fbpx

Dehydrator test: De 6 beste på markedet i 2022!

En dehydrator er ikke bare en effektiv måte å konservere mat på. Det er også en ypperlig måte å lage et bredt utvalg av spennende matretter på. Den fungerer som en liten ovn hvor du tørker alle slags matvarer, som for eksempel sopp, bær, druer eller annen frukt.

I dag består markedet av utallige dehydratorer, og vi ønsker å forenkle oppgaven med å finne modellen som passer deg best. Vi har derfor i denne dehydrator testen sammenlignet de 6 beste dehydratorne på dagens marked. Vurderingen er basert på spesifikasjoner, andre tester og omtaler.

Etter grundige analyser kom vi frem til at Graef GRDA508 er den soleklare testvinneren. Her får du en rekke fordeler, og det til en meget overkommelig pris. Beste design får du derimot med Excalibur Dehydrator 9.

VÅRE favoritter

Denne dehydratoren egner seg best til frukt og sopp, og har en rekke fordeler.Først og fremst er den aldeles brukervennlig.Funksjoner:
 • Bra pris
 • Enkel dehydrator
 • Styres av en motor med vifte
Vår vurdering: 4.9/5
Sjekk Prisen →
Denne enestående dehydratoren er vår favoritt og soleklare testvinner. Her får du en meget effektiv modell til en svært overkommelig pris.Funksjoner:
 • Brukervennlig
 • Kompakt og smart design
 • Vekt: 6,4 kg
Vår vurdering: 4.6/5
Sjekk Prisen →
Med denne modellen f[r du det flotteste designet. Dehydratoren til Excalibur kommer garantert til å bli et flott tilskudd til ditt hjem.Funksjoner:
 • Kostbar toppmodell
 • Enorm kapasitet
 • Størrelse: 42 x 31 x 48 cm
Vår vurdering: 3.9/5
Sjekk Prisen →

Dehydrator test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Graef GRDA508
Denne enestående dehydratoren er vår favoritt og soleklare testvinner. Her får du en meget effektiv modell til en svært overkommelig pris, og det er ingen som gir bedre helhet enn denne.
SJEKK PRISEN →
Severin frukt og sopptørker
Denne dehydratoren egner seg best til frukt og sopp, og har en rekke fordeler. Først og fremst er den aldeles brukervennlig, i tillegg til at den koster betraktelig mindre enn mange andre modeller.
SJEKK PRISEN →
Excalibur Dehydrator 9
Med denne modellen f[r du det flotteste designet. Dehydratoren til Excalibur kommer garantert til å bli et flott tilskudd til ditt hjem.
SJEKK PRISEN →
Excalibur EXC10ELF
Skal du ha det beste av det beste, er det denne modellen du burde gå for. Her får du ikke bare størst kapasitet, men også et resultat i toppklassen.
SJEKK PRISEN →
Steba ED5
Handler du på budsjett eller ser etter en prisgunstig modell, er dette utvilsomt dehydratoren du burde gå for.
SJEKK PRISEN →
Princess Dehydrator tørkeovn
Takket være en rekke funksjoner og rikelig med tilbehør, er dette dehydratoren som gir mest for pengene. Dessuten er den blant markedets aller mest populære modeller. 
SJEKK PRISEN →

 

1. Graef GRDA508—Testvinner

Dehydrator test: Denne er best i test

SJEKK PRISEN →

Denne klokkeklare testvinneren skiller seg fra resten av markedet – og det av flere grunner! For det første har den et smart og kompakt design, i tillegg til at den tørker og dehydrer alle slags matvarer. Det aller beste, er derimot at den er superrask!

Kompakt og smart design

Takket være sitt kompakte design på 29 x 33 x 48 cm, kan denne nokså enkelt oppbevares hvor enn du måtte ønske. Sammenlignet med andre modeller er den betraktelig mindre i størrelsen, uten at det går utover dens kapasitet. Siden den er utstyrt med hele åtte hyller får du plass til rikelig med mat om gangen.

