fbpx

Fiskesett test: Her er fiskernes 8 anbefalinger (2022)

Når du er på fisketur vil både fiskelykken og opplevelsen bli bedre om du har et komplett fiskesett. Formålet med vår fiskesett test er å hjelpe deg å finne modellen som passer deg og dine behov. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser.

Etter utallige timer med grundige analyser av seks populære fiskesett, kom vi frem til Kinetic Enforcer- Q CL er den beste allrounder. Denne håndterer ferskvannsfisk like godt som fisken du drar opp fra havet. I tillegg garanterer den godt grep under alle forhold.

Skal du lære poden å fluefiske, er Vision Junior Outfit modellen å gå for. Dette er et ypperlig startsett for barn og unge som ønsker å fluefiske.

VÅRE favoritter

 • Fungerer i både ferskvann og sjø
 • Tåler fangst på opptil 30 kilo
 • Smidig og behagelig stang, i tillegg til mykt håndtak
SJEKK PRISEN →
 • Fungerer både til hav- og ferskvannsfiske
 • Veldig god pris
 • Behagelig stang, med lav vekt og godt grep
SJEKK PRISEN →
 • Fiskesett utviklet for laksefiske
 • Høy pris
 • Ikke egnet for nybegynnere
SJEKK PRISEN →

Fiskesett test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Kinetick Enforcer- Q CL
Et fiskesett perfekt om du er nybegynner. Denne utviklet for å hjelpe ferske fiskere i gang, i tillegg til at den har en veldig gunstig pris.
SJEKK PRISEN →
Daiwa Strikeforce PMC
Et allsidig fiskesett til deg som liker både hav og ferskvannsfiske. Denne tilbyr beste fiskekomfort takket være dens enestående smidighet og lette vekt.
SJEKK PRISEN →
Salmon S2
Denne er for deg som elsker laksefiske. Her får du et fiskesett i verdensklasse, perfekt for drevne fiskere.
SJEKK PRISEN →
Greys Ørret Kombo
Et herlig fiskesett, utviklet for ørretfiske men som også håndterer flere fiskearter. Denne er utstyrt med tre ulike klasser som gir en enestående fleksibilitet.
SJEKK PRISEN →
Vision Junior Outfit
Denne er laget for juniorer som ønsker å begynne med fluefiske. Med denne vil ungen din nesten garantert falle pladask for fluefiske.
SJEKK PRISEN →
Penn Proff 2
Havfiskesett utviklet for den profesjonell fisker. Du finner ikke bedre fiskesett til havfiske enn denne modellen.
SJEKK PRISEN →

1. Kinetick Enforcer- Q CL—Allroundpakke

SJEKK PRISEN →

Dersom du både liker havfiske og ferskvannsfiske er dette et fantastisk fiskesett for deg. Ikke bare fungerer den like godt i ferskvann som i havet, denne er også helt enestående på pris.

Det er ikke vanskelig å like fiskesettet fra Kinetick og det er ikke rart at fiskeentusiaster stadig vekk går for denne modellen.

Lett vekt

Til tross for å være en meget solid fiskestang som tåler mye, har denne en overraskende lett vekt. Stangklingen er bygget opp av kvalitetskomponenter, mens håndtaket er laget i et kork lignende design.

Dette gir ikke bare en lav vekt, men også høy følsomhet, riktig aksjon, og ikke minst god grep uansett forhold.

Her er det ingen fare for at stangen glipper om du har fått storfangst på kroken.

Et godt valg for både nybegynnere og rutinerte fritidsfiskere

Snellen og spolen på stangen er både holdbar og enkel å justere ved behov. I tillegg er denne designet for å håndtere både ferskvannsørret og større havfangst, noe som gjør den til et godt valg for fritidsfiskere som ikke har en type fisk de foretrekker å fiske.

Dette er enkelt og greit beste allroundpakke, og denne passer like godt til rutinerte fritidsfiskere som til nybegynnere. Prisen på knappe 800 kroner er også meget bra. Dette er med andre ord et veldig godt kjøp.

