fbpx

Dampvasker test: Disse 8 gir deg mest for pengene i 2022

Desto mer vi vasker i hjemmet vårt, jo mer såpe og andre rengjøringsprodukter finner vi rester av. Dessverre har det seg ofte slik at de rengjøringsproduktene som er bra på å drepe bakterier og virus også kan være skadelige for mennesker. Når man vasker med dampvasker bruker du derimot ren vanndamp som bare er positivt for slimhinnene dine. Grunnen til at dette er mulig er fordi de fleste bakterier er sensitive overfor varme og man kan derfor desinfisere ved hjelp av damp uten at skadelige rengjøringsmidler trenger å brukes.

Brukere av dampvaskere kan være de som er allergiske eller sensitive overfor rengjøringsmidler, eller de som ikke ønsker å utsette seg selv eller barna sine for unødvendige kjemikalier. Vi har laget en fin oversikt til deg med de beste innen ulike kategorier, slik at valget blir enklere. Vi har har i denne dampvasker testen sammlignet 6 ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som passer deg best. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på produktspesifikasjoner og omtaler.

Det var Kärcher dampvasker SC 4 EasyFix som kom ut best i test sammenligningen vår, med Damptrykk på 3.5 bar og det smarte 2-tank systemet som gjør det mulig å fylle vann på maskinen uten å måtte stoppe arbeidet.

VÅRE favoritter

 • Effekt på 1200Watt
 • Kapasitet på 0,38 liter
 • Veier kun 2,7 kilo
SJEKK PRISEN →
 • Effekt: 2000 watt
 • Beholder: 0,8 liter
 • Damptrykk: 3,5 bar
SJEKK PRISEN →
 • Effekt på 1600W
 • Kapasitet på 0,4 liter
 • Veier 4 kilo
SJEKK PRISEN →

Dampvasker test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Kärcher dampvasker SC 4 EasyFix
En solid dampvasker med et damptrykk på 3,5 bar og en varmeeffekt på 2000 watt. En 0.8 liters beholder gir dampvaskeren nok kapasitet til å rengjøre rundt 100m2 per vanntank.
SJEKK PRISEN →
SHARK S6003EU
Denne effektive dampvaskeren gjør at du kan si farvel til såre knær og giftig rengjøringsmiddel. Shark er en genial og allsidig løsning som gir et like rent hjem som både støvsuging og tørking
SJEKK PRISEN →
BISSELL PowerFresh
Bisell Power Fresh er en multifunksjonell dampvasker med en unik 2-i-1 funksjon. Du får altså en funksjonsrik men samtidig svært kraftig dampvasker på hele 1600W. Den er dessuten enkel å bruke, og kommer problemfritt til på alle krevende områder
SJEKK PRISEN →
Karcher SC 3 EasyFix
Denne dampvaskeren er meget populær, og skårer høyt både blant forbrukerne og ekspertene. Den har vunnet flere best i test priser, og er en sjelden kombinasjon av god pris, høy effekt og bra kapasitet. Her får du mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Bissel Vac and Steam
Denne kraftige dampvaskeren er perfekt om du leter etter det beste av det beste. Her får du en enorm kapasitet på 1,35 liter, en lang ledningsslange på over 7 meter, og ikke minst en kraftig effekt på 1600 watt. Få rengjør bedre enn denne.
SJEKK PRISEN →
Luxorparts Dampvasker
Er det en enkel og prisvennlig dampvasker du leter etter, tror vi denne er perfekt for deg. Luxoparts er markedets soleklart rimeligste modell, men utmerker seg også for sin ypperlige brukervennlighet. Dampvaskeren passer også alle typer overflater både inn og ute.
SJEKK PRISEN →
Kärcher SC 3 Upright EasyFix
Dampvasker med en effekt på 1600 watt. Vannbeholderen rommer 500 ml med vann, noe som gir nok kapasitet til å rengjøre 60 kvadratmeter per tank. Munnstykket med fleksibelt ledd gir ergonomisk arbeidsstilling og full gulvkontakt mulig, selv der vanskelige vinkler ellers ville gjort det umulig.
SJEKK PRISEN →
Kärcher SC 5 EasyFix
Dampvasker med oppvarmingsstyrke på 2050 watt og et damptrykk på 4,2 bar. Rengjøringskapasitet på 150 m², med mulighet for kontinuerlig rengjøring.
SJEKK PRISEN →

 

1. Kärcher dampvasker SC 4 EasyFix – Best i test

SJEKK PRISEN →

Full beskrivelse:

Når man først er motivert og godt i gang med rengjøringen kan det være fryktelig frustrerende å måtte stoppe midt i arbeidet. Dampvaskeren SC 4 fra Kärcher har greid å finne en enkel og praktisk løsning for dette der man bruker et system med to forskjellige tanker. En av tankene kan fjernes og systemet gjør det mulig å fylle på med vann kontinuerlig uten at du trenger å stanse maskinen midt i renholdet.

