fbpx

Dashbordkamera test: Disse 5 er best i test (2023)

Et dashbordkamera er et kamera som festes på frontruten i bilen. Det dokumenterer alt som skjer mens du sitter bak rattet og gjør derfor bilturen tryggere. Det fanger opp uforutsette hendelser og uhell, noe som kan være svært nyttig særlig om dette skulle oppstå tvil om situasjoner. I tillegg kan det være et uvurderlig verktøy skulle morsomme hendelser oppstå.

I vår dashbordkamera test finner du bare ikke de beste bilkameraene på markedet, men også en oversiktlig guide som hjelper deg å velge riktig modell for dine behov. Vi forklarer dessuten hvordan de ulike kameraene fungerer, hvilke funksjoner dem har, og ikke minst fordeler og ulemper.

Kameraet som kom best ut i vår test var den prisvennlige modellen Garmin Dash Cam Mini 2. Dette kompakte bilkameraet har en rekke fordeler som automatisk oppstart, vidvinkel, full HD oppløsning og innebygd mikrofon for lydinnspilling. Ønsker du å koste på deg litt ekstra for markedets fremste toppmodell? Da er det Blackvue DR750X vi anbefaler.

Dashbordkamera test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Garmin Dash Cam Mini 2
Garmin Dash Cam Mini 2 er et lite og diskret bilkamera som leverer tydelig Full HD-video med HDR. Med automatisk innspilling og talestyring blir brukeropplevelsen enklere og tryggere. Parking Guard og muligheten til å koble til flere kameraer gir ekstra beskyttelse og overvåking.
SJEKK PRISEN →
Garmin Dash Cam 57
Garmin Dash Cam 57 er et kompakt dashbordkamera med GPS som gir krystallklar 1440p-video og automatisk innspilling. Med hendelsesoppdagelse og GPS-lokasjon får du nøyaktig dokumentasjon av hendelser. Økt bevissthet på kjøreturen og muligheten for Live View-overvåking via mobilappen gir ekstra sikkerhet og fleksibilitet.
SJEKK PRISEN →
Roxcore Bilkamera med bevegelsessensor
Roxcore Bilkamera med bevegelsessensor er det beste dashbordkameraet i budsjettklassen. Med automatisk oppstart og opptak, Full HD-oppløsning, bevegelsessensor og enkel betjening, gir dette kameraet pålitelig dokumentasjon på veien til en rimelig pris.
SJEKK PRISEN →
Garmin Dash Cam 56
Garmin Dash Cam 56 er et kompakt og kraftig bilkamera som automatisk starter og spiller inn når bilen startes. Den føyer seg inn under den lange rekken av pålitelige produkter fra den kjente merkevaren Garmin. Kameraet spiller inn film i opptil 1440p (30 FPS, HDR) med vidvinkel (140°), og tar også stillbilder (3,7 MP).
SJEKK PRISEN →
Blackvue DR750X
Dette bilkameraet er meget populært blant forbrukerne og da særlig på grunn av dets unike SONY STARVIS-sensor. Det gir formidabel bildekvalitet under alle lysforhold, selv når det er mørkt. Prisen er heller ikke den verste, i alle fall med tanke på at det er kategorisert som en av markedets fremste «toppmodeller». Du får derfor mye for pengene.
SJEKK PRISEN →

Merk at testen er basert på innhenting av informasjon fra troverdige kilder og beskrivelser. Vi har altså ikke testet produktene vi skriver om.


1. Garmin Dash Cam Mini 2 – Best i test

Garmin Dash Cam Mini 2

SJEKK PRISEN →

Garmin Dash Cam Mini 2 er det perfekte dashbordkameraet for deg som ønsker en lite og diskret løsning, uten å gå på kompromiss med kvaliteten. Med sin kompakte størrelse, som er like liten som en bilnøkkel passer det sømløst inn i ethvert kjøretøy.

Med tydelig Full HD-video og HDR-funksjon fanger Dash Cam Mini 2 opp hver eneste detalj på veien, selv i ekstreme lysforhold.

Den automatiske innspillingsfunksjonen gjør at du kan konsentrere deg om kjøringen, uten å måtte bekymre deg for å trykke på opptaksknappen. Når dashkameraet er koblet til kjøretøyets strømkilde, begynner det å spille inn kontinuerlig så snart kjøretøyet er i gang.

