fbpx

Dagslyslampe test: Disse 5 er markedets beste i 2023 (Anmeldelse)

Søvnmangel, stress og lite energi er noe av de fleste av oss opplever i blant. Særlig gjelder dette i de mørke vintermånedene. Løsningen? En dagslyslampe! En dagslyslampe er en naturlig løsning for å redusere stress og oppnå økt velvære. De gir nemlig en ypperlig gjengivelse av sollyset og er klinisk bevist som terapi for å lindre stress og lavt energinivå.

For å gi deg bedre oversikt over dagens marked har vi nøye vurdert flere beskrivelser og spesifikasjoner. Resultatet av vår gjennomgang er at Lux Led dagslyslampen er den beste. Lampens moderne teknologi vil garantert og behagelige lys vil garantert bidra til en bedre hverdag.

Dagslyslampe test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Cleverio Terapilys 12000 lux
Cleverio Terapilys 12000 lux er en opplagt testvinner ettersom den er utstyrt med en moderne teknologi som gir en naturlig gjengivelse av sollyset. Dette er bevist å redusere stress og søvnmangel. Ikke nok med det, lampen er også utstyrt med en rekke funksjoner og et intuitivt display, som gjør den enkel å bruke. Prisen er også bra, så her får du mest for pengene.
SJEKK PRISEN →
Medisana LT 500
Medisana LT 500 Terapilys er spesialutviklet for å gi et naturlig lys på de mørke månedene, og er derfor skreddersydd for deg som sliter med trøtthet og lavt energinivå om vinteren. Lysets naturlig gjengivelse av solen vil garantert fungere som terapi og velvære for både kropp og sjel.
SJEKK PRISEN →
Lysterapilampe Rondo 40 cm LED
Lysterapilampe Rondo 40 cm LED er nok en anerkjent lampe fra lysgiganten innolux. Dette er en av de mest populære modellene på markedet, og den kan vise til rekordgode resultater. Både hos ekspertpanel og eksisterende brukere er omtalen svært god.
SJEKK PRISEN →
Philips HF3672
Denne periumsmodellen er perfekt om du ikke nøyer deg med annet enn det beste av det beste. Den har en noe høyere pris, men til gjengjeld gir den et hav av fordeler som PowerWake alarm, Ambitrack miljøsensor, lysbaserte pusteøvelser, i tillegg til en SleepMapper app.
SJEKK PRISEN →
LED-bordlampe 7488
Denne prisvennlige modellen er perfekt for deg som handler på budsjett. Denne knuser konkurrentene på prisen, og ingen er i nærheten.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Cleverio Terapilys 12000 lux — Best i test

SJEKK PRISEN →

Det som gjør at Cleverio Terapilys 12000 lux utmerker seg om markedets «beste» er først og fremst på grunn av den moderne teknologien. Takket være lampens oppgradert LED-lys klarer den å gi en naturlig gjengivelse av sollyset, som er bevist å redusere stress, søvnmangel, samtidig som det gir mer energi. Ikke nok med det, Cleverio Terapilys 12000 lux er også ufattelig brukervennlig i tillegg til at den har flere praktiske funksjoner.

Å kåre beste dagslyslampe er naturligvis ingen enkel oppgave, men nå var det riktignok ingen tvil om at det var nettopp Led Lux som skulle bli best i test. Grunnet oppgradert teknologi, innovative funksjoner, og enkle bruksområder, er vi sikker på at lampen vil gi økt velvære. I motsetningen til andre merker, klarer Cleverio Terapilys 12000 lux å gi et naturlig lys hvitt lys som er med på å bedre fokus og energinivået.

I tillegg er Cleverio Terapilys 12000 lux utstyrt med flere praktiske funksjoner og et enkelt display. Den er for eksempel utstyrt med tre lysinnstillinger slik at du kan variere lysstyrken etter behov, enten som nattlys eller dagslys, mens det intuitive displayet gir god brukervennlighet. Alt du må gjøre er å trykke på start knappen for å deretter velg type lys. Enklere blir det ikke.

Lux Led

Kundene virker også å være begeistret over Cleverio Terapilys 12000 lux. Det er flere som beskriver det som et «livreddende» produkt som både reduserer stress og søvnmangel. Prisen på dagslyslampen er også god, i alle fall med tanke på at den lyser opp til 12,000 LUX. Dette gjør at du får mest for pengene kjøper du denne modellen, og nettopp derfor er det vår favoritt.

