fbpx

Test av elektrisk motorsag: Disse 7 er best i test (2023)

I dagens grønne landskap, der bærekraft og brukervennlighet står i fokus, har den elektriske motorsagen trådt stolt frem som et yndet verktøy for både hobbyentusiaster og profesjonelle. De siste årene har det blitt lansert en rekke modeller som er kraftigere, mer effektive, og viktigst av alt – enklere for brukeren. Men i denne overflod av valgmuligheter, hvordan finner man den riktige sagen som passer ens behov?

Vi har gått gjennom den tette jungelen av elektriske motorsager og funnet de mest fremragende alternativene i hvert segment. Enten du er på jakt etter den mest kraftfulle sabelen til tøffe oppgaver, den mest ergonomiske sabelen for lange arbeidsdager, eller den mest budsjettvennlige sabelen som gir deg mest for pengene, har vi dekket deg.

Vårt mål har vært å belyse hver motorsags styrker og svakheter, slik at du kan gjøre et informert valg. Vi har vurdert alt fra batterilevetid, kappekapasitet, brukerkomfort til prispunkt. For de av dere som er nybegynnere i motorsagens verden, har vi også inkludert noen nøkkelråd om hva man bør se etter ved valg av elektrisk motorsag.

I denne oversikten vil du oppdage sager som er designet for ulike oppgaver – fra beskjæring i hagen, til tyngre tømmerarbeid. Vi håper at vår nøye sammensatte liste gir deg klarhet i ditt neste kjøp, slik at du kan finne den perfekte følgesvenn for ditt trearbeid. Uansett hvilket prosjekt du tar for deg, vil den rette elektriske motorsagen være en uvurderlig alliert.

Lyst til å vite mer? Les videre for en gjennomgang av favorittene.

Elektrisk motorsag test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
AL-KO EKS 2400/40
AL-KO EKS 2400/40 skiller seg ut som den ledende elektriske motorsagen på markedet, kombinerende kvalitet, brukervennlighet og pris på en unik måte. Av disse grunnene er dette vår klare testvinner.
SJEKK PRISEN →
Makita UC3041A
Makita UC3041A er en robust, kraftfull elektrisk kjedesag på 1800W som kombinerer yteevne med enkel bruk, tilbyr hurtigstramming uten verktøy, automatisk oljesmøring, og et ergonomisk håndtak for optimal komfort.
SJEKK PRISEN →
Greenworks GD24CS30
Greenworks GD24CS30 er en kompakt, kraftig elektrisk motorsag optimal for hjemmebruk. Med sin børsteløse motor og lette vekt, garanterer den effektivitet og brukervennlighet. Batteriet kan brukes i flere Greenworks-verktøy.
SJEKK PRISEN →
HiKOKI CS35SB
HiKOKI CS35SB kombinerer en kraftig 1900W motor med brukervennlige funksjoner, sikkerhet og ergonomisk design, ideell for diverse hageoppgaver. En solid motorsag som gir masse verdi for pengene.
SJEKK PRISEN →
STIGA CS 118c
STIGA CS 118c er en innovativ elektrisk motorsag, drevet av en kraftig 1,8 kW motor, som kombinerer ytelse med smart design. Den tilbyr toppkvalitets skjærekomponenter, prioriterte sikkerhetsfunksjoner som manuell kjedebrems og andre brukervennlige aspekter.
SJEKK PRISEN →
BLACK+DECKER CS2040-QS
BLACK+DECKER CS2040-QS er ideell for større skjæreoppgaver med en kuttekapasitet på 40cm, verktøyfri kjedestramming og automatisk oljesmøring. Den kombinerer effektivitet med sikkerhet og komfort, takket være funksjoner som avansert kjedebrems og anti-vibrasjonssystem.
SJEKK PRISEN →
FLO 1600W
FLO 1600W er en kompakt og effektiv elektrisk motorsag med konkurransedyktig pris, ideell for hjem og hage. Med sin kraftige motor, rask kjedehastighet og prioriterte sikkerhetsfunksjoner, tilbyr den eksepsjonell verdi.
SJEKK PRISEN →

