fbpx

Fiskestang test: De mest populære modellene i 2022

Trenger du en fiskestang? Her finner du et utvalg av de mest populære modellene i 2021. Du finner alt av fra lette aksjonsstenger til slitesterke stenger perfekt til røft bruk – og det fra kjente merkevarer som Shimano, Westin, Berkley og Okuma.

Vi har nemlig et mål om å hjelpe deg om å finne fiskestangen som passer deg best, og av den grunn har vi grundig gjennomgått dagens marked. Vi gjør oppmerksom på at vi ikke har testet produktene. Testresultatet er basert på innhenting av troverdig informasjon, som best i test artikler, produktbeskrivelser og tilbakemeldinger fra forbrukerne.

Basert på våre undersøkelser og sammenligninger av både pris, kvalitet, yteevne og ikke minst funksjonalitet, var det Keel 2 som kom best ut i vår test. Denne populære bestselgeren er anerkjent for sin rå styrke og enorme brukervennlighet. Den er også en favoritt takket være sin gode funksjonalitet, og fordi den takler det meste av fiskearter.

VÅRE favoritter

 • Stang som fungerer ypperlig til både lange og kortere kast
 • Materialer av høy kvalitet
 • Svært gripevennlig og komfortabel
SJEKK PRISEN →
 • Populær bestselger
 • 30T slitesterkt karbonmateriale
 • Tåler det meste av norske fiskearter
SJEKK PRISEN →
 • Prisvennlig fiskestang
 • Eksplosiv kraft
 • Utstyrt med både karbonfiberremme og korkhåndtak
SJEKK PRISEN →

Fiskestang test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Keel 2
Det som gjør at testvinneren utmerker seg og er vår favoritt, er at den fungerer ypperlig til all slags fisk i tillegg til å ha en usedvanlig god kvalitet. Prisen er også god så her får du virkelig god verdi for pengene. Vi er heller ikke alene om å like stangen da den skårer skyhøyt på kundeanmeldelser.
SJEKK PRISEN →
Westin W3 Spin
Populære Westin har i en årrekke vært en favoritt blant den allsidige fisker. W3-serien kommer nemlig med alt fra korte lette stenger, til lange medium aksjonsstenger for langdistansekasting. Prisen er også svært god så her får du mye stang for pengene.
SJEKK PRISEN →
Berkley E-motion FH 802S
Berkley Ee-motion er først og fremst for sin gunstige pris, men imponerer også med sin eksplosive kraft. Svært få stenger i denne prisklassen er like pålitelige som denne, hvilket gjør E-motion til et opplagt valg om du ønsker en billig, men samtidig en god fiskestang.
SJEKK PRISEN →
Shimano Speedmaster DX Spinning
Shimano Speedmaster er skreddersydd for aktive fiskere som stiller skyhøye krav. Den tar alt av fiskearter i tillegg til at det er en langtkastende stang med markant retningsbestemt rygg. Den er derfor perfekt til røffere bruk.
SJEKK PRISEN →
Okuma Rodster Spin
Okuma Rooster er en robust og solid fiskestang spesialutviklet til yngre fiskeentusiaster. Den kan brukes til det meste – det har egentlig ingen betydning om det skal fiskes i fersk- eller saltvann – stangen er svært allsidig
SJEKK PRISEN →

1. Keel 2 — Best i test

Keel 2 Fiskestang

SJEKK PRISEN →

Shimano Beastmaster er som navnet tilsier en stang som mestrer alle havets beist. Dette fordi den har en styrke helt utenom det vanlige, takket være at den er produsert i karbon og nano. I tillegg til det imponerer stangen med sin gode pris og enorme brukervennlighet. Kanskje ikke rart at den er en favoritt blant dagens fiskeentusiaster?

Av dagens eksperter beskrives Beastmaster som en populær bestselger anerkjent for sin rå styrke. Den er utstyrt med stangringer av typen Fuji Fazlite- K, hvilket gjør at den håndterer både monofilament sene og line. Dessuten er den bygd opp slik at keramikken ikke går varm når fisken ruser avgårde. Dette igjen forhindrer at senen ikke svekkes når den fyker ut gjennom ringene.

Lengden på stangen er på 240 cm og den har en kastevekt på mellom 3 og 14 gram. Videre er stangens totalvekt på 121 gram, mens transportlengden – altså når stangen ikke er i bruk – er på 123 cm. Dette gjør stangen særdeles reisevennlig, og den får fint plass i enhver bil.

Selve håndtaket er av materiale kork. Av forbrukerne og ekspertene beskrives det som gripevennlig og svært behagelig, noe vi ikke tviler et sekund på. Alt i alt oppfatter vi det som en svært god stang, og da til uansett formål. Det har ingen betydning om du driver «profesjonelt» eller på hobbybasis, vi tror den vil tilfredsstille ethvert behov.