En annen flott funksjon er Parking Guard. Dash Cam Mini 2 kan spille inn og gi varsler om parkeringshendelser når du er borte fra kjøretøyet ditt. For å aktivere denne funksjonen kreves det en wifi-tilkobling og en separat strømkabel for kontinuerlig strømtilførsel.

Med medfølgende 12 V USB-lader, som har to uttak, kan du også lade mobilen samtidig som du bruker dashkameraet. Dette er spesielt praktisk på lengre kjøreturer.

Garmin Dash Cam Mini 2 gir deg muligheten til å utvide overvåkningen av bilen din enda mer. Opptil fire kameraer kan kobles til og overvåke alle vinkler, slik at du får full kontroll og synkronisert materiale.

Oppsummert

 • Lite og diskret bilkamera med tydelig Full HD-video
 • Automatisk innspilling og talestyring for enkel bruk
 • Parking Guard og mulighet for flere kameraer gir ekstra beskyttelse
 • Koble til mobilappen for Live View og trygg skylagring

LES MER

2. Garmin Dash Cam 57  – med GPS

Garmin Dash Cam 57 Bilkamera

SJEKK PRISEN →

Garmin Dash Cam 57 er et kraftig og kompakt dashbordkamera som gir deg en pålitelig kjøreopplevelse med GPS-funksjonalitet. Med sin lommestørrelse og diskrete design er det enkelt å montere og bruke dette kameraet i bilen din.

Med krystallklar og tydelig 1440p-video med HDR, sørger Dash Cam 57 for at selv de mest utfordrende lysforholdene blir fanget opp. Enten det er sterkt sollys eller mørke skygger, vil bildene være klare og detaljerte, slik at du ikke går glipp av noe viktig.

Dash Cam 57 har automatisk innspilling når det er koblet til kjøretøyets strømkilde. Dette betyr at kameraet kontinuerlig spiller inn mens kjøretøyet er i bevegelse, slik at du kan ha en pålitelig dokumentasjon av kjøreturen din.

Med hendelsesoppdagelse og GPS-funksjon kan Dash Cam 57 registrere viktige øyeblikk på veien og merke dem med stedsinformasjon. Dette gir deg et ekstra nivå av dokumentasjon og bevis på når og hvor hendelsene fant sted.

En annen flott funksjon er økt bevissthet på turen. Dash Cam 57 kan gi deg varsler og meldinger som hjelper deg med å kjøre sikrere. Den kan for eksempel varsle deg hvis du kjører for nært kjøretøyet foran, hvis du avviker fra kjørefeltet, eller om kommende fartskameraer (krever abonnement).

Medfølgende 12V USB-lader har to uttak, slik at du også kan lade mobilen din mens du bruker dashbordkameraet. Dette er spesielt praktisk på lengre kjøreturer.

Oppsummert

 • Kompakt dashbordkamera med GPS for nøyaktig dokumentasjon
 • Krystallklar 1440p-video og automatisk innspilling
 • Hendelsesoppdagelse og GPS-stempel for ekstra pålitelighet
 • Økt bevissthet og Live View-overvåking via mobilappen

LES MER

3. Roxcore Bilkamera med bevegelsessensor – Beste budsjettvalg

Roxcore Bilkamera med bevegelsessensor

SJEKK PRISEN →

Roxcore Bilkamera med bevegelsessensor er det ideelle valget for deg som ønsker et pålitelig og funksjonsrikt dashbordkamera i budsjettklassen. Dette kameraet kombinerer avanserte funksjoner med en rimelig pris, og gir deg trygghet og dokumentasjon på veien uten å tømme lommeboken.

Med bilkameraets automatiske oppstart og opptak når bilen starter, er du alltid klar til å ta opp hendelser på veien. Når kameraet er koblet til bilens 12 V-uttak, spiller det inn film i Full HD (1080p) og tar stillbilder opptil 12 MP. Dette sikrer skarpe og detaljerte opptak som fanger opp viktige øyeblikk.

