fbpx

Eksentersliper test: 4 slipere perfekt for oppussing av treverk

Uansett om du skal gi hagemøblene et friskt lag med olje, eller fjerne gamle malingsrester fra treverk vil en eksentersliper være helt nødvendig. Ved å bruke en grovkornet eksentersliper vil du enklere fjerne gammel olje og maling, samt etterlate en pusset og glatt overflate. Dette gjør det langt enklere å vedlikeholde møblene og gjør at du kan fjerne stygge merker, skader på overflaten og lignende.

Spesielt om du har møbler som har begynt å flise seg opp, eller som etter langvarig bruk har fått flere hakk, vil en eksentersliper blåse nytt liv i møblene dine. Den sliper ned det øverste laget på treverket uten at den etterlater merker og mønster på treet. Dette gjør at du enkelt kan gi eldre treverk en ny og lys overflate som tilnærmet nytt treverk. Særlig møbler, terrasser og annet som har vært utsatt for mye vær vil ha godt av en runde med eksentersliper før du oljer og behandler treverket på nytt.

For å finne frem til de beste kandidatene til testen vår har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har gått gjennom en rekke tidligere best i test artikler, sammenlignet tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere og innhentet informasjon fra forhandlere, samt produsenter. Dette har gitt oss et grundig utgangspunkt og muligheten til å gjøre en helhetlig vurdering av hvert eneste produkt.

Den eksentersliperen som ga det beste resultatet av våre undersøkelser var SXE 450 Turbotec fra Metabo. Denne har er praktisk håndtak og ratt for justerbar hastighet slik at du kan tilpasse resultatet til materialene du arbeider med. Støvsamler og godt håndtak gjør at den enkelt kan brukes i de aller fleste situasjoner uten at du etterlater deg støv i hele rommet.

VÅRE favoritter

 • 36mm støvsuger adapter
 • 125 mm slipesåle
 • 7000-12000 o/min hastighet
SJEKK PRISEN →
 • Avtagbart håndtak
 • Støvsamler pose
 • 4 m kabellengde
SJEKK PRISEN →
 • Multihulling for avsug
 • Vibrasjonsfritt arbeid
 • Ergonomisk håndtak
SJEKK PRISEN →

Eksentersliper test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Metabo SXE 450 TurboTec
En slitesterk eksentersliper fra Metabo som kommer med Power Control System og patentert teknologi. Her får du justerbar hastighet og en avtakbart ekstrahånd for økt kontroll på sliperen. Den enkle tekstilposen sørger for at du enkelt kan samle opp støvet og tømme det uten behov for en støvsuger.
SJEKK PRISEN →
Milwaukee ROS 125 E
Praktisk eksentersliper fra Milwaukee med 300W effekt og en slipepute med en diameter på 125 mm. Maskinen har enkel hastighetsregulering og sørger for støvfritt arbeid takket være den tilkoblede støvposen. Strømkabelen på fire meter og variabel hastighet gjør at den fungere utmerket på tre, metall og plast i rom med begrenset plass.
SJEKK PRISEN →
Metabo SXE 3125
Metabo SXE 3125 er en lett sliper med perfekt ergonomi. Den er enkel å arbeide med og har et sklisikkert håndtak. Det enkle håndtaket gjør at du kan komme til på mer krevende områder og slipe helt inntil kanter uten å skade materialene. En integrert støvpose sørger for støvfritt arbeid.
SJEKK PRISEN →
Makita DBO180Z
DB180Z er en ergonomisk eksentersliper som benytter seg av 18V batteri. Dermed kan du arbeide på alle overflater uten behov for å koble deg til en strømkilde. Ved hjelp av integrert støvpose byr den på effektiv og støvfri sliping selv på områder med liten arbeidsplass eller begrensede muligheter for lufting.
SJEKK PRISEN →

1. Metabo SXE 450 TurboTec – Best i test

Eksentersliper Metabo SXE 450 TurboTec

SJEKK PRISEN →

Denne praktiske eksentersliperen fra Metabo kommer med patentert teknologi og en rekke smarte funksjonaliteter. Blant annet har den et eget ratt for styring av hastighet slik at du enkelt kan tilpasse redskapene til underlaget mens du jobber. I tillegg har den bryter for TurboBoost, som gjør det mulig å sette inn litt ekstra kraft på områder som krever dette.

