fbpx

Elektrisk bil for barn: Her er våre 7 favoritter (2023)

En radiostyrt elektrisk bil er gaven som aldri slår feil. Den fascinerer de minste, og er en fin måte å komme seg utendørs på og utvikle finmotorikken for de litt eldre. For de aller eldste barna, som for eksempel pappa, tilbyr de rett og slett bare god gammeldags moro.

Vi har i denne elektrisk bil for barn test sammenlignet markedets beste elektriske biler for barn. Vi har ikke selv testet bilene, men vurderingen er basert på spesifikasjoner og omtaler. Etter nøye analyser konkluderte vi med at vår klare favoritt er TecTeam RC Citroen C3 WRC Bil, som har en toppfart på hele 20 km/t.

Elektrisk bil for barn test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
TecTeam RC Citroen C3 WRC Bil
Den lynraske Citroen C3 WRC fra Ninco er en av de kuleste radiostyrte bilene på markedet og den er absolutt favoritten i testen vår. Bilen er bygget i en skala på 1:10, og har et lettvekts karosseri i plast som gir bilen et sporty og virkelighetsnært preg.
SJEKK PRISEN →
Carrera Mario Kart Mach 8 Luigi Bil og Kontroll
Circuit Special Mario er en stilig og enkelt manøvrerbar elektrisk bil som egner seg særlig godt for barn som er 6 år og eldre. Den fjernstyrte bilen kommer komplett med SuperMario bak rattet og har en maksimumsfart på 10 km/t
SJEKK PRISEN →
Monstertruck - Dickie Toys Radiostyrt
Dickie Toys monstertruck er en radiostyrt elektrisk bil i solid plast som kommer med alle de tilleggsdetaljene barn elsker, inkludert lyd, lys, og en spennende turbofunksjon for litt ekstra kick!
SJEKK PRISEN →
Carrera Mario Kart Circuit Special Mario
Med Carrera Mario Kart Mach 8 Luigi sitt imponerende autentiske utseende kommer barna knapt til å merke at du har greid å lure dem bort fra TVen og ut i friskluft.
SJEKK PRISEN →
Silverlit Radiostyrt Bil Exost Storm
Exost Storm, den lille akrobatiske radiostyrte bilen fra Silverlit, er klar for de fleste triks du kan tenke deg å gjøre med en radiostyrt bil.
SJEKK PRISEN →
Dickie Toys Radiostyrt Bil Mad Tumbler RTR
Denne heftige radiostyrte Mad Tumbler bilen fra Disckie Toys er laget med hovedfokus på å kunne klare seg i vanskelig terreng uten å bli sittende fast. Den kan nemlig vri seg løs med sin unike funksjonalitet som er spesialdesignet for vanskelig terreng.
SJEKK PRISEN →
LOL Surprise! JK RC Wheels
LOL Surprise! JK RC Wheels er den ideelle radiostyrte elektriske bilen for barn som er 4 år eller eldre. Denne bilen gir en helhetlig unik kjøreopplevelse for den lille, med en stilig fjernkontroll som er utformet som et ratt og mye morsomt tilbehør.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. TecTeam RC Citroen C3 WRC Bil – Best i Test

SJEKK PRISEN →

Den lynraske Citroen C3 WRC fra Ninco er en av de kuleste radiostyrte bilene på markedet og den er absolutt favoritten i testen vår. Bilen er bygget i en skala på 1:10, og har et lettvekts karosseri i plast som gir bilen et sporty og virkelighetsnært preg. Den egner seg best for barn som er 6 år og eldre.

Fart og spenning

Med sin toppfart på 20 kilometer i timen er denne bilen en av de raskeste radiostyrte elektriske bilene på markedet. Dette er en fart som ligger nært opp til gjennomsnittlig løpefart for en voksen mann og er raskere enn mange barn kan løpe. Det er også mye raskere enn de fleste radiostyrte bilene i nabolaget, så her blir det action!

Morsom å manøvrere

TecTeam RC Citroen C3 WRC er tohjulsdrevet, noe som gjør at du med denne bilen kan gjøre mange av de tingene du kan gjøre med en ekte bil, inkludert å drifte og sladde på grus eller sand.

Batterier og kjøretid

Bilen drives av et 9 volts batteri. Dette er ikke inkludert i pakken, så husk å kjøpe dette på forhånd slik at bilen er klar for å tas i bruk så snart den ankommer. Bilen har en kjøretid på 10 minutter, noe som er mindre enn mange av de andre på markedet. Dette er imidlertid tilgivelig når man tar i betraktning toppfarten og hvor morsom den er å bruke når den er oppladet.

