr at musklene mykes opp betydelig raskere og mer effektivt, og faktisk dobbelt så raskt som vanlige skumruller.

Dette fordi den gir tre vibrasjonsnivåer, noe som gjør det enklere for deg å finne et nivå som føles komfortabelt. Den beskrives videre som markedets mest kraftfulle foamroller med vibrasjon, der vibrasjonene i kombinasjon med trykket fra kroppen din gjør det mulig å øke blodsirkulasjonen, redusere stølhet etter trening og forbedre musklene sin fleksibilitet.

Bruk Vyper 2 for å varme opp musklene før trening, eller etter trening for å restituere deg. Det oppladbare batteriet holder til to timers kontinuerlig bruk. Overflaten har områder med et riflet mønster, noe som gjør at du kan variere bruken. Det eneste som trekker ned, er dens skremmende høye pris. Dog er prisen kanskje å forvente med tanke på at den er utstyrt med innebygd vibrasjon.

Oppsummert

 • Kraftig med premiummodell
 • Ypperlig for aktive treningsentusiaster og idrettsutøvere
 • Utstyrt med innebygd vibrasjon
 • Skyhøy pris

LES MER


3. Fascia Roller — Beste til dyptgående massasje

Fascia Roller

SJEKK PRISEN →

Denne grovmønstrede foamrolleren er utstyrt med «triggerpunkt» som gir den dypeste massasjen på markedet. Takket være de kraftige taggene rundt rullen, vil du med denne ikke bare massere musklene men også øke blodsirkulasjonen. Prisen er heller ikke den verste, og her får du absolutt god valuta for pengene.

Populær

Fascia Roller er angivelig en av markedets toppselgere og den også får mye skryt av forbrukerne. Det skrives at den i motsetning til de konvensjonelle foamrollere vil, takket være den grovmønstrede overflaten, gi en dypere massasje. Dette forbedrer blant annet blodsirkulasjonen og bevegeligheten i stive muskler. Fascia Roller kan ved korrekt bruk frigjøre knuter i kroppens myke vev og dermed lindre smerte, samt sikre en god fleksibilitet.

Videre forklares det at den har en kompakt størrelse som gjør at den enkelt kan tas med i treningsbagen. Det eneste som trekkes frem som negativt er at de grove taggene i perioder kan oppleves som vonde, særlig på støle muskler. Det er imidlertid lite overraskende sett i forhold til hvor grove taggene faktisk er. Skal du ha den dypeste massasjen er det ingen tvil om at dette er foam rolleren å gå for.

Oppsummert

 • Utstyrt med grove tagger som gir dyp massasje
 • Øker angivelig blodsirkulasjonen
 • Meget overkommelig pris

LES MER


4. Tube Roll Bambo — Et godt alternativ

Tube roll Bamboo

SJEKK PRISEN →

Denne modellen fungerer som en standard foam roller og kommer til en særdeles overkommelig pris. Her får du mye for pengene og den er utvilsomt et godt alternativ til de beste toppmodellene, spesielt om du ønsker å betale alt for mye.

Øker bevegeligheten

Det som trekkes frem som den største fordelen med denne, og som imponerer forbrukerne mest, er at den minimere risikoen for skader samtidig som den øker mobiliteten. Det skrives at ved å rulle med en tube roll langs hver muskelgruppe øker du mobiliteten og at den er perfekt å bruke på litt ekstra ømme punkter.

Ved fremstilling av Tube Roll Bamboo kommer energien fra 50% fornybare energikilder. Den er nemlig laget av TPE skum og biobaserte råmaterialer fra bambusfiber og risskall, noe som helt klart er en fordel om du er miljøbevisst. Videre står det at rullen må oppbevares uten eksponering for direkte sollys for lengst mulig levetid.

Som allerede skrevet har rullen en bra pris, særlig sett i forhold til de fremste toppmodellen, noe som gjør den til et godt valg om du er prisbevisst. Her får du en pålitelig foam roller av høy kvalitet, og som ikke koster skjorta.

Oppsummert

 • Et godt alternativ til de dyreste toppmodellene
 • Øker mobilitet
 • Reduserer risikoen for skader

LES MER


6. Trigger Roller Pink — Vanntett foam roller

TriggerRoller Pink

SJEKK PRISEN →

Trigger Roller Pink stikker seg naturligvis ut på grunn av sin rosa farge. Dessuten er den optimal til særlig oppvarming og restitusjon da den enkelt myker opp stive muskler. Takket være rullens ujevne overflate oppnår du med denne en dyp massasje.

Effektiv

OMPU Trigger Roller er et effektivt verktøy for egenbehandling, trening og restitusjon. TriggerRolleren har “pigger” i ulike størrelser for ønsket effekt og intensitet. Ved å rulle kroppen på dette verktøyet får du en dyp og effektiv muskelbehandling. Piggene når dine “triggerpoints” og øker blodsirkulasjonen, gir muskelavslapning, øker mobiliteten og reduserer risikoen for skader.

