fbpx

Flishugger test: Her er forbrukernes 3 favoritter i 2023

I vår flishugger test finner de beste modellene som er for øyeblikket solgt her i Norge til både gode priser og rask levering. Skal man investere en fem sifret sum i et verktøy er det viktig at alt fungerer som det skal over flere år. Vi har gjort grundig undersøkelse på markedet for å finne de beste fliskutterne som er laget av høye kvalitets materialer som gjøre maskinen robust og effektiv.

Under finner du en kort oversikt over våre utvalgte produkter og deretter går vi i mere detalj hvorfor og hvordan vi har testet de ulike produktene.

Flishugger test: Her er våre favoritter


Flishugger/kompostkvern, 13 HK – Best i test

Sjekk Prisen →

 • 115 kg
 • 13 HK 4 taks bensinmotor
 • Stødig og robust i bruk
 • Egner seg godt til både skog, hage og utmark

Igjennom vår analyse var det flishuggeren 13 HK som gjorde det best og ga mest for pengene. det er en alsidig og kraftig flishugger som egner se godt i skog, hage og utmark. Vi valgte denne modellen over 15HK da vi mener det er nokk kraft til de fleste gjøremål.

Maskinen er utstyrt med 2 stk innføringstakter, en skråtreakt som kan ta i mot kvister opp til 8 cm i omkrets. I tillegg til dette kommer den med en vetikaltrakt til smågrener og en hekkavklipp til større grener opp til 1-1,5 cm i omkrets.

Når du får flishuggeren på døra kommer den med oppfylte hjul og en trekkstang som gjør det enkelt for deg å transportere huggeren med en hagetraktor eller ATV. Huggeren leveres uten olje så du må huske å fylle opp dette før oppstart, anbefalt olje er 10W-40.


2. Flishugger, 15 HK – Kraftigste flishuggeren

Sjekk Prisen →

 • Maks trevirke diameter er 100 MM
 • 420 CC motor – 4 taks med luftkjøling
 • To HSS blad og 1 motorskjær

Skal du utføre større skogsarbeid er det 15HK som gjelder. Denne flishuggeren er bygd for kraftigere stokker opptil 100mm i diameter. Maskinen er utstyret med en kraftig trommel som drar inn materialet i huggeren.

Vi syntes huggeren fungerte godt og føltes ut som en driftsikker og stabil maskin egnet for større oppdrag. Samme som 13 HK kommer denne utstyrt med trekkstang og oppfylte hjul slik at den kan enkelt transporteres dit du ønsker.


3. Flishugger m/rekylstart – Mest for pengene

 • 199 CC – 4 takts motor
 • Rekyl start
 • 2 kniver og 2 belter
 • Maks kapasitet er 3-5 m3 i timen
 • Maks diameter : 100 mm i omkrets.

Flishuggeren med rekylstart er en nyere modell som har vist seg å være både av høykvalitet og driftsikker. Maskinen egner seg til en rekke oppgaver som hekkavfall, flising av grener og avklipp.

Innstastrakten er bred på 450 x 450 mm som gjør det enkelt å hugge i større volum. Vinkelen på innstatstrakten har en perfekt vinkel som hjelper materialet å skli ned i trakten.

I tillegg til dette kommer maskinen med en justerbar utkaster, kraftige gummiklaffer som hindrer deg i å røre knivene mens maskinen går og mye mer.

Flishuggeren har en rekylstart, 2 kilerem og 2 kniver som hjelper til i å gjøre arbeidet så lett som mulig. På fremsiden av maskinen er det en timeteller som gjør det lett å holdestyr på når neste vedlikehodls runde skal tas.

Maskinen er utstyrt med en kraftig motor som er både driftsikker og er levert av p-lindberg som er kjent for å levere kvalitetsprodukter til en lav pris med god kundeservice. Denne maskinen kommer umontert noe som gjør det enkelt å frakte den hvor enn du skulle ønske.


Hvis du ønsker å finne å finne en flishugger på egenhånd anbefaler vi å ta noen forhåndsregler slik at du er sikker på at du får et produkt som verdt pengene dine.

Motor

Skal du hugge et stort volum av kvister og grener egner det seg å ha en kraftig motor da dette gjør oppgaven både enklere og raskere. Men større motor betyr større pris. Skal du gjøre små hageoppgaver trenger du nødvendigvis ikke den største flishuggerne på markedet.

Kapasitet

Hvor store kvister som kan hugges varier fra hugger til hugger. Før du kjøper maskinen anbefaler vi å sjekke maks kapasiteten på maskinen slik at du er sikker på at du kan få hugd kvistene som du har tenkt.

Du finner all denne informasjonen under spesifikasjoner hos p-lindberg.no. Vår anbefalte maks diameter er 100 mm i omkrets da dette gir deg mulighet til å kappe det meste av kvister og grener. Både maskinen på 2. og 3. plass på denne gir deg dette.

Sikkerhet

Sikkerhet er også noe å ha i bakhoded, de fleste huggerne i dag er utstyrt med tykke plastikk brikker som forhindrer deg i å røre knivene mens de snurrer, men ikke alle produsentene har implementert dette i produrkt linjen sin enda så dette er noe du burde dobbelt sjekke.

Flishugger test