fbpx
Snelle

Snelle test: Her er de 7 beste på markedet i 2021

Å ha utstyret i orden vil kanskje ikke hjelpe deg til bedre fiskelykke, men det har mye å si for opplevelsen. Valg av snelle har derfor stor betydning for hvordan du opplever fisketuren. Utvalget er imidlertid stort og oppgaven med å velge riktig snelle kan derfor virke overveldende.

Vårt formål er å gi deg bedre oversikt over dagens marked slik at du lettere kan finne modellen som passer deg.

Den beste havfiskesnelle ble Okuma Makaira MK80WII, mens den beste trollingsnellen ble Okuma Magda Linecounter MA-20DT. Er pris det viktigste kriteriet for deg, anbefaler vi Daiwa Strikerforce 4000.

VÅRE favoritter

 • Presist telleverk
 • Mye for pengene
 • Allsidig snelle, men best til dorging
SJEKK PRISEN →
 • Skyhøy kvalitet
 • Svindyr
 • Perfekt til de største fiskeartene
SJEKK PRISEN →
 • Soft touch håndtak
 • Kompakt
 • Slitesterk
SJEKK PRISEN →

Snelle test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Okuma Makaira MK-80WII
Markedets beste havfiskesnelle. Dette er et mesterverk av de sjeldne som garantert drar opp havets giganter.
SJEKK PRISEN →
Okuma Magda Linecounter MA- 20DT
Her får du markedets beste trollingsnelle. Takket være sitt presise telleverk gir denne en unik oversikt.
SJEKK PRISEN →
Daiwa 18 Tatula 200H
Dette er en meget kraftig snelle med et særdeles behagelig håndtak.
SJEKK PRISEN →
Daiwa Tanacom 1000
En elektrisk snelle spesialutviklet for de største artene. Denne er perfekt for deg som trenger litt hjelp med å fange de største fiskeartene.
SJEKK PRISEN →
Shimano BestMaster 9000A
Her får du markedets aller beste snelle. Denne er et ypperlig valg for alle profesjonelle fiskere.
SJEKK PRISEN →
Daiwa Strikerforce 4000
Jakter du etter en rimelig pris, er denne modellen et utmerket valg. Ingen slår denne på pris.
SJEKK PRISEN →
Vision Ö
En meget flott Arbour snelle. Ingen har et mer estetisk utseende enn denne modellen.
SJEKK PRISEN →
Penn Senator 113H2
En populær favoritt blant alle fiskeelskere. Her får du strålende kvalitet til en svært god pris.
SJEKK PRISEN →

 

1. Okuma Makaira MK-80WII—Beste havfiskesnelle

SJEKK PRISEN →

Her får du flaggskipet blant de populære Okuma-modellene, og du finner ingen modeller som er bedre til havfiske enn denne. Makaira MK-80WII er spesialutviklet for de største fiskeartene som gjemmer seg på dyp helt ned mot 800 meter. I tillegg har denne modellen satt en helt ny standard når det kommer til bremse- og girsystem, samtidig som den kan by på rå styrke.

Skyhøy kvalitet

Med denne snellen trenger du ikke å bekymre deg for at utstyret skal svikte når du jakter trofefisken. Makaira er det perfekte valget når storkveita skal opp, og det råeste alternativet til moderne havfiske.

Denne håndterer de største og kraftigste fiskeartene takket være sin enorme kraft og sitt eksepsjonelle bremsesystem. Bremsekraften er på hele 45 kilo, mens linekapasiteten er på 910 meter. Dette gjør at du får bedre utholdenhet når du kjemper mot de største artene, etter du kjapt får kontroll på fisken, samt at snellen hjelper deg med å slite den ut.

I tillegg er aksjonen myk og komfortabel på grunn av sin automatiske clutch, og balansen er også enestående.

Svindyr

Siden dette er en kvalitetssnelle av de sjeldne må du regne med en relativt tung investering. Makaira er rett og slett svindyr, og derfor ikke anbefalt for deg som kun fisker en gang i ny og ne. Denne er for den aktive sportsfisker som trenger det aller beste markedet har å by på.

Oppsummert

 • Markedets beste kvalitet
 • Enormt bremse- og girsystem
 • Perfekt til de største fiskeartene
 • Svindyr

LES MER


2. Okuma Magda Linecounter MA- 20DT—Beste trollingssnelle

SJEKK PRISEN →

Dersom du «dorger» mens du fisker er denne modellen perfekt for deg. Trolling eller dorging er når man sleper en eller flere sluker med båt. Dette er altså en teknisk utrustning for å lete opp fisken. Grunnen til at denne er best til trollingsfiske er først og fremst dens fantastiske telleverk.

