fbpx

Brystpumpe test: Best i test 2022

En brystpumpe er et nyttig verktøy som både fungerer som et supplement og som erstatning for amming. Det er enkelt og greit et hjelpemiddel som gjør at du kan mate barnet med brystmelk fra flaske istedenfor direkte fra brystet.

Det er imidlertid en rekke modeller på markedet slik at oppgaven med å finne riktig brystpumpe kan være ganske krevende. Vi håper å gjøre denne oppgaven enklere og har derfor samlet de fem mest populære modellene på markedet, slik at du kan sammenligne dem.

Merk at vurderingen av brystpumpene er gjort basert på innhenting av informasjon fra pålitelige kilder, deriblant kundeomtaler, produktbeskrivelser og eksisterende tester. Vi har altså ikke testet produktene selv.

Brystpumpen som kom best ut i våre undersøkelser er Beemoo Care Dobbel. Dette er en smart og effektiv brystpumpe med en overlegen teknologi. Beste premiummodell derimot er Medela SwingFlex, mens best på budsjett er Nature Bond.

VÅRE favoritter

 • Batteridreven
 • Komfortabel
 • Medfølger to brystskjold i forskjellige størrelser og flaske med lokk
SJEKK PRISEN →
 • Stillegående
 • Brukervennlig
 • Unik teknologi
SJEKK PRISEN →
 • Brukervennlig og komfortabel
 • Elektrisk
 • Medfølger en rekke tilbehør, deriblant tåteflaske
SJEKK PRISEN →

Brystpumpe test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Beemoo Care Dobbel
Beemoo Care er en elektrisk brystpumpe med en rekke fordeler. Den har en god pris, benytter seg av en overlegen teknologi, samt at den har hele ni ulike innstillinger for å optimere pumpingen. Ikke nok med det, den er også usedvanlig stillegående og svært brukervennlig.
SJEKK PRISEN →
Medela Swing Flex
Denne superkomfortable brystpumpen imponerer av flere grunner, men spesielt fordi den etterligner barnets sugerytme. Dette gir bedre stimulering, økt melkeflyt og mer brystmelk på kortere tid. Den er også laget av materialer av høy kvalitet, noe som gjør den svært motstandsdyktig og slitesterk.
SJEKK PRISEN →
Beemoo Care
Denne brystpumpen er tilnærmet identisk med testvinneren bare at den kommer som singel og ikke som dobbel. Det vil si at den har flere av de samme eksepsjonelle egenskapene, som unik pumpeteknologi, ni innstillinger og enorm brukervennlighet. Den eneste forskjellen er at det kun tar et bryst om gangen og ikke to som testvinneren.
SJEKK PRISEN →
NatureBond Brystpumpe
Denne prisvennlige brystpumpen stikker seg ut på grunn av sin lave pris. Her får du markedets rimeligste modell, noe som gjør den til testens åpenbart beste budsjettvalg. Det er for øvrig ikke bare prisen som imponerer. Den har også en rekke fordeler som god sugekraft og komfort.
SJEKK PRISEN →
Beurer BY 40
Brystpumpen BY 40 er en populær modell anerkjent for sin geniale vakuumteknikk. Den er elektrisk, har ti ulike stimuleringsnivåer, samt en overkommelig pris. Dette er enkelt og greit en av de fremste toppmodellene på markedet, men til en lavere pris.
SJEKK PRISEN →

1. Beemoo Care Dobbel — Best i test

Beemoo Care Elektrisk Brystpumpe

SJEKK PRISEN →

Beemoo Care er en elektrisk brystpumpe med en rekke fordeler. Den har en god pris, benytter seg av en overlegen teknologi, samt at den har hele ni ulike innstillinger til å optimere pumpingen. Ikke nok med det, den er også usedvanlig stillegående og svært brukervennlig. Her får du markedets soleklare testvinner.

