fbpx

Elektrisk grill test: Disse 8 gir mest for pengene i 2023

Sommeren er like rundt hjørnet, og hva er vel bedre enn å nyte late sommerdager med litt deilig grillmat? Formålet med vår sammeligning i denne elektrisk grill test er å gi deg en bedre oversikt over dagens marked.

Vi har sammenlignet det store utvalget av elektriske griller slik at du enklere kan finne modellen som passer deg og ditt budsjett. Etter en grundig vurdering kom vi frem til at Weber Q1400 fortjente tittelen som testvinner. Dette er basert på dens enkle bruksområder, romslige grillplate og, ikke minst, dens effektive oppvarming. Vi har ikke selv kjøpt inn modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige produktspesifikasjoner, kilder og omtaler.

Skal du ha kvalitet fra ypperste hylle, er det Weber PULSE 2000 vi ville ha gått for. Denne profesjonelle grillen er perfekt for deg som ikke nøyer seg med annet enn det beste.

Elektrisk grill test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Weber Q1400
Testvinneren er en supereffektiv grill utstyrt med en stor grillplate. Denne bestselgeren gir deg mest grill for pengene, og derfor går den til topps i vår elektrisk grill test.
SJEKK PRISEN →
Muurikke Nokkela Elgrill
Handler du på budsjett er ingen bedre enn denne elektriske grillen! Nokkela har markedets aller beste pris!
SJEKK PRISEN →
Weber PULSE 2000 med stativ
Denne grillen er for deg som ikke nøyer seg med annet enn det beste. Grillgiganten Weber har her virkelig slått på stortromma og produsert en sensasjon av de sjeldne.
SJEKK PRISEN →
Weber PULSE 2000
En elektrisk grill som er spesialutviklet for profesjonelle. Her er det ikke utstyret det står på om maten ikke faller i smak.
SJEKK PRISEN →
Steba PS M2000 Devil’s Heaven Power Steakgrill
Stebas ovnsgrill er grillen anbefalt for deg som ønsker minst mulig jobb. Alt du må gjøre er å legge maten i ovnen, stille inn ønsket temperatur, og grillen fikser resten. Enklere blir det ikke. 
SJEKK PRISEN →
Severin Senoa DigitalBoost S
Severin Senoa DigitalBoost S er en genial elektrisk grill som fungerer både innendørs og utendørs. Den har rask oppstart, intuitiv OLED-skjerm og en BoostZone for ekstra kraft. Med SafeTouch-ytterside og medfølgende grillbord er den både trygg og praktisk.
SJEKK PRISEN →
Severin Sevo GT
Severin Sevo GT er en ekstremt kraftig elektrisk grill i premiumsegmentet. Med justerbar tids- og temperaturinnstilling, rask oppstart og BoostZone-funksjon gir den enestående grillresultater. Den har en smart digital OLED-skjerm, lang timerfunksjon og en praktisk avtakbar vindbeskyttelse.
SJEKK PRISEN →
Weber Lumin
Weber Lumin er en elektrisk grill med ekstrem funksjonalitet. Den oppnår høye temperaturer, tiner frosne matvarer, holder maten varm og tilbyr flere matlagningsalternativer. Med sitt porselensemaljerte ståleksteriør har den et moderne design.
SJEKK PRISEN →

1. Weber Q1400 — Testvinner

Elektrisk grill test: Denne er best i test i vår artikkel

SJEKK PRISEN →

Vår testvinner er en fabelaktig grill med romslig grillplate som likevel tar minimalt med plass! Denne er perfekt om du bor i leilighet og ikke har plass til en gigantisk grill på balkongen. Plasser den på et bord, stikk i stikkontakten, og du har en enestående grill klar til bruk. Til og med prisen på denne er god.

Populær bestselger

Grillgiganten Weber har med denne modellen utviklet en favoritt som har vært blant toppselgerne på grillmarkedet helt siden lanseringen. Q1400 imponerer med hvor enkel den er å bruke og hvor raskt den varmer maten. Med en effekt på 2200 watt slipper du å vente lenge på at maten skal bli klar. Grillen fikser biffen på et blunk.

