fbpx

Carport test: Disse 3 er best i test (2022)

En carport er et åpent overbygg som beskytter bilen mot vind og uvørent vær. Det minner mye om en garasje, bare at den er noe mindre i størrelsen og uten garasjedør. Som regel er en carport også betydelig billigere, noe som gjør det til et godt alternativ o du ikke ønsker å betale så alt for mye.

I vår carport test har vi, ved å gå gjennom troverdige beskrivelser og kilder, kåret carporten vi mener er best. Målet er å gi deg bedre innsikt i fordelene og ulempene hos de ulike variantene slik at du enklere kan finne din favoritt.

Vår favoritt og testvinner er Carport Arcadia 5000. Dette er en stabil carport i rustbestandig aluminiumskonstruksjon. Den fungerer som effektiv værbeskyttelse over båt, bil, tilhenger eller hva enn du ønsker å verne for vær og vind. Er du på utkikk etter et billig alternativ derimot, er det Carport Gardexa vi anbefaler. Denne knuser konkurrentene på pris.

VÅRE favoritter

 • Overkommelig pris. Du får mye for pengene
 • Nøytralt og enkelt utseende
 • Materialer av god kvalitet
SJEKK PRISEN →
 • Enkel å montere
 • Gir effektiv beskyttelse mot all slags vær
 • Konstruksjon av høy kvalitet
SJEKK PRISEN →
 • Testens billigste
 • Har flere bruksområder. Kan brukes som carport og over terrasser.
 • Enkel montering
SJEKK PRISEN →

Carport test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Carport Arcadia 5000
Carport Arcadia er en lettmontert carport i høy kvalitet. Den har et moderne og stilrent design, og den dekker effektivt mot både sol, regn, hagl og snø. Testvinneren er vår soleklare favoritt, rett og slett fordi den gir best beskyttelse.
SJEKK PRISEN →
Carport Gardexa
Gardexa er en stabil carport som gir god beskyttelse mot været hele året rundt. Takket være takets tykkelse på 8 mm og det faktum at det er laget polykarbonat som er gjennomsiktig, er holdbarhetene ikke annet enn sensasjonell. Prisen er også god, så her får du mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Feria Altantak komplett
Feria Altantak er testens billigste, men det er ikke det eneste som imponerer. Den har nemlig flere bruksområder og kan brukes som både carport, terrassetak og mer. Fleksibiliteten er med andre ord ekstraordinær, samt at den har et flott og stilrent design.
SJEKK PRISEN →

1. Carport Arcadia 5000 Best i test

Arcadia 5000 Carport

SJEKK PRISEN →

Carport Arcadia er en lettmontert carport i høy kvalitet. Den har et moderne og stilrent design, og den dekker effektivt mot både sol, regn, hagl og snø. Den er nemlig laget av et rustbestandig pulverlakkert aluminium, hvilket gir høy kvalitet. Dessuten har den en romslig takplate på 6 mm slagfast polykarbonat med kanalkonstruksjon og 100% UV-beskyttelse. Med denne er det ingen risiko for at uvær skal slite på bilen.

I tillegg fungerer carporten som beskyttelse til alle mulige motoriserte kjøretøyer. Både bilen og båten får plass, samt at den også kan fungere som beskytter til tilhengere og lekeplasser. Den verner som nevnt mot all slags vær, og kan enkelt monteres på forskjellige underlag. Det har ingen betydning om den står på asfalt, betong eller grunnstein, carporten står støtt som fjell uansett.

Konstruksjonen kan attpåtil demonteres og flyttes. Det gir god fleksibilitet og den er heller ikke omfattende å montere/demontere. Varen er også meget populær blant eksisterende brukere og får svært gode skussmål på kundeomtalene.

Det eneste negative vi har å bemerke er en noe høy pris. Samtidig er prisen å forvente da den er av skyhøy kvalitet, og ikke minst hvor godt den virker å beskytte mot vær og vind.

Oppsummert

 • Enkel å montere
 • Gir effektiv beskyttelse mot all slags vær
 • Konstruksjon av høy kvalitet

LES MER

2. Carport Gardexa — Mye for pengene

Carport Gardexa

SJEKK PRISEN →

Gardexa er en stabil carport som gir god beskyttelse mot været hele året rundt. Takket være takets tykkelse på 8 mm, og det faktum at det er laget polykarbonat som er gjennomsiktig, er holdbarheten ikke annet enn sensasjonell. Taket er i tillegg UV-bestandig, hvilket beskytter bilen mot misfarging grunnet for mye eksponering mot solen. Ikke nok med det, prisen er også god så her får du mye for pengene.

