fbpx

Elektrisk tannbørste test: Her er de 8 beste på markedet (2023)

Er du på interessert i å kjøpe en ny elektrisk tannbørste, men er usikker på hvilken som er riktig for deg? Da har du kommet til rett sted. Det finnes mange gode elektriske tannbørster på markedet i dag og det er lurt å få god oversikt over hvilke modeller som er tilgjengelige før du går til innkjøp av ny tannbørste.

Vi har i denne elektrisk tannbørste testen sammenlignet åtte av de beste elektriske tannbørstene på markedet i dag. I tillegg har vi laget en oversikt til deg med de beste innen ulike kategorier  gir deg en oversikt over fordelene og ulempene med de forskjellige modellene. Vurderingen er basert på produktspesifikasjoner og omtaler. Den elektriske tannbørsten som vinner i testen vår er Oral-B Smart 5000. Det er en fantastisk og allsidig børste med godt design, flotte funksjoner og nyttige ting som følger med på kjøpet.

Elektrisk tannbørste test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Oral-B Smart 5000
Denne står frem som vinneren av testen vår på grunn av sitt flotte design, smarte funksjoner og rimelige pris. De fleste som ønsker seg en elektrisk tannbørste vil være veldig fornøyd med denne.
SJEKK PRISEN →
Oral-B Pro 600 Cross Action Green
Hvis du ønsker deg en god elektrisk tannbørste til en grei pris, er denne et fantastisk valg. Dette er en moderne og enkel børste som vil fungere veldig godt i hverdagen og prisen er veldig rimelig.
SJEKK PRISEN →
Philips Sonicare DiamondClean Smart
Denne flotte tannbørsten er perfekt for deg som ønsker å investere litt mer i en premium modell. Dette er en smart og funksjonell elektrisk tannbørste som fungerer godt, vil vare lenge og gir tennene dine den beste støtten de kan få i en tannbørste.
SJEKK PRISEN →
Oral-B Junior StarWars
Denne modellen er perfekt tilpasset de minste i huset. Denne elektriske tannbørsten fungerer godt, gjør alt det som trengs for at barnas tannhelse skal være god og den har et design som helt klart vil slå an hos barna i huset.
SJEKK PRISEN →
Philips Eltandborste FlexCare Platinum
Dette er en flott tannbørste med godt design, gode funksjoner og en rimelig pris for den gode kvaliteten du får.
SJEKK PRISEN →
Oral-B Pro2000N CrossAction
Denne modellen er et flott budsjettvalg til en god pris og vil fungere godt til de fleste av oss.
SJEKK PRISEN →
Xiaomi Oclean X
Dette er en modell som er veldig populær blant forbrukere. Denne flotte tannbørsten har både lang batteritid og touchskjerm, og inkluderer også et alternativt børstehode.
SJEKK PRISEN →
Braun Oral-B Advance Power Elektrisk Tannbørste
Denne greie tannbørsten er et ordentlig røverkjøp, siden den koster lite og er både enkel og grei å bruke.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Oral-B Smart 5000 – Testvinneren

Oral-B Smart 5000 testvinneren i denne elektrisk tannbørste test

SJEKK PRISEN →

Best i test

Med denne flotte modellen får du alt du trenger i en moderne, elektrisk tannbørste. Den er utstyrt med en rekke nyttige funksjoner og egenskaper som vil komme godt med når det gjelder å passe på tennene. Av alle de ulike, gode tannbørstene på markedet i dag, gikk denne av med seieren på grunn av sin gode kvalitet, brukervennlighet og smarte design.

Kvalitetsprodukt

Det er ingen tvil om at denne elektriske tannbørsten er av god kvalitet og vil fungere godt lenge. Generelt er produktene fra Oral-B alltid til å stole på og denne tannbørsten er ikke noe unntak. Dessverre reflekteres den gode kvaliteten i en litt høyere pris, som ikke alle vil ha råd til. Renhetsfølelsen etter å ha brukt denne elektriske tannbørsten er veldig god og den roterer og pulserer tusenvis av ganger per minutt. Den er kraftig og håndterer både flekker og plakk på tennene lett.

