fbpx

Dyne Test: Disse 7 gir mest for pengene i 2023

For å oppnå velvære er en god nattesøvn viktig, og for dette trenger du en dyne som hverken er for varm eller for kald. Å finne en slik dyne, er derimot ingen enkel oppgave.

Det finnes utallige modeller på markedet, og alle har forskjellige egenskaper, pris og tykkelse. Formålet med denne dyne testen er derfor å guide deg gjennom dynemarkedet slik at du finner modellen som passer deg og ditt budsjett. Vurderingen i denne dyne test er basert på spesifikasjoner, omtaler og andre tilgjengelige kilder.

Etter sammenligning av syv populære dyner kom vi frem til at Balance er den beste. Her får du en ventilerende dyne som varmer godt på kalde netter.

VÅRE favoritter

 • Inneholder temperaturregulerende mikrokapsler
 • Svanemerket og OKEO- TEX sertifisert
 • Behagelig dyne som garanterer en god nattesøvn
SJEKK PRISEN →
 • Helårsdyne
 • Laget av sunne og trygge materialer
 • Behagelig moskusdun som gir en enestående sovekomfort
SJEKK PRISEN →
 • Inneholder kun sunne og naturlige materialer
 • Er både svanemerket og sertifisert av miljømerkingsbyråer
 • Et godt valg om du er allergiker
SJEKK PRISEN →

Dyne test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Balance
Balance er best i test fordi den tilbyr høy kvalitet til en meget god pris. Du får ikke bedre helhet enn dette.
SJEKK PRISEN →
Frigus
En herlig dyne som er perfekt for deg som er varm om natten. Denne regulerer temperaturen og sørger for en optimal temperatur uansett hvor varmt det er rundt deg.
SJEKK PRISEN →
Mayan
Denne er både godkjent og sertifisert av miljøreguleringsbyråer. Det betyr at du får markedets mest miljø- og allergivennlige dyne dersom du investerer i Mayan.
SJEKK PRISEN →
Luksus Gåsedunsdyne
En luksuriøs dyne for deg som ikke nøyer seg med annet enn det absolutt beste. Denne er unik, takket være sitt innlagte gåsedun.
SJEKK PRISEN →
Borg Living Fiberdyne
Her får du en ypperlig dyne til markedets beste pris. Denne er perfekt for deg som ikke ønsker å grave dypt i lommeboken for å få god kvalitet.
SJEKK PRISEN →
Zen Sleep
En eksklusiv helårsdyne. Denne fungerer like godt om sommeren som om vinteren, i tillegg til at den gir en enestående komfort.
SJEKK PRISEN →

1. Balance — Best i Test

Best i test dyne - Denne er vår beste i 2021

SJEKK PRISEN →

Etter mye frem og tilbake, var det til slutt liten tvil om at denne er den beste på dagens marked. Her får du en høy kvalitet til en meget gunstig pris, samtidig som den er utviklet for å være trygg å bruke selv for allergikere. Navnet Balance er ikke tilfeldig, for denne dynen balanserer mellom å være en sommerdyne- og vinterdyne.

Helårsdyne

Takket være det lune innlagte moskusdunet får du en balansert dyne som fint kan brukes både sommer og vinter. Denne er har en enestående letthet over seg, samt at den holder på varmen på en eksepsjonell måte.

I tillegg er den ventilerende, noe som betyr at den leder bort unødvendig fukt og ikke blir for varm på de varmeste sommerdagene. Likevel fremstår den som isolerende, men vi mistenker at den kan bli litt i tynneste laget på de absolutt kaldeste vinterdagene.

Den har også en rekke sertifiseringer som gjør den til et godt valg også dersom du er allergiker.

Fornuftig pris

Denne kommer garantert til å bidra til en god nattesøvn. Som vi har skrevet, holder den godt på varmen, sett bort ifra på de aller kaldeste dagene, og er også superbehagelig om sommeren.

Vi ble også utrolig begeistret over den fornuftige prisen du får på denne. Her må du ut med nærmere 1500 kroner, noe som er en bra pris med tanke på alle de gode kvalitetene du får.

Denne er også rimeligere enn mange andre modeller. Denne er testvinner, rett og slett fordi den tilbyr den beste helheten.