Oppsummert

 • Populær bestselger
 • Ypperlig til røft bruk
 • 30T slitesterkt karbonmateriale
 • Tåler det meste av norske fiskearter

LES MER

2. Westin W3 Spin — Mye for pengene

Westin W3 Spin 8'6"

SJEKK PRISEN →

Populære Westin har i en årrekke vært en favoritt blant den allsidige fisker. W3-serien kommer nemlig med alt fra korte lette stenger, til lange medium aksjonsstenger for langdistansekasting. Prisen er også svært god så her får du mye stang for pengene, og da særlig på grunn av den høye kvaliteten.

Det at stangen passer godt til både til kortere og lengre kast er ikke annet enn unikt. Som regel må du velge enten kortdistansestenger eller langdistansestenger. Her får du isteden «alt-i-ett». De korte modellene kaster små sluker og spinnere med presisjon, mens det sensitive og sterke Toray-stangemne vil korke fisken med den største selvfølge.

På den andre siden, altså stengene tilpasset de lengre kastene, kan du bruke sluker opptil 30 gram. Dette gjør at du kan fiske selv de største artene langs den skandinaviske kysten. Dessuten er stangen designet for å håndtere bombarda og spirolino kastedupper.

Ikke nok med det, snellfeste er også noe av det ypperste av ypperste. Det er nemlig av modellen SKS+KDPS, der også stangringen er av høy kvalitet. Denne er av typen LTS ring guides, samt at stangen attpåtil er utstyrt med EVA-korkhåndtak. Dette sikrer et godt grep, og da i all slags vær og uavhengig om du bruker hansker eller ikke.

I tillegg er stangen forsterket med kevlar karbon, og den har en transportlengde på kun 91 centimeter. Dette gjør den enkel å ta med på tur. Prisen er også som nevnt god, så her får du utvilsomt god valuta for pengene.

Oppsummert

 • Stang som fungerer ypperlig til både lange og kortere kast
 • Materialer av høy kvalitet
 • Svært gripevennlig og komfortabel

LES MER

3. Berkley E-motion FH 802S — Best på budsjett

Berkley E-Motion FH 802S

SJEKK PRISEN →

Det som gjør at denne fiskestangen utmerker seg er først og fremst den gunstige pris. Her får du testens rimeligste fiskestang, noe som gjør den til et åpenbart budsjettvalg. Vi tror imidlertid også den passer til den aktive fisker som stiller høye krav, og det takket være dens eksplosive kraft.

Det er nok den hyggelige prisen som kjennetegner Berkley E-motion mest, men stangen får også gode skussmål for sin imponerende kraft. Den er nemlig bygget på en 24-tommer karbonklinge, noe som gjør at du får en god snert i kastet. Dessuten er det utstyrt med anti twist stangringer og et korkhåndtak, hvilket gjør den både komfortabel og gripevennlig.

E-motion passer også ypperlig til særlig sjø og laks, men også til vertikal dropshotfiske da den er utstyrt med karbonfiberremme. Den har en støpevekt på 40 gram og en stanglengde på 244 cm, mens transportlengden er på 128 cm. Totalvekten ligger på 159 gram, noe som gjør stangen til en av de letteste på markedet.

En annen ting å bemerke seg er hvor høyt E-motion skårer på kundeomtalene. Den beskrives som både ypperlig, behagelig og svært funksjonell, og selvsagt er det flere som trekker frem den gunstige prisen. Ønsker du en god fiskestang men uten måtte grave for dypt i lommeboken, tror vi helt klart at denne er et godt alternativ.

Oppsummert

 • Prisvennlig fiskestang
 • Eksplosiv kraft
 • Utstyrt med både karbonfiberremme og korkhåndtak

LES MER

4. Shimano Speedmaster DX Spinning — Premium

Shimano Speedmaster DX Spinning

SJEKK PRISEN →

Er du en aktiv fisker som stiller skyhøye krav til både kraft og presisjon, tror vi denne fiskestangen er best for deg. Shimano Speedmaster er en langkastende stang med markant retningsbestemt rygg, og således perfekt til røffere bruk. Den har også materialer av høy kvalitet, og er ifølge oss det utvilsomt beste premiumskjøpet i testen.

Prisbelønte Shimano vet å lage kvalitetsprodukt, noe denne fiskestangen er et utmerket eksempel på. Den er nemlig laget av HPC100 karbon i tillegg til Nano. Dette gjør stangen svært egnet for norske og røffe forhold. Dessuten er stangen utstyrt med Fuji Alconite enbente ringer, som motvirker at linen henger seg fast under kast.

Speedmaster er også aldeles estetisk og får mye skryt for sitt stilrene utseende. I tillegg har den et håndtak av typen Power Cork, som gir bedre grep og mindre slitasje. Lengden på stangen er 240 cm og den har en kastevekt på 3-14 gram. Totalvekten derimot, ligger på 132 gram, mens transportlengden er på 123 cm. Snellefeste er av typen Shimano Custom og aksjonen er mellom moderat og rask.

Prisen på denne stangen er en del høyere sammenlignet med andre modeller på markedet. Dette på grunn av at den er av bedre kvalitet. Ønsker du det beste av det beste, er det egentlig ingen tvil om at dette er fiskestangen å gå for.

