fbpx

Disse 7 fileteringsknivene er kokkenes favoritter

Fisker du ofte, eller har du en kjærlighet for fersk fisk og sjømat? Da vet du hvor viktig det er med en god fileteringskniv i kjøkkenarsenalet ditt. En slik kniv er ikke bare et kjøkkenverktøy, men et kunstverk i seg selv, designet for presisjon, komfort og langvarig ytelse. Med tusenvis av kniver tilgjengelige i markedet, hvordan kan du vite hvilken som er den beste for dine behov?

Vi har dykket dypt ned i verden av fileteringskniver og kommet opp med en liste over de fremste alternativene i de forskjellige segmentene. Enten du er en hobbyfisker, en profesjonell kokk, eller bare en matentusiast, vi har sortert de beste fra mengden for å gi deg en klar oversikt.

Fra budsjettvennlige valg som leverer fantastisk valuta for pengene, til premium alternativer som kombinerer eleganse med topp ytelse – denne oversikten vil hjelpe deg med å navigere i jungelen av valgmuligheter. Det er viktig å merke seg at ulike kniver kan ha forskjellig vekt, balanse og bladlengde, og hva som fungerer best for en person, passer kanskje ikke en annen.

Fileteringskniv test : Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Global G-21 Fileteringskniv
Global G-21 er markedets fremste fileteringskniv, kjent for sin presise design, Cromova 18-stål, fleksibilitet og unike konstruksjon. Kniven kombinerer holdbarhet med estetikk, og dens presise sliping sikrer optimal skarphet for alle kulinariske behov.
SJEKK PRISEN →
Victorinox Fileteringskniv 20 cm
Victorinox Fileteringskniv på 20 cm tilbyr optimal kvalitet til en rimelig pris. Dens lettbøyelige blad, kombinert med et Fibroxhåndtak, gir utmerket kontroll og fleksibilitet. Den er del av den anerkjente Fibrox-serien, kjent for sin pålitelighet og varighet.
SJEKK PRISEN →
Victorinox Fileteringskniv 16 cm
Victorinox Fileteringskniv på 16 cm fra Fibrox-serien kombinerer presisjon med smidighet, ideell for både proff- og hjemmekokken. Fibroxhåndtaket gir behagelig grep, og den prisgunstige, men høykvalitative designen gjør den til et ettertraktet kjøkkenverktøy.
SJEKK PRISEN →
Victorinox Grand Maître 26 cm
Victorinox Grand Maître 26 cm er en estetisk og funksjonell fileteringskniv med en 26 cm bladlengde. Perfekt for finesse i filetering av laks, carpaccio og tapas. Den kombinerer tradisjonell europeisk slipingsstandard med en sømløs og balansert design, noe som gjør den til gourmeters førstevalg.
SJEKK PRISEN →
Victorinox Grand Maître 20 cm
Victorinox Grand Maître 20 cm er en premium fileteringskniv for de som verdsetter kvalitet og design. Den kombinerer et elegant svart skaft med en optimal bladlengde, sømløst design og europeisk slipingsstandard, presentert i en eksklusiv gaveeske.
SJEKK PRISEN →
Global NI Fileteringskniv
Global NI, designet av Komin Yamada, representerer japansk håndverksperfeksjon innen knivproduksjon. Denne serien kombinerer Cromova 18-stål med et ergonomisk grep og en fornyet estetikk, og sikrer skarphet og holdbarhet i et stilfullt design.
SJEKK PRISEN →
Wüsthof Classic Fileteringskniv
Wüsthof Classic Fileteringskniv representerer en blanding av 200 år med tysk håndverkstradisjon og moderne design. Med røtter tilbake til 1814, gir denne rustfrie stålbladkniven en kombinasjon av holdbarhet, skarphet og estetikk, ideell for presisjonsoppgaver som filetering.
SJEKK PRISEN →

1. Global G-21 Fileteringskniv – Best i test

Global G-21 Fileteringskniv

SJEKK PRISEN →

Når man tenker på kvalitetskjøkkenkniver er Global et navn som ofte blir nevnt, og det er ikke uten grunn. Blant Globals imponerende sortiment av kjøkkenredskaper, skinner G-21 som den ubestridte stjernen når det kommer til filetering. Dette skyldes en kombinasjon av design, fleksibilitet og kvalitet som gjør det til vår klare testvinner.

For det første er Global G-21 konstruert som en kort, fleksibel kniv. Denne designen er ideell for filetering av fisk, hvor presisjon og kontroll er avgjørende. Den korte lengden gir en intuitiv følelse i hånden, mens fleksibiliteten gir mulighet til å navigere gjennom fiskens finere strukturer uten å ødelegge det delikate kjøttet. Samtidig kan den også brukes effektivt for å rense kjøtt, noe som gjør den til et allsidig verktøy i ethvert kjøkken.