Dessuten er ovnen meget allsidig. Her kan du tørke, dehydrere og tilberede alt fra frukt, grønnsaker, urter, yoghurt, fisk og andre godbiter. Dette vil ikke bare forlenge holdbarheten, men bidrar også til å gi spennende og nye smaker, samt at det bevarer de sunne vitaminene på en bedre måte.

Til slutt må det også nevnes hvor utrolig effektiv maskinen er. Her vil det ikke ta lang tid før maskinen er ferdig med sitt og du kan nyte deilig tørket frukt ved siden av kaffekoppen etter søndagsmiddagen.

Brukervennlig

Ovnen er også aldeles brukervennlig. Her er alle programmer «rett frem», noe som betyr at det ikke er noen risiko for å trykke seg bort i kompliserte funksjoner. Alt står tydelig forklart, og den er ellers enkel å anvende.

Heller ikke prisen er den verste, og alt i alt er dette i følge oss dehydratoren som gir den beste helheten. Derfor tror vi denne er passet til enhver, uansett behov, og vi kan nærmest garantere at dette er et kjøp du vil bli fornøyd med.

Egenskaper:

 • Størrelse: 29 x 33 x 48 cm
 • Vekt: 6,4 kg
 • Rask og krever lite strøm
 • Allsidig maskin som håndterer alle slags matvarer

LES MER


2. Severin frukt og sopptørker—Beste til frukt og sopp

SJEKK PRISEN →

Med sopp- og frukttørkeren fra Severin får du en meget enkel og effektiv dehydrator. Denne overrasker med sin gode kapasitet, til tross for den meget kompakte størrelsen. I tillegg kommer den til en meget bra pris. Her får du god valuta for pengene.

Enkel dehydrator

Denne dehydratoren fungerer noe annerledes enn de tradisjonelle «ovnene», ettersom den drives av en motor med vifte. Dette gir kanskje ikke et like enestående resultat, men gjør den betraktelig enklere å anvende. Her kan du nærmest ta med deg dehydratoren hvor som helst, så lenge du har stikk – alt du må gjøre for å få den til å fungere er å trykke på av- og på-knappen.

Størrelsen er som sagt liten, men det uten at det går utover dens kapasitet. Den er utstyrt med fem hyllebrett og du kan stable opp rikelig med frukt, bær og sopp om gangen. Dessuten klarer den å produsere temperaturer helt opp til 85 grader, noe som gjør at den ikke bruker lang tid på å tørke maten.

Dehydratoren er også populær blant forbrukere og nyter kun gode omtaler blant kundeanmeldelsene vi har lest.

Bra pris

En annen ting som begeistret oss med denne er dens fantastisk gode pris. Her får du blant markedets aller rimeligste modeller, uten at det går utover kapasitet og effektivitet.

Det eneste du bør være oppmerksom på er at den ikke drives som en «ovn», men med vifte. Dette gjør at den ikke har like god allsidighet, og at den er mindre egnet til annet enn frukt, bær og sopp. Er ikke det så nøye for deg, vil vi absolutt anbefale denne modellen.

Egenskaper

 • Utstyrt med fem brett som kan stables oppå hverandre
 • Styres av en motor med vifte
 • Best til sopp og frukt
 • Meget bra pris

LES MER


3. Excalibur Dehydrator 9—Beste design

SJEKK PRISEN →

Er du på utkikk etter en estetisk dehydrator som gir et ekstra særpreg til ditt interiør, er dette et godt valg for deg. Her får du dehydratoren med best design. Det er imidlertid ikke bare dens utseende som imponerer, men også dens enorme kapasitet og rike utvalg av tilberedningsmåter.

Enorm kapasitet

En av de største fordelene med Excalibur 9 er at den er utstyrt med hele ni brett som utgjør totalt 140 kvadratdesimeter. Dette gjør at du har rikelig med plass hver gang du skal tørke eller dehydrere dine matvarer. En annen ting som er verdt å merke seg er at ovnen er svært anvendelig.

Her kan du lage alt fra kakedekorasjoner, yoghurt, frukt, grønnsaker, kjøtt eller hva enn du måtte foretrekke. Med andre ord, er det kun fantasien som setter grenser. Dessuten har den en timer på 26 timer, slik at du kan gjøre andre ting mens ovnen gjør jobben for deg.

