fbpx

Brødboks test: De 5 beste på markedet (2022)

Er du usikker på hvilken brødboks du skal velge? Da er du på rett plass! Vi har nemlig grundig sondert dagens marked for å gjøre det enklere for deg å finne brødboksen som passer deg og dine behov.

Ved å innhente informasjon fra en rekke pålitelige kilder og beskrivelser, har vi kåret brødboksen vi mener er best i test. Testresultatet er basert på kriterier som design, funksjonalitet, kvalitet og pris.

Brødboksen som skåret høyest på våre kriterier og som derfor er best i test, er ingen ringere enn brødboksen Bodum Bistro. Dette er en meget lekker og miljøvennlig brødboks med flere bruksområder. Prisen er også god, så her får du eksepsjonelt mye for pengene!

Om du heller ønsker en unik retroklassiker av ypperste kvalitet, er det brødboksen Wesco Single Breadboy vi anbefaler. Denne kompakte boksen har vært en favoritt blant forbrukerne helt siden 1940-tallet!

VÅRE favoritter

 • Populær brødboks fra den anerkjente produsenten Stelton
 • Romslig. Boksen har en kapasitet på 10 liter
 • Høy kvalitet
SJEKK PRISEN →
 • Unik brødboks der lokket kan brukes som skjærefjøl.
 • Laget av bambus og BPA-fri plast
 • Romslig og prisvennlig
SJEKK PRISEN →
 • Svært prisvennlig brødboks
 • Enkelt og moderne design
 • Romslig
SJEKK PRISEN →

Brødboks test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Bodum Bistro
Bodum Bistro er en unik brødboks som utmerker seg på flere områder. Den er prisvennlig, har høy kvalitet og er meget uimotståelig. En bedre kombinasjon av pris, kvalitet og funkajsonalitet skal du lete lenge etter - og nettopp derfor er dette vår favoritt.
SJEKK PRISEN →
Stelton Emma
Denne populære bestselgeren er utviklet av det prisbelønte produsenten, Stelton. Emma-serien består av en rekke kjøkkenprodukt og her får du altså en uimotståelig brødboks med en rekke praktiske egenskaper. Den har også materialer av skyhøy kvalitet og en ikke så alt for ille pris, noe som gjør at du får mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Dorre Bella
Hold ditt hjemmebakte brød ferskt i lengre tid med denne elegante og moderne brødboksen fra Dorres Bella-kolleksjonen. Den hvite brødboksen er laget av karbonstål som gjør at den er både sterk og holdbar. Det aller beste med boksen derimot, er den gunstige prisen.
SJEKK PRISEN →
Wesco Grandy
Denne stilige klassikeren fra Wesco har eksistert helt siden 1940-tallet. Den klassiske brødboksen er også meget praktisk og holder alt fra brød til bakevarer ferskt lenge. Ønsker du å koste på deg noe ekstra, tror vi denne brødboksen er et godt valg.
SJEKK PRISEN →
Wesco Single Breadboy
Denne retroklassikeren er perfekt for deg som ønsker noe som stikker seg ut. Er du lei av kjedelig og fargeløse brødkurver, tror vi Wesco er et ypperlig valg. Med sitt «grillaktige» utseende og materialer av høy kvalitet får du her en ekstraordinær brødkurv som garantert fanger oppmerksomhet.
SJEKK PRISEN →

1. Bodum Bistro — Best i test

Bodum Bistro Brødboks

SJEKK PRISEN →

Bodum Bistro er en unik brødboks som utmerker seg på flere områder. Først og fremst er den meget elegant, da den har en lekker og lys farge som passer godt inn på et hvert kjøkken. Det som imponerer mest derimot, er boksen sin høye kvalitet og enorme funksjonalitet. I tillegg er prisen meget god, så for oss er det ingen tvil om at denne boksen er best i test.

Danske Bodum har her utviklet en populær boks som er både miljøvennlig og praktisk. Den er nemlig laget av bambus og BPA-fri plast, som sikrer høye kvalitet samtidig som det er bærekraftige materialer. Lokket kan til og med brukes som skjærefjøl, som gjør at den fungerer som en alt-i-ett-boks. Dette er gunstig om du har lite plass på kjøkkenbenken.

Målene på boksen er 29x10x19 cm, noe som gjør at du får rikelig med plass. Her får du enkelt plass til både brød og rundstykker. Lokket er også helt tett, som betyr at brødet holder seg ferskt og smakfullt lengre enn om du oppbevarer det i brødposen.

Helt til slutt må vi også skryte av den gode prisen. Sammenlignet med resten av markedet betaler du relativt lite, som naturligvis er gunstig. Så sett i forhold til helheten denne brødboksen gir, altså pris, kvalitet og funksjonalitet, er dette en åpenbar testvinner. Det var egentlig få modeller som var i nærheten.

