fbpx

Dukkehus test: Disse 5 dukkehusene er våre favoritter (2023)

Hvordan vi enn vrir og vender på det, så er våre barns lykke noe av det viktigste vi jobber for. Både i hverdagen – når et barns glede varmer oss langt inn i hjerterota. Og som et de store målene våre i livet – at barna våre skal være lykkelige. Som foreldre vet vi at noen ganger skal det ikke veldig mye til for å sette et smil på et lite ansikt. Taco på en fredagskveld, en skitur i sola, en ny sykkel til jul, eller et vakkert dukkehus til bursdagen.

Vi har undersøkt litt hvilke typer dukkehus som finnes på markedet i dag, og funnet fem favoritter. Våre valg har vi basert på produktinformasjon, brukeranmeldelser og så har vi funnet noen som har litt ulike egenskaper. På denne måten vil listen vår tilby noe for enhver smak. Vi håper at du kan finne en favoritt til ditt barn i vår liste!!

VÅRE favoritter

 • Ypperlig for Mummi-fans
 • Prisvennlig
 • Enkelt å pakke sammen og ta med seg
SJEKK PRISEN →
 • Komplett med møbler
 • Svært rimelig pris
 • Lekre detaljer som balkong og blomsterkasser
SJEKK PRISEN →
 • Mange lekre detaljer
 • Spesielle funksjoner som musikk, roterende dansegulv og harpespill
 • Verdi for pengene
SJEKK PRISEN →

Dukkehus test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Cloudberry Castle Dukkehus
Testens vinner fordi man til en svært rimelig pris får et komplett sett som inneholder både dukkehus og møbler.
SJEKK PRISEN →
Mummitrollet Dukkehus
Dette er favoritten for alle de som elsker Mummitrollet og alle vennene hans i Mummidalen. Mummihuset i miniatyr kommer sammen med møbler og figurer.
SJEKK PRISEN →
KidKraft Disney Princess Dukkehus
Vår prinsesse-favoritt. Dukkehuset inneholder alt som en ekte prinsesse kan drømme om, med dansehall og musikk. I tillegg kan man bruke fasaden til å henge smykker på.
SJEKK PRISEN →
Lux Dukkehus Hvitt
Favoritten vår når det kommer til design. Et vakkert dukkehus i viktoriansk stil med lekre detaljer. Møbler medfølger ikke, men kan kjøpes som sett.
SJEKK PRISEN →
Dukkehus med Møbler Rosa
Et godt valg for den som er ute etter kvalitet og litt størrelse på dukkehuset. Komplett sett med møbler.
SJEKK PRISEN →

1. Cloudberry Castle Dukkehus – Testens vinner

Cloudberry Castle Dukkehus

SJEKK PRISEN →

Du har kanskje hørt om Cloudberry Castle før? Det er fordi det finnes flere produkter med samme navn, og opphavet til navnet kommer fra boka Cloudberry Castle, skrevet av Janey Louise Jones. Boka handler om piken Katie Mackenzie som drømmer om å bli en prima ballerina, akkurat som sin mor. Familien hennes arver et slott kalt Cloudberry Castle og Katie begynner å drømme om å forvandle slottet om til en ballettskole. Dukkehuset Cloudberry Castle ser ut som om det kan være hentet rett ut av et eventyr, som det om Katie Mackenzie.

Generelt

Cloudberry Castle er et dukkehus i tre etasjer, hvor du får tilgang til alle fire rom ved å åpne framsiden på huset. Hele huset er fullstendig rosa og har lekre detaljer som blomster som slynger seg opp over ytterveggene. I andre etasje har alle vindu blomsterkasser og der finnes også en liten balkong, slik at dukkene kan kose seg ute på dager med godt vær.

Innhold

Cloudberry Castle har medfølgende møbler, så her får du nesten alt du trenger med på kjøpet. Hele huset er rosa, og det er også møblene. Dette er det perfekte dukkehuset for de som elsker rosa. De fire rommene består av bad, kjøkken, stue og soverom.

Til soverommet følger det med både klesskap, seng og to nattbord. Inn på baderommet kan man plassere toalett, badekar, håndvask. Til kjøkkenet følger det selvfølgelig med både spisebord og kjøkkenstoler, komfyr og en oppvaskbenk med skap. Det blir selvfølgelig ikke noe koselig stue uten bord og sofa. I tillegg får man med TV og en TV- benk til å sette det på.

