fbpx

Drone test: Disse 6 dronene gir deg mest for pengene (2023)

Droner kom for en del år siden på markedet, og siden starten har populariteten eksplodert. Grunnen til det er at en drone er allsidig og kan være så mye for så veldig mange. For de aller yngste er det fly-funksjonen og det tekniske som er moro. Det blir nesten som en radiostyrt bil, bare mye, mye mer interessant og moderne. For voksne kan en drone brukes til alt fra å ta utrolige bilder og video til lek og utforsking.

Utforsking av både natur og teknologi. Når man skal kjøpe en drone, bør man først tenke over hva man har tenkt å benytte den til. Dersom bilder er hovedpoenget, bør man lete etter en drone som gir de beste bildene. Hvis det derimot er lek og moro man ønsker fra en drone, kan det være lurt å se på funksjoner.

Selv om vi i denne testen konsentrerer oss om hobby-droner, så finnes det også innen denne kategorien svært mange ulike droner med mange forskjellige funksjoner. I testen har vi hentet informasjon fra både kundeanmeldelser, produktinformasjon og andre tester foretatt på droner som er blant årets beste.

Valget vårt falt på Dji Mini 2 Fly More Combo, rett og slett fordi det er en komplett drone til en god pris.

Drone test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Dji Mini 2 Fly More Combo
Testens vinner på grunn av sin allsidighet og gode funksjoner. Den er overlegen når det kommer til rekkevidde og stabilitet, selv under sterk vind.
SJEKK PRISEN →
Ryze Tello Boost Combo Powered By Dji Drone
Dronen som passer perfekt for nybegynnere. Selv om den er enkel å betjene og manøvrere, har den kule funksjoner. Det er enkelt å bruke det innebygde kameraet, og du kan til og med se video fra dronen live på din mobil.
SJEKK PRISEN →
Rubicson Warbler Minidrone med gyro-kontroll
En gadget som fungerer som springbrettet før drone. Styres av håndbevegelser via et armbånd.
SJEKK PRISEN →
Dji Mini 3 Fly More Combo
DJI Mini 3 er en kompakt drone med oppdatert bildesensor og lang batteritid. Den sammenleggbare designen gjør den enkel å ta med på eventyr. Med smarte bilde- og videomodusene og Fly More-pakken er den perfekt for å fange fantastiske øyeblikk.
SJEKK PRISEN →
DJI AIR 2S Fly More Combo
DJI AIR 2S er en av de beste dronene på markedet med avansert teknologi og imponerende funksjoner. Den har en 1-tommes CMOS-sensor for utmerket bildekvalitet, autonom funksjon med MasterShots, og kan ta opp 5,4K-videoer. Med lang rekkevidde, sikkerhetssensorer Fly More Combo får du mye verdi for pengene.
SJEKK PRISEN →
DJI Avata Pro-View Combo
DJI Avata Pro-View Combo er en førstepersonsdronepakke med FPV som gir en oppslukende flyopplevelse. Med 4K-video, bredt synsfelt og nødbrems er det den ultimate dronen for sikker og imponerende flyvning. DJI Goggles 2 og DJI RC Motion 2 Controller gir intuitiv styring og avanserte flymoduser.
SJEKK PRISEN →

1. Dji Mini 2 Fly More Combo – Best i test

Dji Mini 2 Fly More Combo

SJEKK PRISEN →

Du har kanskje stiftet bekjentskap med forgjengeren Dji Mini før, og vet at den både har lang flytid og er stabil i sterk vind. Da er Dji Mini 2 Fly More Combo enda mer stabil, og flyr enda lengre. Med sin lette vekt på 249 gram er den likevel en rå drone som gir deg bra video og bilder. Dronen har funksjoner hvor du kan velge mellom ulike smarte moduser, både for fly, video og bildetaking.

Kamera

En av grunnene til at denne dronen stikker av med seieren i vår test, er egenskapene for fotografering. Ønsker du en drone som kan gi deg flotte bilder, er dette dronen for deg. Du kan filme med 3840 x 2160 piksler, noe som gir 30 bilder i sekundet. Du kan zoome opptil 4 ganger, og dronen dronen er utviklet for å gi deg stabile filmer også under vindforhold.

Dji er en kjent og seriøs utvikler, og Dji Mini 2 Fly More Combo er deres nyeste ultrakompakte drone. Det er enkelt å kontrollere dronen, også med tanke på bilder og video. Med digital zoom og RAW fotografering får du en rekkevidde på hele 6 km.