Dette er i følge oss modellen med det desidert flotteste designet. Takket være den mørke og stilrene fargen, kommer denne garantert til å være et flott tilskudd til ditt hjem.

Kostbar toppmodell

Siden konstruksjonen på denne er noe annerledes enn alminnelige dehydratorer, tørker den horisontalt og vertikalt – noe som gir et ypperlig resultat. På grunn av dette er Excalibur 9 en av de beste toppmodellene, og dermed er prisen noe høyere.

Den er for øvrig verdt hver eneste krone dersom du ønsker et topp resultat fra din dehydrator. Vil du bare ha en prisgunstig modell til alminnelig tørking, er nok ikke dette modellen for deg.

Egenskaper

 • Toppkvalitets dehydrator som er prissatt deretter
 • Estetisk design
 • Enorm kapasitet
 • Størrelse: 42 x 31 x 48 cm

LES MER


4. Excalibur EXC10ELF—Premium

SJEKK PRISEN →

Denne premiumsmodellen har ikke bare størst kapasitet, men tørker også til et strålende resultat hver eneste gang. Med denne vil du enkelt kunne lage deilig tørkede snacks som fruktchips, grønnsakskjeks og müslibarer – og det samtidig som du beholder alle de sunne vitaminene og enzymene.

Energieffektiv

Denne dehydratoren skiller seg fra resten av markedet på flere områder. For det første har den desidert størst kapasitet, takket være de 10 brettene og størrelsen på 43 x 43 x 52 cm. I tillegg er den særdeles energieffektiv. Uansett hvor mye og hvor hyppig du bruker denne, vil det nesten ikke merkes på strømregningen din.

Andre ting som er verdt å merke seg, er at du enkelt kan justere temperaturen på ovnen i området 35 til 74 grader. Dette gir et godt utvalg av bruksområder, ettersom du både kan få høye nok temperaturer til tørking og lave nok temperaturer til å beholde de viktigste vitaminene i matvarene.

Ellers har den et moderne, men samtidig tidløst design som gjør at den passer inn i hvilket som helst rom.

Svindyr toppmodell

For å dra en kjapp konklusjon om denne modellen, er det bare å si at denne er den absolutt beste når det gjelder dehydrering og tørkeresultat. Den er imidlertid svindyr sammenlignet med resten av markedet, og dermed bedre egnet for restauranter eller spiseplasser som vil tilby tørkede matvarer.

Den fungerer absolutt godt også i private hjem, men vi mener at å bruke over 10.000 kroner for noe som ikke nødvendigvis skal brukes daglig er litt i overkant. Med mindre du trenger tørkede matvarer hver eneste dag, kan du nøye deg med en mer prisvennlig modell.

Egenskaper

 • Moderne, men samtidig tidløst design
 • Modell av ypperste kvalitet som leverer et strålende resultat
 • Utstyrt med hele 10 brett
 • Størrelse: 43 x 43 x 52 cm
 • Svindyr toppmodell

LES MER


5. Steba ED5—Beste på budsjett

SJEKK PRISEN →

Denne prisgunstige dehydratoren er perfekt om du skal ha markedets beste pris. I tillegg imponerer den med sine mange enkle bruksområder. Denne er også blant markedets aller mest populære modeller, og den scorer høyt i alle forbrukeranmeldelser verden over.

Populær bestselger

Steba har her utviklet en dehydrator som scorer skyhøyt blant forbrukere. Umiddelbart etter at den ble lansert, var den blant markedets mest kjøpte. Bakgrunnen ligger nok i dens rimelige prislapp, men også at den er svært pålitelig og alltid leverer gode resultater.

Dens kapasitet er også upåklagelig, ettersom den har fem brett og en størrelse på 28 x 26 x 33 cm. Dette gjør den noe mindre enn mange av de andre modellene på markedet, men den har fortsatt plass til masse tørkede matvarer om gangen.

