fbpx

Campingtelt test: Disse 7 gir mest for pengene i 2023

Velkommen til vår omfattende produkttest av campingtelt! Enten du er en ivrig turgåer, en eventyrlysten familie eller bare elsker å tilbringe tid i naturen, har vi funnet frem de beste campingteltene på markedet i forskjellige segmenter for å dekke alle dine behov og preferanser.

Når du skal velge det perfekte campingteltet, er det viktig å vurdere forskjellige faktorer som størrelse, vekt, materialer og funksjoner. Derfor har vi grundig undersøkt og sammenlignet en rekke campingtelt fra ulike produsenter, slik at du kan ta en velinformert beslutning.

For de eventyrlystne backpackerne som ønsker å minimere vekten uten å ofre komforten, har vi valgt ut de letteste og mest kompakte teltene. Disse teltene er designet for enkel transport, og gir deg friheten til å utforske selv de mest avsidesliggende stedene.

Campingtelt test: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
Robens Wolf Moon 5XP
Beste teltet når man kombinerer komfort, kvalitet og pris. Romslig, ventilert og værbestandig, ideell for fem personer. Materialer av høy kvalitet, tapede sømmer og imponerende vannsøyletrykk. Prisgunstig valg for utendørsentusiaster.
SJEKK PRISEN →
Helsport Reinsfjell Superlight 3
Helsport Reinsfjell Superlight 3 er et frittstående kuppeltelt med smarte funksjoner og god ventilasjon. Minimal vekt uten å ofre kvalitet. To innganger og bagasjerom for fleksibilitet.
SJEKK PRISEN →
Robens Voyager Versa 3
Robens Voyager Versa 3 er et stabilt tremanns tunelltelt i rip-stop-materiale, som gir mye verdi for pengene. Med vannsøyle på 5000 mm og praktisk design med flere dører, gir det pålitelig beskyttelse mot været og en attraktiv plass for matlaging. Lett vekt gjør det ideelt for campingeventyr.
SJEKK PRISEN →
Helsport Fonnfjell Superlight 2
Helsport Fonnfjell Superlight 2 er det ultimate premium campingteltet for de som vil bære lett. Med tre alternative innganger, romslig innertelt, og lettvektsdesign er det ideelt for fjellturer og fiske. Innovativ stangkanalsystem og AirFlow II ventilasjon sørger for stabilitet, komfort og frisk luft.
SJEKK PRISEN →
Robens Buck Creek 2
Robens Buck Creek 2 er det beste budsjettcampingteltet med sin skrånende tunneldesign, romslige plass for to, og smarte funksjoner som delvis underlag og dobbel glidelås for ventilasjon.
SJEKK PRISEN →
Helsport Lofoten Trek 3
Helsport Lofoten Trek 3 er det romslige, prisgunstige teltet med høy kvalitet. Med ekstra takhøyde og bredde, kan hele fronten åpnes for bedre utsikt. Ventilasjonssystemet og enkel oppsett gjør det til en pålitelig følgesvenn.
SJEKK PRISEN →
Fjellreven Keb endurance
Med Fjellreven Keb endurance får du et lett, romslig og solid tomannstelt som er enkelt å sette opp. Her er også kvaliteten skyhøy, og teltet kan fint brukes hele året. Prisen er heller ikke den verste og her får du god valuta for pengene.
SJEKK PRISEN →

1. Robens Wolf Moon 5XP – Best i test

Robens Wolf Moon 5XP

SJEKK PRISEN →

Når man er på utendørseventyr, enten det er en familiecamping eller en utforskende tur med venner, er det ingenting som kan måle seg med en god natts søvn i et pålitelig og komfortabelt telt. Robens Wolf Moon 5XP er uten tvil en klar vinner når det gjelder komfort, pris og kvalitet. Dette store basecampteltet har plass til fem personer og tilbyr den ideelle kombinasjonen av beskyttelse mot alle værforhold samtidig som det sikrer en behagelig opplevelse.

Komforten til Robens Wolf Moon 5XP er uten sidestykke. Teltet er romslig og har god plass til fem soveplasser. Men det er ikke bare størrelsen som gjør det til en drøm å sove i. De doble laftsittende ventilasjonskanalene gir en utmerket luftstrømkontroll som hjelper deg å regulere temperaturen inne i teltet, spesielt på varme dager. I tillegg til dette kan de meshdekkende ytterdørene åpnes for å gi deg god ventilasjon samtidig som de holder insektene ute.

