fbpx

Brødbakemaskin test: 5 flotte alternativer som sikrer ferskt brød hjemme

Ingenting er bedre enn lukten av ferskt brød om morgenen, men i en ellers hektisk hverdag kan den tidkrevende bakeprosessen være et hinder for mange. Da kan en praktisk brødbakemaskin være et utmerket alternativ. Denne sørger for at deigen er eltet og klar, alt du trenger å gjøre er å slenge den i ovnen og nyte ferskt brød til frokost. Både store og små vil sette pris på et lite stykke hverdagsluksus med nystekt brød før de tar fatt på dagens gjøremål. 

For å finne frem til de beste alternativene har vi i denne brødbakemaskin testen samlet inn informasjon fra en rekke produsenter, samt sammenlignet resultater av best i test artikler tilgjengelig på nett. Med dette som utgangspunkt har vi klart å korte ned listen over potensielle maskiner til de fem mest populære alternativene. Vi har deretter kategorisert de fem vi har funnet slik at det er et alternativ for alle budsjetter. 

Princess Homemade Deluxe bakemaskin var den brødbakemaskinen som kom best ut av samtlige tester og går derfor av med seieren som best i test. Her har Princess produsert en bakemaskin med 19 forhåndsinnstilte programmer med muligheten til å lage alt fra bananbrød til speltbrød. Alt du trenger å gjøre er å fylle på de nødvendige ingrediensene og la maskinen jobbe over natten. Deretter kan du nyte nystekt brød til frokost hver morgen.

Brødbakemaskin test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Princess Homemade Deluxe Bakemaskin
Med denne bakemaskinen fra Princess kan du nyte nystekt brød hver eneste morgen. Det eneste du trenger å gjøre er fylle på de nødvendige ingrediensene kvelden før og sette timeren til tidspunktet du ønsker at brødet skal være ferdig. Deretter vil maskinen gjøre resten og sørge for at brødet er nystekt til ønsket tid.
SJEKK PRISEN →
Wilfa Bakemaskin BM-50
Med denne rå bakemaskinen fra Wilfa kan du velge mellom 12 forskjellige programmer, inkludert glutenfritt brød og nøttebrød. Maskinen har også dispenser for nøtter og frukt som gjør at du kan produsere gode alternativer til vanlig brød. Flere programmer har en timerfunksjon som gjør det mulig å få ferskt brød til ønsket tidspunkt.
SJEKK PRISEN →
Steba BM2 Bakemaskin
For deg som ønsker det ypperste av bakemaskiner er Steba BM2 et utmerket valg. Maskinen kan blant annet tilby nystekt brød, yoghurt, kaker og syltetøy. Med 17 forskjellige forhåndsprogrammerte programmer kan du nyte hjemmelagde godsaker uten å måtte løfte en finger selv. Perfekt for deg som baker mye eller bare ønsker å unne deg litt hverdagsluksus.
SJEKK PRISEN →
OBH Nordica Breadmaker Inox
Breadmaker Inox fra OBH Nordica er et utmerket alternativ for deg som elsker å bake, men ikke finner tid i en hektisk hverdag. Maskinen kommer med 13 forskjellige programmer og en timer for automatisk oppstart. Dette gjør at du kan velge når brødet skal være ferdig før maskinen blander, hever og steker brødet ditt. Perfekt i en hektisk hverdag!
SJEKK PRISEN →
Princess Breadmaker Wake Up
Ønsker du å nyte nystekt brød hver morgen vil Princess Breadmaker Wake up være et godt alternativ. Her får du en brødbakemaskin med en rekke funksjonaliteter til en svært fornuftig pris. Blant annet kan du velge mellom 15 forskjellige programmer og finne spennende oppskrifter i det medfølgende heftet.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Princess Homemade Deluxe Bakemaskin – Best i test

Princess Homemade Deluxe Bakemaskin - Brødbakemaskin test

SJEKK PRISEN →

Det er lite som sier hverdagsluksus så mye som nystekt brød hver morgen. Dette kan du nå enkelt oppnå ved hjelp av den smarte bakemaskinen fra Princess. Homemade Deluxe kan jobbe gjennom natten og byr på ferskt brød hver morgen. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle på de nødvendige ingrediensene og sette timeren til når du ønsker at brødet er ferdig. Enklere blir det ikke!

