fbpx

Dehydrator test: De 6 beste på markedet i 2023

En dehydrator er ikke bare en effektiv måte å konservere mat på. Det er også en ypperlig måte å lage et bredt utvalg av spennende matretter på. Den fungerer som en liten ovn hvor du tørker alle slags matvarer, som for eksempel sopp, bær, druer eller annen frukt.

I dag består markedet av utallige dehydratorer, og vi ønsker å forenkle oppgaven med å finne modellen som passer deg best. Vi har derfor i denne dehydrator testen sammenlignet de 6 beste dehydratorne på dagens marked. Vurderingen er basert på spesifikasjoner, andre tester og omtaler.

Etter grundige analyser kom vi frem til at Graef GRDA508 er den soleklare testvinneren. Her får du en rekke fordeler, og det til en meget overkommelig pris. Beste design får du derimot med Excalibur Dehydrator 9.

Dehydrator test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Graef GRDA508
Denne enestående dehydratoren er vår favoritt og soleklare testvinner. Her får du en meget effektiv modell til en svært overkommelig pris, og det er ingen som gir bedre helhet enn denne.
SJEKK PRISEN →
Steba ED6 Dehydrator
Steba ED6 Dehydrator er en førsteklasses dehydrator i metall som gir rask og effektiv tørking. Med 6 rustfrie stål innsatser og en justerbar temperaturkontroll på 30-70 grader, har den nok plass og fleksibilitet til å tørke ulike typer mat. Timeren kan justeres fra 1-24 timer for optimal dehydrering.
SJEKK PRISEN →
Graef Dehydrator DA 506
Graef DA 506 er den perfekte dehydratoren for de som trenger et stort tørkeareal. Med 6 plater i BPA-fri plastikk og et tørkeareal på 0,65m², kan du enkelt lage fruktchips og tørke ulike matvarer. Den justerbare temperaturen og timeren gir deg full kontroll over tørkeprosessen.
SJEKK PRISEN →
Excalibur Dehydrator 9
Med denne modellen f[r du det flotteste designet. Dehydratoren til Excalibur kommer garantert til å bli et flott tilskudd til ditt hjem.
SJEKK PRISEN →
Steba ED5
Handler du på budsjett eller ser etter en prisgunstig modell, er dette utvilsomt dehydratoren du burde gå for.
SJEKK PRISEN →
Princess Dehydrator tørkeovn
Takket være en rekke funksjoner og rikelig med tilbehør, er dette dehydratoren som gir mest for pengene. Dessuten er den blant markedets aller mest populære modeller. 
SJEKK PRISEN →

1. Graef GRDA508—Testvinner

Dehydrator test: Denne er best i test

SJEKK PRISEN →

Denne klokkeklare testvinneren skiller seg fra resten av markedet – og det av flere grunner! For det første har den et smart og kompakt design, i tillegg til at den tørker og dehydrer alle slags matvarer. Det aller beste, er derimot at den er superrask!

Kompakt og smart design

Takket være sitt kompakte design på 29 x 33 x 48 cm, kan denne nokså enkelt oppbevares hvor enn du måtte ønske. Sammenlignet med andre modeller er den betraktelig mindre i størrelsen, uten at det går utover dens kapasitet. Siden den er utstyrt med hele åtte hyller får du plass til rikelig med mat om gangen.

Dessuten er ovnen meget allsidig. Her kan du tørke, dehydrere og tilberede alt fra frukt, grønnsaker, urter, yoghurt, fisk og andre godbiter. Dette vil ikke bare forlenge holdbarheten, men bidrar også til å gi spennende og nye smaker, samt at det bevarer de sunne vitaminene på en bedre måte.

Til slutt må det også nevnes hvor utrolig effektiv maskinen er. Her vil det ikke ta lang tid før maskinen er ferdig med sitt og du kan nyte deilig tørket frukt ved siden av kaffekoppen etter søndagsmiddagen.