Under rengjøringen opererer dampvaskeren SC 4 fra Kärcher med et damptrykk på 3,5 bar. Med en effekt på 2000 watt tar det kun fire minutter for dampvaskeren å varmes opp. Beholderen på 0,8 liter gir dampvaskeren en kapasitet på rundt 100m2 så snart den er oppvarmet.

Med en vekt på bare 5,20 kg, integrert ledningsoppbevaring, oppbevaringsrom for tilbehør og feste for gulvmunnstykket er SC 4 dampvaskeren fra Kärcher praktisk og lettvint å ha med seg hvor enn i huset man skulle trenge den. SC 4 dampvaskeren kommer med alle de forskjellige typene tilbehør men trenger for rengjøring av de forskjellige typene overflater i huset.

Gulvmunnstykket, som ofte brukes med den inkluderte mikrofiberkluten, brukes for gulv og lignende overflater, mens håndmunnstykket for eksempel brukes for å rengjøre på dusjkabinett og lignende. I tillegg kommer dampvaskeren med en rundbørste for rengjøring av tekstiler og en smart detaljdyse som kan brukes der det er vanskelig å komme til.

Dampvaskeren SC 4 har en innovativ og praktisk festeløsning som gjør det mye enklere å skifte klut. Festeløsningen bruker borrelås slik at du enkelt og greit kan skifte gulvkluten uten å trenge å skitne deg til med smuss og skitt fra den skitne gulvkluten.

Under rengjøringen kan dampmengden reguleres ved hjelp av en regulator på håndtaket, slik at du alltid har den dampmengden og varmen som passer for de overflatene og den type skitt du rengjør. Med maksimal dampintensitet på harde gulv, slik som for eksempel parkett eller fliser, dreper SC 4*dampvaskeren 99,99 % av husholdningsbakterier. Det fleksible leddet gjør arbeidsstillingen mer ergonomisk uansett hvor høy man er, samtidig som munnstykket alltid har god kontakt med gulvet.

Det er ellers ikke bare gulv man kan rengjøre med denne multifunksjonelle dampvaskeren. Den er også en ideell løsning for grundig og effektiv rengjøring av dusjkabinett, vegger, beslag, fliser, kokeplater, avtrekkshetter og små sprekker eller hull. Det praktiske håndmunnstykket gjør det raskt og enkelt å fjerne selv fastsittende skitt.

Vanndamp med høy temperatur og under trykk forbindes ofte med fare for å brenne seg, men med SC 4 dampvaskeren trenger men ikke bekymre seg. Denne maskinen er utstyrt med både sikkerhetsventil for å unngå for høyt trykk, og barnesikring for å unngå at folk brenner seg.

LES MER


2. SHARK S6003EU – Fem dampnivåer

SHARK S6003EU

SJEKK PRISEN →

Full beskrivelse:

Denne effektive dampvaskeren gjør at du kan si farvel til såre knær og giftig rengjøringsmiddel. Shark er en genial og allsidig løsning som gir et like rent hjem som både støvsuging og tørking. Du får altså et resultat som er svært hygienisk i tillegg til komfortabelt i en og samme løsning.

Effektiv dampvasker

Dette uvanlige resultatet oppnår dampstøvsugeren Shark S6003EU ved å kombinere dampvaskerens fordeler med støvsugerens kraft. Støvsugerfunksjonen fanger opp smuler og smuss, mens gulvet vaskes med damp, som deretter tørkes. Alt dette skjer i en enkel prosedyre.

Dampstøvsugeren er dessuten veldig enkel å bruke. Du kan enkelt kontrollere sugeeffekten på håndtaket ved å velge ett av de 5 trinnene på innstillingen for dampnivå. Denne innstillingen er nyttig ettersom de forskjellige typer overflater og forskjellige typer smuss kan by på forskjellige utfordringer når du prøver å fjerne dem.