Når vi dykker dypere inn i materialene som brukes, finner vi at G-21 er laget av Cromova 18-stål. Dette er et stål kjent for sin holdbarhet og skarphet. Videre har alle Globals fleksible kniver litt tynnere stål i bladet. Dette gjør dem lette å jobbe med, noe som gir en behagelig opplevelse, spesielt ved lengre matlagingssesjoner.

Men det som virkelig gjør Globalknivene unike er deres konstruksjon. Selv om mange tror at Globals kniver er laget av ett stykke stål, er dette faktisk ikke tilfelle. Etter å ha blitt sveiset sammen, gjennomgår knivene en omfattende prosess hvor de dyppes i ulike bad for rengjøring og overflatebehandling. Dette gir håndtaket det karakteristiske prikkete mønsteret som ikke bare ser bra ut, men også gir en isolerende luftspalt mellom håndtaket og hånden, takket være refleksjonen av varmestråling.

Oppsummert

 • Presis design for perfekt filetering
 • Laget av slitesterkt Cromova 18-stål
 • Unik, prikket konstruksjon gir komfort
 • Optimal sliping sikrer skarphet

LES MER

2. Victorinox Fileteringskniv 20 cm – Beste busjettvalg

Victorinox Fileteringskniv

SJEKK PRISEN →

Kjøkkenkniver kommer i alle former, størrelser og prisklasser, men det å finne en kombinasjon av kvalitet og pris kan ofte være en utfordring. Victorinox Fileteringskniv på 20 cm treffer blinken når det gjelder å tilby høy kvalitet til en rimelig pris, og står fram som det klare beste budsjettvalget for fileteringskniver.

Knivens lange fleksible blad på 20 cm kombinert med et Fibroxhåndtak gir brukeren en optimal kombinasjon av kontroll og fleksibilitet. Denne størrelsen er ideell for de som jobber med større fisk og fugl, og gir en presisjon som tidligere kun var forbeholdt profesjonelle kokker.

Det er viktig å merke seg at denne kniven kommer fra Victorinoxs anerkjente Fibrox-serie, en serie som har tjent en global anerkjennelse, spesielt i restaurant- og matvarebransjen. Den balanserer jevn kvalitet med en pris som gjør den tilgjengelig for alle, fra matentusiaster til profesjonelle kokker på stramme budsjetter.

En annen fordel med Victorinox Fileteringskniv er Fibroxhåndtaket. Dette håndtaket sikrer et fast og behagelig grep, enten hendene er tørre eller våte. Videre er det også oppvaskmaskinsikkert opp til 150 grader C, noe som gir muligheten for grundig sterilisering. Selv om håndvask av kniven er anbefalt for å bevare dens skarphet, er det godt å vite at den kan tåle en grundig rengjøring når det er nødvendig. Det rustfrie stålbladet er også enkelt å slipe, og med riktig vedlikehold og håndtering, kan denne kniven vare i mange år.

Oppsummert

 • Optimal kvalitet til rimelig pris
 • Ideell for større fisk og fugl
 • Fibroxhåndtak gir solid grep
 • Langvarig med riktig vedlikehold

LES MER

3. Victorinox Fileteringskniv 16 cm – Mye for pengene

Victorinox Fileteringskniv Fleksibel med Fibroxhåndtak

SJEKK PRISEN →

En fileteringskniv, som navnet antyder, er spesialdesignet for å skille fisk eller kjøtt fra bein med presisjon. Størrelsen på bladet kan variere, men denne spesifikke Victorinox-modellen er noe mindre enn mange andre på markedet. Med en bladlengde på 16 cm gir denne kniven brukeren en unik smidighet som gjør den særdeles brukervennlig. Dette er ikke en hvilken som helst fileteringskniv; den har den presisjonen som er nødvendig når detaljene virkelig teller. Enten du er en profesjonell kokk eller bare en matentusiast hjemme, passer denne kniven perfekt til dine behov.

Selv om Victorinox er kjent for kvalitet, er det spesielt Fibrox-serien som har fått global anerkjennelse. Spesielt innen restaurant- og matvarebransjen er disse knivene verdsatt for deres jevne kvalitet til en pris som ikke brenner hull i lommen. Dette er en kombinasjon man sjelden ser i kjøkkenverktøybransjen: høy kvalitet til en overkommelig pris.

Hva mer gir denne kniven sin unike verdi? Det starter med Fibroxhåndtaket. Dette håndtaket gir et utrolig behagelig grep, enten hendene er tørre eller våte. Og mens mange kvalitetskniver fraråder maskinvask, kan Fibroxhåndtaket vaskes i oppvaskmaskin opp til 150 grader Celsius for sterilisering. Likevel er det viktig å merke seg at håndvask av bladet anbefales for å bevare dets skarphet.