1. AL-KO EKS 2400/40 elektrisk motorsag – Best i test

AL-KO EKS 2400/40

SJEKK PRISEN →

I jungelen av elektriske motorsager har en modell skilt seg ut som en klar testvinner: AL-KO EKS 2400/40. Denne sagens balanse mellom kvalitet, brukervennlighet og pris gir den en unik plassering i markedet, og etter grundig vurdering har vi funnet ut hvorfor denne modellen skiller seg ut.

For det første har AL-KO EKS 2400/40 en imponerende sverdlengde på 40 cm drevet av en robust 2400W motor. Dette sørger for at den takler de fleste oppgaver med letthet, enten du skal kviste trær eller kutte større tømmerstokker. Med en kjedehastighet på 13,5 m/s får du jevn, presis og effektiv kutting hver gang.

Men det er ikke bare rå kraft som setter denne motorsagen foran konkurrentene. AL-KO har også prioritert brukerkomfort. Dens perfekte ergonomi sørger for at du kan jobbe komfortabelt over lengre perioder, reduserer belastningen på armer og rygg. Samtidig sørger den høye trekkraften og optimale sageresultater for at arbeidet går som en lek, med mindre anstrengelse fra brukerens side.

Sikkerhet er en essensiell faktor når man jobber med verktøy som dette. AL-KO EKS 2400/40 kommer utstyrt med systembrems og en håndbeskyttelsesbøyle som gir hurtigstopp for kjedet, sørger for at du kan jobbe trygt, uten frykt for uhell.

En annen bemerkelsesverdig funksjon er sagens hurtigspenning av kjedet uten behov for verktøy. Dette gjør vedlikehold og justering av kjedet til en bris, og sparer deg for tid og potensielle frustrasjoner. I tillegg kommer den med automatisk kjedesmøring, en funksjon som forlenger kjedets levetid og sikrer optimal ytelse.

Når man ser på den samlede pakken, er det tydelig at AL-KO EKS 2400/40 gir overlegen verdi. Den kombinerer kvalitet, brukervennlighet og pris på en måte som få andre motorsager klarer. For alle som ønsker en pålitelig, kraftfull og behagelig elektrisk motorsag, er dette uten tvil det beste valget på markedet i dag.

Oppsummert

 • Perfekt ergonomi for komfortabel bruk
 • Svært høy trekkraft
 • Sikkerhet og brukervennlighet i fokus
 • Automatisk kjedesmøring for lengre levetid

LES MER

2. Makita UC3041A elektrisk motorsag – Enkel i bruk

MAKITA UC3041A

SJEKK PRISEN →

Med sin kraftfulle 1800W motor og en sverdlengde på 30 cm, gir denne elektriske kjedesagen deg både ytelsen du trenger og den enkelheten du ønsker.

La oss begynne med det grunnleggende: Makita UC3041A er robust konstruert. Dette betyr at uansett hvor tøffe oppgavene blir, kan du stole på at denne kjedesagen vil stå ved din side uten å vike. Den står som en pålitelig partner, klar til å hjelpe deg med å mestre alt fra kvisting til kutting av tykkere stokker.

Men det som virkelig setter Makita UC3041A i en egen liga er dens enkle bruk. Hurtigstramming av kjedet og sverdet uten behov for verktøy, betyr at du kan komme i gang raskt, uten tidkrevende forberedelser. I tillegg gir den raske kjedebremsen som aktiveres når strømbryteren slippes opp, et ekstra lag av sikkerhet og brukervennlighet.

