fbpx

Fiskestang test: De mest populære modellene i 2023

Trenger du en fiskestang? Her finner du et utvalg av de mest populære modellene i 2021. Du finner alt av fra lette aksjonsstenger til slitesterke stenger perfekt til røft bruk – og det fra kjente merkevarer som Shimano, Westin, Berkley og Okuma.

Vi har nemlig et mål om å hjelpe deg om å finne fiskestangen som passer deg best, og av den grunn har vi grundig gjennomgått dagens marked. Vi gjør oppmerksom på at vi ikke har testet produktene. Testresultatet er basert på innhenting av troverdig informasjon, som best i test artikler, produktbeskrivelser og tilbakemeldinger fra forbrukerne.

Basert på våre undersøkelser og sammenligninger av både pris, kvalitet, yteevne og ikke minst funksjonalitet, var det DAM SHADOW TELE MINI SPIN som kom best ut i vår test. Denne populære bestselgeren er anerkjent for sin rå styrke og enorme brukervennlighet. Den er også en favoritt takket være sin gode funksjonalitet, og fordi den takler det meste av fiskearter.

Fiskestang test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Dam Shadow Tele Mini Spin 6'3'
Dam Shadow Tele Mini Spin 6'3' er markedets beste fiskestang med sin allsidighet og høye kvalitet. Den har en spenstig karbonklinge, slanke SIC stangringer og komfortabelt korkgrep. Stangen er 1,90m lang og kan bruke sluker fra 5 til 15g.
SJEKK PRISEN →
Dam Shadow Tele Mini Spin 8'
Dam Shadow Tele Mini Spin 8' er en fantastisk fleksibel fiskestang som er enkel å ta med seg. Med en lengde på 2,40m og evnen til å bruke tyngre sluker, er den ideell for større fisk og utfordrende forhold. Den har en spenstig karbonklinge, slanke stangringer og ergonomisk korkgrep.
SJEKK PRISEN →
Daiwa LAGUNA SPIN 9'0
Daiwa LAGUNA SPIN 9'0 er en fantastisk sjøfiskestang til en svært god pris. Med balanserte og lette grafittklinger, bakovervendt snellefeste, korkhåndtak og rustfrie stangringer, er den ideell for sjøørret- og lett sjøfiske. Lengde på 9'0", vekt på 183g og kastevekt på 15-40g.
SJEKK PRISEN →
PENN Overseas XT Boat 7ft
PENN Overseas XT Boat 7ft er en rå båtstang i premiumsegmentet. Med et flerdelers design, SLS3 Blank-konstruksjon, Fuji-guider, og høykvalitets snellefeste, er den ideell for sportsfiskere. Den leveres også med beskyttende bæreveske.
SJEKK PRISEN →
Okuma Rodster Spin
Okuma Rooster er en robust og solid fiskestang spesialutviklet til yngre fiskeentusiaster. Den kan brukes til det meste – det har egentlig ingen betydning om det skal fiskes i fersk- eller saltvann – stangen er svært allsidig.
SJEKK PRISEN →

1. Dam Shadow Tele Mini Spin 6’3′ – Best i test

DAM SHADOW TELE MINI SPIN

SJEKK PRISEN →

Dam Shadow Tele Mini Spin 6’3′ er uten tvil en av de mest ettertraktede fiskestengene på markedet i dag. Denne fiskestangen imponerer både nybegynnere og erfarne fiskere med sine fleksible bruksområder og skyhøye kvalitet.

Med en lengde på 1,90 meter er Dam Shadow Tele Mini Spin 6’3′ optimal for et bredt spekter av fiskestiler. Enten du fisker fra land eller båt, vil denne stangen gi deg den nødvendige rekkevidden og presisjonen for å nå de beste fiskeplassene. Med sin allsidighet kan denne stangen brukes til alt fra lett ferskvannsfiske til mer krevende saltvannsforhold.

