fbpx

Drone test: Disse 5 dronene gir deg mest for pengene (2022)

Droner kom for en del år siden på markedet, og siden starten har populariteten eksplodert. Grunnen til det er at en drone er allsidig og kan være så mye for så veldig mange. For de aller yngste er det fly-funksjonen og det tekniske som er moro. Det blir nesten som en radiostyrt bil, bare mye, mye mer interessant og moderne. For voksne kan en drone brukes til alt fra å ta utrolige bilder og video til lek og utforsking.

Utforsking av både natur og teknologi. Når man skal kjøpe en drone, bør man først tenke over hva man har tenkt å benytte den til. Dersom bilder er hovedpoenget, bør man lete etter en drone som gir de beste bildene. Hvis det derimot er lek og moro man ønsker fra en drone, kan det være lurt å se på funksjoner.

Selv om vi i denne testen konsentrerer oss om hobby-droner, så finnes det også innen denne kategorien svært mange ulike droner med mange forskjellige funksjoner. I testen har vi hentet informasjon fra både kundeanmeldelser, produktinformasjon og andre tester foretatt på droner som er blant årets beste.

Valget vårt falt på DJI Mini 3 Pro, rett og slett fordi det er en komplett drone til en god pris.

VÅRE favoritter

 • Mange smarte funksjoner
 • Lett av vekt
 • Enkel betjening
SJEKK PRISEN →
 • Prisvennlig drone
 • Stillegående og brukervennlig
 • Utstyrt med 4K-kameraer
SJEKK PRISEN →
 • Enkel betjening og manøvrering
 • Læringsmulighet for nybegynnere
 • Smarte funksjoner for landing og akrobatikk
SJEKK PRISEN →

Drone test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Movo Drone V4 4K
Movo er en prisvennlig drone med en rekke geniale funksjoner. Den utstyrt med kameraer i HD-kvalitet, enkel appstrying, og en standby-funksjon for mer stabil flygning. Ikke nok med det, også driftstiden og kvaliteten er fremragende, så her får du svært mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Dji Mini 2 Fly More Combo
Testens vinner på grunn av sin allsidighet og gode funksjoner. Den er overlegen når det kommer til rekkevidde og stabilitet, selv under sterk vind.
SJEKK PRISEN →
Ryze Tello Boost Combo Powered By Dji Drone
Dronen som passer perfekt for nybegynnere. Selv om den er enkel å betjene og manøvrere, har den kule funksjoner. Det er enkelt å bruke det innebygde kameraet, og du kan til og med se video fra dronen live på din mobil.
SJEKK PRISEN →
Rubicson Warbler Minidrone med gyro-kontroll
En gadget som fungerer som springbrettet før drone. Styres av håndbevegelser via et armbånd.
SJEKK PRISEN →
Alex's Garage Drone 2,4 GHZ
En fin drone for de som ikke er helt klar for en drone med kamera og mer kompliserte funksjoner. Håndkontrollen minner om TV-spill kontroller og radiostyrt bil. En god drone for å lære seg manøvrering.
SJEKK PRISEN →
Gear4Play Cinematic Drone
Dersom video og bilder er hovedgrunnen til at du ønsker en drone, passer denne dronen perfekt. Overlegen bildekvalitet som gir den gode svevefølelsen i videoene.
SJEKK PRISEN →

1.DJI Mini 3 Pro – Best i Test

Movo Drone V4

SJEKK PRISEN →

Det som gjør DJI Mini 3 Pro til vår favoritt og testvinner er at den er dronen som leverer den aller beste kvaliteten til fortsatt en grei pris. Prisen på dronen kan helt klart skremme bort en del folk på utkikk etter drone til lettere bruk, men om du ønsker en drone med et fantastisk kamera, enkelt bruk og kompakt design så er denne for deg. Dronen kommer med 4k HDR kamera med video stabilisering, hindersensorer og kraftig bateri for lengere flyvninger

Vi heller ikke de eneste som ble begeistret av den innovative dronen. Den skårer også skyhøyt på flere anmeldelser og tester, og kan vise til en rekke «best i test»-titler. Det som da går igjen som de største fordelen, er blant annet noe av de vi nevner ovenfor, men spesielt dronens funksjonalitet nevens som fordelaktig.