Oppsummert

 • Helårsdyne
 • Laget av sunne og trygge materialer
 • Behagelig moskusdun som gir en enestående sovekomfort
 • Kan bli litt tynn om det er sprengkaldt ute

LES MER


2. Frigus — Dyne med kjølende egenskaper

SJEKK PRISEN →

Er du den som ligger og koker om natten og sliter med å sove som følger av dette, har vi den perfekte dynen for deg. Frigus er en tilpasningsdyktig modell som inneholder kapsler som regulerer temperaturen under dynen så snart varmen stiger.

Regulerende mikrokapsler

Grunnen til at denne er et utmerket valg til dem som har det varmt om natten, er de innebygde mikrokapslene som omfavner det myke dunet på en ypperlig måte. Så snart de merker at temperaturen stiger i rommet eller under dynen, opptar kapslene den ekstra varmen.

Resultatet er en aktivt kjølende dyne som vil sende deg rett til drømmeland.

I tillegg er dynen utviklet for å være behagelig å ha over seg og krever ikke bruk av unødvendige kjemikalier. Denne inneholder hverken allergi- eller kreftfremkallende stoffer, samtidig som den holder midden borte takket være den tykke polstringen.

Du får med andre ord en kvalitetsdyne med alle godkjente sertifiseringer.

Konklusjon

Siden denne er både svanemerket, OEKO- TEX sertifisert og regulerer temperaturen på en utsøkt måte, må du regne med å betale ganske mye for denne modellen. Prisen er på rundt 2000 kroner, men likevel anser vi den som en god investering.

Her får du en dyne som holder lenge og som gir eksepsjonell komfort mens du sover. Spesielt for overopphetede folk er denne et smart valg.

Oppsummert

 • Inneholder temperaturregulerende mikrokapsler
 • Svanemerket og OKEO- TEX sertifisert
 • Behagelig dyne som garanterer en god nattesøvn
 • Ganske kostbar dyne

LES MER


3. Mayan — Allergivennlig dyne

SJEKK PRISEN →

Mayan er en dyne som er utviklet med hovedfokus på å kombinere naturlige materialer og bæredyktighet. Denne er for deg som er ressursbevisst, men som i tillegg ønsker en god nattesøvn. En annen fordel er at denne er både varmende og ventilerende, noe som gjør at den passer like godt om sommeren, som om vinteren.

Moskusdun

For å gi deg en dyp søvn, har Mayan fremstilt sine modeller i europeisk moskusdun fra øverste hylle. Dunen har en enestående isoleringsevne, men er samtidig både lett og myk. I tillegg består dynen av førsteklasses småfjær som gir en fantastisk støtte, noe som gjør dette til en dyne med herlig komfort.

Denne har en bæreevne på 11, som betyr at den har god evne til å holde på varmen og lede bort overflødig fukt. Alt i alt er dette en kvalitetsdyne av de sjeldne.

Sertifisert dyne

Mayan har alle sertifiseringer og godkjenninger som det er mulig å ha, og det er ikke uten grunn at denne kalles for en miljøriktig dyne. Dynen er blant de minst miljøbelastende varegruppen på markedet, og er fri for både kjemikalier og husstøvmidd.

Her kan både voksne og barn sove trygt og godt, uten bekymringer for at dynen skal provosere frem allergier.

Vi ble også mektig imponert over hvor behagelig dynen er, og at den kommer i tre forskjellige varmekategorier slik at du kan velge den modellen som passer deg.

Selv med en ganske høy prislapp anser vi dette som et meget godt kjøp, ettersom dette er blant den mest allergivennlige dynen på markedet.

Oppsummert

 • Inneholder kun sunne og naturlige materialer
 • Er både svanemerket og sertifisert av miljømerkingsbyråer
 • Et godt valg om du er allergiker
 • Kommer i tre forskjellige varmekategorier
 • Prislapp på rundt 2000 kroner

LES MER


4. Luksus Gåsedunsdyne—Premium

SJEKK PRISEN →

Her får du testens absolutt beste kvalitetskjøp. Denne er for deg som ikke nøyer deg med annet enn det absolutt beste kvalitet. Som navnet tilsier, er dette den mest luksuriøse dynen på dagens marked, og inneholder ingen former for helseskadelige stoffer eller kjemikalier.

