fbpx

Dobbeltseng test: Disse 8 gir mest for pengene i 2023

Er du og din kjære på jakt etter ny dobbeltseng? Da har du kommet til riktig sted. Formålet med vår dobbeltseng test er å geleide deg gjennom det store utvalget som finnes på dagens marked slik at du lettere kan finne din favoritt. Sammenligningen har tatt for seg 8 forskjellige dobbeltsenger, som alle har sine fordeler. Vurderingen er basert på omtaler og spesifikasjoner.

Etter grundige analyser var det til slutt liten tvil om at Atlas dobbeltseng er best i test. Denne er et utmerket valg, uavhengig om du ønsker ekstra stor plass for deg selv eller har fått kjæresten flyttende inn. Denne kombinerer fantastisk kvalitet med en overkommelig pris på en enestående måte.

Den billigste modellen i vår test er Sirius Velour. Denne er perfekt om du handler på et stramt budsjett.

Dobbeltseng test: Disse er Best I Test

BILDE PRODUKT
Atlas dobbeltseng
Denne er best i test, ettersom den tilbyr den beste helheten. Her får du skyhøy kvalitet til en overkommelig pris.
SJEKK PRISEN →
Sirius Velour
En billig, men likevel veldig god dobbeltseng. Her slipper du å betale mye for bra kvalitet.
SJEKK PRISEN →
Senses Diamant
Denne elegante modellen er best om du trenger en regulerbar seng. Med dens fantastiske elevasjonsmotor kan du effektivt regulere din ligge- og sittestilling.
SJEKK PRISEN →
Venus Mayan
En populær bestselger som virkelig er en dobbeltseng i toppklassen. Her vil du garantert sove godt.
SJEKK PRISEN →
Bergen Diamant
En ekstraordinær seng for deg som vil koste på seg noe ekstra. Denne luksuriøse modellen er en dobbeltseng av de sjeldne.
SJEKK PRISEN →
Bergen Natural
En behagelig dobbeltseng med en rekke fordeler. Her får du en særdeles komfortabel seng med sunne materialer. I tillegg har den 25 års garanti.
SJEKK PRISEN →
Venus Natural
En allergivennlig dobbeltseng som kombinerer det beste fra to verdener.
SJEKK PRISEN →
Venus Diamant
En elegant dobbeltseng som gir deg en herskapelig følelse. Denne gir soverommet ditt et ekstra flott særpreg. 
SJEKK PRISEN →

1. Atlas dobbeltseng–Best i test

Dobbeltseng test: Årets beste dobbeltseng

SJEKK PRISEN →

Uavhengig om du er A- eller B menneske er dobbeltsengen Atlas et ypperlig valg. Denne er utviklet av Danmarks fremste søvneksperter og gjør at du garantert kommer til å sove godt. Det aller beste er imidlertid måten den kombinerer skyhøy kvalitet med en god pris på, og derfor er denne best i test.

Frisk overmadrass

Overmadrassen, som er sengens øverste lag, er av stor betydning for søvnen din. Det er derfor viktig å prioritere en god madrass, og dette er noe du får hos Atlas. Denne er har en latekskjerne på rundt fire centimeter, noe som gjør den både ventilerende og pustendene.

Du er dermed sikret en seng som verken blir for varm eller for kald når du sover. Atlas reguleres etter din temperatur for å gi deg en optimal søvn. I tillegg er fjærmadrassen under overmadrassen en av de ypperste i sitt slag.

Denne er laget med pocketfjær plassert i fem komfortsoner, noe som gjør at sengens hardhet og støtte tilpasses individuelt. Med andre ord, er denne sengen egnet både for deg som liker harde eller myke senger. Høy komfort og fantastisk støtte uansett liggestilling er typiske kjennetegn ved denne modellen.

Beste helhet

Ikke bare er sengen utrolig behagelig – den kan også skryte på seg å ha en fornuftig prislapp. Sammenlignet med resten av markedet, er den betraktelig rimeligere enn mange andre. Likevel er det ingenting å utsette på verken kvaliteten, komforten eller levetiden.

Her vil du kunne sove godt i mange år fremover, og vi mener det er vanskelig å finne modeller som tilbyr en bedre totalpakke enn dette. Derfor er denne best i test og et utmerket kjøp for enhver som trenger en ny dobbeltseng.

Oppsummert

 • Kombinerer god kvalitet og en overkommelig pris på en fabelaktig måte
 • Dobbeltsengen som tilbyr den beste totalpakken
 • Ventilerende og pustende overmadrass
 • Fjærmadrass som tilpasser seg individuelt

LES MER


2. Sirius Velour—Billig og bra

SJEKK PRISEN →

Denne sengen er utviklet for å tilby alt som kan forventes fra en behagelig seng uten at du må betale for mye. Det betyr at du med denne får god kvalitet til markedets beste pris, noe som er perfekt for deg som handler på budsjett.