Oppsummert

 • Unik brødboks der lokket kan brukes som skjærefjøl.
 • Laget av bambus og BPA-fri plast
 • Romslig og prisvennlig

LES MER

2. Stelton Emma — Mye for pengene

Stelton Emma Brødboks

SJEKK PRISEN →

Denne populære bestselgeren er utviklet av det prisbelønte produsenten Stelton. Emma-serien består av en rekke kjøkkenprodukt og her får du altså en uimotståelig brødboks med en rekke praktiske egenskaper. Den har også materialer av skyhøy kvalitet og en ikke så alt for ille pris, noe som gjør at du får mye for pengene.

Brødboksen Emma, virker også å være umåtelig populær på dagens marked. Den skårer høyt på forbrukeromtalene og beskrives som «stilren», «praktisk» og «lekker». Den blir garantert en flott detalj på kjøkkenbenken ettersom den har et flott utseende og kommer i flere fine farger.

Boksen sørger dessuten for at brødet holder seg ferskt lengre på grunn av det praktiske lokket. Boksen er også romslig, den måler 33x25x19 cm som gir en kapasitet på 10 liter. Du får med andre ord rikelig med plass til brød og annen bakst.

Utover det er kvaliteten som nevnt god, fordi den er laget av pulverlakkert og rustfritt stål, samt at den har et fint trehåndtak. Alt i alt fremstår det som en svært hendig brødboks som er populær på grunn av sitt elegant design og overkommelige pris.

Oppsummert

 • Populær brødboks fra den anerkjente produsenten Stelton
 • Romslig. Boksen har en kapasitet på 10 liter
 • Høy kvalitet

LES MER

3. Dorre Bella — Best på pris

Dorre Bella Brødboks

SJEKK PRISEN →

Hold ditt hjemmebakte brød ferskt i lengre tid med denne elegante og moderne brødboksen fra Dorres Bella-kolleksjonen. Den hvite brødboksen er laget av karbonstål som gjør at den er både sterk og holdbar. Brødboksen fås i to forskjellige størrelser: En liten og en stor. Målene er på stor: 42 x 22 x 16,5 cm og på den lille: 20 x 20 x 12,5 cm. Det aller beste med boksen derimot, er den gunstige prisen.

Er du på utkikk etter et prisvennlig alternativ, er dette brødboksen å gå for. Det er nemlig testens desidert billigste modell, og sammenlignet med resten av markedet er den også rimelig. Det gjør at du slipper å betale så alt for mye, for det som etter sigende er en praktisk boks av høy kvalitet.

Boksen er laget av materialet kullstoffstål som gir lang levetid. Dessuten er den romslig, slik at du får godt med plass til all slags bakst. Forbrukerne virker også å like brødboksen godt, fordi den skårer bra på kundeanmeldelsene. Videre har den et flott, men enkelt design. Boksen vil gli rett inn uten å virke for ruvende i rommet. Den passer med andre ord godt inn på et moderne kjøkken.

Oppsummert

 • Svært prisvennlig brødboks
 • Enkelt og moderne design
 • Laget av sterkt karbonstål
 • Romslig

LES MER

4. Wesco Grandy — Premium

Wesco Grandy Brødboks

SJEKK PRISEN →

Denne stilige klassikeren fra Wesco har eksistert helt siden 1940-tallet. Den klassiske brødboksen er også meget praktisk og holder alt fra brød til bakevarer ferskt lenge. Kvaliteten er også utmerket, ettersom den er laget av pulverlakkert stål. Ønsker du å koste på deg noe ekstra, tror vi denne brødboksen er et godt valg.

Med denne får du en romslig brødboks som måler 42x23x17 cm. Håndverket er dessuten utført av Tysklands fremste produsenter, som gir den tyngde og kvalitet. Brødboksen er i tillegg populær, den skårer høyt på forbrukeromtalene.

Det beste med boksen derimot er det stilige designet. Den vil utvilsomt tilføre noe ekstra til kjøkkenbenken og er derfor et godt valg om du ønsker å friske opp hjemmet. Prisen er kanskje noe høy, men det med god grunn. Du får nemlig en svært slitesterk og kvalitetssikker brødboks.

Oppsummert

 • Stilig og klassisk brødboks
 • Svært høy kvalitet
 • Populær

LES MER

5. Wesco Single Breadboy — Stilig brødboks

Wesco Single Breadboy Brødboks

SJEKK PRISEN →

Denne retroklassikeren er perfekt for deg som ønsker noe som stikker seg ut. Er du lei av kjedelig og fargeløse brødkurver, tror vi Wesco er et ypperlig valg. Med sitt «grillaktige» utseende og materialer av høy kvalitet får du her en ekstraordinær brødkurv som garantert fanger oppmerksomhet.