Temperaturkontrollen er også enkel å forholde seg til, og du kan variere temperaturen mellom 40-70 grader. Dette gjør at du får flere tilberedningsmuligheter, som for eksempel egne chips eller tørkede krydder.

Brukbar kapasitet

Alt i alt er det mye bra ved denne dehydratoren, men det er utvilsomt prisen som er aller best. Det er ingen som koster mindre, men den er likevel meget god. Vi tror derfor denne passer godt til enhver – men spesielt til deg som handler på budsjett.

Er du på jakt etter mer estetikk eller høyere effektivitet, burde du nok se etter andre alternativer enn denne.

Egenskaper

 • Dehydrator til markedets beste pris
 • Brukbar kapasitet, ettersom den har fem hyller
 • Brukervennlig
 • Størrelse: 33 x 26 x 28 cm

LES MER


6. Princess Dehydrator tørkeovn—Mye for pengene

SJEKK PRISEN →

Med denne tørkeovnen fra Princess konserverer du mat på en aldeles smart og effektiv måte – og det på en enkel måte. I tillegg kommer den med en rekke praktiske funksjoner, og det til en meget gunstig pris. Her får du svært mye for pengene!

Rikelig med tilbehør

Denne er perfekt til deg som vil tørke ulike typer mat for å beholde både smak og vitaminer, ettersom den har 6 ulike nivåer, samt at du selv styrer hvor lenge du vil tørke maten. Dessuten justeres den enkelt mellom 40 og 70 grader, noe som gjør at du kan tørke alle slags matvarer.

Det som imidlertid imponerer oss aller mest med denne er at den blant annet har avtakbare plater og lokk, justerbart termostat, antiskli-føtter og strømindikeringslamper. Det er med andre ord rikelig med tilbehør og funksjoner, og det er svært få modeller som kan vise til det samme.

Selve effekten er også nokså bra, ettersom den produserer opptil 350 watt – og det uten å bruke mye strøm. Det betyr at hyppig bruk ikke vil koste deg stort ekstra på strømregningene dine.

Populær modell

Tilbakemeldingene fra andre forbrukere virker også stort sett bare å være positive. Vi anser denne derfor som en meget populær modell, som også har skåret høyt på andre tester som dette.

Vi har stor forståelse for dens popularitet, og da særlig på grunn av hvor mye man får for pengene. Det er nesten litt overraskende at den har så mange gode funksjoner og ikke koster mer enn den gjør – dermed mener vi at denne gir mest for pengene blant dehydratorne i testen.

Egenskaper

 • Mange praktiske funksjoner
 • Utstyrt med 6 brett
 • Nokså effektiv dehydrator
 • Energieffektiv

LES MER


Hva kjennetegner en god dehydrator?

 • Temperaturområde: Et større temperaturområde tillater mer kontrollert dehydrering. De fleste av valgene våre går under 40 grader, noe som er ideelt for delikate gjenstander som urter, og opptil 80 grader eller høyere for å lage rykk. Vi liker vanligvis når intervallene er små og veldig spesifikke, men husk at intervaller kan være vanskelig å programmere.
 • Tidtaker: De mest grunnleggende dehydratorene slås på når de er koblet til og av når de er koblet fra, men de vanligste (og våre favoritter) har tidtakere som slår av dehydratoren når du er ferdig. De fleste kan programmeres i intervaller på en time, og en tidtaker er praktisk for dehydrering over natten eller når du ikke er hjemme, uten risiko for tørking.
 • Størrelse:Dehydratorer med et lite fotavtrykk og en rektangulær form skaper et mer brukbart dehydreringsområde. Noen runde modeller har et hull i midten av hvert brett, noe som reduserer dehydreringsområdet. Brett øker det brukbare dehydreringsområdet uten å øke fotavtrykket, og ettersom maten krymper når den tørker, er mer loddrett plass viktig for å gi nok plass.
 • Resultat:Når du dehydrerer en mengde mat vil du sørge for at maskinen tørker alt jevnt. For å sikre denne konsistensen bør du se etter en modell med flere skuffer, slik at du kan plassere maten så jevnt som mulig. Her kan du også se på wattstyrken. En høyere wattstyrke produserer mer energi og gir dermed et jevnere resultat.