Hendig størrelse

Bilen er laget i plast i målestokk 1:10 og er, med sine knappe 1,5 kg, hendig å ta med seg hvor enn man skulle ønske å kose seg med den. Bilen måler 13,5 cm i høyde 42 cm i lengde, og har en bredde på 20 cm.

Fordeler 

 • Imponerende 20 km/t toppfart
 • Veldig manøvrerbar, med muligheter for å drifte og sladde

Ulemper

 • Batteri ikke inkludert
 • Relativt kort kjøretid (10 minutter)

LES MER


2. Carrera Mario Kart Mach 8 Luigi Bil og Kontroll

SJEKK PRISEN →

Med Carrera Mario Kart Mach 8 Luigi sitt imponerende autentiske utseende kommer barna knapt til å merke at du har greid å lure dem bort fra TVen og ut i friskluft. Bilen er bygget i 1:18 målestokk og måler 25,5 cm lang, i tillegg til at den kommer med Nintendo lisens. Bilen kan oppnå hastigheter på opptil 9 km/t og er ideell for de som er 6 år eller eldre.

Sosialt med billøp

Fjernkontrolllen til Carrera Mario Kart Mach 8 Luigi, som er på 2,4 GHz-båndet, gjør at det er null problem å gjøre billøpet til en sosial aktivitet med opptil 15 andre venner på en gang.

Kjøretid og lading

Carrera Mario Kart Circuit Special har et innebygget batteri som varer i 20 minutter når det er fulladet. Det tar deretter 50 minutter med lading før det er fulladet igjen.

Ekstra manøvreringsdyktig

Både Luigi og bilen imponerer når det gjelder manøvrering. Bilen er utstyrt med fullfunksjonsteknikk og differensiell veksel som gjør den mye mer kontrollerbar og lettere å manøvrere for nybegynnere. Luigi underholder med dynamiske bevegelser som gjør kjøreopplevelsen enda morsommere.

Fordeler 

 • 20 min kjøretid
 • Fullfunksjonsteknikk og differensialgir
 • 2,4 GHz-teknologi som lar opp til 16 biler konkurrere mot hverandre
 • Veldig realistisk utseende

Ulemper

 • Fart på bare 9 km/t
 • 50 minutter pause grunnet lading av internt batteri
 • Ikke beregnet for de aller ungste

LES MER


3. Monstertruck – Dickie Toys Radiostyrt

SJEKK PRISEN →

Dickie Toys monstertruck er en radiostyrt elektrisk bil i solid plast som kommer med alle de tilleggsdetaljene barn elsker, inkludert lyd, lys, og en spennende turbofunksjon for litt ekstra kick!

Turbofunksjon for ekstra aksellerasjon

Denne bilen hadde en helt grei hastighet på 10 km/t, noe som er på linje med de fleste av bilene i testen vår. I tillegg skiller bilen seg fra de andre bilene ved at den kommer med en turbofunksjon som gir den mulighet for ekstra akselerasjon når det trengs.

Lyd og lys

Denne bilen kommer med både lyd og lys, og er ethvert småbarns drøm. Akkurat dette med lyd er kanskje noe som ikke er like populært blant foreldre.

Frekvens

Radiostyringen på denne elektriske bilen bruker frekvens 2,4 GHz og vil vanligvis ha en rekkevidde på minst 15-20 meter.

Mage batterier

Denne bilen er et lite monster når det gjelder batterier. Den er fullstappet med 9 stk AA batterier og 1 stk. 9V-330MAM-6F22 batteri. Heldigvis følger batteriene med når man kjøper bilen.

Dimensjoner

Denne radiostyrte bilen er laget i 1:16 målestokk, med en lengde på 33 cm. Totalt veier bilen bare 1,6 kg, noe som hjelper på akselerasjonen.

Fordeler

 • Turbofunksjon for ekstra aksellerasjon
 • Lang kjøretid
 • Batterier medfølger

Ulemper

 • Bruker mange batterier
 • Lyd i bilen

LES MER


4. Carrera Mario Kart Circuit Special Mario

SJEKK PRISEN →

Circuit Special Mario er en stilig og enkelt manøvrerbar elektrisk bil som egner seg særlig godt for barn som er 6 år og eldre. Den fjernstyrte bilen kommer komplett med SuperMario bak rattet og har en maksimumsfart på 10 km/t. Marios Circuit Special er laget i målestokk 1:18 og måler 25 cm i lengde. Bilen kommer med original Nintendo-lisens.