Oppsummert

 • Svært god til for presis filetering.
 • Ideell for både proff- og hjemmekokken
 • Fibroxhåndtak
 • Høy kvalitet til overkommelig pris

LES MER

4. Victorinox Grand Maître 26 cm – Lang spesialkniv

Victorinox Grand Maître Fileteringskniv

SJEKK PRISEN →

Å velge riktig kniv til kjøkkenet kan være som å finne den rette vinen til et måltid – det handler om kvalitet, presisjon og nytelse. Dette er spesielt tilfelle når man vurderer en spesialkniv for filetering, og Victorinox Grand Maître er blant de mest imponerende valgene i denne kategorien.

På første øyekast vil du bli betatt av dens estetikk. Med sitt svarte skaft, en imponerende bladlengde på 26 cm, og presentert i en smakfull gaveeske, symboliserer denne kniven luksus og ekspertise.

Men dens formål strekker seg langt utover utseendet. Som en olivenslipt lakskniv, gir den brukeren muligheten til med stor finesse å filetere sarte, tynne skiver av både røkt og gravet laks. Men dens funksjonalitet stopper ikke der. Denne fileteringskniven er også perfekt for å lage carpaccio, eller for å skjære opp tapas og antipasti. Med andre ord, en kniv for enhver gourmet-anledning.

Selve navnet “Grand Maître” antyder en dybde av kvalitet, og serien lever definitivt opp til forventningene. Dette er en serie helsmidde kniver hvor design møter funksjon. Overgangen mellom bladet og det ergonomiske håndtaket er sømløst, som resulterer i en utrolig balansert kniv. Denne balansen gjør ikke bare fileteringsprosessen lettere, men også mer presis. Bladet er laget av smidd stål og følger den tradisjonelle europeiske slipingsstandarden, noe som forsikrer at den beholder sin skarphet over tid.

Som med alle fine redskap, krever Grand Maître litt kjærlighet når det kommer til vedlikehold. Selv om den kan tåle noen turer i oppvaskmaskinen, er håndvask anbefalt, spesielt for de med rosentre håndtak.

Oppsummert

 • Estetisk 26 cm fileteringskniv
 • Ideell for laks og carpaccio
 • Sømløst, balansert design
 • Tradisjonell europeisk slipingsstandard

LES MER

5. Victorinox Grand Maître 20 cm – Premium

Victorinox Grand Mâitre Fileteringskniv

SJEKK PRISEN →

Kjøkkenet er for mange hjertet i hjemmet, og i hjertet av ethvert kjøkken ligger redskapene som forvandler råvarer til utsøkte retter. For dem som ikke vil gå på akkord med kvalitet, og er villige til å investere i det beste, kommer Victorinox Grand Maître 20 cm fileteringskniv inn som en uslåelig kandidat.

Fileteringskniver har en distinkt form – de er lange, smale, og spisse. Dette designet har en hensikt; den skal gi kokken fleksibilitet. Med en slik kniv kan du med presisjon og nøyaktighet komme til alle de saftige godbitene i den nydelige fisken du nettopp har anskaffet, enten ved kjøp eller som et resultat av en vellykket fisketur.

Så, hvorfor velge Victorinox Grand Maître 20 cm for denne oppgaven? For det første, estetikken. Med sitt elegante svarte skaft, en perfekt bladlengde på 20 cm, og presentasjonen i en sofistikert gaveeske, er dette en kniv som umiddelbart gir en følelse av luksus.

Men det stopper ikke ved det ytre. Grand Maître serien av Victorinox representerer et mesterstykke av håndverk og design. Overgangen mellom bladet og det ergonomiske håndtaket er sømløs. Dette gir ikke bare kniven en uovertruffen balanse, men det gjør den også til en fryd for øyet. Med et blad av smidd stål, slipt etter de tradisjonelle, europeiske standardene kan du være sikker på at denne kniven vil levere hver gang.

Oppsummert

 • Elegant 20 cm fileteringskniv
 • Sømløst, balansert design
 • Europeisk slipingsstandard for kvalitet
 • Anbefales håndvask for vedlikehold

LES MER

6. Global NI Fileteringskniv – Moderne design

Global NI Fileteringskniv Fleksibel

SJEKK PRISEN →

Når vi snakker om japansk håndverk, tenker mange på forfinet kunstneri, presisjon og nøyaktighet. Og når det gjelder kjøkkenkniver, er Japan kjent for å produsere blant de skarpeste og mest pålitelige knivene i verden. Global NI står som en glitrende representant for denne tradisjonen, og hever standarden for moderne japansk design og kvalitet.

