fbpx

Campingtelt test: Disse 6 gir mest for pengene i 2022!

Trenger du nytt campingtelt? Vi har testet markedets mest populære i 2021. Les her og finn campingteltet som gir deg mest for pengene!

For enhver turentusiast er det viktig med utstyret i orden. I denne campingtelt testen har vi vurdert seks populære Camping telt, med et håp om at du enklere skal kunne sammenligne det enorme utvalget på dagens markedet.

Basert på våre testresultat var det enestående, Fjellreven Keb Dome, som gikk til topps som testvinner. Her får du et sterkt og stabilt helårstelt til to personer, som er optimalisert for tøffe og krevende forhold.

Skal du på tur med familien er det Mutha Hubba NX vi anbefaler, mens best på budsjett får du hos Coleman Pastpitch pop up Galiano 2. Uansett hvilket type telt du måtte foretrekke, kan vi nærmest garantere at du vil finne en favoritt ved å lese denne campngtelt testen!

VÅRE favoritter

 • Romslig telt med plass til 3-4 personer
 • Optimalt til skogs- og fjellturer
 • Enkelt oppsett
SJEKK PRISEN →
 • Camping telt av høy kvalitet
 • Fungerer på alle årstider
 • Har flere praktiske funksjoner
SJEKK PRISEN →
 • Robust helårstelt
 • Rommer maks tre personer
 • Toppmodell med nokså høy pris
SJEKK PRISEN →
BILDE PRODUKT
Fjellreven Keb Dome
Anerkjente Fjellreven har her utviklet et aldeles strålende telt, perfekt til alle årstider. Både på de kaldeste vinterdagene og de varmeste sommerdagen vil telt fungere godt, der vi også er mektig imponert over den gode komforten.
SJEKK PRISEN →
Mutha Hubba NX Telt
Skal hele storfamilien på tur er dette det beste campingteltet. Enestående MSR Elixir er ekstra romslig, men likevel kompakt og lett – perfekt om dere skal gå lengre turer og ønsker å unngå tunge sekker.
SJEKK PRISEN →
Fjellreven Abisko Dome 2
Ønsker du det beste av det beste markedet har å by på, er det dette campingteltet vi anbefaler. Abisko Dome 3 er et sensasjonelt helårstelt som skiller seg ut på grunn av sin unike konstruksjon, utmerkede materialer, enkle oppsett og praktiske funksjoner.
SJEKK PRISEN →
Coleman Pastpitch pop up galiano 2
Er pris det viktigste du ser etter i et campingtelt, er det uten tvil denne vi ville ha gått for. Populære Galiano 2 er et pakkvennlig og romslig tomannstelt med lynraskt oppsett, og det har markedets desidert beste pris.
SJEKK PRISEN →
Coleman Pastpitch pop up galiano 4
Dette firemannsteltet fra Coleman, er vår beste anbefaling om du ønsker mye for pengene. Dette fordi du får et telt av høy kvalitet, som rommer mye, og som er lynraskt å sette opp. I tillegg er den aldeles prisgunstig sammenlignet med andre på markedet
SJEKK PRISEN →
Fjellreven Keb endurance
Med Fjellreven Keb endurance får du et lett, romslig og solid tomannstelt som er enkelt å sette opp. Her er også kvaliteten skyhøy, og teltet kan fint brukes hele året. Prisen er heller ikke den verste og her får du god valuta for pengene.
SJEKK PRISEN →

Campingtelt test: Her er våre favoritter

1. Fjellreven Keb Dome — Testvinner

Keb Dome 2 Telt - best i denne campingtelt test

 

SJEKK PRISEN →

Anerkjente Fjellreven har her utviklet et aldeles strålende telt, perfekt til alle årstider. Både på de kaldeste vinterdagene og de varmeste sommerdagen vil telt fungere godt, der vi også er mektig imponert over den gode komforten. Basert på våre testkriterier var denne soleklart best, og derfor er Keb Dome testvinner.

Helårstelt

En stor fordel med teltet er at det kan brukes på alle årstider. Skulle du elske fjell- og skogsturer uansett tid på året, tror vi absolutt denne er et godt valg. Grunnen til dens mange bruksområder er takket være de førsteklasses ventilasjonen, og unike kvaliteten på stoffet til teltet.

