fbpx

Ekkolodd test: Her er våre 6 favoritter i 2022

Dersom du elsker å fiske, men ønsker at fiskelykken din var bedre og at det var enklere å få tak i den store fangsten, er ekkolodd drømmeproduktet for deg. Et ekkolodd er et instrument som sender lydbølger ned i havet for å gi deg informasjon om hvordan forholdene ser ut, og hvor fisken befinner seg.

Etter å ha foretatt grundige undersøkelser, og lest gjennom en rekke kundeanmeldelser, har vi kommet frem til at det er Ekkoloddet Lucky 2 som vinner best-i-test i denne ekkolodd testen. Dette ekkoloddet er utrolig brukervennlig, og ved bruk av unik teknologi kartlegger den fiskeforholdene for deg på en effektiv måte.

VÅRE favoritter

 • Kommer med autojustering
 • Brukervennlig menyoversikt med et dedikert tastatur
 • Tillater det deg å se fisken svømme i sanntid uansett lysforhold
SJEKK PRISEN →
 • Brukervennlig
 • Bra pris
 • Populær bestselger
SJEKK PRISEN →
 • Trådløs og fungerer med alle Android/iOS-baserte enheter
 • Formet som en liten ball du kan legge ut i vannet
 • Inkluderer modus som egner seg spesielt om vinteren
SJEKK PRISEN →

Ekkolodd test: Her er våre testvinnere.

BILDE PRODUKT
Lucky 2 Ekkolodd
Lucky V2 imponerer med sin enrome rekkevidde på 100 meter og oversiktlige LCD-skjerm. Skal du ha et presist og portabelt ekkolodd som effektivt detekterer fisk, er det liten tvil om at Lucky V2 vil falle i smak. Her får du desidert mest for pengene.
SJEKK PRISEN →
Lowrance Hook Reveal 9
Lowrance Hook Reveal 9 er et ekkolodd av ypperste kvalitet, som viser deg hvor fisken svømmer i sanntid. Dette ekkoloddet er enkelt å feste i båten din, og det er veldig praktisk å ta med seg på tur da det tar opp minimalt med plass.
SJEKK PRISEN →
Deeper Pro+
Deeper Pro+ er en super praktisk og genialt ekkolodd som du styrer gjennom en app. Der mottar du informasjon om fiskeforholdene, som du kan laste ned på din mobile enhet. Ekkoloddet kan sende signaler gjennom både WIFI og Bluetooth.
SJEKK PRISEN →
Hook 2
Hook 2 ekkolodd kan skryte av å være verdens mest brukervennlige ekkolodd, og er derfor det perfekte verktøy for alle fiskere uansett hvor mye erfaring og fiskestil du har.
SJEKK PRISEN →
Fladen Fish Finder
Fladen Fish Finder er et enklere, men praktisk, ekkolodd du kan holde i hånden når du er ute på fisketur. Det har et pent og fornuftig design, og er utviklet for å ligge stødig i hånden din.
SJEKK PRISEN →
PiranhaMAX 4
Dette er et vanntett ekkolodd som gir deg detaljerte opplysninger om fiskeforholdene på en praktisk og lettlest 4.3" fargeskjerm.
SJEKK PRISEN →

1. Lucky 2 Ekkolodd– Best i test

Lucky V2 Ekkolodd

SJEKK PRISEN →

Er du frustrert over manglende fiskelykke er Lucky V2 trolig det perfekt produktet for deg. Dette prisvennlige ekkoloddet er suveren testvinner og det fordi det har en nøyaktig sensor som effektiv oppdager fisk, et brukervennlig display. Sist, men ikke minst, har det en enorm slitestyrke. Lucky V2 tåler det meste, som gjør at du får god valuta for pengene.

Andre ting som imponerer med Lucky V2 er at det har en dybderekkevidde på hele 100 meter og en vidrekkevidde på 45 grader. Dette gjør at sensoren effektivt fanger fisken som svømmer i nærheten. I tillegg har det en oppgardert teknologi, blant annet «DownScan imaging», som gir en kraftigere ytelse. Det vil også si at ekkoloddet tegner et presist bilde av hvordan forholdene i vannet ser ut.

Brukervennligheten på ekkeloddet er en annen årsak til at Lucky V2 er suveren testvinner. Det har nemlig lettavleslige knapper og funksjoner, samt en stor skjerm på to tommer. Her  ser du ikke bare et et presist kart over forholdene, men også nyttige funksjoner som batteriindikator, vanndybde, og en fiskedybdeindikator. Lucky V2 inneholder med andre ord alt du trenger for å bedre fiskelykken.

