fbpx

DAB Radio test: Her er de 9 beste på markedet i 2023

På utkikk etter en dab radio? Her finner du de beste på markedet i 2023. Med en DAB radio kan du høre på musikk hvor enn du er – men på grunn av det enorme utvalget kan oppgaven med å finne riktig modell oppleves som krevende.

Det er derfor vi har opprettet denne samletesten. Ved å grundig evaluere markedet håper vi å forenkle oppgaven med å finne radioen som passer deg. Testen er basert på innhenting av informasjon fra troverdige kilder og beskrivelser.

Modellen som skåret høyest i vår test var den slitesterke radioen JBL Tuner XL Denne værbestandige dab radioen er skreddersydd for utendørsbruk, samtidig som den har en rekke praktisk funksjoner, blant annet solcellelading og innebygd lommelykt. Ønsker du et rimeligere alternativ, er det Denver TR-51 vi anbefaler.

DAB Radio test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
JBL Tuner XL
Denne kraftige DAB radioen fra JBL imponerer med sin enorme slitestyrke, lange batteritid, og mektige lyd. Setter du kvalitet over alt annet i valg av DAB radio, tror vi denne er perfekt for deg.
SJEKK PRISEN →
Sangean DPR 39
Leter du etter en liten og lett radio som får plass i lommen, er det utvilsomt Sangean du bør gå for. Denne lille reiseradioen er takket være sin lille størrelse på 63x121x20 mm, markedets desidert mest reisevennlige modell. I tillegg til å være praktisk utformet har den en rekke imponerende egenskaper.
SJEKK PRISEN →
Denver TR-51
Denver TR er en klassisk FM radio med flere hendige funksjoner. Det som imponerer oss mest med denne er nok dens tidløse design, og ikke minst den lave prisen. Her betaler du lite for det som er en flott og anvendelig FM-radio.
SJEKK PRISEN →
JBL Tuner 2
Denne vanntett DAB radioen er perfekt for deg som elsker å være på farten! JBL Tuner 2 er nemlig utviklet med en praktisk størrelse, slitesterk design, samt imponerende batteritid. Dra til parken sammen med venner, eller slapp av i hagen – uansett hvor du er kan du forvente førsteklasses lyd dagen lang.
SJEKK PRISEN →
Philips TAM2505
Denne unike DAB radioen fungerer ypperlig som stereoanlegg. Dette gjør den fordi den kan veggmonteres, i tillegg til at den har en fantastisk lyd. Dessuten har den en rekke funksjoner som alarm, Bluetooth tilkobling og FM, DAB/ DAB+. Svært få, om ingen, passer bedre i hjemmet enn denne.
SJEKK PRISEN →
Makita DMR115
Testens største og mest solide radio. Den er perfekt til byggeplassen og er laget for å tåle en støyt eller to.
SJEKK PRISEN →
Pure Elan Connect
En flott DAB-radio med mange funksjoner og som er svært enkel å bruke.
SJEKK PRISEN →
Denver DAB- 39
Testens rimeligste DAB-radio. Den har mange funksjoner og er både strøm- og batteridrevet. Den har også en brukervennlig skjerm og er en liten og anvendelig radio med et justerbart håndtak på toppen. Den passer derfor utmerket både i hjemmet og når du er på farten.
SJEKK PRISEN →
Sangean MMR-88
En praktisk DAB-radio med et enestående robust design. Denne er perfekt for deg som trenger en radio til arbeidsplassen eller på turer under røffe forhold. Med denne trenger du ikke bekymre deg for slitasje, da den er skapt for å tåle alt! Den har også flere smarte funksjoner og kan lades opp på tre forskjellige måter.
SJEKK PRISEN →

1. JBL Tuner XL — Best i Test

JBL Tuner XL

SJEKK PRISEN →

Denne kraftige DAB radioen fra JBL imponerer med sin enorme slitestyrke, lange batteritid, og mektige lyd. Setter du kvalitet over alt annet i valg av DAB radio, tror vi denne er perfekt for deg. Her må du koste på deg litt ekstra, men til gjengjeld får du en kvalitet helt utenom det vanlige.

