fbpx

Enkeltseng test: 4 senger som sikrer en god natt søvn

Når det kommer til en god natt søvn er riktig seng helt essensielt. En god seng bør sikre høy komfort, korrekt temperatur, men også være fast nok til å gi tilstrekkelig støtte for kroppen. Da vil du raskere falle inn i den dype kvalitetssøvnen som sikrer at du våkner dagen etter uthvilt. Spesielt om du er en av dem som opplever at det kan bli varmt gjennom natten vil korrekt seng, kombinert med en overmadrass av høy kvalitet kunne utgjøre en enorm forskjell.

Derfor har vi tatt en nærmere titt på noen av de beste enkeltsengene tilgjengelig på markedet i dag. Det disse har til felles er at de sikrer høy komfort samtidig som de er ventilerende, støttende og benytter avansert pocketfjær teknologi. Dette gjør at de er ergonomisk korrekt og former seg rundt kroppen. Spesielt rundt hofte og skuldre er det viktig med tilstrekkelig støtte for at kroppen skal finne en avslappende posisjon.

For å finne frem til de beste enkeltsengene tilgjengelig har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har gått gjennom en rekke tidligere best i test artikler, innhentet informasjon fra produsenter og forhandlere, samt sett på tilbakemeldinger fra tidligere kjøpere. Dette informasjonsgrunnlaget har gjort det mulig å komme opp med en liste over de sengene som etter en grundig gjennomgang kommer best ut av tilbakemeldingene. Kriterier for listen vår har vært; komfort, ventilerende effekt, høy kvalitet og tilpasningsdyktighet.

Sengen som kom ut som best i test var Diamant Regulerbar fra Venus. Denne sengen kommer med en fjærmadrass oppdelt i hele 7 forskjellige komfortsoner. Dette sikrer høy komfort og støtte gjennom hele natten. Du får også en avansert overmadrass som med sin ventilerende effekt sørger for perfekt temperatur og raskeste vei til drømmeland.

VÅRE favoritter

 • Mye for pengene
 • Overmadrass i lateks
 • 5 Komfortsoner
SJEKK PRISEN →
 • Overmadrass inkludert
 • Pocketfjærmadrass
 • SonoCore-ventilering
SJEKK PRISEN →
 • Solid treramme
 • Stilig design
 • Allergivennlig overmadrass
SJEKK PRISEN →

Enkeltseng test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Venus Diamond Regulerbar seng
Diamond regulerbar seng fra Venus er en enkeltseng av høy kvalitet. Den benytter seg av avanserte pocketfjærer fordelt på syv forskjellige komfortsoner for optimal støtte. Bygget i svensk furu kan sengen reguleres i flere posisjoner ved hjelp av motor. Kombinert med en diamantbehandlet overmadrass vil det sikre deg en god natt søvn.
SJEKK PRISEN →
Atlas Rammemadrass 90x200
Atlas serien er dedikert til deg som har godt sovehjerte, men også er prisbevisst. Her får du en utmerket rammemadrass av høy kvalitet til en pris som både lommebok og samvittighet kan sove godt med. Madrassen består av pocketfjærer fordelt på fem komfortsoner og sikrer derfor utmerket støtte gjennom hele natten.
SJEKK PRISEN →
Senses Wave rammemadrass 90x200
Senses Wave er en utmerket seng for deg som ønsker en god natt søvn, og en seng som tar seg godt ut på soverommet. Madrassen har syv komfortsoner og en overmadrass som består av skum. Dette sikrer utmerket komfort og et design du kan være stolt av. Det stilrene designet gjør at den passer utmerket til alle typer interiør.
SJEKK PRISEN →
Haven regulerbar seng 90x200
Regulerbar seng i nordisk design fra Haven. Her får du en seng av høy kvalitet som kombinerer bærekraftige materialer med høy komfort. Den regulerbare sengen kan enkelt tilpasses alle behov og sikre en komfortabel natt med god søvn. Utmerket for deg som ønsker det absolutt beste.
SJEKK PRISEN →

1. Venus Diamond Regulerbar seng – Best i test

Venus Diamond Regulerbar seng

SJEKK PRISEN →

Diamond Regulerbar seng fra Venus er en seng på 90×200 produsert i Danmark. Sengen er laget av svensk furutre med en tykkelse på hele 20 cm som sikrer en robust ramme og høy kvalitet. Den regulerbare sengen er utstyrt med en avansert sengemotor fra den danske produsenten Linak. Motorene er stillegående, men svært effektive og sikrer lang levetid på produktet.

