fbpx

Flytedress test: De 7 beste på markedet i 2023

Etter mange timers testing av de mest populære flytedressene på markedet i dag, har vi funnet vinneren – Baltic Amarok er den ultimate flytedressen. Flytedresser er helt nødvendig utstyr for mange som ferdes ved vann og båt, og denne flotte dressen scorer høyt både på gode funksjoner og et overkommelig prisnivå.

Det finnes mange flotte dresser på markedet, og det kan ikke alltid være lett å vite hvilken flytedress som passer best for deg – det kommer an på dine spesifikke behov og budsjett. I testen vår rangerte vi produktene etter flere ulike kriterier, blant annet flyteevne, varme, kvalitet, synlighet, pris og komfort.

Flytedress test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Baltic Amarok
Denne behagelige flytedressen stikker seg ut på grunn av sin enorme isolasjonsevne, vanntette design, og slitesterke materialer. Prisen er heller ikke ille, og her får du en flytedress tilpasset alle værforhold.
SJEKK PRISEN →
Imax Wave flytedress 1-del
For deg som er villig til å investere i en virkelig god flytedress, er Fladen Flytedress 848 det perfekte valget. Dette er en virkelig god dress som vil holde deg både varm og trygg, selv i spesielt vanskelige forhold.
SJEKK PRISEN →
Fladen Flytedress 848
Imax Wave flytedress 1-del er et fantastisk alternativ med tanke på den lave prislappen. Denne har fått svært gode rangeringer ved flere ulike tester.
SJEKK PRISEN →
Kinetic Wavecruiser X2
i forhold til sine konkurrenter i samme prisklasse, er Kinetic Wavecruiser X2 et veldig godt alternativ. Hvis du leter etter en god flytedress til en rimelig penge, er dette dressen for deg.
SJEKK PRISEN →
Westin W4 Extreme
Med mange gode kvaliteter som god isolasjonsteknologi og nyskapende funksjoner, er det lett å se hvorfor Westin W4 Extreme-dressen imponerer sine brukere.
SJEKK PRISEN →
Westin W6 Flytedress L
Westin W6 Flytedress L er en bestselger innen flytedresser, og det er ikke vanskelig å se hvorfor. Med en rimelig pris, flotte funksjoner og gode tilbakemeldinger fra brukere, er dette en god all-rounder.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Baltic Amarok – Testvinner

Baltic Amarok

SJEKK PRISEN →

Denne behagelige flytedressen stikker seg ut på grunn av sin enorme isolasjonsevne, vanntette design, og slitesterke materialer. Prisen er heller ikke ille, og her får du en flytedress tilpasset alle værforhold. Svenske Baltic, som selv hevder å ha en filosofi om at der er umulig å gjøre kompromiss på kvalitet og funksjon, har her designet en av markedets fremste flytedresser.

Bransjeledende utvikler

Baltic, selskapet som har utviklet flytedressen, er en av de største produsentene av vannprodukter. På deres egen hjemmeside står det at de båter, hav, segling, sol, vannsport og padling. Sagt med andre ord, har selskapet viet sitt liv til å gjøre vannlivet tryggere og dermed enda morsommere og herligere.

Baltic er et svensk selskap som har produsert flytevester helt siden 1977. I snart 40 år har de levd etter filosofien om at det er umulig å gjøre kompromiss på kvalitet og funksjon og denne filosofien har gjort dem til Europas største i sin bransje, med forhandlere i rundt 50 land.

Det som gjør dressen fremtredene ifølge diverse ekspertpanel er den fungerer ypperlig både om vinteren og sommeren, samt at den er meget komfortabel. Den skal i tillegg ha en enestående flyteevne, og skal fint håndtere personer over 100 kilo. Dressen skal videre ha gode pusteegenskaper, slik at det ikke føles klamt skulle temperaturen stige.

Populær modell

Vanligvis kan det oppleve nokså problematisk å finne saklige kundeanmeldelser, noe som ikke var tilfelle med denne. Det var aldri noe tvil om at denne flytedressen var en favoritt. Videre passer den like godt til både voksne og barn, da den kommer i fire ulike størrelser. Prisen er heller ikke den aller verste, og her tror vi absolutt du får en flytedress å bli fornøyd med.

Oppsummert

 • Populære bestselger¨
 • Komfortabel
 • God passform
 • Enestående flyteevne

LES MER


2. Imax Wave flytedress 1-del – Mest for pengene

SJEKK PRISEN →

Grei pris 

Med tanke på økonomi, er Imax Wave flytedress 1-del et godt valg. I denne flytedressen får du mye for pengene med tanke på ytelse, sikkerhet og komfort.

