fbpx

Fiskesnelle test: Her er de 7 beste på markedet i 2023

Året har brakt med seg en bølge av ny teknologi og innovasjon innen fiskeutstyr, og vi har nøye evaluert et bredt utvalg av sneller for å gi deg de mest pålitelige og effektive alternativene.

Vår test tar sikte på å vurdere ytelse, pålitelighet, brukervennlighet og holdbarhet. Her finner man sneller til alt fra avslappende søndagsfisketurer til krevende kamper med store beist. Les videre for å finne ut av hvilke sneller som imponerte oss mest og fortjener en plass i ditt fiskearsenal.

Fiskesnelle test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Savage Gear SG8 1000 FD
Savage Gear SG8 1000 FD er den beste fiskesnellen på markedet på grunn av sin kombinasjon av ytelse, kvalitet og pris. Med sin sterke og lett CRC-kropp, forseglede friksjonskontroll bremsesystem og imponerende kulelager, er denne snellen en glede å bruke.
SJEKK PRISEN →
Shimano Vanford 4000
Shimano Vanford 4000 er en rå fiskesnelle designet for sensitivt finesse fiske. Med sin lette vekt, MGL-rotor og Micromodule 2-gear, gir den en ultra sensitiv og lettvekts rotasjon. Snellen har også Hagane gear og X-SHIP-teknologi for effektiv og kraftig utførelse.
SJEKK PRISEN →
Abu Garcia Ambassadeur 6500C3
Abu Garcia Ambassadeur 6500C3 er en utmerket fiskesnelle for de som ønsker å oppnå lange kast. Med sin slitestyrke, pålitelighet og stilige design, leverer denne snellen imponerende kastelengder. Den er utstyrt med funksjoner som open frame, magnetic casting brake og Carbon Matrix™ Drag System.
SJEKK PRISEN →
Hardy Ultradisc Reel 9000 GM
Denne lettvekts snellen er perfekt til flue- og elvefiske. Den har en rekke innovative egenskaper som setter en ny standard på moderne levefiske. Den har blant annet en oppgradert teknologi i form av et skalert Multi-pad-dragsystem, som gjør finjusteringen enklere enn noen gang.
SJEKK PRISEN →
Vision FISU Fluesnelle
Er du ikke den mest aktive, men liker å fluefiske en gang i blant tror vi Vision Fisu er perfekt for deg. Her får du en av markedets rimeligste fluesneller, noe som gjør den til et opplagt valg handler du på budsjett.
SJEKK PRISEN →
Okuma Magda Linecounter MA- 20DT
Her får du markedets beste trollingsnelle. Takket være sitt presise telleverk gir denne en unik oversikt.
SJEKK PRISEN →
Daiwa 18 Tatula 200H
Dette er en meget kraftig snelle med et særdeles behagelig håndtak.
SJEKK PRISEN →

1. Savage Gear SG8 1000 FD – Best i test

Savage Gear SG8 1000 FD

SJEKK PRISEN →

Når det kommer til fiskeutstyr er Savage Gear en velkjent og pålitelig merkevare som stadig overrasker oss med innovative produkter. Deres siste tilskudd, Savage Gear SG8 1000 FD, er en fiskesnelle som virkelig skiller seg ut på markedet. Med sin imponerende kombinasjon av ytelse, kvalitet og pris, er denne snellen uten tvil den beste på markedet akkurat nå.

SG8 er et perfekt eksempel på Savage Gears filosofi om å bygge sneller fra bunnen av, uten å ty til “hyllevare”. Konstruert med en sterk, stiv og lett Carbon Reinforced Composite (CRC) kropp og rotor, er SG8 et funksjonsfylt monster som tåler selv de tøffeste fiskeforholdene. Denne snellen garanterer enestående og langvarig ytelse takket være sitt forseglede friksjonskontroll bremsesystem som bruker karbonfiberskiver. Dette gir en uovertruffen stivhet, jevnhet og fiskestoppende kraft.

I tillegg til sin imponerende ytelse, er SG8 utstyrt med flere funksjoner som gjør den til en fornøyelse å bruke. Med et T-formet linegrep kan du enkelt håndtere og justere snellen etter behov. Snellen er også utstyrt med en glisikker spole som eliminerer behovet for å bruke monobacking. Dette sparer deg tid og krefter, slik at du kan fokusere på det som virkelig betyr noe – å fange den store fisken. Den ergonomiske EVA-håndtaket gir deg også ekstra komfort og grep under lange fiskeøkter. Alt i alt en fantastisk fiskesnelle som gir mye for pengene.