For at du skal få en best mulig nattesøvn er madrassen til Venus Diamond fordelt på syv forskjellige komfortsoner. Dette sikrer at du får tilstrekkelig støtte, selv om du sover urolig gjennom natten. Madrassen tilpasser seg effektivt til kroppens konturer og gir utmerket støtte til nakken, skuldrene, korsryggen og hoftene.

Overmadrassen til sengen er utviklet etter SonoCore-metoden. Dette sikrer en ensartet og luftig overflate som puster bedre, som dermed gir en ventilerende effekt og forhindre at du opplever at madrassen blir for varm gjennom natten. Den grafittholdige overflaten fungerer i tillegg som en effektiv transportør av varme og fordeler kroppsvarmen din jevnt utover madrassen. Resultatet er en utmerket natt med god søvn.

Er du på jakt etter en avansert seng som tar utgangspunkt i det nyeste av teknologi, vil vår best i test vinner være et utmerket alternativ. Her får du en enkeltseng som gir god støtte til kroppen gjennom syv forskjellige komfortsoner, en overmadrass som sikrer optimal temperatur og en ramme som er bygd for å vare i lengden.

Oppsummert

 • Overmadrass inkludert
 • Pocketfjærmadrass
 • SonoCore-ventilering

LES MER

2. Atlas Rammemadrass 90×200 – Best på budsjett

Atlas Rammemadrass 90x200

SJEKK PRISEN →

Rammemadrassen fra Atlas er en seng av høy kvalitet dedikert til deg med godt sovehjerte. Her får du en utmerket seng produsert i Danmark som både samvittighet og sovehjerte kan sove godt gjennom natten med. Hensikten med Atlas er å tilby en seng av høy kvalitet til en overkommelig pris. Derfor har komfort og støtte blitt prioritert, uten unødvendig fordyrende design.

Selve rammen til sengen er produsert i svensk furutre. Dette sikrer en ramme som er både slitesterk og komfortabel. Den åtte cm tykke rammen beskytter madrassen, men gir også et stilrent og behagelig design. Ettersom en rammemadrass er gjennomgående har trerammen også en viktig rolle som beskyttelse for pocketfjærene i sengen.

Madrassen består av pocketfjærer for optimal stabilitet og støtte når man ligger i sengen. Disse tilpasser seg enkelt kroppens fasong, selv om du sover urolig gjennom natten. Fjærene er fordelt på fem komfortsoner slik at nakke, hofte, korsrygg og skuldre får tilstrekkelig støtte gjennom natten. Dette vil redusere tiden det tar å falle i dyp kvalitetssøvn.

Når det gjelder overmadrassen er dette kanskje den viktigste delen av sengen. Det er denne kroppen er i direkte kontakt med og ofte her flest velger feil. Dersom man opplever å bli varm gjennom natten er det viktig med en overmadrass som effektivt kan transportere varme. Derfor har Atlas en 4 cm tykk overmadrass produsert i lateks. Materialet har gode ventilerende egenskaper og fordeler kroppsvarmen jevnt utover madrassen. Dette sikrer deg en god natt søvn og optimal sovetemperatur.

Oppsummert

 • Mye for pengene
 • Overmadrass i lateks
 • 5 Komfortsoner

LES MER

3. Senses Wave rammemadrass 90×200 – Best design

Senses Wave rammemadrass 90x200

SJEKK PRISEN →

Senses Wave er en flott rammemadrass som kommer i et stilrent design. Den gjennomgående madrassen kombinert med ben i krom gir sengen et elegant inntrykk uten at den blir dominerende i interiøret. Sengen består av en herlig fjærmadrass beskyttet av en sterk treramme i svensk furu. På toppen finner du en overmadrass med fylt kjerne for økt komfort og ventilerende effekt.