Denne pumpen er ikke annet enn en favoritt og en bestselger, og det med god grunn. Beemoo Care beskrives blant annet som både smart og effektiv. Den har også en tofase teknologi, en stimuleringsfase og en utføringsfase, som er utviklet for å etterligne barnets sugeteknikk. Pumpen har dessuten ni ulike innstillinger du kan velge mellom for å optimere pumpingen akkurat slik du vil ha den.

Beemoo Care Brystpumpe er stillegående med enkel knappstyring og tydelig LCD-skjerm. Dette gjør pumpen meget brukervennlig. Den er også enkel å montere, og takket være den myke silikonmembranen som masserer, er den aldeles komfortabel.

Pumpen leveres i tillegg med oppbevaringsflaske med lokk, slik at du enkelt og hygienisk kan oppbevare melken i kjøleskapet. Pumpens anti-returflow sikrer at melk og luft ikke kommer i kontakt med hverandre under pumping og melken beholder dermed god hygiene.

Ifølge helsepersonell er brystmelk den beste næringen for spedbarn og med denne brystpumpen vil du enklere kunne forlenge ammeperioden. Du kan pumpe og spare melken, slik at barnet kan få nytte av den når du selv ikke er tilstede.

Oppsummert

 • Elektrisk brystpumpe som er både effektiv og behagelig
 • Stillegående
 • Brukervennlig
 • Unik teknologi

LES MER

2. Medela Swing Flex – Premium

Medela Swing Flex Elektrisk Brystpumpe

SJEKK PRISEN →

Denne superkomfortable brystpumpen imponerer av flere grunner, men spesielt fordi den etterligner barnets sugerytme. Dette gir bedre stimulering, økt melkeflyt og mer brystmelk på kortere tid. Den er også laget av materialer av høy kvalitet, noe som gjør den svært motstandsdyktig og slitesterk. Skal du ha det beste av det beste, er denne perfekt for deg.

Brystpumpen egner seg for midlertidig bruk, for deg som ammer eller deg som pumper daglig. Brystpumpen har tofase teknologi, som etterligner barnets naturlige sugerytme og dermed gir bedre stimulering, økt melkeflyt og mer brystmelk på kortere tid. Brystpumpen er enkel å bruke og enkel å demontere for rengjøring.

Ettersom alle bryster er forskjellige, får du to brystskjold i forskjellig størrelse, slik at du enkelt kan tilpasse pumpen til akkurat din kropp. Takket være brystpumpens kompakte størrelse, kan du enkelt legge den i vesken og ta den med deg overalt.

Den er i tillegg batteridreven og har lang batteritid, samt at det medfølger en flaske med lokk. Brukervennligheten er det heller ingenting å utsette på da den får gode tilbakemeldinger på kundeomtalene.

Kvaliteten er også skyhøy, noe som gjør den til et opplagt kjøp om du ønsker en premiummodell. Prisen er kanskje høy, men det hersker likevel ingen tvil om at den er verdt pengene, i alle fall om man baserer seg på kundenes erfaringer.

Oppsummert

 • Batteridreven
 • Komfortabel
 • Medfølger to brystskjold i forskjellige størrelser og flaske med lokk

LES MER

3. Beemoo Care — Mye for pengene

Beemoo Care Elektrisk Brystpumpe

SJEKK PRISEN →

Denne brystpumpen er tilnærmet identisk med testvinneren bare at den kommer som singel og ikke som dobbel. Det vil si at den har flere av de samme eksepsjonelle egenskapene, som unik pumpeteknologi, ni innstillinger og enorm brukervennlighet. Den eneste forskjellen er at det kun tar et bryst om gangen og ikke to som testvinneren. Derfor er denne også noe rimeligere.