Automatisk oljesmøring sikrer at kjedet alltid er i optimal tilstand, reduserer slitasje og forlenger levetiden. Og når det kommer til brukerkomfort, har Makita tenkt på det også. Det ergonomisk utformede håndtaket, dekket med et mykt gummibelegg, gir deg den komfort og kontrollen du trenger for å arbeide effektivt og sikkert.

For å legge til den allerede imponerende listen av funksjoner, kommer Makita UC3041A med noen nyttige tilbehør. Medfølgende kjede, kjedebeskyttelse, og sverd sørger for at du er godt utrustet fra første stund.

Oppsummert

 • Robust og kraftfull 1800W motorsag
 • Hurtigstramming uten verktøy for enkelhet
 • Automatisk oljesmøring forbedrer levetid
 • Ergonomisk håndtak med gummibelegg

LES MER

3. Greenworks GD24CS30 elektrisk motorsag – Kompakt størrelse

GREENWORKS GD24CS30

SJEKK PRISEN →

Når man tenker på elektriske motorsager, kan det være en misoppfatning at større alltid er bedre. Imidlertid beviser Greenworks GD24CS30 at dette ikke alltid er tilfelle. Denne motorsagen, som er spesielt designet for de av oss som elsker gjør-det-selv-arbeid og mindre oppgaver i hagen, setter en ny standard for kompakthet kombinert med effektivitet.

Med sin lette ramme veier GD24CS30 bare 2,6 kg. Denne lette vekten kombinert med en bladlengde på 30 cm gjør den ideell for raskt og enkelt å kutte ved og grener. Tenk deg å forberede brensel til peisen uten bryet med å slepe rundt en tung sag!

En annen bemerkelsesverdig egenskap er dens børsteløse motor. I motsetning til børstede motorer, som kan være utsatt for mer slitasje og kortere levetid, sikrer GD24CS30’s børsteløse motor maksimal effektivitet, kraft og levetid. Dette betyr at du kan forvente raskere kjedehastigheter og lengre driftstider.

Når det gjelder selve sagingen, har Greenworks GD24CS30 en imponerende kjedehastighet på 7,8 m/s. Denne hastigheten sikrer rene skjæreflater hver gang. I tillegg, med det automatiske smøresystemet, er kjedet konstant smurt, noe som forlenger sagens levetid og sikrer enkel saging.

Men kanskje den mest tiltalende funksjonen for mange vil være dens del av Greenworks’ 24V-familie. Uten behov for gass eller kabler, er det enkelt å bare sette inn batteriet og komme i gang. Og for de som allerede har investert i Greenworks’ 24V-produktlinje, vil du være glad for å vite at det samme batteriet kan brukes i en rekke andre verktøy, noe som gjør investeringen enda mer verdifull.

Oppsummert

 • Kompakt og kraftfull motorsag
 • Børsteløs motor for effektivitet
 • Rask kjedehastighet sikrer rene kutt
 • Batteri kompatibelt med andre Greenworks-verktøy

LES MER

4. HiKOKI CS35SB elektrisk motorsag – Kraftig motor

HIKOKI CS35SB

SJEKK PRISEN →

For alle entusiastene av gjør-det-selv-prosjekter og de som har behov for en pålitelig motorsag for hjemme- og hagearbeid, kan valget av riktig verktøy gjøre all forskjell. Med HiKOKI CS35SB får du en kombinasjon av kraft og design som garantert vil imponere selv den mest kresne brukeren.

For det første, med en imponerende 1900W motor, leverer HiKOKI CS35SB en kraft som ofte ikke finnes i sager av dens størrelse. Med en sverdlengde på 35 cm, er den ideell for en rekke oppgaver, fra å kutte ved til større prosjekter i hagen.

Men denne sagen er ikke bare kraftfull; den er også ekstremt brukervennlig. Et ergonomisk gummibelagt grep sikrer at du kan jobbe komfortabelt over lengre tid, redusere belastning og minimere tretthet. Automatisk kjedesmøring med en integrert kjedeoljeregulator sørger for at sagkjeden alltid er optimalt smurt, noe som gir jevnere kutt og forlenger kjedets levetid.