Funksjoner

Med RAW fotografering får du muligheten til å få med deg flere detaljer. Dronen er innebygd med ulike automatiske moduser, deriblant Boomerang. Det innebærer at dronen flyr i en bue, før den kommer tilbake. Det finnes også moduser for Panoramabilder.

Dji har også en egen app, kalt Dji Fly App. Med appen blir det enkelt og rask å laste ned bilder og video til mobiltelefonen, og slik kan du dele dine kunstverk med resten av verden gjennom Facebook, IG eller andre sosiale medier.

Flytid og stabilitet

Dronen er enda mer stabil enn forgjengeren sin, og tåler vindforhold helt opp til 16 m/s. Dronen kan fly opptil 57 km/t og dermed kan du fint klare å få gode videoer også av motiv som beveger seg fort. Det tar 2,5 timer å fullade batteriene. Batteriene kan lades direkte i dronen eller i ladestasjonen som følger med. Når du har ladet batteriet fullt opp, kan du fly i omtrent 30 minutter.

Design

Dji Mini 2 Fly More Combo veier bare 249 g og i tillegg er den sammenleggbar. Dermed er dette en perfekt drone å dra meg seg hvor man enn skal på tur. Dronen har holder for mobiltelefon og styrespaker som kan tas av. Skulle du plutselig få det travelt, er det enkelt å få dronen til å returnere gjennom å trykke på “Return to home”. Innebygd GPS gjør at du alltid har kontroll på hvor dronen befinner seg. På håndkontrollen kan du fikse kameravinkel og bytte mellom de tre flymodusene kinematisk, sport og normal.

Tilbehør

I tillegg til håndkontroll og 3 batterier, får du også et sett med 3 reservepropeller og andre reservedeler slik som 2 reserve spaker og 18 reserveskruer. Med på kjøpet følger også USB-C kabel, Lightning og Micro USB. Ladestasjon, lader og en praktisk skulderveske er også en del av pakken du får når du kjøper Dji Mini Fly More Combo.

Konklusjon

 • Mange smarte funksjoner
 • Lett av vekt
 • Stabil flyvning, også i vind
 • Enkel betjening

LES MER

2. Ryze Tello Boost Combo Powered By Dji Drone – For nybegynneren

Ryze Tello Boost Combo Powered By Dji Drone

SJEKK PRISEN →

Barn og ungdom synes også droner er morsomt og spennende. Det kan være vanskelig å vite hvilken drone man skal begynne med. For mange funksjoner kan gjøre det vanskelig å betjene dronen for en nybegynner, og for få funksjoner kan gjøre det til en kjedelig aktivitet.

Ryze Tello Boost Combo er perfekt for nybegynnere. Dronen har nok funksjoner til at det blir morsomt og samtidig er den svært enkel å betjene. Når du flyr med dronen, lærer du faktisk mye om droner og koding. Slik kan du bruke Ryze Tello Boost Combo som et smart utgangspunkt for å lære før du går over til mer avanserte droner.

Funksjoner

Selv om dronen er enkel å betjene, betyr det ikke at du ikke kan gjøre mye morsomt med den. Flere innebygde funksjoner gjør dette til en lek, som enhver kan klare. Du kan styre dronen direkte fra mobilen, og stilige akrobatiske manøvre kan gjøres med et enkelt trykk på telefonen. Disse manøvrene gjøres enkelt med “Throw and Go” som starter flyvningen med et kast opp i lufta, “8D flips” eller “Bounce Mode” som sørger for at dronen letter og lander fra hånda di.

Dronen har også innebygde sensorer som gjør at den holdes stabil, pluss at den registrerer mulige kollisjoner og dermed holder seg unna hindringene. Det er særlig disse funksjonene som gjør at dette er dronen for nybegynnere. Det er mindre sjanser for skader på dronen, selv om du ikke er helt trygg på manøvreringen.

Dersom du skulle være uheldig å miste tilkoblingen til dronen eller glemme av batteritiden, har dronen også en automatisk funksjon for landing slik at den likevel lander trygt.

Dronen har et innebygd kamera som du kan se live i HD direkte på mobilen. Bilder og videoer kan også deles direkte derfra.

Læring

Ryze Tello Boost Combo kan programmeres med Scratch. Gjennom dette kodesystemet kan du lære deg koding samtidig som du har det morsomt med dronen din.

