fbpx

Ekkolodd test: Her er våre 6 favoritter i 2023

Velkommen til vår grundige gjennomgang av 2023’s topp ekkoloddmodeller. Med kontinuerlig teknologisk utvikling har disse enhetene nådd nye høyder når det gjelder nøyaktighet og detaljnivå. I denne testen vil vi dykke dypt for å evaluere deres ytelse, sammenligne funksjoner og belyse de nyeste innovasjonene, alt for å hjelpe deg med å finne det beste ekkoloddet for dine behov. La oss sette kursen mot dypt vann og se hva vi kan oppdage.

Ekkolodd test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Garmin Striker Cast
Garmin Striker Cast er et revolusjonerende ekkolodd som forbedrer fiskeopplevelsen. Med sin kompakte design og mobilapp-integrasjon gir den lettleste ekkolodddata direkte til din enhet. Den er enkel å installere og har en rekkevidde på opptil 60 meter.
SJEKK PRISEN →
Garmin Echomap UHD 92sv
Garmin Echomap UHD 92sv er det ultimate ekkoloddet for seriøse fiskere. Med en sollysvennlig berøringsskjerm, svingerpakke for detaljrik visning og brukervennlig navigasjon, gir enheten en ekstraordinær fiskeopplevelse. Støtte for Garmin-svingere, inkludert Panoptix LiveScope™, og muligheten til å opprette tilpassede fiskekart, gjør dette ekkoloddet enestående i premiumklassen.
SJEKK PRISEN →
Garmin Echomap UHD 72cv
Garmin Echomap UHD 72cv er et imponerende ekkolodd med en stor og tydelig skjerm. Den har en tydelig skjerm, selv i sterkt sollys. Hurtigutløserbrakett og støtter ulike Garmin-svingere. Den gir en omfattende visning av undervannsstrukturen og fiskemålene dine.
SJEKK PRISEN →
Raymarine Dragonfly 5 Pro
Raymarine Dragonfly 5 Pro er et kompakt ekkolodd med smart sugekopp for enkel plassering. Med en 5-tommers skjerm og avansert CHIRP-teknologi gir den tydelig og detaljert visning av undervannsstrukturen. Innebygd GPS-navigasjon og intuitivt brukergrensesnitt gir en komplett opplevelse.
SJEKK PRISEN →
Deeper Pro+ 2
Deeper Pro+2 er et genialt lite ekkolodd du kan ta med deg overalt. Med nøyaktige sanntidsdata på smarttelefonen din og muligheten til å lage egne dybdekart, er dette et allsidig verktøy for fiskere. Den har en imponerende skanneområde og -dybde, og den er lett å transportere
SJEKK PRISEN →

1. Garmin Striker Cast – Best i test

Garmin Striker Cast Ekkolodd med GPS

SJEKK PRISEN →

Når det gjelder fiskeutstyr, er det ikke alltid lett å vite hvilken teknologi som virkelig vil gi fordeler. En ting er sikkert, med Garmin Striker Cast, får du et høyteknologisk verktøy som virkelig vil gjøre fisketuren helt fenomenal.

Striker Cast har et ekstremt kompakt design som kan brukes sømløst med en mobilapp. Den lar deg raskt og enkelt se akkurat hvor fisken er ved å strømme lettlest ekkolodd data direkte til din Apple- eller Android-enhet. Med denne teknologien trenger du ikke lenger å gjette hvor fisken er. Du vil vite det.

Striker Cast er ikke bare brukervennlig, men også rask og enkel å installere. På noen få minutter kan du være klar til å begynne å fiske. Dette er ikke en ekkolodd som krever en lang, komplisert oppsettprosess. Og med en rekkevidde på opptil 60 meter, kan du kaste langt og fiske dypt, alt mens dataene strømmes trådløst til din enhet.

Striker Cast kommer med innebygd GPS som lar deg skape egne Quickdraw-fiskekart med 0,3 meters konturer. Dette betyr at du alltid vil kunne huske (og kanskje dele) hvor du fant den fantastiske fiskeplassen.

Ekkoloddet fungerer like godt i både fersk- og saltvann, og tilbyr skarpe detaljer av fisk og strukturer. Du kan også bruke den til å sjekke vanntemperaturen.

Bygget med robust konstruksjon, kan denne ekkoloddenheten tåle slitasje fra selv de mest intense fisketurene. Den er også vanntett og oppfyller IPX6- og IPX7-standardene, noe som sikrer at den vil fortsette å prestere selv under tøffe forhold.

