fbpx

Brødrister test: De 7 beste på markedet i 2023

Er du lei av tørre og smakløse brødskiver, er en brødrister akkurat det du trenger. Det gir brødet en ny smak, og selv «gammelt» brød blir som nytt. Det finnes forøvrig et hav av brødristere på dagens marked, og vårt formål er å hjelpe deg å finne modellen som passer deg.

Vi har derfor i denne brødrister testen sammenlignet ulike modeller på market, slik at det blir lettere for deg velge modellene som passer deg best. Resultatet av dette er en oversikt til deg med de de beste innen ulike kategorier. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. Etter nøye vurderinger og mange timer med analyser kom vi omsider frem til at Dualit Brødrister Classic fortjener tittelen som testvinner. Her medfølger en rekke fordeler, som for eksempel vaskbar rist.

Billigst på markedet er Philips HD2581/90, og denne er et ypperlig valg dersom du ikke ønsker å grave dypt i lommeboken for en habil brødrister.

Brødrister test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Dualit Brødrister Classic
En stilren brødrister med skyhøy kvalitet. Her får du den beste totalpakken på markedet, og svært få kan vise til like høy effektivitet.
SJEKK PRISEN →
KitchenAid Artisan Brødrister
Dette er en modell som er perfekt for deg som ikke nøyer seg med annet enn det aller beste. KitchenAid er en funksjonsrik brødrister med enkle bruksområder.
SJEKK PRISEN →
Philips HD2581/90
Er pris viktigst for deg, er dette brødristeren å gå for. Her får du markedets beste pris.
SJEKK PRISEN →
KitchenAid Artisan 4-Skiver Brødrister
En megastor brødrister, utstyrt med hele fire varmebeholdere. Denne er ypperlig dersom du varmer mye brød på en og samme gang.
SJEKK PRISEN →
Dualit Lite Brødrister High Gloss
Dette er en vakker brødrister produsert av verdensledende Dualit. Denne favoritten kommer garantert til å gli inn med resten av ditt kjøkkeninteriør.
SJEKK PRISEN →
Emerio Brødrister
Dette er en unik brødrister, takket være sitt digitale display. Du finner ikke mer brukervennlige modeller enn dette.
SJEKK PRISEN →
Bosch TAT6A111 Brødrister
Anerkjente Bosch lykkes med denne også på brødristermarkedet. Her får du meget høy kvalitet til en veldig god pris.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Dualit Brødrister Classic—Testvinner

brødrister test

SJEKK PRISEN →

Testvinneren er en stilren brødrister som medfølger varmerist. Det var lenge jevn kamp om tittelen som «testvinner», men denne skilte seg ut fra de andre modellene på grunn av sin ekstra gode varmeeffekt på 1200 watt, pluss dens enkle bruksområder. I tillegg har den en plassbesparende størrelse, noe som er perfekt dersom du vil gjemme den bort i et skap.

Mange fordeler

Med brødristeren fra Dualit får du mange fordeler. Vi har allerede nevnt at den tar liten plass i kjøkkenskapet, samt at den er svært effektiv. I tillegg medfølger en vaskbar rist som gjør at du kan varme opp bakverk i brødristeren.

Det har dermed ingenting å si om du varmer langbaguetter eller større loffskiver, ettersom du ikke trenger å dytte brødet ned i selve risteren for å få det varmet. Dualit har også en timer og tre forskjellige innstillinger for hvor mye du vil varme brødet.

En annen fordel er at risteren er utrolig enkel å håndtere. Denne har et brukervennlig panel, samtidig som dens justerbare fot og smulebrett gjør den enkel å tømme for smuler og rengjøre.

Høy pris

Det er klart at den viktigste egenskapen for en brødrister er å varme brød til et godt resultat, noe denne modellen viste seg å være best på. Her får du perfekt brød hver eneste gang, og som nevnt er det lett å tilpasse slik at du får brødet akkurat som du ønsker.

Kvaliteten på materialet er også skyhøyt, og denne kommer til å holde i mange år fremover. Prisen er kanskje noe høy, men det er også å forvente med tanke på hvor bra denne faktisk er. Alt i alt er det få brødristere som er i nærheten, og derfor er denne best i test.

Oppsummert

 • Plassbesparende størrelse
 • Materiale av høy kvalitet
 • Enkel rengjøring
 • Jobber svært effektivt
 • Noe høy pris, men verdt hver eneste krone

LES MER


2. KitchenAid Artisan Brødrister—Premium

SJEKK PRISEN →

Dette er en fantastisk brødrister som er ypperlig for deg som ikke nøyer seg med annet enn det aller beste. Denne oser høy kvalitet og har flere hendige funksjoner som gjør ristejobben svært enkel. Det aller beste er imidlertid dens støpte metallkonstruksjon som sørger for et unikt utseende og rekordlang holdbarhet.