Presist telleverk

Magda er utstyrt med en oversiktlig telleverk som gir deg en god indikator på hvor langt snøret er ute. På denne måten er du alltid sikret kontroll over snøret ditt, samt at fiskingen blir lett og oversiktlig.

I tillegg har den en myk og komfortabel aksjon som gjør det enkelt for deg å vite når fisken biter på. Magda er også svært tilpasningsdyktig, noe som gjør at du kan bruke snellen til både avanserte og mindre avanserte fiskemetoder. Som nevnt er denne ypperlig til trolling, men vil også fungere optimalt til lettere havfiske.

Snellen er også satt sammen av flere typer materialer og har en komposittramme som gjør den særdeles slitesterk. Bremsesystemet er bra, og giret er i messing. Alt i alt er snellen meget robust og solid.

Mye for pengene

Prisen på knappe 1000 kroner er nesten overraskende lavt med tanke på hvor god denne snellen faktisk er. Kort fortalt får du mye ekstremt mye for pengene, og det er svært få modeller i denne prisklassen som har like god kvalitet.

Det eneste du må være oppmerksom på er at Magda ikke er like motstandsdyktig mot de største fiskeartene.

Oppsummert

 • Utstyrt med telleverk som gir deg en fantastisk kontroll og oversikt
 • Solid og slitesterk
 • Allsidig snelle, men best til dorging
 • Du får mye for pengene
 • Vil streve med de største fiskeartene

LES MER


3. Daiwa 18 Tatula 200H—Solid og pålitelig

SJEKK PRISEN →

Daiwa Tatula er en snelle som tåler store påkjenninger. Det betyr at du fint kan fiske de store artene helt uten problemer. Her får du blant annet en forsterket drev i messing, samt en stiv aluminiumsramme med sideplater som sørger for at snellen takler kraftige utras. I tillegg er den utstyrt med en tilpasset sveiv for økt dreiemoment.

Soft touch håndtak

Daiwa har utstyrt alle sine modeller med et Soft Touch håndtak for bedre komfort og et mer sikkert grep. Dette gjør at du til enhver tid vil kunne sveive inn snøret uten problemer. Her vil ikke faktorer som vanskelige forhold ha noen påvirkning.

Denne skiller seg også fra andre modeller ved at den har en ren og en enkel konstruksjon. Det betyr at den er enkel å håndtere, samt at det ikke er noe risiko for kluss i snøret. Med sine syv kulelagre og bremse på seks kilo går denne knirkefritt uansett situasjon.

Det er få sneller som kan vise til like god brukervennlighet som denne, og derfor mener vi dette er en av de mest pålitelige snellene du kan få på dagens marked.

Kompakt

Materialene er også upåklagelige. Denne er støpt i aluminium, noe som gjør den robust slik at den kan være med på det meste. Du kan med Tatula fiske både små sjøørreter og større kveiter. Alt i alt er dette en særdeles god snelle som det er lite å utsette på. Til og med prisen på nærmere 2000 kroner kan kategoriseres som bra, ettersom denne tilbyr en såpass god helhet.

Kort fortalt er dette et meget godt kjøp.

Oppsummert

 • Snelle som håndterer det meste
 • Enkel og pålitelig
 • Slitesterk
 • Fornuftig pris

LES MER


4. Daiwa Tanacom 1000—Elektrisk

SJEKK PRISEN →

Dersom du ønsker å unngå den strevsomme jobben med å sveive inn snøret selv, er dette et utmerket valg for deg. Her får du en elektrisk snelle, noe som betyr at snøret sveives inn nesten av seg selv. Tanacom er både mindre, lettere og enklere enn de fleste andre modeller, takket være sitt design som huser et kraftig elektrisk system med høy ytelse.

Unik motor

Motoren på den elektriske snellen gir deg full kontroll over både inn- og ut-kraften på snøret. I tillegg kan du sveive inn manuelt dersom du heller foretrekker det. Den gode oversikten kommer av et digitalt display på selve snellen som viser deg hvor mye line du har brukt.

Samtidig kan du benytte deg av en programmert automatisk stoppfunksjon slik at du forhindrer kroker som setter seg fast i bunnen. Innsveivingskraften er også strålende god, ettersom den har en hastighet på hele 130 meter per minutt.

Tancom er fylt med alle slags fantastiske teknologiske funksjoner, samtidig som den er ekstremt slitesterk og pålitelig.

Konklusjon

Det er vanskelig å ikke la seg begeistre av denne fantastiske snellen. Her får du en allsidig snelle som håndterer all slags fiske, samt at den garantert vil holde stand i mange år. Det betyr at du kan fiske rikelig uten frykt for slitasje.