En av de mest bemerkelsesverdige funksjonene er den verktøyfrie justeringen av kjeden. Dette gjør det enkelt å stramme eller justere kjeden etter behov, uten å måtte fikle med ekstra verktøy. I tillegg gir den mekaniske “kick-back”-kastbeskyttelsen og kjedebremsen et ekstra sikkerhetslag når du jobber, slik at du kan sage trygt hver gang.

Til slutt, HiKOKI CS35SB kommer med medfølgende tilbehør som ytterligere forbedrer brukeropplevelsen. En spesiallaget sagkjede på 35 cm, sverdbeskyttelse, og et sverd er alle inkludert, noe som gjør den klar for bruk rett ut av esken.

Oppsummert

 • Kraftig 1900W motor
 • Ergonomisk gummibelagt grep
 • Automatisk kjedesmøring og verktøyfri justering
 • Mekanisk “kick-back”-kastbeskyttelse

LES MER

5. STIGA CS 118c elektrisk motorsag – Smart design

STIGA CS 118c - Elektrisk motorsag

SJEKK PRISEN →

I et marked oversvømmet med elektriske motorsager, kreves det noe ekstra for å skille seg ut. STIGA CS 118c gjør nettopp det. Drevet av en imponerende 1,8 kW motor, transformerer denne sagen den tilsynelatende krevende oppgaven med å kutte tømmer til en bris. Men det er ikke bare dens kraft som skiller den fra mengden; det er de smarte designvalgene som setter denne modellen i en klasse for seg.

Med en toppkvalitets 35 cm bar og kjede, er STIGA CS 118c klar for de tøffeste oppgavene. Uansett om du jobber med tømmer, greiner eller ved, sørger denne kraftpakken for at jobben blir gjort raskt og effektivt.

Sikkerhet har alltid vært et kritisk aspekt når det gjelder motorsager. STIGA har derfor utstyrt CS 118c med en manuell kjedebrems. Denne funksjonen sikrer at kjedet stopper umiddelbart ved tilbakeslag, og beskytter brukeren mot potensielle ulykker.

Den praktiske automatiske oljepumpen tar også vare på sagens vedlikehold ved å sørge for at kjedet alltid er godt smurt. Med det lettleste oljenivåvinduet kan du også enkelt overvåke oljenivået, slik at du aldri går tom midt i en oppgave. Til slutt, den enkle kjedestrammingen ved hjelp av en sideskrue gjør det lett å justere kjedet uten unødvendig bry.

STIGA CS 118c er derfor ikke bare en standard elektrisk motorsag; det er en kombinasjon av kraft, sikkerhet og brukervennlige funksjoner. Med sin nytenkende tilnærming og smarte designvalg, setter denne sagen en ny standard i verdenen av elektriske motorsager.

Oppsummert

 • Imponerende 1,8 kW motor
 • Toppkvalitets 35 cm bar og kjede
 • Manuell kjedebrems for sikkerhet
 • Lettlest oljenivåvindu og automatisk smøring

LES MER

6. BLACK+DECKER CS2040-QS elektrisk motorsag – For større prosjekter

BLACK+DECKER CS2040-QS

SJEKK PRISEN →

Når man står overfor større skjæreoppgaver enten det er i hagen, på verkstedet eller i skogen, er valg av riktig motorsag helt avgjørende. BLACK+DECKER CS2040-QS er det ideelle verktøyet for deg som har behov for å utføre større prosjekter med maksimal effektivitet og komfort.

Med en imponerende kuttekapasitet på opptil 40cm, er denne motorsagen utformet for å makte de mer krevende oppgavene. Denne klippebredden betyr at du kan angripe større stokker og grener med selvsikkerhet, og sikrer at arbeidet går raskt og jevnt.