Multifunksjonell

Kombinasjonen av støvsugerfunksjon og dampvask gjør at denne multifunksjonelle maskinen rengjør ethvert hjem enkelt, praktisk og raskt uten rengjøringsmidler. Den smarte 0,38 liters tanken som enkelt og greit kan etterfylles mens man jobber, betyr at man slipper å avbryte arbeidet hver gang man trenger å fylle på vann.

En annen praktisk detalj som er verdt å nevne er den praktiske plasseringen maskinen har for plassbesparende oppbevaring av den seks meter lange kabelen. Den 2,7 kg tunge dampstøvsugeren er utstyrt med en solid effekt på 1200 watt.

Dette gir maskinen et damptrykk på opptil fire bar med en oppvarmingstid på kun fem minutter. Som seg hør og bør for en maskin som driver med varm vanndamp så er dampstøvsugeren tilstrekkelig sikret med både sikkerhetslås som forhindrer skader ved å låse dampfunksjonen, og en sikkerhetsventil som forsikrer at trykket i dampstøvsugeren ikke blir for høyt.

Konklusjon

Dette er absolutt en bra dampvasker til en god pris. Her får du mye for pengene, og det er vanskelig å finne bedre modeller i denne prisklassen. Med denne kommer du alltid til å ha rent hjem, og det uten at du trenger å bruke allergifremkallende vaskemidler.

Oppsummert

 • Effekt på 1200Watt
 • Kapasitet på 0,38 liter
 • Veier kun 2,7 kilo

LES MER


3. BISSELL PowerFresh – Premium

BISSELL PowerFresh

SJEKK PRISEN →

Full beskrivelse:

Bisell Power Fresh er en multifunksjonell dampvasker med en unik 2-i-1 funksjon. Du får altså her en funksjonsrik men samtidig svært kraftig dampvasker på hele 1600W. Den er dessuten enkel å bruke, og kommer problemfritt til på alle krevende områder.

Allsidig

Denne 2-i-1 modellen sørger for at alt i hjemmet holdes rent. Uavhengig om du skal vaske kjøkkenet, stua, badet, hagemøbler eller grillen, vil denne gjøre en tilfredsstillende jobb. Den er også ytterst effektiv da den har en kraftig 1600W blinkende armesystem, som gir superoppvarmet damp. Den er også klar til bruk allerede etter 30 sekunder.

Takket være den superoppvarmede dampen kan du bryte ned både smuss, skitt og bakterier på en enestående måte, og den etterlater virkelige skinnende rene områder. Hele 99 prosent av bakterier elimineres i den varme dampen.

Videre har dampvaskeren en avtakbar damppute med innebygd slange. Denne gjør at du kan rengjøre alle gulvoverflater i hjemmet. Dessuten inneholder damperen flere rengjøringstilbehør til blant annet kjøkkenutstyr, kjøkkenbenker, bad, vinduer, fugmasse, og til med bilhjul og hagemøbler.

Brukervennlig

Dampvaskeren er også utrolig enkel å bruke, og den vil problemfritt navigeres rundt eller under krevende områder. Dette på grunn av et smidig design, og det svingbare og roterbare mopphodet, som sørger for en behagelig arbeidsstilling og brukervennlig rengjøring, mens det 31 cm brede hodet på moppen forsikrer at du kan få gjort gulvene rene i en fart.

Det bærbare dampapparatet gir deg også den perfekte måten for å rengjøre andre skitne flater i hjemmet. Vekten på 4 kilo gjør den i tillegg svært lett å løfte og flytte rundt på.

Konklusjon

Tilbehøret er en av grunnene til at vi liker H20 HD Mop. Den tilhørende mikrofiberkluten har for eksempel en veldig høy absorberingsevne for ekstra rask fjerning av mye støv og skitt. For skikkelig rengjøring av tepper uten å trenge å bruke kjemikalier kommer moppen med en funksjonell og effektiv teppeglider. De to rundbørstene i nylon og metall er laget for å kunne fjerne selv de mest gjenstridige typene smuss på større områder på kjøkken og bad, mens munnstykket gjør det lettere å komme til der det er vanskelig å gjøre rent.

