fbpx

Fjellduk Test: 6 Trofaste fjellduker vi anbefaler (2023)

Enten du er en erfaren friluftsentusiast eller en eventyrlysten nybegynner, er en pålitelig og allsidig fjellduk en essensiell del av utstyret ditt. Fra beskyttelse mot uforutsigbart vær til å skape en behagelig overnattingsplass, er fjellduken din ultimate følgesvenn i naturen.

I vår nøye kuraterte produkttest har vi analysert et bredt utvalg av fjellduker, vurdert deres kvalitet, funksjonalitet og brukervennlighet. Vi har tatt hensyn til ulike behov og preferanser, og valgt ut de beste produktene i forskjellige segmenter, slik at du kan finne en fjellduk som passer perfekt for deg.

I vårt sortiment finner du alt fra lette og kompakte fjellduker ideelle for minimalistisk turgåing, til robuste og romslige modeller for lengre ekspedisjoner. Vi har også inkludert duker som er spesialdesignet for ulike værforhold, enten det er kraftig regn, snø eller sterke vindkast. Våre utvalgte produkter representerer det beste innen materialer, konstruksjon og holdbarhet, slik at du kan stole på dem under alle forhold.

Bli med oss når vi dykker ned i detaljene og presenterer de beste fjelldukene på markedet. Uansett om du er på jakt etter pålitelig beskyttelse, optimal komfort eller praktiske funksjoner har vi det rette produktet for deg.

Fjellduk test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Helsport Fjellduk Pro kamuflasje
Helsport Fjellduk Pro, med sin enestående allsidighet og letthet, er mer enn bare en fjellduk. Den er et allsidig turverktøy, fungerer perfekt som kamuflasje for jaktentusiaster, og gir en helhetlig løsning for enhver utflukt. Dette gjør den til vår klare testvinner.
SJEKK PRISEN →
Helsport Fjellduk X-Trem kamuflasje
Helsport Fjellduk X-Trem er den ultimate fjellduken i premiumklassen. Den har mange bruksmuligheter som post, poncho, tarp og vindsekk. Fjellduken gir komfort, isolasjon og beskyttelse i ekstreme værforhold. Den er også nyttig i nødsituasjoner og kan brukes som varmekilde eller ekstra isolasjon i teltet.
SJEKK PRISEN →
Jerven Fjellduken Hunter
Jerven Fjellduken Hunter er et ypperlig valg for lange netter på jakt, post eller ved overnattinger ute i naturen. Her får du en slitesterk fjellduk på hele 2,2 meter som enkelt kan benyttes som sovepose, fjellduk, vindsekk eller overtrekk for vær og vind.
SJEKK PRISEN →
Helsport Fjellduk Mini Hunter
Helsport fjellduk PRO er fjellduken for deg som krever mer av utstyret ditt. Denne praktiske Fjellduken kan brukes som ytterlag for soveposen, til å sitte i eller som poncho ved ferd i uvær. Den pakkes enkelt bort i det medfølgende trekket og veier kun 575 gram.
SJEKK PRISEN →
Jerven Fjellduken Extreme
Jerven fjellduken Extreme ble i sin tid designet på bestilling fra forsvaret. Ønsket var en praktisk fjellduk som kunne erstatte soveposen i soldatenes forpakning på vinterstid. Dette resulterte i en fjellduk av ypperste kvalitet, som selv på iskalde vinternatter enkelt holder 20+ når du holder deg i ro.
SJEKK PRISEN →
Jerven Fjellduken Thermo
Med Jerven Fjellduken Thermo får du en følgesvenn som passer like godt på våren som på høst og vinter. Det praktiske fôret gjør at fjellduken fungerer både varmereflekterende og varmeisolerende.
SJEKK PRISEN →

1. Helsport Fjellduk Pro kamuflasje – Best i test

Helsport Fjellduk Pro kamuflasje

SJEKK PRISEN →

Når det kommer til valget av fjellduk, står én modell ut fra mengden: Helsport Fjellduk Pro. Dette er en innovativ og allsidig fjellduk som fortjener sin status som vår klare testvinner, selv uten ekspertuttalelser eller personlige tester.