Funksjonsrik

En ting som imponerte oss kraftig med denne, er hvor mange programmer og funksjoner den har. Her kan du velge mellom syv(!) forskjellige varmesinnstillinger, noe som er utrolig mye, i tillegg til at den har programmer som tining, timer og bagelfunksjon.

Du kan med andre ord tilpasse og justere alle brødvarer på akkurat den måten du måtte foretrekke og oppnå et perfekt resultat hver eneste gang. Bare tinefunksjonen gjør denne meget unikt på dagens marked, ettersom den tiner brødet uten at det blir gjennomstekt.

Brødristeren er utstyrt med autosensor og ekstra brede risteåpninger, og senker automatisk alle typer brød ned i selve risteren og hever dem opp igjen så snart de er ferdige. Enklere blir det ikke.

Svindyr

Brødristeren til KitchenAid er en kvalitetsvare av de sjeldne, og derfor er prisen så høy som den er. Å betale 4000 kroner for en brødrister er ifølge oss utenkelig mye, men til gjengjeld er det få som er i nærheten av å være like gode.

Du må derfor selv vurdere om denne er verdt pengene. Synes du 4000 kroner er greit for en brødrister, er dette en eksepsjonell investering.

Oppsummert

 • Kvalitet fra aller øverste hylle
 • Stort utvalg av programmer og funksjoner
 • Ekstra bred brødåpning
 • Svindyr

LES MER


3. Philips HD2581/90—Billigst

SJEKK PRISEN →

Er pris det viktigste kriteriet i ditt valg av brødrister, er dette modellen for deg. Her får du en enkel brødrister til markedets beste pris. Til tross for sin rimelige prislapp byr denne på en rekke gode funksjoner, som åtte forskjellige risteinnstillinger, stoppknapp, flyttbar smuleskål og innebygd oppvarmingsstativ. I tillegg har den et lekkert mørkt design som passer utmerket på både moderne og klassiske kjøkken.

Brukervennlig

Selv om Philips Brødrister har utallige funksjoner, er den meget brukervennlig. Her er det utrolig enkelt å justere og tilpasse programmer, takket være det intuitive omdreiningshjulet. Du trenger bare å skru på hjulet til du ser programmet du ønsker å benytte deg av.

En annen ting som imponerte oss, er at denne har en funksjon for opptining. Med denne kan du tine frossent brød uten at det blir gjennomstekt. Dette er en ypperlig funksjon dersom du skal servere loff som er frosset, uten at brødet skal bli stekt.

Ellers er den utstyrt med to justerbare kasser der du kan steke skivene, og disse har en selvsentreringsfunksjon som gjør at brødet holdes i midten for en jevn steking og et godt resultat.

Best på pris

Det er liten tvil om at dette er en god modell, men den har naturligvis et stykke opp til de beste toppmodellene. Likevel er vi mektig imponert over dens gode kvalitet og store utvalg av funksjoner.

Prisen gjør denne til et kupp av de sjeldne og et meget godt kjøp om du ikke ønsker en brødrister som koster skjorta.

Oppsummert

 • Funksjonsrik
 • God kvalitet
 • Meget bra pris
 • Brukervennlig

LES MER


4. KitchenAid Artisan 4-Skiver Brødrister—Best for mange brød

SJEKK PRISEN →

Steker du mange brød om gangen, finnes det ingen bedre alternativ enn denne. Denne brødristeren fra KitchenAid er utstyrt med hele fire (!) varmeholdere. I tillegg har den syv forskjellige varmeprogrammer slik at du kan varme brødet akkurat slik du måtte ønske det, samt at den er støpt i metall for lang levetid.

Slitesterk

KitchenAid vet virkelig å lage kvalitetsprodukter, og denne modellen er ikke noe unntak. Denne er støpt i metall, noe som gir en enorm slitestyrke og gjør at den garantert kommer til å holde i mange år, selv med hyppig bruk.

Den er også enkel å bruke, ettersom den har en automatisk sensor med varmefunksjon som både senker og hever brødskivene forsiktig for å opprettholde varmen. Den LED belyste nedtllingstimeren gir deg i tillegg enestående oversikt og full kontroll over selve varmeprosessen.