Alt i alt er dette en svært god modell som garantert sørger for et rent hjem. Prisen kan kanskje oppleves som høy, men vi mener likevel den er verdt hver eneste krone. Stiller du høye krav til rengjøringen tror vi få egner seg bedre enn denne.

Oppsummert

 • Effekt på 1600W
 • Kapasitet på 0,4 liter
 • Veier 4 kilo

LES MER


4. Karcher SC 3 EasyFix — Mye for pengene

KÄRCHER SC 3 EasyFix Upright

SJEKK PRISEN →

Dampvaskeren fra Karcher er en meget populær modell både blant forbrukerne og ekspertene. Den skårer skyhøyt på forbrukeranmeldelsene samtidig som den har flere best i test titler på merittlisten, deriblant fra det danske forbrukerrådet Tænk. Der beskrives den som en god allrounder, noe vi er veldig enig i. Her får du nemlig en effektiv dampvasker med flere praktiske egenskaper, og det til en meget god pris.

Dampvaskeren har en maks romstørrelse på 60 kvadratmeter og dekker derfor store områder når du vasker. Kapasiteten på beholderen er 0,50 liter, og har derfor plass til rikelig med vann. Det gjør at du slipper å til enhver tid fylle på beholderen mens du vasker. Effekten er det heller ikke mye å utsette på siden den fungerer på hele 1600 watt.

Det som derimot er det beste med denne dampvaskeren, utenom dens gode pris, er at den er svært brukervennlig. Karcher har her gjort det svært enkelt for deg å både fylle på vann, skifte klut, og selvsagt også å vaske. Det fordi den har en lav vekt som gjør den enkel å navigere, og ikke minst fordi den har et ergonomisk design. Den er behagelig å styre og kommer også lett til på vanskelige områder som under sofaen og helt i kantene inn mot veggen og i vanskelige hjørner.

Vaskeresultatet er også godt. Den sikrer et rent og friskt hjem, og det også uten at du trenger å betale så alt for mye. Den koster nemlig vesentlig mindre enn andre toppmodeller på markedet, noe som gjøt at du får mye for pengene.

Oppsummert

 • Prisgunstig dampvasker
 • Brukervennlig
 • God effekt og kapasitet
 • Romstørrelse på 60 kvadratmeter

LES MER


5. Bissel Vac and Steam — Premium

BISSELL Vac and Steam

SJEKK PRISEN →

Om du leter etter den kraftigste og mest effektive dampvaskeren er det denne du burde gå for. Med sin enorme kapasitet på 1,35 liter, lange ledningslengde på 7,6 meter, og ikke minst kraftfulle wattstyrke på 1600 er du med denne garantert er skinnende rent hjem. Prisen er ikke uventet ekstremt høy sammenlignet med andre modeller, men igjengjeld er det ingen som rengjør bedre.

Bissel er ikke annet enn en multifunksjonell dampvasker proppfull av geniale funksjoner. Først og fremst er den en smart 3-i-1-modell, bestående av både støvsuger og damper. Den kan til og med dampe og suge skitt samtidig, og selvsagt også separat. Bissel er heller ikke vanskelig å bruke, fordi den er utstyrt med et brukervennlig touch-system på håndtaket. Det gjør det svært enkelt å bytte mellom damping og suging.

Rengjøringsresultatet er ifølge ekspertene aldeles strålende. Den dreper angivelig 99,9 prosent av alle bakterier som er rundt i hjemmet. Dessuten har den et innebygd vannfilter som effektivt fjerner urenheter i vannet, og på den måten sikrer lengre levetid på dampvaskeren.

Takket være den unike tørrtank-teknologien holder den også alt av rusk i støvbeholderen borte fra dampen, slik at vasken ikke forurenses av skitt. Prisen på denne dampvaskeren kan kanskje ved første øyekast virke skremmende høy, men med tanke på alle funksjonene og dens eksepsjonelle rengjøringsresultat er den helt klart verdt pengene. ingen er kraftigere, og det i hvert fall ingen som mer effektiv, noe som gjør den til et åpenbart valg skal du ha det beste av det beste.

Oppsummert

 • Kraftig dampvasker
 • Meget funksjonsrik
 • Kostbar, men leverer ypperlige resultat

LES MER


6. Luxorparts Dampvasker — Billig

Luxorparts Dampvasker

SJEKK PRISEN →

Er det en enkel og prisvennlig dampvasker du leter etter, tror vi denne er perfekt for deg. Luxoparts er markedets soleklart rimeligste modell, men utmerker seg også for sin ypperlige brukervennlighet. Dampvaskeren passer også alle typer overflater både inn og ute.