Denne scorer også høyt på brukervennlighet og komfort, noe som utvilsomt vil bidra til mer fiskeglede. Det eneste vi har å utsette på denne er dens noe høy prislapp.

Oppsummert

 • Elektrisk, men fungerer også manuelt
 • Rikelig med hjelpsomme funksjoner
 • Brukervennlig, komfortabel og høy ytelse
 • Ganske høy pris

LES MER


5. Shimano BestMaster 9000A—Premium

SJEKK PRISEN →

Dette er testen kraftigste snelle. Denne elektriske modellen er perfekt for den profesjonelle fisker som jakter de kraftigste fiskeartene. Den er utstyrt med en elektrisk børsteløs motor som takler både 12- og 24 og dermed har en eksepsjonell styrke, noe som gjør at den enkelt vil håndtere de fleste arter i saltvannet.

Kraftig

BeastMaster har en bremsekraft på hele 25 kilo, 14 kulelagre og en utveksling på 3.1. Dette gjør den til den aller kraftigste snellen på markedet, og det er ingen modeller som er i nærheten. Ved bruk av den elektriske motoren kan du også håndtere fisk på nærmere 19 kilo helt uten problemer.

Snellen kan også brukes til pilking, samt at det oversiktlige displayet gir deg fullstendig oversikt. Det blir med andre ord ikke enklere å fiske enn når du benytter deg av denne modellen. Du kan også skru av den elektriske motoren dersom du vil kjempe mot fisken med rå kraft.

Skremmende høy prislapp

Denne snellen er spesialutviklet for den profesjonelle havfisker, og derfor er prislappen skremmende høy. Ja, du får den absolutt kraftigste og mest brukervennlige modellen på markedet, men vi er litt usikre på om vi synes det er verdt å betale over 20.000 kroner for den.

Synes du det er innenfor å betale en slik prislapp for en snelle er dette utvilsomt en modell vi anbefaler, men vi ville helt klart styrt unna denne om du ikke fisker opptil flere ganger i løpet av en uke.

Oppsummert

 • Markedets kraftigste snelle
 • Meget robust og solid
 • Elektrisk, med automatisk brems
 • Optimal for den profesjonelle fisker
 • Skyhøy pris

LES MER


6. Daiwa Strikerforce 4000—Billig

SJEKK PRISEN →

Er pris det viktigste for deg er det denne snellen du burde gå for. Her får du markedets beste pris, samtidig som det er en snelle som holder i mange år takket være sin gode slitestyrke. Denne er ypperlig for den ferske fisker eller for deg som trenger en reservesnelle.

Brukervennlig

Dette er en snelle som er enkel å forholde seg til. Her er det ingen avanserte funksjoner, og selv personer som aldri har fisket før vil ikke ha problemer med å bruke denne. I tillegg holder dens materiale god kvalitet, noe som gir den en god holdbarhet.

Det aller beste med denne derimot er dens gode allsidighet. Med Strikerforce kan du fint fiske i både sjø og hav, og du kan faktisk kjempe mot noen av de største fiskeartene. Selvsagt vil den slite mot et beist på mange titalls kilo, men fisker på opptil 10 kilo skal den fint klare.

Håndtaket er også sklisikkert og behagelig slik at du ikke skal ha noen problemer med å fiske under vanskelig forhold.

God kvalitet, tross lav pris

Er du på fisketur en sjelden gang er det ikke noen vits å kjøpe dyrere modeller enn dette. Strikerforce vil utvilsomt gjøre en tilstrekkelig jobb, samtidig som den garanterer lang levetid.

Å betale i underkant av 300 kroner for så god kvalitet er nesten overraskende lite – her får du enkelt og greit mye for pengene. Konklusjonen er at dette er et særdeles godt kjøp for den beskjedne fisker.

Oppsummert

 • Markedets beste pris
 • God kvalitet
 • Lang levetid
 • Allsidig
 • Ikke optimal for de tyngste og største fiskeartene

LES MER


7. Vision Ö—Design

SJEKK PRISEN →

Vision er en tradisjonell mid Arbour snelle med et meget vakkert utseende. Denne er mer kompakt i størrelsen, men har fortsatt god kapasitet til både backing og moderne flueliner, samt at den har en relativt lav vekt. Det er flere fordeler ved denne snellen, men den største er ifølge oss utvilsomt dens spennende design.

Elegant

Med denne vil det se estetisk ut når du fisker. Denne skiller deg i veldig stor grad fra resten av snellemarkedet grunnet dens flotte utseende. Selve snellen er en nytelse å hvile øynene på – spesielt når du sveiver inn snøret.