Oppsummert:

 • Ekstremt kompakt desig
 • Viser nøyaktig fiskeplass
 • Innebygd GPS for personlige fiskekart
 • Robust konstruksjon

LES MER

2. Garmin Echomap UHD 92sv – Premium

Garmin Echomap UHD 92sv

SJEKK PRISEN →

Garmin Echomap UHD 92sv er det uovertrufne valget for seriøse fiskere som søker en ekstraordinær fiskeopplevelse. Med en rekke imponerende funksjoner og avansert teknologi, setter dette ekkoloddet en ny standard innen premiumklassen.

Med sin sollysvennlige 9-tommers berøringsskjerm og hurtigutløserbrakett, er Echomap UHD 92sv enkel å bruke og gir enestående synlighet i ethvert lysforhold. Det inkluderer også en kraftig svingerpakke som leverer eksepsjonell detaljrikdom både under og rundt båten din.

Ett av høydepunktene med Garmin Echomap UHD 92sv er muligheten til å se utrolige detaljer takket være den avanserte svingerpakken. Med dette systemet får du enestående oppløsning og kan virkelig utforske undervannsverdenen på en ny og fascinerende måte. Med brukervennlig navigasjon og tilgjengelighet til sjøkart (selges separat), kan du enkelt planlegge ruten og oppdage de beste fiskeområdene.

Echomap UHD 92sv støtter også en rekke Garmin-svingere, inkludert det imponerende Panoptix LiveScope™-søkeekkoloddsystemet. Dette systemet gir sanntidsvisning rundt hele båten din og gjør det enklere enn noensinne å skille mål og strukturer. Med levende søkeekkoloddfargepaletter og høy kontrast, vil du aldri gå glipp av noe viktig.

Garmin Echomap UHD 92sv er det ultimate ekkoloddet i premiumklassen og tar fiskeopplevelsen til nye høyder. Med enestående funksjoner, imponerende detaljer, brukervennlighet og mulighet for tilpasning, er dette ekkoloddet det perfekte verktøyet for enhver lidenskapelig fisker som ønsker å oppdage og erobre vannets hemmeligheter.

Oppsummert:

 • Premium kvalitet
 • Avansert teknologi med svingerpakke
 • Brukervennlig navigasjon og sjøkart
 • Mulighet til å lage tilpassede fiskekart og dele data.

LES MER

3. Garmin Echomap UHD 72cv – Stor skjerm

Garmin Echomap UHD 72cv

SJEKK PRISEN →

Garmin Echomap UHD 72cv er den perfekte løsningen for alle som ønsker en imponerende ekkoloddopplevelse med en stor og tydelig skjerm. Som lillebroren til Garmin Echomap UHD 92sv, kommer denne enheten med en litt mindre skjerm og en mer overkommelig prislapp, uten å ofre for mye funksjonalitet eller kvalitet.

En av de mest imponerende egenskapene til Garmin Echomap UHD 72cv er dens sollysvennlige berøringsskjerm på 7 tommer. Dette betyr at du kan nyte en krystallklar og tydelig visning av kart og ekkolodddata selv under sterkt sollys. Enten du er på en solrik dagstur eller fisker i åpent farvann, vil den store og skarpe skjermen sikre at du aldri går glipp av viktig informasjon. I tillegg kommer Garmin Echomap UHD 72cv med en praktisk hurtigutløserbrakett, som gjør montering og fjerning enkelt og raskt.

En annen fordel med Garmin Echomap UHD 72cv er dens kompatibilitet med en rekke Garmin-svingere (selges separat). Du kan oppgradere enheten med Panoptix LiveScope™-søkeekkoloddsystemet, som gir deg sanntidsvisning rundt hele båten. Denne funksjonen gir deg en utrolig detaljert og nøyaktig visning av fisk og strukturer under vannoverflaten.

For å forbedre kartleggings- og navigasjonsopplevelsen, kan du legge til ekstra Garmin Navionics+™ eller premium Garmin Navionics Vision+™-sjøkart. Disse kartene gir deg tilgang til daglige oppdateringer og inkluderer Auto Guidance+™-teknologi. Med Auto Guidance+™ kan du enkelt planlegge og navigere ruter ved hjelp av forhåndsdefinerte punkter og automatisk genererte rutealternativer.