Denne dampvaskeren er utviklet for å gjøre rengjøringen så enkelt som overhode mulig. Den er lett og effekt og også helt uten farlige kjemikalier. Den er kanskje ikke like funksjonsrik og kraftig som toppmodellene, men vil likevel gjør en tilfredsstillende jobb på mindre krevende områdene.

Den varmer raskt opp vannet og takket være dens gode trykk avgir den varm damp som raskt rengjør alle områder, som felgene på bilen, dusjveggen eller oppvaskkummen. Med vaskeren medfølger også seks tilbehørsprodukter skreddersydd ulike formål og overflater. Den består av et rett og vinklet munnstykke, en forlengelsesslange, et børstehode, et vindusmunnstykke og en klut. I tillegg medfølger tilbehør for å fylle vanntanken.

Strømforbruket på damperen er 900 – 1050 watt og den har en kapasitet på 350 ml. Oppvarmingstiden er på knappe 4 minutter og den har en lav vekt som gjør den enkel å navigere. Det som naturligvis er den største fordelen med denne er den eksepsjonelt lave prisen. Her betaler du vesentlig mindre enn om du skal ha en toppmodell, noe som gjør den til et klokkeklart valg er du mest opptatt av pris.

Oppsummert

 • Svært billig dampvasker
 • Enkel og effektiv
 • Medfølger mye tilbehør som gjør den egnet til flere formål

LES MER


7. Kärcher SC 3 Upright EasyFix – Mest for pengene

SJEKK PRISEN →

Full beskrivelse:

Det å få mest mulig for pengene er viktig for mange. I testen vår kommer Kärcher SC 3 Upright EasyFix klart frem som det alternativet som gir deg mest for pengene. Denne dampmoppen er spesialutviklet med en ekstra effektiv lamell-teknologi som gjør den til det ideelle verktøyet for rengjøring av harde gulv med forseglet overflate. Den er ikke egnet for tregulv som er ubehandlet.

For rengjøring av harde gulv er Kärcher SC 3 Upright EasyFix utstyrt med et EasyFix gulvmunnstykke. Dette er et spesialtilpasset munnstykke som er utstyrt med et fleksibelt ledd som gjør det mulig å gjøre skikkelig rent med full gulvkontakt til og med der vanskelige vinkler ellers ville gjort det umulig. Dette munnstykket gjør det også mulig å tilpasse høyden til den som gjør rent slik at man kan arbeide med ergonomisk arbeidsstilling uansett hvor høy man er.

Gulvmunnstykket bruker en gulvklut av mikrofiber av høy kvalitet for rengjøring. Gulvkluten festes med et praktisk borrelåssystem. Dette gjør at du lett kan skifte gulvkluten uten at du trenger å komme i kontakt med skitt eller smuss fra.

I tillegg til harde gulv kan man også bruke Kärcher SC 3 Upright EasyFix til å rengjøre tepper. Dette gjør man enkelt ved hjelp av den medfølgende praktiske teppeglideren. Rengjøring med teppeglideren dreper midd og bakterier i teppene og fjerner dårlig lukt.

Testsertifikatet til Kärcher SC 3 Upright EasyFix viser at den er veldig effektiv når den brukes som anvist. Med en vaskehastighet på 30 cm/s og med dampnivået satt til maksimum styrke og med direkte kontakt med glatte og harde husholdningsoverflater, drepes hele 99,99% av COVID-19, influensavirus og andre såkalte kappekledde virus.

I tillegg til at den gir et mye bedre rengjøringsresultat enn for eksempel en mopp, er det også enkelt å skifte klut med Kärcher SC 3 Upright EasyFix. Skifte av klut kan man også gjøre uten å komme i kontakt med smuss og skitt. Med en lav vekt på bare rundt tre kilo er moppen greit håndterlig for bruk hvor som helst i huset. Den kommer med en ledning på hele fem meter, noe som gir dampmoppen god rekkevidde til å gjøre rent der det trengs.