Design

Med sine 80 g er ikke dronen vanskelig å få med seg eller håndtere. Dette er en drone for barn og nybegynnere og dermed kan du ikke fly veldig langt med den. 100 m er flydistansen og med oppladede batterier er flytiden på 13 min.

Tilbehør

Ryze Tello Boost Combo kommer med 4 propellpar og 1 propellbeskyttelse og verktøy for propellene. I tillegg medfølger 3 batterier, ladehub og USB kabel.

Konklusjon

 • Enkel betjening og manøvrering
 • Læringsmulighet for nybegynnere
 • Smarte funksjoner for landing og akrobatikk

LES MER

3. Rubicson Warbler Minidrone med gyro-kontroll – Til de aller minste

Rubicson Warbler Minidrone med gyro-kontroll

SJEKK PRISEN →

For de aller minste som synes droner er morsomme, er det av og til for tidlig å gå til innkjøp av en drone. Dette har Rubicson kommet opp med en løsning på; Warbler Minidrone med gyro-kontroll. Dette er en gadget som vil tilfredsstille utforskertrangen hos de minste, mens de venter på å bli stor nok til å få en ekte drone.

Minidronen styres enkelt med et gravitasjons armbånd som festes til hånden. Brukeren bruker dermed håndbevegelser for å styre dronen. Slik kan dronen enten stige, dale, svinge eller gjøre akrobatiske triks.

Vi har tatt denne minidronen med i testen for å kunne tilby et produkt til de aller minste. Dette er springbrettet for å lære om droner, og anbefales for barn helt ned til 8 år. Selv om den er billig og enkel å manøvrere, kan man gjøre mange forskjellige triks med den. Man kaster den opp i luften, der den svever stille og venter på kommandoer fra håndbevegelsene dine.

Funksjoner

Dronen har en flytid på omtrent 9 minutter og en rekkevidde på 80 m. Det tar bare 40 min å lade batteriene. Det er ikke kamera i dronen. Håndkontrollene tar 30 min å lade og har en batteritid på 10 timer.

LES MER

4. Dji Mini 3 Fly More Combo – Kompakt design

Dji Mini 3 Fly More Combo

SJEKK PRISEN →

DJI Mini 3 er en imponerende liten drone som tilbyr en rekke funksjoner, og den er perfekt for eventyrlystne mennesker som ønsker å fange øyeblikkene sine fra luften. Med den oppdaterte bildesensoren leverer Mini 3 skarpere bilder, selv under svake lysforhold. Det store fargeområdet og HDR-funksjonen gir også levende og detaljerte bilder.

En av de geniale egenskapene til DJI Mini 3 er dens Vertical Shooting mode, som er ideell for sosiale medier. Denne funksjonen gjør det enkelt å ta imponerende vertikale bilder og videoer som kan deles direkte på plattformer som Instagram og TikTok.

Med en vekt på under 248 gram er den utrolig lett å ta med seg overalt. I tillegg betyr den lave vekten at du kan fly dronen i land som USA uten å trenge en spesiell lisens.

For å gjøre opplevelsen enda bedre, kommer DJI Mini 3 også i en Fly More-pakke som gir deg alt du trenger til en svært god pris. I tillegg til selve dronen inkluderer pakken ekstra batterier, propeller, ladestasjon og en praktisk skulderveske. Dette gir deg fleksibiliteten til å ta lengre flyvninger uten å måtte bekymre deg for batteritid.

Med den tilhørende DJI-appen og de smarte bilde- og videomodusene som Quickshot, Dronie, Circle, Helix, Rocket og Boomerang, blir det enklere enn noensinne å skape fantastiske øyeblikk fra luften. Etter endt flyvning kan du enkelt redigere og dele det innspilte materialet.

Oppsummert

 • Oppdatert bildesensor og lang batteritid
 • Sammenleggbare designen for enkel transport
 • Smarte bilde- og videomoduser for imponerende opptak
 • Fly More-pakken inkluderer alt du trenger til en god pris

LES MER

5. DJI AIR 2S Fly More Combo – Mye for pengene

DJI AIR 2S Fly More Combo

SJEKK PRISEN →

DJI AIR 2S er uten tvil en av de beste konsumerdronene på markedet i dag. Med sin avanserte teknologi og imponerende funksjoner gir den en utrolig flyopplevelse og muligheten til å fange fantastiske øyeblikk i høy kvalitet. Med DJI AIR 2S Fly More Combo får du virkelig mye for pengene.