Oppsummert:

 • Et rimeligere alternativ til toppmodellen
 • Hurtigutløserbrakett for enkel montering og fjerning
 • Støtter ulike Garmin-svingere, inkludert Panoptix LiveScope™
 • Smarte søkeekkoloddfargepaletter for enklere måldifferensiering

LES MER

4. Raymarine Dragonfly 5 Pro – Kompakt

Raymarine Dragonfly 5 Pro

SJEKK PRISEN →

Raymarine Dragonfly 5 Pro er et ekkolodd som virkelig imponerer med sitt kompakte design og brukervennlige funksjoner. Med denne enheten kan både erfarne og nybegynnere oppleve en enestående ekkoloddopplevelse i vannet.

Det som virkelig skiller Raymarine Dragonfly 5 Pro fra mengden er dens smarte sugekopp. Denne sugekoppen gjør det utrolig enkelt å plassere enheten akkurat der du ønsker. Du kan feste den på konsollen, på en vindusrute eller til og med på et annet glatt overflate. Den sterke sugekraften sørger for at enheten sitter godt fast og gir deg en stabil og pålitelig visning av ekkolodddataene.

Selv om Raymarine Dragonfly 5 Pro har et kompakt design, går den ikke på kompromiss med kvalitet og funksjonalitet. Med en 5-tommers skjerm får du en tydelig og detaljert visning av undervannsstrukturen og fiskemålene dine. Den høye oppløsningen sørger for at du ikke går glipp av noen viktige detaljer.

En annen imponerende egenskap med Raymarine Dragonfly 5 Pro er dens avanserte CHIRP-teknologi. Dette systemet bruker et bredt spekter av frekvenser for å levere en enda mer nøyaktig og detaljert visning av vannet under båten. Du vil kunne skille mellom ulike fisker, bunndetaljer og strukturer med utrolig klarhet.

Raymarine Dragonfly 5 Pro har også innebygd GPS-navigasjon, slik at du kan holde styr på posisjonen din og enkelt navigere til ønskede steder. Den intuitive brukergrensesnittet gjør det enkelt å bytte mellom forskjellige funksjoner og tilpasse skjermbildet etter dine preferanser.

Oppsummert

 • Kompakt ekkolodd med smart sugekopp
 • Tydelig visning av undervannsstrukturen med 5-tommers skjerm
 • Avansert CHIRP-teknologi for nøyaktig visning
 • Innebygd GPS-navigasjon og intuitivt brukergrensesnitt

LES MER

5. Deeper Pro+ 2 – Portabel

dypere Pro+2 Fiskefinder

SJEKK PRISEN →

Deeper Pro+2 er et genialt lite ekkolodd som du kan ta med deg overalt. Dette lette og kompakte fiskeverktøyet leverer utmerket skanneområde og -dybde. Du kan få nøyaktige sanntidsdata direkte på smarttelefonen din ved hjelp av Fish deeper™-appen. Planlegg, registrer og analyser fisketurene dine og opprett dine egne dybdekart. Alle disse dataene kan vises på alle enheter.

Med tre skannefrekvenser får du høyeste nøyaktighet når du utforsker større områder og lokaliserer populære fiskesteder. Du kan bruke den brede skannevinkelen for å identifisere kontaktpunkter, og deretter bytte til en smalere skannevinkel for å få en mer nøyaktig visning av omgivelsene.

Deeper Pro+2 skanner nøyaktig og presist på en dybde på opptil 100 meter. Den genererer også sitt eget WLAN-signal, slik at den kan koble seg til smarttelefonen din for scanninger på opptil 100 meters dybde uten avbrudd.

Med en måladskillelse på 1 cm (ved tett skannevinkel) og 2,4 cm (ved bred og middels skannevinkel) kan du raskt identifisere ønskede fisker og til og med de minste artene under vertikaljigging.

Deeper Pro+2 har også en integrert GPS, slik at du kan merke posisjonen din rett fra kysten, bryggen eller skråningen. Kartene dine lagres automatisk på Fish deeper™-appen og kan hentes fra hvilken som helst enhet.

Med ekstrem allsidighet og forskjellige funksjoner tilpasset ulike fiskearter, er Dypere Pro+2 egnet for båt-, kajakk-, bredd-, buskas- eller isfiske.