Oppsummert

 • Ytelse, kvalitet og pris i toppklasse
 • Sterk CRC-kropp og forseglede bremsesystem
 • Imponerende antall kulelager for pålitelig ytelse
 • T-formet linegrep og glisikker spole for ekstra brukervennlighet

LES MER

2. Shimano Vanford 4000 – Sensitiv

Shimano Vanford 4000

SJEKK PRISEN →

Vanford er den nyeste modellen i Shimano’s magnumlite-serie, som er spesielt utviklet for sensitivt finesse fiske. Denne snellen er en ekte mester når det kommer til å oppdage selv de minste nappene og gir fiskeren en unik kontroll over agnet.

En av de imponerende egenskapene til Vanford 4000 er dens lette vekt, takket være den innovative bruk av Ci4-materiale for både kropp og rotor. Dette resulterer i en snelle som er enkel å håndtere og som gir en perfekt balanse mellom styrke og vekt.

Vanford 4000 er også utstyrt med Shimano’s velkjente Hagane gear og X-SHIP-teknologi, som sikrer effektivitet og kraft i utførelsen. Du kan stole på at denne snellen vil levere den nødvendige kraften for å takle selv de tøffeste fiskeutfordringene.

Med X-protect-teknologi får du også en høy beskyttelse mot vann, slik at du kan stole på at snellen vil holde seg i toppform selv under våte forhold. Den lange slaglengden på spolen gir deg ekstra kastelengde.

En annen fordel med Vanford 4000 er at den er egnet for både ferskvann og saltvann. Uansett om du fisker i innsjøer eller i havet, kan du stole på at denne snellen vil yte optimalt og levere resultater.

Shimano Vanford 4000 er virkelig en helt rå fiskesnelle designet spesielt for sensitivt finesse fiske. Med sin avanserte teknologi og egenskaper er denne snellen en pålitelig partner som vil forbedre fiskeopplevelsen din.

Oppsummert

 • Fiskesnelle for sensitiv finesse-fiske
 • Lett vekt, MGL-rotor og Micromodule 2-gear
 • Hagane gear og X-SHIP for effektiv utførelse
 • Egnet for både ferskvann og saltvann.

LES MER

3. Abu Garcia Ambassadeur 6500C3 – God kastelengde

Abu Garcia Ambassadeur 6500C3

SJEKK PRISEN →

Abu Garcia Ambassadeur 6500C3 er en fiskesnelle som virkelig skiller seg ut når det gjelder å oppnå imponerende kastelengder. La oss se nærmere på hvorfor denne snellen er et utmerket valg for deg som vil kaste langt.

Ambassadeur 6500C3 er en klassiker blant klassikerne, og det er ikke uten grunn at den er vår mest solgte snelleserie. Den er kjent for sin slitestyrke, pålitelighet og tidløse design og produsert i Abu Garcias legendariske fabrikk i Svängsta. Denne snellen et symbol på eksepsjonell kvalitet.

Med den oppgraderte Power Handle-versjonen har Abu Garcia gjort Ambassadeur 6500C3 enda bedre. Den er like langtkastende, stilren og anvendelig som tidligere, men med noen forbedringer som tar brukeropplevelsen til nye høyder.

Ambassadeur 6500C3 er utstyrt med en open frame-design og magnetic casting brake, som gir deg optimal kontroll og presisjon under kastingen. Du kan justere bremsen etter behov og oppnå jevne og nøyaktige kast hver gang.

Med Carbon Matrix™ Drag System får du et ultrasmidig drag, som sikrer at du kan håndtere kraftige fisker uten problemer. Dette er viktig når du kaster langt og må håndtere stor belastning på snellen.

Snellen er også utstyrt med en corrosion-resistant IAR-bearing og 2 HPCR®-bearings, som sikrer lang levetid og pålitelig ytelse. Du kan stole på at Ambassadeur 6500C3 vil fortsette å levere kast etter kast, år etter år.

Oppsummert

 • Utmerket fiskesnelle for lange kast
 • Slitesterk, pålitelig og stilfult design
 • Open frame og magnetic casting brake
 • Carbon Matrix™ Drag System for smidig drag

LES MER


4. Hardy Ultradisc Reel 9000 GM — Best til fluefiske

Hardy Ultradisc Reel 9000 GM

SJEKK PRISEN →

Denne lettvekts snellen er perfekt til flue- og elvefiske. Den har en rekke innovative egenskaper som setter en ny standard på moderne levefiske. Den har blant annet en oppgradert teknologi i form av et skalert Multi-pad-dragsystem, som gjør finjusteringen enklere enn noen gang. Best av alt derimot, er snellens enorme slitestyrke.

