fbpx

Dameparfyme test: De 6 beste på markedet i 2023

Parfyme er en blanding av velluktende oljer og aromatiske dufter som er til for å gi menneskekroppen en behagelig lukt, og er noe som har eksistert i mange århundrer. I dag er utvalget stort. En god parfyme vil bringe frem både harmoni, selvsikkerhet, glød og kjærlighet, samt at den på mange måter blir en del av din identitet.

Formålet med denne parfyme testen er å gjøre det lettere å finne en dameparfyme til deg selv eller en du er glad i. Ved å sammenligne markedets mest populære dameparfymer på lukt, pris og designet på beholderen, håper vi å gi deg oversikten du trenger.

Dersom pris har størst betydning for ditt valg, ville vi ha gått for Salming Fire On Ice. Her får du markedets beste pris, i tillegg til at den gir en varm og aromatisk duft. Dersom du vil ha en parfyme med et estetisk utseende, er kjendisparfymen fra Naomi Campbell perfekt for deg.

Dameparfyme test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Giorgio Armani Si
En særdeles eksklusiv parfyme med et hint av mandarin, solbær og vanilje. Denne er perfekt for den elegante og selvsikre madammen som vet hva hun vil ha.
SJEKK PRISEN →
Ariana Grande R.E.M
Verdenskjente Ariana Grande har laget en populær favoritt blant forbrukerne. Denne scorer høyt på alle kundeomtaler, takket være dens aroma av saftig fiken og boblende pæreblomst.
SJEKK PRISEN →
Salming Fire On Ice
Her får du markedets beste pris. Dersom du ønsker en parfyme som ikke koster skjorta er denne perfekt for deg.
SJEKK PRISEN →
Kenza ALANI NIGHT X LUNA 3
Dette er et unik pakketilbud du ikke vil gå glipp av. Her får du både den eksklusive parfymen Alani Night og skjønnhetsfavoritten Luna 3. Ansiktsbørsten og parfymen passer til enhver person som vet å ta vare på seg selv.
SJEKK PRISEN →
Naomi Campbell
Nok en populær kjendisparfyme, men denne gangen er den utviklet av berømte Naomi Campbell. Denne gir en sjelden forfriskende følelse, takket være sin kombinasjon av liljekonvall, rose og jasmin. I tillegg får du en dekorativ flaskeholder som gir den et estetisk utseende.
SJEKK PRISEN →
Alani Night
En herlig parfyme med en behagelig duft av sandeltre, vanilje og appelsinblomst. Denne gir en følelse av selvsikkerhet og sensualitet.
SJEKK PRISEN →

1. Giorgio Armani Si — Premium (Dameparfyme)

Dameparfyme test - best i test

SJEKK PRISEN →

Giorgio Armani Si er en meget eksklusiv parfyme, som er ypperlig for deg som ønsker markedets mest verdifulle parfyme. I tillegg er den svært populær hos forbrukere og kan vise til utrolig gode tilbakemeldinger. På forbrukersiden Nordicfeel har den hele 5 av 5 stjerner fra 173 vurderinger.

Den enestående duften kommer av bergamot, mandarin og solbær, og det er dette som gir parfymen dens mystiske og forførende touch. Selve hjertet av parfymen inneholder tyrkisk rose og jasmin, kombinert med spennende hint av varm vanilje og patchouli.

Denne spennende duften passer utmerket for den klassiske damen som oser av selvsikkerhet og eleganse.

Velg mellom tre størrelser

Denne modellen kommer i tre ulike størrelser og prisen varierer etter størrelsen.

Som du kan se, er prisen på parfymen fra Giorgio Armani ganske høy. Bare 30 milliliter koster over 600 kroner, noe vi synes er mye for litt parfyme. Det står liten tvil om at denne gir en eksotisk duft som passer til både fest og hverdag, men hvorvidt dette er verdt å betale mer enn 600 kroner for er vi litt usikker på.

LES MER


2. Ariana Grande R.E.M — Populær favoritt (Dameparfyme)

SJEKK PRISEN →

Dette er en populær bestselger designet av den verdenskjente artisten, Ariana Grande. R.E.M gir deg en unik mulighet til å fantasere deg bort, og den vil garantert gi deg styrken til å drømme mer og større. Den fantastiske duften vil strekke grensene til universet ditt og kan ikke kategoriseres som annet enn en intergalaktisk drøm av feminitet og styrke.

Parfymen består av en himmelsk blanding av saftig fiken og varm, saltet karamell. I selve hjertet ligger det en vakker kombinasjon av lavendel og boblende pæreblomst som eksploderer som en supernova på nattehimmelen.

Til slutt har den et lite hint av fortryllende musk sammen med sandeltre, som gir duften en perfekt avslutning. Derfor mener vi denne passer perfekt for den spreke og utforskende person med høye ambisjoner. Denne vil være et godt valg for enhver anledning.