Unik toppmodell

Lag mat, slapp av i hagen eller dans om kvelden. Velg om du vil lytte til favorittradiokanalen eller musikk via Bluetooth fra telefonen. Med opptil 15 timers batteritid trenger du ikke å bekymre deg for at høyttaleren lades ut for fort. Imponert lydkvalitet gjør det behagelig å lytte til, og hvis du ved et uhell søler mat eller annet på kjøkkenet eller vann på badet på JBL Tuner XL, er det ingen problemer for den er klassifisert som vanntett i henhold til IPX7.

Takket være dens fantastiske kvalitet kan du nyte en fortryllende lyd enten om det er favorittmusikken, nyheter, eller annen underholdning. Radioen stilles dessuten enkelt inn på enhver stasjon, da den er utstyrt med både DAB/ DAB+ og kraftige FM-frekvenser.

Videre har den en særs god batteritid på hele 15 timer. Dette gjør den perfekt til arbeidsplassen, i hjemmet eller ute på farten. Den lange batteritiden gir den en allsidighet svært få modeller kan vise til.

Slitesterk

En annen fordel med denne DAB radioen er at den tåler ekstremt mye. Dette først og fremst på grunn av det vannbestandige designet, men også mye på grunn av dens kompakte og robuste størrelse. Uansett om du skulle være uheldig å søle vann eller miste den i bakken, skal det mye til før den blir ødelagt. Denne tåler altså en trøkk eller to, og garanterer mye musikkglede mange år fremover.

Konklusjon

JBL Tuner XL er uten tvil noe av det beste markedet har å by på. Her er både lyd og slitestyrken, samt batteritiden noe av de fremste som er mulig å få tak i. Derfor er denne perfekt for deg som stiller skyhøye krav, og som er villig til å koste på seg noe ekstra.

Leter du etter en prisvennlig modell derimot, er nok ikke dette et godt valg for deg. JBL Tuner XL koster nemlig betraktelig mer enn andre DAB-radioer på markedet.

Fordeler

 • Førsteklasses lyd
 • Enorm slitestyrke
 • Høy kvalitet

Ulemper

 • Høy pris

LES MER

2. Sangean DPR 39 — Reisevennlig dab radio

Sangean DPR 39

SJEKK PRISEN →

Leter du etter en liten og lett radio som får plass i lommen, er det utvilsomt Sangean du bør gå for. Denne lille reiseradioen er takket være sin lille størrelse på 63x121x20 mm, markedets desidert mest reisevennlige modell. I tillegg til å være praktisk utformet har den en rekke imponerende egenskaper.

Sangean DPR er en umåtelig populær dab radio som får gode skussmål både blant forbrukerne og testmagasinene. Ikke uventet er det dens størrelse som trekkes frem som det mest unike, men det er også mye annet som er bra.

Den har nemlig en digital tuner som automatisk søker opp stasjoner, i tillegg til at den er utstyrt med både dab+ og FM. Det gjør at den fanger opp alle salgs kanaler, til og med fra de lokale stasjonene. Utover det har den mulighet for innsovingstimer på opptil 90 minutter, og den leveres med hodetelefoner.

Batteritiden er også god, den holder opptil 12 timer før batteriene må skiftes ut. Gjeldene batterier er to stykk AA-batterier som ikke følger med i kjøpet. Prisen er dessuten overkommelig. Den er kanskje et stykke unna de billigste variantene, men samtidig langt unna også de dyreste. Uansett, skal du ha en liten og reisevennlig radio er denne perfekt for deg.