God passform

Dette er en komfortabel, pustende flytedress som er behagelig å ha på seg. Den sitter godt på kroppen, og er lett. Dressen veier under 2 kg, så den er lett å ha på seg. Det vil si at dressen passer spesielt godt for dem som trenger mye bevegelighet, og skal gjøre mye fysiske aktiviteter. Denne dressen vil derimot ikke være like godt egnet for å holde deg varm, siden den er bygd litt tynnere for å være praktisk egnet.

Fokus på sikkerhet

Denne flytedressen er utformet med sikkerhet i tankene. Den er utstyrt med sikkerhetsfløyte i tilfelle uhellet er ute, og har også store reflekser av god kvalitet sydd inn i både hette, skuldre, mansjetter og ben. Utsatte områder som albuer, knær og sete er forsterket, som innebærer at den er slitesterk.

Fordeler

 • God sikkerhet
 • Lett og komfortabel

Ulemper

 • Ikke like robust som andre dresser
 • Mindre isolasjonsevne

LES MER


3. Fladen Flytedress 848 – Premium

SJEKK PRISEN →

Høy pris 

Fladen Flytedress 848 sto frem i testen vår som premium-alternativet. Dette er en fantastisk flytedress med mange gode egenskaper. Den høyere prisen er ikke noen hindring for den som vil investere i en god flytedress som er slitesterk og vil vare lenge. Dette er en flott drakt for seriøse fiskere som har spesifikke behov for dressen sin.

God synlighet 

Denne dressen har god synbarhet, siden den har gule deler og mange reflekser som innebærer at man lett kan oppdages i vannet. Det gule yttermaterialet på dressen gir deg optimal synlighet, så dette er et fantastisk valg for den som er opptatt av sikkerhet.

Komfortabel 

Flytedressen har god passform, og er veldig komfortabel å gå med. I tillegg har den mange nyttige lommer for oppbevaring, som alltid kan komme godt med. Materialet denne er lagd av har høy tetthet, og både isolasjons- og flyteevnen er god.

Flytedressen sitter godt på kroppen, og er tilpasset for mye aktivitet og bevegelse. Stoffet er slitesterkt og vannavvisende, og dressen er utstyrt med ekstra polstring rundt albuer og knær, som er de mest utsatte områdene.

Fordeler

 • God synlighet
 • Polstring ved utsatte områder
 • Nyttige lommer

Ulemper

 • Høy pris

LES MER


4. Kinetic Wavecruiser X2 – Billig og bra

SJEKK PRISEN →

God for fritidsbruk

Kinetic Wavecruiser X2 er en meget bra flytedress som passer godt for fritidsbruk. Dressen har flere spennende og innovative funksjoner, og er designet for å holde deg trygg om uhellet skulle være ute. Den rimelige prisen gjør dette til et godt kjøp.

Flott pris

Denne flytedressen har en veldig rimelig prislapp i forhold til det du får. Dressen er godt isolert, siden den er både vindtett og vanntett. Den kan holde deg varm og tørr året rundt. Materialet er slitesterkt, så dette er en dress som vil vare lenge.

Trygg

Denne overgår alle krav innen Europa for trygghet og flyteevne. Her er flyteelementer integrert i hele dressen, slik at du vil holde deg flytende dersom du skulle falle i vannet. Den er utstyrt med gode reflekser og er i en sterk farge som vil sørge for god synlighet dersom du ligger i sjøen.

Fordeler

 • Grei pris
 • God flyteevne
 • Slitesterkt materiale

Ulemper

 • Ikke like funksjonell som andre

LES MER


5. Westin W4 Extreme – Best isolasjon

SJEKK PRISEN →

God isolasjon

Westin W4 Extreme er en god flytedress i en sterk, svært synlig farge. Den er utstyrt med flere reflekser, og denne vil gjøre deg synlig i mørket eller vannet. Stoffet i dressen er 100% vannavvisende, og isolerer godt mot kulde.

Vanntett

Dette er en dress som passer godt for tøffe og kalde forhold. Den er laget av et pustende, vanntett materiale som er slitesterkt, og vil klare å holde deg varm og tørr selv under krevende forhold.

Komfortabel

Denne todelte dressen er behagelig å ha på, og former seg godt etter kroppen. Her er det flere gode funksjoner og egenskaper som hjelper deg med å holde deg varm mens du er ute, enten det er i storm eller kulde. Justerbar midje og strikk sørger for god passform og komfort, og dressen er forsterket ved utsatte områder som albuer, knær og sete. Dressen er også veldig brukervennlig, og er enkel å kle av og på.