Prislappen på R.E.M er fornuftig og langt ifra de dyreste modellene, samtidig som den også er et stykke unna de billigste. Dette betyr at du ikke trenger å grave så altfor dypt i pengeboken for å få en herlig duft.

LES MER


3. Salming Fire On Ice — Billig (Dameparfyme)

SJEKK PRISEN →

Dersom pris har størst betydning for ditt valg av parfyme, er denne et godt valg. Her får du markedets beste pris, i tillegg til at den gir en utsøkt duft som er perfekt til hverdagslige anledninger. Denne er krydret het med pepper, lime og musk, som gir en herlig kombinasjon av dristighet og feminitet.

Dette gir en unik følelse av en flammende tone som samtidig har kjølige kvaliteter. Det aller beste med denne, er imidlertid at den er helt fri for farlige kjemiske stoffer og den vil derfor ikke føre til noen helseskader.

Alt i alt får du en meget anvendelig parfyme dersom du kjøper Salming Fire One Ice. Denne kan du fint bruke på jobb så vel som på på en finere middag. Ikke nok med det; her betaler du kun i overkant av 200 kroner, noe vi mener er utrolig lite for en parfyme.

Denne får du bare i 100 milliliter.

LES MER


4. Kenza ALANI NIGHT X LUNA 3 — Premium pluss (Dameparfyme)

SJEKK PRISEN →

Her får du ikke bare en parfyme, men også en hudkrem. Dette pakketilbudet inneholder eksklusive produkter fra Kenza, parfyme- og skjønnhetsfavoritten Alani Night, samt en Luna 3 ansiktsbørste for normal hud.

Alani Night

Parfymen fra Kenza er tidløs og inneholder et ørlite snev av kremete vanilje og musk. Denne er derfor noe mer intensiv og krydret enn sine forgjengere, i tillegg til at den har toppnoter av pære, kaffe og rosepepper.

Alani Night oser av sensualitet og feminitet, samt at den gir en selvsikker duft med kraftige duftnoter som garantert forfører. I selve hjerte av parfymen ligger det et lite hint av appelsinblomst, jasmin, liljekonvall, mens basenotene består av sedertre, sandeltre, patchouli og vanilje. Investerer du i denne får du en særdeles eksklusiv parfyme som er perfekt for deg som elsker eleganse.

Luna 3

Denne ansiktsbørsten kategoriseres som den mest skånsomme i hele skjønnhetsverden. Luna 3 er hele 30 prosent mykere enn ordinære silikonbørster, men vil likevel effektivt fjerne urenheter, olje og overskudd av talg på få minutter.

Sammen med en ansiktsmaske, vil huden bli mer smidig og å få et mer ungdommelig utseende. Kort fortalt er denne perfekt for en dypere rengjøring, samt at den forsiktige pulseringen vil friske opp huden.

Konklusjon

Dette er rett og slett et pakketilbud av de sjeldne. Ikke bare får du en enestående duft, men ansiktsbørsten vil også friske opp huden på en utmerket måte. Prisen på nærmere 3000 kroner kan kanskje virke i overkant mye, men her får du to unike kvalitetsprodukter.

LES MER


5. Naomi Campbell — Estetisk utseende (Dameparfyme)

SJEKK PRISEN →

Her får du en moderne kjendisparfyme fra glamorøse Naomi Campbell. Denne er ikke bare ypperlig om du vil ha en herlig lukt, men også dersom du ønsker en beholder med et estetisk utseende.

Selve duften åpner med toppnoter av magnolia, kokos, mandarin og bergamott og fortsetter med noter av liljekonvall, rose og jasmin. Til slutt avrunder den i bunnoter av sandeltre, karamell, vanilje og tonkabønner. Kort fortalt får du med Naomi Campbell en unik duft egnet for bruk både dag og natt.

Denne sensasjonelle parfymen har en særdeles dekorativ og designrik glassflaske som er skapt med omtanke for kvinner som vil ha det lille ekstra. Campbells parfyme vil mest sannsynlig åpne sansene dine og roe ned kroppen, samtidig som den lukter aldeles behagelig.

Uansett anledning vil denne passe utmerket, noe som gjør at Naomi Campbell sin parfyme utvilsom er verdt hver eneste krone.

LES MER


6. Alani Night — Tidløs (Dameparfyme)

SJEKK PRISEN →

Dette er en umåtelig populær parfyme som har en rekke gode tilbakemeldinger. Kundeomtalene forteller om en deilig aroma av vanilje, kombinert med saftig pære, krydrete rosepepper, kaffe og cashmere.

I basen finner man myke noter av sandeltre og vanilje, samt en særdeles behagelig duft av appelsinblomst. Dette gir den en utsøkt følelse av sensualitet, selvsikkerhet og feminitet. I tillegg har den en ørliten eim av forfriskende blomster og søt frukt, noe som gjør den særegen og behagelig for sansene.