I tillegg er det en veldig slitesterk modell. Både grillristen, bunnen- og topplokket er støpt i porselensemaljert aluminium, noe som bidrar til lang holdbarhet. Her kan du grille nærmest ubegrenset i flere år, og det uten at grillen opplever slitasje.

Andre fordeler er at den er enkel å regulere temperaturen på, ettersom den har en trinnløs varmeregulering, samt at den har en kabel på 1,8 meter. Denne gir enormt handlingsrom, noe som er svært praktisk om du ikke har stikkontakt på balkongen. Dessuten er den utstyrt med en avtakbar dryppboks for ekstra god hygiene.

Mye kvalitet for pengene

Investerer du i testvinneren, får du enormt mye grill for pengene. Ingen i denne prisklassen er i nærheten av å levere like god kvalitet, og akkurat derfor er denne best i test. Vi er også riktig så imponert over hvor praktisk den er.

Q1400 passer like bra på en mindre balkong i en leilighet midt i byen, som den gjør på en stor veranda med hage. Grillresultatet er også aldeles ypperlig, og her kan man ikke klage på utstyret om man er misfornøyd med maten.

Jakter du etter en ny grill, er dette helt klart en av de bedre modellene du kan kjøpe!

Oppsummert

 • Praktisk grill med romslig grillplate
 • Høy effekt på 2200 watt
 • Enkel temperaturstyring og generelt brukervennlig
 • Du får mye for pengene

LES MER


2. Muurikke Nokkela Elgrill — Best på budsjett

SJEKK PRISEN →

Denne prisgunstige grillen er utmerket for deg som ikke ønsker å betale for mye. Nokkela Elgrill er et aldeles strålende eksempel på at god kvalitet ikke trenger å koste skjorta. I tillegg imponerer den med sin praktisk størrelse og romslige grillplate.

Praktisk størrelse

Som testvinneren, er dette en elektrisk grill du fint kan bruke på mindre balkonger. Denne har en lengde på 45 cm, en bredde på 30 cm og en høyde på 37,5 cm. Vekten er også praktisk, ettersom den veier bare 3,5 kilo. Til tross for størrelsen får du god plass til mye grillmat, takket være den praktiske utformingen på grillen.

En annen fordel vi liker svært godt ved Nokkela Elgrill, er at både risten og fettplaten kan vaskes i oppvaskmaskin. Med andre ord kreves det lite arbeid og vedlikehold, ettersom alt du må gjøre er å dra ut platene og legge dem i maskinen.

Grilleffekten på 900 watt er dessverre ikke den best, og den bruker noe lengre tid enn toppmodellene på å varme maten. Dette gir naturligvis et betydelig negativt utslag for testresultatet, og det er nettopp derfor den ikke går til topps i vår test.

Best på pris

Selv om grilleffekten kunne vært bedre, betyr ikke det at dette ikke er en god grill. Denne vil så absolutt tilfredsstille dine grillbehov, med mindre du skal se flammen sprute. Resultatet er bra og maten smaker godt hver eneste gang.

Det som imidlertid skiller denne er dens pris. Her betaler du markant mindre enn for mange av toppmodellene, og dermed er den et godt valg for deg som ikke ønsker å grave dypt i lommeboken. Spesielt for deg som griller en sjelden gang, er Muurikka Nokkela Elgrill å anbefale.

Oppsummert

 • Markedets beste pris
 • Praktisk størrelse
 • Grillplate og fettplate kan vaskes i oppvaskmaskin
 • Har ikke den beste grilleffekten

LES MER


3. Weber PULSE 2000 med stativ — Beste premium

SJEKK PRISEN →

Weber PULSE 200 er en høyteknologisk grill med en meget høy effekt. Denne er for deg som tar grillingen på alvor og som ønsker det desidert beste på markedet. I tillegg er den utstyrt med et genialt stativ for praktisk oppbevaring og enda bedre arbeidsforhold.

