fbpx

Elektrisk grill test: Disse 7 gir mest for pengene i 2022

Sommeren er like rundt hjørnet, og hva er vel bedre enn å nyte late sommerdager med litt deilig grillmat? Formålet med vår sammeligning i denne elektrisk grill test er å gi deg en bedre oversikt over dagens marked.

Vi har sammenlignet det store utvalget av elektriske griller slik at du enklere kan finne modellen som passer deg og ditt budsjett. Etter en grundig vurdering kom vi frem til at Weber Q1400 fortjente tittelen som testvinner. Dette er basert på dens enkle bruksområder, romslige grillplate og, ikke minst, dens effektive oppvarming. Vi har ikke selv kjøpt inn modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige produktspesifikasjoner, kilder og omtaler.

Skal du ha kvalitet fra ypperste hylle, er det Weber PULSE 2000 vi ville ha gått for. Denne profesjonelle grillen er perfekt for deg som ikke nøyer seg med annet enn det beste.

VÅRE favoritter

 • Best på pris
 • Har ikke den beste grilleffekten
 • Praktisk størrelse
SJEKK PRISEN →
 • Populær bestselger
 • Mye kvalitet for pengene
 • Høy effekt på 2200 watt
SJEKK PRISEN →
 • Best på pris
 • Har ikke den beste grilleffekten
 • Praktisk størrelse
SJEKK PRISEN →

Elektrisk grill test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Weber Q1400
Testvinneren er en supereffektiv grill utstyrt med en stor grillplate. Denne bestselgeren gir deg mest grill for pengene, og derfor går den til topps i vår elektrisk grill test.
SJEKK PRISEN →
Muurikke Nokkela Elgrill
Handler du på budsjett er ingen bedre enn denne elektriske grillen! Nokkela har markedets aller beste pris!
SJEKK PRISEN →
Weber PULSE 2000 med stativ
Denne grillen er for deg som ikke nøyer seg med annet enn det beste. Grillgiganten Weber har her virkelig slått på stortromma og produsert en sensasjon av de sjeldne.
SJEKK PRISEN →
Weber PULSE 2000
En elektrisk grill som er spesialutviklet for profesjonelle. Her er det ikke utstyret det står på om maten ikke faller i smak.
SJEKK PRISEN →
Outdoorchef Chelsea 420
Denne klassiske varianten imponerer med sin høye effekt og gode pris. Få griller er mer allsidige enn denne.
SJEKK PRISEN →
LotusGrill XL Røykfri Kullgrill
Denne uortodokse grillen er perfekt for deg med liten balkong. Denne vil verken spre røyk eller andre helseskadelig stoffer.
SJEKK PRISEN →
Steba PS M2000 Devil’s Heaven Power Steakgrill
Stebas ovnsgrill er grillen anbefalt for deg som ønsker minst mulig jobb. Alt du må gjøre er å legge maten i ovnen, stille inn ønsket temperatur, og grillen fikser resten. Enklere blir det ikke. 
SJEKK PRISEN →

 

1. Weber Q1400 — Testvinner

Elektrisk grill test: Denne er best i test i vår artikkel

SJEKK PRISEN →

Vår testvinner er en fabelaktig grill med romslig grillplate som likevel tar minimalt med plass! Denne er perfekt om du bor i leilighet og ikke har plass til en gigantisk grill på balkongen. Plasser den på et bord, stikk i stikkontakten, og du har en enestående grill klar til bruk. Til og med prisen på denne er god.

Populær bestselger

Grillgiganten Weber har med denne modellen utviklet en favoritt som har vært blant toppselgerne på grillmarkedet helt siden lanseringen. Q1400 imponerer med hvor enkel den er å bruke og hvor raskt den varmer maten. Med en effekt på 2200 watt slipper du å vente lenge på at maten skal bli klar. Grillen fikser biffen på et blunk.

I tillegg er det en veldig slitesterk modell. Både grillristen, bunnen- og topplokket er støpt i porselensemaljert aluminium, noe som bidrar til lang holdbarhet. Her kan du grille nærmest ubegrenset i flere år, og det uten at grillen opplever slitasje.

Andre fordeler er at den er enkel å regulere temperaturen på, ettersom den har en trinnløs varmeregulering, samt at den har en kabel på 1,8 meter. Denne gir enormt handlingsrom, noe som er svært praktisk om du ikke har stikkontakt på balkongen. Dessuten er den utstyrt med en avtakbar dryppboks for ekstra god hygiene.