Mål og materiale

Både huset og møblene er produsert i tre. Selve huset måler 47,7 x 35 x 60 cm, så her skal det være plass for dukkene til å skape et koselig hjem. Den øverste etasjen er 49,5 x 30 x 20 cm, 2.etg har to rom med ulike størrelser. Det største måler 27 x 30 x 21 og det minste er 22,5 x 30 x 21 cm. Første etasje har også to rom, hvor det ene er veldig stort med sine 31,7 x 30 x 20 cm og det minste måler 17,8 x 30 x 20 cm.

Passer for

Dukkehuset anbefales for barn fra 3 år og oppover. Grunnen til at det er satt 3 år, er fordi settet inneholder små deler. Aldersgrense oppad er helt opp til hver enkelt, men alt er i rosa, så om du vet at barnet ditt har en forkjærlighet for rosa så er dette huset midt i blinken.

Testens vinner

Grunnen til at vi har valgt dette dukkehuset som testens vinner, er fordi det er et komplett sett. Du får alt med på kjøpet, og slipper å lete etter møbler som passer inn i ettertid. Det aller beste med dette huset er prisen. Her får du både dukkehus og møbler til en brøkdel av det mange andre dukkehus uten møbler koster!

Konklusjon

 • Komplett med møbler
 • Svært rimelig pris
 • Lekre detaljer som balkong og blomsterkasser

LES MER

2. Mummitrollet Mummihuset Dukkehus – Toppvalg for Mummi-fans

Mummitrollet Mummihuset Dukkehus

SJEKK PRISEN →

Mummidalen og alle som bor der har i mange år tatt både små og store med storm. Hvis du har barn som liker Mummitrollet, Snusmumrikken og alle som bor i dalen, så er dette en veldig flott gave. Mummitrollet og alle vennene hans har en egen evne til å dra oss inn i deres verden, både med sine underfundige karakterer, de spennende historiene og ikke minst musikken.

Med Mummihuset kan barna nå få leve seg ordentlig inn i Mummidal-verdenen, sammen med både Mummitrollet, Lille My og flere andre som figurerer i historiene.

Innhold

Mummitrollet Dukkehus er en miniatyr av selve Mummihuset du kjenner fra historiene. Huset består av tre etasjer og kan åpnes fra fremsiden for å få tilgang til alle rom. Møbler følger med på kjøpet, og ikke nok med det så får man også 9 figurer fra Mummidalen som alle kan styre med hver sine sysler i Mummihuset. Kanskje Lille My er ute og gjør rampestreker som vanlig?

Øverst i toppen har du to rom med skråtak, som kan bli om til soverom om du innreder de med senger som følger med. De andre rommene kan du gjøre som du vil med, her er både bord, stoler og en kaffekopp eller to til Mummimamma og Mummipappa. Hvorfor ikke invitere hele Mummidalen på hageparty utenfor Mummihuset? Det medfølger nok av stoler, bord og servise. Flotte detaljer som blant annet en liten gyngehuske gjør at kreativiteten får nok å bryne seg med for barna når de leker med dukkehuset.

Mål og materiale

Mummihuset er lett å pakke sammen, og siden det er laget av plast er det også lett å bære med seg. Kanskje greit å ta med på overnattingsbesøk til besteforeldre eller venner? Selve huset er 35 cm høyt og 30 cm bredt. Sammen med møbler og 9 ulike figurer består settet av hele 100 deler.

Design

Vi er veldig fascinerte av designet på Mummitrollet dukkehus. Huset er nøyaktig som det er i historiene fra Mummidalen, og til og med detaljer som stigen opp til loftsetasjen har blitt med. Fargene på huset er flotte og figurene ser ut akkurat som vi kjenner dem fra filmer, bøker og tegninger.

Fordeler

Mummitrollet Dukkehus fortjener så absolutt en plass på vår liste med favoritter. Her er en komplett pakke med både hus, møbler og figurene fra Mummidalen. Prisen er også svært kundevennlig, spesielt når du tar et overblikk over alt som følger med. Som regel må man opp i høyere prisklasse for dukkehus, og særlig dersom man skal få møbler eller dukker med på kjøpet. Vi liker også at huset er lett å pakke sammen og lett å ta med seg.

Konklusjon

 • Ypperlig for Mummi-fans
 • Inneholder både hus, møbler og Mummi-figurer
 • Prisvennlig
 • Enkelt å pakke sammen og ta med seg

LES MER

3. KidKraft Disney Princess Dukkehus Dans og Drøm – Beste valg for små prinsesser

SJEKK PRISEN →

KidKraft Disney Princess Dukkehus

I veldig mange familier finnes en eller flere små prinsesser. De drømmer gjerne om å bo i et slott, kle seg i vakre kjoler og dra på ball for å møte drømmeprinsen. Dersom du kjenner en slik prinsesse, vil dette dukkehuset være supert.