Fyldig dyne

Denne kategoriseres heller som en vinterdyne enn en sommerdyne. Dette er fordi den er veldig fyldig og inneholder gåsedun som holder riktig godt på varmen. Likevel har den fantastiske pusteegenskaper slik at du unngår å bli klam og svett, dersom det skulle være varmt.

Luksus gir deg de beste forutsetningene for en komfortabel nattesøvn. Denne er myk, behagelig, isolerer jevnt, og er laget fri for helseskadelige kjemikalier.

I tillegg er den såpass tettvevd at husstøvmidd ikke har sjans til å trenge igjennom.

Skyhøy pris

Luksuriøse gjenstander koster penger, og det gjør også denne dynen. Her må du ut med nærmere 9000 kroner, noe som er skremmende mye for en dyne. Til gjengjeld får du kvalitet fra absolutt øverste hylle, og denne garanterer en behagelig nattesøvn.

Hvorvidt 9000 kroner er verdt å betale for en dyne, er et spørsmål du nesten selv må svare på. Det er imidlertid liten tvil at dette er et unikt og fantastisk kjøp dersom du kan avse så mange tusenlapper på en dyne.

Oppsummert

 • Laget av materiale fra øverste hylle
 • Fyldig dyne som varmer ekstremt godt
 • Gode pusteegenskaper
 • Skremmende høy pris

LES MER


5. Borg Living Fiberdyne—Budsjett

SJEKK PRISEN →

Dersom du er på utkikk etter en god dyne uten å måtte betale skjorta, er dette modellen for deg. Her får du en komfortabel og allergivennlig helårsdyne til markedets beste pris. I tillegg er den laget i sunne tekstiler du trygt kan legge over deg.

Behagelig

Fiberdynen er et klokkeklart eksempel på at god kvalitet ikke nødvendigvis trenger å koste mye. Denne er både myk og behagelig, og opprettholder en jevn temperatur gjennom hele natten.

Det er med andre ord ingen risiko for at dynen skal bli klam eller for varm, dersom kroppstemperaturen din skulle stige betraktelig i løpet av natten. I tillegg er den i stand til å transportere fukt på en utmerket måte.

Det du må være oppmerksom på er at fibrene kan samle og klumpe seg litt. Du risikerer derfor områder som har mindre eller mer volum enn resten av dynen. Det er imidlertid svært sjeldent dettes skjer, og skulle det oppstå løses det med noen kraftige rist.

Best på pris

Det er utvilsomt prisen som imponerer oss mest med dynen fra Borg Living. Her betaler du 400 kroner, noe vi synes er en veldig sympatisk pris.

Dette er blant de rimeligste modellene på markedet, men likevel er den meget komfortabel. Alt i alt et godt kjøp.

Oppsummert

 • Veldig god pris
 • Materialet er av mikrofiber
 • Transporterer fukt og beholder varmen
 • Fibrene kan til tider samle og klumpe seg

LES MER


6. Zen Sleep — Helårsdyne

SJEKK PRISEN →

En eksklusiv helårsdyne som utvilsomt vil sende deg til drømmeland. Denne inneholder moskusdun, noe som gir en myk, lett og luftig dyne som varmer godt. I tillegg har den fantastiske pusteegenskaper, noe som gjør at den ikke blir for varm eller klam, selv på de varmeste tropenetter.

God bæreevne

Med en bæreevne på 11 er du garantert en kvalitetsdyne som gir god komfort mens du sover. Bæreevnen er en indikasjon som beskriver hvor god isoleringsevne dynen har. Dette er altså fyllets evne til å holde på varmen. Jo høyere tall, desto bedre isolere den.

Med andre ord får du en god isolasjon mens du sover, dersom du investerer i Zen Sleep. Likevel opplevde vi ikke at denne ble for varm eller klam når det ble høy temperatur i rommet.

Dynen har også et mykt trekk av 100 prosent bomullscambric som er så tettvevd at støvmidd ikke har sjans til å trenge igjennom. Den er sydd i kassetter med passepoilkanter og har kanalvegger slik at dunet isolerer godt uten kuldebroer.

