fbpx

Dampvasker test: Disse 8 gir deg mest for pengene i 2023

Desto mer vi vasker i hjemmet vårt, jo mer såpe og andre rengjøringsprodukter finner vi rester av. Dessverre har det seg ofte slik at de rengjøringsproduktene som er bra på å drepe bakterier og virus også kan være skadelige for mennesker. Når man vasker med dampvasker bruker du derimot ren vanndamp som bare er positivt for slimhinnene dine. Grunnen til at dette er mulig er fordi de fleste bakterier er sensitive overfor varme og man kan derfor desinfisere ved hjelp av damp uten at skadelige rengjøringsmidler trenger å brukes.

Brukere av dampvaskere kan være de som er allergiske eller sensitive overfor rengjøringsmidler, eller de som ikke ønsker å utsette seg selv eller barna sine for unødvendige kjemikalier. Vi har laget en fin oversikt til deg med de beste innen ulike kategorier, slik at valget blir enklere. Vi har har i denne dampvasker testen sammlignet 6 ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som passer deg best. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på produktspesifikasjoner og omtaler.

Det var Kärcher dampvasker SC 1 som kom ut best i test sammenligningen vår, med Damptrykk på 3.5 bar og det smarte 2-tank systemet som gjør det mulig å fylle vann på maskinen uten å måtte stoppe arbeidet.

Dampvasker test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Kärcher SC 1
Kärcher dampvasker SC 1 er en håndholdt dampvasker som gir grundig og pålitelig rengjøring uten bruk av rengjøringsmidler. Med en trykkstyrke på 3 bar og rask oppvarmingstid, er den ideell for ulike oppgaver i hjemmet. Den dreper 99,99 % av husholdningsbakterier og er kompatibel med tilbehør fra Kärchers dampvaskere.
SJEKK PRISEN →
Kärcher SC 3 EasyFix
Kärcher SC 3 EasyFix er en lynrask, effektiv dampvasker med en oppvarmingstid på bare 30 sekunder. Den tilbyr kontinuerlig rengjøring med sin etterfyllbare vanntank, har integrert avkalkingspatron og allsidig tilbehør for å håndtere ulike overflater og smussgrad.
SJEKK PRISEN →
Luxorparts Dampvasker
Er det en enkel og prisvennlig dampvasker du leter etter, tror vi denne er perfekt for deg. Luxoparts er markedets soleklart rimeligste modell, men utmerker seg også for sin ypperlige brukervennlighet. Dampvaskeren passer også alle typer overflater både inn og ute.
SJEKK PRISEN →
Kärcher SC 5 Premium
Kärcher SC 5 EasyFix Premium Iron Plug er en effektiv og allsidig dampvasker i premiumsegmentet. Den håndterer ulike gulvtyper, eliminerer 99,999% av bakteriene og har en brukervennlig design med praktisk tilbehør.
SJEKK PRISEN →
Kärcher SC 4 Premium Easyfix
Kärcher SC 4 Premium Easyfix er en fleksibel dampvasker som gir grundig rengjøring uten bruk av rengjøringsmidler. Med sitt 2-tanksystem og EasyFix gulvmunnstykke tilbyr den praktisk og effektiv rengjøring. Den har også et innovativt klutfestesystem og justerbar dampintensitet. SC 4 dreper 99,99 % av husholdningsbakterier og er ideell for alle harde overflater.
SJEKK PRISEN →
Kärcher SC 3 Upright EasyFix
Dampvasker med en effekt på 1600 watt. Vannbeholderen rommer 500 ml med vann, noe som gir nok kapasitet til å rengjøre 60 kvadratmeter per tank. Munnstykket med fleksibelt ledd gir ergonomisk arbeidsstilling og full gulvkontakt mulig, selv der vanskelige vinkler ellers ville gjort det umulig.
SJEKK PRISEN →
Kärcher SC 5 EasyFix
Dampvasker med oppvarmingsstyrke på 2050 watt og et damptrykk på 4,2 bar. Rengjøringskapasitet på 150 m², med mulighet for kontinuerlig rengjøring.
SJEKK PRISEN →

1. Kärcher dampvasker SC 1 – Best i test

Kärcher dampvasker SC 1

SJEKK PRISEN →

Å finne den perfekte dampvaskeren kan være en utfordring, men Kärcher SC 1 er en klar testvinner som imponerer på alle områder. Denne håndholdte dampvaskeren kombinerer kompakt størrelse, kraftig damp og en rekke nyttige funksjoner som gjør den til det ideelle valget for de aller fleste.