I hovedsak vil du med denne få de samme egenskapene som du får hos testvinneren, bare til en rimeligere pris. Den har for øvrig bare en pumpe og ikke to, men utover det har den en stimuleringsfase og en utføringsfase, noe som betyr at den har blitt utviklet for å etterligne barnets sugebevegelser for at pumpingen skal bli behagelig og effektiv. Du får dessuten 9 ulike innstillinger å velge mellom for å optimere pumpingen og få den akkurat slik du vil ha den. Brystpumpen er enkel å montere, har brukervennlig tastatur og oversiktlig LCD-skjerm. Den er også stillegående og fullstendig BPA-fri.

Den har videre et mykt silikonmembran som masserer og pumpen gir derfor høy komfort. Den kan enkelt fjernes og rengjøres, og i forpakningen får du med en oppbevaringskopp du kan koble til pumpen, og som deretter kan brukes som tåteflaske etter at den er skrudd løs. Med i esken følger også et tettsittende lokk som sørger for at brystmelken enkelt kan spares i flasken og settes i kjøleskapet. Brystpumpen har i tillegg anti-returflyt som sikrer at luft og brystmelk ikke kommer i kontakt med hverandre.

Alt i alt er pumpen særdeles imponerende og den er utvilsomt en god investering med tanke på hvor mye du faktisk får for pengene.

Oppsummert

 • Brukervennlig og komfortabel
 • Elektrisk
 • Medfølger en rekke tilbehør, deriblant tåteflaske

LES MER

4. NatureBond Brystpumpe — Best på budsjett

NatureBond Brystpumpe Silikon

SJEKK PRISEN →

Denne prisvennlige brystpumpen stikker seg ut på grunn av sin lave pris. Her får du markedets rimeligste modell, noe som gjør den til testens åpenbart beste budsjettvalg. Det er for øvrig ikke bare prisen som imponerer. Den har også en rekke fordeler som god sugekraft og komfort.

Med NatureBond sin manuelle silikonpumpe kan du selv bestemme pumpens sugekraft, slik at det blir mest mulig komfortabelt underveis i pumpingen. Brystpumpen er smart designet i silikon med ulike tykkelser, som gjør at du enkelt kan tilpasse sugekraften basert på hvor hardt du trykker på pumpen. Den oppdaterte trakten er enda mykere enn tidligere versjoner, og former seg enkelt etter brystet, slik at det ikke slippes inn luft.

Den er fri for BPA og det medfølger attpåtil en praktisk kork og et lokk, som forhindrer lekkasje når du transporterer melken. Materialene er også av høy kvalitet, den er nemlig laget av 100% silikon, samt at den er enkel å anvende.

Vi gjør oppmerksom på at brystpumpen er manuell og ikke elektrisk som de foregående modellene i testen, hvilket har sine fordeler og ulemper. Fordelen er nok at du får bedre kontroll over pumpingen, mens ulempen er at den tidvis kan oppleves mer krevende og slitsomt.

Uansett, her får du en svært pålitelig pumpe til en veldig god pris. Vi er derfor veldig sikker i vår sak når vi sier at denne er et godt kjøp.

Oppsummert

 • Prisvennlig
 • Manuell brystpumpe
 • Brukervennlig og komfortabel

LES MER

5. Beurer BY 40 — Et godt alternativ

Beurer BY 40 Elektrisk Brystpumpe

SJEKK PRISEN →

Brystpumpen BY 40 er en populær modell anerkjent for sin geniale vakuumteknikk. Den er elektrisk, har ti ulike stimuleringsnivåer, samt en overkommelig pris. Dette er enkelt og greit en av de fremste toppmodellene på markedet, men til en lavere pris. Den er derfor et godt alternativ om du ønsker deg en pumpe blant de beste modellene, uten å måtte grave for dypt i lommeboka.

Beurer BY 40 er et godt kjent merke med mye anerkjennelse rundt om i hele verden. Vi har vært gjennom utallige kundeanmeldelser og der kommer pumpens popularitet tydelig frem. Den beskrives som både behagelig, brukervennlig og svært effektiv.