En annen fordel er frysefunksjonen, samt at den har en helt egen rundstykkefunksjon som gjør at du kan legge brødvarer opp på selve risteren uten å dra brødet ned i maskinen. Dette er perfekt til større bakst som ikke får plass i maskinen.

Høy pris

Det du imidlertid må være klar over med denne er at den er stor og har en høy pris. Her må du ut med over 4000 kroner, noe som er mye for en brødrister.

Lager du mye brød, er imidlertid dette likevel et godt valg, ettersom den kan lage fire skiver samtidig. Konklusjon: dette er en god investering for deg som rister mye brød.

Oppsummert:

 • Kan varme fire skiver samtidig
 • Slitesterkt materiale
 • Stort utvalg av programmer og funksjoner
 • Høy pris

LES MER


5. Dualit Lite Brødrister High Gloss—Best design

SJEKK PRISEN →

Dette er en særdeles vakker brødrister med en myk og avrundet form som garantert blir en oppmerksomhetsfangende favoritt på ditt kjøkken. Den kommer til å gli rett inn med ditt kjøkkeninteriør og er en rister du fint kan la stå fremme med stolthet. Er utseende viktig for deg, er vi ikke i tvil om at dette er den beste modellen for deg.

Høy effekt

I tillegg til sitt flotte utseende, kan High Gloss også vise til svært høy effektivitet. Denne produserer 1200 watt, noe som er en del mer enn de andre brødristerne på markedet. Dette gjør risteren utrolig effektiv, samtidig som at den leverer et godt resultat.

Den er også utrolig enkel å rengjøre og vil ikke ruste ved vask, takket være sin rustfrie overdel. Det betyr at du kan vaske med vann og klut uten at risteren blir ødelagt. Bare pass på å ikke bruke for mye vann, ettersom dette tross alt er elektronikk.

Til slutt bet vi oss også merke i at den har brede riståpninger slik at til og med tykkere brødvarer også får plass i risteren.

Verdensledende produsent

Dualit er kjent for å være en av verdens beste produsenter av brødristere og skuffer ikke med denne elegante modellen. Den ble umiddelbart en hit etter at den kom på markedet, og det er ikke uten grunn at den er så populær.

Flott utseende kombinert med enkle bruksområder og god effektivitet vil alltid være en vinner. Derfor er dette en svært god investering for enhver som trenger en ny brødrister.

Oppsummert

 • Elegant
 • Høy effekt
 • Verdensledende produsent
 • Populær blant forbrukere

LES MER


6. Emerio Brødrister—Digitalt display

SJEKK PRISEN →

Dette er en unik brødrister, takket være sitt digitale display. Her får du enestående kontroll og testens enkleste bruksområder. Med noen enkel trykk på displayet tilpasser du risteren akkurat som du måtte ønske. Denne har også en digital klokke som vises når risteren ikke er i bruk.

Intuitiv

Med denne brødristeren fra Emerio får du plass til to skiver med en relativt stor tykkelse, samt at risteren er utstyrt med funksjoner for opptining. Du kan dermed tine opp frossent brød helt uten å gjennomsteke det.

En annen ting som begeistret oss, var hvor utrolig lett den var å rengjøre. Alt du du trenger å gjøre er å tømme smulebrettet på undersiden ved å koble den av risteren, for å så eventuelt rengjøre det rustfrie stålet med en fuktig klut. Hele risteren er faktisk av rustfritt stål, noe som gir lang levetid slik at du er sikret en funksjonell modell i mange år.

Bra pris

Det er mye som imponerer med denne brukervennlige brødristeren. Sammenlignet med resten av markedet havner denne også i kategorien «billig» og er sånn sett en lite kostbar investering. Den har kanskje et stykke opp til toppmodellene når det kommer til effektivitet, men den vil likevel grille brød til et tilfredsstillende resultat.

Alt i alt er dette en brødrister vi utvilsomt anbefaler og som garantert vil gjøre en god jobb.

Oppsummert

 • Billig sammenlignet med resten av markedet
 • Intuitiv og brukervennlig
 • Enkel å rengjøre

LES MER


7. Bosch TAT6A111 Brødrister—Mest for pengene

SJEKK PRISEN →

Teknologigiganten Bosch har her prøvd seg på brødristermarkedet, og de lykkes svært godt med sin populære modell, TAT6A111. Denne kan vise til skyhøy kvalitet, gode resultater og en særdeles god pris. Dette er derfor modellen som gir deg mest for pengene.