Med Kärcher SC 1 får du en liten og kompakt dampvasker som er perfekt for hygienisk rengjøring uten bruk av rengjøringsmidler. Den er svært effektiv når det kommer til å rengjøre vinduer, speil, servanter, dusjer, gulv og mye mer. Uansett hvilken overflate du ønsker å rengjøre, kan du stole på SC 1 for en grundig og pålitelig rengjøring. Med sitt trykk på 3 bar og kun 3 minutters oppvarmingstid, er SC 1 en dampvasker som leverer kraft og effektivitet

En annen imponerende egenskap ved Kärcher SC 1 er dens evne til å drepe 99,99 % av husholdningsbakterier. Dette gjør den svært ideell for bruk i hjemmet, spesielt når det kommer til å oppnå en hygienisk og ren atmosfære. Uansett om du trenger å rengjøre beslag, fliser, kokeplater eller avtrekksvifter, SC-1 håndterer alle oppgaver effektivt. Den fjerner også raskt og effektivt fastsittende skitt, kalkrester og fettflekker.

Kärcher SC 1 er også kompatibel med alt tilbehør til Kärchers øvrige dampvaskere, noe som gir deg fleksibilitet og muligheten til å utvide bruksområdet etter behov.

Oppsummert

 • Effektiv håndholdt dampvasker uten rengjøringsmidler
 • Trykk på 3 bar og rask oppvarmingstid
 • Dreper 99,99 % av husholdningsbakterier
 • Kompatibel med tilbehør fra Kärchers dampvaskere

LES MER

3. Kärcher SC 3 EasyFix – Lynrask

Kärcher Dampvasker SC 3 EasyFix

SJEKK PRISEN →

Det er ikke alle dampvaskere som kan skryte av å være klare til bruk i løpet av sekunder. Men det er nettopp det som gjør Kärcher SC 3 EasyFix så spesiell. Denne dampvaskeren varmes opp på bare 30 sekunder. For de av oss som kan bli litt utålmodige er dette noe man kan sette pris på.

Et annet bemerkelsesverdig trekk ved SC 3 EasyFix er den integrerte avkalkingspatronen. Avkalkingspatronen behandler vannet automatisk for å fjerne kalk, noe som forlenger levetiden på maskinen.

Det er ikke bare det tekniske aspektet som gjør Kärcher SC 3 EasyFix så imponerende. Dens allsidige tilbehør gjør det mulig å rengjøre fliser, kokeplater, kjøkkenhetter, og selv de minste sprekker og fuger. Denne dampvaskeren dreper også 99,99% av husholdningsbakterier, alt dette uten bruk av kjemikalier.

SC 3 EasyFix har også en fleksibel kobling, noe som sikrer optimale rengjøringsresultater. Dampintensiteten kan justeres i to trinn, slik at du kan tilpasse den til overflaten og smussgraden.

Avslutningsvis er det verdt å nevne EasyFix-gulvmunnstykket, som er designet for å holde dampen lengre på gulvet for bedre rengjøringsresultater. I tillegg gir det fleksible leddet på munnstykket mulighet til å nå inn under møbler med letthet.

Kärcher SC 3 EasyFix er virkelig et kraftpakke innen dampvasking. Med sin hurtige oppvarming og en rekke effektive funksjoner, setter den en ny standard for hva vi kan forvente av dampvaskere.

Oppsummert

 • Lynrask oppvarmingstid på 30 sekunder
 • Kontinuerlig rengjøring med etterfyllbar vanntank
 • Integrert avkalkingspatron for lengre levetid
 • Allsidig tilbehør for ulike overflater og smussgrad

LES MER

3. Luxorparts Dampvasker — Billig

Luxorparts Dampvasker

SJEKK PRISEN →

Er det en enkel og prisvennlig dampvasker du leter etter, tror vi denne er perfekt for deg. Luxoparts er markedets soleklart rimeligste modell, men utmerker seg også for sin ypperlige brukervennlighet. Dampvaskeren passer også alle typer overflater både inn og ute.

