fbpx

Dampgenerator test: De 3 beste i 2022!

En dampgenerator er et populært redskap som er svært likt det mer tradisjonelle strykejernet. En dampgenerator er dog mer effektiv, kraftigere, samt at det har en betydelig større vannkapasitet. Stryker du mye klær og da i større mengder, er det ingen tvil om at en dampgenerator er noe for deg.

I denne artikkelen, dampgenerator test, ser vi nærmere på hvilke modeller som skårer best i tester utført av anerkjente testmagasin og hos forbrukerne. Etter timer med grundig gjennomgang kom vi frem til at Philips GC9660 er den beste. Her får du en kraftig og konstant generator som leverer ypperlige resultat. I tillegg imponerer den med sin avanserte teknologi, og ikke minst sin overlegne strykesåle.

Er du på jakt etter et rimelig alternativ, er det Phillips DST5030 vi anbefaler. Denne modellen knuser konkurrentene på pris. Les videre og du finner helt sikker dampgeneratoren som passer dine behov.

VÅRE favoritter

 • Dampgenerator til markedets beste pris
 • Pålitelig kraft og ytelse
 • Utstyrt med en rekke praktiske funksjoner
SJEKK PRISEN →
 • Populær dampgenerator
 • Overlegen strykesåle
 • Kraftig og effektiv
SJEKK PRISEN →
 • Funksjonsrik
 • Populær
 • Du får mye for pengene
SJEKK PRISEN →

Dampgenerator test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Philips PerfectCare GC9660
Basert på vår gjennomgang av produktbeskrivelser, tester utført av diverse testmagasin og kundeanmeldelser, er dette vår soleklare favoritt. Philips dampgenerator er proppfull av unike egenskaper som automatisk avstenging, OptimalTemp-teknologi, og ikke minst en strykesåle med T-ionicGlide.
SJEKK PRISEN →
Philips DST5030
Trenger du en pålitelig dampgenerator til en billig penge, er dette modellen for deg. Anerkjente Philips har her utviklet en liten og enkel, men samtidig effektiv generator til en svært god pris. Den er faktisk markedets desidert billigste og den regelrett knuser konkurrentene på pris.
SJEKK PRISEN →
Philips PowerLife GC2996
Dampgeneratoren Philips Powerlife har flere gode egenskaper som effekt på 2400 W, dampstøt på 45 g/min, SteamGlide-strykesåle, og ikke minst vertikal dampfunksjon og dryppstopp. Selv med disse unike egenskapene er prisen lav, noe som gjør at du får mye for pengene.
SJEKK PRISEN →

1. Philips PerfectCare GC9660 — Testvinner

Philips PerfectCare Elite Plus GC9660

SJEKK PRISEN →

Basert på vår gjennomgang av produktbeskrivelser, tester utført av diverse testmagasin og kundeanmeldelser, er dette vår soleklare favoritt. Philips dampgenerator er proppfull av unike egenskaper som automatisk avstenging, OptimalTemp-teknologi, og ikke minst T-ionicGlide-strykesåle. Ikke nok med det, generatorens ekstra dampstøt gjør at stryking av klær aldri har vært enklere.

Overlegen teknologi som gir perfekte resultat

Med denne bestselgeren kan du stryke alt fra jeans til silke uten å måtte endre innstilling. Dette takket være generatorens revolusjonerende OptimalTemp-teknologi. Teknologien er ikke annet enn unik, og gjør at du oppnår perfekte resultat hver eneste gang.

I tillegg bidrar Philips kraftige dampstøt til at du kan stryke raskere og mer effektivt. Den kraftige og konstante dampen takler selv vanskelige skrukker, og tykkere stoffer blir fort slette. Du kan også benytte et ekstra dampstøt, noe som er perfekt for vertikal damp eller gjenstridige skrukker.

