fbpx

Brodder test: Her er de mest sklisikre broddene i 2023

Frykter du et ublidt møte med glattisen om vinteren er et sett med brodder akkurat det du trenger. I vår test finner du brodder for enhver anledning, alt fra rolig byvandring til løping i skogen.

Vi ønsker nemlig å gjøre det enkelt for deg å finne broddene som passer ditt behov og budsjett, noe som er grunnen til at vi gjennomførte denne testen. Testen er basert på innhenting av informasjon fra troverdige kilder, og nøye gjennomgang av tester utført av ulike testmagasin, produktbeskrivelser og kundeanmeldelser.

Etter timer med grundige analyser var det tilslutt Snowline Chains Pro Spikes som gikk av med seieren som best i test. Disse solide broddene er optimale til all slags bruk og er enkle å ta både av og på. Dessuten gir dem et fremragende grep på sleipt og glatt underlag. Leter du etter enkle brodder perfekt til bybruk, tror vi SnowLine Chains Trail er best for deg. Ingen av disse som faller i smak? Les videre og finne broddene som passer deg.

Brodder test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Snowline Chains Pro Spikes
Testvinneren utmerker seg på flere områder og er ifølge ekspertene de mest anvendelige broddene på markedet. De gir også et meget godt grep på alle slags underlag, takket være de store, skarpe piggene.
SJEKK PRISEN →
SnowLine Chains Trail
Prisbelønte Snowline har utviklet disse broddene for at du kan ferdes trygt og lett i moderat terreng. Trenger du et sett med brodder til og fra jobben tror vi disse er perfekt for deg.
SJEKK PRISEN →
Nordic Grip Brodder
Nordic Grip Monster brodder er spesialdesignet for tøffe vinterforhold, og tilbyr overlegen grep med rustfrie stål pigger festet til kjetting. De passer til arbeidssko og fjellstøvler, er CE-sertifisert, men er ikke egnet for ekstrem klatring.
SJEKK PRISEN →
Snowbee Icer's Piggsåle XT
Snowbee Icer's XT brodder tilbyr premium beskyttelse på glatt føre med en kompakt formfaktor, ideell for bypendlere. Med 17 spesialpigger per fot og et solid 4-punkts feste, er de perfekte for bylivets uforutsigbare vinterforhold, og passer både profesjonelle og private brukere.
SJEKK PRISEN →
Kahtoola EXOspikes
Kahtoola EXOSpikes er brodder som er designet for bruk i røffere terreng og er derfor perfekte skal du skogs eller fjells. De er også meget slitebestandige ettersom de er laget av TPU Traction Matrix, hvilket er lettere og samtidig mer slitesterkt enn stål.
SJEKK PRISEN →
Springyard Sportgrip Runsafe
Disse anvendelige broddene passer all slags bruk. Uavhengig om du skal på byvandring, løpeturer, eller til og fra butikken, er disse et godt valg. De er også særdeles brukervennlige da de er ufattelige enkle å ta av- og på, samt at de kommer til en meget bra pris. Her får du mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Snowline Chainsen City
Trenger du noe enkle brodder til en god pris er det disse vi ville valgt. Her får du nemlig meget praktisk brodder og det til markedets beste pris! Videre er det særlig brukervennligheten som trekkes frem den største fordelen, men også dems minimalistiske design. Ønsker du brodder som er lite synlige og godt tilpasset finsko, tror vi disse er perfekt.
SJEKK PRISEN →
Snowline Chainsen Trail
Disse slitesterke broddene fra Snowline er designet for vinterens verste holke. De passer godt til både løpeturen og klatreturen, og sitter som et skudd uansett hvor intens aktiviteten måtte være. Basert på vår gjennomgang av eksisterende tester og kundeomtalelser, var det aldri noe tvil om at disse skulle bli «testvinner».
SJEKK PRISEN →

1. Snowline Chains Pro Spikes — Best i test

Snowline Chains Pro Spikes

SJEKK PRISEN →

Testvinneren utmerker seg på flere områder og er ifølge ekspertene de mest anvendelige broddene på markedet. De gir også et meget godt grep på alle slags underlag, takket være de store, skarpe piggene. Prisen er heller ikke så verst, og siden de fungerer til all slags bruk – både til byvandring, til skogs- og til fjells, var det for oss ingen tvil om at disse er best i test.