Denne modellen har en lengde på 580 cm, en bredde på 302 cm og en høyde på 230 cm. Den laveste høyden på sidene er 190 cm. Området er 17,51m². Rammen består av 6 ben og er laget av aluminium. Carporten skal monteres på en stabil base som asfalt, betong eller grunnstein. Hvis dette ikke er tilgjengelig, anbefales et fundament hvor det kan stå godt på et jevnt underlag. Carporten er også utstyrt med takrenner for å lede vannet bort, pass på at du måker taket for snø på vinteren.

Modellen er dessuten enkel å montere og kan også flyttes ved behov, samt at den har et nøytralt og enkelt utseende. Carporten vil så absolutt ikke oppleves som for ruvende eller dominerende i utkjørselen.

Avslutningsvis er vi mektig imponert over prisen. Her betaler du lite, i alle fall sett i forhold til testvinneren, noe som gjør at du får mye for pengene.

Oppsummert

 • Overkommelig pris. Du får mye for pengene
 • Nøytralt og enkelt utseende
 • Materialer av god kvalitet

LES MER

3. Feria Altantak komplett — Best på budsjett

FERIA ALTANTAK KOMPLETT

SJEKK PRISEN →

Feria Altantak er ingen typisk carport, men som navnet antyder et terrassetak. Her får du et stabilt og ikke minst pent terrassetak, som gir eleganse og stabilitet i mange år fremover. Bruksområdene er dog mange, slik at du også kan bruke Feria som carport, i tillegg til tak over terrassen eller andre uteplasser. Fleksibiliteten er med andre ord ekstraordinær, noe for øvrig prisen også er. Ingen er rimeligere, noe som gjør denne til testens beste budsjettvalg.

Taket består av kanalplast som både er UV-bestandig og vedlikeholdsfritt, samt at det er nesten umulig å ødelegge. Taket består av 8 mm tykk polykarbonat. Stammen er vedlikeholdsfri og består av en pulverlakkert aluminium. Dette gir deg fri fra alle typer vedlikehold mot rust, råte og flassing. Taket har også innebygde renner som effektivt leder bort regnvann.

Det transparente taket slipper inn et behagelig sollys som flyter inn over din uteplass og samtidig beskytter 100% mot skadelig UV-stråling. Modellen er tilgjengelig i tre ulike størrelser, der kanalplasten monteres enkelt sammen med et smidig ”click n lock”-system og de hvilende stolpene plasseres fleksibelt. Du kan enkelt tilpasse monteringshøyden på veggen, stolpens plassering i dybden og avstanden mellom stolpene til målene på din uteplass.

Som også presisert er prisen meget god. Sammen med de mange bruksområdene er det prisen som imponerte oss mest. Ingen av de andre modellene er i nærheten av like billig, noe som gjør Feria til et åpenbart valg om du ikke ønsker å grave for dypt i lommeboken.

Oppsummert

 • Testens billigste
 • Har flere bruksområder. Kan brukes som carport og over terrasser.
 • Enkel montering

LES MER


Hva er en carport?

Carport er et overbygg beregnet for bil, båt eller annet kjøretøy, men utenom overbygget er det ellers mer eller mindre en åpen parkeringsplass. Den minner veldig om en garasje, men er ofte laget delvis eller helt uten vegger. Carporten begynte å avløse den lukkede garasjen i Norge fra omtrent 1950, helst i forbindelse med eneboliger og rekkehus.

Hva er forskjellen på garasje og carport?

En bygning har vegger og tak, slik at den inneholder lukkede rom, for eksempel en garasje. En carport har tak, men ikke vegger – i alle fall ikke på alle sider.

Hvor stor bør en carport være?

3×6 meter er en ganske normal størrelse for plass til en bil. Carport eller garasje for én personbil bør ikke ha mindre innvendige mål enn 2,80 m × 5,50 m × 2,25 m

Hvorfor bygge carport?

En carport kan gjøre vinteren enklere med mindre snø og is på bilen, samt skape et lunere miljø for bilen som står inne i carporten. Så i all hovedsak gir det bedre beskyttelse enn om du lar bilen stå rett under den åpne himmelen.En carport er som regel heller ikke søknadspliktig.

Hva koster det å sette opp en carport?

Pris på carport varierer veldig. De helt enkle modellene er som regel de billigste. Dette er typisk varianter av stål, som kun har tak og ingen vegger. Dette er samtidig modellene som er lettest å montere og finne plass til.

Størrelsen har selvfølgelig også noe å si. En stor dobbelt carport vil som regel koste mer enn en enkel variant. I tillegg kan faktorer som frakt spille inn. Det er imidlertid mange som tilbyr gratis frakt av carporten.

Er carport søknadspliktig?

Selv om carporten er unntatt søknadsplikt etter plan- og bygningsloven, betyr det ikke at du ikke må varsle naboen før du begynner. Dersom den nye carporten blir til urimelig ulempe for naboen, kan byggingen være i strid med grannelova, selv om den er tillatt etter plan- og bygningsloven. I verste fall kan det ende med at carporten må rives.