fbpx

Dashbordkamera test: Disse 5 er best i test (2023)

Et dashbordkamera er et kamera som festes på frontruten i bilen. Det dokumenterer alt som skjer mens du sitter bak rattet og gjør derfor bilturen tryggere. Det fanger opp uforutsette hendelser og uhell, noe som kan være svært nyttig særlig om dette skulle oppstå tvil om situasjoner. I tillegg kan det være et uvurderlig verktøy skulle morsomme hendelser oppstå.

I vår dashbordkamera test finner du bare ikke de beste bilkameraene på markedet, men også en oversiktlig guide som hjelper deg å velge riktig modell for dine behov. Vi forklarer dessuten hvordan de ulike kameraene fungerer, hvilke funksjoner dem har, og ikke minst fordeler og ulemper.

Kameraet som kom best ut i vår test var den prisvennlige modellen TEST WINNER. Dette kompakte bilkameraet har en rekke fordeler som automatisk oppstart, vidvinkel, full HD oppløsning og innebygd mikrofon for lydinnspilling. Ønsker du å koste på deg litt ekstra for markedets fremste toppmodell? Da er det Blackvue DR750X-LTE vi anbefaler.

Merk at testen er basert på innhenting av informasjon fra troverdige kilder og beskrivelser. Vi har altså ikke testet produktene vi skriver om.

Dashbordkamera test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
MOVO 70MAI
Movo Dashbordkamera er et av markedets fremste bestselgere og det med god grunn. Det er proppfull av praktiske egenskaper som automatisk oppstart ved uhell, filmer i full HD med både nattsyn og vidvinkel, og ikke minst enkel stemmestyring. Her får du mye for pengene!
SJEKK PRISEN →
RoxCore Bilkamera
RoxCore dashbordkamera beskrives som et brukervennlig og pålitelig bilkamera med flere gode egenskaper. Det som dog imponerer aller mest er den sensasjonelt lave prisen. Her får du dermed modellen som er best på pris. Handler du på budsjett eller er det ingen tvil om at det er dette dashbordkameraet du burde gå for.
SJEKK PRISEN →
Blackvue DR590X-LTE
Dette bilkameraet er meget populært blant forbrukerne og da særlig på grunn av dets unike SONY STARVIS-sensor. Det gir formidabel bildekvalitet under alle lysforhold, selv når det er mørkt. Prisen er heller ikke den verste, i alle fall med tanke på at det er kategorisert som en av markedets fremste «toppmodeller». Du får derfor mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Garmin Dash Cam 56
Garmin Dash Cam 56 er et kompakt og kraftig bilkamera som automatisk starter og spiller inn når bilen startes. Den føyer seg inn under den lange rekken av pålitelige produkter fra den kjente merkevaren Garmin. Kameraet spiller inn film i opptil 1440p (30 FPS, HDR) med vidvinkel (140°), og tar også stillbilder (3,7 MP).
SJEKK PRISEN →
Blackvue DR750X-LTE
Dette bilkameraet er meget populært blant forbrukerne og da særlig på grunn av dets unike SONY STARVIS-sensor. Det gir formidabel bildekvalitet under alle lysforhold, selv når det er mørkt. Prisen er heller ikke den verste, i alle fall med tanke på at det er kategorisert som en av markedets fremste «toppmodeller». Du får derfor mye for pengene.
SJEKK PRISEN →

1. MOVO 70MAI — Best i test

Movo 70MAI

SJEKK PRISEN →

Movo Dashbordkamera er et av markedets fremste bestselgere og det med god grunn. Det er proppfull av praktiske egenskaper som automatisk oppstart ved uhell, filmer i full HD med både nattsyn og vidvinkel, og ikke minst enkel stemmestyring. En annen ting som begeistrer med dette dashkameraet er at det er prisvennlig. Her får du svært mye for pengene.

Movo dashcam er skreddersydd for alle som ønsker et pålitelig kamera i sin bil. Det fanger garantert opp hver minste lille detalj i trafikken, som ikke bare er en fordel når det oppstår uhell, men også om du ønsker å ivareta de mest bemerkelsesverdige øyeblikkene.