Perfekt for billøp med venner

Fjernkontrolllen til Carrera Mario Kart Circuit Special Mario er på 2,4 GHz-båndet, og det går an å organisere billøp med opp til 15 venner samtidig.

Kjøretid og lading

Carrera Mario Kart Circuit Special har et innebygget sikkert og holdbart LiFePo4-batteri. Når det er fulladet varer batteriet i hele 20 minutter med intensiv leking. Deretter må batteriet lades i 50 minutter før det er klart for bruk igjen.

Ekstra manøvreringsdyktig

Bilen til Supermario imponerer når det gjelder manøvreringsdyktighet. Den er nemlig utstyrt med fullfunksjonsteknikk og differensiell veksel, noe som gjør bilen mye mer kontrollerbar og lettere å manøvrere for nybegynnere.

Fordeler

 • Ekstra manøvreringsdyktig
 • 20 minutter kjøretid
 • Inkludert høykapasitetsbatteri
 • 2,4 GHz-kontroll
 • Inkluderer Super Mario™ ved rattet

Ulemper

 • Man må vente hele 50 minutter for at bilen skal lade seg opp når batteriet går tomt
 • Inkluderer smådeler og er dermed ikke egnet for barn under 3 år

LES MER


5. Silverlit Radiostyrt Bil Exost Storm

SJEKK PRISEN →

Exost Storm, den lille akrobatiske radiostyrte bilen fra Silverlit, er klar for de fleste triks du kan tenke deg å gjøre med en radiostyrt bil. Du trenger heller ikke være redd for at denne lille klatreren skal sette seg fast, ettersom den er laget for å kunne komme seg frem mer eller mindre over alt der man vanligvis bruker en radiostyrt bil. Bilen er beregnet på barn som er fem år eller eldre.

Batterier og kjøretid

Silverlit sin Exost Storm er laget for å brukes med 4 stk. AAA-batterier. Dette kan være en fordel ettersom batteriene kan skiftes ut uten å måtte avbryte leken med en lang ladepause. Det er selvfølgelig anbefalt å bruke oppladbare batterier her, ettersom vanlige engangsbatterier vil være utrolig forurensende. Batterier følger ikke med når man kjøper bilen.

Bilen er liten og lett og har en lang kjøretid på hele 30 minutter med fulladede batterier.

Dimensjoner 

Den radiostyrte Silverlit Exost Storm elektriske bilen er laget av slitesterk plast og designet i 1:18 målestokk. Totalt veier den bare rundt 300 gram og kommer i en liten og praktisk pakke som er 10 cm lang, 28 cm bred og 26 cm høy.

Overlegen manøvrerbarhet

Dette er en av de mest manøvrerbare bilene på markedet. Den er hovedsakelig designet med tanke på fremkommelighet og manøvrering, og har 360-graders uavhengige hjulaksler slik at den kan ta utrolige svinger.

Bilen kan også kjøres både på undersiden og på oversiden slik at du aldri igjen kommer til å oppleve at bilen din velter og ligger hjelpeløs på rygg. Fjernstyringen på denne radiostyrte bilen bruker 27/40 Mhz frekvensen og har en rekkevidde på rundt 15 meter.

Fordeler

 • 30 minutters kjøretid
 • 15 meter rekkevidde
 • 360-graders uavhengig svingende hjulaksler
 • kan kjøres på både under- og oversiden

Ulemper

 • Batterier medfølger ikke

LES MER


6. Dickie Toys Radiostyrt Bil Mad Tumbler RTR

SJEKK PRISEN →

Denne heftige radiostyrte Mad Tumbler bilen fra Disckie Toys er laget med hovedfokus på å kunne klare seg i vanskelig terreng uten å bli sittende fast. Den kan nemlig vri seg løs med sin unike funksjonalitet som er spesialdesignet for vanskelig terreng.

Vri- og roteringsfunksjon

Den mest spennende detaljen med Mad Tumbler er kanskje den unike vri- og roteringsfunksjonen som er montert bak på den radiostyrte elektriske bilen. Denne gjør at bilen ikke faller bakover, ettersom den kan vri seg løs selv fra de vanskeligste situasjoner når den setter seg fast i vanskelig terreng.

Størrelse og dimensjoner

Dickie Toys sin Mad Tumbler bil er bygget i solid plast i 1:16 målestokk, med en total lengde på 21 cm.