Behagelig

Overmadrassen til Sirius Velour er både komfortabel, holdbar og sunn. Kort sagt slipper du å ta et valg om å gå på kompromis med søvnen din. Du får en overmadrass i smidig lateks som gir optimal støtte på tvers av alle vektklasser, kroppsbygninger og sovestillinger.

Lateksen har en tykkelse på hele seks centimeter. Den er også kjent for sin gode ventilasjon. Du kan derfor holde deg ekstra rolig med Sirius Velour sin overmadrass, som vil stille god søvn til rådighet hver natt.

I tillegg er fjærmadrassen spesialutviklet for å tilby optimal støtte gjennom sine komfortsoner. På denne måten er du sikker på at kroppen din får den riktige støtten når du legger deg for å sove. Selve rammen er også stabil og holdbar, og det er ingenting å utsette på den.

Best på pris

Det er mye bra ved Siruis Velor, men det som skiller den fra resten av markedet er dens gode pris. Sammenlignet med andre modeller, er denne betraktelig billigere og derfor ikke en like kostbar investering.

Den mangler kanskje like mange komfortsoner som toppmodellene og er nok litt mer enkel i utseende, men vi mener likevel dette er en dobbeltseng som tilfredsstiller alle krav som er å forvente. Dermed er dette ifølge oss et særdeles godt kjøp, og da særlig om du ikke vil betale så alt for mye.

Oppsummert

 • Markedets beste pris
 • Behagelig
 • Holdbar seng som tåler mye

LES MER


3. Senses Diamant—Regulerbar

SJEKK PRISEN →

Ønsker du en regulerbar seng er det få som er bedre enn denne. Med sin enestående elevasjonsmotor vil den effektiv tilpasses og reguleres etter dine behov. Enten du vil ha en kopp kaffe i sengen om morgenen eller liker å lese bok før du sovner, er denne sengen et utmerket valg, takket være sine fantastiske elevasjonskomponenter.

Ypperlig komfort

Investerer du i denne, er veien til drømmeland meget kort. Her vil enhver kunne sove godt,

ettersom overmadrassen er sirkulerende, noe som gjør den verken for varm eller

for kald. Her vil du ikke ligge og svette på varme sommerdager, samtidig som madrassen sørger for et lunt og varmt klima om vinteren.

I tillegg er madrassen utstyrt med pocketfjær som er delt inn i syv komfortsoner.

Dette er til for å gi optimal individuell trykkavlastning slik at du får den

beste komforten mens du sover. Uansett din størrelse eller vekt, skal denne sørge for perfekt støtte og mykhet.

Omkring fjærene er det også lagt inn latekspolstring som fullfører den behagelige opplevelsen med sin elastiske støtte. Det er med andre ord ingen sak å finne den riktige sovestillingen om du sover i Senses Diamant.

Holdbar treramme

Ikke bare er over- og undermadrassen av skyhøy kvalitet – også trerammen er det

beste man får på dagens marked. Du får en solid treramme utviklet av svensk

furu som gir sengen en lang holdbarhet. Rammen er 14 centimeter høy og utgjør sammen med madrassen et sterkt og holdbart fundament.

Det er klart at det er vanskelig å peke ut en seng som den beste når alle har ulike

behov, men denne fungerer både for deg som liker å ligge på ryggen, magen eller

på siden. I tillegg er den verken for hard eller for myk, slik at den passer til enhver sitt behov.

Det eneste vi har å påpeke med denne er at prisen er ganske høy. Likevel er den

verdt hver eneste krone, ettersom du får en solid seng som holder i mange år fremover.

Oppsummert

 • Få regulerbare dobbeltsenger som er bedre
 • Madrass av skyhøy kvalitet
 • Inndelt i syv komfortsoner
 • Prisen er nokså høy

LES MER


4. Venus Mayan—Kombinasjon i særklasse

Venus Mayan er en populær bestselger med en gjennomført overmadrass utviklet med de sunneste og mest bærekraftige materialene. Kombinasjonen er i særklasse, og her vil det være lekende lett å falle i dyp søvn.

Seng i toppklassen

Det er ikke uten grunn at denne sengen er en bestselger. For det første har overmadrassen meget dyktige ventilerende egenskaper, samtidig som den er utviklet av lateks som er naturlig utvunnet fra treet Hevea brasiliens. Det gir kjernen en grønn profil, samtidig som det gjør den sterkere, mer smidig og mer ventilerende.