En av de mest imponerende egenskapene til Dam Shadow Tele Mini Spin 6’3′ er dens stangklinge. Den er konstruert med spenstig TC 24 karbon, som gir stangen en utrolig balanse mellom styrke og følsomhet. Dette betyr at du kan registrere de minste nappene og bevegelsene under vannet, og samtidig ha nok kraft til å håndtere større fisk.

Stangen er også utstyrt med slanke SIC stangringer. Disse ringene reduserer friksjonen på snøret, noe som resulterer i lengre kast og bedre følsomhet. Uansett om du bruker en liten sluk eller en tungere en, vil Dam Shadow Tele Mini Spin 6’3′ levere imponerende ytelse og kastelengde.

Dam Shadow Tele Mini Spin 6’3′ skiller seg ut fra konkurrentene med sin eksepsjonelle kvalitet og allsidighet. Denne stangen er designet for å vare og takle ulike utfordringer.

Oppsummert

 • Allsidig fiskestang med høy kvalitet
 • Spenstig karbonklinge og slanke stangringer
 • Komfortabelt korkgrep for langvarig bruk
 • Egnet for sluker fra 5 til 15g

LES MER

2. Dam Shadow Tele Mini Spin 8′ – Et godt alternativ

DAM SHADOW TELE MINI SPIN 8'

SJEKK PRISEN →

Dam Shadow Tele Mini Spin 8′ er den større og mer kraftfulle versjonen av testvinneren som vil ta fisketuren til nye høyder. Denne fiskestangen er ikke bare fantastisk fleksibel, men den er også enkel å ta med seg uansett hvor eventyret fører deg.

Med en imponerende lengde på 2,40 meter gir Dam Shadow Tele Mini Spin 8′ deg ekstra rekkevidde og kastelengde. Enten du kaster fra land eller fra båt, kan du nå fjerne fiskeplasser med presisjon og nøyaktighet.

En av de bemerkelsesverdige egenskapene til Dam Shadow Tele Mini Spin 8′ er dens spenstige TC 24 karbonklinge. Denne klingen gir stangen en perfekt balanse mellom styrke og følsomhet, slik at du kan registrere selv de minste nappene under vannet. Uansett om du fisker i ferskvann eller saltvann, vil denne stangen levere imponerende ytelse og holdbarhet.

Dam Shadow Tele Mini Spin 8′ er utstyrt med slanke SIC stangringer som reduserer friksjonen på snøret, og gir dermed lengre kast og bedre følsomhet. Du vil kunne kaste lenger og mer presist, uansett om du bruker lette eller tyngre sluker. Denne fiskestangen tilpasser seg enkelt til ulike fiskestiler og gir deg den ultimate kontrollen over kastet.

Stangen er også utstyrt med et ergonomisk formet korkgrep av ypperste klasse. Dette gir deg en komfortabel og solid kontroll, selv under lengre fisketurer

Oppsummert

 • Fleksibel og enkel å ta med seg
 • 2,40m lengde
 • Egnet for sluker fra 7 til 20g
 • Ergonomisk korkgrep for komfortabel bruk

LES MER

3. Daiwa LAGUNA SPIN 9’0 – Fantastisk sjøfiskestang

Daiwa LAGUNA SPIN 9'0

SJEKK PRISEN →

Daiwa LAGUNA SPIN 9’0 er en sjøfiskestang som virkelig imponerer med sin utmerkede kvalitet og overkommelige pris. Den oppgraderte Laguna-serien tilbyr eksepsjonell valuta for pengene, og når du kombinerer stangen med de nye Laguna-snellen, får du et balansert og imponerende fiskesett.

I Laguna-serien finner du hele ni forskjellige spinnstenger som dekker de vanligste skandinaviske fiskestilene. Daiwa har virkelig gjort det enkelt for deg, du kan velge den stangen som passer best til dine ønsker og behov.

En av de bemerkelsesverdige egenskapene til LAGUNA SPIN 9’0 er dens balanserte og lette grafittklinge. Dette gir deg en utmerket kombinasjon av styrke og følsomhet, slik at du kan registrere selv de minste nappene fra fiskene. Med en kastevekt på 15-40g er denne stangen perfekt egnet for ulike typer sjøfiske, og den gir deg den nødvendige kraften til å håndtere større fisk.