Først og fremst er den liten og smidig, dermed enkel å styre i tillegg til at den har sammenleggbare vinger. Dette gjør den svært portabel og ikke minst svært enkel å ta med seg på tur. Et stort bonus for denne dronen er at den veier mindre enn 249g som betyr at den ikke trenger å registreres i flere land og regioner.

Ikke nok med det, dronen kan også – som nevnt – enkelt styres med den inkluderte Smartcontrolleren, har du ikke tidligere fløyet en drone trenger du ikke være redd for å treffe trær eller andre hinder da den kommer utstyrt med tre hinder sensorer for optimal sikkerhet . En annen ting som er verdt å merke er at dronen flyr meget stabilt, nesten uavhengig av værforhold. Desutten kommer DJI mini pro 3 fullstappet med teknologi for å gjøre bruk og videotagning så enkelt som mulig.

 

Avslutningsvis er det også viktig å konstatere at prisen langt ifra er den verste. Skal du ha god kvalitet og brukervennlighet, er DJI mini pro 3 det beste valget. Her får du desidert mest for pengene ifølge oss og mange andre anmeldere.

Konklusjon

 • Prisvennlig drone
 • Fullstappet med teknologi
 • Lengre fly-tid
 • Utstyrt med 4K-HDR kameraer
 • Inkluderer kontroller

LES MER

2. Dji Mini 2 Fly More ComboEnkel betjening

Dji Mini 2 Fly More Combo

SJEKK PRISEN →

Du har kanskje stiftet bekjentskap med forgjengeren Dji Mini før, og vet at den både har lang flytid og er stabil i sterk vind. Da er Dji Mini 2 Fly More Combo enda mer stabil, og flyr enda lengre. Med sin lette vekt på 249 gram er den likevel en rå drone som gir deg bra video og bilder. Dronen har funksjoner hvor du kan velge mellom ulike smarte moduser, både for fly, video og bildetaking.

Kamera

En av grunnene til at denne dronen stikker av med seieren i vår test, er egenskapene for fotografering. Ønsker du en drone som kan gi deg flotte bilder, er dette dronen for deg. Du kan filme med 3840 x 2160 piksler, noe som gir 30 bilder i sekundet. Du kan zoome opptil 4 ganger, og dronen dronen er utviklet for å gi deg stabile filmer også under vindforhold.

Dji er en kjent og seriøs utvikler, og Dji Mini 2 Fly More Combo er deres nyeste ultrakompakte drone. Det er enkelt å kontrollere dronen, også med tanke på bilder og video. Med digital zoom og RAW fotografering får du en rekkevidde på hele 6 km.

Funksjoner

Med RAW fotografering får du muligheten til å få med deg flere detaljer. Dronen er innebygd med ulike automatiske moduser, deriblant Boomerang. Det innebærer at dronen flyr i en bue, før den kommer tilbake. Det finnes også moduser for Panoramabilder.

Dji har også en egen app, kalt Dji Fly App. Med appen blir det enkelt og rask å laste ned bilder og video til mobiltelefonen, og slik kan du dele dine kunstverk med resten av verden gjennom Facebook, IG eller andre sosiale medier.

Flytid og stabilitet

Dronen er enda mer stabil enn forgjengeren sin, og tåler vindforhold helt opp til 16 m/s. Dronen kan fly opptil 57 km/t og dermed kan du fint klare å få gode videoer også av motiv som beveger seg fort. Det tar 2,5 timer å fullade batteriene. Batteriene kan lades direkte i dronen eller i ladestasjonen som følger med. Når du har ladet batteriet fullt opp, kan du fly i omtrent 30 minutter.