Mye kvalitet for pengene

Investerer du i testvinneren, får du enormt mye grill for pengene. Ingen i denne prisklassen er i nærheten av å levere like god kvalitet, og akkurat derfor er denne best i test. Vi er også riktig så imponert over hvor praktisk den er.

Q1400 passer like bra på en mindre balkong i en leilighet midt i byen, som den gjør på en stor veranda med hage. Grillresultatet er også aldeles ypperlig, og her kan man ikke klage på utstyret om man er misfornøyd med maten.

Jakter du etter en ny grill, er dette helt klart en av de bedre modellene du kan kjøpe!

Oppsummert

 • Praktisk grill med romslig grillplate
 • Høy effekt på 2200 watt
 • Enkel temperaturstyring og generelt brukervennlig
 • Du får mye for pengene

LES MER


2. Muurikke Nokkela Elgrill — Best på budsjett

SJEKK PRISEN →

Denne prisgunstige grillen er utmerket for deg som ikke ønsker å betale for mye. Nokkela Elgrill er et aldeles strålende eksempel på at god kvalitet ikke trenger å koste skjorta. I tillegg imponerer den med sin praktisk størrelse og romslige grillplate.

Praktisk størrelse

Som testvinneren, er dette en elektrisk grill du fint kan bruke på mindre balkonger. Denne har en lengde på 45 cm, en bredde på 30 cm og en høyde på 37,5 cm. Vekten er også praktisk, ettersom den veier bare 3,5 kilo. Til tross for størrelsen får du god plass til mye grillmat, takket være den praktiske utformingen på grillen.

En annen fordel vi liker svært godt ved Nokkela Elgrill, er at både risten og fettplaten kan vaskes i oppvaskmaskin. Med andre ord kreves det lite arbeid og vedlikehold, ettersom alt du må gjøre er å dra ut platene og legge dem i maskinen.

Grilleffekten på 900 watt er dessverre ikke den best, og den bruker noe lengre tid enn toppmodellene på å varme maten. Dette gir naturligvis et betydelig negativt utslag for testresultatet, og det er nettopp derfor den ikke går til topps i vår test.

Best på pris

Selv om grilleffekten kunne vært bedre, betyr ikke det at dette ikke er en god grill. Denne vil så absolutt tilfredsstille dine grillbehov, med mindre du skal se flammen sprute. Resultatet er bra og maten smaker godt hver eneste gang.

Det som imidlertid skiller denne er dens pris. Her betaler du markant mindre enn for mange av toppmodellene, og dermed er den et godt valg for deg som ikke ønsker å grave dypt i lommeboken. Spesielt for deg som griller en sjelden gang, er Muurikka Nokkela Elgrill å anbefale.

Oppsummert

 • Markedets beste pris
 • Praktisk størrelse
 • Grillplate og fettplate kan vaskes i oppvaskmaskin
 • Har ikke den beste grilleffekten

LES MER


3. Weber PULSE 2000 med stativ — Beste premium

SJEKK PRISEN →

Weber PULSE 200 er en høyteknologisk grill med en meget høy effekt. Denne er for deg som tar grillingen på alvor og som ønsker det desidert beste på markedet. I tillegg er den utstyrt med et genialt stativ for praktisk oppbevaring og enda bedre arbeidsforhold.

Profesjonell grill

PULSE 2000 er har en rekke eksemplariske funksjoner som enhver god grill burde ha. Den har blant annet doble grillsoner der du kan grille ulike retter på forskjellige temperaturer, avtakbare komponenter og et oversiktlig kontrollpanel, samt et digitalt termometer med LED-display. Med andre ord gjør denne grilljobben lekende lett, og det er ikke noe problem å grille til beste resultat.

Dessuten har den et praktisk fettoppsamlingssystem, med et dryppbrett som enkelt dras ut og inn. Grillen er også veldig slitebestandig, og du kan grille mye mat om gangen. Grillplaten er nemlig hele 49 x 39 cm. Dermed er PULSE 2000 den største grillen på markedet.

Det aller viktigste ved en elektrisk grill er imidlertid dens grilleffekt, og også her skårer PULSE 2000 skyhøyt. Denne varmes effektivt opp og opprettholder den høye temperaturen så lenge du måtte ønske.

Konklusjon

Prisen på denne grillen er av det mer kostbare slaget, men det skulle nesten bare mangle. Denne er tross alt utviklet for en grillentusiast som skal ha det beste markedet har å by på. Det at den også er utstyrt med et stativ er og en kjempefordel.