Men det er ikke bare utseende som er viktig i en snelle. Denne kan også skryte på seg å være både brukervennlig og solid, ettersom den er utstyrt med justerbare skivebremser som sørger for rikelig med kraft.

Arbour snelle

Dette er en typisk Arbour snelle, noe som innebærer at det er designet for sjøørret. Det betyr at du ikke kan bruke den til andre fiskearter enn ørret, og helst ikke til annet enn ørret i sjø.

Dette gjør at du begrenser fiskemulighetene dine dersom du investerer i denne, men til gjengjeld er den ypperlig til bruk på ørret. Konklusjonen er at dette er et godt kjøp dersom du skal fiske ørret.

Oppsummert

 • Perfekt til sjøørret
 • Flott design
 • Justerbare skivebremser som har rikelig med kraft

LES MER


8. Penn Senator 113H2—Høyre sveiv

SJEKK PRISEN →

Dette er en klassisk høyresveiv havfiskesnelle som mest sannsynlig holder livet ut. Penn Senator er en særdeles robust snelle som er pakket med ypperlig kvalitet, samtidig som den er svært brukervennlig. I tillegg er den meget allsidig og har vært en favoritt blant havfiskere i en årrekke.

God kapasitet

Kapasiteten på snøret til Penn Senator er enorm, og den kan uten problemer dras ut 400 meter. Den har også to kulelagre, samt en utveksling på 3.3, men det aller beste er dens utmerkede Multi Disc slurebrems.

Bremsen gjør det behagelig å fiske alle typer fisk, og spesielt tyngre typer. Slitestyrken kan heller ikke utsettes på. Denne er laget i rustfritt stål, og har en hoveddrev i manganbronse. Dette gir en unik holdbarhet svært få sneller er i nærheten av.

Vår dom

Denne klassikeren av en snelle har vært en favoritt i mange år, og dette med god grunn. God kvalitet, fornuftig pris og enestående allsidighet er kjennetegn som har gjort denne modellen så umåtelig populær.

For oss var det vanskelig å finne noe negativt og dette er helt klart en snelle vi anbefaler.

Oppsummert

 • Populær snelle
 • Allsidig
 • Slitesterk
 • Overkommelig pris

LES MER


Hvilken snelle skal man velge?

Utvalget av sneller er stort og det er flere faktorer å ta hensyn til i ditt valg. Kriterier vi mener er viktige er som følger.

 • Pris
 • Kapasitet
 • Bremsekraft
 • Kvalitet
 • Brukervennlighet

Pris

Variasjonen på pris er skyhøy, og du finner sneller i alle prisklasser. Derfor er det viktig å vurdere hva ditt behov egentlig er og betale deretter. Slik kan du spare flere tusen kroner.

Dersom du trenger markedets kraftigste snelle eller ønsker en som er elektrisk, må du regne med å betale en del mer enn om du kun trenger en enklere modell. I vår test varierer prisen fra noen hundrelapper til opp mot 25.000 kroner.

Kapasitet

Kapasiteten du trenger på snøret kommer an på hvor du fisker. Driver du med havfiske, trenger du en større kapasitet enn om du fisker i sjø. Fisker du fra land eller pilker vil 400 meter være mer enn nok.

Er du på jakt etter havets beist trenger du derimot en del mer enn 400 meter.

Bremsekraft

Bremsekraften du trenger kommer også an på hvilken fisk du jakter. Bremsekraften hjelper deg å slite ut fisken og den kan variere fra alt mellom 2 og 50 kilo. Vurder ditt behov og kjøp deretter. Husk at, jo mer kraft, desto høyere pris på snellen.

Kvalitet

Kvaliteten sier noe som slitestyrken og her lønner det seg uansett å kjøpe en snelle med best mulig sliteevne. Du unngår da hyppige innkjøp på grunn av slitasje. Men også her vil prisen ha mye å si for kvaliteten du velger. Et godt tips er derfor å tenke gjennom hvor ofte du kommer til å dra på fisketur.

Fisker du jevnlig, anbefaler vi på det sterkeste å betale litt ekstra for god kvalitet.

Brukervennlighet

Brukervennligheten sier noe om hvor komfortabel og hjelpsom snellene er. Dette er naturligvis vanskelig å vurdere uten å selv ha brukte snellene, men hvilke funksjoner de ulike modellene har kan være en god indikator likevel.

Det kan også være lurt å lese produktbeskrivelser og kundeomtaler for å finne en tilfredsstillende brukervennlighet.

Testkriterier

Våre testkriterier er basert på de samme kriteriene du burde se på når du velger en snelle, nemlig:

 • Pris
 • Kapasitet
 • Bremsekraft
 • Kvalitet
 • Brukervennlighet