Oppsummert

 • Førsteklasses fiskestang
 • Skyhøy kvalitet
 • Medium rask aksjon

LES MER

5. Okuma Rodster Spin – Best juniorstang

Okuma Rooster Spin

SJEKK PRISEN →

Okuma Rodster er en robust og solid fiskestang spesialutviklet til yngre fiskeentusiaster. Den kan brukes til det meste – det har egentlig ingen betydning om det skal fiskes i fersk- eller saltvann – stangen er svært allsidig. Prisen er også god, så her får junior en god stang og det uten at du må betale for mye.

Blant ekspertene får stangen mye skryt og det lite negativt som trekkes frem. Fordelene som går igjen er blant annet at den har en supersterk konstruksjon av kompositt og grafitt, samt en unik UFR-teknologi som gjør stangen 15 prosent lettere enn andre på markedet.

Dessuten er den utstyrt med UFR-spinn og et EVA-håndtak med en toppring i gummikork. Ikke nok med det, den har også et sterkt grafittrullesete med puter og hetter, i tillegg til ABS lokk. Det er med andre ord lite overraskende at denne stangen er populær.

Som også presisert koster Okuma juniorstang nokså lite, noe som gjør den til et utmerket kjøp ønsker du å vekke fiskeinteressen til din sønn eller datter.

Oppsummert

 • Fiskestang skreddersydd til yngre fiskeelskere
 • God kvalitet
 • Fungerer til all slags bruk

LES MER


Fiskestang – Hvilke type fiskestenger finnes?

I dag er fiskestenger nærmest allemannseie, og de fleste norske husholdninger eier en eller flere stenger og sneller egnet for fritidsfiske enten i ferskvann eller i sjøen.

Det er stor forskjell på både bruk, materialer og prisnivå på dagens fiskestenger. I all hovedsak kan de deles inn i seks hovedkategorier:

 • Haspelstenger: brukes til haspelfiske (kasteslukfiske) sammen med en haspelsnelle, og omfatter både ferskvann- og saltvannsvarianter. De lages i ulike lengder med ulik kastevekt, som da defineres ut fra antall gram på slukene det fiskes med. De fleste haspelstenger oppgir en omtrentlig vekt som strekker seg fra én gramvekt til en annen. Enkelte haspelstenger fås kjøpt i «teleskopvarianter» som kan trekkes ut og skyves sammen. I all hovedsak består fiskestengene i denne testen av Haspelstenger.
 • Fluestenger: Disse omfatter både enhånds- og tohåndsvarianter, og lages etter spesifikke snøreklasser ettersom snøret utgjør selve kastevekten ved fluefiske. Produksjonen preges av spesielle grafittmaterialer og stengene har ofte svært høy pris
 • Multiplikatorstenger: brukes også til kasteslukfiske eller dorging, men benyttes i motsetning til haspelstenger sammen med multiplikatorsneller. Dette er populært redskap til bruk under laksefiske i elv og/eller til såkalt surfkasting på strender. Multiplikatorstenger er ofte lengre enn vanlige haspelstenger, men lages også etter slukvekt. De kommer med såkalt pistolgrep på håndtaket.
 • Havfiskestenger: er kortere og kraftigere varianter beregnet for bruk med kraftige multiplikatorsneller til pilking på dypt vann med tungt redskap i sjøen. De er ikke egnet til kasting, og brukes utelukkende med tunge pilker eller agnrigger som man slipper vertikalt ned i sjøen, og da gjerne fra en båt.
 • Meitestenger:er i hovedsak lange spesialkastestenger laget av karbonfiber og beregnet på artsfiske/specimenfiske og/eller karpefiske. De brukes med haspelsneller, og leveres gjerne med ulike føletopper. Meitestenger går også under navnet specialist-stenger.
 • Isfiskestenger: er svært korte spesialstenger i glassfiber eller plast som er beregnet på isfiske. De lages gjerne i tynt materiale med høy grad av følsomhet.

Hva bør du se etter i en fiskestang?

Det er særlig tre ting du bør vurdere ved valg av fiskestang. Det er som følger:

 • Aksjon: Aksjonen sier noe om hvor mye stangen bøyer seg ved motstand. Helaksjon gir presise kast og god kontroll, men er til gjengjeld ikke like kraftig når fisken krokes. Halvaksjon gir en grei presisjon og kontroll ved kjøring av fisk, samt en pålitelig kraft når fisken krokes. Toppaksjon gir lengre kast, men er også mindre presise kast. Toppaksjon gir derimot mest kraft når fisken krokes.
 • Stanglengde: Lengre stanglengde gir lengre kast. Ved kystfiske og ørretfiske vil en lang stang prestere bedre. Ved elvefiske vil en kortere stang passe best
 • Håndtaket: Som regel er håndtakene laget av enten kork eller skumgummi. Begge håndtakene fungerer ypperlig og gir god komfort, hvor hovedforskjellen er at flere syntes kork ser bedre ut.