Brukervennlig

Ovnen er også aldeles brukervennlig. Her er alle programmer «rett frem», noe som betyr at det ikke er noen risiko for å trykke seg bort i kompliserte funksjoner. Alt står tydelig forklart, og den er ellers enkel å anvende.

Heller ikke prisen er den verste, og alt i alt er dette i følge oss dehydratoren som gir den beste helheten. Derfor tror vi denne er passet til enhver, uansett behov, og vi kan nærmest garantere at dette er et kjøp du vil bli fornøyd med.

Egenskaper:

 • Størrelse: 29 x 33 x 48 cm
 • Vekt: 6,4 kg
 • Rask og krever lite strøm
 • Allsidig maskin som håndterer alle slags matvarer

LES MER

2. Steba ED6 Dehydrator – Høy effekt

Steba ED6 Dehydrator

SJEKK PRISEN →

Steba ED6 er utstyrt med 6 rustfrie stål innsatser som gir deg rikelig med plass til å tørke frukt, grønnsaker, lage egne chips eller tørke krydder. Uansett hva du ønsker å tørke, gir denne dehydratoren deg den nødvendige kapasiteten. Du kan enkelt kontrollere temperaturen i området 30-70 grader, slik at du kan tilpasse tørkeprosessen til ulike typer mat.

En av de imponerende funksjonene ved Steba ED6 Dehydrator er den justerbare timeren. Du kan enkelt angi ønsket tid for tørking, fra 1 til 24 timer, avhengig av hva du tørker. Denne fleksibiliteten gir deg full kontroll over prosessen og sikrer at maten tørkes akkurat slik du ønsker det.

Med sin 800 watts effekt er Steba ED6 Dehydrator kraftig og effektiv. Den sørger for rask og pålitelig dehydrering, slik at du kan nyte resultatene på kort tid. Du trenger ikke å bekymre deg for kompromiss når det gjelder kvalitet og hastighet med denne førsteklasses dehydratoren.

Hvis du er på jakt etter en dehydrator som gir deg muligheten til å komme raskt i gang og dehydrere maten din effektivt, er Steba ED6 Dehydrator det ideelle valget. Med sin imponerende effekt og premium design i metall, vil den ikke bare imponere deg med sine funksjoner, men også med sin holdbarhet. Ta kontroll over dehydreringsprosessen og oppdag mulighetene med Steba ED6 Dehydrator.

Oppsummert

 • 6 rustfrie stål innsatser gir god plass
 • Justerbar temperaturkontroll og timer for optimal bruk
 • Kraftig 800 watts effekt
 • Premium dehydrator for rask og effektiv tørking

LES MER

3. Graef Dehydrator DA 506 – Stort tørkeareal

Graef Dehydrator DA 506

SJEKK PRISEN →

Graef DA 506 er utstyrt med hele 6 plater laget av BPA-fri plast. Dette gir deg et stort tørkeareal på 0,65m², som gir deg god plass til å dehydrere større mengder mat. Enten du ønsker å tørke frukt, grønnsaker eller andre ingredienser, vil dette romslige tørkearealet imøtekomme dine behov.

En av de praktiske funksjonene ved Graef DA 506 er den justerbare temperaturen. Du kan velge en passende temperatur mellom 30°C og 70°C, avhengig av hva du tørker. Dette gir deg full kontroll over tørkeprosessen og sikrer at maten tørkes ved den optimale temperaturen.

Med den praktiske timeren kan du også sette ønsket tørketid, opptil 40 timer. Dette gjør det enkelt å la dehydratoren gjøre jobben mens du tar vare på andre oppgaver. Den medfølgende manualen inneholder veiledende temperatur- og timerforslag for ulike råvarer, slik at du kan oppnå de beste resultatene.