I tillegg er det svært robust og stabilt. Til og med under de mest krevende forholdene vil teltet stå støtt. Verken regn eller vind vil ødelegge den herlige turfølelsen. Også oppsettet skjer raskt og enkelt, og du kan fint bruke hansker på når det settes opp. Dette er en stor fordel om du er på tur på vinteren. Du slipper da kalde hender.

Videre er teltpluggene lange og solide. Dette gjør at teltet kan festes på vanskelig terreng, i tillegg til at den har en rekke praktiske funksjoner. Det er blant annet myggnetting i åpningen, glidelås med automatisk «låsefunksjon», åpninger med opphengsfeste perfekt for lufting, samt at takhøyden er nokså høy.

Unik toppmodell

Kjøper du dette får du det beste av det beste markedet har å by på. Dermed er prisen noe høy, men med tanke på den gode kvaliteten er det absolutt verdt pengene. Særlig personer som er ofte på tur – uansett vær, vil ha god nytte av denne.

Det eneste du må oppmerksom på er at det ikke er plass til mer enn to personer. Skal dere flere på tur må du derfor vurdere andre modeller. Om det bare er deg eller en til derimot, er vi ikke i tvil om at denne er det beste alternativet.

Oppsummert

 • Camping telt av høy kvalitet
 • Fungerer på alle årstider
 • Har flere praktiske funksjoner
 • Toppmodell med nokså høy pris

LES MER


2. Mutha Hubba NX Telt – For hele familien

MSR Elixir 4 V2

 

SJEKK PRISEN →

Skal hele storfamilien på tur er dette det beste campingteltet. Enestående MSR Elixir er ekstra romslig, men likevel kompakt og lett – perfekt om dere skal gå lengre turer og ønsker å unngå tunge sekker. I tillegg har den en rekke gunstige egenskaper, samt at den fungerer like godt på sommeren som på vinteren.

Fjærlett campingtelt

Den aller største fordelen med MSR Elixir, er hvor turvennlig den er. Teltet pakkes enkelt sammen i den medfølgende sekken, hvor den bli svært kompakt i tillegg til at den har en lett vekt på rundt ett kilo. Du unngår da en blytung sekk som er vond å bære med seg.

Dessuten er teltet utstyrt med en rekke geniale funksjoner som gjør det særdeles praktisk. Den har blant annet to innganger, åpninger for lufting, myggnett, opphengfeste i taket, pluss nettinglommer for oppbevaring av diverse småtterier. Dette er med andre ord et camping telt spesialutviklet for lengre turer. Her vil du få alt som er å forvente av et bra telt, pluss mye mer.

Videre er teltet av god kvalitet, og det har materialer som både ventilerer og varmer. Det er også uhyre enkelt å sette opp da det er selvstående, samtidig som det ikke blafrer eller bråker under kraftig vind. Dette takket være den geniale geometrien som alltid gir et stramt telt.

Bestselger

Blant turentusiastene er dette en enestående bestselger. Særlig blant fjellvandrerne er denne populær. Dette fordi hele MSR serien er utviklet for å gi kompakte og lette telt som samtidig beskytter mot det kraftige fjellværet.   

Du får altså et telt som holder deg tørr og varm, og verner mot vind samtidig som det ikke blir klamt eller fuktig på varmere dager. Prisen er kanskje noe høy men er du ofte på tur sammen med flere, er denne uten tvil verdt hver eneste krone.

Oppsummert

 • Romslig telt med plass til 3-4 personer
 • Utstyrt med en rekke praktiske funksjoner
 • Optimalt til skogs- og fjellturer
 • Enkelt oppsett

LES MER


3. Fjellreven Abisko Dome 2 – Premium

Abisko Dome 2 Telt

SJEKK PRISEN →

Ønsker du det beste av det beste markedet har å by på, er det dette campingteltet vi anbefaler. Abisko Dome 3 er et sensasjonelt helårstelt som skiller seg ut på grunn av sin unike konstruksjon, utmerkede materialer, enkle oppsett og praktiske funksjoner. Dette robuste helårsteltet er perfekt under alle type forhold.

Robust helårstelt

Med Abisko Dome 3 får du et campingtelt som fungerer ypperlig under alle forhold. Det har ingen betydning når på året du er på tur eller hvor krevende været er – teltet står alltid støpt mens det holder deg varm og tørr, samtidig som det ventilerer på en enestående måte.