Utover det liker vi godt at den har et liten kompakt størrelse, som gjør den svært portabel, og at den har et robust ytre som tåler mye. Den er også vanntett. Ikke nok med det – også prisen er god, slik at du slipper å betale så alt for mye. Det vi dog savner er at den viser størrelsen på fisken, men sett i forhold til alle andre funksjoner er det egentlig lite den mangler, og som sådan er den vår klokkeklare testvinner.

 • Presist ekkolodd med en dybderekkevidde på 100 meter
 • Brukervennlig
 • Bra pris
 • Populær bestselger

LES MER


2. Lowrance Hook Reveal 9 – Premium

Det har aldri vært enklere å dra opp storfangsten enn med Lowrance Hook Reveal 9 av førsteklasses kvalitet. Dette ekkoloddet er produsert med det aller beste av dagens tilgjengelige teknologi, og gir deg et optimalt kartbilde over havforholdene. I tillegg tillater det deg å se fisken svømme i sanntid uansett lysforhold.

Med dette hendige ekkoloddet vil du alltid ha fiskelykken med deg enten du er nybegynner eller mer øvet, og det fungerer utmerket i alle farvann. Lowrance Hook Reveal 9 kommer med autojustering, og du har full kontroll over alle dets funksjoner i en brukervennlig menyoversikt med et dedikert tastatur.

Et praktisk ekkolodd 

Lowrance Hook Reveal 9 er svært praktisk å ha med seg på fisketurer, den tar opp lite plass og du monterer den på båtens dashbord eller med festebrakett. Dette ekkoloddet er vel verdt pengene du investerer i det, og du vil ha glede av det i mange år fremover.


3. Deeper Pro+ – Mest for pengene

Dette ekkoloddet er veldig praktisk utviklet. Den er formet som en liten ball du kan legge ut i vannet (men husk å bind den fast i båten med tau eller sene, eller til en fiskestang) og den vil kartlegge området og sende deg kartbilder av utmerket kvalitet til din mobil eller nettbrett. Deeper Pro + er trådløs og fungerer på alle Android/iOS-baserte enheter. Du kan bruke dette geniale ekkoloddet uansett hvor du fisker, og har du ikke tilgjengelig WIFI trenger du ikke å bekymre deg – Depper Pro + kan sende signaler gjennom Bluetooth også.

Last ned egen app

Du styrer og kontrollerer ekkoloddet uten vanskeligheter gjennom en egen app som du laster ned på din enhet. Fra appen kan du velge mellom en enkel modus og en avansert modus samt en modus som egner seg spesielt om vinteren når du skal isfiske. I tillegg kan du enkelt navigere deg gjennom en rekke andre funksjoner som gjør at du kan utforske fiskevannet på jakt etter drømmefangsten.


4. Hook 2 – Runner up

Dette ekkoloddet drives av GPS for koordinater og ruter, som gjør det veldig enkelt for deg å navigere deg rundt i kjent og ukjent farvann. Dersom du, for eksempel, sportsfisker, kan du dekke et langt større område på kortere tid med Hook 2 ekkoloddet.

Brukervennlig og godt kjøp

Det som gjør at Hook 2 er så ekstremt brukervennlig, og dermed et veldig godt kjøp, er at menyinnstillingene er tydelige og gir deg raskt tilgang til de viktige funksjonene samt at du kan autojustere ekkoloddet ditt. Alt du trenger å gjøre er å koble det opp, og du er i gang og kan nyte en fantastisk tur. Med på kjøpet for du blant annet en monteringsbrakett for rask og lett montering i båten din og strømkabler til hurtig opplading.


5. Fladen Fish Finder

Dette ekkoloddet er ikke utstyrt med mange teknologiske funksjoner, men det gjør jobben sin på en bra måte ved å vise deg på en lett avlesbar skjerm hvor fisken befinner seg. Fladen Fish Finder viser deg også i hvilken dybde fisken står under båten din, slik at du vet nøyaktig hvor du skal slippe snøret.

Perfekt for fiske i skjærgården

Fladen Fish Finder egner seg spesielt perfekt til deg som fisker fra båt i skjærgården, eller kaster ut fiskestangen fra kano eller kajakk. Dette ekkoloddet tar ikke mye plass, og den drives av batterier. Med på kjøpet får du med blant annet båtfeste, slik at du trygt kan feste ekkoloddet fast om du heller foretrekker det.


6. PiranhaMAX 4

Dette praktiske ekkoloddet kan også gi deg informasjon om temperaturforholdene med en hekkgiver som følger med på kjøpet, og det er designet og utformet på en slik måte at det skal være lett å pakke med seg på fisketur.