Oppsummert

 • Liten, reisevennlig dab radio
 • Automatisk kanalsøk
 • Lang batteritid

LES MER

3. Denver TR-51 — Klassisk radio

Denver TR-51

SJEKK PRISEN →

Denver TR er en klassisk FM radio med flere hendige funksjoner. Det som imponerer oss mest med denne er nok dens tidløse design, og ikke minst den lave prisen. Med andre ord passer den utmerket i alle hjem, og til alt slags bruk, både inne og ute. I tillegg til det har den en praktisk størrelse som gjør den enkelt å gjemme bort ved behov.

FM-radioen er utstyrt med både innebygde høyttalere og en innebygd skjerm. Det gjør lyden på radioen meget god, samt at den er brukervennlig. Her blir du helt garantert overveldet av overflødige funksjoner og knapper. Her finner du enkelt frem til fortrukket kanal ved å vri på hjulet, der også volumet justeres like enkelt på akkurat samme måte.

Antennen gir dessuten god rekkevidde og lydskurr er et sjeldent problem. Den drives på batterier og har dermed lang driftstid. I tillegg kan den, takket være det sammenleggbare håndtaket, enkelt flyttes rundt og tas med selv når du er på farten.

Avslutningsvis ønsker vi å trekke frem den sensasjonelt lave prisen. Her betaler du lite for det som er en meget hendig radio. Sagt med andre ord, får du svært god verdi for pengene investerer du i denne modellen.

Oppsummert

 • Klassisk FM-radio
 • Praktisk og hendig
 • God pris

LES MER


4. JBL Tuner 2 — Best i test

JBL Tuner 2 Radio med Dab

SJEKK PRISEN →

Denne vanntett DAB radioen er perfekt for deg som elsker å være på farten! JBL Tuner 2 er nemlig utviklet med en praktisk størrelse, slitesterk design, samt imponerende batteritid. Dra til parken sammen med venner, eller slapp av i hagen – uansett hvor du er kan du forvente førsteklasses lyd dagen lang.

Slitesterk og «reisevennlig»

Det som gjør at denne DAB radioen stikker seg ut er naturligvis dens vannbestandige- og slitesterke design. Denne tåler både vann og annet røft vær noe som gjør den til strandturen, parken eller treningsøkten utendørs. Dessuten har den en meget praktisk størrelse. Takket være det kompakte designet vil du enkelt få plass til radioen i sekken eller vesken.

Lyden er det heller ingenting å utsette på. Siden radioen er utstyrt med DAB/ DAB+ i tillegg til kraftige FM-frekvenser, kan du forvente krystallklar lyd med Radioen fra JBL. Den er attpåtil utstyrt med enestående høyttalere som ifølge utgiverne selv gir «Pro-lyd».

Andre fordeler du får med denne radioen er at du enkelt kan koble den til din smartenhet. Det vil si at du spille av favorittmusikken hvor enn du er, og bytte raskt mellom ulike spillelister. Dette kan du fordi radioen er kompatibel med Bluetooth som betyr at du kan koble til radioen med Spotify eller strømmekanaler.

Imponerende batteritid

En annen grunn til at denne er perfekt å ha med på farten, er dens gode batteritid. Det innebygde og oppladbare litiumionbatteriet gir en svært god spilletid på hele 12 timer. Det betyr at du kan høre på favorittmusikken natten eller dagen lang, uten å måtte tenke på lading. Ladetiden er i tillegg rask, noe som gjør at slipper å vente timevis på at radioen skal lades opp igjen.

Konklusjon

Er du mye på farten og på utkikk etter en pålitelig radio? Ja, da tror vi dette er det beste alternativet til deg. Takket være en praktisk størrelse, vanntett design og lang batteritid kan du høre på favorittmusikken hvor enn du er. Lyden er også bra, og selv ikke den prisen er den verste. Her får du altså mye for pengene!

Fordeler

 • Praktisk størrelse
 • Vannbestandig
 • God lyd

Ulemper

 • Ingen utpregede ulemper

LES MER


5. Philips TAM2505 — Beste veggmonterbare

Philips TAM2505

SJEKK PRISEN →

Denne unike DAB radioen fungerer ypperlig som stereoanlegg. Dette gjør den fordi den kan veggmonteres, i tillegg til at den har en fantastisk lyd. Dessuten har den en rekke funksjoner som alarm, Bluetooth tilkobling og FM, DAB/ DAB+. Svært få, om ingen, passer bedre i hjemmet enn denne.