SXE 450 har et robust lagerhus i trykkstøpt aluminium og kulelager som er støvbeskyttet for lengre levetid. Du kan også koble den til en universell støvsuger for enklere rengjøring underveis i arbeidet. Håndtaket er belagt med sklisikker softgrip slik at du har full kontroll på redskapet selv når du jobber på mer krevende områder.

Eksentersliperen har en nominell effekt på 350 W og vekt uten kabel på 2.2 kg. Dette gjør at den er lett å arbeide med og kan brukes på overflater som krever at du har godt grep, men uten å bli sliten i armene. Kabellengde på hele 4 meter gjør at du kan jobbe på større områder uten behovet for skjøteledning eller nye tilkoblingspunkter.

Er du på jakt etter en lett og praktisk eksentersliper som fungerer til alle typer arbeid i hjemmet vil SXE 450 fra Metabo være et godt utgangspunkt. Her får du en kraftig sliper som har en rekke funksjonaliteter og enkelt kan tilpasses til alle typer treverk. Sørg for å gi terrassen, møblene eller rekkverket den elegante finishen som forlenger materialenes holdbarhet.

Oppsummert

 • Avtagbart håndtak
 • Støvsamler pose
 • 4 m kabellengde

LES MER

2. Milwaukee ROS 125 E – Premium

MILWAUKEE ROS 125 E

SJEKK PRISEN →

ROS 125 E fra Milwaukee er en slitesterk eksentersliper som fungerer utmerket i rom med begrenset arbeidsplass. Maskinen har en sterk motor med 300W kraft og en slipepute med diameter på 125 mm. Takket være den integrerte støvposen samler den effektivt opp støv fra arbeidet slik at du kan fokusere på det perfekte resultatet.

Den utskiftbare slipeputen gjør at maskinen kan brukes på en rekke overflater, inkludert tre, metall og plast. Oppsamling av støv gjør at den fungerer utmerket selv i omgivelser der det er dårlig tilgang på lufting og fare for støvoppsamling. Ved å justere hastigheten mellom 7000-12000 o/min kan du enkelt oppnå et ønsket resultat uansett hvilke materialer du arbeider med.

For deg som skal bruke den på større flater vil det være praktisk å koble den på en standard støvsugerslange. Maskinen har integrert adapter som fungerer med alle standard 36 mm støvsugerslanger. Dermed kan du koble den direkte med maskinen og fange opp støvet før det rekker å legge seg i luften.

Milwaukee er kjent for slitesterke redskaper som passer like godt hjemme som hos proffen. Denne eksentersliperen er utmerket for deg som skal gi nytt liv til brukte hagemøbler i tre, pusse opp en terrasse eller slipe ned en overflate med maling/olje på. Medfølgende i esken får du et fullt sett med slipepapir og en enkel støvpose av tøy.

Oppsummert

 • 36mm støvsuger adapter
 • 125 mm slipesåle
 • 7000-12000 o/min hastighet

LES MER

3. Metabo SXE 3125 – Beste design

Eksentersliper Metabo SXE 3125

SJEKK PRISEN →

SXE 3125 fra Metabo er en ergonomisk eksentersliper som er utmerket for deg som jobber på mer krevende områder. Det smale håndtaket gir et godt grep, men gjør det også mulig å arbeide ved å holde sliperen opp mot overflater. Dermed kan du enklere komme til i hjørner og på plasser der en tradisjonell sliper vil være krevende å bruke.

Denne maskinen fra Metabo har en integrert støvpose slik at maskinen selv samler opp det meste av trestøv før det legger seg i luften. Dermed kan den brukes på plasser der lufting er mindre tilgjengelig, eller arbeidsplasser som krever at man samler opp støv underveis i arbeidet. Resultatet er at du slipper store mengder med fint slipestøv som legger seg i luften eller på diverse overflater i rommet.

Eksentersliperen har en kabellengde på 4 meter som gjør at den kommer godt til uten behov for en skjøteledning. Hastigheten kan justeres fra 4000-12000 o/min slik at du kan tilpasse den det underlaget du jobber på. Utskiftbar slipeskive sørger for at den kan brukes til alt fra treverk og metall, til polering av bil og glatte overflater.