Du kan også justere privatlivet og luftsirkulasjonen med det vanntette gardinet og PVC-panelet på nettingvinduet. Det store inngangspartiet er et annet pluss, da det sørger for tørr adgang i regnet og gir skygge på solrike dager.Kvaliteten til Wolf Moon 5XP er eksepsjonell med en konstruksjon av HydroTex HD og 75D polyester taft 185T.

Prismessig er Robens Wolf Moon 5XP et kupp. Med tanke på de førsteklasses funksjonene og materialene det tilbyr, er prisen absolutt konkurransedyktig og gir deg virkelig valuta for pengene. Det er et pålitelig telt som ikke vil skuffe deg.

Oppsummert

 • Robens Wolf Moon 5XP: Komfort, kvalitet og prisfordel
 • Romslig, ventilert og værbestandig for fem personer
 • Høykvalitetsmaterialer, tapede sømmer, imponerende vannsøyletrykk
 • Prisgunstig valg for utendørsentusiaster

LES MER

2. Helsport Reinsfjell Superlight 3 – Best av de lette

Helsport Reinsfjell Superlight 3 blue

SJEKK PRISEN →

Hvis du er en eventyrlysten sjel som elsker å reise lett uten å ofre komforten, er Helsport Reinsfjell Superlight 3 det ideelle campingteltet for deg. Dette frittstående kuppelteltet er utformet med tanke på minimal vekt uten å kompromisse på funksjonalitet. Med to innganger og to bagasjerom gir det deg fleksibilitet og komfort på turen.

Reinsfjell Superlight har smarte funksjoner som forbøyde segmenter i stengene, noe som gir brattere vegger og mer plass inne i teltet. Det er enkelt å organisere tingene dine med lommer i innerteltet. Fire ventiler på ytterteltet og to store nettingpaneler på innerteltet sikrer overlegen ventilasjon, reduserer kondens og holder innsekter ute.

Dette teltet er virkelig laget for å minimere vekten. Fra tekstiler til barduner, stangkopper og ventiler, er alle detaljer utformet med tanke på å holde vekten nede. Likevel går ikke Helsport på kompromiss med kvaliteten, og Reinsfjell Superlight er en perfekt kombinasjon av lav vekt og høy komfort.

Det fargekodede stangsystemet gjør oppsettet enkelt, og det egnutviklede stangkoppsystemet sikrer god vindstabilitet og reduserer vibrasjon og støy i vinden. Helsport AirFlow II® ventilasjonssystemet gir deg frisk luft, forbedret søvnkvalitet og redusert kondens.

Oppsummert

 • Lettvektstelt for komfortable eventyr
 • Frittstående kuppeltelt med smarte funksjoner
 • God ventilasjon og minimal vekt
 • To innganger og bagasjerom for fleksibilitet

LES MER

3. Robens Voyager Versa 3 – Mye for pengene

Robens Voyager Versa 3

SJEKK PRISEN →

Robens Voyager Versa 3 er et stabilt tunelltelt som virkelig gir mye for pengene når det kommer til tremanns campingtelt. Dette teltet er ideelt for eventyrlystne campingentusiaster som ønsker kvalitet og komfort uten å tømme lommeboken.

En av de mest tiltalende egenskapene til Robens Voyager Versa 3 er materialet det er laget av. Teltet er konstruert med rip-stop, en fantastisk sikring som forhindrer revner i å bli større dersom uhellet skulle være ute. Dette gir en ekstra trygghet når du er ute i naturen, og du kan føle deg sikker på at teltet vil holde stand selv under utfordrende forhold.

Med plass til tre personer er Voyager Versa 3 ideelt for familieutflukter eller turer med venner. Teltet har både side- og frontdør, noe som er en super løsning for å gjøre inngangen til teltet til en attraktiv plass for matlaging og tilbaketrekning i campingstolen dersom man blir overrasket over regnvær. Dette gir deg muligheten til å tilbringe mer tid utendørs, uansett vær, uten å føle deg begrenset av plassen.

Robens Voyager Versa 3 kommer også med imponerende vanntett ytelse med en vannsøyle på 5000 mm. Dette betyr at teltet tåler kraftige regnskyll og holder deg tørr og komfortabel gjennom hele turen. Uansett om du befinner deg i et regnfylt skogsområde eller på en vindblåst kystlinje, kan du stole på at dette teltet holder vannet ute.