Brukervennlig

Denne elektriske tannbørsten er enkel i bruk og lett å forstå. Det er flere gode funksjoner i denne, blant annet kan den synkroniseres med smarttelefonen din via Bluetooth og du kan bruke en app som veileder deg i tannpussen. Du får da varsel om når du bør gå videre til neste del av munnen. Håndtaket på børsten er godt og lett å håndtere.

Fordeler:

 • Smarte funksjoner
 • Enkel i bruk
 • Kraftig

Ulemper:

 • Litt høy pris

LES MER


2. Oral-B Pro 600 Cross Action Green – Budsjettvalget

SJEKK PRISEN →

Grundig puss

Denne gode tannbørsten er perfekt dersom du ønsker grunnleggende egenskaper i din elektriske tannbørste, uten for mange avanserte og moderne funksjoner. Med denne modellen får du en god og grundig tannpuss hver gang, til en veldig rimelig pris.

Funksjonell 

Det er flere gode funksjoner i denne tannbørsten. Den elektriske tannbørsten har kun en pussemodus med over 8000 rotasjoner og 20 000 pulseringer per minutt. Her er det altså mye bevegelse, men sammenlignet med visse andre modeller på markedet, så kan denne oppleves litt mindre kraftfull. Med på kjøpet av denne modellen får du et oppladbart håndtak, en ladestasjon og et børstehode. Børsten har en mekanisk trykksensor som sørger for skånsom børsting, og den har også en veldig praktisk timer på to minutter som veileder deg til å fullføre den anbefalte pussetiden. Tannbørsten er utstyrt med en nyttig lysindikator som forteller deg hva batteristatusen er. Når modellen er fulladet, kan den brukes i cirka 30 minutter.

Rimelig pris

Dette er et veldig godt budsjettvalg, siden prisen er veldig god. Tannbørsten er enkel i bruk og lett å forstå seg på, samt at den har flere gode funksjoner. Likevel trekker motoren litt ned, siden den kan oppleves som mindre kraftig enn mange andre modeller på markedet. På tross av dette, fungerer denne modellen godt og vil kunne brukes i flere år uten at den mister sin effektivitet. Alt i alt er dette et veldig godt valg for den som ønsker en grei elektrisk tannbørste uten å måtte investere for mye penger.

Fordeler:

 • Gode funksjoner
 • Enkel i bruk
 • Rimelig i pris

Ulemper:

 • Svak motor sammenlignet med visse andre modeller

LES MER


3. Philips Sonicare DiamondClean Smart – Premium

Philips Sonicare DiamondClean Smart

SJEKK PRISEN →

Luksusvalg

Denne stilige elektriske tannbørsten er et fantastisk valg for den som vil ha det beste av det beste når det gjelder tannprodukter. Denne flotte og avanserte tannbørsten har mange gode egenskaper og er laget med nyskapende teknikker. Den er perfekt for den som vil investere i en veldig god elektrisk tannbørste, siden den vil gi deg det tennene dine trenger for å være på sitt beste. Med denne flotte børsteteknologien og gode designet, vil det ikke ta lang tid før det blir din nye yndlings-tannbørste. Med denne modellen føles munnen ren og frisk hver eneste gang man pusser munnhygiene din blir godt ivaretatt.