Fjellduk Pro er en fjærlett og anvendelig uforet fjellduk som er utviklet med tanke på både funksjonalitet og bekvemmelighet. Den fungerer like godt som vindsekk til vinterturene, som tarp under lunsjen på de mest regnfylte dagene på jakt eller tur. Det er en fjellduk som virkelig kan brukes året rundt, og som oppfyller alle krav til et allsidig turutstyr.

Men det som virkelig skiller Fjellduk Pro fra konkurrentene, er dens utrolige allsidighet. Den kan transformeres til ulike funksjoner som vindsekk, tarp, soveposeovertrekk, og til og med poncho. Dette gjør at den er mer enn bare en fjellduk; den er et allsidig verktøy som gjør turen komfortabel og sikker uansett værforhold.

Jaktentusiaster vil sette pris på Fjellduk Pro’s effektivitet som kamuflasje. Med denne fjellduken kan du bli usynlig i naturen, og forbedre sjansene dine for en vellykket jakt. I tillegg gjør den det mulig å sitte på post i mange timer uten å bekymre deg for været.

Den imponerende kombinasjonen av letthet, funksjonalitet, allsidighet og effektivitet gjør den til den ubestridte vinneren i fjelldukkategorien. Så hvis du leter etter den beste fjellduken på markedet, trenger du ikke lete lenger: Helsport Fjellduk Pro er ditt klare valg.

Oppsummert

  • Fjellduk Pro: lett og allsidig utstyr
  • Perfekt for både vinterturer og regnfylte dager
  • Kan brukes som vindsekk, tarp, poncho
  • Utmerket kamuflasje for jaktentusiaster

LES MER

2. Helsport Fjellduk X-Trem kamuflasje – Premium

Helsport Fjellduk X-Trem kamuflasje

SJEKK PRISEN →

Helsport Fjellduk X-Trem er uten tvil den ultimate fjellduken i premiumklassen, og den leverer på alle områder. Med sine mange muligheter og funksjoner er den et uvurderlig verktøy for alle friluftsentusiaster. Uansett om du er på jakt, camping eller trenger ekstra beskyttelse i ekstreme værforhold, er denne fjellduken et must-have.

En av de beste egenskapene til Helsport Fjellduk X-Trem er allsidigheten. Den kan benyttes på utallige måter, inkludert som post, poncho, tarp, vindsekk og soveposeovertrekk. Dette gjør den til det perfekte allround-verktøyet som tilpasser seg dine behov. Enten du trenger kamuflasje på jakt eller ønsker å sitte komfortabelt på post i timevis, gir fjellduken deg den nødvendige støtten.

På lange anmarsjer til fjellet er det ingenting som slår gleden av å trekke ned i en varm fjellduk mens du speider etter reinsdyrene. Helsport Fjellduk X-Trem er designet med tanke på komfort, og den gir en fantastisk isolasjon mot kulde og fuktighet. Uansett værforhold vil du kunne nyte en varm og behagelig opplevelse.

Ikke bare er Helsport Fjellduk X-Trem en komfortabel følgesvenn, den kan også være avgjørende i nødsituasjoner. Enten det er en ulykke, skade eller plutselig kraftig uvær, vil denne fjellduken være din livredder. Den gir deg beskyttelse og sikkerhet når du trenger det som mest, og den er en investering i din egen trygghet.

Oppsummert

  • Allsidig fjellduk for post, poncho og mer
  • Komfort, isolasjon og beskyttelse i ekstreme værforhold
  • Nødvendig i nødsituasjoner, gir ekstra isolasjon i teltet
  • Fungerer som varmekilde og beskyttelse for dyr

LES MER

3. Jerven Fjellduken Hunter – FOR JEGEREN

Jerven Fjellduken Hunter

SJEKK PRISEN →

Jerven fjellduken Hunter er en favoritt blant jegere og dette er ikke uten grunn. Den 2,2 meter lange fjellduken kommer med praktiske glidelåser i begge ender som gjør at den enkelt kan formes eller benyttes etter behov. Du kan bruke fjellduken som ytterlag på soveposen, vindsekk, poncho eller som ly for vær og vind mens du er stasjonert på post.