Stangen er utstyrt med et bakovervendt VSS snellefeste som gir optimal balanse og komfort under fisketuren. Nedre håndtak i kork med et karbondeksel i bunn gir deg et solid og behagelig grep, samtidig som det bidrar til stangens holdbarhet. EVA fremre håndtak gir ekstra komfort og bidrar til redusert tretthet under lengre fisketurer.

LAGUNA SPIN 9’0 har stangringer av rustfritt stål og Aluminium Oxide ringer som sikrer jevn snørebevegelse og lang holdbarhet. Med en lengde på 9’0″ (274cm) og en vekt på 183g, er denne stangen både praktisk og lett å håndtere.

Oppsummert

 • Fantastisk sjøfiskestang til god pris
 • Balanserte og lette grafittklinger
 • Bakovervendt snellefeste og korkhåndtak
 • Egnet for sjøørret- og lett sjøfiske

LES MER

4. PENN Overseas XT Boat 7ft – Premium båtstang

PENN Overseas XT Boat 7ft

SJEKK PRISEN →

PENN Overseas XT Boat 7ft er en imponerende båtstang som definitivt befinner seg i premiumsegmentet. Denne stangen skiller seg ut med sin høye kvalitet og eksepsjonelle ytelse, og den vil garantert imponere selv de mest kresne sportsfiskerne.

PENN Overseas XT Boat 7ft er konstruert med et flerdelers design som gjør den enkel å transportere. Du kan enkelt demontere og montere stangen, slik at den tar minimalt med plass og er praktisk å ha med på fisketurer. SLS3 Blank-konstruksjonen gir stangen en fantastisk balanse mellom styrke og følsomhet, slik at du kan føle selv de minste nappene fra fiskene.

Stangen er utstyrt med Fuji-guider som gir jevn snørebevegelse og lang holdbarhet. Snellefestet av høy kvalitet sikrer at snellen sitter sikkert på plass under fisketuren. EVA-håndtakene gir komfortabelt grep og reduserer tretthet selv under lange fisketurer. Du kan fokusere på å kaste og fange fisk, uten å bekymre deg for ubehag i hendene.

PENN Overseas XT Boat 7ft leveres også med en beskyttende bæreveske. Denne vesken sikrer at stangen er trygg og godt beskyttet under transport, og den gjør det enkelt å ta med seg stangen overalt hvor eventyret fører deg.

Hvis du er ute etter en båtstang i premiumsegmentet som leverer imponerende ytelse og holdbarhet, trenger du ikke lete lenger enn PENN Overseas XT Boat 7ft. Med sitt flerdelers design, SLS3 Blank-konstruksjon, Fuji-guider, høykvalitets snellefeste, EVA-håndtak og beskyttende bæreveske, er denne stangen et pålitelig verktøy for en rekke fisketeknikker.

Oppsummert

 • Premium båtstang med høy kvalitet
 • Flerdelt design og SLS3 Blank-konstruksjon
 • Fuji-guider og høykvalitets snellefeste
 • Inkluderer beskyttende bæreveske

LES MER

5. Okuma Rodster Spin – Best juniorstang

Okuma Rooster Spin

SJEKK PRISEN →

Okuma Rodster er en robust og solid fiskestang spesialutviklet til yngre fiskeentusiaster. Den kan brukes til det meste – det har egentlig ingen betydning om det skal fiskes i fersk- eller saltvann – stangen er svært allsidig. Prisen er også god, så her får junior en god stang og det uten at du må betale for mye.

Blant ekspertene får stangen mye skryt og det lite negativt som trekkes frem. Fordelene som går igjen er blant annet at den har en supersterk konstruksjon av kompositt og grafitt, samt en unik UFR-teknologi som gjør stangen 15 prosent lettere enn andre på markedet.