Avanserte funksjoner

Denne elektriske tannbørsten er utviklet med spennende, innovativ teknikk. Tannbørsten er utstyrt med hele fem ulike rengjøringsprogrammer, tre forskjellige hastigheter, og har en innebygd timer som varsler når du er ferdig med hver fjerdedel av munnen slik at du vet når du bør gå videre. Den jobber med 31 000 pulserende bevegelser per minutt og den avanserte soniske børsteteknologien sørger for å rense både mellom tennene og langs kanten av tannkjøttet. Børstens batteri har veldig god levetid, og kan holde i opp til tre uker. Den elektriske tannbørsten kommer med et lukket glass som fungerer som en trådløs ladestasjon og dette er en stilig og moderne løsning som fungerer godt. Den kan også lades i det medfølgende reiseetuiet. Selve børsten er lett og grei og håndtere og grepet er ergonomisk utformet slik at det skal bli lettere for brukeren å nå hele munnen.

Nyttig tilbehør

På tross av sin avanserte teknologi, er tannbørsten både brukervennlig, komfortabel og anvendelig. Philips lager generelt gode produkter som passer godt for folk flest og denne tannbørsten er et godt eksempel på det. Børsten kommer med en rekke tilbehør som vil komme godt med, blant annet et flott reiseetui som kan lades via USB. Dette er igjen en nyttig og praktisk løsning, siden det betyr at man ikke trenger å ta med en lader. Børsten kommer også med to børstehoder.

Fordeler:

 • Nyskapende teknologi
 • Mange gode funksjoner
 • Mye nyttig tilbehør

Ulemper:

 • Høy pris

LES MER


4. Oral-B Junior StarWars – Perfekt til minsten

SJEKK PRISEN →

Spesialtilpasset barna

Dette er en flott elektrisk tannbørste som er skreddersydd for barn. Med denne modellen får du mye for pengene og en brukervennlig, pålitelig elektrisk tannbørste til barna i huset. Tannbørsten er kompatibel med den nyttige appen Disney Magic Timer, som hjelper barna med å følge med på hvor lenge de bør pusse tennene, noe som alltid hjelpe travle foreldre i hverdagen.

God design

For at barn skal ønske å pusse tennene, er det viktig at tannbørsten har et spennende design. Denne flotte Star Wars-børsten er nok midt i blinken for mange barn, så det er lurt å investere i en modell som denne. Den elektriske tannbørsten er utstyrt med en praktisk innebygd timer som vil varsle når tannpussen er ferdig og den har også et godt batteri som kan lades opp og som varer lenge. Denne flotte tannbørsten har et kult Star Wars-design og gjør tannpussen for barna lett som en lek!

Skånsom rengjøring av tennene

Et annet positivt punkt ved denne gode modellen er at den rengjør tennene skånsomt, noe som alltid er viktig når det gjelder barnas tannhelse. Børsten er blant annet utstyrt med en nyttig trykkontroll som beskytter barnas tannkjøtt. Tannbørsten virker veldig godt utformet for målgruppen. Alt i alt er dette en veldig god og tilpasset elektrisk tannbørste for barn, som imponerer med flere ulike aspekter.

Fordeler:

 • Spesialtilpasset barn
 • Anerkjent merke
 • Skånsom rengjøring for barnetenner

Ulemper:

 • Kult design, men utelukker de barna som ikke er så glad i Star Wars

LES MER


5. Philips Eltandborste FlexCare Platinum – Smarttannbørsten

SJEKK PRISEN →

Smart 

Dette er en veldig avansert elektrisk tannbørste som bruker det nyeste innen teknologi for å yte det beste innen munnhygiene. Sonicares FlexCare Platinum Connected er utstyrt med en innebygd sensor og er en dedikert app som hjelper deg med å opprettholde god tannhygiene. Teknologien i denne elektriske tannbørsten inkluderer høyfrekvente børste-bevegelser som er designet for å gi deg en renere og friskere munn. Den nyttige appen som hører til denne tannbørsten er en flott ressurs som analyserer rengjøringsvanene dine og gir gode råd og tips, som er tilpasset til deg og din munnhygiene.Med denne modellen får du mye for pengene og en brukervennlig elektrisk tannbørste som har mye å by på.

