Fiskestang

Fiskestang test: De 5 beste på markedet i 2021 (Anmeldelse)

Vårt mål i Velgenklere er å geleide deg i retning det produktet som tilfredstiller dine behov. Vi vil også at du skal få mest mulig langvarig kvalitet uten å grave unødig dypt i lommeboken. Her følger en beskrivelse og analyse av de 6 beste haspelfiskestengene på dagens marked. Alle som ser for seg en minneverdig og givende fiskeopplevelse er avhenig av en pålitelig fiskestang. Jeg kan med stor sikkerhet konkludere med at alle stengene vi anbefaler er akkuratt dette. Stenger du kan stole på. De har likevel alle sine særegneheter. Generell yteevne, pris, design, og tekniske forskjeller er tatt til betrakting når vi her har gjort hva vi kan for at både hobbyfiskere, nybegynnere og erfarne fangstmenn skal kunne gjøre et optimalt valg.

VÅRE favoritter

 • Praktisk fiskestang som er særdeles reisevennlig
 • Har «Pulse»-seriens raskeste, letteste og mest følsomme aksjon
 • Behagelig og brukervennlig ifølge forbrukerne
SJEKK PRISEN →
 • Populær blant ekspertene og forbrukerne
 • Hybrid design som gir enrom slitestyrke og komfort
 • Prisvennlig
SJEKK PRISEN →
 • Fiskestang skreddersydd aktive ørretfiskere
 • Høy kvalitet på både stange og snelle
 • Ypperlige balanse, presisjon og smidighet ifølge ekspertpanel
SJEKK PRISEN →

Fiskestang test: Alle våre favoritter

BILDEPRODUKT
Cera CX 300H
Cera 300H er en anvendelig fiskestang, tilpasset enhver nybegynner og profesjonell sportsfisker. Den skårer også høyt hos ekspertpanel og forbrukerne, og basert på anmeldelsene vi har vært igjennom, var det liten tvil om at denne er «best i test».
SJEKK PRISEN →
Berkley Pulse XCD TRAVEL
Denne haspelstangen er perfekt om du er mye på farten. Takket være sin lette vekt og praktiske firedelte design, tar denne minimalt med plass i bagasjen. Dessuten imponerer den forbrukerne med en lynrask, men samtidig, følsom aksjon.
SJEKK PRISEN →
Shimano Rod Trout Native Spinning SP
Denne profesjonelle fiskestangen er spesialutviklet og tilpasset moderne ørretfiskere. Den har blant annet en klinge bygget av det lette og følsomme «Nano+HPC100 karbonet», samt det unike «seaguide XVS snellefeste». Dette gjør Shimano Rod Trout til den mest «profesjonelle» på markedet
SJEKK PRISEN →
Shimano Beastmaster FX
Shimano sin Beastmaster er stangen for deg som gjerne søker harde, utfordrende forhold. Stangen er spesialdesignet for å tåle en påkjenning og du vil merke at det er en unormalt robust haspelstang.
SJEKK PRISEN →
Ron Thompson Salmon WormStick
Ron Thompson sin Salmon WormStick er spesialdesignet for deg som er seriøs når det kommer til laksefiske. Med en perfekt balanse mellom styrke og lav vekt er den optimal når du ønsker å ha mye kraft uten å bli oppdaget av laksen.
SJEKK PRISEN →

 

1. Cera CX 300H — Testvinner

Cera CX 300H Fiskestang

SJEKK PRISEN →

Cera 300H er en anvendelig fiskestang, tilpasset enhver nybegynner og profesjonell sportsfisker. Den skårer også høyt hos ekspertpanel og forbrukerne, og basert på anmeldelsene vi har vært igjennom, var det liten tvil om at denne er «best i test». Ønsker du en lett og behagelig stang til en god pris, er Cera 300H absolutt et godt valg.

Innovativt design

Det som imponerer forbrukerne og eksperten mest med denne stangen, er dens innovative design. Den er nemlig laget av rustfritt stål, hvilket gir en slitestyrke helt utenom det vanlige, i tillegg til at den har et gripevennlig korkhåndtak. Dette gir et enestående grep, samtidig som komforten visstnok skal være ypperlig.

