fbpx

Espressomaskin test: Disse 6 er markedets mest populære i 2023

Med en espressomaskin kan du enkelt lage kaffen til perfeksjon. Både smak, fyldighet og aroma tilpasses din behov, og du trenger ikke dyre Cafébesøk for å nyte en deilig koppe med kaffe. Er du kaffeelsker vil du dermed gjøre deg selv en bjørnetjeneste med å investere i en espressomaskin.

Spørsmålet er imidlertid hvilken modell du skal velge. I dag florerer det ulike varianter, der noen er helautomatiske mens andre er manuelle. Vi har nedefor laget en oversikt til deg med de beste innen de ulike kategoriene, slik at valget blir enklere. Sammenligningen har tatt for seg 6 forskjellige espressomaskiner, som alle har sine fordeler. Vår vurderinger er basert på spesifikasjoner om omtaler.

Vår favoritt og testvinner er bransjeledende Sage SES990. Denne doserer perfekt hver eneste gang, og er nesten som å ha en egen barista i hjemmet. Jakter du noe billig men samtidig bra, er det Ariete Espressomaskin vi anbefaler. Ingen kombinerer pris og kvalitet bedre enn denne.

BILDE PRODUKT
Sage SES990
Denne fortreffelige espressomaskinen er vår favoritt da den lager kaffe til ypperste kvalitet. Prisen er kanskje høye, men fortsatt betraktelig mindre enn andre toppmodeller. Beste helhet får du altså med denne.
SJEKK PRISEN →
Ariete Espressomaskin
Jakter du god kvalitet til en overkommelig pris, er dette espressomaskinen å gå for. Ariete har i tillegg et forttryllende flott og minimalistisk design. Denne passer med andre ord godt inn på alle kjøkken.
SJEKK PRISEN →
La Marzocco GS3
Denne toppmodellen er testens mest funksjonsrike espressomaskin. Her kan du til og med styre maskinen via app. Dessuten lager den utsøkt kaffe hver eneste gang.
SJEKK PRISEN →
DeLonghi EC 860M
Få kombinerer kvalitet, resultat og pris bedre enn anerkjente DeLonghi. Ikke rart at dette er en av markedets fremste bestselgere.
SJEKK PRISEN →
Rocket Mozzafiato
Italienske Rocket Mozzafiato er en meget flott espressomaskin. Denne kombinerer et tradisjonelt utseende og moderne på en utsøkt måte, og er umåtelig populære blant baristaer i hele verden.
SJEKK PRISEN →
La Marzocco Linea Mini
Denne er espressomaskinen er perfekt for deg som kjenner sin kaffe. Her får du en rekke praktisk funksjoner, men den aller beste er hvor plassvennlig den er.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

Espressomaskin test: Her er våre favoritter.

1. Sage SES990 – Testvinner

Sage Espressomaskin SES990

SJEKK PRISEN →

Testvinneren Sage SES990 er en enestående espressomaskin som lager kaffe til ypperste perfeksjon. Med denne i hus er det lite som skiller kaffen du lager fra noen av verdens mest berømte Caféer, og det beste er hvor utrolig enkelt det gjøres. Trykk på det oversiktlige displayet, og du har en kaffe tilpasset dine smaksbehov.    

Espressomaskin av ypperste kvalitet

Når det kommer til smak og kvalitet, er det meget få modeller som er i nærheten. Denne kombinerer alle de viktigste nøkkelpunktene som dosering, temperatur, trykk og damp på en fortreffelig måte. Ørsmå temperaturforskjeller kan få fatale konsekvenser for smaken, men siden Sage har utviklet en PIN-temperaturkontroll vil maskinen alltid holde en stabil og optimal temperatur.

Trykket i maskin er det heller ingenting å utsette på, da den bruker «The Oracle Touche» lavtrykks infusjon. Denne funksjonen veksler på å utvide kaffebønnene, og å «latte» kaffen – altså gjøre den kremete og luftig.