Design

Dji Mini 2 Fly More Combo veier bare 249 g og i tillegg er den sammenleggbar. Dermed er dette en perfekt drone å dra meg seg hvor man enn skal på tur. Dronen har holder for mobiltelefon og styrespaker som kan tas av. Skulle du plutselig få det travelt, er det enkelt å få dronen til å returnere gjennom å trykke på “Return to home”. Innebygd GPS gjør at du alltid har kontroll på hvor dronen befinner seg. På håndkontrollen kan du fikse kameravinkel og bytte mellom de tre flymodusene kinematisk, sport og normal.

Tilbehør

I tillegg til håndkontroll og 3 batterier, får du også et sett med 3 reservepropeller og andre reservedeler slik som 2 reserve spaker og 18 reserveskruer. Med på kjøpet følger også USB-C kabel, Lightning og Micro USB. Ladestasjon, lader og en praktisk skulderveske er også en del av pakken du får når du kjøper Dji Mini Fly More Combo.

Konklusjon

 • Mange smarte funksjoner
 • Lett av vekt
 • Stabil flyvning, også i vind
 • Enkel betjening

LES MER

3. Ryze Tello Boost Combo Powered By Dji Drone – For nybegynneren

Ryze Tello Boost Combo Powered By Dji Drone

SJEKK PRISEN →

Barn og ungdom synes også droner er morsomt og spennende. Det kan være vanskelig å vite hvilken drone man skal begynne med. For mange funksjoner kan gjøre det vanskelig å betjene dronen for en nybegynner, og for få funksjoner kan gjøre det til en kjedelig aktivitet.

Ryze Tello Boost Combo er perfekt for nybegynnere. Dronen har nok funksjoner til at det blir morsomt og samtidig er den svært enkel å betjene. Når du flyr med dronen, lærer du faktisk mye om droner og koding. Slik kan du bruke Ryze Tello Boost Combo som et smart utgangspunkt for å lære før du går over til mer avanserte droner.

Funksjoner

Selv om dronen er enkel å betjene, betyr det ikke at du ikke kan gjøre mye morsomt med den. Flere innebygde funksjoner gjør dette til en lek, som enhver kan klare. Du kan styre dronen direkte fra mobilen, og stilige akrobatiske manøvre kan gjøres med et enkelt trykk på telefonen. Disse manøvrene gjøres enkelt med “Throw and Go” som starter flyvningen med et kast opp i lufta, “8D flips” eller “Bounce Mode” som sørger for at dronen letter og lander fra hånda di.

Dronen har også innebygde sensorer som gjør at den holdes stabil, pluss at den registrerer mulige kollisjoner og dermed holder seg unna hindringene. Det er særlig disse funksjonene som gjør at dette er dronen for nybegynnere. Det er mindre sjanser for skader på dronen, selv om du ikke er helt trygg på manøvreringen.

Dersom du skulle være uheldig å miste tilkoblingen til dronen eller glemme av batteritiden, har dronen også en automatisk funksjon for landing slik at den likevel lander trygt.

Dronen har et innebygd kamera som du kan se live i HD direkte på mobilen. Bilder og videoer kan også deles direkte derfra.

Læring

Ryze Tello Boost Combo kan programmeres med Scratch. Gjennom dette kodesystemet kan du lære deg koding samtidig som du har det morsomt med dronen din.

Design

Med sine 80 g er ikke dronen vanskelig å få med seg eller håndtere. Dette er en drone for barn og nybegynnere og dermed kan du ikke fly veldig langt med den. 100 m er flydistansen og med oppladede batterier er flytiden på 13 min.

Tilbehør

Ryze Tello Boost Combo kommer med 4 propellpar og 1 propellbeskyttelse og verktøy for propellene. I tillegg medfølger 3 batterier, ladehub og USB kabel.

Konklusjon

 • Enkel betjening og manøvrering
 • Læringsmulighet for nybegynnere
 • Smarte funksjoner for landing og akrobatikk

LES MER

4. Rubicson Warbler Minidrone med gyro-kontroll – Til de aller minste

Rubicson Warbler Minidrone med gyro-kontroll

SJEKK PRISEN →

For de aller minste som synes droner er morsomme, er det av og til for tidlig å gå til innkjøp av en drone. Dette har Rubicson kommet opp med en løsning på; Warbler Minidrone med gyro-kontroll. Dette er en gadget som vil tilfredsstille utforskertrangen hos de minste, mens de venter på å bli stor nok til å få en ekte drone.