Videre imponerer dampgeneratoren med en suveren strykesåle, og selvsagt, sitt praktiske avkalkingssystem. Strykesålen har en holdbar base i rustfritt stål og et innebygd lag med titanoksid, som gir høy ripebestandighet. Den gjennomtenkte formen derimot, og de praktiske ventilasjonshullene gir enda bedre dampfordeling og raskere fjerning av skrukker.

Takket være avkalkningssystemet forlenger du levetiden og får også av den grunn enda bedre strykeresultat. Generatoren varsler med både lys og lyd når den trenger å avkalkes.

Konklusjon

Det var aldri noe tvil om at Philips GC9660 skulle til topps i vår dampgenerator test. Det er markedets soleklart beste modell, noe både forbrukerne og eksperten virker å være forent om. Prisen er kanskje noe høy sammenlignet med resten av markedet, men stiller du høye krav til både kraft, presisjon og effektivitet, er dette helt klart dampgeneratoren å gå for.

Oppsummert

 • Populær dampgenerator
 • Proppfull av unike og praktiske egenskaper
 • Overlegen strykesåle
 • Kraftig og effektiv
 • Høy pris, men verdt pengene

LES MER

2. Philips DST5030 — Best på pris

Philips 5000 Series DST5030

SJEKK PRISEN →

Trenger du en pålitelig dampgenerator til en god pris, er dette modellen for deg. Anerkjente Philips har her utviklet en liten og enkel, men samtidig effektiv generator til en svært god pris. Den er faktisk markedets desidert billigste og den regelrett knuser konkurrentene på pris. Dampstøtene er naturligvis ikke like kraftige som hos de beste toppmodellene, men den innfrir uten tvil til hverdagslige strykebehov.

En pålitelig generator utstyrt med praktiske egenskaper

Philips DST5030 er et dampstrykejern som har konstant damputslipp og pålitelige dampstøt. Den har en ytelse på 2400 W og damputslipp på 45 g/min. Dette gir gode strykeresultat og er med på å sikre at klærne holder seg stiligere litt lengre. For de vanskelige skrukkene, kan du enkelt presse ut ekstra damp på 180 g som trenger dypere inn i stoffet på klærne.

Andre ting som er verdt å bemerke og som tilsynelatende imponerer forbrukerne, er at generatoren har dryppstopp og innebygd antikalk funksjon. Med funksjonen dryppstopp kan du enkelt stryke delikate klær ved lave temperaturer uten å måtte bekymre deg for vannflekker, mens antikalken rengjør strykesålen og fjerner kalk, hvilket opprettholder topp ytelse.

Dessuten er generatoren utstyrt med vertikal dampfunksjon. Har du delikate plagg, eller om du har det travelt er dette særlig gunstig. Du kan nemlig dampe bort skrukker uten å måtte ta av klærne fra kleshengerne og legge dem på strykebrettet. Også til stryking av gardiner er denne funksjonen særdeles praktisk.

Konklusjon

Med tanke på Philips pris, kvalitet og ytelse er det ikke rart at denne modellen er populær. Her får du nemlig en pålitelig dampgenerator til markedets beste pris. Handler du på budsjett, eller om du bare ønsker et rimelig alternativ, er dette helt klart modellen å gå for. Stryker du i større mengder og stiller skyhøye krav til både kraft og presisjon, ville vi nok heller gått for testvinneren.

Oppsummert

 • Dampgenerator til markedets beste pris
 • Pålitelig kraft og ytelse
 • Utstyrt med en rekke praktiske funksjoner

LES MER

3. Philips PowerLife GC2996 — Mye for pengene

Philips PowerLife GC2996

SJEKK PRISEN →

Dampgeneratoren Philips Powerlife har flere gode egenskaper som en effekt på 2400 W, dampstøt på 45 g/min, SteamGlide-strykesåle, og ikke minst vertikal dampfunksjon og dryppstopp. Selv med disse unike egenskapene er prisen rimelig, noe som gjør at du får mye for pengene.