Dessuten er den utstyrt med UFR-spinn og et EVA-håndtak med en toppring i gummikork. Ikke nok med det, den har også et sterkt grafittrullesete med puter og hetter, i tillegg til ABS lokk. Det er med andre ord lite overraskende at denne stangen er populær.

Som også presisert koster Okuma juniorstang nokså lite, noe som gjør den til et utmerket kjøp ønsker du å vekke fiskeinteressen til din sønn eller datter.

Oppsummert

 • Fiskestang skreddersydd til yngre fiskeelskere
 • God kvalitet
 • Fungerer til all slags bruk

LES MER


Fiskestang – Hvilke type fiskestenger finnes?

I dag er fiskestenger nærmest allemannseie, og de fleste norske husholdninger eier en eller flere stenger og sneller egnet for fritidsfiske enten i ferskvann eller i sjøen.

Det er stor forskjell på både bruk, materialer og prisnivå på dagens fiskestenger. I all hovedsak kan de deles inn i seks hovedkategorier:

 • Haspelstenger: brukes til haspelfiske (kasteslukfiske) sammen med en haspelsnelle, og omfatter både ferskvann- og saltvannsvarianter. De lages i ulike lengder med ulik kastevekt, som da defineres ut fra antall gram på slukene det fiskes med. De fleste haspelstenger oppgir en omtrentlig vekt som strekker seg fra én gramvekt til en annen. Enkelte haspelstenger fås kjøpt i «teleskopvarianter» som kan trekkes ut og skyves sammen. I all hovedsak består fiskestengene i denne testen av Haspelstenger.
 • Fluestenger: Disse omfatter både enhånds- og tohåndsvarianter, og lages etter spesifikke snøreklasser ettersom snøret utgjør selve kastevekten ved fluefiske. Produksjonen preges av spesielle grafittmaterialer og stengene har ofte svært høy pris
 • Multiplikatorstenger: brukes også til kasteslukfiske eller dorging, men benyttes i motsetning til haspelstenger sammen med multiplikatorsneller. Dette er populært redskap til bruk under laksefiske i elv og/eller til såkalt surfkasting på strender. Multiplikatorstenger er ofte lengre enn vanlige haspelstenger, men lages også etter slukvekt. De kommer med såkalt pistolgrep på håndtaket.
 • Havfiskestenger: er kortere og kraftigere varianter beregnet for bruk med kraftige multiplikatorsneller til pilking på dypt vann med tungt redskap i sjøen. De er ikke egnet til kasting, og brukes utelukkende med tunge pilker eller agnrigger som man slipper vertikalt ned i sjøen, og da gjerne fra en båt.
 • Meitestenger:er i hovedsak lange spesialkastestenger laget av karbonfiber og beregnet på artsfiske/specimenfiske og/eller karpefiske. De brukes med haspelsneller, og leveres gjerne med ulike føletopper. Meitestenger går også under navnet specialist-stenger.
 • Isfiskestenger: er svært korte spesialstenger i glassfiber eller plast som er beregnet på isfiske. De lages gjerne i tynt materiale med høy grad av følsomhet.

Hva bør du se etter i en fiskestang?

Det er særlig tre ting du bør vurdere ved valg av fiskestang. Det er som følger:

 • Aksjon: Aksjonen sier noe om hvor mye stangen bøyer seg ved motstand. Helaksjon gir presise kast og god kontroll, men er til gjengjeld ikke like kraftig når fisken krokes. Halvaksjon gir en grei presisjon og kontroll ved kjøring av fisk, samt en pålitelig kraft når fisken krokes. Toppaksjon gir lengre kast, men er også mindre presise kast. Toppaksjon gir derimot mest kraft når fisken krokes.
 • Stanglengde: Lengre stanglengde gir lengre kast. Ved kystfiske og ørretfiske vil en lang stang prestere bedre. Ved elvefiske vil en kortere stang passe best
 • Håndtaket: Som regel er håndtakene laget av enten kork eller skumgummi. Begge håndtakene fungerer ypperlig og gir god komfort, hvor hovedforskjellen er at flere syntes kork ser bedre ut.

Fiskestang test