En annen fordel som begeistret oss med denne espressomaskinen er hvor enkel den er å bruke. Maskinen er utstyrt med et oversiktlig display, hvor du kan navigere deg frem til ulike forhåndsinnstillinger. Klikk på ønsket kaffe, og maskinen lager til ypperste resultat. Her kan du også lage, og lagre din egne kaffevarianter, en morsom funksjon om du liker å utforske.

Unik toppmodell

Dette her er en maskin helt utenom det vanlig, og er noe av det aller beste du kan få tak på dagens kaffemarked. Dermed må du regne med en skyhøy pris. Handler du på budsjett, eller bare er på utkikk etter en enkel modell, er ikke dette espressomaskinen for deg.

Denne er best for deg som ikke lar seg skremme av pris, og som skal ha noe av det absolutt beste markedet har å by på. Så, om du planlegger å starte en liten Cafe, er dette helt klart et sikkerstikk til å tiltrekke kunder.

Oppsummert

 • Enestående espressomaskin med et oversiktlig og brukervennlig display
 • En unik toppmodell som alltid levere ypperste resultat
 • Du kan enkelt tilpasse kaffen etter din preferanser
 • Skyhøy prislapp

LES MER


2. Ariete EspressomaskinBillig og bra

Ariete Espressomaskin

SJEKK PRISEN →

Denne prisvennlige modellen er perfekt for deg som ikke ønsker å for mye for god kvalitet. I tillegg har den et stilig «vintage» design, som garantert vil sette et ekstra særpreg på ditt kjøkken. Også på brukervennlighet og resultat skårer denne høyt på.

Manuell espressomaskin

Ariete er en manuell espressomaskin, som betyr at du må gjøre det meste av jobben selv. Dette er en fordel da du selv kan velge styrken på kaffen og hvilken type kaffe du vil ha. Det du må gjøre er helle forhåndsmalt kaffe i filteret, for å deretter presse kaffen selv.

Det er også mulig å benytte seg av melkesteaming funksjonen. Denne skummer kaffen, og lager den lekre konsistensen espressomaskinene er kjent for. Dessuten har den en standby funksjon, samt en avtagbar oppsamlingsbrett. Dette gjør maskinene enkel å rengjøre, samtidig som du kan pause kaffelagingen om det skulle være behov for det.

Kapasiteten på 0,9 liter er kanskje ikke den største, men til gjengjeld tar maskinen minimalt med plass, og er enkel å gjemme bort i et skap. Dette er for øvrig ikke nødvendig da den har et svært minimalistisk design som passer godt inn på alle typer kjøkken.

Flott maskin som gir mye for pengene

Alt i alt er det mye bra med Ariete espressomaskin, og da særlig dens pris. Denne er meget billig om man sammenligner med resten av markedet, og det uten at det går utover kvalitet og smak. Siden den er manuell styrer du selv hvordan smaken skal være, der den også er aldeles enkel å bruke. Til og med designet er flott, og vi tror den vil være et godt tilskudd på alle kjøkken.  

Det som taler imot er at den mangler mange av de populære egenskapene til noen av de mest populære espressomaskinene. Derfor burde du vurdere andre alternativ, er du på utkikk etter en funksjonsrik maskin.  

Oppsummert

 • Prisvennlig kaffemaskin
 • God kvalitet
 • Er manuellstyrt
 • Kapasitet på 0,9 liter, er dermed en mindre modell

LES MER


3. La Marzocco GS3 – Premium

La Marzocco GS3

SJEKK PRISEN →

Denne toppmodellen er utviklet av Italias fremste ingeniører, og bygger på den mest avanserte teknologien til verdens fremste espressomaskiner. Den har alle de viktigste funksjonene som er å forvente hos en banebrytende espressomaskin pluss mye, mye mer, og det er ikke uten grunn at den finnes på de fleste av verdens fremste Cafeer.

Funksjonsrik

Det er nesten litt overveldende hvor mange funksjoner og egenskaper La Marzoco har. Her får du både en 3,5 liters dampkanne, en 1,5 liters bryggekanne, innebygd temperaturstyring, samt et oversiktlig display som lar deg styre maskinen.