Fordeler:

 • God teknologi
 • Anerkjent merke
 • Nyttig app

Ulemper:

 • Litt tung

LES MER


6. Oral-B Pro2000N CrossAction – God allrounder

SJEKK PRISEN →

All-rounder

Hvis du ønsker en flott elektrisk tannbørste, så er denne helt perfekt. Det er en moderne, avansert tannbørste som vil hjelpe deg å holde god stand på tannhygienen. Dette er et godt valg, hvor du får innovativ og nyttig teknologi. Denne gode elektriske tannbørsten fjerner opptil 100% mer plakk enn det vanlige, manuelle tannbørster kan.

Avansert teknologi

Denne modellen er utviklet med nyskapende og innovativ teknologi og har mange gode egenskaper og funksjoner. Den har to forskjellige programmer, hverdags-rengjøring og tannkjøttpleie. Den er også utstyrt med en to minutters timer som passer på at du børster lenge nok. Av de to modusene, vil den vanlige tannrengjøringen til hverdags være mest i bruk, men det er også veldig greit å ha modusen som er kalt “gum care” for å få en slags massasje for tannkjøttet med pulsering. Den elektriske tannbørsten har også en innebygd trykksensor som varsler deg når du børster tennene for hardt.

Kraftig

Dette er en kraftig elektrisk tannbørste med god motoreffekt. Den er effektiv for rengjøring av tennene og fjerning av plakk, men er likevel budsjettvennlig.

Fordeler:

 • Prisgunstig
 • Innovativ teknologi
 • Kraftig motoreffekt

Ulemper:

 • Mindre funksjonell enn andre

LES MER


7. Xiaomi Oclean X – Gode funksjoner

SJEKK PRISEN →

Fantastiske funksjoner 

Dette er en veldig spennende elektrisk tannbørste teknologisk sett, med mange gode funksjoner og egenskaper. Den er både nyttig og praktisk i bruk, med hele fire ulike børsteprogrammer og 32 forskjellige hastigheter. Børsten har opptil 40 000 omdreininger per minutt og er utstyrt med en trykksensor som tilpasser farten for å beskytte tannkjøttet og emaljen, i tillegg til en berøringsskjerm som viser nyttig informasjon som klokkeslett, ukedag og vær. Du får også et seksledds gyroskap som følger med på hvor i munnen du børster. Det er en dedikert app til tannbørsten som hjelper deg å oppnå den beste tannhelsen.

Mye godt tilbehør 

Blenderen er veldig brukervennlig og er enkel å bruke. Denne flotte tannbørsten har både lang batteritid og berøringsskjerm, samt at den følger med et alternativt børstehode. Denne fine modellen er et populært valg blant mange forbrukere, siden den er veldig god på flere områder. Blant annet er det mange som er fornøyde med det nyttige tilbehøret som følger med på kjøpet av denne elektriske tannbørsten. En nyttig USB-lader som kan veggmonteres er også inkludert. Dette anerkjente selskapet har kombinert nyskapende teknologi med gode egenskaper og har skapt en veldig god elektrisk tannbørste som vil passe godt for mange.

Funksjonell

Her er det flere gode funksjoner og egenskaper som hjelper deg med å holde tennene dine rene, pene og fri for problemer. Dette er en flott, funksjonell elektrisk tannbørste med flere gode egenskaper og detaljer, som gjør den veldig grei og praktisk å bruke. Batteritiden er god og ladetiden er 2 timer. Når den er fulladet, kan den brukes i opptil 40 dager. Børsten har et godt, minimalistisk design og er vanntett. Tannbørsten er populær hos mange brukere siden den kombinerer et godt design med veldig flotte funksjoner.