Anvendelig design

Takket være det slanke og lekre designet, samt dens veggoppheng får du her en meget anvendelig DAB radio. Philips kan enten plasseres stående med den inkluderende foten, eller selvsagt henges på veggen. Dette gjør at den passer like godt på kjøkkenet, kontoret, hytta eller andre steder du måtte ønske deg et praktisk lydanlegg.

Siden den også er proppfull av funksjoner som DAB og FM, samt alarm og Bluetooth kan vi nærmest garantere at dette er et kjøp du blir fornøyd med. uavhengig om du skal høre på musikk til frokosten, på kontoret eller mens du slapper av med kryssord på hytta vil lyden også være av ypperste kvalitet.

Videre fungerer den like godt til alle enheter. Uansett om du strømmer musikk via Spotify, Tidal eller Apple Music, om du har musikk på telefonen, om du vil høre på radio eller vil spille av musikk fra en ekstern enhet (CD-spiller, platespiller mm.) med 3,5 mm-utgang lar TAM2505/10 deg gjøre det. Du kan enkelt bytte mellom trådløse Bluetooth-enheter og lydinngangen. Den inkluderte fjernkontrollen lar deg også enkelt bytte mellom lydkilder og styre lyden på avstand.  

Oversiktlig LCD-display

En annen ting vi likte godt med denne radioen er dens oversiktlige LCD-display. Her vises informasjon som radiokanal, låttittel, i tillegg til klokkeslett og dato. Å navigere seg frem til riktig radiokanal er heller ingen sak. Det gjøres enkelt på fjernkontrollen. Med radioen medfølger dessuten et garantisertifikat.

Konklusjon

Den største fordelen med denne er at den kan veggmonteres, og at den gir en lyd helt utenom det vanlige. Denne fungerer optimalt også som et stereoanlegg, og er derfor perfekt til hjemme. Dersom du handler på budsjett, eller leter etter en reisevennlig radio er nok ikke dette riktig modell for deg.

Denne er nemlig stor i størrelsen og koster en del mer enn mange av modellene på markedet. Vi tror denne passer best for deg som skal ha et alternativ stereoanlegget.

Fordeler

 • Fantastisk lyd
 • Anvendelig design
 • Oversiktlig LCD-display

Ulemper

 • Fungerer kun til innendørsbruk
 • Nokså høy pris

LES MER


6. Makita DMR115 — Perfekt til arbeidsplassen

SJEKK PRISEN →

Dersom du er på jakt etter en radio til arbeidsplassen, er det få som er bedre enn denne. DMR115 er en robust og sprutsikker byggeplass-radio som fungerer med 18W batterier eller medfølgende strømadapter. Den har også en batteritid på 16 timer, noe som gjør at den varer hele arbeidsdagen.

Kraftig og veier mye

Dette er en meget solid DAB-radio som er bygd for å håndtere de mest krevende arbeidsdager. Den tåler både vann- og er støtsikker og det skal ekstremt mye til før denne settes ut av spill. Designet for å håndtere byggeplasser, gjør at denne tåler tunge gjenstander som faller over radioen uten å ødelegge.

DMR115 er også den største radioen vi har i vår test. Den måler hele 28 cm i lengde og er 16 cm bred, noe som er veldig mye større enn andre modeller, og den har i tillegg en vekt på hele 5.5 kilo. Denne er derfor veldig upraktisk å ha i hjemmet eller når du er ute på tur.

God lyd

Modellen imponerer med sin kraftige og fine stereolyd med dype basselementer i bunn. Dette gjør at lyden brer seg over hele byggeplassen, og at musikken høres selv om du står langt unna radioen. Her har du også mulighet til å styre musikken via mobilen på grunn av Bluetooth, og laste ned programvareoppdateringer via USB-kabelen. I tillegg har du mulighet til å bruke radioen som powerbank.