Funksjonsrik dampgenerator

Philips PowerLife GC2998/80 er dampstrykejernet for deg som vil ha et pålitelig strykejern som holder dag inn og dag ut, og det klarer de mest krevende rynkene på klærne. Takket være de kraftfulle 2400 wattene varmes den raskt opp og leverer meget ypperlige resultat. Strykejernet har også en stor vanntank på 320 ml og en lang ledning på 2 m for å gjøre strykingen enda enklere. Philip sin eksklusive SteamGlide-strykesåle beveger seg enkelt over alle typer. Et robust belegg bestående av fem lags, inklusiv anti-korrosjonsbase gir sålen fire ganger lengre livslengde sammenlignet med Philips non-stick-strykesåle, samt at den blir ripebestandig.

I tillegg sørger det konstante damputslippet for at klærne holder seg fine og helt fri for skrukker. For de virkelig vanskelige rynkene kan du trykke frem et ekstra kraftig dampstøt på 170 gr som trenger dypere inn i tøyet.

Ikke nok med det, dette dampstrykejernet fylles med vanlig kranvann og har en innebygget antikalkfunksjon som fjerner kalk og bevarer topp ytelse, mens den vertikale dampfunksjonen gjør at klærne kan friskes opp direkte på kleshengeren. Dampen fjerner skrukker, forbedrer utseendet og fjerner lukt fra tekstilen, praktisk når du vil friske opp for eksempel hengende gardiner. Funksjonen for vertikal damp kan brukes uten strykebrett.

Videre har Philips automatisk avstenging, hvilket innebærer at jernet slås av etter 30 sekunder om strykesålen etterlates ned eller på siden. Jernet skrus også av etter 8 minutter om det plasseres på halsstøtten. Takket være systemet med dryppstopp kan du også stryke delikate klær ved lav temperatur uten å trenge å uroe deg for vannflekker.

Konklusjon

Som du sikkert ser er det mye bra å få med denne dampgeneratoren. Likevel er det svært prisvennlig. Det er med andre ord en modell som gir deg mye for pengene. Kanskje ikke rart at dette er en av markedets fremste bestselgere?

Oppsummert

 • Funksjonsrik
 • Kraftfull og pålitelig
 • Populær
 • Du får mye for pengene

LES MER


Hvorfor er dampgeneratorer så populære?

Det er flere grunner til at dampgeneratorer er blitt så populær, men i hovedsak er det nok på grunn av følgende:

 • Mer effektivt enn strykejern: Dampstasjoner er mye kraftigere og gir et raskere resultat, i tillegg er belastningen på håndleddet mindre ettersom vekten er i basestasjonen der vannet er.
 • Større vanntank: Vanntanken på dampstasjoner er betydelig større enn på et vanlig dampstrykejern, noe som gir mulighet for kraftigere damptrykk. Et høyere damptrykk gir et mye raskere resultat. Hvis et dampstrykejern hadde samme damptrykk som en dampstasjon, måtte vi ha fylt på vann hele tiden
 • Mer ømfintlige på delikate tekstiler: Hvis du ofte stryker delikate stoffer som silke eller lignende, anbefaler vi testvinneren fra Philips som ikke kan brenne noe stoff i det hele tatt. Det spiller ingen rolle hvilken temperatur du har satt, så strykejernet kan ikke brenne noe stoff, du kan til og med glemme strykejernet på skjorten / strykebrettet uten at det skjer noe. Noen modeller av dampstasjoner har også støtte for såkalt vertikal damp, det vil si at du kan dampstryke hengende klær. Dette er perfekt for tekstiler som er ekstra følsomme for varme, med en dampgenerator vil det ikke komme skader på plagget.
 • Fikser de mest krevende skrukkene: Dampstasjoner har et ganske høyt damptrykk sammenlignet med lignende maskiner, og dette betyr at selv de vanskeligste brettene forsvinner uten store problemer.