Oppsummert

 • Stabilt tremanns tunelltelt i rip-stop-materiale
 • Vannsøyle på 5000 mm, beskytter mot været
 • Praktisk design med flere dører, ideelt for matlaging
 • Lett vekt, perfekt for campingeventyr

LES MER

4. Helsport Fonnfjell Superlight 2 – Premium

Helsport Fonnfjell Superlight 2

SJEKK PRISEN →

En av de mest imponerende egenskapene til Helsport Fonnfjell Superlight 2 er de tre alternative inngangene som tilbys. Spesielt unikt er den store sideåpningen som enkelt kan omgjøres til en praktisk baldakin ved hjelp av to stenger. Dette skaper et romslig, beskyttet område som gjør det mulig å lage mat og tilbringe tid selv under kraftige regnskyll. Uansett værforhold, kan du nyte oppholdet i teltet.

Innerteltet er romslig og har ekstra liggelengde, noe som gir mer enn nok plass til de største liggeunderlagene. Det er også utstyrt med store innvendige lommer som gjør det enkelt å holde det ryddig og organisert inne i teltet. Denne funksjonaliteten gjør teltet til en svært praktisk følgesvenn under campingturen.

Helsport Fonnfjell Superlight 2 er konstruert med tanke på å oppnå minimal vekt uten å ofre kvaliteten. Alle detaljer, fra stoffer til barduner, stangkopper og stenger, er designet for å redusere den totale vekten så mye som mulig. Dette gjør teltet ekstremt lett og enkelt å bære med seg, perfekt for de som ønsker å utforske fjellet eller nyte fisketurer uten å bli tynget ned av utstyret.

Det innovative innvendige stangkanalsystemet bidrar ikke bare til bedre vindstabilitet, men det reduserer også vibrasjoner og støy fra vinden, noe som sikrer en fredelig og rolig nattesøvn.

Oppsummert

 • Premium campingtelt for lett bæring
 • Tre innganger og stor sideåpning som baldakin
 • Romslig innertelt med organisasjonslommer
 • Stangkanalsystem og AirFlow II ventilasjon for stabilitet og komfort

LES MER

5. Robens Buck Creek 2 – Beste budsjettvalg

Robens Buck Creek 2 campingtelt

SJEKK PRISEN →

For campingentusiaster som ønsker kvalitet og funksjonalitet uten å sprenge budsjettet, er Robens Buck Creek 2 det ideelle valget. Dette teltet tilbyr en skrånende tunneldesign som gir nok plass til to personer, med tilstrekkelig hodeplass til å sitte komfortabelt nær døren.

En av de mest imponerende egenskapene til Robens Buck Creek 2 er det eksterne rammedesignet, som gir ekstra lagringsplass i forteltet, noe som er spesielt viktig for to personer. Forteltet har også et delvis underlag, som beskytter innholdet og gir en praktisk “våt” inngang der skoene kan stå uten å bli våte.

Inngangen til teltet skjer gjennom en praktisk sidedør som brettes til den ene siden. Døren har en dobbel glidelås, slik at den kan åpnes øverst for ekstra ventilasjon når det er behov for det. Dette gir god luftsirkulasjon inne i teltet og sikrer en komfortabel natts søvn, uavhengig av værforholdene.

Robens Buck Creek 2 er laget av høykvalitetsmaterialer som gir pålitelig beskyttelse mot elementene. Det flyttede Hydrotex AWT-T flysheet av 30D polyester med ripstop-teknologi og en vannsøyle på 3000 mm holder regnet ute, og 30D ripstop polyester-materialet i innerteltet sørger for god pusteevne.

Takket være bruken av lette materialer og en smart design, veier teltet kun 2,35 kg og har en pakkstørrelse på 41 x 13 cm. Dette gjør det enkelt å bære med seg på turer og gjør det til en pålitelig følgesvenn for backpacking, fotturer, og andre utendørsopplevelser.

Oppsummert

 • Budsjettcampingtelt med skrånende tunneldesign
 • Romslig for to, delvis underlag, ventilasjonsglidelås
 • Lettvektsdesign og høykvalitetsmaterialer
 • Ideelt for backpacking og utendørsopplevelser

LES MER

6. Helsport Lofoten Trek 3 – Romslig

Helsport Lofoten Trek 3 camp

SJEKK PRISEN →

Helsport Lofoten Trek 3 er det perfekte valget for deg som leter etter et romslig telt med høy kvalitet til en god pris. Som den storebroren til Fjellheimen Trek Camp, tilbyr dette teltet ekstra takhøyde, bredde og en unik funksjon som lar deg åpne hele fronten for å nyte utsikten, selv i regnvær.

Teltets innertelt har en 360° glidelåsåpning med myggnetting, og det er utstyrt med praktiske lommer for enkel organisering av utstyr. Det aerodynamiske designet sikrer god vindstabilitet, og med Helsport AirFlow II-ventilasjonen og Skirt ventilation systemet får du frisk luft, bedre sovekvalitet og mindre kondens.