I tillegg er det utstyrt med flere funksjoner som gjør teltlivet litt enklere. Den har to innganger, perfekt for blant annet luftig, samt rikelig med plass til utstyr, matlaging og andre aktiviteter. Skulle det være dårlig vær kan du og dine turkamerater være i teltet og for eksempel spille kort, uten at det oppleves for trangt.

Det som imponerte oss aller mest derimot, er hvor fremragende kvaliteten er. Ytterteltet er sydd av Fjellrevens unike TripleRip Nylon og har en innovativ konstruksjon som kombinerer to ulike materialvekter. Denne kombinasjonen gir et fjærlett telt som samtidig beskytter mot all slags vær. Det er heller ingen giftige stoffer å finne og den flammehemmende impregneringen er fluorkarbonfri.

3- personstelt

Helårsteltet rommer maksimalt tre personer, men er likevel svært lett å ha med på tur. Den har en pakkstørrelse på 44 x 20 cm og vil derfor være overkommelig å bære med seg. Totalvekten ligger på litt over 3 kilo.

Selv om prisen er høy får du helt klart mye telt for pengene. Dette takket være de unike materialene som gir den enorm slitestyrke, samt at teltet fungerer ypperlig under alle forhold. Med denne unngår du å måtte ty til innkjøp av ett sommertelt og ett vintertelt. Du får altså alt i ett og samme telt.

Oppsummert

 • Campingtelt av skyhøy kvalitet
 • Robust helårstelt
 • Rommer maks tre personer
 • Toppmodell med nokså høy pris
 • Enorm slitestyrke

LES MER


4. Coleman Pastpitch pop up galiano 2 – best på budsjett

FastPitch Pop Up Galiano 2

SJEKK PRISEN →

Er pris det viktigste du ser etter i et campingtelt, er det uten tvil denne vi ville ha gått for. Populære Galiano 2 er et pakkvennlig og romslig tomannstelt med lynraskt oppsett, og det har markedets desidert beste pris. Ingen er i nærheten av å være like prisvennlig som denne, og derfor er den perfekt for alle som handler på budsjett.

Populært festivaltelt

Tomannsteltet ble umiddelbart etter lanseringen blant de mest kjøpte på markedet. Dette kommer nok mye av dens gunstige pris, og ikke minst enkle oppsett. Denne pakkes opp og settes ned på et øyeblikk, og her vil selv personer som aldri har rørt et telt før klare å sette det opp.

I tillegg har det flere praktiske funksjoner som åpning i taket til lufting, og er ellers ganske romslig på grunn av den enorme takhøyden. Skal du på turer om sommeren, der du vet at været er «vennlig» er dette helt klart et telt å vurdere. Forventer du røft vær ville vi nok ha vurdert andre modeller isteden.

Kvaliteten er nemlig bra, men ikke godt nok til å håndtere de mest krevende turene. Spesielt kraftig vind og bitende kulde er ikke dette teltet designet for å tåle. Galiano 2 er mer et festivaltelt enn et typisk tur-telt.

Bærevennlig

Handler du på budsjett og ikke skal på skog- eller fjellturer med det første, ville vi helt klart ha gått for denne. Teltet er i en prisklasse svært få modeller er i nærheten av, men er samtidig meget pålitelig og gunstig.

Dessuten er det enkelt å bære med seg takket være den kompakte størrelsen og den lave vekt på litt over 2 kilo. Alt i alt er dette et utmerket kjøp om du ikke trenger den beste beskyttelsen mot kraftig vær.

Oppsummert

 • Kompakt og romslig tomannstelt
 • Enkelt oppsett
 • Ikke designet for å tåle kraftig vær
 • Markedets desidert laveste pris

 

LES MER


5. Coleman Pastpitch pop up galiano 4 – mye for pengene

SJEKK PRISEN →

Dette ultra-praktiske turteltet er perfekt til kortere helgeturer og festivaler! Takket være den unike konstruksjonen i et økonomisk design er dette teltet superraskt å sette opp, i tillegg til at det er svært enkelt ha med seg på tur. Galiano 4 rommer også overraskende bra med tanke på dens lille og kompakte størrelse.