Fordeler:

 • Flott design
 • Avansert teknologi
 • God batteritid

Ulemper:

 • Noen av funksjonene er kanskje ikke nødvendig

LES MER


8. Braun Oral-B Advance Power Elektrisk Tannbørste – Røverkjøpet

SJEKK PRISEN →

Veldig billig

Denne modellen er populær blant forbrukere som handler på budsjett og scorer godt på flere ulike områder. Den elektriske tannbørsten er superbillig, men er kan dessverre ikke lades. Dette er et av de aller beste elektriske tannbørstene på markedet med tanke på pris, men er likevel effektiv for fjerning av plakk. Den veldig rimelige prisen betyr at dette er et ordentlig røverkjøp!

Praktisk i bruk

Denne børsten er utstyrt med flere gode, brukervennlige egenskaper og detaljer som gjør den veldig grei og praktisk å bruke. Tannbørsten har god børstehode-teknologi og gjør det mulig å komme til selv i vanskelige områder i munnen. Ved bruk av denne elektriske tannbørsten blir det enklere å forhindre at det utvikles karies. Batterier er inkludert.

Anerkjent selskap 

Braun Oral-B Advance Power-modellen er et av de billigste produktene fra dette anerkjente selskapet. Her vet du at du vil få et kvalitetsprodukt, selv om den helt klart er mye billigere enn de fleste andre elektriske tannbørster på markedet i dag.

Fordeler:

 • Allsidig
 • Moderne funksjoner
 • Veldig billig

Ulemper:

 • Mindre kraftig enn andre el-tannbørster
 • MIndre funksjoner og egenskaper

LES MER


Hvorfor velge å kjøpe en elektrisk tannbørste?

I dag blir det stadig vanligere å ha en elektrisk tannbørste stående på badet. Dette er fordi elektriske tannbørster ofte fungerer bedre enn manuelle tannbørster når det gjelder å ha god munnhygiene. I dag er det mye fokus på tannhelse og det sier seg selv at de fleste av oss ønsker å gjøre det beste man kan for å ha en munn som er sunn og frisk munn, og et flott, hvitt smil.

En elektrisk tannbørste er mer effektiv enn en manuell tannbørste og fremmer god tannhygiene på flere ulike måter. Dette dreier seg om at de effektivt motvirker både karies, tannsten og betennelse i tannkjøttet, samt andre plager innen munn-og tannhelse. Ved bruk av elektrisk tannbørste er det også vanlig at tennene blir hvitere etter tidligere misfarging og flekker på tennene, gjerne fra kaffe og tobakk, sammenlignet med det man kan få til ved bruk av manuelle tannbørster.

For mange av oss kan det være vanskelig å vite hvor lenge vi må pusse og noen av oss pusser dessverre mye kortere enn vi burde. De fleste elektriske tannbørster på markedet i dag har en eller annen form for innebygd timer, noe som gjør det lettere å pusse tennene lenge nok. På denne måten kan man sørge for at tennene blir ordentlig rene og at munnhygienen er så god som den kan være.

Hvorfor er elektriske tannbørster bedre enn vanlige tannbørster?

Det har vært utført ganske mange studier og research angående dette. Kliniske funn viser at elektriske tannbørster er mer effektive og oppnår bedre resultater enn de tradisjonelle, manuelle tannbørstene som pleide å være vanlig. Generelt sett er elektriske tannbørster utviklet på en spesiell måte, med børstehoder som pulserer og vibrerer. Teknologien som brukes er både skånsom og effektiv når det gjelder å fjerne plakk og bakteriebelegg på tennene og fungerer mye bedre enn det vanlige, manuelle tannbørster gjør. Denne typen tannbørste gir også en renere og friskere følelse i munnen enn det manuelle tannbørster kan.

Når det gjelder rengjøring av tennene våre, så er moderne elektriske tannbørster helt overlegne. Generelt har disse trykkindikator innebygd i børsten, som passer på at du legger riktig trykk på tannbørsten og de sørger for at du pusser lenge nok med en nyttig timer. Mange moderne, avanserte elektriske tannbørster kommuniserer også med nyttige apper på telefonen som passer på pussevanene dine og gir deg hjelpsomme råd og tips.