Hardy Ultradisc har lenge vært en favoritt blant profesjonelle fluefiskere, og denne oppgraderte modellen er ikke noe mindre populær. Her får du nemlig en meget lett snelle med skivebrems i sin reneste form, og den har egentlig alt som er nødvendig i en profesjonell fluesnelle.

Blant annet er den utstyrt med et innovativt rammedesign som gir en lavere vekt enn tidligere varianter. Dessuten har den ultratynne flueliner og skyteliner, i tillegg til et moderne og oppgraderte dragsystem som garantert gir et fortrinn når du bedriver elvefiske.

Dragsystemet er nemlig av typen skalerte multi-pads, som også er uregulert, hvilket betyr at finjustering av bremestykket over et stort vindu er mulig. Ifølge Hardy selv er også dette den letteste skivebrems snellen de noensinne har produsert. Dette er nok en viktig årsak til snellens høye popularitet. For oss var det derfor ingen tvil om at denne modellen skulle bli best til fluefiske. Er det elvefiske du foretrekker? Da tror vi Ultradisc Reel 9000 GM er perfekt.

Oppsummert

 • Best til flue- og elvefikse
 • Den letteste snellen Hardy noensinne har produsert
 • Oppgradert skivebrems og bremsesystem

LES MER


5. Vision FISU Fluesnelle — Beste budsjettvalg

Vision FISU Fluesnelle

SJEKK PRISEN →

Er du ikke den mest aktive, men liker å fluefiske en gang i blant tror vi Vision Fisu er perfekt for deg. Her får du en av markedets rimeligste fluesneller, noe som gjør den til et opplagt valg handler du på budsjett.

Det at snellen er prisvennlig er langt ifra det eneste som er bra. Vision er et velkjent merke, anerkjent for sine slitesterk og kvalitative produkter. Denne snellen er heller ikke noe dårligere. Den er laget av materialer som tåler mye og som holder lenge. Ikke nok med det, snellen er også svært god, i alle fall følge forbrukerne.

På kundeanmeldelsene beskrives Vision som en fantastisk snelle som gjør «det den skal». Den har i tillegg flere praktiske egenskaper og funksjoner, som blant annet justerbar skivebrems. Snellen fås også i to ulike størrelser, slik at du kan velge varianten som passer din stang.

Alt i alt er det en god snelle godt egnet for deg som fisker en gang i blant. Den har naturligvis ikke like mye innovative systemer og teknologier som de dyreste toppmodellene, men du får altså i gjengjeld en svært prisvennlig snelle.

Oppsummert

 • Prisvennlig snelle
 • Perfekt til deg som fluefisker en gang i blant
 • Utstyrt med justerbar skivebrems

LES MER


7. Okuma Magda Linecounter MA- 20DT—Beste trollingssnelle

SJEKK PRISEN →

Dersom du «dorger» mens du fisker er denne modellen perfekt for deg. Trolling eller dorging er når man sleper en eller flere sluker med båt. Dette er altså en teknisk utrustning for å lete opp fisken. Grunnen til at denne er best til trollingsfiske er først og fremst dens fantastiske telleverk.

Presist telleverk

Magda er utstyrt med en oversiktlig telleverk som gir deg en god indikator på hvor langt snøret er ute. På denne måten er du alltid sikret kontroll over snøret ditt, samt at fiskingen blir lett og oversiktlig.

I tillegg har den en myk og komfortabel aksjon som gjør det enkelt for deg å vite når fisken biter på. Magda er også svært tilpasningsdyktig, noe som gjør at du kan bruke snellen til både avanserte og mindre avanserte fiskemetoder. Som nevnt er denne ypperlig til trolling, men vil også fungere optimalt til lettere havfiske.

Snellen er også satt sammen av flere typer materialer og har en komposittramme som gjør den særdeles slitesterk. Bremsesystemet er bra, og giret er i messing. Alt i alt er snellen meget robust og solid.

Mye for pengene

Prisen på knappe 1000 kroner er nesten overraskende lavt med tanke på hvor god denne snellen faktisk er. Kort fortalt får du mye ekstremt mye for pengene, og det er svært få modeller i denne prisklassen som har like god kvalitet.

Det eneste du må være oppmerksom på er at Magda ikke er like motstandsdyktig mot de største fiskeartene.