Global har allerede gjort et navn for seg selv i kulinariske kretser over hele verden. Med NI-serien bringer de en ny dimensjon av stil og funksjonalitet til bordet. Dette er ikke bare en tilfeldighet, men resultatet av nøye design av Komin Yamada, en designer med solid erfaring i å skape kvalitetskniver. Yamada har satt sitt preg på Global med sin sans for perfeksjon, og hans bidrag har utvilsomt satt Global på verdenskartet som en leder i knivindustrien.

Med 18 høykvalitets kniver og to knivsett, gir Global NI-serien et bredt utvalg av redskaper for enhver kjøkkenoppgave. Hva skiller disse knivene fra mengden? For det første er knivbladene produsert av Cromova 18-stål, kjent for sin holdbarhet og skarphet. Disse bladene er tykkere enn de du finner på en standard Global-kniv, noe som gir økt styrke og holdbarhet. Og når det gjelder skarphet, tar Global NI det til et annet nivå, med hvert blad håndslipet av en ekte slipemester.

Oppsummert

 • Designet av eksperten Komin Yamada
 • Knivblader av robust Cromova 18-stål
 • Ergonomisk grep med fornyet estetikk
 • Kombinerer skarphet med stilfull design

LES MER

7. Wüsthof Classic Fileteringskniv – Klassisk design

Wüsthof Classic Fileteringskniv

SJEKK PRISEN →

Wüsthof har røtter som går nesten to hundre år tilbake i tid, og har over disse årene forfinet kunsten å lage perfekte kniver. Wüsthof Classic Fileteringskniv er ingen unntak fra denne tradisjonen og demonstrerer hva som skjer når tysk håndverk møter funksjonell design.

Helt siden Abraham Wüsthof grunnla sin fabrikk i 1814, har familien hans vært dedikert til å produsere kniver som ikke bare er holdbare, men også estetisk tiltalende. Det er en sjelden kombinasjon i dagens verden, hvor produkter ofte produseres for massemarkedet uten tanke for kvalitet. Men Wüsthof har aldri kompromittert på dette punktet. Selv nå, syv generasjoner senere, drives selskapet av samme familie, og hver kniv som forlater fabrikkene i Solingen bærer med seg en bit av den stolte arven.

Så, hva gjør Wüsthof Classic Fileteringskniv så spesiell? Først og fremst kommer den med en bladlengde på 18 cm, noe som gir en god balanse mellom fleksibilitet og styrke, ideell for presisjonsoppgaver som filetering. Kniven er produsert i rustfritt stål, kjent for sin holdbarhet og motstand mot korrosjon. Dette sikrer at kniven ikke bare varer lenge, men også beholder sin skarphet over tid.

Men det som virkelig skiller denne kniven fra andre på markedet, er dens klassiske design. Den kombinerer den tradisjonelle formen og estetikken som Wüsthof er kjent for, med moderne produksjonsteknikker. Resultatet er en kniv som føles like hjemme i et moderne kjøkken som det ville i et historisk tysk hus.

Oppsummert

 • 200 år med tysk håndverk
 • Rustfritt stål gir holdbarhet
 • 18cm blad for presisjonsfiletering
 • Klassisk design møter moderne funksjonalitet

LES MER


Innkjøp av fileteringskniv – hva bør jeg tenke på?

Når du skal kjøpe en fileteringskniv, er det flere viktige faktorer du bør ta i betraktning for å sikre at du får en kniv som passer dine behov og som vil tjene deg godt over tid.

Materiale: Knivbladets materiale er avgjørende for knivens levetid og ytelse. Rustfritt stål er populært for sin holdbarhet og korrosjonsmotstand. Noen foretrekker karbonstål for sin skarphet, men det krever mer vedlikehold.

Bladets fleksibilitet: En god fileteringskniv bør være fleksibel nok til å kunne navigere rundt bein og skinn, men fast nok til å gi kontroll. Fleksibilitet kan variere, så velg en som matcher den fisken du oftest forbereder.

Håndtak: Et komfortabelt og ergonomisk grep er viktig, spesielt hvis du skal bruke kniven over lengre tid. Materiale som gir godt grep selv når det er vått, er en fordel.

Lengde: Avhengig av hva du skal filetere, kan du trenge en lengre eller kortere kniv. En god standardlengde er rundt 18-20 cm, men vurder dine spesifikke behov.

Vedlikehold: Tenk på hvordan du skal vedlikeholde kniven. Noen kniver kan vaskes i oppvaskmaskin, mens andre bør håndvaskes. Regelmessig sliping er også viktig for å opprettholde knivens skarphet.

Pris mot kvalitet: Som med de fleste produkter, får du ofte det du betaler for. Det kan være fristende å gå for en billigere modell, men en kvalitetskniv kan vare i mange år med riktig vedlikehold.

I denne lenken kan du lese om “Knivoppheng test”