Prisen på 50 milliliter er på 600 kroner,noe vi mener er fornuftig for en såpass luksuriøs parfyme. Det du derimot må være oppmerksom på er at parfymen er mer egnet for fest eller kveldstid enn hverdagslig bruk. Tross det, er dette utmerket kjøp for enhver som ønsker en eksklusiv parfyme.

LES MER


Hvordan finne riktige parfyme?

Utvalget av parfymer er stort og det finnes en rekke forskjellige dufter å velge mellom. Den aller beste måten å finne en parfyme som bringer frem din personlighet, er rett og slett ved å prøve seg fram. Lukt og test hvordan den føles mot huden eller les anmeldelser og kundeomtaler om parfymene.

Luktene er forskjellige fra person til person

Selv om du har en bekjent som har en parfyme det lukter veldig godt av, er det ikke gitt at den samme parfymen passer til deg. Duften til en parfyme vil nemlig variere fra person til person, noe som skyldes hudens egne duft.

Parfymen blander seg med din kroppslukt, noe som kan gi forskjellige aromaer, selv ved samme parfyme. I tillegg kan temperaturen ha stor betydning for duften, samt at parfymen du bruker burde avgjøres av anledningen. Et godt tips er at «lette» parfymer passer godt om dagen, mens «tyngre» parfymer passer bedre på kvelden.

Her kan du lese om “Herre parfyme test”

Hvilken lukt foretrekker du?

Tenk godt igjennom hvilke lukter du liker i en parfyme. Kan lukten assosieres med noe som gjør deg glad, eller kanskje lukten minner deg om en person som betyr mye for deg?

Anledningen bør også ha betydning for valget ditt. Skal den brukes til fest eller til hverdagslig bruk? Når du vet hva du vil ha og hvilke lukter du foretrekker, finner du garantert en parfyme du liker.

Pris

Du finner parfymer i alle prisklasser, og selv om lukten er det viktigste burde prisen også ha betydning for ditt valg. Følg ditt budsjett og betal prisen du er komfortabel med. Det er totalt unødvendig å skulle overbetale for et produkt du kanskje ikke kommer til å bruke så ofte.

Du vil også i større grad bli fornøyd med ditt kjøp dersom du betaler en pris du synes er innenfor.

Slik burde du bruke parfymen

Har du noen gang opplevd å være rundt en person som har dynket seg i altfor mye parfyme? Overparfymering er sjeldent en suksess. Lukten blir da intens og mot sin hensikt. Bruk parfymen forsiktig og diskret, for dette er noe som skal få frem de naturlige og herlige dufttonene som gjør parfymen så spesiell.

Sprayer du for mye vil lukten bli overveldende og rett og slett for sterk. Hvor du burde spraye parfymen kommer an på hvor du er mest komfortabel med å ha den på. Noen foretrekker å spraye klærne, mens andre velger steder som halsen, bak ørene, eller brystet. Spray der du synes det passer best for deg.

Unngå disse parfymetabbene

En typisk tabbe de aller fleste av oss begår er å påføre parfymen på innsiden av håndleddene for å deretter gni dem mot hverandre. Dette knuser og overoppheter duftmolekylene slik at duften ikke får utvikle seg på riktig. Det aller beste er å spraye på og deretter la parfymene være i fred.

En annen klassisk feil er som vi allerede har vært innom er å bruke for mye parfyme. Etter hvert som du blir mer vandt til parfymen, vil du bli mer resistent mot selve lukten. Da er det fort gjort å bruke for mye. To til tre spray er mer enn nok, og det er dette som er anbefalt mengde.

Oppbevaring av parfyme

Holdbarheten på parfymen varierer fra modell til modell. Jevnt over varer de i maks tre år, men de kan godt brukes lengre dersom duften ikke har blitt sur og «vrengt» seg.

For å oppbevare på best mulig måte, anbefales det å unngå høye temperaturer, noe som betyr at badet kanskje ikke er det beste stedet for oppbevaring. Mange velger å oppbevare dem i kjøleskapet, men heller ikke dette er det mest optimale. I et kjøleskap er temperaturen for lav, noe som også vil minske holdbarheten.

Det absolutt beste er oppbevare parfymen i et skap eller i esken sin.

Dette gjør du om du har tatt for mye parfyme på

Har du blitt overivrig med sprayingen er det heldigvis noen enkle knep du kan gjøre for å forhindre den overdrevne parfymelukten. Dersom du blander natron og vann for å deretter gni det inn på de områdene som har fått for mye parfyme vil lukten effektiv fjernes. Etter dette skyller du bare blandingen bort med litt vann.

Du kan eventuelt bruke våtservietter og antibakteriell gele, ettersom dette også er effektive hjelpemidler mot den overdrevne parfymelukten.

dameparfyme test