En av hovedfordelene med Roxcore Bilkamera er dens innebygde bevegelsessensor. Denne sensor registrerer bevegelser og aktiverer kameraet automatisk, selv når bilen er parkert. Dette betyr at du kan stole på at kameraet begynner å spille inn ved f.eks. parkeringsskader eller andre uønskede hendelser. Du trenger dermed ikke bekymre deg for å gå glipp av viktige opptak.

Kameraet er utformet for enkel bruk med knapper og en 3-tommers skjerm. Dette gjør det intuitivt og brukervennlig, slik at du kan navigere og justere innstillinger uten problemer. Det er også utstyrt med en innebygd mikrofon og høyttaler, slik at du kan ta opp lyd og spille av opptakene på en praktisk måte.

Roxcore Bilkamera leveres med sugekopp for frontruten, ladekabel for bil (12-24 V) og en USB-kabel for lading og dataoverføring. Det krever et Micro-SD-kort for å lagre opptakene, og gir deg muligheten til å velge lagringskapasitet etter dine behov.

Oppsummert

 • Beste dashbordkameraet i budsjettklassen
 • Automatisk oppstart og opptak
 • Full HD-oppløsning og bevegelsessensor
 • Enkel betjening og rimelig pris

LES MER

4. Garmin Dash Cam 56 – Et god tilbud

Garmin Dash Cam 56

SJEKK PRISEN →

Garmin Dash Cam 56 er et kompakt og kraftig bilkamera som automatisk starter og spiller inn når bilen startes. Den føyer seg inn under den lange rekken av pålitelige produkter fra den kjente merkevaren Garmin. Kameraet spiller inn film i opptil 1440p (30 FPS, HDR) med vidvinkel (140°), og tar også stillbilder (3,7 MP). Dette gjør kameraet meget pålitelig. Alle vinkler og hendelser fanges med den største presisjon.

Garmin er videre utstyrt med wifi for bruk med app, både iOS og Android, der innstillingene kan endres og innspilt materiale vise. Ikke nok med det, dette kameraet varsler om frontkollisjoner og kjørefeltsbytte, slik at du kan kjøre med trygghet.

Videre har det også et varsel som forteller når det nærmer seg fartskameraer, men merk at det kun gjelder for enkelte områder. Du kan også enkelt styre kameraet med tale eller med knappene på det oversiktlige displayet på 2 tommer. Det har i tillegg innebygd GPS, som gjør at hastighet og sted kan logges og lagres i det innspilte materialet.

Kameraet starter av seg selv via innebygd G-sensor (registrerer bevegelse), slik at det begynner å filme skulle det oppstå uhell selv når du står parkert og ikke er i bilen. Det monteres problemfritt med den innebygde sugekoppen for frontruten, og det krever Micro-SD-kort for å fungere.

Oppsummert

 • Dashbordkamera som styres ved hjelp tale
 • GPS og wifi overføring til mobilen
 • Filmer i HDR oppløsing 1440p

LES MER

5. Blackvue DR750X — Premium

Blackvue DR750X

SJEKK PRISEN →

Dette premiumkameraet er ypperlig om du ikke nøyer deg med annet enn det beste av det beste. Blakvue er nemlig den fremste toppmodellen på markedet, på grunn av alle de unike egenskapene. Det har fantastisk bildekvalitet, innebygd GPS, kan lagre materiale i skytjeneesten LTE-modul, samt at er utstyrt med Native Parking Mode. Et bedre bilkamera skal du lete lenge etter.

Med kameraets innebygde wifi kan du koble deg til din BlackVue med en smarttelefon eller et nettbrett. Ved hjelp av wifi kan BlackVue også kobles til BlackVue Cloud via valgfri hjemmeruter eller mobilt wifi-hotspot. En innebygd GPS gjør at bilens posisjon visualiseres på kart under videoavspilling.

Bilkameraet bytter automatisk til parkeringsmodus når kjøretøyets tenning slås av. Spenningsavslåing og timer kan stilles inn i BlackVue-appen. DR750X-serien er også kompatibel med alle BlackVue-parkeringspakker og -batterier. Kameraet har også innebygd 3-aksers akselerasjonssensor og bevegelsessensor, slik at det begynner å spille inn ved f.eks. parkeringsskader.