Oppsummert:

 • Portabelt og allsidig ekkolodd
 • Nøyaktige sanntidsdata og dybdekart på smarttelefonen
 • Imponerende skanneområde
 • Fish deeper™ Premium gir tilgang til 50 000 vannområder

LES MER


Hva bør du tenke over før du skal kjøpe et ekkolodd?

Det eksisterer svært mange ekkolodd for fiskere på markedet. Før du foretar et kjøp bør du lese litt om ulike ekkolodd, slik at du kan kjøpe et som passer perfekt for deg og din fiskestil. Noen ekkolodd egner seg spesielt godt for isfisking, mens andre er mer egnet for sportsfisking eller fisking i skjærgården. Mange ekkolodd egner seg også for all type fisking i alle farvann.

Vurder hvor teknisk du vil ha det

Du bør også vurdere hvor teknologisk utstyrt ekkoloddet ditt skal være. De nyeste ekkoloddene er utviklet med all den nyeste teknologien som er tilgjengelig på markedet. Fordelene med dette er at du enkelt kan styre ekkoloddet ditt selv, du vil få et nøyaktig kart over fiskeområdet og du vil kunne se fisken svømme i sanntid samt få informasjon over hvor stor den er samt temperaturforhold i vannet og hvor fisken står.

Andre, litt eldre ekkolodd er enklere utstyrt og gir deg et kart som baserer seg på GPS-koordinater, men de er også nøyaktige og har enklere menyoppsett. Hvor mye teknologi du ønsker å ha i et ekkolodd avhenger av hva du selv er komfortabel med å bruke, hvor mye du ser for deg at du skal bruke ekkoloddet og hvor mye du ønsker å investere i det. Uansett hva du velger så vil et ekkolodd være noe du vil ha glede av i mange år.

Til slutt kan du ta en rask vurdering på hvor stor plass du tenker fornuftig at ekkoloddet tar i båten din. Vil du ha et ekkolodd som hele tiden er tilgjengelig, kan du velge et som du fester i båten din. Trenger du derimot kun et ekkolodd du bare leser av og til, kan du med fordel velge et du kan holde i hånden din.

Hvorfor bør du kjøpe et ekkolodd?

Det er mange grunner til at du bør gå til innkjøp av et ekkolodd om du elsker å fiske, eller ønsker å begynne med fisking. Først og fremst fordi et ekkolodd er et veldig praktisk og nyttig hjelpemiddel som gir deg mye solid informasjon om fiskeforholdene.

Et ekkolodd kan gi deg lett tilegnelig og lesbar informasjon om hvor du er, hvor det lønner seg å fiske, hvordan bunnforholdene er, temperaturforhold, hvor fisken står og hvor stor den er. Et ekkolodd gjør det med andre ord lettere for deg å oppleve det du vil på en fisketur – du trenger ikke å la det være med sjansen om du får fisk eller ikke.

ekkolod test - velgenklere.no

Ekstra trygg med ekkolodd

Er du ute på ukjent farvann, kan ekkolodd også gi deg en trygghet ved at du gjennom GPS – og kartfunksjoner alltid vet hvor du er. På den måten trenger du ikke å ødelegge en god fisketur ved å kjøre deg bort eller havne på steder hvor det ikke er lurt å være med båt.

Istedenfor kan du bruke tiden på å utforske og bli kjent med nye spennende fiskeplasser. Et ekkolodd, uansett hvilken type eller merke du velger, tar heller ikke opp mye plass i båten. De er designet for å passe til fiskerstilen.

Få informasjon om havbunnen

Noe av det som er en ekstremt stor fordel med ekkolodd, er som tidligere nevnt, at de gir deg informasjon om hvordan bunnen ser ut. På den måten blir det ikke bare enklere for deg å fange fisken, men du kan også planlegge mer nøyaktig hvor og hvordan du skal slippe ut fiskekroken eller fiskekrokene dine.

Dette gjør at du i langt større grad kan unngå unødvendig slitasje på fiskeutstyret ditt og/eller risikere at kroken setter seg fast i bunnen og du må ryke senen. Dette er et irriterende moment for alle fiskere som skaper mye unødvendig hodebry på fisketurer.

I lengden blir det også dyrt å skulle erstatte alt utstyret du mister. Et ekkolodd vil sånn sett være en svært fornuftig investering på mange plan både for deg som er nybegynner, hobbyfisker eller profesjonellfisker. Et ekkolodd kan også være en hyggelig gave å gi bort, og i denne artikkelen får du gode tips og informasjon om markedets beste ekkolodd.