Graef DA 506 er virkelig det nye innen kjøkkenutstyr. Med denne dehydratoren kan du lage dine egne fruktchips, tørke ulike matvarer og utforske spennende dehydreringsmuligheter. Med 6 plater i BPA-fri plast og et tørkeareal på 0,65m², er denne dehydratoren perfekt for de som trenger større kapasitet. Opplev kraften og effektiviteten til Graef DA 506 og ta dehydreringen din til neste nivå.

630 watt effekt sørger for rask og pålitelig dehydrering, slik at du kan nyte resultatene på kort tid.

Oppsummert

 • Stort tørkeareal med 6 plastplater
 • Justerbar temperatur og praktisk timerfunksjon
 • Perfekt for å lage fruktchips og tørke matvarer
 • 630 watt effekt for rask dehydrering

LES MER


4. Excalibur Dehydrator 9—Beste design

SJEKK PRISEN →

Er du på utkikk etter en estetisk dehydrator som gir et ekstra særpreg til ditt interiør, er dette et godt valg for deg. Her får du dehydratoren med best design. Det er imidlertid ikke bare dens utseende som imponerer, men også dens enorme kapasitet og rike utvalg av tilberedningsmåter.

Enorm kapasitet

En av de største fordelene med Excalibur 9 er at den er utstyrt med hele ni brett som utgjør totalt 140 kvadratdesimeter. Dette gjør at du har rikelig med plass hver gang du skal tørke eller dehydrere dine matvarer. En annen ting som er verdt å merke seg er at ovnen er svært anvendelig.

Her kan du lage alt fra kakedekorasjoner, yoghurt, frukt, grønnsaker, kjøtt eller hva enn du måtte foretrekke. Med andre ord, er det kun fantasien som setter grenser. Dessuten har den en timer på 26 timer, slik at du kan gjøre andre ting mens ovnen gjør jobben for deg.

Dette er i følge oss modellen med det desidert flotteste designet. Takket være den mørke og stilrene fargen, kommer denne garantert til å være et flott tilskudd til ditt hjem.

Kostbar toppmodell

Siden konstruksjonen på denne er noe annerledes enn alminnelige dehydratorer, tørker den horisontalt og vertikalt – noe som gir et ypperlig resultat. På grunn av dette er Excalibur 9 en av de beste toppmodellene, og dermed er prisen noe høyere.

Den er for øvrig verdt hver eneste krone dersom du ønsker et topp resultat fra din dehydrator. Vil du bare ha en prisgunstig modell til alminnelig tørking, er nok ikke dette modellen for deg.

Egenskaper

 • Toppkvalitets dehydrator som er prissatt deretter
 • Estetisk design
 • Enorm kapasitet
 • Størrelse: 42 x 31 x 48 cm

LES MER


5. Steba ED5—Beste på budsjett

SJEKK PRISEN →

Denne prisgunstige dehydratoren er perfekt om du skal ha markedets beste pris. I tillegg imponerer den med sine mange enkle bruksområder. Denne er også blant markedets aller mest populære modeller, og den scorer høyt i alle forbrukeranmeldelser verden over.

Populær bestselger

Steba har her utviklet en dehydrator som scorer skyhøyt blant forbrukere. Umiddelbart etter at den ble lansert, var den blant markedets mest kjøpte. Bakgrunnen ligger nok i dens rimelige prislapp, men også at den er svært pålitelig og alltid leverer gode resultater.

Dens kapasitet er også upåklagelig, ettersom den har fem brett og en størrelse på 28 x 26 x 33 cm. Dette gjør den noe mindre enn mange av de andre modellene på markedet, men den har fortsatt plass til masse tørkede matvarer om gangen.

Temperaturkontrollen er også enkel å forholde seg til, og du kan variere temperaturen mellom 40-70 grader. Dette gjør at du får flere tilberedningsmuligheter, som for eksempel egne chips eller tørkede krydder.

Brukbar kapasitet

Alt i alt er det mye bra ved denne dehydratoren, men det er utvilsomt prisen som er aller best. Det er ingen som koster mindre, men den er likevel meget god. Vi tror derfor denne passer godt til enhver – men spesielt til deg som handler på budsjett.