Det finnes mange forskjellige elektriske tannbørster på markedet i dag og det er stor forskjell på prisnivå, yteevne, motorkraft, funksjoner og design på de tannbørstene. Hvilken som passer best for deg kommer an på hva du ønsker og trenger i din elektriske tannbørste og hvilket budsjett du har. Det er viktig at du gjør litt research og tenker over flere forskjellige aspekter ved dette før du bestemmer deg for hvilken tannbørste du vil kjøpe.

Her kan du lese om “Tannbleking test”

Dette bør du tenke over når du skal kjøpe elektrisk tannbørste

Pass på at du gjør litt research før kjøpet ditt og finn ut hvilke merker som er tilgjengelig. Slik kan du forsikre deg om at du kjøper et produkt fra et anerkjent, godt merke som er til å stole på.

Det å opprettholde en god munn- og tannhygiene er veldig viktig. Det er flere grunner til at det er viktig å ha en sunn munn og det viktigste aspektet for å sørge for at munnens helse er god, er å pusse tenne. Tannbørsten passer på flere områder som er viktig for at vi skal ha en sunn og frisk munn. Den kan brukes på tunga, tannkjøttet og på innsiden av kinnene i tillegg til på selve tennene. Tannbørsten renser alt i munnen.

Det å børste tennene forhindrer både skade på tennene våre, betennelse i tannkjøttet og andre munnplager. I tillegg til dette, gir det en følelse av at munnen er sunn og frisk og forhindrer dårlig ånde. Det er også slik at en sunn munn kan hjelpe deg å unngå alvorlige sykdommer som forbindes med dårlig munnhygiene.

Funksjoner

Dersom du leser litt om de ulike elektriske tannbørstene som er tilgjengelig, vil du raskt finne ut at det er stor variasjon i funksjonene og egenskapene til de ulike modellene. På de enkleste børstene, som ofte er mye billigere, finnes det som regel kun en hastighet, mens de mer avanserte, banebrytende elektriske tannbørstene kan være utstyrt med mange forskjellige gode funksjoner og teknikker.

Det er mange flotte elektriske tannbørster tilgjengelig og det er viktig å tenke over hva du ønsker og trenger i tannbørsten din, slik at du kan finne modellen som passer best for deg og dine behov.

Variasjon i prisnivå

Det finnes mange gode elektriske tannbørster i ulike prisklasser, til ulike formål og behov i hverdagen. Generelt er det slik at de beste elektriske tannbørstene ligger litt høyere i prissjiktet, men det betyr ikke at det ikke er mulig å få tak i en flott børste på budsjett som gjør akkurat det du trenger.

Som regel er det slik at de billigere variantene har færre egenskaper, teknologi og tilbehør enn de dyrere modellene. Samtidig kan man lure på om man faktisk trenger alle disse moderne og nyskapende funksjonene i en elektrisk tannbørste. Det vil være opp til hver enkelt om man ønsker å ha det nyeste innen teknologi og funksjoner for den elektriske tannbørsten sin. Noen mener at hvis man først har bestemt seg for å få en bedre munnhelse, kan det lønne seg å investere mer penger i en bedre modell. En funksjonsrik modell med en høyere prislapp kan være et lurt kjøp for å sørge for at pussingen av tennene blir både morsommere og mer effektivt.

Du bør helt klart vurdere budsjettet og behovene dine før du kjøper en ny elektrisk tannbørste, siden det kan være store variasjoner i pris. Husk på at en dyrere børste kan være en god investering i lengden hvis den brukes mye og hjelper deg med å oppnå bedre munn- og tannhygiene, men samtidig er det jo ingen vits i å kjøpe en dyr elektrisk tannbørste hvis den ikke brukes mye eller du ikke benytter deg av de ulike funksjonene.

Hvordan kan du få hvitere tenner ved bruk av elektrisk tannbørste?