Snowline, produsenten av disse broddene, er et anerkjent selskap som i en årrekke har utviklet prisbelønte turprodukt. De består av et diversifisert team av forskere, designere og utviklere som sammen lager allsidige turprodukter, spesielt egnet på vinteren. Sagt med andre ord er broddene utviklet for at du kan ferdes trygt hvor enn du er, uten frykt for knall og fall.

Broddene er nemlig utstyrt med skarpe og større pigger, som skjærer enkelt ned i isen og derav gir et supert feste. Det har ingen betydning hvor glatt det er, broddene skal håndtere all slags føre. Dette gjelder også i uvørent terreng, som for eksempel møter deg i skogen eller på fjellet.

Disse anvendelig broddene er i tillegg utviklet for å passe alle skotøy. Finsko, tursko og joggesko – uansett hva du har på deg, broddene vil passe utmerket. De er heller ikke vanskelig å ta på eller av, ettersom det ikke er noen stropper eller klips. Utover det er broddene tilgjengelige i fem størrelser og de har en lav vekt, samt at de er laget av slitesterke materialer. Prisen er også god, så her betaler du lite for det som er gode brodder perfekt til all slags bruk.

Oppsummert

 • Populære brodder
 • Store, skarpe pigger som sikrer godt feste
 • Anvendelige – kan brukes til «alt»
 • Enkle å ta av og på

LES MER

2. SnowLine Chains Trail – Lette brodder

Snowline Chains Trail

SJEKK PRISEN →

Prisbelønte Snowline har utviklet disse broddene for at du kan ferdes trygt og lett i moderat terreng. Trenger du et sett med brodder til og fra jobben tror vi disse er perfekt for deg. Takket være den lave vekten og geniale pakkestørrelsen, kan disse enkelt plasseres i lommen, vesken eller sekken når de ikke er i bruk.

Disse nyutviklede lettvektspiggene er utmerkede på gangfelt og isete stier i ikke så alt for krevende terreng. Skal du måke snø i oppkjørselen, gå turer med hunden eller frem og tilbake fra jobb er disse broddene meget hendige. De er utstyrt med 13 korte pigger som dekker hele sålen, og de gir dermed et sikkert grep på isete og snødekte stier. De er derimot, på grunn av piggenes størrelse på 7,5 mm, mindre egnet skal du på krevende dagsturer i fjellet.

Utover det sitter de godt på alle typer sko, både joggesko, tursko og finsko, der de også er enkle å ta av og på. Dette fordi dem har lette elastomerkonstruksjoner, i tillegg til at de ikke har stropper eller klips. Broddene er tilgjengelig i fire størrelser og de er laget av gummi og herdet rustfritt stål. De er med andre ord meget slitesterke.

Avslutningsvis er det også verdt å nevne den forholdsvis lave prisen. Disse er blant de rimeligste på markedet, i alle fall om du skal ha god kvalitet, slik at du ikke trenger å grave så alt for dypt i lommeboken for et sett med sklisikre og lette brodder.

Oppsummert

 • Lette brodder perfekt til byvandring
 • Utstyrt med 13 pigger som dekker hele sålen
 • Prisvennlige
 • God kvalitet

LES MER

3. Nordic Grip Brodder – Til støvler og arbeidssko

Nordic Grip Brodder

SJEKK PRISEN →

Vinteren i Norden er kjent for å være hard og utfordrende. Hvorvidt det er en glatt fortausflis eller en isbelagt sti, er det å ha et pålitelig feste under føttene alfa og omega for å unngå ubehagelige fall. For de som ofte befinner seg utenfor allfarvei eller i arbeidssituasjoner der et skikkelig grep er helt nødvendig, er Nordic Grip Monster broddene et eksepsjonelt valg.