Dersom du skal arbeide med små rom eller fint treverk vil SXE 3125 fra Metabo være et utmerket redskap. Her får du en ergonomisk eksentersliper med bred slipepute og lave kanter. Dermed kommer du godt inntil alle kanter, men kan også arbeide på mer utilgjengelige steder uten utfordringer. Den praktiske støvposen sørger for et støvfritt arbeid der det er begrenset med lufting eller plass til en støvsuger.

Oppsummert

 • Multihulling for avsug
 • Vibrasjonsfritt arbeid
 • Ergonomisk håndtak

LES MER

4. Makita DBO180Z – Beste batteridrevet

MAKITA DBO180Z

SJEKK PRISEN →

Denne eksentersliperen er en del av 18V-serien til Makita og fungerer derfor utmerket uten behov for verken stikkontakt eller skjøteledning. Det ergonomiske håndtaket sørger for vibrasjonsfritt arbeid og muligheten til å arbeide på smale overflater. Støvoppsamleren sørger for effektiv og støvfri sliping ved at støvet fra maskinen automatisk suges opp i posen.

DBO180Z er spesielt hendig takket være muligheten til å bruke et 18V batteri fra Makita, fremfor behovet for ledninger og stikkontakter. Sliperen har elektrisk hastighetsregulering slik at du enkelt kan tilpasse den det underlaget du jobber på. Såler med borrelås sørger for enkelt bytte av slipepute og muligheten til å bruke den på alt fra tre og metall, til polering av bil og andre overflater.

Med et fulladet batteri vil den ha 40 minutter med driftstid ved bruk på lav hastighet. Jobber du derimot med mer krevende overflater på høy hastighet vil batteritiden reduseres til rundt 20 minutter. Fordelen er at man enkelt kan skifte batteri og fortsette jobben dersom den skulle gå tom. Maskinen er relativt lett av vekt med kun 1,7 kg i totalvekt.

For deg som jobber på mange forskjellige områder, eller benytter deg av andre redskaper fra Makita 18V-serien, vil denne eksentersliperen være et godt tilskudd. Den gjør det enkelt å slipe ned alle typer overflater og ved hjelp av borrelås går skifte av puter raskt og effektivt. En integrert støvpose gjør at du kan jobbe på mer krevende plasser der lufting, eller en støvsuger ikke er alternativer.

Oppsummert

 • Batteridrevet
 • 20-40 min driftstid
 • Integrert støvpose

LES MER


Spørsmål og svar

Hva er en eksentersliper?

En eksentersliper er et elektrisk sliperedskap som gjør det mulig å dekke større overflater på kortere tid. Du kobler enkelt til ønsket sandpapir eller poleringspute og kan oppnå rotasjoner fra 4000-12000 ganger i minuttet. Dette sikrer bedre resultater og glattere overflater enn ved håndsliping.

Hvordan fungerer en eksentersliper?

Ved å rotere mellom 4000-12000 ganger i minutter vil en eksentersliper sørge for å bryte ned treverk, metall og andre materialer med svært finkornet sandpapir. Dermed får du ofte jevnere resultater og mindre fare for hakk og merker i overflaten.

Kan man bruke eksentersliper til annet enn treverk?

De fleste eksenterslipere kan man bytte sandpapir eller slipepute manuelt. Dermed kan du tilføre den en poleringspute, grovere sandpapir eller andre slipematerialer slik at den kan brukes på alt fra metall og aluminium, til polering av bil og blanke overflater.

Hvorfor er det praktisk med en batteridrevet sliper?

Det er ofte utendørs man benytter seg av en eksentersliper og det kan være vanskelig å finne en stikkontakt. Derfor er det gunstig med en 18V eksentersliper slik at du alltid er sikker på at du kan jobbe med den overflaten og det stedet du har behov for.

Hvordan skifter man slipepute på en eksentersliper?

I de fleste nyere eksenterslipere benytter produsentene en borrelås til festing av slipeputen. Dermed kan du enkelt fjerne den eksisterende og bytte den med en ny raskt og enkelt. Dette gjør også at det er svært viktig at man velger riktig sandpapir slik at den er kompatibel med den aktuelle eksentersliperen.