Madrassen består av pocketfjærer fordelt på syv forskjellige komfortsoner. Dette gjør at sengen effektivt former seg etter kroppen og byr på optimal støtte. Det er nemlig viktig at nakken, korsryggen, hofte og skuldre får tilstrekkelig støtte gjennom natten. Dette vil sikre en avslappende posisjon for kroppen og sørge for at du raskere svever inn i drømmeland.

Selve sengen er produsert i en slitesterk treramme bestående av svensk furu. Det slitesterke materialet sikrer god beskyttelse for sengen, men også at madrassen har et solid fundament. Dermed kan pocketfjærene gjøre jobben sin og gi deg en skikkelig god nattesøvn. Overmadrassen består av 4 mm skumkjerne omkranset av det revolusjonerende Rönd-trekket. Dette former seg etter kroppen din, en bonus er de grove fibrene i trekket som gjør at overmadrassen er svært allergivennlig og skånsom mot huden.

Leter du etter en seng som kombinerer stil med komfort på en utmerket måte vil Senses Wave være verdt en titt. Her får du en rammemadrass som både ser bra ut, og sikrer deg kortest mulig vei til drømmeland på en behagelig måte. Det danske designet kombinert med kvalitetsmaterialer fra Sverige gjør at sengen holder høy kvalitet og optimal komfort.

Oppsummert

 • Solid treramme
 • Stilig design
 • Allergivennlig overmadrass

LES MER

4. Haven regulerbar seng 90×200 – Premium

Haven regulerbar seng 90x200

SJEKK PRISEN →

Haven er en regulerbar enkeltseng som byr på høy funksjonalitet og komfort, i et stilig nordisk design. Den nyutviklede sengen benytter seg av bærekraftige materialer og kommer i et elegant og moderne design. Med andre ord får du en seng som kombinerer kvalitetssøvn med bærekraftige valg og design.

Sengen består av en 20 cm tykk treramme produsert i svensk furutre. Det solide materialet sikrer høy kvalitet på rammen og utmerket beskyttelse for den myke kjernen. I tillegg har produsenten alliert seg med det danske selskapet Linak som leverandør av sengemotorer. Dette gjør at du får en utmerket regulerbar seng med en kraftig, men stillegående motor.

Madrassen består av pocketfjærer omkranset med polstring i lateks. Dette gjør at madrassen lettere former seg etter kroppen og sikrer optimal støtte. Fjærene er fordelt på syv forskjellige komfortsoner utviklet i materialer som er Svanemerket. På toppen av dette finner vi en tykk overmadrass produsert etter SonoCore-metoden. Dette sikrer at lateksen er ensartet og elastisk, noe som resulterer i bedre pusteevne. Rönd-trekket er naturlig antibakterielt og dermed allergivennlig.

Ser du etter en seng som oppfyller kriteriene for stilig design, høy komfort og bærekraftige valg vil Haven regulerbar være en god kandidat. Det nordiske designet gjør at den passer utmerket uansett øvrig soveromsinteriør, samtidig som du er sikret en utmerket nattesøvn. Sengen er utviklet i Danmark av materialer funnet i den nordiske regionen.

Oppsummert

 • Linak sengemotor
 • Bærekraftig produksjon
 • Syv komfortsoner

LES MER


Spørsmål og svar

Hvor mye vekt tåler en sengemotor?

En sengemotor fra Linak som sengene i denne testen er utstyrt med tåler en belastning på 130 kg. Dette gjelder ikke bare under heving av sengen, men også når sengen er i en hevet posisjon.

Hvordan velger man riktig overmadrass?

Det viktigste å ta høyde for når man velger overmadrass er temperatur gjennom natten. Dersom du ofte blir varm når du sover bør du velge en madrass som har god ventilerende effekt, helst bestående av lateks.

Hva er forskjellen på vanlige fjærer og pocketfjærer?

Pocketfjærer er bekledd med en latekspolstring som gjør at de fungerer bedre sammen med kjernen i sengen. De gir dermed en mer tilpasningsdyktig støtte og kan inndeles i forskjellige komfortsoner.

Hvorfor bør man ha en regulerbar seng?

En regulerbar seng gjør det mulig å finne flere soveposisjoner. Spesielt om man er plaget med helseproblemer, dårlig rygg eller lignende vil muligheten til å heve og senke deler av sengen gjøre det lettere å sove i en komfortabel posisjon.