Profesjonell grill

PULSE 2000 er har en rekke eksemplariske funksjoner som enhver god grill burde ha. Den har blant annet doble grillsoner der du kan grille ulike retter på forskjellige temperaturer, avtakbare komponenter og et oversiktlig kontrollpanel, samt et digitalt termometer med LED-display. Med andre ord gjør denne grilljobben lekende lett, og det er ikke noe problem å grille til beste resultat.

Dessuten har den et praktisk fettoppsamlingssystem, med et dryppbrett som enkelt dras ut og inn. Grillen er også veldig slitebestandig, og du kan grille mye mat om gangen. Grillplaten er nemlig hele 49 x 39 cm. Dermed er PULSE 2000 den største grillen på markedet.

Det aller viktigste ved en elektrisk grill er imidlertid dens grilleffekt, og også her skårer PULSE 2000 skyhøyt. Denne varmes effektivt opp og opprettholder den høye temperaturen så lenge du måtte ønske.

Konklusjon

Prisen på denne grillen er av det mer kostbare slaget, men det skulle nesten bare mangle. Denne er tross alt utviklet for en grillentusiast som skal ha det beste markedet har å by på. Det at den også er utstyrt med et stativ er og en kjempefordel.

Ingen gjør grilljobben enklere enn denne, og for oss er det kun den høye prisen som trekker den ned. Har du et høyt budsjett er dette et sensasjonelt kjøp du garantert ikke vil angre på.

Oppsummert

 • Testens dyreste grill
 • Profesjonell grill med utallige funksjoner
 • Utstyrt med et praktisk grillstativ
 • Høy grilleffekt

LES MER


4. Weber PULSE 2000 — Best for den profesjonelle

SJEKK PRISEN →

Denne modellen er den samme modellen som Weber PULSE 2000, bare uten grillstativ. Det betyr den er en særdeles kraftig grill med hele 2200 watt, samt en grillflate på 49 x 39 centimeter. Med andre ord, er dette den komplette grill for den profesjonelle grillentusiast.

Slitesterk grill

Dette er ikke bare en grill som er utrolig effektiv, men også en som tåler ekstremt mye. Denne robuste grillen er utstyrt med varmebevarende innsatser i aluminium, lokkhåndtak i rustfritt stål og en grillrist i porselenemaljert støpejern, og det skal mye til før den opplever slitasje. Med Weber PULSE 2000 kan du nyte herlig grillmat i mange grillsesonger, og det helt uten ekstra vedlikehold.

I tillegg er grillen svært brukervennlig, ettersom den blant annet har avtakbare komponenter, kontrollpanel, elektronisk temperaturkontroll og statuslampe. Sammen med det digitale termometeret, gjør dette at det er uhyre enkelt å ha kontroll over grillingen. Til og med rengjøringen av denne gjøres uproblematisk, takket være dryppebrettet.

Grilleffekten er også blant det aller beste du får på dagens marked, og det er særs få modeller med like høy grilleffekt. Med Weber kan du alltid forvente et godt grillresultat.

Praktisk størrelse

Som skrevet kommer denne uten stativ, og er dermed mer plassbesparende og noe rimeligere. Har du behov for litt ekstra oppbevaringsplass og samtidig ønsker markedets kraftigste grill, er dette et utmerket valg.

Weber har utviklet denne modellen for å gjøre de mest kravstore grilleksperter fornøyde, noe som kommer til syne i dens enorme effekt. Her skal det ikke stå på utstyret om maten ikke faller i smak.

Oppsummert

 • Kraftig grill med høy effekt
 • Romslig grillplate på 49 x 39 cm
 • Slitesterk
 • Nokså høy pris

LES MER


5. Steba PS M2000 Devil’s Heaven Power Steakgrill — Best design

SJEKK PRISEN →

Med denne enorme ovnsgrillen er det ikke vanskelig å lage perfekte og saftige steaks, sprø kylling eller grillet grønt til middag. Takket være den trinnløse temperaturreguleringen vil selv nybegynnere levere resultater som profesjonelle misunner. Enklere blir det ikke – alt du må gjøre er å stille timeren, og grillen fikser resten.