Vår dom

Det er veldig mye å like ved dynen fra Zen Sleep. Her vil du sove godt uten å blir hverken for varm eller for kald, samt at den er både myk og behagelig. I tillegg inneholder den trygge tekstiler noe OEKO- TEX sertifiseringen bekrefter.

Skulle det skje uhell, kan dynen til og med vaskes på 60 grader i vaskemaskinen uten at dunet blir ødelagt. Dette er med andre ord en meget renslig dyne.

Prisen er ganske høy, men dette er kanskje å forvente med tanke på den fantastiske kvaliteten den tilbyr. Vår dom er at dette er et fantastisk kjøp dersom du synes 3000 kroner er verdt å betale.

Oppsummert

 • Myk, lett og luftig dyne
 • Inneholder moskusdun
 • Varmer og ventilerer godt. Denne kan derfor brukes både på varme og kalde netter
 • Kan vaskes på 60 grader i vaskemaskin
 • Koster ganske mye

LES MER


Hvilken dyne skal man velge?

Det viktigste du gjør før du kjøper en dyne er å tenke gjennom dine preferanser og behov. Poenget med en dyne er at du skal holde på en temperatur du synes er behagelig å sove i. Det innebærer at den ikke skal bli for varm eller for kald.

Det finnes også dyner tilpasset for ulike årstider. Hva du foretrekker av dette er også en faktor du må ta med i betraktningen.

Slik velger du riktig dyne:

Til deg som er varm om natten:

Er du ofte varm og opplever at du ligger og svetter om natten er en luftig og sval dyne det optimale for deg. Dun er et godt valg, ettersom det er lett og som oftest temperaturregulerende. En dyne med dun har også eksepsjonelle pusteegenskaper, noe som gjør at den transporterer bort fukt.

En slik dyne vil bidra til å senke kroppstemperaturen din, noe som gjør at du kan sove godt om natten, dersom du sliter med overoppheting.

Til deg som fryser

Er du ofte kald, må du se på dynens bæreevne. Jo høyere tall på bæreevnen, desto bedre isolasjon har dynen. En dyne med bra isolasjon holder bedre på varmen, noe som gjør at du ikke fryser.

Tykkheten på dynen har naturligvis også stor betydning. En tykkere dyne varmer bedre enn en tynn dyne, så du burde derfor gå for en modell med litt tykkelse dersom du fryser om natten.

Til allergikeren

Sliter du med allergier eller er generelt opptatt av at produktene du kjøper skal være miljøvennlige må du se etter modeller som er sertifisert av miljøreguleringsbyråer.

Sertifiseringer og merker du burde se etter er som følger:

 • Svanemerking
 • OEKO- TEX
 • Downafresh
 • NOMITE

Alle disse er indikasjoner på at produktene er utviklet med sunne og trygge materialer som er helt fri for allergi- og kreftfremkallende stoffer.

Betal prisen du er komfortabel med

Det er store forskjeller i pris, og du finner modeller i alle prisklasser. Betal den prisen du er komfortabel med. Det er da større sannsynlighet for at du blir fornøyd med ditt kjøp.

dyne test

Hva betyr bæreevne?

Bæreevnen er et mål på hvor godt dynen isolerer – altså, betegner det fyllets evne til å holde på varmen. Jo høyere tall på bæreevnen, desto mer varmer dynen.

Skalaen går fra 2 til 16, der 16 er det varmeste og mest isolerende.

Hvilken bæreevne skal du velge?

Dette kommer an på hvor varm du foretrekker at dynen skal være. Fryser du ofte om natten eller skal ha en dyne til vinterhalvåret, burde du velge en modell med høy bæreevne.

Det motsatte gjelder også. Er du ofte varm og ønsker en behagelig dyne til bruk om sommeren, burde du går for en med lavere bæreevne.

Ditt valg av bæreevne har mye å si for din søvnkvalitet. Fryser du eller er for varm om natten, blir søvnen utvilsomt dårligere, og du vil muligens slite med å fungere optimalt i en hektisk hverdag.

Derfor er valg av riktig dyne viktig.

Testkriterier

Vi har basert vårt testresultat på følgende kriterier:

 • Isoleringsevne
 • Stoff og materiale dynene er laget av
 • Komfort
 • Pris