Kameraet klarer nemlig å filme i full HD-oppløsning, samt at det er utstyrt med både vidvinkel og nattsyn. Det gjør at alle blindsoner elimineres, selv når det er mørkt. Kameraet filmer i tillegg til en enestående presisjon helt uten hakking.

Andre ting som imponerer med Movo dashcam er at det kan styres med stemmen og i app. Dette gir en brukervennlighet helt utenom det vanlige, men viktigst av alt gjør det all ferdsel tryggere. Istedenfor å måtte fysisk trykke på kameraet for å styre det, kan du enkelt bruke stemmen og på den måten ha fullt fokus på det som skjer på veien.  

I tillegg til det er Movo utstyrt med meget sensitive sensorer som starter kameraet ved uhell. Dette gjelder attpåtil når bilen står parkert, hvilket er svært fordelaktig. Takket være Movo får du en slutt på de frustrerende øyeblikkene hvor personer dulter bort i bilen på parkeringsplassen og legger igjen merker og riper i lakken, for å så stikke av. Movo filmer umiddelbart ved kontakt, slik at du vet hvem du kan sende eventuelle verkstedsregninger til.

Avslutningsvis ønsker vi også å trekke frem den gode prisen. Movo er på langt nær det billigste dashkameraet, men heller langt fra den dyreste. Vi konkluderer da, på grunn av kombinasjonen god pris og alle praktiske egenskaper, at dette er dashkameraet som gir mest for pengene – og nettopp derfor er det vår testvinner.

Oppsummert

 • Full HD med vidvinkel og nattsyn
 • Stemme- og appstyring
 • Starter automatisk ved uhell, selv når bilen er parkert

LES MER

2. RoxCore Bilkamera — Best på pris

Roxcore Bilkamera

SJEKK PRISEN →

RoxCore dashbordkamera beskrives som et brukervennlig og pålitelig bilkamera med flere gode egenskaper. Det som dog imponerer aller mest er den sensasjonelt lave prisen. Her får du dermed modellen som er best på pris. Handler du på budsjett er der heller ingen tvil om at det er dette dashbordkameraet du burde gå for.

Selv om det er prisen som imponerer mest, betyr det ikke at RoxCore gjør seg bort på andre områder. Kameraet har nemlig flere gode egenskaper som full HD-oppløsning (1080p), tar stillbilder på opptil 12 MP, samt at det har vidvinkellinse på 140 grader. Dette gjør at alle hendelser fanges opp med den største nøyaktighet.

Dessuten starter det av seg selv takket være den innebygde G-kraftsensoren. Det vil si at kameraet merker bevegelser og skrur seg på automatisk så fort bilen rører på seg. Dette gjør at alle ulykker, og til og med parkeringsskader, fanges opp.

RoxCore er videre lettbetjent ved hjelp av knapper og en skjerm på 3 tommer. Det har i tillegg innebygd mikrofon og høyttaler, samt at de festes enkelt i ruten ved hjelp av den medfølgende sugekoppen.

Oppsummert

 • Testens billigste dashbordkamera
 • Filmer ved parkeringsskader
 • Filmer i HD og er utstyrt med vidvinkellinse

LES MER

3. Blackvue DR590X-LTE — Mye for pengene

Blackvue DR590X

SJEKK PRISEN →

Dette bilkameraet er meget populært blant forbrukerne og da særlig på grunn av den unike SONY STARVIS-sensoren. Det gir formidabel bildekvalitet under alle lysforhold, selv når det er mørkt. Prisen er heller ikke den verste, i alle fall med tanke på at det er kategorisert som en av markedets fremste «toppmodeller». Du får derfor mye for pengene om du investerer i dette dashbordkameraet.

Blackvue DR590X-LTE 1CH er et bilkamera som automatisk starter og begynner å spille inn når bilen startes, så lenge kameraet er koblet til bilens 12 V-uttak. Full HD Sony STARVIS-sensor gir best mulig bildekvalitet i alle lysforhold. Her er innebygd wifi for å vise og laste ned videoer enkelt med BlackVue-appen, samt støtte for GPS og LTE-modul for skylagring.