Ingen gjør grilljobben enklere enn denne, og for oss er det kun den høye prisen som trekker den ned. Har du et høyt budsjett er dette et sensasjonelt kjøp du garantert ikke vil angre på.

Oppsummert

 • Testens dyreste grill
 • Profesjonell grill med utallige funksjoner
 • Utstyrt med et praktisk grillstativ
 • Høy grilleffekt

LES MER


4. Weber PULSE 2000 — Best for den profesjonelle

SJEKK PRISEN →

Denne modellen er den samme modellen som Weber PULSE 2000, bare uten grillstativ. Det betyr den er en særdeles kraftig grill med hele 2200 watt, samt en grillflate på 49 x 39 centimeter. Med andre ord, er dette den komplette grill for den profesjonelle grillentusiast.

Slitesterk grill

Dette er ikke bare en grill som er utrolig effektiv, men også en som tåler ekstremt mye. Denne robuste grillen er utstyrt med varmebevarende innsatser i aluminium, lokkhåndtak i rustfritt stål og en grillrist i porselenemaljert støpejern, og det skal mye til før den opplever slitasje. Med Weber PULSE 2000 kan du nyte herlig grillmat i mange grillsesonger, og det helt uten ekstra vedlikehold.

I tillegg er grillen svært brukervennlig, ettersom den blant annet har avtakbare komponenter, kontrollpanel, elektronisk temperaturkontroll og statuslampe. Sammen med det digitale termometeret, gjør dette at det er uhyre enkelt å ha kontroll over grillingen. Til og med rengjøringen av denne gjøres uproblematisk, takket være dryppebrettet.

Grilleffekten er også blant det aller beste du får på dagens marked, og det er særs få modeller med like høy grilleffekt. Med Weber kan du alltid forvente et godt grillresultat.

Praktisk størrelse

Som skrevet kommer denne uten stativ, og er dermed mer plassbesparende og noe rimeligere. Har du behov for litt ekstra oppbevaringsplass og samtidig ønsker markedets kraftigste grill, er dette et utmerket valg.

Weber har utviklet denne modellen for å gjøre de mest kravstore grilleksperter fornøyde, noe som kommer til syne i dens enorme effekt. Her skal det ikke stå på utstyret om maten ikke faller i smak.

Oppsummert

 • Kraftig grill med høy effekt
 • Romslig grillplate på 49 x 39 cm
 • Slitesterk
 • Nokså høy pris

LES MER


5. Outdoorchef Chelsea 420 — Klassisk

SJEKK PRISEN →

Denne grillen ser kanskje ut som en klassisk kullgrill, men er faktisk elektrisk! Med sin optimale størrelse passer Chelsea 420 utmerket på alle områder, uavhengig om det er en balkong, en veranda eller i en hage. Dessuten imponerer den enormt med sine syv ulike oppvarmingsnivåer som du enkelt kan regulere.

Effektiv grill

Outdoorchef har utstyrt denne modellen med noe de kaller for «Easy Reflect», som er en funksjon som reflekterer varmen på en genial måte. Det gjør at du får perfekt resultat hver eneste gang, samt at varmen holder seg lenge innenfor lokket, og det selv etter at grillen er skrudd av. I tillegg har du mulighet til å grille både direkte og indirekte.

Effekten er også upåklagelig, ettersom den leverer en varmeeffekt på 2000 watt, der du som nevnt kan justere varmen i syv ulike trinn. Dette er viktige egenskaper for enhver grill, ettersom det er stor forskjell hvordan folk liker kjøttet sitt. Med temperaturregulatoren kan både du og gjestene dine få kjøttet optimalt stekt.

En annen fordel er at den har et praktisk stativ med en liten hylle nederst på stativet. Her kan du legge alt av tilbehør eller andre redskaper som du måtte trenge. Grillen tas dessuten enkelt av stativet dersom det skulle være behov for det.

Perfekt for større balkonger

Er det en ting som skiller denne fra andre elektriske griller, er det at den er noe større. Chelsea 420 har målene 93 x 60 x 67 og en vekt på over 10 kilo. Dermed er den betydelig større enn mange andre modeller og derfor bedre egnet for romslige balkonger og verandaer.

I følge oss er dette utvilsomt en grill som vil oppfylle ethvert grillbehov og som garantert kommer til å gi mye glede om sommeren. Både grilleeffekt, pris og brukervennligheten er god, og da er det ikke så mye mer vi kan forlange. Det vi savner er nok en mer oversiktlig temperaturregulator, men dette heller ikke et «must».