Den er til og med utstyrt med en integrert wifi-modul som gjør at du kan styre maskinen via app, på samme måte som du styrer via displayet. Resultatet på kaffen er også vanvittig bra, da den har en intern rotasjonspumpe, innebygd forvarmer og filterholdere i rustfritt stål. Disse bidrar til at smak, aroma og konsistens kombinerer på en ypperlig måte.

En annen ting som begeistret oss med espressomaskinen er hvor stillegående den er. Den er tilnærmet lydløs, og det vil nesten ikke merkes at den står og jobber. Vanligvis kan espressomaskiner ha en liten tendens til å bråke litt.

Perfekt til profesjonelt bruk

Med denne maskinen får du toppkvalitet fra aller ypperste hylle, og den vil helt klart fungere godt til hjemmebruk, men vi mener og tror den passer beste til profesjonelt bruk. Dette av flere grunner, men først og fremst på grunn av den astronomiske prisen.

Å betale noen månedslønner for en espressomaskin er ifølge oss litt i overkant som privatperson, men har du råd skjønner vi godt at går for denne. Det andre som gjør den bedre egnet på en Cafe enn et hjem, er dens enorme størrelse. Denne tar enormt med plass, og vil dermed være ganske ruvende på et kjøkken, samtidig som den er vanskelig å gjemme bort.

Oppsummert

 • Funksjonsrik premiumsmodell
 • Kan styres via app
 • Leverer kaffe med utsøkt smak
 • Best egnet til profesjonelt bruk, på grunn av den astronomiske prislappen

LES MER


4. DeLonghi EC 860M – Mye for pengene

DeLonghi EC 860.M

SJEKK PRISEN →

Denne maskinen er et utmerket valg for deg som ønsker å kombinere høy kvalitet med en god pris. Kaffeeksperten DeLonghi har i en årrekke produsert bestselgere, og skuffer heller ikke med denne. Med sine enkle bruksområder og fantastisk gode smak, ble denne umiddelbart en hit på dagens marked.

Espressomaskin av høy kvalitet

Det fine med EC 860M er at den passer like godt til profesjonelt bruk som på kjøkkenet i hjemmet. Denne har en brukbar kapasitet på 1 liter, men uten at den tar mye plass på kjøkkenbenken da den har målene 30 x 26 cm. Vekten på 7 kilo er heller ikke den verste.

Designet gjør også at maskinen tåler mye, og den er bygd for å tåle hyppig bruk. Den er laget av rustfritt stål, og har et holdbart system som krever lite vedlikehold. I tillegg er den enkel å rengjøre da den har avtakbare og justerbare dryppebrett.

Derutover lager den espressos som alltid smaker godt, og det uten at det kreves for mye av deg. Den er manuell, men siden den er utstyrt med et Thermablock-varmesystem vil kaffen alltid nå optimale temperaturer uten konstant oppfølging og overvåkning fra deg. Sist men ikke minst, har maskinen genialt filtreringssystem som gjør at du kan både male, og bruke kapsler til å lage kaffen.

Populære bestselger

Det er med god grunn at salget av denne skøyt i været. Den gode kvaliteten sørger for minimalt av vedlikehold, samtidig som den holder lenge. Smaken er også særdeles god, og når den er så prisvennlig som den er, forstår vi godt hvorfor forbrukere elsker den.

Vi anser dette som et meget godt kjøp for enhver som trenger en espressomaskin, og spesielt deg som ønsker mye for pengene.

Oppsummert

 • Espressomaskin som kombinerer pris og kvalitet på en enestående måte
 • Godt egnet både til hjemmebruk og til profesjonelt bruk
 • Manuell maskin som er brukervennlig
 • Godt varme og filtreringssystem, pluss melkeskummer

LES MER


5. Rocket Mozzafiato – Best design

Rocket Mozzafiato Espressomaskin

SJEKK PRISEN →

Lekre Rocket Mozzafiato er espressomaskinen vi vurderer som den flotteste. Grunnen er dens tradisjonelle, men likevel moderne utseende vil denne bringe estetikk inn på ditt kjøkken. Kvaliteten og resultatet på kaffen er også fortryllende god.