Prisen er heller ikke så ille med tanke på hvor mye den faktisk tåler og den gode lydkvaliteten. Vi synes derfor dette er et utmerket kjøp dersom du trenger en radio til arbeidsplassen.

Fordeler:

 • Fantastisk lyd
 • Tåler ekstremt mye

Ulemper:

 • Stor og veier mye

LES MER


7. Pure Elan Connect — Et godt alternativ

Pure Elan Connect

SJEKK PRISEN →

En funksjonsrik og brukervennlig radio i et flott og tidløst design. Elan IR5 leveres med en levende fargeskjerm med knapper, som gjør det superenkelt og raskt å navigere seg fram. Denne passer like godt i hjemmet som den gjør på arbeidsplassen, da den får strøm fra både strømuttak og fra fire AA-batterier.

Mange funksjoner

Med Elan IR5 kan du lytte til over 20 000 forhåndsinnstilte radiostasjoner, men også koble til en smartenhet via Bluetooth. Du har derfor mulighet til å både høre på radio, men også å nyte favoritt-spillelistene dine på Spotify.

Volumkontroll og kanalinnstillinger styres svært enkelt enten på det brukervennlige panelt eller ved å bruke mobilen som er sammenkoblet med radioen.

Bruker du Spotify fra mobilen din, vil ikke musikken bli avbrutt selv om du skulle måtte ringe eller om du går ut av wifi området. Dette er fordi radioen oppretter en direkte forbindelse mellom spotify-kontoen du bruker.

Den er også utstyrt med både vekkerklokke, timer og andre alarmer slik at du alltid er forberedt og klar for ulike scenarioer. Lager du mat, er det bare å bruke radioen som timer for når maten er ferdig.

Grei lyd

Lyden fra radioen kommer fra kraftige 4W-høyttalere og digitale forsterkere som sikrer en sterk og naturlig lyd. Lyden er god, men vi hadde kanskje forventet mer med tanke på prislappen. En funksjon vi likte veldig godt var distansekontroll, som lar deg tilpasse lyden etter dine personlige preferanser, og gir deg full kontroll over lytteopplevelsen. Her kan du justere bassen og lyden akkurat slik du ønsker den.

Det er ikke bare distansekontrollen vi likte med denne modellen, men også brukervennligheten og naturligvis de mange funksjonene. Elan IR5 er et veldig godt alternativ til toppmodellene, dersom du ønsker å betale litt mindre enn de dyreste.

Fordeler:

 • Brukervennlig
 • Funksjonsrik
 • Du kan tilpasse lyd og bass etter dine preferanser

Ulemper:

 • Forventet litt bedre lydkvalitet med tanke på dens pris

LES MER


8. Denver DAB- 39 — Billig og bra

SJEKK PRISEN →

Testens rimeligste DAB-radio. Den har mange funksjoner og er både strøm- og batteridrevet. Den har også en brukervennlig skjerm og er en liten og anvendelig radio med et justerbart håndtak på toppen. Den passer derfor utmerket både i hjemmet og når du er på farten.

Ingen Bluetooth-tilkobling

Radioen fra Denver har flere praktiske funksjoner. Du kan blant annet bruke den som vekkerklokke og du kan lytte til både FM, DAB og DAB+, samtidig som displayet viser dato- og klokkeslett. Du har derfor et stort utvalg av radiokanaler du kan velge mellom, i tillegg til at du har full oversikt dagen din.

Det vi savner med denne er Bluetooth-tilkobling. Uten Bluetooth kan du ikke koble til andre enheter til radioen slik at du får Spotify. Dette begrenser mulighetene dine noe og du må til enhver tid nøye deg med musikken som kommer fra radiostasjonene. Men dersom du foretrekker radio fremfor Spotify, har dette liten betydning.