Etter en kort oppvarmingstid på rundt et halvt minutt er dampmoppen klar til bruk. Dampen i Kärcher SC 3 Upright EasyFix reguleres ved hjelp av en enkel og brukervennlig tretrinns-dampkontroll. Takket være den vanntanken som kan fjernes, kan vannet også etterfylles under bruk. Dampmoppen kommer med en LED-skjerm med fargekoder som signaliserer driftsstatusen for dampmoppen, slik som for eksempel et rødt pulserende lys når den er under oppvarming og et konstant grønt lys når den er klar for å brukes til å rengjøre hjemmet ditt.

Kärcher SC 3 Upright EasyFix kommer med en effekt på 1600 watt. Vannbeholderen rommer 500 ml med vann. Dette gir dampmoppen en kapasitet til å rengjøre hele 60 kvadratmeter per tank.

Kalk og andre mineraler kan være et problem når man bruker maskiner som lager damp. Det kan lett hope seg opp med kalk som etter hvert ødelegger utstyret over tid. Kärcher SC 3 Upright EasyFix kommer med kalkbeskyttelse som gir dampmoppen lang levetid. Kalk og andre mineraler takles ved hjelp av en smart innstilling, der vannets hardhet kan justeres. I tillegg kommer dampmoppen med en avkalkningspatron.

LES MER


8. Kärcher SC 5 EasyFix – Kraftig og fleksibel

SJEKK PRISEN →

Full beskrivelse:

Med en oppvarmingsstyrke på 2050 watt og et damptrykk på 4,2 bar er Kärcher SC 5 EasyFix steam cleaner uten tvil en av de kraftigste dampvaskerne i sin klasse. Denne kraften kommer godt til nytte når man står overfor gjenstridig og inngrodd smuss og skitt, og trykket kan justeres til den overflaten man rengjør, og til hvor vanskelig det er å rengjøre. I tillegg er denne dampvaskeren utstyrt med en såkalt VapoHydro-funksjon. Det er en funksjon som lar deg benytte varmt vann for å fjerne ekstra gjenstridig skitt og smuss enda mer effektivt.

Med Kärcher SC 5 EasyFix kan man enkelt og effektivt desinfisere hjemmet, helt uten skadelige og miljøskadelige kjemiske rengjøringsmidler. Testresultatene til denne dampvaskeren viser at den kan fjerne opptil 99,99% av COVID-19 virus, influensa virus og andre bakterier som er vanlige på harde overflater i Norske husholdninger.

Kärcher SC 5 EasyFix dampvaskeren er både lett og behagelig å bruke. EasyFix gulvdysen har fleksible ledd som gjør at hver og en kan finne den rette ergonomiske arbeidsstillingen. Samtidig forsikrer lamellateknologien, i kombinasjon med gulvkluten i mikrofiber, super renslighet. Kluten kan lett kobles til gulvdysen og fjernes igjen uten at man trenger å komme i kontakt med skitt og smuss.

I tillegg kommer Kärcher SC 5 EasyFix med hånddyse, rundbørste, forlengelsesrør,samt mulighet for å koble til et valgfritt dampstrykejern og annet smart tilbehør som gjør det mulig å bruke maskinen til rengjøring av fliser, avtrekkshetter og selv de mest bortgjemte kroker, der skitten er inngrodd eller vanskelig å fjerne.

Vanntanken på Kärcher SC 5 EasyFix er fordelt på to tanker. Koketanken har en kapasitet på en halv liter, som det tar 3 minutter å varme opp før oppstart. Den avtagbare tanken har en kapasitet på halvannen liter. Til sammen gir dette en kapasitet på 150 m² i rengjøringsareal per tank. Man kan også bytte ut vanntanken med permanent påfylling, som selvfølgelig er perfekt for uavbrutt rengjøring.

På pistolgrepet til dampvaskeren finner du en kontroll der du kan regulere dampstyrken. Denne har også et låsesystem som sikrer at barn som leker ikke har mulighet til å bruke dampfunksjonen. Maskinen er også utstyrt med en sikkerhetsventil.

LES MER


Hva vi legger vekt på i testene vår

Brukervennlighet

Brukervennlighet ligger alltid høyt på listen over ting vi fokuserer på i testene våre. Her ser vi på hvor lette de forskjellige produktene er å forstå, hvor praktiske de er å bruke fra dag til dag. Og hvor enkle de er å vedlikeholde og rengjøre.