Leverer strålende resultat

Dette har vært en favoritt hos italienske baristaer i lengre tid, og nå har den også gjort sin inntreden i de alminnelige hjem. Å lage perfekt kaffe har aldri vært enklere, og det takket være dens elektroniske temperaturstyring, i tillegg til enorme vanntank på 2,5 liter. Rotasjonspumpen sørger også for at bryggingen skjer på en jevn og effektiv måte uten at du trenger å foreta deg noe.

Dessuten er dette en modell som tåler ekstremt mye. Maskinen er utviklet av slitesterkt stål, og dette gjør at den er lagd for å tåle hyppig bruk. Den er heller ikke problematisk å rengjøre, og er alt i alt enkel å anvende. Dette fordi den har et oversiktlig touch display hvor du enkelt kan velge hvilke funksjoner og program du vil bruke.

Derutover har den en god kapasitet og effektivitet, samt at den ikke bråker mye når den arbeider.

Enorm maskin

Det som er viktig å være oppmerksom på denne modellen, er dens enorme størrelse. Dette gjør at den får bedre kapasitet, dog tar den stor plass på kjøkkenbenken samtidig som den er svært vanskelig å gjemme bort.

Denne har målene 40 x 28 42 cm, og veier hele 30 kilo. Virker dette overkommelig og du har stor plass, kommer du utvilsomt til å bli fornøyd med Rocket Mozziafato. Er det trangere om plassen på kjøkkenet ditt, ville vi nok heller ha gått for andre varianter enn dette.

Oppsummert

 • Espressomaskin med vakkert design
 • Svær maskin, tar mye plass
 • Brygger god kaffe
 • Populær hos italienske baristaer

LES MER


6. La Marzocco Linea Mini – Best for de profesjonelle

La Marzocco Linea Mini Gul

SJEKK PRISEN →

Denne supereffektive espressomaskinen er et utmerket valg for alle som ønsker en kaffe i farten. Denne varmes på rekordtid, men uten at det går utover smaken og i tillegg kan den enkelt styres via app. Linea Mini er også utviklet for å ta mindre plass enn tradisjonelle espressomaskiner.

Plassvennlig

Det unike med denne er hvor liten plass den tar. Den er betraktelig mindre sammenlignet med andre modeller, og vil derfor passe enhver kjøkkenbenk. Resultatet på kaffen er også av ypperste kvalitet, da den har en bryggekanne av termoblock i rustfritt stål, samt en PID varmestyring.

Utover dette har den et barista lys integrert i maskinen, en vanntank på 2 liter, rotasjonspumpe og og to filterbeholdere i rustfritt stål. Dessuten medfølger utstyrt til vannanalyse, melkemugge, rensepulver og blindfilter.

Maskinen er imidlertid manuell og uten display. Dette gjør den bedre egnet for en kaffekjenner som vet hva en vil ha, enn en som er fersk og som ikke har laget mye kaffe før.

Appstyring

En ting vi likte svært godt med denne er at den kan styres via app. Dette fordi den har en innebygd Wifi-modul som tillater app tilkobling. Det gjør at du kan starte, skru av og ikke minst sette timer for når espressomaskinen skal brukes – perfekt om du vil våkne til en nyvarmet kaffe om morgenen.

Vi ble mektig imponert over Linea Mini og vi anser den som et meget godt kjøp tross sin høye prislapp. Det eneste som taler imot er at den er noe mer komplisert og mindre brukervennlig enn mange av sine konkurrenter. Her er det ingen automatiserte program som lager kaffen for deg. Dette må du gjøre helt selv.

Oppsummert

 • Effektiv og plassvennlig espressomaskin
 • Kan styres via app
 • Ganske høy pris
 • Er manuellstyrt

LES MER


Hvilken espressomaskin skal man velge?

Det første du må være oppmerksom på er at det finnes tre ulike modeller. Det skilles mellom manuelle espressomaskiner, automatiske espressomaskiner og fullautomatisk espressomaskiner.