Oppsummert

 • Fungerer både til hav- og ferskvannsfiske
 • Godt valg for både nybegynnere og rutinerte fiskere
 • Veldig god pris
 • Behagelig stang, med lav vekt og godt grep

LES MER


2. Daiwa Strikeforce PMC—Rimelig og allsidig pakke

SJEKK PRISEN →

Har du aldri fisket før, er det få fiskesett som egner seg bedre enn denne modellen. Strikeforce er et utmerket startsett for både unge og eldre nybegynnere som drømmer å begynne med sportsfiske.

Fungerer godt i både sjø og ferskvann

Det fine med fiskesettet er at det fungerer godt i både ferskvann og i sjøen. Har du ingen preferanser om hvor du vil fiske er denne et godt valg.

Kvaliteten på både stang og snelle er strålende god, og denne tåler å dra opp fangst på opptil 30 kilo. Med denne er det derfor fullt mulig å dra opp middagen til hele familien, om du har såpass fiskelykke.

Skumhåndtaket og den smidige sørger i tillegg for god komfort, slik at du kan fiske i timevis uten slitasje.

Vår dom

Det vi kanskje liker aller best med denne modellen er den gode prisen. Her må du ut med nærmere 500 kroner, noe som er en meget gunstig pris for et fiskesett i dette kalibret.

Vi lot oss også imponere over hvor mye stangen faktisk tåler. Denne takler fangst opptil 30 kilo noe vi synes er veldig mye for en «nybegynner stang». For det er nemlig det dette er, en nybegynner stang.

Denne er spesialutviklet for ferske fiskere, og mangler derfor noen funksjoner som kan være hendig å ha. Er du en dreven fisker, er nok ikke dette modellen for deg. Her får du et fiskesett utviklet for hjelpe nybegynnere i gang.

Oppsummert

 • Fungerer i både ferskvann og sjø
 • Tåler fangst på opptil 30 kilo
 • Smidig og behagelig stang, i tillegg til mykt håndtak
 • God pris
 • Lite avansert stang, et godt valg om du er nybegynner

LES MER


3. Salmon S2—Laksepakke

SJEKK PRISEN →

Navnet på dette fiskesettet sier seg kanskje selv. Ja nemlig, dette er stangen designet for erfarne laksefiskere. Her får du rett og slett en enestående laksefiskestang med en ekstremt god spenst som bidrar til presise og rekordlange kast. Ikke nok med det, stangen føles nærmest vektløs og bidrar til beste komfort mens du fisker.

Kvalitet i verdensklasse

Alt med Salmon S2 oser kvalitet i verdensklasse. Laget i japansk 46 tonns karbon, et tykt fløyelsfutteral, samt å ha en spenstige klinge, er det få fiskesett som er i nærheten av samme kvalitet.

Alt dette bidrar til en nytelse når du fisker. Kastene dine blir som nevnt lange- og presise, i tillegg til at du får en sjelden følsomhet mens du fisker. Her vil du garantert kjenne forskjell på napp og bunn, samtidig som den lette vekten på stangen ikke vil påføre deg slitasje i skuldre eller rygg.

Fiskesett for den drevne fisker

Kvalitetsprodukt koster, og dette er også tilfelle med Salomon S2. Dette er en av de mest kostbare fiskesettene i vår test, noe vi mener er rettferdig med tanke på hvor fantastisk denne faktisk er.

Har du aldri fisket før er nok ikke dette stangen å gå for, rett og slett fordi den koster mye, samt at den kan være ganske avansert for en som aldri har rørt et fiskesett før. Denne modellen er ypperlig for drevne laksefiskere og anbefales kun om du har litt erfaring med bruk av fiskestang.