Nordic Grip Monster er ikke bare et par vanlige brodder. Denne modellen er utviklet med tanke på tøffe forhold, og materialvalget bekrefter dette. Brodden er laget av en solid TPE blanding som gir både fleksibilitet og holdbarhet. Men det som virkelig imponerer, er undersiden. Her finner du herdede rustfrie stål pigger festet til en kjetting, noe som sikrer et solid og varig grep. Med 9 pigger som strekker seg opptil 14mm i høyde, er dette designet for å takle både glatte bygater og utfordrende turstier.

Til tross for sitt robuste utseende, er denne brodden også fleksibel nok til å passe på en rekke skotyper. Så enten du bruker kraftige arbeidssko eller kraftige fjellstøvler, kan du stole på at Nordic Grip Monster sitter godt.

Det er viktig å merke seg at Nordic Grip Monster brodder er CE sertifisert i henhold til PPE 2016/425, noe som underbygger produktets kvalitet og sikkerhet. Likevel, til tross for all sin robusthet og grip, er det avgjørende å huske på at disse broddene ikke er laget for ekstreme aktiviteter som fjellklatring eller isklatring.

Oppsummert

 • Designet for tøffe vinterforhold
 • Rustfrie stål pigger med kjetting
 • Passer arbeidssko og fjellstøvler
 • Ikke for ekstrem klatring

LES MER

4. Snowbee Icer’s Piggsåle XT – Premium

Icer's Piggsåle XT Men

SJEKK PRISEN →

Vinterens skiftende forhold kan raskt skape utfordringer for byboere på vei til jobb. Den glatte morgenturen kan forvandles til en ren vår ettermiddag. Snowbee Icer’s XT brodder er svaret for deg som ønsker premium beskyttelse på glatt føre med den ekstra fordel av en kompakt formfaktor.

Det som virkelig skiller Snowbee Icer’s XT fra mengden, er dens kraftige såler utrustet med hele 17 spesialpigger per fot. Dette gir ikke bare et imponerende grep på isete fortau, men også en trygghet man sjelden finner i brodder med så liten formfaktor. For å sikre at broddene sitter stødig på foten, kommer de med et ekstra godt 4-punkts feste. Dette inkluderer festepunkter over tåen, risten, hælen og ankelen. Resultatet er en brodd som sitter godt på foten, uansett aktivitet.

For de som er på farten i byen, vil Snowbee Icer’s XT spesielt appellere. Å kunne enkelt ta dem av, og slenge dem i sekken etter en isete morgentur, er en stor fordel. Dette gjør dem ideelle for bypendlere som vil være forberedt på vinterens uforutsigbare forhold. Med utskiftbare pigger er broddene også et varig valg for både profesjonelle og private brukere.

Snowbee Icer’s XT brodder er også CE-merket, som ytterligere bekrefter produktets pålitelighet og sikkerhetsstandarder. For de som søker en balanse mellom kvalitet, bærbarhet og ytelse, er Snowbee Icer’s XT et uomtvistelig førsteklasses valg.

Oppsummert

 • Premium beskyttelse for glatt føre
 • 17 spesialpigger per fot
 • Solid 4-punkts feste
 • Ideell for bypendlere

LES MER

5. Kahtoola EXOspikes — Premium

Kahtoola EXOspikes

SJEKK PRISEN →

Kahtoola EXOSpikes er brodder som er designet for bruk i røffere terreng og er derfor perfekte skal du skogs eller fjells. De er også meget slitebestandige ettersom de er laget av TPU Traction Matrix, hvilket er lettere og samtidig mer slitesterkt enn stål. Nøyer du deg ikke med annet enn det ypperste av det ypperste, er det disse broddene du bør gå for.

Broddene imponerer med sine unike kombinasjon av vekt og kvalitet. De veier nemlig kun 230 gram, men er likevel meget robuste. Piggene måler 1 cm, der sålene består av totalt 12 pigger. Det er nettopp derfor du trygt kan vandres på glattisen i kupert terreng uten frykt for å gli. Piggene bores enkelt ned i isen og gir et eksepsjonelt feste selv i krevende terreng.