Oversiktlig touch display

Investerer du i denne vil du ikke ha problemer med oversikten. Med sitt oversiktlig display, angir den både temperatur og tidsinnstilling, noe som gir en helt enestående oversikt. Dessuten er grillens indre laget i rustfritt stål, samt at den er uttakbar. Dette gjør grillen slitesterk, samtidig som det er lettvint å plassere eller dra ut maten.

Grillen har også rikelig med tilbehør, ettersom det medfølger en grillplate, et sølebrett, et grillfat og en holder til uttakningen. I tillegg er det så mange som ni hyllenivåer inne i ovnen. Med andre ord får du enormt mye med på kjøpet med denne, og det er få modeller som har så masse tilbehør.

I tillegg har grillens ytre et «cool touch» glass som betyr at glasset ikke blir varmt når grillen står på. Det er altså ikke fare for å brenne seg.

Utradisjonell grill

Det er ekstremt mye bra ved Stebas elektriske grill, men er du ute etter en tradisjonell grill der du kjenner varmen nærmest spruter deg i ansiktet og grill-lukten spre seg utover, er ikke dette modellen for deg. Dette er altså en ovnsgrill, noe som betyr at maten grilles innvendig i en ovn.

Den er likevel noe annerledes enn en ordinær komfyr, ettersom den innvendige varmeplaten skal gi samme grilleffekt som å legge den på en vanlig grill. I tillegg kan denne varmes opp til temperaturer opptil 850 grader, noe som er mye høyere enn en vanlig komfyr.

Ønsker du minst mulig arbeid når du griller er denne vår soleklart beste anbefaling.

Oppsummert

 • Ovnsgrill
 • Medfølger mye tilbehør
 • Oversiktlig display
 • Egnet for deg som ønsker minst mulig arbeid mens du griller

LES MER


6. Severin Senoa DigitalBoost S – Kan brukes innendørs

Severin Senoa DigitalBoost S

SJEKK PRISEN →

Drømmer du om saftige grillmåltider uansett vær og årstid? Da er Severin Senoa DigitalBoost S den perfekte løsningen for deg. Denne elektriske grillen imponerer med sin allsidighet, overlegne ytelse og fantastiske pris, som virkelig gir mye for pengene.

En av de mest imponerende funksjonene til Senoa DigitalBoost S er dens evne til å brukes både innendørs og utendørs. Uansett om det er regn, snø eller sol, kan du nå nyte grillmiddager hele året. Så lenge området tillater det, kan du ta den med ut for å grille i hagen eller parken, eller la den skinne på kjøkkenet ditt når været ikke spiller på lag.

Med en lynrask oppstart er du klar til matlaging på null komma niks. Den elektriske grillen når 0-500 °C på bare 10 minutter, slik at du ikke trenger å vente lenge før du kan begynne å grille favorittmaten din. Den intuitive digitale OLED-skjermen gjør det enkelt å stille inn ønsket tid og temperatur, mens varmeelementene når opp til 320 °C. Ved å aktivere BoostZonen, kan du til og med nå 500 °C for ekstra kraftig grilling.

Sikkerheten er også ivaretatt med Senoa DigitalBoost S. Den er utstyrt med SafeTouch-ytterside, slik at du trygt kan håndtere grillen uten å bekymre deg for å brenne deg. Med det medfølgende grillbordet og stativet kan du enkelt plassere grillen hvor du vil, uten behov for et separat bord. Grillstativet har også en praktisk hylle for oppbevaring, slik at alt du trenger er innen rekkevidde.

Oppsummert

 • Innendørs og utendørs bruk
 • Rask oppstart og BoostZone-funksjon
 • Trygg med SafeTouch-ytterside
 • Praktisk med grillbord og oppbevaringshylle

LES MER

7. Severin Sevo GT – Ekstremt kraftig

Severin Sevo GT elektrisk grill

SJEKK PRISEN →

Med justerbar tids- og temperaturinnstilling gir Severin Sevo GT deg full kontroll over matlagingen. Uansett om du vil ha saftige biffer, grillede grønnsaker eller mørt pulled pork, kan du enkelt tilpasse innstillingene for å oppnå akkurat det resultatet du ønsker. Den raske oppstarten er en annen funksjon som gjør denne grillen til noe spesielt. På kun 10 minutter kan du nå en imponerende temperatur på 500 °C med BoostZone-funksjonen.