God lyd til tross rimelig pris

Skal du ha en billig DAB-radio er det veldig få som matcher denne på pris. Selv om den er billig, ble vi veldig imponert over den gode lydkvaliteten. Lyden er tydelig og dyp uten å være for skarp, samtidig som den hadde god bass. Den har ikke basskontroll, men det er noe vi heller ikke kunne forvente da den koster så lite.

Denver Dab passer utmerket i de fleste rom i hjemmet, og kan også fint brukes utenfor hjemmet. Dette er en veldig billig og overraskende bra radio, som vi likte utrolig godt. Denver Dab er utvilsomt et godt kjøp om du trenger en enkel DAB-radio.

Fordeler:

 • Billig
 • Brukervennlig display
 • Liten og anvendelig

Ulemper:

 • Ingen Bluetooth-tilkobling

LES MER


9. Sangean MMR-88 — Robust radio

SJEKK PRISEN →

En praktisk DAB-radio med et enestående robust design. Denne er perfekt for deg som trenger en radio til arbeidsplassen eller på turer under røffe forhold. Med denne trenger du ikke bekymre deg for slitasje, da den er skapt for å tåle alt! Den har også flere smarte funksjoner og kan lades opp på tre forskjellige måter.

Mer enn bare en radio

DAB-radioen fra Sangean fungerer som mye mer enn bare en radio. Den har innebygd klokke, en indikator som viser aktuelt batterinivå, kan brukes som powerbank og den har en justerbar lykt med forskjellige innstillinger. Den er derfor det ultimate verktøy for deg som er på tur i skogen eller som arbeider utendørs.

Med MMR-88 kan du også sende ut nødsignal ved eventuelle farer. Signalet startes ved å holde nødsignal-knappen inne i ett sekund. Da starter radioen og blinke SOS i morse og lage lyd. Dette er utrolig praktisk om du skulle utsettes for et uhell på utsatte plasser med lite folk.

Flere lademuligheter

Radioen er også den eneste i vår test som kan lades opp på tre forskjellige måter og den lades opp enten med USB-kabel, solcellepanel på toppen eller ved hjelp av en sveiv på baksiden. Skulle strømmen gå når du er på hyttetur, kan du derfor bruke radioens solcellepanel eller sveiv for å få strøm igjen.

Batteriet er kraftig og holder opptil ti timer med radiolytting og den bruker kun to timer på å lade fra tomt til fulladet. Den sparer også batteriet, siden den skrur seg av automatisk etter 90 minutter.

Ikke egnet for hjemmebruk

Den skiller seg ut på grunn av sitt slitesterke design og robuste utseende. Du finner ingen DAB-radioer som er bedre rustet for tøffe forhold enn denne. Prisen og dens praktiske funksjoner er også noe vi er stor fan av, men vi ville ikke anbefalt denne om du skal ha en radio til bruk i hjemmet.

Dette er fordi den ikke er den mest elegante radioen å hvile øynene på, samtidig som den har funksjoner som er tilpasset utendørsbruk.

Fordeler:

 • Robust, tåler ekstremt mye
 • Lang batteritid og innebygd lampe
 • Kan lades på tre forskjellige måter

Ulemper:

 • Lite elegant utseende, passer ikke til bruk i hjemmet
 • Har litt å gå på i lydkvalitet

LES MER


Hva er en DAB-radio?

DAB er en forkortelse for Digital Audio Broadcasting, som betyr digital lydkringkasting. En DAB-radio er en radio som er helt digitalisert, der man bedre kan utnytte frekvensressursene. Fordelene med DAB er mange. Du får blant annet bedre lydkvalitet og flere kanaler å velge mellom.

Har du ikke har DAB i dag, har du sikkert merket at mange av FM-*stasjonene ikke fungerer, og med tiden vil de fleste FM-stasjonene forsvinne helt fra radionettverket. Derfor må du investere i en DAB-radio dersom du skal høre på favorittstasjonene dine i nærmeste fremtid.

Hva er forskjellen på DAB og DAB+?