Broddene beskrives dessuten som brukervennlig, fordi de ikke skal være problematiske å tre over skoen. De er også praktisk utformet slik at de passer enhver skotype, også støvler. Videre er de noe høyt prissatt, men det skulle for øvrig bare mangle ettersom det er de mest sklisikre- og slitesterke broddene på markedet.

Helt til slutt er de også populære, både blant ekspertene og forbrukerne, og da tilsynelatende blant turentusiaster. Trenger du brodder til røffere bruk, er det helt klart disse du bør gå for.

Oppsummert

 • Robuste og slitesterke brodder som tåler mye
 • Ypperlige til skogs- og fjellturer
 • Kostbar premiumsmodell

LES MER

6. Springyard Sportgrip Runsafe — Anvendelige brodder

Springyard Sportgrip Runsafe

SJEKK PRISEN →

Disse anvendelige broddene passer all slags bruk. Uavhengig om du skal på byvandring, løpeturer, eller til og fra butikken, er disse et godt valg. De er også særdeles brukervennlige da de er ufattelige enkle å ta av- og på, samt at de kommer til en meget bra pris. Her får du mye for pengene.

Unikt design

I følge utviklerne selv passer disse alle type joggesko, da dem har en tett passform og et gjennomtenkt design. Dette skal, som utviklerne selv beskriver det, gi en trygg løpefølelse uansett vær.

Videre hevdes det at «Løping med pigger gir et stabilt grep og et sikkert vinterløp, både på langpass og når du løper med intervaller. Våre pigger for løping har en mønstret underside og seks pigger for maksimalt grep. Komplett med skolisser i refleks for bedre synlighet om vinteren og mørke høstkvelder». Tatt dette i betraktning, og det faktum at den får gode skussmål av forbrukerne, gjør at vi anser dette som et godt kjøp.

Det eneste å være oppmerksom på er at de ikke bør/ kan brukes på bar bakke, der dem også er noenlunde ubrukelige skulle en brodd falle av. Dessuten trengs dem kontinuerlig rengjøring for å unngå slitasje.

Prisvennlige

Også her er prisen bra, og du får absolutt god verdi for pengene. Trenger du brodder til de mest krevende fjell- og klatreturene, er nok ikke disse det mest optimale valget. Dog passer dem utmerket til all hverdagslig bruk.

Oppsummert

 • Anvendelige brodder perfekt til hverdagslig bruk
 • Bra pris
 • Brukervennlige

LES MER


7. Snowline Chainsen City — Beste på budsjett

Snowline Chainsen City

SJEKK PRISEN →

Snowline Chainsen City—Beste på budsjett

Trenger du noe enkle brodder til en god pris er det disse vi ville valgt. Her får du nemlig meget praktisk brodder og det til markedets beste pris! Videre er det særlig brukervennligheten som trekkes frem den største fordelen, men også dems minimalistiske design. Ønsker du brodder som er lite synlige og godt tilpasset finsko, tror vi disse er perfekt.

Lette brodder med godt grep

I følge produktbeskrivelsene skal broddene også gi svært godt grep, og det til tross for å være blant markedets letteste. Snowline skriver selv at disse egner seg utmerket til bruk i byen og lettere gåturer. Dessuten gjør den fleksible gummien at den passer god til de aller fleste skotyper, samt at de skarpe broddene sørger for en trygg ferdsel.

Broddene passer attpåtil alle skostørrelser mellom 36-44 og oppover. Annet forklart kan både voksne og barn få gode nytte av disse broddene. I tillegg er broddene, ifølge brukerne, enkle å anvende, og det er med god grunn til at de er så populære.

Det eneste som trekkes frem som negativt, er at de kan oppleves som noenlunde glatte på den verste glattisen. Broddene er nemlig noe korte, sammenlignet med brodder tilpasset de mest krevende turene.