En av de største fordelene med denne sagmodellen er dens verktøyfrie kjedestrammingssystem. Ikke mer rot med ekstra verktøy når kjedet trenger justering. Med noen få håndgrep kan kjedet justeres nøyaktig slik du ønsker det.

Effektivitet er nøkkelen når det kommer til skjæreoppgaver, og automatisk oljesmøring er med på å sikre at kjedet er kontinuerlig smurt. Dette gir ikke bare redusert slitasje, men også mer effektiv og jevn kutting.

Sikkerheten er ivaretatt med en avansert kjedebrems som stopper kjedet i løpet av utrolige 0,15 sekunder. Sammen med lite tilbakeslag gir dette deg ro i sinnet, spesielt når du håndterer vått eller tørt tre.

Takket være den store oljebeholderen med visningsvindu, unngår man søl ved påfylling. Denne funksjonen er både praktisk og tidssparende.

Drevet av en 2000W motor med en kjedehastighet på 12.5m/s, kan du være sikker på at denne sagmodellen leverer rask og effektiv saging. Videre sørger anti-vibrasjonssystemet og det gummikledde bakre håndtaket for at arbeidet blir mindre anstrengende, selv over lengre perioder.

Alt i alt, hvis du er ute etter en pålitelig, kraftig og brukervennlig elektrisk motorsag for større prosjekter, bør BLACK+DECKER CS2040-QS absolutt være på radaren din. Den kombinerer toppmoderne funksjoner med komfort, sikkerhet og effektivitet.

Oppsummert

 • 40cm kuttekapasitet for store oppgaver
 • Verktøyfri kjedestramming og automatisk smøring
 • Avansert kjedebrems for maksimal sikkerhet
 • Anti-vibrasjonssystem for optimal komfort

LES MER

7. FLO 1600W elektrisk motorsag – Mye for pengene

flo 1600w

SJEKK PRISEN →

I jakten på den perfekte elektriske motorsagen for hjemmet, dukker det opp et mangfold av alternativer på markedet. Men FLO 1600W skiller seg ut fra mengden, ikke bare på grunn av sin konkurransedyktige pris, men også for dens imponerende funksjoner og brukervennlighet. Dette er en sag som virkelig gir valuta for pengene.

Først og fremst bør vi nevne dens kompakte størrelse, som gjør den intuitiv å bruke, krever minimal innsats, og passer perfekt for både hjemmet og hagen. Til tross for sin lille størrelse, er FLO 1600W drevet av en sterk 1600W motor, som garanterer effektivitet og kraft. Kombinert med en 14-tommers kjedeguide, gir dette en kombinasjon som gjør den i stand til å håndtere de fleste skjæreoppgaver en gjennomsnittlig husholdning vil støte på.

Ytterligere tekniske data fortsetter å imponere. Med en kjedehastighet på 13 m/s, kan brukeren stole på rask og jevn kutting. Sikkerhet er også prioritert med denne sagmodellen. Den har en imponerende lav avbremsingstid på under 0,12 sekunder, som betyr at kjedet stopper nesten umiddelbart ved uventede hendelser. I tillegg kommer den med en dobbel sikkerhetsbrems, som gir ekstra trygghet under bruk.

Men det stopper ikke der. FLO 1600W har også tenkt på vedlikehold. Med sitt automatiske smøringssystem er kjeden alltid i topp tilstand, noe som reduserer slitasjen og forlenger sagens levetid. Og for dem som hater rotet med å fylle olje, er det integrerte kabelrøret på 25 cm en velsignelse, som gjør hele prosessen mye mer strømlinjeformet.

Oppsummert

 • Kompakt design, ideell for hjemmet
 • Kraftig 1600W motor med 14″ kjedeguide
 • Rask avbremsingstid for økt sikkerhet
 • Automatisk smøring forlenget levetid

LES MER


Innkjøp av elektrisk motorsag – hva bør jeg tenke på?