Dette er en oppgradert versjon av tidligere versjoner. Det som er nytt er at kameraet har HD oppløsning med tilkobling til skylagring, Wifi, Native Parking Mode, innebygd støtte- og bevegelsesoppdagelse, og optimert filhåndtering.

Sagt med andre ord, er det en funksjonsrik modell med flere hendige egenskaper. Det er også svært brukervennlig, ettersom det styres enkelt med app, der også kameraet har uvurderlig bildegjengivelse. Alt i alt fremstår dette som et meget godt kjøp, spesielt fordi det gir mye for pengene.

Oppsummert

 • Toppmodell med overkommelig pris
 • Full HD og optimal bildegjengivelse under alle lysforhold
 • Starter automatisk

LES MER

4. Garmin Dash Cam 56 – Et god tilbud

Garmin Dash Cam 56 Bilkamera

SJEKK PRISEN →

Garmin Dash Cam 56 er et kompakt og kraftig bilkamera som automatisk starter og spiller inn når bilen startes. Den føyer seg inn under den lange rekken av pålitelige produkter fra den kjente merkevaren Garmin. Kameraet spiller inn film i opptil 1440p (30 FPS, HDR) med vidvinkel (140°), og tar også stillbilder (3,7 MP). Dette gjør kameraet meget pålitelig. Alle vinkler og hendelser fanges med den største presisjon.

Garmin er videre utstyrt med wifi for bruk med app, både iOS og Android, der innstillingene kan endres og innspilt materiale vise. Ikke nok med det, dette kameraet varsler om frontkollisjoner og kjørefeltsbytte, slik at du kan kjøre med trygghet.

Videre har det også et varsel som forteller når det nærmer seg fartskameraer, men merk at det kun gjelder for enkelte områder. Du kan også enkelt styre kameraet med tale eller med knappene på det oversiktlige displayet på 2 tommer. Det har i tillegg innebygd GPS, som gjør at hastighet og sted kan logges og lagres i det innspilte materialet.

Kameraet starter av seg selv via innebygd G-sensor (registrerer bevegelse), slik at det begynner å filme skulle det oppstå uhell selv når du står parkert og ikke er i bilen. Det monteres problemfritt med den innebygde sugekoppen for frontruten, og det krever Micro-SD-kort for å fungere.

Oppsummert

 • Dashbordkamera som styres ved hjelp tale
 • GPS og wifi overføring til mobilen
 • Filmer i HDR oppløsing 1440p

LES MER

5. Blackvue DR750X-LTE — Premium

Blackvue DR750X

SJEKK PRISEN →

Dette premiumkameraet er ypperlig om du ikke nøyer deg med annet enn det beste av det beste. Blakvue er nemlig den fremste toppmodellen på markedet, på grunn av alle de unike egenskapene. Det har fantastisk bildekvalitet, innebygd GPS, kan lagre materiale i skytjeneesten LTE-modul, samt at er utstyrt med Native Parking Mode. Et bedre bilkamera skal du lete lenge etter.

Med kameraets innebygde wifi kan du koble deg til din BlackVue med en smarttelefon eller et nettbrett. Ved hjelp av wifi kan BlackVue også kobles til BlackVue Cloud via valgfri hjemmeruter eller mobilt wifi-hotspot. En innebygd GPS gjør at bilens posisjon visualiseres på kart under videoavspilling.

Bilkameraet bytter automatisk til parkeringsmodus når kjøretøyets tenning slås av. Spenningsavslåing og timer kan stilles inn i BlackVue-appen. DR750X-serien er også kompatibel med alle BlackVue-parkeringspakker og -batterier. Kameraet har også innebygd 3-aksers akselerasjonssensor og bevegelsessensor, slik at det begynner å spille inn ved f.eks. parkeringsskader.