Oppsummert

 • Cleverio Terapilys 12000 lux gir et naturlig stressdempende lys
 • Intuitivt design med mange funksjoner
 • Kommer med 3 ulike lysstyrker
 • Bra pris – her får du mest for pengene

LES MER


2. Medisana LT 500 — Mye for pengene

SJEKK PRISEN →

Medisana LT 500 Terapilys er spesialutviklet for å gi et naturlig lys på de mørke månedene, og er derfor skreddersydd for deg som sliter med trøtthet og lavt energinivå om vinteren. Lysets naturlig gjengivelse av solen vil garantert fungere som terapi og velvære for både kropp og sjel. Prisen er heller ikke den verste, og alt i alt får du mye for pengene.

Sertifisert som medisinsk produkt

Det mest unike og den største fordelen med denne dagslyslampen er at den er sertifisert som et medisinsk produkt. Dette på grunn av dens enestående simulering av sollyset. Den har blant annet en lysintensitet på rundt 10.000 lux, som gjør at den avgir et behagelig og velværene lys.

Lyset består heller ikke av verken flimmer eller UV, noe som gjør at den ikke er skadelig for huden, samt at den har hele 10 forskjellige lysnivåer og 5 ulike timerinnstillinger. Det betyr at du enkelt kan justere lysstyrken slik at den blir optimalt for deg, samt du kan stille inn slik at lyset automatisk skrur seg av og på. Dette er særlig gunstig ønsker du å våkne opp til et behagelig dagslys.

Videre styres lyset problemfritt med knappen på siden, og den drives av det medfølgende strømadapteret. Det har i tillegg et lekkert design og et rundt lyspanel som helt sikkert vil passe godt inn på nattbordet. Selve lysoverflaten er 33 cm, noe som gjør at lyser får en god rekkevidde.

Konklusjon

Vi oppfatter dette som en svært god dagslyslampe. Den har en overkommelig pris, er medisinsk sertifisert, samt at den har et lekkert design og en rekke praktiske funksjoner. Vi tror med sikkerhet at dette er en modell som du vil bli tilfreds med, og da mye takket være at den gir god valuta for pengene.

Oppsummert

 • Medisinsk sertifisert
 • Gir et behagelig og velværene dagslys
 • Kan justeres i 10 lysinnstillinger 
 • Overkommelig pris – du får mye for pengene

LES MER

3. Lysterapilampe Rondo 40 cm LED — Praktisk dagslyslampe

SJEKK PRISEN →

Lysterapilampe Rondo 40 cm LED er nok en anerkjent lampe fra lysgiganten innolux. Dette er en av de mest populære modellene på markedet, og den kan vise til rekordgode resultater. Både hos ekspertpanel og eksisterende brukere er omtalen svært god, og typiske tilbakemeldinger er at den gir et optimalisert lys som bidrar til å gi energi.

Lekker lampe

Lampen er altså meget populært på grunn av det behagelige lystet det gir. Det som imponerer oss mest derimot, er dens lekre design. Ja, denne er medisinsk sertifisert og har dokumentert effekt mot trøtthet og lavt energinivå, men det imponerer likevel ikke mer enn dens elegante utseende.

Vi tror derfor denne passer godt inn i et hvert hjem. Den tar seg dessuten like godt ut på soverommet, som i stuen eller på kjøkkenet. Dagslyslampen har i tillegg en meget stor lysoverflate på hele 34 x 51 cm. Det gir den en enrom rekkevidde og den kan fint fungere som en ekstern lyskilde.

Videre er den utstyrt med med åtte ulike timerinnstillinger, samt en lysintensitet på rundt 10.000 lux. Du kan dessuten justere helningen på lampen ved behov, slik at det treffer i en vinkel optimalisert for deg. Den styres også enkelt med knappene på siden og drives av det medfølgende strømadapteret.

Konklusjon

Alt i alt er dette en bra lampe, som imponerer med sitt lekre design og enorm lysrekkevidde. Vær oppmerksom på at dette er en noe større modell. Har du et mindre nattbord kan denne bli i overkant stor, og den passer kanskje bedre på en kjøkkenbenk eller et stuebord enn på et soverom.

Også denne virker å være svært populær blant eksisterende kunder, da vi kun finner positive tilbakemeldinger. Prisen er heller ikke den aller verste, hvilket betyr at dette er et godt kjøp.