Å kjøpe en elektrisk motorsag er en investering som bør tas alvorlig. Med så mange alternativer på markedet, er det essensielt å vite hva man bør se etter for å finne den riktige sagmodellen for ens behov. Her er noen viktige aspekter å vurdere når man skal kjøpe en elektrisk motorsag:

 1. Bruksområde: Før du begynner å vurdere ulike modeller, må du bestemme deg for hva du primært vil bruke motorsagen til. Skal du kutte små grener i hagen, eller skal du felle større trær? Forskjellige oppgaver krever forskjellige sagstyrker og funksjoner.
 1. Motorstyrke: Elektriske motorsager varierer i motoreffekt, vanligvis målt i watt (W). En høyere wattverdi indikerer en kraftigere motor. For lettere arbeid kan en sag med 1000W til 1500W være tilstrekkelig. Men hvis du planlegger tyngre oppgaver, kan du vurdere en sag med 2000W eller mer.
 1. Sverdlengde: Lengden på sverdet bestemmer hvor dyp kutt motorsagen kan gjøre. Korte sverd (rundt 30 cm) er ideelle for enklere jobber som beskjæring, mens lengre sverd (40 cm eller mer) passer for tyngre oppgaver som felling av trær.
 1. Sikkerhetsfunksjoner: Sikkerhet bør alltid være en prioritet. Se etter funksjoner som kjedebrems, som stopper kjedet umiddelbart ved tilbakeslag, samt anti-vibrasjonssystemer som reduserer belastningen på hender og armer. Noen modeller kommer også med håndbeskyttelse.
 1. Vedlikehold: Elektriske motorsager krever mindre vedlikehold enn bensindrevne modeller, men du må fortsatt sørge for regelmessig smøring av kjedet. Noen sager har automatisk oljesmøring, noe som kan gjøre vedlikeholdet enklere.
 1. Kjedestramming: Noen elektriske motorsager tilbyr verktøyfrie kjedestrammingssystemer som lar deg justere kjedet uten separate verktøy. Dette kan spare deg for tid og frustrasjon.
 1. Vekt: Elektriske motorsager er generelt lettere enn sine bensindrevne motparter, men vekt kan fortsatt variere betydelig mellom modeller. En lettere sag kan være lettere å manøvrere, men kan også føles mindre robust. Vurder dine fysiske evner og hvor lenge du forventer å bruke sverdet om gangen.
 1. Kjedehastighet: En høy kjedehastighet kan gjøre kuttene raskere og jevnere. Men husk at en raskere kjedehastighet også kan øke risikoen for tilbakeslag.
 1. Støy: Elektriske motorsager er generelt stillere enn bensinsager, men de kan fortsatt produsere betydelig støy. Hvis du bor i et boligområde, kan en stillere modell være å foretrekke for å unngå å forstyrre naboene.
 1. Pris: Elektriske motorsager varierer mye i pris. Sett et budsjett på forhånd, men vær også klar over at svært billige modeller kan kutte hjørner når det gjelder kvalitet og varighet.
 1. Merke og anmeldelser: Det er alltid lurt å sjekke anmeldelser fra andre kjøpere før du bestemmer deg. Velkjente merker som har vært i bransjen en stund, tilbyr ofte mer pålitelige produkter.
 1. Strømkilde: Tenk på hvor du skal bruke sverdet. Hvis du ikke har lett tilgang til en stikkontakt, kan en batteridrevet modell være et bedre alternativ. Husk at batterilevetid varierer, så se etter modeller med lang driftstid eller vurder å kjøpe et ekstra batteri.

Å kjøpe en elektrisk motorsag krever litt forskning og forståelse av dine spesifikke behov. Over artikkelen har vi funnet frem en rekke gode alternativer du kan vurdere i jakten på den perfekte elektriske motorsag for ditt behov. Lykke til!

Her kan du lese om “Motorsag test