Godt hjelpemiddel

Du styrer PiranhaMAX 4 enkelt med piler under skjermen. At dette ekkoloddet ikke kommer med mange nymoderne funksjoner og moduser kan for mange være en fordel. Det tar nemlig kortere tid å sette seg inn i hvordan ekkoloddet fungerer – særlig hvis du aldri har brukt et slikt flott hjelpemiddel på fisketurene dine før. Skjermen fester du enkelt til båten din, eller du kan holde det i hånden om du foretrekker det. Selve ekkoloddet, som kan gi deg opplysninger om forholdene helt ned til 180 meter, fester du også til båten din slik at det ligger trygt i vannet.


Hva bør du tenke over før du skal kjøpe et ekkolodd?

Det eksisterer svært mange ekkolodd for fiskere på markedet. Før du foretar et kjøp bør du lese litt om ulike ekkolodd, slik at du kan kjøpe et som passer perfekt for deg og din fiskestil. Noen ekkolodd egner seg spesielt godt for isfisking, mens andre er mer egnet for sportsfisking eller fisking i skjærgården. Mange ekkolodd egner seg også for all type fisking i alle farvann.

Vurder hvor teknisk du vil ha det

Du bør også vurdere hvor teknologisk utstyrt ekkoloddet ditt skal være. De nyeste ekkoloddene er utviklet med all den nyeste teknologien som er tilgjengelig på markedet. Fordelene med dette er at du enkelt kan styre ekkoloddet ditt selv, du vil få et nøyaktig kart over fiskeområdet og du vil kunne se fisken svømme i sanntid samt få informasjon over hvor stor den er samt temperaturforhold i vannet og hvor fisken står.

Andre, litt eldre ekkolodd er enklere utstyrt og gir deg et kart som baserer seg på GPS-koordinater, men de er også nøyaktige og har enklere menyoppsett. Hvor mye teknologi du ønsker å ha i et ekkolodd avhenger av hva du selv er komfortabel med å bruke, hvor mye du ser for deg at du skal bruke ekkoloddet og hvor mye du ønsker å investere i det. Uansett hva du velger så vil et ekkolodd være noe du vil ha glede av i mange år.

Til slutt kan du ta en rask vurdering på hvor stor plass du tenker fornuftig at ekkoloddet tar i båten din. Vil du ha et ekkolodd som hele tiden er tilgjengelig, kan du velge et som du fester i båten din. Trenger du derimot kun et ekkolodd du bare leser av og til, kan du med fordel velge et du kan holde i hånden din.

Hvorfor bør du kjøpe et ekkolodd?

Det er mange grunner til at du bør gå til innkjøp av et ekkolodd om du elsker å fiske, eller ønsker å begynne med fisking. Først og fremst fordi et ekkolodd er et veldig praktisk og nyttig hjelpemiddel som gir deg mye solid informasjon om fiskeforholdene.

Et ekkolodd kan gi deg lett tilegnelig og lesbar informasjon om hvor du er, hvor det lønner seg å fiske, hvordan bunnforholdene er, temperaturforhold, hvor fisken står og hvor stor den er. Et ekkolodd gjør det med andre ord lettere for deg å oppleve det du vil på en fisketur – du trenger ikke å la det være med sjansen om du får fisk eller ikke.

Ekstra trygg med ekkolodd

Er du ute på ukjent farvann, kan ekkolodd også gi deg en trygghet ved at du gjennom GPS – og kartfunksjoner alltid vet hvor du er. På den måten trenger du ikke å ødelegge en god fisketur ved å kjøre deg bort eller havne på steder hvor det ikke er lurt å være med båt.

Istedenfor kan du bruke tiden på å utforske og bli kjent med nye spennende fiskeplasser. Et ekkolodd, uansett hvilken type eller merke du velger, tar heller ikke opp mye plass i båten. De er designet for å passe til fiskerstilen.

Få informasjon om havbunnen

Noe av det som er en ekstremt stor fordel med ekkolodd, er som tidligere nevnt, at de gir deg informasjon om hvordan bunnen ser ut. På den måten blir det ikke bare enklere for deg å fange fisken, men du kan også planlegge mer nøyaktig hvor og hvordan du skal slippe ut fiskekroken eller fiskekrokene dine.

Dette gjør at du i langt større grad kan unngå unødvendig slitasje på fiskeutstyret ditt og/eller risikere at kroken setter seg fast i bunnen og du må ryke senen. Dette er et irriterende moment for alle fiskere som skaper mye unødvendig hodebry på fisketurer.

I lengden blir det også dyrt å skulle erstatte alt utstyret du mister. Et ekkolodd vil sånn sett være en svært fornuftig investering på mange plan både for deg som er nybegynner, hobbyfisker eller profesjonellfisker. Et ekkolodd kan også være en hyggelig gave å gi bort, og i denne artikkelen får du gode tips og informasjon om markedets beste ekkolodd.