Denne dampvaskeren er utviklet for å gjøre rengjøringen så enkelt som overhode mulig. Den er lett og effekt og også helt uten farlige kjemikalier. Den er kanskje ikke like funksjonsrik og kraftig som toppmodellene, men vil likevel gjør en tilfredsstillende jobb på mindre krevende områdene.

Den varmer raskt opp vannet og takket være dens gode trykk avgir den varm damp som raskt rengjør alle områder, som felgene på bilen, dusjveggen eller oppvaskkummen. Med vaskeren medfølger også seks tilbehørsprodukter skreddersydd ulike formål og overflater. Den består av et rett og vinklet munnstykke, en forlengelsesslange, et børstehode, et vindusmunnstykke og en klut. I tillegg medfølger tilbehør for å fylle vanntanken.

Strømforbruket på damperen er 900 – 1050 watt og den har en kapasitet på 350 ml. Oppvarmingstiden er på knappe 4 minutter og den har en lav vekt som gjør den enkel å navigere. Det som naturligvis er den største fordelen med denne er den eksepsjonelt lave prisen. Her betaler du vesentlig mindre enn om du skal ha en toppmodell, noe som gjør den til et klokkeklart valg er du mest opptatt av pris.

Oppsummert

 • Svært billig dampvasker
 • Enkel og effektiv
 • Medfølger mye tilbehør som gjør den egnet til flere formål

LES MER

4. Kärcher SC 5 Premium – Premium

Kärcher SC 5 Premium

SJEKK PRISEN →

Kärcher SC 5 EasyFix Premium Iron Plug er en dampvasker som ikke bare lover, men også leverer en strålende renhet. Denne maskinen har et sterkt fokus på presisjon og effektivitet og er ideell for de som leter etter en høykvalitets dampvasker.

En av de bemerkelsesverdige funksjonene til SC 5 EasyFix Premium er dens evne til å håndtere forskjellige gulvtyper, alt fra harde flater til tepper. Ved å bruke ren damp, fjerner den gjenstridig smuss og etterlater gulvene dine skinnende rene. Det er verdt å merke seg at den også kan kobles til et dampstrykejern, noe som ytterligere forbedrer dens allsidighet.

Effektivitet er nøkkelen til denne dampvaskerens popularitet. Den benytter et damptrykk på 4,2 bar, noe som sikrer dyptgående rengjøring og eliminerer 99,999% av bakteriene. Du kan derfor være sikker på at ditt hjem vil være så rent som det kan få blitt.

SC 5 EasyFix Premium er også utstyrt med en VapoHydro-funksjon, en unik funksjon som kombinerer damp og varmt vann for å kvitte seg med smuss og bakterier. Dette øker rengjøringseffektiviteten og gjør det enkelt å håndtere selv det mest sta smusset.

For å gjøre rengjøringsprosessen enda enklere, kommer denne dampvaskeren med EasyFix-gulvmunnstykke. Denne funksjonen inkluderer lamellteknologi, et fleksibelt dyseledd, og et borrelås-system. Dette gjør det enkelt å feste og skifte mikrofiberkluten, noe som ytterligere forbedrer brukervennligheten.

Hvis du er på utkikk etter en dampvasker i premiumsegmentet, er Kärcher SC 5 EasyFix Premium Iron Plug definitivt verdt en nærmere titt på med sin høye effektivitet, allsidighet og brukervennlige funksjoner

Oppsummert

 • Håndterer forskjellige gulvtyper med ren damp
 • Eliminerer 99,99% av bakteriene
 • VapoHydro-funksjon
 • EasyFix-gulvmunnstykke

LES MER

5. Kärcher SC 4 Premium Easyfix – Fleksibel

Kärcher dampvasker SC 4 Premium Easyfix

SJEKK PRISEN →

Med en rekke smarte funksjoner og imponerende ytelse er Kärcher SC 4 en dampvasker som virkelig imponerer.

En av de praktiske egenskapene til Kärcher SC 4 Premium Easyfix er dens 2-tanksystem. Dette systemet gir kontinuerlig drift, slik at du kan fylle på vann mens du rengjør uten å måtte stoppe maskinen. Du kan enkelt fylle på vann i den avtakbare vanntanken og fortsette rengjøringen uten avbrudd. Denne funksjonen gjør SC 4 til en svært effektiv og tidsbesparende løsning.