Oppsummert

 • Fiskesett utviklet for laksefiske
 • Eventyrlig god stang med kvalitet i ypperst klasse
 • Høy pris
 • Ikke egnet for nybegynnere

LES MER


4. Greys Ørret Kombo—Ørretpakke

Der modellen ovenfor var spesialutviklet for laksefiske, er denne modellen utviklet for ørretfiske. Foretrekker du å fiske ørret er dette derfor fiskesettet å gå for. Det som imidlertid er veldig positivt med denne, er at den er en kombinasjon som passer både nybegynnere og erfarne ørretfiskere.

Utstyrt med tre forskjellige klasser

Ørretpakken fra Greys kommer i tre forskjellige klasser. Det betyr at du kan til enhver tid bruke den klassen som passer ditt fiskebehov.

 • Klasse en inneholder Greys GRC Light, for små ørret og harr
 • Klasse to inneholder Greys GTS300, for sjøørret og lett laksefiske
 • Klasse tre inneholder Platinum Shoot WFF5, for større fisk

Disse tre klassene er alle utstyrt i kraftig Corduratube, men slitesterke snører, slik at du kan fiske mye og tungt, uten at det sliter ut fiskesettet ditt.

Konklusjon

Selv om Greys Ørret kombo er utviklet for ørret kan den fiske annen type fisk, takket være de tre forskjellige klassene som medfølger. I tillegg er denne et godt valg både om du aldri har fisket før, og om du driver aktivt med sportsfiske.

Stangen er også noenlunde behagelig å bruke og det skal ikke være noe problemer med å bruke denne over lengre tid på grunn av korkhåndtaket. Det eneste vi kanskje savner med denne modellen er en mer smidig stang.

Likevel er dette et veldig godt kjøp.

Oppsummert

 • Utviklet for ørretfiske man kan også fiske annen type fisk
 • Godt valg for både nybegynnere og erfarne fiskere
 • Kommer i tre forskjellige klasser
 • Stangen kunne vært mer smidig

5. Vision Junior Outfit—Fluesett for barn

SJEKK PRISEN →

Drømmer du om å stå i elvekanten med junior mens dere fluefiskere sammen? Det kan nemlig bli en realitet, takket være Vision Junior Outfit. Denne er designet for unge og ivrige fluefiskere. Fiskesettet er komplett, noe som betyr at det er utstyrt med alle funksjoner og verktøy som trengs til å drive med fluefiske.

Ferdig montert

Stangen er ferdig montert i pakken og alt du trenger å gjøre er å skru fast stang og snelle. Det er derfor kjapt og enkelt å komme i gang for den unge fiskeentusiasten. Stangen har i tillegg en kort lengde mens snellen er produsert i granitt.

Aksjonen på fiskesettet er relativt rask, og stangen er fire delt med en Cordura snellefutteral.

Alt dette bidrar til enkle fiskevilkår, og ikke en altfor avansert stang. Denne vil derfor være meget vennlig å bruke for ungen din.

Høy pris

Til å være en stang for juniorer synes vi prisen på rundt 2000 kroner er litt i overkant. Dette tilsvarer prisen på en relativt god seniorstang, og du finner til og med nybegynnerstenger til over halve prisen av denne.

Det er imidlertid et fluefiskesett noe som vil dra opp prisen litt, da disse generelt er litt dyrere. Det er også veldig sannsynlig at denne vil bidra til mye fiskeglede hos både deg og ungen din, noe som vil gjøre den til en god investering, uansett pris.

Konklusjon da, et herlig kjøp om du og ungen skal fluefiske sammen.

Oppsummert

 • Fluefiskesett for juniorer
 • Kort stanglengde og relativt rask aksjon
 • Meget vennlig stang å bruke for barn og unge
 • Noenlunde høy pris

LES MER


6. Penn Proff 2—Profesjonelt havfiskesett

SJEKK PRISEN →

En knallgode havfiskepakke fra populære Penn. Her er det ikke utstyret sin skyld om storfisken ikke biter. Denne laget for at du skal kunne kjempe mot de største og barskeste artene i havet. Fiskesettet er laget i kvalitet i absolutt øverste hylle, som blant annet ramme og gavler i aluminium.

