fbpx

Fiskesett test: Her er fiskernes 6 anbefalinger (2023)

Fiske er ikke bare en tidløs hobby og en måte å knytte bånd til naturen på; det er også en kunstform som krever det rette utstyret. Med utallige fiskesett tilgjengelige på markedet kan det være en utfordring å velge det perfekte settet som matcher dine behov. Heldigvis har vi gjort det harde arbeidet for deg. Etter å ha nøye gjennomgått de mest populære fiskesettene i 2023, har vi funnet frem til de beste innenfor de forskjellige segmentene.

Enten du er en nybegynner som ser etter ditt første fiskesett, en erfaren fisker som jakter på det neste toppnivåutstyret, eller noen som bare er ute etter det beste forholdet mellom pris og kvalitet, har vi satt sammen en liste som dekker alle disse behovene.

I denne produkttesten vil du finne fiskesett som skiller seg ut i design, funksjonalitet, holdbarhet og verdi for pengene. Vår målsetning er å gi deg en klar veiledning, slik at du kan ta et informert valg neste gang du skal investere i et nytt fiskesett.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Fiskesett test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Abu Garcia Venturi Allround 4-Delt
Abu Garcia Venturi Allround 4-Delt kombinerer pris og kvalitet i et overlegent fiskesett. Den 4-delte stangen er reisevennlig med medium rask aksjon. Cardinal STX haspelsnelle har 6 kulelager og effektivt bremsesystem. FireLine gir lange kast og sikker fangst.
SJEKK PRISEN →
Penn Proff Combo 2-Speed 20-60
Penn Proff Combo 2-Speed 20-60 representerer toppen innen premium fiskesett. Kombinasjonen av Regiment-serien og Penn Fathom 40N Lever Drag 2-Speed gir en perfekt match for både lett og utfordrende havfiske, garantert styrke og holdbarhet.
SJEKK PRISEN →
Okuma Dam haspel Kombo Barn
Okuma Dam haspel Kombo Barn er det ideelle fiskesettet designet spesifikt for barn, og sikrer en trygg og morsom fiskeopplevelse. Settet gir enkel og sikker bruk med kvalitetsdesign og funksjoner tilpasset unge sportsfiskere.
SJEKK PRISEN →
Daiwa CROSSFIRE LT2500 Gold Rush
Daiwa CROSSFIRE LT2500 Gold Rush kombinerer pris, kvalitet, og ytelse i budsjettklassen. Med forhåndsspolet J-Braid X4 multifilament line, korkhåndtak, og et 4-delt design, gir dette fiskesettet utmerket verdi for pengene.
SJEKK PRISEN →
Abu Garcia Venturi Ørret 4-delt
Abu Garcia Venturi er optimalt for ørretfiske med sin 4-delte stang og medium raske aksjon. Komplementert med Cardinal STX haspelsnelle og forhåndsspolet med den sterke FireLine, gir dette settet enestående ytelse og verdi.
SJEKK PRISEN →
Greys GRC Power Combo
Greys GRC Power Combo er et ideelt valg for nybegynnere innen fluefiske. Settet kombinerer kvalitet med prisverdighet, og tilbyr fleksibilitet med fire ulike klasser. Med kraftig beskyttelse og anerkjente sneller, er dette et ypperlig fluefiskesett for både nybegynnere og erfarne.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Abu Garcia Venturi Allround 4-Delt – Best i test

Abu Garcia Venturi Allround 4-Delt

SJEKK PRISEN →

Når man søker etter det optimale fiskesettet som kombinerer pris og kvalitet, er det et sett som virkelig skiller seg ut: Abu Garcia Venturi Allround 4-Delt. Som navnet tilsier, er dette en sann allrounder – et fiskesett de aller fleste vil bli glade i.

Det er et par kritiske aspekter som plasserer Venturi i en klasse for seg. For det første er Venturi stengene 4-delte, noe som gjør dem svært praktiske på reise. Uansett hvor eventyret tar deg, vil denne stangen være en trofast følgesvenn. Med sin medium raske aksjon sikrer den både lange kast og en solid kontakt med fisken.

Men hva ville en god stang være uten en pålitelig snelle? Abu Garcia Cardinal STX haspelsnelle leverer i denne sammenhengen med 6 kulelager, en robust aluminiumspole og et svært effektivt bremsesystem. Cardinal STX30 med frontbrems garanterer en jevn og nøyaktig ytelse under alle forhold.

Når det kommer til line, kommer FireLine inn som en stjerne. Den sørger for lange kast, optimal kroking av fisken og gir en ekstra trygghet med sin utrolige styrke – et must for enhver lidenskapelig fisker.

Spesifikasjoner å merke seg inkluderer Venturi 9 fot 4-delt med en slukvekt på 10-35g og FireLine påspolet snellen med en diameter på 0,17 mm.