Videre

skrives det at stangen er utrolig enkel å anvende, takket være lav vekt og at

den ellers er brukervennlig. Det skal nemlig ikke være noe problem å montere

stangen og heller ikke å komme i gang med fiskingen. Alt du trenger å

gjøre er «å klikke på snellen, og vipps så er du klar til å fiske», som

utviklerne av Cera CX 300H selv skriver det.

I

tillegg er det en stang populær for at den passer alle slags fiskere, uansett

alder og nivå. Det betyr at det ikke har betydning om du er en erfaren fisker,

eller en som aldri har rørt en fiskestang før. Den skal være tilpasset alle uansett

nivå. Dessuten får Cera CX 300H gode skussmål for at den har en «perfekt

lengde». Stangen måler nemlig 2,4 meter, noe som er meget bra i forhold til

kastelengden.

Prisvennlig

Prisen

på Cera fiskestang er heller ikke den verste, noe som naturligvis er en stor

fordel. Du får dermed god valuta for pengene, samtidig som du slipper å grave

dypt i lommeboken for en kvalitetsstang. Denne anbefales på det sterkeste av

stort sett alle eksisterende brukere. Skal du ha den «beste» fiskestangen, tror

vi det er denne du må gå for.

Oppsummert

 • Populær blant ekspertene og forbrukerne
 • Hybrid design som gir enrom slitestyrke og komfort
 • Prisvennlig

LES MER


2. Berkley Pulse XCD TRAVEL — Reisevennlig fiskestang

Berkley PULSE XCD TRAVEL

SJEKK PRISEN →

Denne haspelstangen er perfekt om du er mye på farten. Takket være sin lette vekt og praktiske firedelte design, tar denne minimalt med plass i bagasjen. Dessuten imponerer den forbrukerne med en lynrask, men samtidig, følsom aksjon. Prisen er heller ikke den verste, i tillegg til at den passer godt til all slags fikse. Her får du mye for pengene!

Firedelt reisestang

Denne stangen er skreddersydd for den bereiste fiskere som liker å utforske ukjente «farvann». Takket være de fire, avtakbare delene, er det ingen problem å få plass til denne i bagasjen. Uavhengig om du skal fly, reise med tog, eller kjøre bil, så tar denne minimalt med plass.

Videre skrives det at Berkley Pulse byr på XCD-seriens letteste, raskeste og mest følsomme aksjon. Dette skal angivelig gjøre stangen svært komfortabel, noe både eksisterende brukere og diverse ekspertpanel bekrefter. Stangen får nemlig gode tilbakemeldinger på å være behagelig, og samtidig enkel å anvende.

Kvaliteten er også av ypperste hylle. Dette fordi Berkley Pulse har en grafittklinge, LTS-stangringer, samt et gripevennlig korkhåndtak. Med andre ord, skal det mange år og svært hyppig bruk, før denne merker slitasje.

Avslutningsvis kommer den i lengder fra 8 til 12 fot, der den også har 9 til 13 fot for multiplikator sneller.

Populær fiskestang

Stangen er umåtelig populær hos forbrukerne, og lenge vurdert vi den som «best». Det er særlig dens praktiske avtakbare deler, og det faktum at den er meget reisevennlig som går igjen som den største fordelen.

Grunnen til at denne ikke gikk til topps, er at den har en noe høyere pris enn «testvinneren». Den er likevel ikke dyr, og vi tror absolutt du får god valuta for pengene med denne. Alt i alt virker det som et godt kjøp.

Oppsummert

 • Praktisk fiskestang som er særdeles reisevennlig
 • Har «Pulse»-seriens raskeste, letteste og mest følsomme aksjon
 • Behagelig og brukervennlig ifølge forbrukerne

LES MER


3. Shimano Rod Trout Native Spinning SP — Premium

Shimano Rod Trout Native Spinning

SJEKK PRISEN →

Denne profesjonelle fiskestangen er spesialutviklet og tilpasset moderne ørretfiskere. Den har blant annet en klinge bygget av det lette og følsomme «Nano+HPC100 karbonet», samt det unike «seaguide XVS snellefeste», hvilket gjør denne til den mest «profesjonelle» på markedet. Stiller du skyhøye krav til både balanse, smidighet og presisjon, er det ingen tvil om at det er denne du burde gå for.

Optimal balanse og smidighet

Fiskestangen fra Shimano er det ultimate valg om du er en aktiv ørretfisker ifølge diverse testmagasin. Stangen er nemlig proppfull av unike fordeler som det nevnte, ergonomiske seaguide snellefestet, og HPC100 karbonet.