Den medfølgende EasyFix gulvmunnstykket er også en praktisk tillegg til SC 4. Det har et fleksibelt ledd og en større rengjøringsoverflate, noe som gir ideell ergonomi og utmerkede rengjøringsresultater. Dette gjør det enkelt å håndtere og manøvrere dampvaskeren på gulvet, og sikrer en grundig og effektiv rengjøring.

En annen imponerende funksjon med Kärcher SC 4 Premium Easyfix er det innovative festesystemet for kluter. Det gjør det enkelt å bytte klut underveis og tilpasse dampintensiteten etter underlaget og mengden skitt. Med et bredt utvalg av tilbehør kan du rengjøre beslag, fliser, kokeplater, avtrekksvifter, samt små sprekker og hull på en grundig måte. Den fjerner også raskt og enkelt fastsittende skitt. Det beste av alt er at den rengjør uten bruk av rengjøringsmidler, noe som gjør den ideell for bruk i hjemmet.

Oppsummert

 • Fleksibel dampvasker uten rengjøringsmidler
 • 2-tanksystem og EasyFix for praktisk rengjøring
 • Innovativt klutfestesystem og justerbar dampintensitet
 • Dreper 99,99 % av husholdningsbakterier

LES MER

6. Kärcher SC 3 Upright EasyFix – Mest for pengene

SJEKK PRISEN →

Full beskrivelse:

Det å få mest mulig for pengene er viktig for mange. I testen vår kommer Kärcher SC 3 Upright EasyFix klart frem som det alternativet som gir deg mest for pengene. Denne dampmoppen er spesialutviklet med en ekstra effektiv lamell-teknologi som gjør den til det ideelle verktøyet for rengjøring av harde gulv med forseglet overflate. Den er ikke egnet for tregulv som er ubehandlet.

For rengjøring av harde gulv er Kärcher SC 3 Upright EasyFix utstyrt med et EasyFix gulvmunnstykke. Dette er et spesialtilpasset munnstykke som er utstyrt med et fleksibelt ledd som gjør det mulig å gjøre skikkelig rent med full gulvkontakt til og med der vanskelige vinkler ellers ville gjort det umulig. Dette munnstykket gjør det også mulig å tilpasse høyden til den som gjør rent slik at man kan arbeide med ergonomisk arbeidsstilling uansett hvor høy man er.

Gulvmunnstykket bruker en gulvklut av mikrofiber av høy kvalitet for rengjøring. Gulvkluten festes med et praktisk borrelåssystem. Dette gjør at du lett kan skifte gulvkluten uten at du trenger å komme i kontakt med skitt eller smuss fra.

I tillegg til harde gulv kan man også bruke Kärcher SC 3 Upright EasyFix til å rengjøre tepper. Dette gjør man enkelt ved hjelp av den medfølgende praktiske teppeglideren. Rengjøring med teppeglideren dreper midd og bakterier i teppene og fjerner dårlig lukt.

Testsertifikatet til Kärcher SC 3 Upright EasyFix viser at den er veldig effektiv når den brukes som anvist. Med en vaskehastighet på 30 cm/s og med dampnivået satt til maksimum styrke og med direkte kontakt med glatte og harde husholdningsoverflater, drepes hele 99,99% av COVID-19, influensavirus og andre såkalte kappekledde virus.

I tillegg til at den gir et mye bedre rengjøringsresultat enn for eksempel en mopp, er det også enkelt å skifte klut med Kärcher SC 3 Upright EasyFix. Skifte av klut kan man også gjøre uten å komme i kontakt med smuss og skitt. Med en lav vekt på bare rundt tre kilo er moppen greit håndterlig for bruk hvor som helst i huset. Den kommer med en ledning på hele fem meter, noe som gir dampmoppen god rekkevidde til å gjøre rent der det trengs.