Den har ti ulike stimuleringsnivåer og pumpenivåer, og ved hjelp av minnefunksjonen kan du bruke en individuell innstilling for rask og enkel bruk. Den er dessuten utstyrt med silikonpute og myk overflate for din komfort. Pumpen har også et tydelig og opplyst display som viser brukstid og batterinivå.

BY er en kompakt modell, som er enkel å anvende, og takket være den automatiske avstengingen etter 30 minutter er det ingen fare om du glemmer å skru den av. Batteriindikatoren viser i tillegg hvor mye batteri som er igjen, og den bruker bare rundt 60 minutter på å lades opp fra null til fullt.

Prisen er også bra og med tanke på at den er en av toppmodellene, er det ingen tvil om at den gir god valuta for pengene.

Oppsummert

 • Kompakt for enkel håndtering
 • Automatisk avstenging etter 30 min
 • Praktisk batteriindikator
 • Myk og behagelig

LES MER


Hva er en brystpumpe?

En brystpumpe kan brukes til å pumpe ut eller øke produksjonen av morsmelk. Det er et praktisk hjelpemiddel for å lette melkingen og kan være til god hjelp i mange ulike situasjoner, blant annet:

 • Hvis barnet ikke greier å ta brystet eller er sugesvakt (for eksempel ved sykdom).
 • Hvis du skal lagre melk, for eksempel hvis du skal på reise eller du skal begynne å jobbe.
 • Hvis barnet er født for tidlig.
 • Hvis du ikke ønsker eller er lei av å håndmelke.
 • Hvis du har brystbetennelse og trenger å få tømt brystet hyppig for melk.

Å pumpe kan være litt vanskelig i starten, så hvis mulig er det fint å komme tidlig i gang slik at du kan øve deg og være trygg på at du får det til.

Hvilken brystpumpe skal jeg velge?

Det finnes mange forskjellige brystpumper, og hvilken du bør velge kan være litt smak og behag. Det er viktig at du finner en type som har en trakt som passer til brystet ditt. Trakten bør dekke over brystvorten, men også ha nok rom til at brystvorten kan bevege seg fritt og ikke gni mot veggene i trakten. Mange produsenter har pumpetrakter i ulike størrelser, så da kan man prøve seg litt fram.

Manuell eller elektrisk? Noen synes det er greit å ha begge deler. En manuell pumpe er lett å ha med seg på reise og kan raskt hentes fram hvis du trenger å pumpe litt. Hvis du er hjemme og skal pumpe mye er det ofte lettere å bruke en elektrisk brystpumpe.

 • En manuell eller elektrisk pumpe? Manuelle brystpumper er billigere enn elektriske modeller, og de er stillegående og praktiske for pumping av og til. Men de kan være hardt arbeid hvis de brukes ofte, ettersom du hele tiden må pumpe håndtaket for å lage vakuum. Elektriske brystpumper er enklere og mer praktiske i bruk, fordi motoren gjør pumpingen for deg.
 • Enkel eller dobbel brystpumpe? En enkel elektrisk brystpumpe er ideell for å pumpe av og til. En dobbel brystpumpe (som suger melk fra begge brystene samtidig) er mer praktisk hvis du pumper regelmessig – enten det er av medisinske grunner eller fordi du har begynt å jobbe igjen.

Velg en pumpe som passer dine behov

Hvilken brystpumpe som er den riktige for deg, avhenger av hvor ofte du forventer å pumpe, og hvor du befinner deg i laktasjonsreisen. Denne reisen er delt inn i tre stadier:

 • Igangsette – de første fem dagene
 • Bygge opp – dag seks til 30
 • Opprettholde – etter 30 dager

Valg av en egnet brystpumpe avhenger av hvilket stadium du befinner deg på, samt dine personlige omstendigheter, babyens behov og holdningen din overfor amming og pumping. Vi håper du nå har en bedre forståelse for hvilken brystpumpe du burde velge.