Den intuitive digitale OLED-skjermen gjør det enkelt å stille inn ønsket tid og temperatur. Timerfunksjonen kan gå opp til hele 24 timer, slik at du kan tilberede maten over lengre tid når det kreves. Temperaturen kan justeres opptil 300 °C, og med BoostZone aktiveres kan du oppnå ekstreme 500 °C for å gi maten den perfekte grillingsfinishen.

Severin Sevo GT er ikke bare kraftig, men også praktisk i bruk. Vindbeskytteren er avtagbar, slik at du enkelt kan tilpasse grillen etter hvilken type mat du skal tilberede. Den integrerte termometeret lar deg følge med på tilberedningsprosessen og temperaturen for å sikre optimalt resultat.

Etter matlagingen er over, gjør de mange løse delene rengjøringen til en lek. Delene er enkle å ta av og sette sammen igjen, noe som sparer deg for tid og krefter. Med Severin Sevo GT får du ikke bare en kraftig grill i premiumsegmentet, men også en enhet som er enkel å håndtere og vedlikeholde.

Severin Sevo GT er en fantastisk elektrisk grill for de som søker ekstrem kraft og overlegen funksjonalitet.

Oppsummert

 • Kraftig elektrisk grill i premiumsegmentet
 • Justerbar tids- og temperaturinnstilling
 • Rask oppstart og BoostZone-funksjon
 • Smart digital OLED-skjerm og avtakbar vindbeskyttelse

LES MER

8. Weber Lumin – Mye funksjonalitet

Weber Lumin elgrill med stativ

SJEKK PRISEN →

Denne er en multifunksjonell elektrisk grill som imponerer med sin evne til å oppnå temperaturer på over 315 °C, samt tilbyr dampsystem for tining av frosne matvarer, grilling, røyking, damping og koking. Med Lumin Compact kan du dra nytte av den før, under og etter grillingen, noe som gjør den til den perfekte partner for enhver matlagingsoppgave.

Det unike designet på lokket gjør det enkelt å tilberede flate ingredienser som biff og fisk, og du kan skape de perfekte grillstripene på maten din. I tillegg har grillen en praktisk hold varm-funksjon, slik at maten forblir fersk og varm frem til servering.

Renhold er enkelt med Lumin Compact. Fettoppsamlingsbrettet på forsiden sørger for enkel rengjøring og holder grillen i topp stand. Takket være det plassbesparende designet og det sammenleggbare stativet, kan du enkelt oppbevare grillen på et lett tilgjengelig sted.

Weber Lumin imponerer ikke bare med sine funksjoner, men også med sitt moderne og elegante design. Det porselensemaljerte eksteriøret av stål gir den et stilfullt utseende, som vil pryde uteplassen din med en sofistikert touch.

Uansett om du vil grille, dampe, røyke, koke eller tine frosne matvarer, er Weber Lumin en pålitelig følgesvenn som gir deg all den funksjonaliteten du trenger. Med muligheten til å oppnå høye temperaturer og en rekke matlagingsalternativer, vil denne elektriske grillen imponere selv de mest kresne matlagingentusiastene.

Oppsummert

 • Ekstrem funksjonalitet med høye temperaturer
 • Tiner frosne matvarer og holder maten varm
 • Flere matlagningsalternativer som grilling og damping
 • Moderne design med porselensemaljert ståleksteriør

LES MER


Dette bør du tenke på før du kjøper din elektriske grill

For å finne grillen som passer deg og ditt behov, er det flere faktorer du bør ta med i betraktningen. Her er hva vi mener er viktig å tenke på før du tar ditt valg:

 • Effekt: Hvor høy effekt har grillen? Dette er viktig, ettersom det har alt å si for hvor høy temperatur du kan grille med og hvor raskt grillen varmes opp. Høyere effekt i form av wattstyrke gir mer varme, noe som er svært viktig på en grill. Prisen er imidlertid mye høyere på en kraftigere grill.
 • Temperaturkontroll: Er det mulig å selv justere temperaturen? Det er en fordel hvis du kan justere grillens temperatur, ettersom dette gjør det enklere å tilberede ulike typer matvarer.
 • Timer: Enkelte modeller har timer, noe som alltid er en fordel om du ikke har eggeklokke eller stoppeklokke på mobilen.
 • Størrelse: Kanskje det aller viktigste å vurdere sammen med grilleffekten. Du må naturligvis vurdere hvor stor plass du har på din balkong, veranda eller platting, samtidig som du må se på hvor stor grillplaten er. Jo større grillplate, desto mer kan du grille av gangen.
 • Rengjøring: Enkelte modeller har dryppebrett, mens andre kan vaskes i oppvaskmaskinen. Av erfaring, kan griller være ufattelig krevende å rengjøre, ettersom både fett og annet søl brennes fast eller renner utover. Alle funksjoner som bidrar til lettere rengjøring er derfor av stor fordel.
 • Pris: Hva er du villig å betale? Det finnes modeller i alle prisklasser og du gjør lurt å betale en pris du er komfortabel med. Setter du opp et budsjett kan det også være enklere å finne modellen som passer deg, ettersom du innsnevrer søket ditt.
 • Andre funksjoner: Vurder hvilke funksjoner som tilbys, som timer, display med temperaturregulator og lignende.
 • Stativ: Noen modeller har stativ. Er dette noe du trenger eller ikke?

Slik kan du rengjøre en elektrisk grill

Å grille er en morsom aktivitet, men vaskingen etterpå er derimot noe helt annet. Fast-smeltet ost, fett eller brente kjøttrester er et herk å få bort fra grillen. Uansett hvor kjip den jobben er, er den uhyre viktig, ettersom du på lang vei vil fordoble grillens levetid dersom du er flink til å vedlikeholde den.

Her er våre tips til hvordan du kan rengjøre grillen:

Trinn 1. Lukk grillen og ta ut stikkontakten

Først og fremst må du slå av grillen og ta ut stikkontakten. La den kjøle seg ned en stund før du begynner å vaske den.

Trinn 2. Bruk en gummispatel eller en rustfri stålbørste:

På en elektrisk bordgrill kan du bruke en gummispatel til å skrape vekk eventuelle matrester fra grillplaten. En slik spatel følger som regel med disse modellene, men ellers kan du bruke en gummispatel som du allerede har på kjøkkenet. Ikke skrap grillplatene med en skuresvamp, ettersom dette kan skade non-stick-belegget.

Hvis du vil rengjøre en utendørs elektrisk grill kan du bruke en børste i rustfritt stål, ettersom de er mer robuste og dermed mer effektive. Du bør skrape vekk matrestene mens grillen fremdeles er varm, slik at matvarene som sitter fast i risten enkelt kan fjernes.

Trinn 3. Rengjøring av dryppebrettet:

Fjern dryppebrettet og tøm det. Vask det grundig med en svamp eller klut, samt vann og såpe. Hvis den tåler maskinoppvask kan du vaske den i oppvaskmaskinen.

Trinn 4. Tørk grillplatene og dryppebrettet: 

Både grillplatene og dryppebrettet må tørkes med en klut eller en oppvaskklut. Sørg for at alle delene er helt tørre når du setter dem tilbake på grillen.

Trinn 5. Tørk lokket:

Lokket på den elektriske grillen må også vaskes med en fuktig klut. Lokket må ikke senkes i vann, og det er viktig at du kun bruker myke kluter til rengjøringen.

Testkriterier

Vi har vurdert følgende i vår test:

 • Grilleffekt/grillresultat
 • Størrelse/romslighet
 • Brukervennlighet, rengjøring, temperaturkontroll osv.
 • Pris

Er du på utkikk etter gassgrill? Da anbefaler vi at du leser vår test om de beste gassgrillene her.