For det andre er fjærmadrassen ypperste vare. Den har blant annet syv nøye utvalgte komfortsoner for optimal støtte, i tillegg til at fjærene er omkranset av et trykkavlende mønster. Alt dette gjør sengen særs behagelig, og du skal ikke ha noe problem med å finne den dype søvnen uansett liggestilling.

Til slutt må vi nevne den sterke rammen som sengen er bygget på. Trerammen er på 14 centimeter og er laget av massivt svensk furutre, så her vil du få en uovertruffen dobbeltseng som holder i mange år.

Stilfull

Venus Mayan er også en nytelse å se på. Den har et vakkert design med et snev av et luksuriøs preg over seg, men vil fortsatt passe inn på alle soverom. I tillegg kan du skreddersy sengen akkurat slik du ønsker den ved å velge mellom fire forskjellige sengegavler og to sengebein.

Alt i alt er dette en spektakulær seng med ypperlig komfort som du garantert kommer til å bli fornøyd med. Prisen er kanskje noe høy, men vi mener den er verdt pengene.

Oppsummert

 • Kombinerer sunne materialer og høy kvalitet på en strålende måte
 • Meget komfortabel
 • Lekkert design hvor du kan velge mellom fire sengegavler og to sengebein
 • Prisen er ganske høy, men denne er verdt hver eneste krone
 • Populær bestselger

5. Bergen Diamant—Premium

SJEKK PRISEN →

Dersom du vil koste på deg en ekstraordinær dobbeltseng, er denne premiumssengen et godt valg. Denne er utviklet av verdens fremste spesialister og tilbyr en rekke fordeler, som god komfort og kvalitet, samt et eksklusivt og vakkert design få kan måle seg med. Sengen er i tillegg både sunn og miljøvennlig, ettersom den er Svanemerket og OKEO-TEX sertifisert.

Komfortabel

Dette er rett og slett en unik dobbeltseng av flere grunner, men først og fremst på grunn av den eksepsjonelle komforten. Her får du fantastisk støtte uansett liggestilling, samtidig som den er varmeavledende. Dette gjør at du kan opprettholde den perfekte kroppstemperaturen natten gjennom.

Grunnen til den enorme varmeledende egenskapen er at overmadrassen er behandlet i naturlig grafitt. Dette er fire ganger kaldere enn alminnelig lateks, noe som skal bidra til at du raskere havner i dyp søvn. I følge ekspertene til Diamant er vår kroppstemperatur lavere ved dyp søvn, og derfor er det optimalt med en kjøligere madrass.

Det er imidlertid ikke bare overmadrassen som er unik – også fjærmadrassen skiller seg ut fra resten av markedet. Med sine pocketfjærer og nøye plasserte komfortsoner, vil madrassen alltid tilpasse seg etter din fasong for å gi deg den beste støtten.

Kostbar

Investerer du i Diamant får du en seng som kommer til å holde i mange år, takket være den gode kvaliteten. I tillegg er sengen en av de mest eksklusive du finner på dagens marked. Her får du enestående komfort og et vakkert og stilfullt design få kan måle seg med.

Prislappen kan derimot virke ganske skremmende og litt i overkant. Dette er en ganske tung investering der du må grave dypt i lommeboken, og den er derfor anbefalt for deg som ønsker en luksuriøs seng.

Oppsummert

 • Perfekt om du ønsker en ekstraordinær seng
 • Kvalitetsvare av de sjeldne. Denne har lang levetid
 • Svanemerket og OEKO-TEX sertifisert
 • Høy pris

LES MER


6. Bergen Natural—Mest for pengene

SJEKK PRISEN →

Dette er en seng som både omfavner naturlige materialer og holdbare løsninger. Sengen bygger på mange års med erfaring, hundrevis av anmeldelser og utallige timer med nøye arbeid. Her vil dine drømmer bli virkelige da du garantert kommer til å få en god natts søvn, samtidig som den har prioritert friske og sunne materialer.

Miljøvennlig

Natural er som navnet tilsier utviklet av naturlige og sunne materialer som ikke er skadelig for deg eller miljøet. Overmadrassen er av Mayan Pulse, som er en oppgradering fra alminnelig lateks. I tillegg er den Svanemerket. Dette gjør at du kan lukke øynene med god samvittighet, i visshet om at alle materialer er utviklet på en bærekraftig måte.

Sengen har også en av de beste fjærmadrassene som er å finne på dagens marked. Denne gir optimal støtte ettersom den har moderne pocketfjærer fordelt i hele syv komfortsoner. Dette skal gi en nøyaktig belastning på de mest utsatte trykkpunktene, som hofter og rygg. Omkring fjærene er det dessuten et lag av elastisk skum for bedre komfort.