Er du på jakt etter mer estetikk eller høyere effektivitet, burde du nok se etter andre alternativer enn denne.

Egenskaper

 • Dehydrator til markedets beste pris
 • Brukbar kapasitet, ettersom den har fem hyller
 • Brukervennlig
 • Størrelse: 33 x 26 x 28 cm

LES MER


6. Princess Dehydrator tørkeovn—Mye for pengene

SJEKK PRISEN →

Med denne tørkeovnen fra Princess konserverer du mat på en aldeles smart og effektiv måte – og det på en enkel måte. I tillegg kommer den med en rekke praktiske funksjoner, og det til en meget gunstig pris. Her får du svært mye for pengene!

Rikelig med tilbehør

Denne er perfekt til deg som vil tørke ulike typer mat for å beholde både smak og vitaminer, ettersom den har 6 ulike nivåer, samt at du selv styrer hvor lenge du vil tørke maten. Dessuten justeres den enkelt mellom 40 og 70 grader, noe som gjør at du kan tørke alle slags matvarer.

Det som imidlertid imponerer oss aller mest med denne er at den blant annet har avtakbare plater og lokk, justerbart termostat, antiskli-føtter og strømindikeringslamper. Det er med andre ord rikelig med tilbehør og funksjoner, og det er svært få modeller som kan vise til det samme.

Selve effekten er også nokså bra, ettersom den produserer opptil 350 watt – og det uten å bruke mye strøm. Det betyr at hyppig bruk ikke vil koste deg stort ekstra på strømregningene dine.

Populær modell

Tilbakemeldingene fra andre forbrukere virker også stort sett bare å være positive. Vi anser denne derfor som en meget populær modell, som også har skåret høyt på andre tester som dette.

Vi har stor forståelse for dens popularitet, og da særlig på grunn av hvor mye man får for pengene. Det er nesten litt overraskende at den har så mange gode funksjoner og ikke koster mer enn den gjør – dermed mener vi at denne gir mest for pengene blant dehydratorne i testen.

Egenskaper

 • Mange praktiske funksjoner
 • Utstyrt med 6 brett
 • Nokså effektiv dehydrator
 • Energieffektiv

LES MER


Hva kjennetegner en god dehydrator?

Temperaturområde: Et større temperaturområde tillater mer kontrollert dehydrering. De fleste av valgene våre går under 40 grader, noe som er ideelt for delikate gjenstander som urter, og opptil 80 grader eller høyere for å lage rykk. Vi liker vanligvis når intervallene er små og veldig spesifikke, men husk at intervaller kan være vanskelig å programmere.

Tidtaker: De mest grunnleggende dehydratorene slås på når de er koblet til og av når de er koblet fra, men de vanligste (og våre favoritter) har tidtakere som slår av dehydratoren når du er ferdig. De fleste kan programmeres i intervaller på en time, og en tidtaker er praktisk for dehydrering over natten eller når du ikke er hjemme, uten risiko for tørking.

Størrelse:Dehydratorer med et lite fotavtrykk og en rektangulær form skaper et mer brukbart dehydreringsområde. Noen runde modeller har et hull i midten av hvert brett, noe som reduserer dehydreringsområdet. Brett øker det brukbare dehydreringsområdet uten å øke fotavtrykket, og ettersom maten krymper når den tørker, er mer loddrett plass viktig for å gi nok plass.

Resultat:Når du dehydrerer en mengde mat vil du sørge for at maskinen tørker alt jevnt. For å sikre denne konsistensen bør du se etter en modell med flere skuffer, slik at du kan plassere maten så jevnt som mulig. Her kan du også se på wattstyrken. En høyere wattstyrke produserer mer energi og gir dermed et jevnere resultat.

Hvorfor velge en dehydrator?