De fleste DAB-radioer produsert etter 2009 har DAB+. Du trenger derfor ikke bekymre deg for at radioen du kjøper i dag ikke har DAB+, med mindre du kjøper en gammel modell. Forskjellen på DAB og DAB+, er at DAB+ er en videreutvikling. De har bedre mottak, kan ta inn flere kanaler og har plass til flere ekstratjenester.

Hvilken skal du velge?

Radioene kommer i mange ulike modeller og alle har ulike kvaliteter, pris og utseende. Derfor er innkjøp av en DAB-radio ikke nødvendigvis en enkel oppgave. Det du burde tenke før du gjør innkjøpet ditt er hvordan du skal bruke radioen, slik at du finner en som passer best for deg. Still deg derfor følgende spørsmål før du velger radio;

Hvor skal radioen brukes?

Dette er et helt essensielt spørsmål for radioen du skal velge. Ikke alle modellene passer til all slags bruk og dette avgjør hvor fornøyd du blir med kjøpet ditt. Skal du ha en radio i garasjen mens du maler eller snekrer, er det mer hensiktsmessig med en modell som er robust og tåler mye. Det samme gjelder om du skal ha til bruk på hytta.

Skal du farte mye, og elsker å ha med en liten radio mens du går på tur, er det ikke noe som er bedre enn en liten modell som er lett å ha med seg. Dersom du ser etter en til å ha i hjemmet, ville vi ha gått for en av toppmodellene som gir strålende lydkvalitet.

Finner du en med egenskaper som matcher ditt bruk, er det mer sannsynlig at du blir fornøyd med radioen.

Skal den brukes til radio eller som høyttaler til min favorittmusikk?

Er det nok med bare DAB eller trenger du Bluetooth eller AUX-tilkobling? Ønsker du musikk fra din egen spilleliste, er det helt klart en radio med AUX eller Bluetooth du trenger. Du har da mulighet til å styre musikken som spilles på radioen fra din mobiltelefon.

Er ikke dette viktig for deg og du foretrekker forhåndsinnstilte radiokanaler, kan du nøye deg med modell uten AUX eller Bluetooth.

dab radio test

Hvilke funksjoner trenger jeg?

Funksjonsrike radioer koster gjerne litt mer enn de uten mange funksjoner. Funksjoner som alarm, og dato- og klokkeslett er alltid gunstige å ha, men det er også noen som blant annet har innebygd høyttaler og lampe. Vurder om dette virkelig er funksjoner du trenger på DAB-radioen din. Du ender bare opp med å betale mer enn du egentlig må dersom du kjøper en funksjonsrik DAB radio.

Hvor viktig er lyden for meg?

Hvilken lydkvalitet trenger du? Kvaliteten på lyden gjenspeiler som regel prisen. Du burde derfor ikke kjøpe en billig modell dersom du jakter den beste lyden. Gjør grundig research og forsikre deg om at lyden oppfyller kravene dine.

Hva er mitt budsjett?

Finn ut hvor mye du er villig til å betale for en DAB-radio. Prisen varierer kraftig og du blir garantert mer fornøyd dersom du betaler en pris du synes er rimelig.

Dette vurderte vi radioene på

 • Lyd: Hvor god var lyden til radioene? Det var viktig at lyden var klar og behagelig.
 • Funksjoner: Hva mer enn å spille musikk kan radioene? Det var veldig positivt om de var utstyrt med blant annet klokke, alarm og tilkobling til Bluetooth. Jo flere praktiske funksjoner, dess bedre utslag ga det i testen vår.
 • Batteri: Var radioene oppladbare eller gikk på de batterier og hvor lang var spilletiden? Vi foretrakk oppladbare radioer, siden man slipper å måtte kjøpe nye batterier når de er tomme for strøm.
 • Pris: Kvalitet og pris henger ofte sammen, men vi ønsket god kvalitet til en bra pris. Fantastisk kvalitet og enestående funksjoner vil bli mindre viktig dersom prisen er usaklig høy.