Selve rammen på sengen er også solid og holdbar. Denne er utviklet i svensk furutre, noe som gjør at du i denne vil kunne sove trygt og godt i mange år. Sengen har til og med 25 års garanti, slik at du kan få en ny modell ved eventuelle feil.

Mange fordeler

Med denne får du et hav av fordeler og du skal se langt etter en dårlig nattesøvn. Faktisk tilbyr denne så mye bra at det nesten er litt overraskende at den ikke koster mer. Sammenlignet med andre modeller havner denne ifølge oss i en lavere prisklasse enn den burde, og derfor er dette modellen som gir mest for pengene.

Natural er kort fortalt et kupp av de sjeldne.

Oppsummert

 • Utviklet i sunne og miljøvennlige materialer
 • Solid og holdbar treramme
 • Behagelig madrass
 • Du får 25 års garanti

LES MER


7. Venus Natural—Beste fra to verdener

SJEKK PRISEN →

Det som skiller denne dobbeltsengen fra andre modeller er at den kombinerer det beste fra sin mest populære modell «Venus», med 100 prosent naturlige materialer. Det betyr at du får en fabelaktig komfort utviklet i sunne materialer dersom du investerer i denne dobbeltsengen.

Mayan Pulse

Overmadrassen er av modellen Mayan Pulse, som anses som Venus sin beste overmadrass. Dette fordi den er av 100 prosent naturlig utvunnet lateks, noe som ikke bare gjør den sunn og frisk, men også veldig behagelig. Du får med andre ord en imponerende komfort, ettersom madrassen både tilpasser seg din kroppstemperatur og former seg etter kroppen.

I tillegg er trerammen som sengen bygger på av solid kvalitet. Den har en høyde på 20 centimeter og er laget av massivt furutre. Rammen gir ikke bare lang holdbarhet, men også et klassisk og flott utseende.

Pocketfjærene i rammemadrassen er det heller ikke å si noe på. De har fantastisk elastisitet, samtidig som lateksskummet omkring fjærene byr på en optimal komfort. Her skal det ikke være noe problem å få nok timer med nattesøvn.

Allergivennlig

Siden denne er en oppgradering av bestselgeren «Venus» får du alle de gode kvalitetene fra den, pluss litt ekstra. Venus Natural er eksempelvis meget miljøvennlig, og ikke minst allergivennlig. Her er risikoen for kløe, tett nese og rennende øyne minimal.

Dersom du er allergiker er det derfor få dobbeltsenger som er bedre egnet enn denne. Dessuten vil dens solide ramme sørge for lang holdbarhet slik at får en seng som holder i mange år. Derfor mener vi at det gjør lite at denne koster litt ekstra. Dette er en særdeles god investering.

Oppsummert

 • Unik seng som kombinerer det beste fra sin mest populær modell «Venus» og består av naturlige materialer
 • Massiv treramme som tåler mye
 • Optimal for allergikere

LES MER


8. Venus Diamant—Flott design

SJEKK PRISEN →

Med dobbeltsengen Venus Diamant får du en rekke fordeler, men det som imponerte oss aller mest er dens elegante design. Ønsker du det lille ekstra som kan gi deg en herskapelig følelse, anbefaler vi denne vakre sengen. Her vil veien til drømmeland bli kort, samtidig som sengen vil gli rett inn med ditt interiør.

Ekstra god madrass

Det unike med denne sengen, som også utgjør mye av grunnen til at det er så enkelt

å sovne i den, er den fantastiske over- og undermadrassen. Denne består av en støttende

latekskjerne produsert via den unike SonoCore-metoden, og er både slitesterk og ventilerende.

Det betyr at madrassen har en holdbarhet på mange år, samtidig som den tilpasser

seg din temperatur. Du vil verken svette på varme netter eller fryse på vinterhalvåret.

Komfortsonene på undermadrassen er også enesnåtende, og den har hele syv stykker.

Dette er det svært få modeller som har, noe som gjør denne til en av de mest

behagelige sengene på markedet. Mellom fjærene ligger det i tillegg et lag av ventilerende latekspolstring som gir ekstra god støtte.

Vår dom

Kort fortalt er dette en seng som gir deg mye for pengene. Den er ekstra behagelig, har et vakkert design, og prisen heller ikke er den verste – spesielt om du sammenligner med toppmodellene.

Vi mener derfor dette er en god investering du ikke vil angre på at du gjorde.