Prisen på kameraet er kanskje noe høy, det er testens dyreste, men samtidig er det få som kan vise til like god bildekvalitet. Har du råd eller ønsker å koste på deg litt ekstra, er det ingen tvil om at dette dashbordkameraet vil innfri dine forventninger.

Oppsummert

 • Enestående dashbordkamera med full HD og nattsyn
 • Starter automatisk
 • Utstyrt med GPS

LES MER


Dashbordkamera – Hvilket bør jeg velge?

Dashbordkameraer – også kjent som bilkamera – har økt i popularitet de siste årene fordi de er en ekstra sikkerhet på veien. Dersom noe skulle skje, vil det nemlig være enklere å se hvem som har skylden.

De finnes dog i en rekke prisklasser og mer flere ulike funksjoner – så hvilket kamera bør du egentlig velge? Her er ting du bør vurdere ved valg av dashbordkamera:

 • Bildekvalitet: Om man ser bort fra alle finesser og funksjoner, så er et dashbordkamera i bunn og grunn et kamera. Alle kameraer har en sensor som gir en viss oppløsning, og en grei tommelfingerregel er at jo høyere oppløsning, dess tydeligere blir bildene. Full HD 1080p-oppløsning holder i massevis til det aller meste. Kjører du mye i mørket og på natten, er det verdt å investere i et kamera med nattsyn. Opptak fra rimeligere kameraer blir stort sett ubrukelige i mørket, men om dashbordkameraet har nattsyn vil det mest nødvendige fremdeles være synlig.
 • Brukervennlighet: For å vurdere brukervennligheten er det særlig monteringsmulighetene og displayet du må se på. Det finnes et par forskjellige måter å montere et dashbordkamera. Det vanligste er med et sugekoppfeste som festes på innsiden av frontruten. Om det er trangt om plassen i frontruten, er det også mulig å få tak i et feste som kan settes på dashboardet. Displayet, altså skjermen på kameraet, lar deg se igjennom innspilt material, se hvordan kameraet er innstilt, samt justere innstillingene. Noen modeller fungerer også med talestyring, som naturligvis er svært gunstig.
 • Parkeringssensor: Står du parkert og noen kjører på bilen din, er det nesten umulig å bevise hva som har skjedd. Parkeringsskader er en svært vanlig skade, og med et dashbordkamera med en G-kraftsensor vil du kunne ha muligheten til å finne ut av hvem som har kjørt på bilen din.
 • Tilkoblingsmuligheter: I en smart verden skulle det bare mangle at dashbordkameraer ikke også kommer med WiFi. Trådløs WiFi lar deg overføre videoklipp til mobilen, justere innstillinger og bestemme hvordan klippene skal lagres, pluss mye mer. GPS er en praktisk funksjon du finner i dyrere modeller. Dashbordkameraene vil da kunne oppgi plassering og hastighet, noe som kan være praktisk informasjon i etterkant av en eventuell ulykke.
 • Pris: Høyere pris betyr som regel bedre kvalitet og flere funksjoner. Men har du ikke behov for alle funksjonene, bør du så klart gå for en rimeligere modell slik at du sparer deg noen kroner. En tommelfingerregel bør uansett være å ikke betale mer enn det du er tilfreds med. da er det større sjanse for at du blir fornøyd med kjøpet.

3 grunner til hvorfor du bør kjøpe dashbordkamera

Bilulykker: Oppstår det ulykkerpå veien kan du enkelt finne ut av hvem som har skyld, siden du har opptak av hendelsen.

Parkeringsulykker: Hva er vel mer frustrerende enn å møte en bulket bil på parkeringsplassen uten å ane hvem som er synderen? Med et dashbordkameravil forsikringsoppgjør- og krav enklere gjennomføres ettersom du har på opptak hvem som bulket bilen når du ikke var tilstede.

Dokumentere ekstraordinære hendelser: Skal du på Road Trip rundt om i Europa? Eller kanskje du møter på noen sjeldne dyrearter på veien? Hva er vel da bedre enn å få disse ekstraordinære hendelsene dokumentert? Istedenfor for å «bare» snakke om dem, kan du stolt vise dem frem takket være kameraet.

dashbordkamera test