EasyFix produktene fra Kärcher skilte seg ut når det gjelder brukervennlighet. De har laget en veldig gjennomtenkt løsning med særlig stor fleksibilitet og behagelig arbeidsstilling

Kapasitet og mobilitet

Kapasitet og mobilitet er viktig når man skal rundt i huset og rengjøre i bortgjemte kriker og kroker. Når vi testet dampvaskere vurderte vi derfor hvor mobile de er, og hvor stort område de dekker. Uten å måtte avbryte for å fylle på tanken.

Det var her Kärcher EasyFix modellene som imponerte oss mest, med stor rekkevidde og mulighet for kontinuerlig rengjøring uten å måtte stoppe rengjøringen for å kunne fylle på vannet. Disse modellene er også høyst mobile og fleksible.

Fleksibilitet og innovative løsninger

Innovative løsninger og kreativitet kan bidra til å gjøre dampvaskerne mer effektive og de kan også i noen tilfeller åpne helt nye bruksområder for maskinen.

Noen av de fleksible og innovative løsningene som imponerte oss i denne testen var Kärcher Ångtvätt SV7 som kombinerer damprengjøring med støvsuging slik at man slipper å kjøpe støvsuger, og slik at man lettere kan fjerne skitt og smuss der det er vanskelig å komme til. En annen innovativ løsning er Kärcher sitt dampstrykejern som kan kjøpes som tilbehør og damphansken til Black & Decker 9IN1 Steam-mop.

Styrke

Hvor kraftig damprengjører er bestemmer hvor fort den kan utvikle damp og dermed også hvor fort man kan rengjøre, samt også i noen tilfeller hvor grundig man kan rengjøre i områder der det kan være vanskelig å komme til. Styrken på dampvaskeren vil også ha mye å si på hvor fort man kan starte med dampvaskeren etter at man har slått på dampvaskeren.

Når det gjelder styrken på dampvaskeren ser vi på hvor mange watt som brukes for oppvarmingen av vann. Vi vurderer også hvor lang tid det tar å starte opp dampvaskeren, men her er det viktig å huske at styrke ikke nødvendigvis trenger å bety en raskere oppstart. For eksempel har Kärcher SC 5 EasyFix, som kanskje er den kraftigste dampvaskeren i sin klasse, med en varmeeffekt på 2050 watt og en oppstartstid på tre minutter. Black & Decker 9IN1 Steam-mop som kun har en varmeeffekt på 1300 trenger 15 sekunder på å varme seg opp.

Tilbehør

Tilbehør kan ofte øke bruksverdien til produktet betraktelig. Dette er derfor ett av områdene vi vurderer produktene på. Her der vi både på tilbehøret man får med når man kjøper produktet, samtidig som vi også gir ekstra poeng for annet nyttig tilbehør som man kan kjøpe i tillegg.

Det var Kärcher EasyFix modellene som imponerte kan skilte med et suverent utvalg av tilbehør som imponerte oss mest når det kommer til innhold. Her kan man velge mellom alt fra små detaljdyser og nal til rengjøring av vinduer til strykejern.

Hygiene

Hygiene i hjemmet og andre steder er noe som, etter at COVID-19 viruset dukket opp, plutselig har fått en mye viktigere rolle i vårt daglige liv og rutiner. Samtidig kan det fort bli rent nok når man bruker kjemiske rengjøringsmidler. Dette er midler som kanskje er gode på å drepe bakterier, virus og lignende, men som heller ikke er så sunne for oss, og som i større doser også kan være skadelige for oss. Rengjøring med damp er både mer miljøvennlig og sunt, og i mange tilfeller er rengjøring med damp også minst like effektivt som rengjøring med kjemikalier.

I testen vår ser vi på hvilke damprengjørere som kommer best ut når det gjelder dreping av bakterier og virus. Alle damprengjørerne i listen over avgir mer enn nok varm damp til å drepe alle de bakterier og virus de skulle komme over. Forskjellen her er leveringssystemene som gjør det mulig å komme til på vanskelige steder der disse bakteriene og virusene kan gjemme seg. Her kommer Kärcher ut som en klar vinner. Alle modellene ovenfor kommer med et komplett utvalg av nødvendige dyser og redskaper for å komme til nesten hvor som helst. I tillegg er det mulig å også utvide med valgfritt tilbehør dersom man skulle ha behov for spesielle løsninger.