Fordeler

 • God isolasjonsevne
 • Innovative funksjoner

Ulemper

 • Høy pris

LES MER


6. Westin W6 Flytedress L – Bestselger

SJEKK PRISEN →

God isolasjon 

Dette er en flott flytedress i vindtett og vannavvisende ytterstoff. Det innebærer at du kan oppholde deg utenfor lenge uten å være redd for å bli kald eller våt. Dressen vil holde deg varm under nesten alle værforhold.

Praktisk i bruk

Denne dressen inneholder flere gode egenskaper og detaljer som gjør den veldig grei og praktisk å bruke. Den er utstyrt med mange nyttige lommer for oppbevaring, og den er forsterket ved utsatte områder slik at den er slitemotstandig og vil vare lenge.

Denne drakten er flott for de som ønsker mye bevegelighet innen dressen – den er komfortabel å ha på seg, og enkel å ta av og på. Dressen er meget godt isolert for vann, siden den har polstret glidelås og lukkede åpninger.

Sikkerhet 

Flytedressen er utstyrt med farget hette for god synlighet, og reflekterende tape ved flere områder. Den har god, tett passform som gir deg god bevegelighet, uten å kutte ned på isolasjonsevnen eller komforten. Dette er et kvalitetsprodukt som er veldig behagelig å ha på seg.

Fordeler

 • Trygg og sikker
 • God isolasjon
 • Moderne funksjoner

Ulemper

 • Høy pris
 • Tyngre enn visse andre flytedresser

LES MER


Hvorfor er det lurt å bruke flytedress?

Fisking kan være risikofylt, enten du er yrkesfisker eller har fisking som hobby. Det er alltid viktig å tenke på sikkerhet når man ferdes ved havet, og en god flytedress vil både holde deg trygg og varm når du er ute på fisketur eller befinner deg ved havet av andre årsaker.

Med en flytedress vil du forbli varm og tørr selv i kalde og våte omgivelser, og dersom noe går galt vil dressen holde deg både synlig og flytende i vannet. Dersom du havner i en virkelig farlig situasjon, kan en god flytedress faktisk redde livet ditt.

Det er viktig at flytedressen din har god passform og er tettsittende, og det må ikke samle seg luft under dressen. Det er generelt lurt å bruke klær under flytedressen, men ikke for mye.

Mange foretrekker å bruke ullundertøy innerst, siden dette er et pustende stoff som vil hjelpe deg å holde varmen uten å være for tungt. I tillegg kan det lønne seg å bruke varme sokker, lue og vanntette hansker hvis du skal ut i kalde eller våte forhold.

Dette bør du se etter når du skal kjøpe flytedress

Det er flere ting du bør tenke på når du skal gå til innkjøp av en flytedress. Det er viktig at du setter deg inn i de ulike funksjonene og bruksområdene til flytedresser, og danner deg et bilde av hva du trenger i din dress.

Hvis du er en avslappet hobbyfisker som ikke har planer om å dra ut i farlige værforhold, trenger du kanskje ikke investere i en like god og trygg flytedress som en person som jobber av å fiske, og ofte drar ut i krevende forhold.

Generelt er det viktig å tenke på sikkerhet. Du bør velge en dress som er designet for å være godt synlig både i vann og mørke. Det kan derfor være lurt å velge en modell med sterke fluoriserende farger på strategiske plasser på drakten, eller som er utstyrt med gode reflekser. Mange modeller har også sikkerhetsfløyter, slik at du kan lage lyd for å få oppmerksomheten til andre dersom du har falt i vannet.

Du bør velge en dress som er godt isolert og vil hjelpe deg å holde varmen selv i kalde og våte værforhold. En god flytedress kan holde deg god og varm både i vær og vind siden dressene er godt isolerte, og mange er både vann-og vindavvisende.

Pris er også et aspekt det er lurt å tenke godt over. Noen flytedrakter er veldig dyre, men kan være en god investering i lengden. Andre er veldig billige, men er kanskje ikke like slitesterke – og det er jo kjedelig å måtte kjøpe ny dress etter kort tid siden kvaliteten ikke var god nok. Det er fullt mulig å finne en god flytedress til en rimelig penge, og alle dressene vi har gått gjennom i denne testen kan anbefales.

Tenk godt over valget av flytedress

Du bør ikke ta lett på valget av flytedress. For fiskere er en flytedress ofte det som vil hjelpe deg å holde på varmen og komforten selv i kalde tilstander, og i noen tilfeller kan en flytedress være en livsforsikring. I verste fall er det slik at flytedressen kan redde deg hvis uhellet er ute, så din flytedress bør være utformet med trygghet i tankene.

Flytedress test