 • Manuell espressomaskin: Også kjent som en semi-automatisk espressomaskin. Her må du gjøre det aller meste selv. Når du brygger kaffe med en semi-automatisk espressomaskin heller du forhåndsmalt kaffe i filteret også presser du kaffen. Sett filteret i maskinen og la vannet renne igjennom, så får du en friskbrygget kopp kaffe. Du kan styre selv hvordan du ønsker din kaffe i forhold til mengde og styrke. Ønsker du melk til steames dette ved siden av med den innebygde steameren. Velger du en manuell espressomaskin er en god kaffekvern også en viktig investering. Da kan du være helt sikker på at du får den beste kaffen, hver gang. Det er stor forskjell på smak og kvalitet når bønnene er fersk kvernet.
 • Automatisk espressomaskin: Dette er en espressomaskin med innebygd kvern. Du kan enkelt brygge deg en kopp ved hjelp av å trykke på en knapp. Du kan også brygge 1-2 kopper kaffe eller espresso. Maskinen starter med å kverne den mengden kaffe som trengs. Så blir det presset og klargjort sånn at vannet kan renne gjennom. På den automatiske maskinen kan du justere styrke og mengde, så du får den kaffen du selv ønsker. Noen automatiske modeller er også utstyrt med en steamer, så du kan steame melken til kaffen om du vil det.
 • Fullautomatisk espressomaskin: Maskinen som gjør alt selv. Ved bare ett trykk kan du brygge en kopp kaffe – både med og uten melk. Som på den automatiske maskinen, kverner den først også presser den. Så lar den vannet renne igjennom så kaffen brygges. Du kan stille inn mengden og styrken nøyaktig som du vil. Der er mange nivåer å velge mellom, så her kan du gå inn i hver minste detalj. Det er til og med innebygget melkebeholder, så du ikke trenger å bekymre deg for å steame melken selv. Det gjør maskinen for deg uten problemer, så du f.eks kan lage deg en kopp café latte med et enkelt trykk.

Når du vet hvilken type maskin du vil ha, er det viktig å vurdere følgende faktorer:

 • Brukervennlighet: Det finnes modeller både med og uten display. Noen er også utstyrt med knapper i steden for touch-display. Du bør tenke over hva du føler er det beste for deg. Det er ikke fordi det nødvendigvis er bedre å velge en maskin med touch-display fremfor en med knapper. Kaffen blir brygget med perfeksjon uansett hva.
 • Utvalget av kaffevarianter: Velger du ikke en manuell espressomaskin, skal du være oppmerksom på utvalget av de ulike kaffedrikkene. Det er forskjell på hvor mange forhåndsprogrammerte kaffetyper de forskjellige maskinene har og vil du ha en type med melk ved hjelp av et trykk, må du ha en fullautomatisk modell.
 • Kvern: Det finnes både espressomaskiner med og uten innebygd kaffekvern. De manuelle modellene har ikke en innebygget kvern, så her burde du investere i en kvern ved siden av. De automatiske og fullautomatiske modellene har innebygd kvern, som sørger for å kverne og dosere mengden du trenger.
 • Steamer: Hvis du foretrekker din kaffe med melk, bør du velge en modell som minimum har en steamer-arm. Så kan du selv steame melken din og ha den i kaffen når den er ferdigbrygget. Du kan også investere litt ekstra og velge en modell med innebygget melkebeholder. Så kan maskinen selv steame og dosere melken til din kaffe.
 • Andre funksjoner: Er du en skikkelig kaffenerd, så foretrekker du kanskje den maskinen med flest innstillinger og funksjoner. Med justerbare innstillinger kan du stille inn på styrke og mengde, sånn at din kaffe blir nøyaktig som du vil ha den.
 • Rengjøring: Vedlikeholdet av maskinen avhenger veldig av hvilken maskin du velger. Noen modeller har automatisk renseprogram, så du ikke trenger å rengjøre den så ofte selv. Når den trenger en litt grundigere rengjøring, finnes det flere former av rengjøringsmidler, både i form av tabletter og flytende form.

Testkriterier

Følgende har blitt vurdert i denne testen:

 • Resultat/ smak
 • Kvalitet/ slitestyrke
 • Funksjoner
 • Brukervennlighet
 • Design
 • Pris

Er det slik du er på utkikk etter perfekt kaffe og du allerede har en espressomaskin? Trykk her for å lese vår kaffemaskin test.