Dette skal gi en usedvanlig presisjon, og ikke minst, en komfort som muliggjør timer med fisking og det uten ubehag. Videre veier stangen kun 12 gram, der den har en lengde 7,6 tommer. Dette er ifølge ekspertene det perfekt lengde og vekt for ørretfiske.

Korkhåndtaket får også gode tilbakemeldinger, der det skrives om et «ergonomisk grep». I tillegg er den tilsynelatende enkel å montere, der den heller ikke er problematisk å få med i bagasjen, om du er på farten.

Kostbar toppmodell

Det er lite negativt å finne med denne stangen, annet enn dens noe høy pris. Likevel en høy pris som forventet, da den skal gi det lille ekstra på fisketuren. Vi tror denne er perfekt om du er aktiv, og har lang erfaring som ørretfisker. Er du helt fersk eller kun skal fiske en gang i ny og ne, ville vi nok heller gått for rimeligere modeller.

Oppsummert

 • Fiskestang skreddersydd aktive ørretfiskere
 • Høy kvalitet på både stange og snelle
 • Ypperlige balanse, presisjon og smidighet ifølge ekspertpanel

LES MER


4. Shimano Beastmaster FX – Haspelstang for røffe forhold

SJEKK PRISEN →

Beastmaster er annerkjent både for sin allsidighet og unormalt høye toleranse for røff behandling fra elementene. Enten du tar henne med deg til laksefiske i hard nedbør og vind, eller langt ut på havet, vil ikke Beastmaster svikte. Med karbon av topp kvalitet, og bindemiddel av nano tåler den så godt som alt norske forhold kan utsette den for. Nanoteknologien hos Shimano kan måle seg med de vesentlig dyrere stengene fra Westin, uten at dette skyter prisnivået på Beastmasteren i været. Om dagen går den for rimelige 1599 kroner hos Skittfiske, hvilket er et meget godt tilbud for denne hardhausen av en haspelstang. Snellefeste er Shimano sitt egne Custom made feste, hvilket betyr at hvert enkelt feste er spesialtilpasset for hånd for optimal ytelse. De unike stangringene langs klingen fra Fuji, kombinert med bruken av nanobindemiddel er mye av det som gir stanga sin særegne robusthet.

Heldigvis har ikke stangas robusthet gått på bekostning av elegant kasteytelse. Du vil merke at snøret glir lett ut fra klingen, og at det tåler utallige kast før slitasje. Du vil også ha meget godt grep om Cork håndtaket som i likhet med klingen tåler en trøkk. Beastmaster lar deg kaste langt og presist. I likhet med de øvrige haspelstengene, bortsett fra Westin W10 Spin, er også denne stanga del av en serie. FX 165 Ultra Light modellen er blant de letteste haspelstangen på markedet, hvilket gjør den til en vinner for deg som ikke ønsker å skremme vekk fisken. Du finner en modell spesialtilpasset for alle typer fiske.

Shimano er kjent verden over ikke bare for sine pålitelige fiskestenger. Fra sine produksjonsfasiliteter i Japan lager de også racersykler, robåter og tilhørende teknisk utstyr i verdensklasse. Shimano har en meget høy troverdighet innen teknisk sportsutstyr. Beastmasteren gjør dette tydelig, og vi anbefaler dem på det sterkeste. Særlig for deg som foretrekker å bli utfordret av værgudene.

Positiv: særstilt robusthet, teknsike løsninger i verdenstoppen, meget annerkjent produsent

Negativ: følger ikke med corduratube

Spesifikasjoner: 2-delt, lengde: 5,5 tommer – 12 tommer, vekt: 81 g – 217 g

Pris: 1599 kr

LES MER


5. Ron Thompson Salmon WormStick – Laksejegeren

SJEKK PRISEN →

Salmon WormStick fra Ron Thompson er produsert med særstilt fokus på optimal ytelse innen laksefiske. Den er vesentlig tyngre enn de øvrige haspelstengene vi har testet. Modellen på 17 tommer veier hele 387 g, hvilket er den klart tyngste av dagens haspelstenger. 17 tommer tilsvarer forøvrig hele 518 cm. Jevnt over har også de kortere modellene høyere vekt enn sine tilsvarende motparter fra andre produsenter. Økt vekt, kombinert med godt snellefeste og velbalanserte stangemner gir WormSticken økt yteevne i møte med motstandsvillige laks. Klingen er av Koreansk karbonfiber som i aller høyeste grad lever opp til kravene. Med distance SIC stangringer og et pålitelig korkhåndtak er stanga fra Ron Thompson også velegnet for lange og presise kast.