Duken kommer i et praktisk fjellmønster som gjør at du enkelt går i ett med terrenget rundt deg ved at den fjerner formen av menneskekroppen. Dette gjør det vanskeligere for dyrene å oppdage deg og passer utmerket for jaktposter. Fjellduken holder også godt på varmen selv om du holder deg helt stille i timevis, noe som kommer godt med på jakt.

Du kan åpne duken i begge ender, noe som gjør det mulig å bevege seg i duken, eller du kan lukke den ene enden og benytte den som et varmegivende trekk eller som erstatning for en sovepose.

Vekt: 1500 gram

Farger: Fjellkamuflasje

Vanntett: Ja

Vindtett: Ja

LES MER


4. Jerven fjellduken mini hunter – EN PRAKTISK FØLGESVENN

SJEKK PRISEN →

Jerven fjellduk mini passer ypperlig som en følgesvenn på jakt eller fisketur. Denne praktiske fjellduken er 185 cm lang og har toveis glidelås i begge ender. Dette gjør at fjellduken passer godt enten du er postert i terrenget eller ute på fisketur i ruskevær. Trekk posen over utstyret og benytt et belte i livet for å holde den på plass. Du får enkelt plass til en sekk under og kan enkelt benytte fiskestang eller gevær selv med posen på.

Fjellduken gjør det mulig å gå i ett med terrenget, og det vanntette stoffet sørger for å holde kroppslukten inne i duken. Dette gjør at du kan holde deg rolig, uten fare for å bli oppdaget av dyr i nærheten. Duken sørger for at du holder deg både varm og tørr, selv om du legger deg flatt i miljøet.

Du kan benytte fjellduken som poncho, vindsekk eller som sovepose. Duken kan benyttes hele året og isolerer godt mot vær, samtidig som den holder varmen inne. Her får du en trofast følgesvenn som kommer godt med i den norske fjellheim, uansett formål.

Vekt: 1300 gram

Farger: Fjell og skogskamuflasje

Vanntett: Ja

Vindtett: Ja

LES MER


5. Jerven Fjellduken Extreme – FOR NORSKE VINTERNETTER

SJEKK PRISEN →

Jerven Fjellduken Extreme var i sin tid utviklet for det norske forsvaret med de strengeste krav til funksjonalitet og slitesterke materialer i en smart forpakning. Hensikten var å designe en fjellduk som kunne erstatte den langt tyngre soveposen i sekken til soldater, og resultatet ble Jerven Extreme.

Fjellduken kommer i et svært slitesterkt materiale og er designet for å fungere som en sovepose som holder varmen selv på de kaldeste vinternetter i Norge. Her holder du enkelt 20+ grader selv om du holder deg helt i ro, noe som gjør fjellduken ypperlig både for overnattingsturer i naturen og som en nødløsning som ly for vær og vind.

Duken er hele 220 cm lang og kan benyttes til flere praktiske formål. Fjellduken kan fungere som vindsekk, sovepose, poncho eller overtrekk dersom uværet skulle være ute. Her får du en fjellduk som bokstavelig talt er designet for den harde tilværelsen som trofast følgesvenn for norske soldater ute i naturen. Duken kommer med en praktisk komprimeringspose, og med en vekt på kun 2000 gram er den et praktisk alternativ til sovepose på vinterhalvåret.

Vekt: 2000 gram

Farger: skogskamuflasje

Vanntett: Ja

Vindtett: Ja

LES MER


6. Jerven Fjellduken Thermo – PRAKTISK THERMODUK

Jerven Fjellduken Thermo

SJEKK PRISEN →

Jerven Fjellduken Thermo er en videreutviklet versjon av Fjellduken original. Thermo er fôret og vattert, noe som gir en varmere, lunere og bedre isolert fjellduk sammenlignet med originalen. De har også løst kondensproblemet som oppsto i den originale fjellduken ved store temperaturforskjeller.