Oppsummert

 • Firedelt
 • 6 kulelagere
 • Lange kast, sterk kroking
 • Uslåelig balanse: pris og kvalitet

LES MER

2. Penn Proff Combo 2-Speed 20-60 – Premium

Penn Proff Combo 2-Speed

SJEKK PRISEN →

Hvis du er ute etter det ypperste innen fiskesett i premiumsegmentet, trenger du ikke lete lenger. Penn Proff Combo 2-Speed 20-60 er utvilsomt proffens klare valg og representerer en kombinasjon av tradisjon og innovasjon.

Med introduksjonen av Regiment-serien har Penn styrket sitt rykte i fiskeverdenen. Denne serien tilbyr stenger skreddersydd for en rekke fiskeopplevelser – fra lett svabergfiske til utfordrende havfiske etter kveite og andre storarter. Innenfor denne serien gjenoppstår den legendariske Seahawk XT med en oppfrisket kosmetikk og spesialstenger utformet nettopp for kveitefiske.

Når det kommer til snellen, er Penn Fathom 40N Lever Drag 2-Speed ingenting annet enn et mesterverk for det moderne havfiske. Dens robuste konstruksjon med ramme og gavler i aluminium, kombinert med hoveddrev og pinjon i rustfritt stål, sikrer maksimal styrke og holdbarhet. Snellen leveres med en kraftig knarr-funksjon og er kjent for sitt Quick Shift 2-speed system. Dette systemet, sammen med de fem kulelagrene av høy kvalitet sikrer jevn ytelse selv under de tøffeste forhold.

Oppsummert

 • Allsidig fiskesett
 • Seahawk XT
 • Robust konstruksjon
 • Jevn ytelse

LES MER

3. Okuma Dam haspel Kombo Barn – Beste fiskesett barn

Okuma Dam haspel Kombo Barn

SJEKK PRISEN →

Å introdusere barn til fiskegleden, og av og til frustrasjonen, kan være en uforglemmelig opplevelse. Men for å sikre at denne opplevelsen er positiv, er det avgjørende at barna er utstyrt med riktig utstyr. Mange barn har blitt demotivert av å bruke «pappas gamle fiskestang» som ikke bare er rusten og slitt, men alt for stor! Barn fortjener bedre. Okuma Dam haspel Kombo Barn er det ideelle valget for de unge entusiastene.

Dette fiskesettet er skapt med tanke på barns behov. Det at settet er laget spesielt for barn betyr at det er mye enklere og tryggere for dem å bruke. Når barn bruker utstyr designet for voksne, kan det være utfordrende og potensielt farlig. Men med et sett som Okuma Dam haspel Kombo, blir fisking både morsomt og trygt.

Denne serien byr på sneller av ulike størrelser med både bak- og frontbrems. Kvaliteten er bemerkelsesverdig med en fast girkonstruksjon og kulelagre som sikrer en sterk og stabil snelle. Designet er både funksjonelt og attraktivt med den slanke kroppen, det støpte håndtaket og den anodiserte spolen. Ytterligere funksjoner som et filt drag system, en stålhovedaksel og fast girkonstruksjon gjør denne serien til et fremragende valg for de små sportsfiskerne.

Oppsummert

 • Solid konstruksjon som tåler juling
 • Enkel og trygg i bruk
 • Kvalitetsdesign og funksjoner
 • Tilpasset unge sportsfiskere

LES MER

4. Daiwa CROSSFIRE LT2500 GOLD RUSH – Beste budsjettvalg

Daiwa CROSSFIRE LT2500 GOLD RUSH

SJEKK PRISEN →

Å finne riktig fiskesett i budsjettklassen kan ofte være en utfordring, gitt det brede utvalget av alternativer på markedet. Men for de som er ute etter et kombinert snelle- og stangsett som både gir kvalitet og verdi for pengene, står Daiwa CROSSFIRE LT2500 GOLD RUSH frem som et overbevisende valg.

Det første som slår deg med denne kombinasjonen er det elegant utformede designet. Daiwa Crossfire LT-kombinasjonen gir fiskere en solid og pålitelig ytelse uten å tømme lommeboken. Dette settet kommer forhåndsspolet med J-Braid X4 multifilament line, som sikrer at du kan starte fiskeeventyret ditt uten ekstra bry.

Korkhåndtaket på stangen gir et komfortabelt grep, selv under våte forhold, og gir optimal balanse mellom vekt og følsomhet. Dette, kombinert med at stangen er 4-delt, betyr at den er både praktisk å transportere og oppbevare.

Oppsummert

 • Elegant, prisgunstig kombinasjon
 • Forhåndsspolet med J-Braid X4
 • Komfortabelt korkhåndtak
 • Praktisk 4-delt design

LES MER

5. Abu Garcia Venturi Ørret 4-delt – Spesialisert til ørret

Abu Garcia Venturi Ørret 4-delt

SJEKK PRISEN →

I jakten på den spretne ørreten er utstyret avgjørende. Abu Garcia Venturi setter en ny standard for de som søker en optimal kombinasjon av ytelse og verdi. Den 4-delte Venturi-stangen er ikke bare hendig på reise, men dens medium raske aksjon sikrer presise kast og holder deg tett på fisken under inndragningen. Hva mer? Vel, den leveres sammenkoblet med Abu Garcia Cardinal STX haspelsnelle – en kvalitetssnelle med hele 6 kulelager, som lover en glatt og stødighet under bruk. Aluminiumspolen og det avanserte bremsesystemet gjør opplevelsen komplett og garanterer at du har full kontroll i kampens hete.