Etter en kort oppvarmingstid på rundt et halvt minutt er dampmoppen klar til bruk. Dampen i Kärcher SC 3 Upright EasyFix reguleres ved hjelp av en enkel og brukervennlig tretrinns-dampkontroll. Takket være den vanntanken som kan fjernes, kan vannet også etterfylles under bruk. Dampmoppen kommer med en LED-skjerm med fargekoder som signaliserer driftsstatusen for dampmoppen, slik som for eksempel et rødt pulserende lys når den er under oppvarming og et konstant grønt lys når den er klar for å brukes til å rengjøre hjemmet ditt.

Kärcher SC 3 Upright EasyFix kommer med en effekt på 1600 watt. Vannbeholderen rommer 500 ml med vann. Dette gir dampmoppen en kapasitet til å rengjøre hele 60 kvadratmeter per tank.

Kalk og andre mineraler kan være et problem når man bruker maskiner som lager damp. Det kan lett hope seg opp med kalk som etter hvert ødelegger utstyret over tid. Kärcher SC 3 Upright EasyFix kommer med kalkbeskyttelse som gir dampmoppen lang levetid. Kalk og andre mineraler takles ved hjelp av en smart innstilling, der vannets hardhet kan justeres. I tillegg kommer dampmoppen med en avkalkningspatron.

LES MER


7. Kärcher SC 5 EasyFix – Kraftig og fleksibel

SJEKK PRISEN →

Full beskrivelse:

Med en oppvarmingsstyrke på 2050 watt og et damptrykk på 4,2 bar er Kärcher SC 5 EasyFix steam cleaner uten tvil en av de kraftigste dampvaskerne i sin klasse. Denne kraften kommer godt til nytte når man står overfor gjenstridig og inngrodd smuss og skitt, og trykket kan justeres til den overflaten man rengjør, og til hvor vanskelig det er å rengjøre. I tillegg er denne dampvaskeren utstyrt med en såkalt VapoHydro-funksjon. Det er en funksjon som lar deg benytte varmt vann for å fjerne ekstra gjenstridig skitt og smuss enda mer effektivt.

Med Kärcher SC 5 EasyFix kan man enkelt og effektivt desinfisere hjemmet, helt uten skadelige og miljøskadelige kjemiske rengjøringsmidler. Testresultatene til denne dampvaskeren viser at den kan fjerne opptil 99,99% av COVID-19 virus, influensa virus og andre bakterier som er vanlige på harde overflater i Norske husholdninger.

Kärcher SC 5 EasyFix dampvaskeren er både lett og behagelig å bruke. EasyFix gulvdysen har fleksible ledd som gjør at hver og en kan finne den rette ergonomiske arbeidsstillingen. Samtidig forsikrer lamellateknologien, i kombinasjon med gulvkluten i mikrofiber, super renslighet. Kluten kan lett kobles til gulvdysen og fjernes igjen uten at man trenger å komme i kontakt med skitt og smuss.

I tillegg kommer Kärcher SC 5 EasyFix med hånddyse, rundbørste, forlengelsesrør,samt mulighet for å koble til et valgfritt dampstrykejern og annet smart tilbehør som gjør det mulig å bruke maskinen til rengjøring av fliser, avtrekkshetter og selv de mest bortgjemte kroker, der skitten er inngrodd eller vanskelig å fjerne.

Vanntanken på Kärcher SC 5 EasyFix er fordelt på to tanker. Koketanken har en kapasitet på en halv liter, som det tar 3 minutter å varme opp før oppstart. Den avtagbare tanken har en kapasitet på halvannen liter. Til sammen gir dette en kapasitet på 150 m² i rengjøringsareal per tank. Man kan også bytte ut vanntanken med permanent påfylling, som selvfølgelig er perfekt for uavbrutt rengjøring.

På pistolgrepet til dampvaskeren finner du en kontroll der du kan regulere dampstyrken. Denne har også et låsesystem som sikrer at barn som leker ikke har mulighet til å bruke dampfunksjonen. Maskinen er også utstyrt med en sikkerhetsventil.

LES MER


Hva vi legger vekt på i testene vår

Brukervennlighet

Brukervennlighet ligger alltid høyt på listen over ting vi fokuserer på i testene våre. Her ser vi på hvor lette de forskjellige produktene er å forstå, hvor praktiske de er å bruke fra dag til dag. Og hvor enkle de er å vedlikeholde og rengjøre.