Hvorfor velge en dehydrator?

 • En dehydrator lar deg tilberede din egen mat helt uten bruk av tilsetningsstoffer.
 • Den forlenger levetiden på maten din.
 • En dehydrator bevarer de viktigste vitaminene og enzymene.
 • Smaken er også meget god av tørket mat.
 • En dehydrator er betydelig mer energieffektiv enn en ovn.

Hvordan fungerer en dehydrator?

Matdehydratorer inneholder et varmeelement som produserer lave nivåer av varme og en vifte som holder den varme luften i sirkulasjon. Biter av mat legges på tørkestativ som er perforert slik at den varme luften kan sirkulere 360 grader rundt hver matbit.

Varmen i en dehydrator overstiger vanligvis ikke 80 grader, noe som bare er varm nok til å fordampe fuktigheten fra maten uten å koke eller brenne den. Den nøyaktige temperaturen du bør bruke og lengden på tørketiden avhenger av hvilken type mat du tørker. Bruk en oppskriftsbok eller bruksanvisningen som følger med dehydratoren din som en startguide.

Hvor lenge kan jeg beholde dehydrert mat?

Det kommer veldig an på, men som regel kan du oppbevare tørket mat i opptil ett år. Den nøyaktige lagringsperioden avhenger av noen faktorer, inkludert hvor mye fuktighet som er igjen i det ferdige produktet og lagringsmetoden.

Tørket frukt, grønnsaker og fruktlær er seige fordi de fortsatt har litt fuktighet. De bør lagres på den kortere enden av skalaen, ettersom denne fuktigheten kan være grobunn for bakterievekst. Generelt vil tørket mat oppbevart ved lavere temperaturer vare lenger enn det som oppbevares ved romtemperatur eller i varmere klima. Du kan oppbevare tørket rykk og snacks i kjøleskapet eller fryseren for å forlenge holdbarheten. Vakumforsegling vil også hjelpe tørket mat å vare lenger.

Hvordan lagre dehydrert mat?

Dehydrert mat som du spiser med en gang bør lagres i lufttette beholdere. For å lagre tørket mat i lengre perioder er fryseposer i plast eller vakumforseglede poser eller krukker det beste alternativet.

Når du pakker tørket mat for langvarig lagring, anbefales det å kun legge så mye mat som du vil bruke på en gang eller så mye som er nødvendig for en gitt oppskrift, i hver pakke. Hvis du oppbevarer mer enn du kan bruke i en pakke reduseres holdbarheten, ettersom åpning og lukking av pakningen flere ganger øker eksponeringen for oksygen, noe som fremmer ødeleggelse.

Kan jeg tørke/dehydrere mat i ovnen?

Ja, en standard ovn eller til og med en brødrister kan brukes til å dehydrere matvarer. Men hvis du ikke er komfortabel med å la en ovn kjøre i flere timer eller til og med over natten, er denne metoden kanskje ikke det beste alternativet.

Noen ovner og brødristere kan ha en forhåndsinnstilling for dehydrering. Hvis din ikke har dette, kan du fortsatt tørke mat ved å sette ovnen på lavest mulig temperaturinnstilling. Plasser matvarene på bakepapirkledd bakepapir i ovnen, åpne ovnsdøren litt for å hjelpe fuktighet til å slippe ut og fordampe, og sørg for å sjekke maten din med jevne mellomrom.

Testkriterier

Vi har vurdert følgende når vi testet dehydratorene:

 • Kapasitet i forhold til størrelsen: Hvordan var utformingen og hvor mye var det plass til i forhold til størrelsen? Det er en kjempefordel dersom man får plass til mye om gangen, uten at selve dehydratoren opptok for mye plass.
 • Resultat: Hvordan ble smaken og resultatet? Ble matvarene skikkelig tørket?
 • Effektivitet: Hvor lang tid brukte de ulike modellene på å tørke til et tilfredsstillende resultat?
 • Pris: Hvordan er prisen i forhold til resten av egenskapene?