Videre får skumrullen gode skussmål for å være brukervennlig siden den er enkel å rengjøre. Den er dessuten vanntett slik at den problemfritt kan vaskes med vann. Det er særdeles gunstig for å få bort svette og vond lukt.

Ellers beskrives Trigger Roller som svært portabel fordi den er hul i midten. Størrelsen er på 33 x 14 cm og den er laget av EVA skum. Prisen er i tillegg bra, så her får du en god foam roller til en bra pris.

Oppsummert

 • Vanntett, derav enkel å rengjøre
 • Brukervennlig og svært portabel
 • Øker blodsirkulasjonen og gir muskelavslapning

LES MER


Hvorfor kjøpe en foam roller?

Hvis du er en av dem som drømmer om en massasje etter en lang dag, er en foam roller en god investering. En foam roller kan hjelpe deg med å restituere musklene etter en treningsøkt, eller være et hjelpemiddel under oppvarmingen din før en treningsøkt. Det er også himmelsk å bruke den til stive muskler og ledd, eller for å senke skuldrene etter flere timer ved kontorpulten.

Med andre ord: en foam roller kan gi deg en full massasje, helt gratis, ved å rulle rundt på gulvet sammen med den. Enten du hører på en rolig spilleliste eller ser på favorittserien din mens du gir deg selv en massasje som øker blodsirkulasjonen i vevet i kroppen, vil du garantert merke forskjellen. Hvis restorativ yoga blir for kjedelig for deg, vil du garantert elske en foam roller.

Kort oppsummert: en foam roller stimulerer, masserer og forbedrer musklene dine. Hva mer kan du ønske deg?

Hva kan jeg bruke foam rolleren til?

En foam roller har veldig mange bruksområder.

 • Oppvarming
 • Til restitusjon og muskelavslapning etter trening
 • For å forebygge muskelskader
 • Løse opp i muskelspenninger i både ben og overkropp

Med alle bruksområdene en foam roller har, kan den brukes av både treningsentusiaster, dansere, løpere og syklister – men også av alle som har en fysisk krevende jobb og de som sitter ved kontorpulten i utallige timer for dagen. Det betyr at uansett om du er i høy aktivitet store deler av dagen, eller sitter alt for mye stille, vil en foam roller hjelpe deg i hverdagen. For dem som lever en aktiv livsstil er det ideelt til å varme opp musklene før trening. Dette kan føre til at man ikke overbelaster musklene når man setter i gang med intens trening, da blodsirkulasjonen allerede er i gang.

For dem som jobber på kontor (eller kanskje bruker sofaen som hjemmekontor?) vil alle muskelspenninger som samler seg opp i nakken og skuldrene løsne opp. I tillegg vil du også kunne holde blodsirkulasjonen i gang, noe som er viktig for å forebygge f.eks. åreknuter dersom man sitter mye stille.

Dette må du tenke på før du velger foam roller

Valg av modell bør baseres på personlige preferanser, og ikke minst, bruksområder. Det er nemlig et stort utvalg av foam rollers på markedet. Noen er ultramyke mens andre er harde som murstein – noen har markerte teksturer mens andre vibrerer. Både personlige preferanser og bruksområder vil spille en rolle for hvilke foam roller du skal velge.

Som en tommelfingerregel kan du huske på at myke og mellomharde foam rollers hjelper til med å løsne opp muskelknuter og få triggerpunkter rundt på kroppen til å avspennes etter en tøff treningsøkt. Hardere foam rollers fungerer best når du trenger en dyp massasje eller myofascial frigjøring.

Størrelse

Samtlige foam rollere som står anbefalt i denne artikkelen har en normal størrelse. Man får også produktene både i større og mindre størrelser, men vi så ikke at dette var nødvendig. Størrelsen er akkurat sånn at man kan få med foam rolleren i treningsbagen på vei til trening, samtidig som den er stor nok til at du kan trene hele ryggen på èn gang.

Vibrasjon

Et moderne innslag i de nye foam rollerne er innebygget massasjefunksjon. Det fungerer ved at man laster ned en app på mobilen. Denne appen vil styre vibrasjonene i rolleren, og du kan helt selv bestemme hvor hard massasjen skal være.

Slike produkter vil naturligvis egne seg bedre til massasje og restitusjon av musklene. Hvis du skal kjøpe en foam roller til å primært bruke som oppvarmingsapparat, så vil elektronisk massasje være litt overflødig. Derimot er det viktig at foam rolleren har mye tekstur dersom du skal bruke det til massasje og rolleren ikke har vibrering. Foam rollers med tekstur vil nemlig komme til på muskelknuter og gi deg avspenningen du trenger, til en rimeligere pris enn de som har innebygget vibrasjon.

Pris

Prisen er alltid viktig å vurdere. Ikke betal mer enn du er tilfreds med. Det er da større sjanse for å bli fornøyd med kjøpet.