Oppsummert

 • Lekkert design
 • Ekstra god over- og undermadrass
 • Syv komfortsoner
 • Overkommelig pris

LES MER


Hvilken seng skal man velge?

Hvilken seng du bør velge kommer enkelt og greit an på dine preferanser. Liker du

harde senger, myke senger, eller kanskje du foretrekker en madrass som former seg

etter kroppen din? Alt dette er faktorer du må ha med i betraktningen når du

skal velge seng.

Velg madrassen som passer deg:

Hvilken madrass du foretrekker vil i stor grad være det som avgjør hvilken seng du bør

velge, og dette gjelder både over- og undermadrassen. Et godt tips er å lese

deg nøye opp på hvilke kvaliteter og egenskaper de ulike madrassene tilbyr.

I dag skilles det primært mellom to typer madrasser: lateks og memoryskum.

Lateks

Lateks er utvunnet av gummitrær, og disse madrassene gir en god fasthet. Disse er

todimensjonale, men samtidig svært trykkavlastende, noe som bidrar til en meget

god nattesøvn for deg som ikke liker en altfor myk seng.

I tillegg er disse modellene meget allergivennlige og veldig ventilerende. Det

betyr at materialet ikke blir påvirket av din kroppsvarme, samt at du trygt kan

legge hodet ned uten frykt for å puste inn farlige stoffer. Lateks er et godt valg dersom du ønsker en relativt fast seng som er miljøvennlig og ikke blir klam på varme sommerdager.

Memoryskum

Dette er madrasser som justerer og former seg etter kroppen din. Foretrekker du en

mykere seng, er dette et godt valg for deg. Jo varmere du blir om natten, desto mer former madrassen seg etter deg og desto mykere blir den. En slik madrass vil nærmest omkranse seg rundt deg og gi et beskyttende lag rundt hele kroppen din.

Kiropraktorer og fysioterapeuter anbefaler å bruke memoryskum dersom man sliter med for

eksempel ryggproblemer. Dette er fordi madrassen gir god avlastning, samtidig

som at den bidrar til at du ligger roligere om natten. Dette er et godt valg for deg som liker mykere madrasser.

Rammen

Sengerammen er en annen faktor du må ha med i betraktningen av ditt sengevalg. Denne avgjør ikke bare utseendet, men også hvor slitesterk sengen er og hvor mye den tåler.

Pris

Til slutt må du vurdere hvor mye du er villig til å betale for sengen din. Det

finnes kraftig variasjon mellom prisene på dagens modeller, og du finner senger

i alle prisklasser. Betal prisen du er mest komfortabel med – det vil da være

større sannsynlighet for at du blir fornøyd med kjøpet ditt.

Hvor viktig er madrassen?

Valg av riktig madrass er helt essensielt for ditt sengevalg. Nærmere en tredjedel av

døgnets timer brukes i sengen. Da sier det seg selv at det er viktig å være

selektiv.

Dersom vi ikke er oppmerksomme på valg av riktig madrass vil det gå utover

nattesøvn, samt helse- og livskvalitet.

Hvor mange timer søvn trenger man?

Hvor mange timer søvn som er nødvendig varierer veldig fra person til person.

Anbefalt antall timer er mellom seks til ni timer, men dette kommer veldig an på dine preferanser.

Føler du deg opplagt etter fem timer med søvn er nok dette tilstrekkelig for deg.

Hva betyr OEKO-TEX sertifisering?

OEKO-TEX sertifisering er et kvalitetsmerke som garanterer at produktet er fritt for

skadelige kjemikalier, allergifremmende stoffer eller skadelige fargestoffer.

Fordelingen av madrasser i kontinentalsengen 

Som vi har sett i denne testen er det stor forskjell på hvordan de forskjellige sengene er bygd opp. Det er derfor viktig at man undersøker antallet komfortsoner og hvordan de forskjellige lagene er fordelt før man går til innkjøp av ny kontinentalseng. Dersom god ergonomisk støtte er viktigere enn at sengen skal være så myk som mulig kan det være lurt å forsikre seg om at sengen har pocketfjærer i rammemadrassen, heller enn fjærer med skum.

Hvorfor du bør velge lateks overmadrass

Lateks overmadrass puster bedre og gir en langt svalere opplevelse enn for eksempel memoryskum og Wonderpur. Du må derfor avgjøre om du foretrekker å sove varmt eller svalt før du tar en avgjørelse angående ny overmadrass. Lateks er ofte langt mer varmeavledende – spesielt madrasser som følger SonoCore-modellen.

Testkriterier

 • Komfort
 • Materialet: tekstilene og stoffet som sengene er laget av
 • Slitestyrke
 • Temperaturregulering
 • Pris

Dobbeltseng test