Oppsummert

 • Elektrisk grill utstyrt med stativ
 • Egnet for større balkonger
 • Grilleeffekt på 2000 watt
 • 7 varmenivåer

LES MER


6. LotusGrill XL Røykfri Kullgrill — Best uten røyk

SJEKK PRISEN →

Denne utradisjonelle grillen ligner kanskje mer på en boksbeholder, men er faktisk en av de raskeste og sikreste grillene på markedet! Lotus har hatt et mål for øye når de utviklet denne, og det er å lage den perfekte grill til mindre leilighetsverandaer. Denne unike modellen er både røykfri og enkel å rengjøre, takket være det unike designet.

Miljøvennlig grill

Takket være det uortodokse designet til denne grillen, vil det nesten ikke oppstå røyk uansett hvor mye du griller. Her er det ingen fett som drypper ned under tilberedningen og dermed unngår du røykutvikling og mulig utvikling av helseskadelige stoffer. Dette er ikke bare en fordel for deg som griller, men også for dem som bor rundt deg og som ikke ønsker din grillrøyk.

Dessuten er grillen lynrask å varme opp, etttersom den har et innebygd ventilasjonssystem. Denne varmes opp på kun noen sekunder og du kan begynne grillingen allerede etter tre minutter. Varmen regulerer du enkelt ved å vri på det utvendige rattet, mens den innerste skålen og risten fint vaskes i oppvaskmaskin.

I tillegg har kullgrillen en lukket beholder som låses fast med grillristen. På den måten er du sikret mot å brenne deg dersom det skulle oppstå et uhell, som for eksempel om grillen skulle velte. Det er heller ingen fare for å brenne seg på de utvendige veggene på grillen, ettersom disse er konstruert for å tåle høye temperaturer uten å selv bli varme.

Grillen er også laget av 100 prosent resirkulerbart materiale.

Romslig

Selv om grillen ved første øyekast på langt nær vil kategoriseres som en grill, er det meget mye bra å få med LotusGrill. Den er både effektiv, plassvennlig og samtidig romslig, samt at den er veldig sikker.

Dette er uten tvil en god investering for alle som bor i et leilighetskompleks i byen og som ønsker en liten grill på balkongen.

Oppsummert

 • Røykfri grill
 • 100 prosent resirkulerbart materiale
 • Effektiv
 • Liten størrelse, perfekt for små balkonger

LES MER


7. Steba PS M2000 Devil’s Heaven Power Steakgrill — Best design

SJEKK PRISEN →

Med denne enorme ovnsgrillen er det ikke vanskelig å lage perfekte og saftige steaks, sprø kylling eller grillet grønt til middag. Takket være den trinnløse temperaturreguleringen vil selv nybegynnere levere resultater som profesjonelle misunner. Enklere blir det ikke – alt du må gjøre er å stille timeren, og grillen fikser resten.

Oversiktlig touch display

Investerer du i denne vil du ikke ha problemer med oversikten. Med sitt oversiktlig display, angir den både temperatur og tidsinnstilling, noe som gir en helt enestående oversikt. Dessuten er grillens indre laget i rustfritt stål, samt at den er uttakbar. Dette gjør grillen slitesterk, samtidig som det er lettvint å plassere eller dra ut maten.

Grillen har også rikelig med tilbehør, ettersom det medfølger en grillplate, et sølebrett, et grillfat og en holder til uttakningen. I tillegg er det så mange som ni hyllenivåer inne i ovnen. Med andre ord får du enormt mye med på kjøpet med denne, og det er få modeller som har så masse tilbehør.

I tillegg har grillens ytre et «cool touch» glass som betyr at glasset ikke blir varmt når grillen står på. Det er altså ikke fare for å brenne seg.

Utradisjonell grill

Det er ekstremt mye bra ved Stebas elektriske grill, men er du ute etter en tradisjonell grill der du kjenner varmen nærmest spruter deg i ansiktet og grill-lukten spre seg utover, er ikke dette modellen for deg. Dette er altså en ovnsgrill, noe som betyr at maten grilles innvendig i en ovn.

Den er likevel noe annerledes enn en ordinær komfyr, ettersom den innvendige varmeplaten skal gi samme grilleffekt som å legge den på en vanlig grill. I tillegg kan denne varmes opp til temperaturer opptil 850 grader, noe som er mye høyere enn en vanlig komfyr.

Ønsker du minst mulig arbeid når du griller er denne vår soleklart beste anbefaling.