En av de mest imponerende egenskapene til DJI AIR 2S er dens 1-tommes CMOS-sensor. Denne sensoren gir utmerket bildekvalitet og gjør det mulig å fange opp selv de minste detaljene i bildene dine. Uansett om du tar bilder eller filmer, vil resultatene være skarpe, klare og livaktige.

Når det gjelder videokvalitet, leverer DJI AIR 2S virkelig imponerende resultater. Den kan ta opp 5,4K-videoer med høy oppløsning og detaljnivå. Enten du lager filmer for profesjonell bruk eller bare vil fange opp minneverdige øyeblikk, vil DJI AIR 2S sikre at du får bilder av ypperste kvalitet.

En annen imponerende funksjon er den lange rekkevidden til DJI AIR 2S. Den kan overføre FHD-video i opptil 12 kilometer unna, noe som gir deg muligheten til å utforske og fange opp fjernere områder uten å miste kontakt med dronen.

Sikkerheten er også prioritert i DJI AIR 2S. Dronen er utstyrt med en sensor som registrerer hindringer i 4 retninger, noe som reduserer risikoen for kollisjoner og gir deg trygghet mens du flyr.

Oppsummert

 • Svært fleksibel drone
 • 1-tommes CMOS-sensor og autonome funksjoner
 • Fly More Combo gir mye for pengene
 • Fantastisk bilde- og videokvalitet med 5.4K-oppløsning

LES MER

6. DJI Avata Pro-View Combo – FPV Drone

DJI Avata Pro-View Combo

SJEKK PRISEN →

Å kunne fly har alltid vært en drøm, og takket være den raske utviklingen innen droneteknologi er det nå mulig å oppleve den fantastiske følelsen av å sveve over landskapet. DJI Avata Pro-View Combo er en dronepakke som virkelig tar deg med på en oppslukende flyopplevelse. Med førstepersonsvisning (FPV) får du en følelse av å være piloten i luften, og dette settet gir deg alt du trenger for å oppleve denne sensasjonen på sitt beste.

DJI Avata Pro-View Combo er en UAV Quadcopter utstyrt med avanserte funksjoner som tar droneteknologi til et nytt nivå. Den har en stabilisert 4K-video, som gjør at du kan ta opp utrolig klare og detaljerte bilder og videoer fra luften. Med et bredt synsfelt på 155° får du med deg hele den fantastiske utsikten, og det føles som om du er der selv.

Denne dronepakken inkluderer også DJI Goggles 2 og DJI RC Motion 2 Controller, som tar den oppslukende opplevelsen til et helt nytt nivå. Med disse enhetene kan du styre dronen ved hjelp av hånd- og hodebevegelser, og du får enda kraftigere funksjoner og mer avanserte flymoduser.

DJI Avata har en innebygd propellbeskytter som beskytter både dronen og omgivelsene fra eventuelle skader. I tillegg er den utstyrt med nedovervendte sensorer som gir deg ekstra sikkerhet og muligheten til å fly i lav høyde uten bekymringer.

Oppsummert

 • Den ultimate FPV-dronepakken
 • 4K-video, bredt synsfelt og nødbrems
 • DJI Goggles 2 og DJI RC Motion 2 Controller
 • Propellbeskyttere

LES MER


Innkjøp av drone – hva bør jeg tenke på?

Droner er et utrolig gøy verktøy så vel som leketøy. Det er svært mange forskjellige typer der ute så man bør tenke seg litt om før du tar det endelige valget. Først, bør du bestemme hvilken type drone du trenger. Hobbydroner er ofte billigere, men har begrensede funksjoner, mens profesjonelle droner har bedre funksjonaliteter og kapabiliteter, men til en høyere pris.

Kameraets kvalitet er også avgjørende hvis du planlegger å ta luftfotografi eller video. Sørg for at dronen har et kamera med høy oppløsning og god bildestabilisering.

Driftstid er en annen kritisk faktor. Sjekk batterilevetiden til dronen, og vurder å kjøpe ekstra batterier for lengre flytid. Se på dronekonstruksjonen og materialene som brukes for å sikre robusthet. Droner kan være utsatt for krasj, så en solid konstruksjon er nødvendig.

Rekkevidde er også viktig. Noen droner kan fly langt unna operatøren, mens andre har kortere rekkevidde.

Videre er det nødvendig å være oppmerksom på lovgivning. I mange land er det regler og forskrifter for droner som må overholdes.

Til slutt, husk at prisen ikke alltid reflekterer kvaliteten. Sjekk anmeldelser og gjør grundig research før du kjøper. I testen vår finner du mange gode alternativer.

drone test