Oppsettet av teltet er enkelt takket være egenutviklet stangkopp og fargekodede stenger/stangkanaler. Det unike innvendige stangkanalsystemet gir ikke bare bedre vindstabilitet, men også redusert vibrasjon og støy i vinden. Bardunfestene forhindrer at bardunene floker seg.

Med ekstra bredde i innerteltet og flere glidelåser i fronten, får du god plass og utsikt. Det romslige forteltet gjør matlaging og oppbevaring av utstyr enkelt. En ventil over matlagingsområdet bidrar til å minimere kondens når du lager mat inne i teltet.

Tekniske detaljer som 3-personers tunneltelt, mål på 22×50 cm når pakket, og en totalvekt på 4,18 kg inkludert plugger, gjør Lofoten Trek 3 til en praktisk følgesvenn for turopplevelser. Teltet leveres også med et Rep Kit, som inneholder nødvendig utstyr for reparasjon om nødvendig.

Oppsummert

 • Romslig og prisgunstig telt med høy kvalitet
 • Åpne front for bedre utsikt
 • Godt ventilasjonssystem og enkelt oppsett
 • Funksjonelle lommer for enkel organisering av utstyr

LES MER

7. Fjellreven Keb endurance — Best på kvalitet

Abisko Shape 2 Telt

SJEKK PRISEN →

Med Fjellreven Keb endurance får du et lett, romslig og solid tomannstelt som er enkelt å sette opp. Her er også kvaliteten skyhøy, og teltet kan fint brukes hele året. Prisen er heller ikke den verste og her får du god valuta for pengene.

Turvennlig helårstelt

Det anvendelige teltet skiller seg fra resten av markedet for flere grunner, med først og fremst på grunn av den gode kvaliteten. Dette gjør at teltet tåler mye, samtidig som den fungerer godt under alle årstider. I tillegg er den utstyrt med en rekke praktiske funksjoner som blant annet gir overlegen ventilasjon.

Ved å rulle opp ytterteltet i begge ender, får du en fantastisk luftsirkulasjon som er like praktisk i det uberegnelige skandinaviske været, vel så i varmere strøk. Dessuten er den utstyrt med flere åpninger for ventilasjon, samt at både ytterteltet og innerteltet forhindrer at vind, kulde og regn sniker seg inn.

En annen ting vi likte godt er at teltet har god plass til oppbevaring av utstyr og innganger på siden for bedre utnyttelse av plass. I tillegg har den flere nettinglommer og snorer som bidrar til å holde ordne på utstyret.

Perfekt til skog og fjell

Videre er teltet meget turvennlig, og designet til å håndtere kraftig vær som ofte møtes i skogen og på fjellet. Det har også sin forse ved at det kan brukes på alle årstider, slik at du slipper å kjøpe et telt til brukt om vinteren, og et telt til bruk om sommeren.

Oppsummert

 • Turvennlig helårstelt
 • Plass til to personer
 • Høy kvalitet
 • Perfekt til skog og fjell

LES MER


Innkjøpe av campingtelt – Hva bør man tenke på?

Når du skal kjøpe campingtelt, er det flere viktige faktorer du bør vurdere for å sikre at du får det rette teltet for dine behov. Først og fremst bør du tenke på størrelsen og kapasiteten til teltet, og hvor mange personer det skal romme. Sørg for at teltet har tilstrekkelig plass til bagasje og utstyr.

Vekt og pakkestørrelse er også viktige, spesielt hvis du har planer om turer hvor du må bære teltet over lengre avstander. Vannavstøtende egenskaper, ventilasjonssystem, og konstruksjonens holdbarhet er også viktige faktorer å vurdere for å sikre at teltet kan tåle forskjellige værforhold.

Til slutt, vurder budsjettet ditt og finn det beste teltet som passer innenfor prisklassen din, men husk at kvalitet og funksjonalitet er viktigere enn bare pris alene.

Slik finner du et campingtelt som innfrir dine behov

Å finne riktig telt er utrolig viktig for at du skal få en god turopplevelse, men det er ikke nødvendigvis en enkel oppgave. Du burde derfor spørre deg om følgende før du kjøper telt:

 • Hvor stort telt trenger jeg?
 • Hvilket terreng og i hvilken årstid skal det brukes?
 • Hva skal det brukes til?
 • Hvor enkelt er det å sette opp?
 • Trenger jeg ekstra rom til oppbevaring eller andre funksjoner?

Testkriterier

 • Brukervennlighet
 • Komfort
 • Vekt
 • Kvalitet
 • Pris

Her kan du lese om “Tarp hengekøye test”