Oppsummert

 • Utstyrt med telleverk som gir deg en fantastisk kontroll og oversikt
 • Solid og slitesterk
 • Allsidig snelle, men best til dorging
 • Du får mye for pengene
 • Vil streve med de største fiskeartene

LES MER


8. Daiwa 18 Tatula 200H—Solid og pålitelig

SJEKK PRISEN →

Daiwa Tatula er en snelle som tåler store påkjenninger. Det betyr at du fint kan fiske de store artene helt uten problemer. Her får du blant annet en forsterket drev i messing, samt en stiv aluminiumsramme med sideplater som sørger for at snellen takler kraftige utras. I tillegg er den utstyrt med en tilpasset sveiv for økt dreiemoment.

Soft touch håndtak

Daiwa har utstyrt alle sine modeller med et Soft Touch håndtak for bedre komfort og et mer sikkert grep. Dette gjør at du til enhver tid vil kunne sveive inn snøret uten problemer. Her vil ikke faktorer som vanskelige forhold ha noen påvirkning.

Denne skiller seg også fra andre modeller ved at den har en ren og en enkel konstruksjon. Det betyr at den er enkel å håndtere, samt at det ikke er noe risiko for kluss i snøret. Med sine syv kulelagre og bremse på seks kilo går denne knirkefritt uansett situasjon.

Det er få sneller som kan vise til like god brukervennlighet som denne, og derfor mener vi dette er en av de mest pålitelige snellene du kan få på dagens marked.

Kompakt

Materialene er også upåklagelige. Denne er støpt i aluminium, noe som gjør den robust slik at den kan være med på det meste. Du kan med Tatula fiske både små sjøørreter og større kveiter. Alt i alt er dette en særdeles god snelle som det er lite å utsette på. Til og med prisen på nærmere 2000 kroner kan kategoriseres som bra, ettersom denne tilbyr en såpass god helhet.

Kort fortalt er dette et meget godt kjøp.

Oppsummert

 • Snelle som håndterer det meste
 • Enkel og pålitelig
 • Slitesterk
 • Fornuftig pris

LES MER


Hvilken snelle skal man velge?

Utvalget av sneller er stort og det er flere faktorer å ta hensyn til i ditt valg. Kriterier vi mener er viktige er som følger.

 • Pris
 • Kapasitet
 • Bremsekraft
 • Kvalitet
 • Brukervennlighet

Pris

Variasjonen på pris er skyhøy, og du finner sneller i alle prisklasser. Derfor er det viktig å vurdere hva ditt behov egentlig er og betale deretter. Slik kan du spare flere tusen kroner.

Dersom du trenger markedets kraftigste snelle eller ønsker en som er elektrisk, må du regne med å betale en del mer enn om du kun trenger en enklere modell. I vår test varierer prisen fra noen hundrelapper til opp mot 25.000 kroner.

Kapasitet

Kapasiteten du trenger på snøret kommer an på hvor du fisker. Driver du med havfiske, trenger du en større kapasitet enn om du fisker i sjø. Fisker du fra land eller pilker vil 400 meter være mer enn nok.

Er du på jakt etter havets beist trenger du derimot en del mer enn 400 meter.

Bremsekraft

Bremsekraften du trenger kommer også an på hvilken fisk du jakter. Bremsekraften hjelper deg å slite ut fisken og den kan variere fra alt mellom 2 og 50 kilo. Vurder ditt behov og kjøp deretter. Husk at, jo mer kraft, desto høyere pris på snellen.

Kvalitet

Kvaliteten sier noe som slitestyrken og her lønner det seg uansett å kjøpe en snelle med best mulig sliteevne. Du unngår da hyppige innkjøp på grunn av slitasje. Men også her vil prisen ha mye å si for kvaliteten du velger. Et godt tips er derfor å tenke gjennom hvor ofte du kommer til å dra på fisketur.

Fisker du jevnlig, anbefaler vi på det sterkeste å betale litt ekstra for god kvalitet.

Brukervennlighet

Brukervennligheten sier noe om hvor komfortabel og hjelpsom snellene er. Dette er naturligvis vanskelig å vurdere uten å selv ha brukte snellene, men hvilke funksjoner de ulike modellene har kan være en god indikator likevel.

Det kan også være lurt å lese produktbeskrivelser og kundeomtaler for å finne en tilfredsstillende brukervennlighet.

fiskesnelle test

Testkriterier

Våre testkriterier er basert på de samme kriteriene du burde se på når du velger en snelle, nemlig:

 • Pris
 • Kapasitet
 • Bremsekraft
 • Kvalitet
 • Brukervennlighet