Oppsummert

 • Lekkert design
 • Noe større modell
 • Dokumentert effekt mot trøtthet og lavt energinivå
 • Medisinsk sertifisert

LES MER


4. Philips HF3672 — Premium

Philips HF3672

SJEKK PRISEN →

Denne periumsmodellen er perfekt om du ikke nøyer deg med annet enn det beste av det beste. Den har en noe høyere pris, men til gjengjeld gir den et hav av fordeler som PowerWake alarm, Ambitrack miljøsensor, lysbaserte pusteøvelser, i tillegg til en SleepMapper app. En mer funksjonsrik dagslyslampe finner du rett og slett ikke.

Svært funksjonsrik

Philips Wake-up Light HF3672/01 er skapt for å hjelpe deg å slappe av, sovne lettere og våkne mer uthvilt. Lampen vekker deg med lys som øker og skifter farge som en ekte soloppgang, og kan ved hjelp av lysbaserte pusteøvelser hjelpe deg å sovne. I SleepMapper-appen kan du styre lampen og få nyttig informasjon om soveroms miljøet ditt og søvnrutinene dine, og råd om hvordan du kan forbedre søvnen din. 

Lyset endres fra soloppgangsrødt via varmt oransje og solgult til hele rommet er fylt av forfriskende lys. Denne prosessen gjør det mer behagelig å bli vekket, og gir deg en bedre start på dagen med mer energi. Avslapningsfunksjonen derimot hjelper deg å slappe av når du har lagt deg. Med lukkede øyne puster du i takt med det rytmiske lysprogrammet. Dette har en beroligende effekt som fører til at du sovner. Pusteøvelsene finnes i syv ulike programmer.

Lampen er dessuten meget brukervennlig takket være det oversiktlige Touch-displayet. Tilpass og still inn lampen din enkelt og raskt. Så fort hånden din nærmer seg displayet lyser det opp slik at du kan gjøre de innstillingene du ønsker. Lysstyrken i displayet justeres automatisk etter lysnivået i rommet.

Konklusjon

At dette er markedets fremste daglyslampe er det liten tvil om. Det eneste som trekker den ned er den høye prisen. Det er imidlertid å forvente at denne koster mye sett i forhold til alle funksjonene den tilbyr. Ønsker du å koste på deg litt ekstra er dette utvilsomt modellen å gå for.

Oppsummert

 • Svært funksjonsrik dagslyslampe
 • Brukervennlig
 • Er designet for å optimalisere søvnen
 • Kostbar toppmodell

LES MER


5. LED-bordlampe 7488 — Beste på budsjett

LED-bordlampe 7488

SJEKK PRISEN →

Denne prisvennlige modellen er perfekt for deg som handler på budsjett. Denne knuser konkurrentene på prisen, og ingen er i nærheten. Den imponerer også med sitt stilfulle design, gode anvendelighet, samt brukervennlige betjening. Med andre ord er det en meget god lampe til denne prisklassen.

Enkel lampe laget av plast

I en enkel, moderne design gir LED-dagslyslampen behagelig lys når som helst. Takket være den hvite fargen kan lampen enkelt kombineres med ethvert interiør – noe som gjør det til det riktige valget for hvert skrivebord.

Den praktiske lampen i hvit plast slutter i en bred og stabil base. Av / på-bryteren er også plassert på denne, noe som betyr at lyset kan betjenes enkelt og enkelt. På grunn av det store lampehode, som er harmonisk koordinert med resten av designet, gir lampen i alle fall tilstrekkelig dagslys.

Den har dessuten en lysstrøm på 800 lumen i tillegg til en spenningsforsyning på 230 volt. Det betyr at lampen lyser tilstrekkelig opp på mindre områder som ved skrivebordet eller nattbordet. Den bruker også minimalt med strøm da den har energiklasse A+, som er det nest beste på markedet.

Vår dom

En mer prisgunstig dagslyslampe finnes ikke, og derfor er denne perfekt for deg som er mest opptatt av pris. Den gir i tillegg tilstrekkelig med lys, samt at den har et design og utseende som kan kombineres med ethvert interiør. Vi tror helt klart dette er et kjøp du vil bli fornøyd med.

Oppsummert

 • Prisvennlig
 • Praktisk bordlampe
 • Lekkert design

LES MER


Hva er en dagslyslampe?