Prisen på kameraet er kanskje noe høy, det er testens dyreste, men samtidig er det få som kan vise til like god bildekvalitet. Har du råd eller ønsker å koste på deg litt ekstra, er det ingen tvil om at dette dashbordkameraet vil innfri dine forventninger.

Oppsummert

 • Enestående dashbordkamera med full HD og nattsyn
 • Starter automatisk
 • Utstyrt med GPS

LES MER


Dashbordkamera – Hvilket bør jeg velge?

Dashbordkameraer – også kjent som bilkamera – har økt i popularitet de siste årene fordi de er en ekstra sikkerhet på veien. Dersom noe skulle skje, vil det nemlig være enklere å se hvem som har skylden.

De finnes dog i en rekke prisklasser og mer flere ulike funksjoner – så hvilket kamera bør du egentlig velge? Her er ting du bør vurdere ved valg av dashbordkamera:

 • Bildekvalitet: Om man ser bort fra alle finesser og funksjoner, så er et dashbordkamera i bunn og grunn et kamera. Alle kameraer har en sensor som gir en viss oppløsning, og en grei tommelfingerregel er at jo høyere oppløsning, dess tydeligere blir bildene. Full HD 1080p-oppløsning holder i massevis til det aller meste. Kjører du mye i mørket og på natten, er det verdt å investere i et kamera med nattsyn. Opptak fra rimeligere kameraer blir stort sett ubrukelige i mørket, men om dashbordkameraet har nattsyn vil det mest nødvendige fremdeles være synlig.
 • Brukervennlighet: For å vurdere brukervennligheten er det særlig monteringsmulighetene og displayet du må se på. Det finnes et par forskjellige måter å montere et dashbordkamera. Det vanligste er med et sugekoppfeste som festes på innsiden av frontruten. Om det er trangt om plassen i frontruten, er det også mulig å få tak i et feste som kan settes på dashboardet. Displayet, altså skjermen på kameraet, lar deg se igjennom innspilt material, se hvordan kameraet er innstilt, samt justere innstillingene. Noen modeller fungerer også med talestyring, som naturligvis er svært gunstig.
 • Parkeringssensor: Står du parkert og noen kjører på bilen din, er det nesten umulig å bevise hva som har skjedd. Parkeringsskader er en svært vanlig skade, og med et dashbordkamera med en G-kraftsensor vil du kunne ha muligheten til å finne ut av hvem som har kjørt på bilen din.
 • Tilkoblingsmuligheter: I en smart verden skulle det bare mangle at dashbordkameraer ikke også kommer med WiFi. Trådløs WiFi lar deg overføre videoklipp til mobilen, justere innstillinger og bestemme hvordan klippene skal lagres, pluss mye mer. GPS er en praktisk funksjon du finner i dyrere modeller. Dashbordkameraene vil da kunne oppgi plassering og hastighet, noe som kan være praktisk informasjon i etterkant av en eventuell ulykke.
 • Pris: Høyere pris betyr som regel bedre kvalitet og flere funksjoner. Men har du ikke behov for alle funksjonene, bør du så klart gå for en rimeligere modell slik at du sparer deg noen kroner. En tommelfingerregel bør uansett være å ikke betale mer enn det du er tilfreds med. da er det større sjanse for at du blir fornøyd med kjøpet.

3 grunner til hvorfor du bør kjøpe dashbordkamera

Bilulykker: Oppstår det ulykkerpå veien kan du enkelt finne ut av hvem som har skyld, siden du har opptak av hendelsen.

Parkeringsulykker: Hva er vel mer frustrerende enn å møte en bulket bil på parkeringsplassen uten å ane hvem som er synderen? Med et dashbordkameravil forsikringsoppgjør- og krav enklere gjennomføres ettersom du har på opptak hvem som bulket bilen når du ikke var tilstede.

Dokumentere ekstraordinære hendelser: Skal du på Road Trip rundt om i Europa? Eller kanskje du møter på noen sjeldne dyrearter på veien? Hva er vel da bedre enn å få disse ekstraordinære hendelsene dokumentert? Istedenfor for å «bare» snakke om dem, kan du stolt vise dem frem takket være kameraet.

dashbordkamera test