Konklusjon

Vi oppfatter dette som gode brodder er det utelukkende enklere byvandring som er formålet. Ser du for deg fjellturer, klatreturer eller løpeturer ville vi nok ha betalt litt ekstra for «bedre» brodder. Dog er de som nevnt ypperlige til enklere bruk, og da særlig på grunn av den lave prisen.

Oppsummert

 • Rimelige brodder
 • Ypperlige til enklere byvandring
 • God passform

LES MER


8. Snowline Chainsen Trail — Vinterens verste holke

Snowline Chainsen Trail

SJEKK PRISEN →

Disse slitesterke broddene fra Snowline er designet for vinterens verste holke. De passer godt til både løpeturen og klatreturen, og sitter som et skudd uansett hvor intens aktiviteten måtte være. Basert på vår gjennomgang av eksisterende tester og kundeomtalelser, var det aldri noe tvil om at disse skulle bli «testvinner».

Designet av «ledene selskap»

Snowline, utvikleren av disse broddene, er et diversifisert selskap som produserer fjellklatringsutstyr. De designer, forsker og utvikler fjellklatringsredskap og allsidige produkter, spesielt til vinteren, for å beskytte brukerens sikkerhet. Snowline fokuserer på å forbedre folks liv gjennom meningsfull innovasjon innen frilufts- og campingbil-livet. De har vært ledende innen sitt område siden 1991 og kalles globalt for “Chainsen Company” som tilbyr flere løsninger for fjellklatrere.

Det som går igjen som den største fordelen med disse ifølge forbrukerne, er dems lave vekt og enkle bruksområder. Broddene tas nemlig enkelt av og på, der de heller ikke føles tunge under skoen. Dessuten har dem en passform som passer de aller fleste skotyper.

Broddene er i tillegg, i alle fall følge diverse ekspertpanel, blant de skarpeste på markedet. Det vil si at risikoen for å skli vil være minimal, uavhengig hvor glatt isen måtte være. Takket være de spisse kantene på broddene, skal dem enkelt «skjære» seg ned i isen og dermed sørge for en trygg vandring.

Bra pris

Prisen er heller ikke den aller verste sett i forhold til hvor gode broddene faktisk er. Du finner brodder til en btraktelig lavere pris, men vi tror det er få som egner seg bedre til løping, klatring og lignende enn disse. Dermed er det diss du burde gå for, om du ønsker å unngå fall når du har høy aktivitet på glattisen.

Oppsummert

 • Sylskarpe brodder perfekt til løping, klatring og lignende
 • God pris
 • Designet av «ledene selskap»
 • Populære både blant forbrukere og testpanel

LES MER


Hvilke skal du kjøpe?

Hvilke brodder du skal velge kommer an på flere faktorer. Vi har listet opp faktorer som avgjør hvilke brodder du burde kjøpe;

Bruksområder

Hvor og hva er broddene tiltenkt å brukes til? Er det hverdagslig bruk, eller når du er på tur i fjellet? De ulike broddene har ulike egenskaper, og for at du skal blir fornøyd med kjøpet ditt burde du kjøpe brodder tiltenkt ditt bruk.

Det finnes også allsidige brodder som fungerer godt til all slags bruk, som kan være et godt alternativ for deg dersom du skal bruke de til alt.

Pris

Det er stor variasjon i pris, og de billigste er veldig rimelige mens de dyreste er kjempedyre. Et godt tips er å betale prisen du er mest komfortabel med, og vurdere hvor ofte du kommer til å bruke broddene.

Ser du for deg daglig bruk i vintermånedene anbefaler vi en dyrere modell da disse tåler mer, og holder lengre.

Skotype og størrelse

Sørg for at broddene du kjøper passer din type sko, og ikke minst din skostørrelse. Det er helt avgjørende at broddene passer skoen, dersom de skal forhindre at du sklir på glattisen.

Våre kriterier

Vi har basert vårt testresultat på følgende kriterier; Sklisikkerhet, brukervennlighet, allsidighet og pris. 

Her kan du lese om “Tursko test”