Men hva ville et slikt kvalitetssett vært uten en pålitelig line? Abu Garcia har valgt å forhåndsspole snellen med FireLine. Med sin beskjedne diameter på 0,12 mm, garanterer denne linen lange kast, enkel kroking og, ikke minst, en utrolig styrke som holder fisken sikker. Samlet sett gir Abu Garcia Venturi deg alt du trenger for å jage, kroke og lande den ettertraktede ørreten med selvsikkerhet og stil.

Oppsummert

 • Optimalt for ørretfiske
 • 4-delte Venturi-stang
 • Cardinal STX haspelsnelle inkludert
 • Forhåndsspolet med sterk FireLine

LES MER

6. Greys GRC Power Combo – Til nybegynneren

Greys GRC Power Combo

SJEKK PRISEN →

Når man begir seg ut på den fascinerende reisen med fluefiske er det essensielt med riktig utstyr som svarer til ens ferdighetsnivå. Greys GRC Power Combo fremstår som det perfekte valget for nybegynneren. Dette fiskesettet fra Greys tilbyr en imponerende kombinasjon av kvalitet og pris, noe som gjør det til en attraktiv investering for den som er ny i sporten, men også for den mer erfarne fiskeren på jakt etter et rimeligere, sekundært sett.

En av de største fordelene med Greys GRC Power Combo er dens fleksibilitet. Med fire klasser å velge mellom, kan man skreddersy sitt utstyr til akkurat den typen fiske man er mest interessert i, enten det er ørret, sjøørret, eller til og med predatorfiske. Det faktum at stengene kommer i en kraftig Corduratube, vitner om merkets dedikasjon til kvalitet, og sørger for at utstyret ditt blir godt beskyttet under transport.

Snellene og snørene har også fått ros i ulike tester, noe som gir enda mer vekt til argumentet om at dette virkelig er et utmerket valg for nybegynnere. Med Greys GRC Power Combo er du klar til å hoppe rett ut i fluefiskeeventyret ditt med tillit.

Oppsummert

 • Ideelt for fluefiske
 • Godt nybegynnervalg
 • Kombinerer kvalitet og prisverdighet
 • Fire fleksible fiskeklasser

LES MER


Hvilket fiskesett skal jeg velge?

Å finne riktig fiskesett er nødvendigvis ingen enkel oppgave. Det finnes utallige modeller på markedet, der hvert sett dekker ulikt behov. Når du skal velge fiskesett er det i hovedsak viktig å tenke på hva ditt behov egentlig er.

Det kan da være lurt å tenke på følgende;

 • Hvilken type fisk skal jeg fiske?
 • Hvor ofte kommer jeg til å bruke fiskesettet?
 • Hvor mye er jeg villig til å betale?

Basert på disse spørsmålene burde det være ganske greit å finne en stang som dekker ditt behov.

Dette burde du se etter i en fiskestang

Her kommer noen tips til hva du burde se etter i en fiskestang. Det er nemlig stor variasjon på fiskesettene selv på de som havner inn under samme kategori. Det kan være at samme modell har for eksempel forskjellig håndtak, eller ulik aksjon. Du burde derfor se etter følgende;

Aksjon

Aksjonen til en fiskestang er hvor mye den bøyer seg under kast og når du drar opp fisk. Aksjonen bestemmes av tykkelsen og av hvordan materialet til stangen er bygd opp.

Det er hovedsakelig tre aksjoner man skiller mellom, og disse er langsom, halvaksjon og toppaksjon.

Hvilken du skal velge av disse tre kommer rett og slett an på dine preferanser. Det er imidlertid vanlig at nybegynnere bruker toppaksjon, og profesjonelle langsom aksjon. Halvaksjon er noe imellom de to, og kanskje et godt valg om du fisker mye, men ikke er like ekstrem som de profesjonelle.

Stanglengde

Jo lengre stang, desto lengre kast. Hva du foretrekker burde derfor avgjøre stanglengdene du velger.

Stanglengden har også betydning for om du fisker i elv eller i havet, men igjen, dette handler mer om dine preferanser.

Håndtak

Som oftest møter du enten korkhåndtak eller skumgummi. Begge fungerer ypperlig, men kork gir nok bedre grep, mens gummi gir mer komfort. Hvilket håndtak du skal velge kommer derfor an på om du trenger mykt håndtak, eller best mulig grep mens du fikser.

Testkriterier

Vi har sett på følgende når vi vurderte fiskesettene;

Pris, kvalitet på materiale, slitestyrke, grep og komfort, allsidighet (hvor mange bruksområder), vekt og smidighet.

Fiskesett test