Batterier og hastighet

Mad Tumbler, som hovedsakelig er laget med fokus på fremkommelighet, kan likevel oppnå en respektabel topphastighet på hele 10 km/t. Den elektriske bilen og fjernkontrollen, som virker på 27 MHz frekvensen, drives av 2 stk. AA batterier og 4 stk. AAA batterier. Batterier følger med i pakken når du kjøper den, slik at du kan begynne å bruke den med en gang.

Fordeler

 • Utskiftbare batterier slik at du ikke trenger å stoppe leken og vente på lading
 • Unik vri- og roteringsfunksjon
 • Batterier medfølger

Ulemper

 • Den visuelle stilen på denne bilen ligner litt på en traktor

LES MER


7. LOL Surprise! JK RC Wheels

SJEKK PRISEN →

LOL Surprise! JK RC Wheels er den ideelle radiostyrte elektriske bilen for barn som er 4 år eller eldre. Denne bilen gir en helhetlig unik kjøreopplevelse for den lille, med en stilig fjernkontroll som er utformet som et ratt og mye morsomt tilbehør. En perfekt kombinasjon for de som liker å leke med dukker og kjøre bil på samme tid.

Dukke fra LOL Surprise

LOL Surprise! JK RC Wheels er en racerbil i retro-stil som er designet for å passe perfekt for bruk med L.O.L.-dukkene. I tillegg kommer denne bilen også med en L.O.L.-dukke inkludert i pakken som du kan bruke som sjåfør.

Rattformet fjernkontroll 

Fjernkontrollen til denne radiostyrte bilen er verdt å nevne. Det er en ekstra morsom rattformet fjernkontroll som matcher bilen og dukkens tema perfekt, og gir deg en liten følelse av å være med dukken inne i bilen.

Morsomt tilbehør inngår

I tillegg til dukken kommer også en hel del morsomt tilbehør som det går an å bruke til å mikse og matche, slik at du kan finne den perfekte stilen for bil og sjåfør.

Batterier

Batteriene som brukes i LOL Surprise! JK RC Wheels bilen er 2 stk. AA-batterier og 2 stk. AAA-batterier. Batteriene inngår ikke i pakken når du kjøper den, så du må huske på å kjøpe disse for at bilen skal kunne brukes med en gang.

Dimensjoner og størrelse

LOL Surprise! JK RC Wheels er laget i plast som tåler å bli lekt med. Den måler 13 cm i høyde, og er 43 cm lang og 27 cm bred.

Fordeler

 • Perfekt tilpasset L.O.L.-dukkene
 • Leveres med en L.O.L.-dukke inkludert
 • Morsom retro-design

Ulemper

 • Ikke egnet for barn under 3 år pga. smådeler
 • Kanskje ikke passende for eldre barn

LES MER


Hva vi legger vekt på i testene våre

Toppfart

En av de viktigste kriteriene ved elektriske radiostyrte biler, er hvor fort bilen kan kjøre. Mange barn bruker disse bilene til kappkjøring, og det er også ekstra fascinerende å se bilen suse i vei så fort at man ikke kan holde tritt med den.

Den bilen som utmerket seg når det gjelder hastighet var testvinneren vår, Super Mario Racerbil, med en imponerende toppfart på 20 km/t.

Kjøretid

Noe av det kjedeligste som kan skje er at du er midt i lekeøkten – eller i verste fall i et kappløp med kompisene – når bilen plutselig går tom for batteri. Kjøretid er derfor en av de viktigste tingene vi vurderte i denne testen.

På dette punktet var det Silverlit Radiostyrt Bil Exost Storm som imponerte oss mest med sin kjøretid på hele 30 minutter.

Fremkommelighet

Når du kjører litt offroad ute i hagen kan det være skuffende om bilen din ender opp hjelpesløs som en skilpadde på rygg. Med Silverlit Radiostyrt Bil Exost Storm slipper du å bekymre deg for dette. Den er nemlig bygget slik at den også kan kjøre opp-ned, så med denne bilen kommer du sjelden til å sitte fast.

Smådeler og generell Sikkerhet

En av tingene vi vurderer når det gjelder sikkerheten til disse bilene er om de har smådeler eller andre ting som kan være farlige for mindre barn, ettersom dette kan være en viktig faktor i noen familier.

Ut av bilene vi testet er det LOL Surprise! JK RC Wheels som er best tilpasset for de minste, men denne bilen inneholder fortsatt noen små deler og er derfor ikke anbefalt for de under 3 år.

Elektrisk bil for barn test