Det er slik at et pent, hvitt smil er noe av det første vi mennesker legger merke til hos hverandre. Som regel er vi mer selvsikre og fornøyde med oss selv når vi føler at vi tar oss godt ut, og et pent smil og god tannhelse signaliserer til andre at vi tar vare på oss selv og er sunne. Hvite tenner er som vi alle vet et tegn på god munnhygiene, og dette har vært knyttet til andre gode fordeler når det gjelder helse – som for eksempel redusert risiko for hjerteproblemer.

Når man skal på date, jobbintervju eller bare ut med venner, er et flott, hvitt smil veldig godt å ha. Det er mulig å gjøre tennene hvitere på naturlige måter og det er ikke nødvendig å bleke tennene ved bruk av kjemikalier. Tannbleking ved bruk av kjemisk behandling er kjappere og mer effektivt, men mange av oss kan dra nytte av å teste ut noen naturlige strategier for å få hvitere tenner, før vi prøver kjemisk bleking.

Det er visse mat-og drikkevarer som vi vet at fører til flekker på tennene våre. Dette dreier seg blant annet om rødvin, kaffe og te. I tillegg vet vi at røyking kan gjøre tennene våre gulere. Om du ønsker å få et hvitere smil, kan det være lurt å unngå å drikke for mye av det ovennevnte, og unngå å røyke. Det finnes også noen typer mat som vil bidra til at tennene blir hvitere. Dette er blant annet epler, gulrøtter, jordbær, ost og nøtter, så det kan være lurt å begynne å spise mer av dette hvis du ønsker deg et hvitt smil.

I tillegg til å tenke over maten og drikken du får i deg, bør du også pusse tennene med hvitere tenner i fokus. Noen typer tannkrem inneholder stoffet natron, som hjelper tennene å bli hvitere. Det er fordi dette er et naturlig kjemisk stoff som bryter ned og fjerner flekker, hvilket gjør ditt smil hvitere. Husk likevel på at noen typer tannkrem kan slite på tannemaljen og gjøre den tynnere ved bruk over lengre tid.

Generelt vil elektriske tannbørster fungere bedre når det gjelder hvite tenner enn det normale, manuelle tannbørster vil. Det er fordi disse er spesialutviklet for optimal børsting, ofte med avanserte teknologier og mye research.

Slik bør pusseteknikken være 

Når du har valgt din nye elektriske tannbørste og bruker den, er det viktig at du har riktig pusseteknikken. Det viktigste er at du pusser tennene med fluortannkrem to ganger om dagen i to minutter. Du bør bevege din elektriske tannbørste forsiktig og langsomt fra tann til tann. Pass på at du ikke skrubber selv, men la tannbørsten gjøre jobben – det er det den er utviklet for.

Pass på å stoppe opp en liten stund på hver tann før du går videre, og sørg for at du børster både tannens utside og innside. Vær ekstra nøye med kanten av tannkjøttet, fordi det er et sted der plakk og bakteriebelegg ofte kan samles. Avslutt børstingen med tyggeflatene til jekslene.

For å opprettholde god tannhygiene- og helse er det viktig at du skifter børstehode på din elektriske tannbørste ganske ofte. Børstehodet på elektriske tannbørster byttes hver tredje måned i henhold til produsentenes råd og noen modeller gir deg ekstra børstehoder på kjøpet. Dersom børsten begynner å sprike veldig før det har gått tre måneder, bør du vurdere å skifte hyppigere. I perioder når man er syk eller ikke føler seg bra, er det ekstra viktig å bytte børstehoder ofte. Det er fordi fibrene på tannbørsten ikke kan drepe bakterier i munnen eller beskytte deg mot betennelse.

Det er altså viktig at du bytter ut børstehodet ditt regelmessig for å sørge for at du får maksimal effektivitet og opprettholder god munnhygiene.

I tillegg tipser vi om at vi har flere tester enn denne elektrisk tannbørste testen i kategorien elektronikk, se her for fler tester.

elektrisk tannbørste test