En dagslyslampe er en lampe som skal gjengi naturlig sollys. Slike lamper har ofte en dokumentert effekt som lysterapi, som er en terapiform som nyttiggjør lysets påvirkning av menneskets fysiologi. Behandlingen brukes fremfor alt ved døgnrytmeforstyrrelser, og kan i korte trekk sies å hjelpe kroppen i å «stille klokken».

Lidelser som kan behandles med lysterapi er jetlag, forsinket søvnfasesyndrom, midtvintersøvnforstyrrelse, sesongavhengig depresjon, søvnproblemer på grunn av skiftarbeid og lignende. Lysterapi har også vist seg å kunne lindre premenstruelle spenninger.

Behandlingen skjer med spesielle lysterapilamper. Disse produserer lys som tilsvarer sollysets frekvensspektrum. Andre lyskilder vil ikke være like effektive (verken vanlige lyspærer, solarium eller høyfjellssol). Mest vanlig er bruken av store lysstoffrør med plastdeksel i størrelsen ca. 70 × 40 cm. Det fins også mindre terapilamper i størrelsen av en vanlig sparepære som kan skrus i vanlige pærefatninger. Disse gir mindre effekt. Alt etter hvilken avstand øynene befinner seg på, vil behandling pr. d

Fungerer dagslyslamper?

I tillegg til å finne de beste dagslys lampene sjekket vi også om de hadde noen effekt. gjennom Grundig undersøkelse fant vi en rekke artikler fra både Sverige og Danmark som støttet lyset behandlingen med dagslyslamper. Det er bevist at mangelen på lys i vinteren kan lede til vinterdepresjon. tegn på denne her og du sove lengre, spise mindre og blir lettere irritert.

ved å øke mengden lys du får i løpet av dagen øker du også serotoninnivået i hjernen. Dette kan resultere i en bedre døgnrytme og generelt et bedre humør.

Kontakt lege først

selv om du er litt slapp og sover dårlig på vinteren er det ikke sikkert at det er en vinterdepresjon men kanskje andre årsaker. før du investerer i en dagslyslampe anbefaler vi å kontakte legen først for å forsikre deg om dette.

Slik bruker du lysterapi riktig

Når du først har fått diagnosen om vinterdepresjon er det viktig at du trer var som 3 må gjøre prosessen riktig.

selv om dagslyslamper kan gi ekstra Energi er det viktig å begrense dette til morgenen. bruker du lampe en senere på dagen Kan du få problemer med å sove på natten. sett gjerne lampen på god avstand de første nettene slik at du får vente til det skarpe lyset som lampen stråler ut.

Det er Blandede meninger om at du bør se inn lyset eller ikke. hva du velger å gjøre er opp til deg og legens bedømmelser, men unngå å se for lenge i lyset, gjerne begrenset til de korte Blikk.

anbefalt behandlingstid er i 20 til 30 minutter, men hvis du øker avstanden på lampen må du også øke behandlingstiden. setter du lampen dobbelt så langt unna enn anbefalt må du oppsøke behandlingstiden dobbelt så mye.

Hva må du se etter når du kjøpe en dagslyslampe

Hvis ingen av produktene ovenfor falt i smak er denne paragrarafen for deg. Her skal vi gå igjennom hvilke punkter du må sjekke før du går ut å kjøper en dagslyslampe.

Lys styrke

Det første du må sjekke er styrken på lyset. Den må være kraftig nok til å fungere som et medisinsk verktøy. Men noen kan være for skarpe for øynene som kan resultere i hodepine og vondt i øynene. Derfor er det viktig å finne døgnlamper med forskjellige lydnivå. Da du kan bruke de laveste nivåene på starten av behandlingen og etterhvert øke lysstyrken når du har ventet deg til del av lyset.

Alarm

Hvis du skal bruke den lampen til en alarm kan det være lurt at den har en pipetonen i tillegg slik at du kan være sikker på at du våkner på morgenen. vegglamper er kjent fra mørke lyder som sørger for at du får en komfortabel start på dagen din.

Vinkel

vinkelen på lampene har også mye å si. Skal du bruke den når du sover er det viktig at Dampen peker noen nedover slik at lysstyrken jeg treffer deg. Skal du bruke lampe når du står som for eksempel på kjøkkenet ellers noen kan det være lurt å ha en lampe som peker oppover for at alle lysstrålene skal treffe deg.

Godkjent som medisinsk utstyr

alle produktene I listen her er godkjente som medisinsk utstyr, men skal du finne en selv er det viktig at du sjekker dette før du eventuelt kjøper lampen.

Dagslyslampe test