Lengden på modellene fra Ron Thompson kunne medført problemer med transport, hadde det ikke vært for at stengene er 4-delt. De leveres i stangpose, slik at du uten problem kan dele opp den lange stangen og frakte den med deg dit du ønsker. Lengen kunne også medført nedsatt presisjon i kastene, men takket være Koreansk karbonteknologi og stangringer i høyeste klasse er ikke dette merkbart. Kastevekten på alle modellene WormStick kommer i er merkbart høyere enn hos konkurrentene. Ron Sammenlignet med Fenwick Wild Wings sin tilsvarende modell har R.T. Salmon Stick Trigger 12 tommer vesentlig høyere kastevekt. Ron Thompson sin 12 tommer modell har 30-100 g, Wild Wings 12,6 tommer har 5-35. Dette er mye av grunnen til at WormStick med rette omtales som laksens værste fiende, og alle laksefiskere sin beste venn.

Positiv: velegnet for laksefiske, klinge av meget høy kvalitet

Negativ: tyngen og lengden kan være vanskelig å håndtere

Spesifikasjoner: 4-delt, lengde: 12,8 tommer – 17 tommer, vekt: 213 g – 387 g

Pris: 1499 kr

LES MER


Vedlikehold av haspelstangen din

Vedlikehold blir vesentlig enklere hvis du sørger for å rengjøre haspelstangen din grundig når du kommer hjem fra fiske. Vær nøye med å fjerne all form for skit og møkk fra klinge, snelle, snøre og stangringene. Når du har fisket i saltvann er det viktig å huske at saltvann ikke bør nyttes til renhold. Bruk alltid ferskt vann. Tørk bort vann meget godt etterpå, slik at du sikrer deg mot rustdannelse.

Snella bør få ekstra oppmerksomhet. Det er ikke nødvendig med omfattende innoljing etter hver fiskeøkt, men et par runder i sesongen er absolutt å anbefale. Demonter den så langt det lar seg gjøre og smør inn alle bevegelige deler. Drypp olje langs spoleakslingen på snella og innfestingen til bøylen. Sørg for at oljen trekker ordentlig inn, men fjern overflødig olje. Smør inn sveiva og drypp inn i sveiseskruen. Smør også sveisehåndtaket godt. Her finner du olje som holder snella di god som ny i så lenge du gidder. https://www.skittfiske.no/okuma/183686/cal-s-oil-and-grease-kit-olje-og-fett-til-sneller.

Ønsker du å sørge for at stangringene langs klingen vedlikeholdes godt kan du benytte deg av en neglefil og polere ringene med denne. Oppdager du at ringene er i overkant slitt, bør du ikke nøle med å bytte dem ut. Selve klingen kan du smøre inn med vaselin eller annen fet krem. For å opprettholde lakkeringen, eventuelt malingen, kan du påføre lakk eller maling av ønsket farge når behovet melder seg. Alle haspelstengene vi har anbefalt er gode investeringer som med rett behandling kan følge deg på dine fiskeeventyr i mange år. Korkhåndtak fortjener også din oppmerksomhet i ved jevne mellomrom.

Neglelakkfjerner kan med fordel benyttes til å fjerne skitt fra korken. Drypp på bomullsdott og hold på til du er fornøyd. Når dette er gjort bør korken skylles godt i vann. Følger du rådene våre for vedlkikehold er du sikret lengre levetid på stanga di. Du vil også spare deg for unødige utgifter knyttet til reparasjon og bytting av deler. Det er ikke nødvendig å bruke penger på arbeid du fint kan få til på egen hånd. En ferdig vedlikeholdt stang bør alltid vente på neste eventyr et innendørs, uten fare for å bli våt eller fuktig.

Dra aldri i stanga hvis du blir sittende fast på bunnen av elva, sjøen eller havet. Ta heller tak i snøret og dra deg løs.

Unngå å utsette stangen din for lange perioder med direkte sterkt sollys. En stang som blir liggende i bilen, eksponert for solen, er særlig utsatt. Solstrålene skinner gjennom vinduet og kan forårsake skade på snøret.