Oppsummert

 • Ovnsgrill
 • Medfølger mye tilbehør
 • Oversiktlig display
 • Egnet for deg som ønsker minst mulig arbeid mens du griller

LES MER


Dette bør du tenke på før du kjøper din elektriske grill

For å finne grillen som passer deg og ditt behov, er det flere faktorer du bør ta med i betraktningen. Her er hva vi mener er viktig å tenke på før du tar ditt valg:

 • Effekt: Hvor høy effekt har grillen? Dette er viktig, ettersom det har alt å si for hvor høy temperatur du kan grille med og hvor raskt grillen varmes opp. Høyere effekt i form av wattstyrke gir mer varme, noe som er svært viktig på en grill. Prisen er imidlertid mye høyere på en kraftigere grill.
 • Temperaturkontroll: Er det mulig å selv justere temperaturen? Det er en fordel hvis du kan justere grillens temperatur, ettersom dette gjør det enklere å tilberede ulike typer matvarer.
 • Timer: Enkelte modeller har timer, noe som alltid er en fordel om du ikke har eggeklokke eller stoppeklokke på mobilen.
 • Størrelse: Kanskje det aller viktigste å vurdere sammen med grilleffekten. Du må naturligvis vurdere hvor stor plass du har på din balkong, veranda eller platting, samtidig som du må se på hvor stor grillplaten er. Jo større grillplate, desto mer kan du grille av gangen.
 • Rengjøring: Enkelte modeller har dryppebrett, mens andre kan vaskes i oppvaskmaskinen. Av erfaring, kan griller være ufattelig krevende å rengjøre, ettersom både fett og annet søl brennes fast eller renner utover. Alle funksjoner som bidrar til lettere rengjøring er derfor av stor fordel.
 • Pris: Hva er du villig å betale? Det finnes modeller i alle prisklasser og du gjør lurt å betale en pris du er komfortabel med. Setter du opp et budsjett kan det også være enklere å finne modellen som passer deg, ettersom du innsnevrer søket ditt.
 • Andre funksjoner: Vurder hvilke funksjoner som tilbys, som timer, display med temperaturregulator og lignende.
 • Stativ: Noen modeller har stativ. Er dette noe du trenger eller ikke?

Slik kan du rengjøre en elektrisk grill

Å grille er en morsom aktivitet, men vaskingen etterpå er derimot noe helt annet. Fast-smeltet ost, fett eller brente kjøttrester er et herk å få bort fra grillen. Uansett hvor kjip den jobben er, er den uhyre viktig, ettersom du på lang vei vil fordoble grillens levetid dersom du er flink til å vedlikeholde den.

Her er våre tips til hvordan du kan rengjøre grillen:

Trinn 1. Lukk grillen og ta ut stikkontakten

Først og fremst må du slå av grillen og ta ut stikkontakten. La den kjøle seg ned en stund før du begynner å vaske den.

Trinn 2. Bruk en gummispatel eller en rustfri stålbørste:

På en elektrisk bordgrill kan du bruke en gummispatel til å skrape vekk eventuelle matrester fra grillplaten. En slik spatel følger som regel med disse modellene, men ellers kan du bruke en gummispatel som du allerede har på kjøkkenet. Ikke skrap grillplatene med en skuresvamp, ettersom dette kan skade non-stick-belegget.

Hvis du vil rengjøre en utendørs elektrisk grill kan du bruke en børste i rustfritt stål, ettersom de er mer robuste og dermed mer effektive. Du bør skrape vekk matrestene mens grillen fremdeles er varm, slik at matvarene som sitter fast i risten enkelt kan fjernes.

Trinn 3. Rengjøring av dryppebrettet:

Fjern dryppebrettet og tøm det. Vask det grundig med en svamp eller klut, samt vann og såpe. Hvis den tåler maskinoppvask kan du vaske den i oppvaskmaskinen.

Trinn 4. Tørk grillplatene og dryppebrettet: 

Både grillplatene og dryppebrettet må tørkes med en klut eller en oppvaskklut. Sørg for at alle delene er helt tørre når du setter dem tilbake på grillen.

Trinn 5. Tørk lokket:

Lokket på den elektriske grillen må også vaskes med en fuktig klut. Lokket må ikke senkes i vann, og det er viktig at du kun bruker myke kluter til rengjøringen.

Testkriterier

Vi har vurdert følgende i vår test:

 • Grilleffekt/grillresultat
 • Størrelse/romslighet
 • Brukervennlighet, rengjøring, temperaturkontroll osv.
 • Pris

Er du på utkikk etter gassgrill? Da anbefaler vi at du leser vår test om de beste gassgrillene her.