Utstyrt med rist

Denne er utstyrt med rist, noe som gir deg mulighet til å varme større bakevarer uten å måtte skjære dem opp. Plassere risten over risteren, og bakverket varmes uten at det trykkes ned i brødristeren. Temperaturen justerer du enkelt på omdreiingshjulet, og du kan til og med benytte deg av en opptiningsfunksjon.

Under brødristeren ligger det et avtakbart smulebrett hvor du enkelt kan tømme risteren for smuler, mens hevemekanismen sørger for optimale bruksområder. Selve brødristeren er også meget liten i størrelse og vil derfor få god plass i alle skaphyller.

Til tross for sin lille størrelse har den likevel en wattstyrke på over 1000, noe som bidrar til effektiv oppvarming.

Høy kvalitet

Risteren kan også betegnes som slitesterk, takket være sitt gode materiale – her får du en rister som holder i mange år. Designet er i tillegg moderne og flott – denne vil passe inn på ethvert kjøkken.

Det er mye å like med den lille kraftpakken, og da særlig hvor mye du faktisk får for pengene. Ønsker du en meget god brødrister til en bra pris, er det få som egner seg bedre enn denne.

Oppsummert

 • Du får mye for pengene
 • Populær og brukervennlig modell
 • Slitesterk
 • Høy effekt

LES MER


Hvordan fungerer en brødrister?

En brødrister inneholder varmeelementer som varmer brødet på høy temperatur fra to sider. På grunn av den høye temperaturen får brødet en stekt overfalte. Noen ristere inneholder imidlertid en tinefunksjon som gjør at brødet varmes opp uten å stekes.

Risterne er også utstyrt med en timer og en funksjon som gjør at brødet spretter opp når det er ferdig. På de aller fleste modeller kan du selv velge hvor godt du vil steke brødet. I tillegg har de meste avanserte brødristerne et stort utvalg av funksjoner, som ulike måter å riste brødet på avhengig av bakverket du skal varme.

Hvilken brødrister er best?

I følge oss er Dualit Brødrister Classic den beste brødristeren. Dette er basert på en rekke ulike kriterier. Du må imidlertid vurdere ditt eget behov for å finne brødristeren som er best for deg.

Når ble brødristeren oppfunnet?

Den første elektriske brødristeren ble oppfunnet allerede i 1893 av Alan MacMasters. Denne ble kalt «Eclipse Toaster». I 1919 ble den første oppsprettsristeren oppfunnet av Charles Strite, og denne kom som følge av at han var lei av å brenne brødet sitt. Det er hans modell som regnes som den første brødristeren.

Hvilken brødrister skal man velge?

For å finne brødristeren som passer deg er det viktig å vurdere sitt behov og hvor ofte du kommer til å bruke den. Selv om alle ristere har samme funksjon – nemlig å steke brød – er det stor forskjell på hvilke programmer og funksjoner som tilbys. Du finner også brødristere i alle prisklasser.

Her er noen kriterier du burde se på før du velger din brødrister:

 • Effekt
 • Funksjoner
 • Programinnstillinger
 • Antall brød som kan ristes
 • Pris

Effekt

Effekten sier noe om hvor fort oppvarmet og hvor varm brødristeren blir. Skal du «brenne» brødet lynraskt bør du se etter en brødrister med høy effektivitet. Disse er imidlertid en del dyrere enn modeller med lavere effektivitet.

Funksjoner

Hvilke funksjoner trenger du? Kommer du til å bruke opptinings- eller bagelsfunksjonen? Vurder hva som er mest nødvendig for deg og kjøp deretter. Dette kan spare deg mye penger.

Programinnstillinger

Dette sier noe om hvorvidt du kan justere temperaturen på risteren. Dette kommer alltids godt med, ettersom du noen ganger vil kunne trenge godt grillet brød, og andre ganger ikke.

Antall

Griller du mye og ofte på en gang, lønner det seg å kjøpe en rister med flere enn to oppvarmingsrister. Dersom du driver en Kafe vil dette særlig komme godt med. Vi har for eksempel i vår test testet en brødrister med plass til fire skiver – og du kan faktisk finne noen modeller med plass til seks.

Pris

Til slutt må du vurdere prisen. Hva er du egentlig villig til å betale? Du finner brødristere i alle prisklasser, og det er ikke gitt at den dyreste er den som er best egnet for deg. Vurder ditt budsjett og kjøp deretter.

Testkriterier

Vi har vurdert brødristerne på følgende kriterier:

 • Effekt
 • Kapasitet
 • Design
 • Brukervennlighet
 • Pris

Brødrister test