Dukkehuset Dans og Drøm er mer enn bare et dukkehus. Huset har en særskilt funksjon som innebærer at du kan bruke fasaden til å henge smykker, ringer og lignende på. Enhver prinsesse har masse slike accessoirer og hvilket sted er bedre å oppbevare de på enn på dukkehuset som pynt.

Generelt

Dukkehuset Dans og Drøm er et rosa dukkehus som er utformet som et lite slott med en ballsal på toppen i tredje etasje. I de to nederste etasjene er det fire rom. Med på kjøpet får du 20 ulike tilbehør som du kan innrede det lille slottet med. Dukkehuset er veldig detaljert, blant annet kan kronene festes på vinduene og brukes som oppheng til smykker. Ballsalen på toppen består av et roterende dansegulv og dukkene kan gjøre entre som er en prinsesse verdig på den gullforgylte trappen. Hver gang man åpner døren spiller en magisk harpe for å ønske gjester velkommen. Når man trykker på tiara-knappen får man høre 3 ulike sanger.

Mål og materiale

Dukkehuset er stort og må settes sammen, men det medfølger detaljerte steg-for-steg instruksjoner. Dette er et stort dukkehus i tre, omtrent 122 cm høyt, så det anbefales at du har godt med plass tilgjengelig. Det tar ca en time å montere huset, så det er ikke noe som kan gjøres i en fei daglig.

Fordeler

Vi har tatt dukkehuset Dans og Drøm med som en av våre favoritter, fordi det er perfekt for små prinsesser med alle de flotte detaljene, musikken, harpen og dansegulvet. Det følger med møbler og en figur, så som et komplett sett får man mye for pengene.

Konklusjon

 • Mange lekre detaljer
 • Spesielle funksjoner som musikk, roterende dansegulv og harpespill
 • Verdi for pengene

LES MER

4. Lux Dukkehus Hvitt – Beste design

STOY Lux Dukkehus

SJEKK PRISEN →

Dukkehuset Lux fra Stoy er et vakkert hus i viktoriansk stil. Dukkehuset består av to etasjer pluss et loft. Man får tilgang til de to underetasjene ved å åpne ytterveggene i front. Loftet kommer man til ved å løfte på taket.

Huset har mange små detaljer, slik som utskjæringer rundt vinduene, en koselig patio nede og en lekker balkong i andre etasje.

Totale mål på dukkehuset er 58 x 42 x 62 cm og dukkehuset som er laget av MDF og tre er CE-merket og oppfyller sikkerhets standard EN71. Huset krever montering av voksne.

Det er mulig å få kjøpt sett med møbler som er designet til nettopp dette huset, men disse følger ikke med ved kjøp av dukkehuset.

Konklusjon

 • God kvalitet og sikkerhet
 • Vakkert utformet i viktoriansk stil
 • Spennende design med mulighet for å løfte taket

LES MER

5. Dukkehus med Møbler Rosa – Premium valg

Dukkehus Med Møbler Rosa

SJEKK PRISEN →

Fra produsenten Stoy kommer enda et dukkehus med blant våre fem favoritter, denne gang er det er Stoy Dolls rosa dukkehus som kommer levert sammen med møbler.

Huset består av to etasjer. Det har fire rom og fem vinduer og huset kan åpnes på framsiden.

Mål og materiale

Dette er et forholdsvis stort dukkehus i størrelsen 70,6 x 40 x 69 cm. Huset krever montering og er dermed ikke noe man kan pakke sammen og sette opp igjen daglig. Det krever derfor at man har plass til et dukkehus med disse målene. Huset er produsert i plast og oppfyller sikkerhetskravene i EN71 pluss at det er CE-merket.

Innhold

Et komplett sett inneholder både dukkehuset og møbler til de ulike rommene slik som seng, sofa, stoler, bord, kommode, lampe og TV.

Konklusjon

 • God kvalitet
 • Komplett sett med møbler
 • Stort i størrelse

LES MER


Spørsmål du bør finne svar på før du kjøper dukkehus

Dersom du har et lite avkom som går og drømmer om å eie et dukkehus, skal du vite at det er store forskjeller fra dukkehus til dukkehus. Finn ut først hva som er den store drømmen. Skal det være en spesiell farge? Hvor mange etasjer skal det være? Skal huset være klart med alt av møbler, eller skal det kjøpes inn etter hvert? Og hvor lett er det å finne møbler som passer inn når det kommer til størrelse? Når du har funnet svarene på disse spørsmålene, kan du vurdere egenskapene opp mot vår liste, og finne din favoritt.

Dukkehus test