Kompakt telt med god kapasitet

Det eksepsjonelle med dette teltet er hvor god kapasitet det har til tross for sin lille størrelse. Her er det helt uproblematisk for fire voksne personer å få plass samtidig. Likevel er telt meget kompakt og dermed enkelt å bære med seg på tur. Vekten på teltet er også enestående, da den er på lave 3,3 kilo, og dermed vil teltet ikke utgjøre så altfor mye på totalvekten til bagasjen din. Bæreveske er også inkludert.

Høy kvalitet

Dessuten har teltet et ytterstoff av særs god kvalitet, da den er av Polyester som er PU-belagt. Det gjør at verken vind eller regn trenger igjennom ytterstoffet og inn til dere som ligger i teltet. Med andre ord kan dere sove trygt og godt uten frykt for dårlig vær. Sømmene på teltet sørger også for en enorm slitestyrke, der fint skal tåle hyppig bruk i all slags vær.

Selve strukturen på teltet er tunnelformet. Dette er det vanligste hos dagens modeller, og det gjør at flere personer enkelt får plass, til tross for teltets mindre størrelse.

Perfekt til festivaler

Det er mye å like med det praktiske teltet fra FastPitch Pop Up, som blant annet dens lynrask oppsett, og geniale utforming. Det som imidlertid mangler for at det skal være et komplett turteltet, er egenskaper som et ekstra rom til oppbevaring, eller medfulgt tarp.

Vi tror dermed denne passer bedre til kortere helgeturer og festivaler, enn til lengre skog- og fjellturer. Er du mye på fjellet ville heller ha gått for et mer funksjonsrikt telt, med større rom til opphold og oppbevaring. Sett bort i fra dette, er Galiano 4 et telt vi utvilsomt vil anbefale til enhver.

Fordeler

 • Lynraskt oppsett
 • Kompakt telt med lav vekt
 • Ytterduk og sømmer av god kvalitet

Ulemper

 • Mangler ekstra rom til opphold og oppbevaring

LES MER


6. Fjellreven Keb endurance — best på kvalitet

Abisko Shape 2 Telt

SJEKK PRISEN →

Med Fjellreven Keb endurance får du et lett, romslig og solid tomannstelt som er enkelt å sette opp. Her er også kvaliteten skyhøy, og teltet kan fint brukes hele året. Prisen er heller ikke den verste og her får du god valuta for pengene.

Turvennlig helårstelt

Det anvendelige teltet skiller seg fra resten av markedet for flere grunner, med først og fremst på grunn av den gode kvaliteten. Dette gjør at teltet tåler mye, samtidig som den fungerer godt under alle årstider. I tillegg er den utstyrt med en rekke praktiske funksjoner som blant annet gir overlegen ventilasjon.

Ved å rulle opp ytterteltet i begge ender, får du en fantastisk luftsirkulasjon som er like praktisk i det uberegnelige skandinaviske været, vel så i varmere strøk. Dessuten er den utstyrt med flere åpninger for ventilasjon, samt at både ytterteltet og innerteltet forhindrer at vind, kulde og regn sniker seg inn.

En annen ting vi likte godt er at teltet har god plass til oppbevaring av utstyr og innganger på siden for bedre utnyttelse av plass. I tillegg har den flere nettinglommer og snorer som bidrar til å holde ordne på utstyret.

Perfekt til skog og fjell

Videre er teltet meget turvennlig, og designet til å håndtere kraftig vær som ofte møtes i skogen og på fjellet. Det har også sin forse ved at det kan brukes på alle årstider, slik at du slipper å kjøpe et telt til brukt om vinteren, og et telt til bruk om sommeren.

Oppsummert

 • Turvennlig helårstelt
 • Plass til to personer
 • Høy kvalitet
 • Perfekt til skog og fjell

LES MER


Slik finner du et campingtelt som innfrir dine behov

Å finne riktig telt er utrolig viktig for at du skal få en god turopplevelse, men det er ikke nødvendigvis en enkel oppgave. Du burde derfor spørre deg om følgende før du kjøper telt:

 • Hvor stort telt trenger jeg?
 • Hvilket terreng og i hvilken årstid skal det brukes?
 • Hva skal det brukes til?
 • Hvor enkelt er det å sette opp?
 • Trenger jeg ekstra rom til oppbevaring eller andre funksjoner?

Testkriterier

 • Brukervennlighet
 • Komfort
 • Vekt
 • Kvalitet
 • Pris