Minidronen styres enkelt med et gravitasjons armbånd som festes til hånden. Brukeren bruker dermed håndbevegelser for å styre dronen. Slik kan dronen enten stige, dale, svinge eller gjøre akrobatiske triks.

Vi har tatt denne minidronen med i testen for å kunne tilby et produkt til de aller minste. Dette er springbrettet for å lære om droner, og anbefales for barn helt ned til 8 år. Selv om den er billig og enkel å manøvrere, kan man gjøre mange forskjellige triks med den. Man kaster den opp i luften, der den svever stille og venter på kommandoer fra håndbevegelsene dine.

Funksjoner

Dronen har en flytid på omtrent 9 minutter og en rekkevidde på 80 m. Det tar bare 40 min å lade batteriene. Det er ikke kamera i dronen. Håndkontrollene tar 30 min å lade og har en batteritid på 10 timer.

LES MER

5. Alex’s Garage Drone 2,4 GHZ – Verdi for pengene

Alex's Garage Drone 2,4 GHZ

SJEKK PRISEN →

Alex Garage Drone er en lekedrone for barn. Til en rimelig pris får brukeren et morsomt leketøy og en fin drone å starte drone-eventyret med.

Den medfølgende håndkontrollen gjør det veldig enkelt å manøvrere, og den kan minne om en spillkontroll. De fleste barn i en viss alder er allerede kjent med denne typen håndkontroll, og da vil de lett kunne lære seg å manøvrere dronen. Har de allerede drevet litt med radiostyrte biler, er de godt på vei og de kan styre dronen uten problemer.

Teknisk er det en enkel drone. Batteriet til selve dronen er 3,7 V 200 MAh Lih-Poly, og de inngår ved kjøp. Til håndkontrollen behøver man bare 3 stk helt vanlige AA batterier (disse inngår ikke i prisen).

Til barn som gjerne vil ha litt mer av en drone enn hva en med gyro-kontroll kan gi, anbefaler vi denne.

LES MER

6. Gear4Play Cinematic Drone – Premium valget for bilder og video

Gear4Play Cinematic Drone

SJEKK PRISEN →

Dette er den dronen som har de beste funksjoner for video og bilde i testen vår. Denne dronen er valget om du ønsker den helt spesielle video-følelsen. Det spesielle med denne dronen er 3 akses Gimbal for kameraet. Dette sørger for stabilitet, og dermed kan du skape bilder og video av høy kvalitet uten at dronens bevegelser skaper støy.

Kameraet kan styres både via håndkontroll og app.

Funksjoner

Appen har mange funksjoner, og selve dronen har 50% Zoom, FollowMe og Orbit Mode. I tillegg har den automatisk landefunksjon og Return to Home, noe som er en trygghet dersom man skulle gå tom for batteri. Du kan også fly etter waypoints.

Tilbehør og spesifikasjoner

Dronen har en rekkevidde på 1000 m og batteritid er på 20 min. Dronen leveres komplett og er klar til bruk. Inkludert medfølger en skulderveske hvor du får plass til både drone, håndkontroll og alt av tilbehør.

Konklusjon

 • Særlig god for den spesielle glidende følelsen for video
 • Komplett og klar til bruk

LES MER


Hvordan vi har valgt produktene til vår favoritt-liste

Vi har valgt våre 5 favoritter med tanke på å kunne tilby noe til enhver drone-elsker, både helt nybegynnere, de som har holdt på en stund og de som er mest opptatte av en drone som muliggjør svært gode bilder og video. Dette innebærer at du finner droner av svært ulik pris i vår liste, alt fra helt enkle til en veldig rimelig pris og til de mer avanserte som koster en del mer.