Superline

Penn Proff 2 er utstyrt med verdens mest kjente og brukte fiske line, populært kalt «superline». Denne er jevnere og kraftigere enn andre liner på markedet, noe som sørger for jevne og raske kast.

I tillegg er fiskelinen mer slitesterk, smidigere og nærmest usynlig i vannet. Linen har vært et førstevalg hos profesjonelle fiskere i en årrekke og det er ikke uten grunn at Penn Proff 2 har utstyrt denne fiskelinen på sin modell.

Penn Proff 2 er en kombinasjon av en rekke fiskesett

Penn har her samlet flere modeller i en og samme modell. Deres formål var å lage et komplett fiskesett, noe de så absolutt har fått til. Denne egner seg like godt som svabergfiske som tung havfiske, og er enkelt og greit en ypperlig modell uansett hvordan du liker å havfiske.

Proff 2 byr også på en fiskekomfort få fiskesett kan måle seg med, og vi mener at dette er blant de absolutt beste modellene på markedet.

Det du må være oppmerksom på her er at denne kun er egnet for havfiske. Skal du i ferskvann, er ikke denne et godt valg. I tillegg er prisen på over 4000 kroner høy, men likevel rettferdig på grunn av den gode kvaliteten.

Alt i alt er dette et fantastisk fiskesett til havfiske

Oppsummert

 • Fiskesett egnet for havfiske
 • Allsidig, kan fiske mange typer fisk
 • Utstyrt med fiskeline i øverste hylle
 • Høy pris

LES MER


Hvilket fiskesett skal jeg velge?

Å finne riktig fiskesett er nødvendigvis ingen enkel oppgave. Det finnes utallige modeller på markedet, der hvert sett dekker ulikt behov. Når du skal velge fiskesett er det i hovedsak viktig å tenke på hva ditt behov egentlig er.

Det kan da være lurt å tenke på følgende;

 • Hvilken type fisk skal jeg fiske?
 • Hvor ofte kommer jeg til å bruke fiskesettet?
 • Hvor mye er jeg villig til å betale?

Basert på disse spørsmålene burde det være ganske greit å finne en stang som dekker ditt behov.

Dette burde du se etter i en fiskestang

Her kommer noen tips til hva du burde se etter i en fiskestang. Det er nemlig stor variasjon på fiskesettene selv på de som havner inn under samme kategori. Det kan være at samme modell har for eksempel forskjellig håndtak, eller ulik aksjon. Du burde derfor se etter følgende;

Aksjon

Aksjonen til en fiskestang er hvor mye den bøyer seg under kast og når du drar opp fisk. Aksjonen bestemmes av tykkelsen og av hvordan materialet til stangen er bygd opp.

Det er hovedsakelig tre aksjoner man skiller mellom, og disse er langsom, halvaksjon og toppaksjon.

Hvilken du skal velge av disse tre kommer rett og slett an på dine preferanser. Det er imidlertid vanlig at nybegynnere bruker toppaksjon, og profesjonelle langsom aksjon. Halvaksjon er noe imellom de to, og kanskje et godt valg om du fisker mye, men ikke er like ekstrem som de profesjonelle.

Stanglengde

Jo lengre stang, desto lengre kast. Hva du foretrekker burde derfor avgjøre stanglengdene du velger.

Stanglengden har også betydning for om du fisker i elv eller i havet, men igjen, dette handler mer om dine preferanser.

Håndtak

Som oftest møter du enten korkhåndtak eller skumgummi. Begge fungerer ypperlig, men kork gir nok bedre grep, mens gummi gir mer komfort. Hvilket håndtak du skal velge kommer derfor an på om du trenger mykt håndtak, eller best mulig grep mens du fikser.

Testkriterier

Vi har sett på følgende når vi vurderte fiskesettene;

Pris, kvalitet på materiale, slitestyrke, grep og komfort, allsidighet (hvor mange bruksområder), vekt og smidighet.