Retroklassikeren er imidlertid ikke bare kjent for sitt stilige utseende. Den klarer også å holde brød og annen bakst ferskt lenge, ettersom den har en smart utforming.

Håndverket er dessuten utført av Wescos fremste utviklere, og den har eksistert

helt siden 1940-tallet. Produktet har av den grunn både tyngde og kvalitet, og den er laget av pulverlakkert stål.

Målene på kurven er på 21x24x23 cm, som betyr at den rommer mye, samt at den kommer i

en rekke forskjellige farger. Det gjør at du enkelt kan finne fargevarianten

som passer ditt hjem. Det er også verdt å merke seg at den skårer nokså høyt på kundeanmeldelsene, men den blir dog trukket noe ned for sin høy pris.

Sammenlignet med andre koster den betydelig mer, men samtidig er den også en av brødkurvene på markedet med best kvalitet.

Oppsummert

Stilren brødkurv med et uvurderlig retrodesign

 • Kompakt og romslig
 • Kommer i flere fargevarianter

LES MER


En brødboks er både praktisk og dekorativt

Det er flere grunner til hvorfor du bør kjøpe en brødboks. Først og fremst fungerer det som dekorasjon, men viktigst av alt er at det holder brødet ferskt lengre. Årsaken til det er at brød trenger luft for å bevare den sprø skorpen, og i en plastpose eller i kjøleskapet får brødet rett og slett ikke nok luft. Det er derimot viktig at brødet ikke får for mye luft, da tørker det ut ganske raskt.

En brødboks er en perfekt balanse mellom for mye og for lite luft. Siden boksen ikke er lufttett, får brødet passe mengder med luft. Denne luften sørger også for at det er god nok luftsirkulasjon i boksen, slik at fuktigheten fra brødet holder seg på et passende nivå. Siden brødet varer lengre, kan dette redusere mengden mat vi kaster, noe som igjen er bra for miljøet.

Hvilken brødboks er best?

Brødbokser kommer i en rekke ulike farger, alt fra klassisk hvitt og svart til rødt, gult og blått. I tillegg er brødbokser i tre populære. Velger du en brødboks av samme treslag som kjøkkenet ditt skaper dette et fint helhetlig uttrykk.

Noen brødbokser har åpning på siden, og passer fint om du vil plassere den under noe annet, eller om du vil plassere den på en høyere hylle. Andre brødbokser har åpning på toppen, som gir god tilgang innholdet i boksen.

Flere brødbokser har for eksempel lokk som også kan brukes som skjærebrett. Dette er en praktisk løsning om du har lite benkeplass på kjøkkenet, eller om du vil sette hele brødboksen på kjøkkenbordet.

Som du ser er muligheten mange, så hvilken brødboks som egentlig er best er nesten noe du selv må vurdere. Hvilken boks passer deg best? Du bør da vurdere følgende;

 • Kapasitet
 • Funksjonalitet
 • Design/utseende
 • Pris

Hvilke materialer har en brødboks?

Brødbokser kommer i flere ulike materialer som skaper ulike uttrykk på brødboksene. Stål er et populært og holdbart valg, som også gir et stilrent uttrykk. Tre er også et populært valg, og gir et varmt og naturlig uttrykk. Uansett hvilken stil du foretrekker, har vi et godt utvalg av brødbokser I ulike stiler og materialer.


Hvordan lage hjemmelaget brød?

Ferskt, hjemmebakt grovbrød er utrolig godt til frokost eller kveldsmat. Bruk gjerne hvetegrøpp i denne oppskriften, som er enda grovere enn sammalt hvete. I hvetegrøpp er hele kornet malt til mel. Kan også erstattes med andre typer grovt mel. Oppskriften er til 4 stk brød.

Ingredienser:

 • 800 g hvetemel
 • 1 kg hvetegrøpp eller sammalt hvete
 • 1,2 l vann eller melk, 37 grader
 • 1 pk tørrgjær
 • 1 ss salt
 • 0,5 dl olje, f.eks. rapsolje
 • 2 ts sukker
 • eller sirup

Fremgangsmåte:

 • Legg hvetegrøppen i bløt i 1-2 timer før du skal bake
 • brødene.
 • Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin på sakte
 • fart, i ca 10 minutter.
 • Dekk deigen til og la den heve til dobbel størrelse.
 • Kna deigen til den er elastisk igjen, og form fire
 • mellomstore brød. Etterhev under plast til nesten dobbel størrelse.
 • Stek brødene på 225 grader i ca 40 minutter.