Takket være Thermo-designet er ikke fjellduken kun varmereflekterende, men også varmeisolerende. Fjellduken har blitt utsatt for omfattende testing, og ved test i utetemperatur på -14 grader var det hele 15 plussgrader inne i posen. Den eneste varmekilden var personen som befant seg inne i posen! Det praktiske fôret gjør at fjellduken passer godt til helårsbruk.

Fjellduken kommer med en praktisk komprimeringspose, og med en vekt på kun 1300 gram tar den lite plass i sekken på tur. Med en garanti på hele 10 år har dette blitt en favoritt blant naturelskere i norske landskap.

Vekt: 1300 gram

Farger: Fjell eller skogs kamuflasje

Vanntett: Ja

Vindtett: Ja

LES MER


Viktig å huske når du skal velge fjellduk

Hva skal du bruke duken til?

En av de viktigste tingene du må avklare før du går til innkjøp av fjellduk er hvilket bruksområde den er tiltenkt. Skal du ha den som sovepose, regnponcho, nødløsning for vær og vind, eller som et overtrekk mens du er i bevegelse? Som vi har gått inn på i denne testen, fungerer de fleste fjelldukene som sittepose eller sovepose i forskjellige temperaturer, men dersom den skal være praktisk i bevegelse eller lignende bør det legges fokus på dette.

Hvor mye har isolasjon av duken å si?

Isolering av duken er svært viktig. Dette er fordi de fleste fjellduker er konstruert i et aluminiumsbelagt polyesterstoff som i svært liten grad puster. Det vil derfor raskt oppstå svette eller kondens inne i posen som ødelegger isolasjonen dersom du benytter en dårlig isolert pose i bevegelse eller varme omgivelser. Sørg for å velge en pose med luftemulighet og toveis glidelås i begge ender dersom du forventer å være aktiv i posen.

Undersøk hvilken glidelås som benyttes 

Glidelåsen er ofte det svakeste punktet i fjellduken. Dette fordi det er her det raskt oppstår brudd i isolasjonen dersom den fusker. Det er derfor viktig at man undersøker hvilken glidelåser som benyttes i fjellduken og at man går for en produsent som kan tilby slitesterk kvalitet også under press, slik som YKK eller COAT.

Hva slags tilleggsutstyr fjellduken kommer med

Fjellduken kan fort bli din beste venn ute på post eller når du overnatter utendørs. Den kan også bli en livreddende følgesvenn dersom uhellet skulle være ute og du blir nødt til å oppholde deg utendørs i påvente av bistand. Sørg derfor for at fjellduken du velger kommer mer armings og med redningsflagg som gjør deg lett synlig i terrenget dersom uhellet skulle være ute. Det kan være nødvendig å holde seg i ro over lenger perioder i hardt vær før man eventuelt blir hentet ut, og da kan en robust fjellduk gjøre forskjellen på liv og død.

Fjellduk

Tenk på vekt

De fleste som har med seg en fjellduk på tur skal begi seg ut til fots eller med pakning. Det er derfor essensielt å ta med i vurderingen hvor stor belastning fjellduken bringer med seg. Det vil være lite hendig å ta med seg en Jerven Extreme på 2000 gram dersom målet med turen er en dagstur på vidda om sommeren. Det er stor vektforskjell på de forskjellige fjelldukene og du bør alltid sørge for å ta med deg en som passer godt til formålet turen har. Komprimeringsposen som følger med vil ofte vise hvor mye duken veier og hvor stor plass den krever i ryggsekken din.

Tenk multifunksjonell ved valg av duk

Fjellduken din kan fort bli både en gapahuk og poncho dersom behovet skulle melde seg. Det er derfor viktig at du tar høyde for å velge en duk som enkelt kan brettes ut dersom den trengs som teltduk i nødstilfeller, men som også kan benyttes som poncho, vindsekk eller overtrekk mens du er på farten. Den enkleste garantien for at du har en multifunksjonell fjellduk er at den lar seg brettes helt ut til å bli rektangulær. Du vil da fort kunne se om duken egner seg eller ei.