EasyFix produktene fra Kärcher skilte seg ut når det gjelder brukervennlighet. De har laget en veldig gjennomtenkt løsning med særlig stor fleksibilitet og behagelig arbeidsstilling

Kapasitet og mobilitet

Kapasitet og mobilitet er viktig når man skal rundt i huset og rengjøre i bortgjemte kriker og kroker. Når vi testet dampvaskere vurderte vi derfor hvor mobile de er, og hvor stort område de dekker. Uten å måtte avbryte for å fylle på tanken.

Det var her Kärcher EasyFix modellene som imponerte oss mest, med stor rekkevidde og mulighet for kontinuerlig rengjøring uten å måtte stoppe rengjøringen for å kunne fylle på vannet. Disse modellene er også høyst mobile og fleksible.

Fleksibilitet og innovative løsninger

Innovative løsninger og kreativitet kan bidra til å gjøre dampvaskerne mer effektive og de kan også i noen tilfeller åpne helt nye bruksområder for maskinen.

Noen av de fleksible og innovative løsningene som imponerte oss i denne testen var Kärcher Ångtvätt SV7 som kombinerer damprengjøring med støvsuging slik at man slipper å kjøpe støvsuger, og slik at man lettere kan fjerne skitt og smuss der det er vanskelig å komme til. En annen innovativ løsning er Kärcher sitt dampstrykejern som kan kjøpes som tilbehør og damphansken til Black & Decker 9IN1 Steam-mop.

Styrke

Hvor kraftig damprengjører er bestemmer hvor fort den kan utvikle damp og dermed også hvor fort man kan rengjøre, samt også i noen tilfeller hvor grundig man kan rengjøre i områder der det kan være vanskelig å komme til. Styrken på dampvaskeren vil også ha mye å si på hvor fort man kan starte med dampvaskeren etter at man har slått på dampvaskeren.

Når det gjelder styrken på dampvaskeren ser vi på hvor mange watt som brukes for oppvarmingen av vann. Vi vurderer også hvor lang tid det tar å starte opp dampvaskeren, men her er det viktig å huske at styrke ikke nødvendigvis trenger å bety en raskere oppstart. For eksempel har Kärcher SC 5 EasyFix, som kanskje er den kraftigste dampvaskeren i sin klasse, med en varmeeffekt på 2050 watt og en oppstartstid på tre minutter. Black & Decker 9IN1 Steam-mop som kun har en varmeeffekt på 1300 trenger 15 sekunder på å varme seg opp.

dampvasker test

Tilbehør

Tilbehør kan ofte øke bruksverdien til produktet betraktelig. Dette er derfor ett av områdene vi vurderer produktene på. Her der vi både på tilbehøret man får med når man kjøper produktet, samtidig som vi også gir ekstra poeng for annet nyttig tilbehør som man kan kjøpe i tillegg.

Det var Kärcher EasyFix modellene som imponerte kan skilte med et suverent utvalg av tilbehør som imponerte oss mest når det kommer til innhold. Her kan man velge mellom alt fra små detaljdyser og nal til rengjøring av vinduer til strykejern.

Hygiene

Hygiene i hjemmet og andre steder er noe som, etter at COVID-19 viruset dukket opp, plutselig har fått en mye viktigere rolle i vårt daglige liv og rutiner. Samtidig kan det fort bli rent nok når man bruker kjemiske rengjøringsmidler. Dette er midler som kanskje er gode på å drepe bakterier, virus og lignende, men som heller ikke er så sunne for oss, og som i større doser også kan være skadelige for oss. Rengjøring med damp er både mer miljøvennlig og sunt, og i mange tilfeller er rengjøring med damp også minst like effektivt som rengjøring med kjemikalier.

I testen vår ser vi på hvilke damprengjørere som kommer best ut når det gjelder dreping av bakterier og virus. Alle damprengjørerne i listen over avgir mer enn nok varm damp til å drepe alle de bakterier og virus de skulle komme over. Forskjellen her er leveringssystemene som gjør det mulig å komme til på vanskelige steder der disse bakteriene og virusene kan gjemme seg. Her kommer Kärcher ut som en klar vinner. Alle modellene ovenfor kommer med et komplett utvalg av nødvendige dyser og redskaper for å komme til nesten hvor som helst. I tillegg er det mulig å også utvide med valgfritt tilbehør dersom man skulle ha behov for spesielle løsninger.