 • En dehydrator lar deg tilberede din egen mat helt uten bruk av tilsetningsstoffer.
 • Den forlenger levetiden på maten din.
 • En dehydrator bevarer de viktigste vitaminene og enzymene.
 • Smaken er også meget god av tørket mat.
 • En dehydrator er betydelig mer energieffektiv enn en ovn.

Hvordan fungerer en dehydrator?

Matdehydratorer inneholder et varmeelement som produserer lave nivåer av varme og en vifte som holder den varme luften i sirkulasjon. Biter av mat legges på tørkestativ som er perforert slik at den varme luften kan sirkulere 360 grader rundt hver matbit.

Varmen i en dehydrator overstiger vanligvis ikke 80 grader, noe som bare er varm nok til å fordampe fuktigheten fra maten uten å koke eller brenne den. Den nøyaktige temperaturen du bør bruke og lengden på tørketiden avhenger av hvilken type mat du tørker. Bruk en oppskriftsbok eller bruksanvisningen som følger med dehydratoren din som en startguide.

Hvor lenge kan jeg beholde dehydrert mat?

Det kommer veldig an på, men som regel kan du oppbevare tørket mat i opptil ett år. Den nøyaktige lagringsperioden avhenger av noen faktorer, inkludert hvor mye fuktighet som er igjen i det ferdige produktet og lagringsmetoden.

Tørket frukt, grønnsaker og fruktlær er seige fordi de fortsatt har litt fuktighet. De bør lagres på den kortere enden av skalaen, ettersom denne fuktigheten kan være grobunn for bakterievekst. Generelt vil tørket mat oppbevart ved lavere temperaturer vare lenger enn det som oppbevares ved romtemperatur eller i varmere klima. Du kan oppbevare tørket rykk og snacks i kjøleskapet eller fryseren for å forlenge holdbarheten. Vakumforsegling vil også hjelpe tørket mat å vare lenger.

Hvordan lagre dehydrert mat?

Dehydrert mat som du spiser med en gang bør lagres i lufttette beholdere. For å lagre tørket mat i lengre perioder er fryseposer i plast eller vakumforseglede poser eller krukker det beste alternativet.

Når du pakker tørket mat for langvarig lagring, anbefales det å kun legge så mye mat som du vil bruke på en gang eller så mye som er nødvendig for en gitt oppskrift, i hver pakke. Hvis du oppbevarer mer enn du kan bruke i en pakke reduseres holdbarheten, ettersom åpning og lukking av pakningen flere ganger øker eksponeringen for oksygen, noe som fremmer ødeleggelse.

Kan jeg tørke/dehydrere mat i ovnen?

Ja, en standard ovn eller til og med en brødrister kan brukes til å dehydrere matvarer. Men hvis du ikke er komfortabel med å la en ovn kjøre i flere timer eller til og med over natten, er denne metoden kanskje ikke det beste alternativet.

Noen ovner og brødristere kan ha en forhåndsinnstilling for dehydrering. Hvis din ikke har dette, kan du fortsatt tørke mat ved å sette ovnen på lavest mulig temperaturinnstilling. Plasser matvarene på bakepapirkledd bakepapir i ovnen, åpne ovnsdøren litt for å hjelpe fuktighet til å slippe ut og fordampe, og sørg for å sjekke maten din med jevne mellomrom.

Dehydrator test

Testkriterier

Vi har vurdert følgende når vi testet dehydratorene:

 • Kapasitet i forhold til størrelsen: Hvordan var utformingen og hvor mye var det plass til i forhold til størrelsen? Det er en kjempefordel dersom man får plass til mye om gangen, uten at selve dehydratoren opptok for mye plass.
 • Resultat: Hvordan ble smaken og resultatet? Ble matvarene skikkelig tørket?
 • Effektivitet: Hvor lang tid brukte de ulike modellene på å tørke til et tilfredsstillende resultat?
 • Pris: Hvordan er prisen i forhold til resten av egenskapene?