Maskinen byr blant annet på 19 forhåndsprogrammerte programmer hvor du kan velge mellom alt fra mykt bananbrød til sunt speltbrød. Du finner også et eget dedikert program til glutenfritt brød blant programmene. Ved hjelp av displayet på forsiden kan du enkelt justere baketid eller endre ønsket sprøhet på brødets skorpe. Det praktiske håndtaket gjør at du enkelt kan flytte på maskinen. 

Homemade Deluxe er utstyrt med non-stick belegg som gjør rengjøringen til en enkel oppgave. I tillegg har maskinen gummiføtter som sørger for at den ikke beveger seg på kjøkkenbenken under elting. Bakemaskinen kan produsere 500-750 gram brød om gangen som tilsvarer 8-12 brødskiver. Helt perfekt for en liten familie som ønsker ferskt brød hver morgen. 

Er du på jakt etter en enkel bakemaskin med høy ytelse er Homemade Deluxe fra Princess et utmerket alternativ. Brødbakemaskinen sørger for ferskt brød hver morgen og den enkle timeren sikrer at brødet er ferdig til ønsket tidspunkt. Non-stick belegg sørger for at minimalt renhold er nødvendig for å vedlikeholde maskinen.

LES MER


2. Wilfa Bakemaskin BM-50 – Dyreste

Wilfa Bakemaskin BM-50

SJEKK PRISEN →

Med denne bakemaskinen fra Wilfa kan du våkne til duften av ferskt brød hver morgen. Maskinen kommer med 12 programmer inkludert og kan blant annet produsere bananbrød, nøttebrød, speltbrød og loff. Du kan også velge hvor mye brød du ønsker fra 500 gram til 1500 gram per baking. Med andre ord kan du tilby hele familien ferskt brød hver morgen. 

BM-50 har et enkelt display på forsiden med seks knapper for enkel betjening. Her kan du velge mellom de forskjellige programmene og sette på timer dersom du ønsker at maskinen skal jobbe gjennom natten. Utstyrt med to deigkroker sørger maskinen for at deigen blir skikkelig bearbeidet før den går til heving og steking. Sett på et av programmene med timer og la maskinen elte gjennom natten slik at du kan nyte rykende ferskt brød til frokost. 

Wilfa sin bakemaskin er belagt med et non-stick belegg som sikrer enkel rengjøring etter bruk. Alt du trenger å gjøre er tørke bort eventuelle rester og mel med en fuktig klut. Maskinen er også utstyrt med gummiføtter som sikrer at maskinen ikke beveger seg selv på et glatt underlag som kjøkkenbenk eller bordplate. Dermed kan maskinen jobbe effektivt uten tilsyn og uten at du trenger bekymre deg over at den skal falle ned fra benken. 

Ønsker du deg en bakemaskin som tilbyr rykende ferskt brød hver morgen og har en rekke smarte funksjonaliteter er Wilfa BM-50 et utmerket alternativ. Maskinen kan tilby baking av alt fra speltbrød til bananbrød og timeren sørger for at brødet er nystekt akkurat når du ønsker det. Start dagen på riktig måte med en bakemaskin fra Wilfa.

LES MER


3. Steba BM2 Bakemaskin – Premium

Steba BM2 Bakemaskin

SJEKK PRISEN →

BM2 fra Steba er for deg som ønsker noe av det råeste innen bakemaskiner. Her får du en maskin spekket med funksjonalitet i et stilrent aluminiumsdesign. Maskinen kan by på alt fra hjemmelaget brød til kaker, yoghurt og syltetøy. Alt du trenger gjøre er å velge riktig program på displayet og fylle på de ønskelige ingrediensene, resten vil BM2 ta seg av. 

Med 17 forskjellige programmer kan BM2 produsere det aller meste av godsaker på kjøkkenet. I tillegg kan du enkelt justere innstillingene på programmene dersom du ønsker en annen baketid eller temperatur under baking. Dette gjør at du kan skreddersy resultatet og oppnå smakfulle delikatesser uten å løfte en finger. 

Der de fleste bakemaskiner benytter et non-stick belegg har Steba BM2 tatt det opp et nivå. Bakemaskinen benytter nemlig et keramisk belegg i avtakbar bakeform som sørger for du enkelt kan ta ut bakevarene etter at maskinen er ferdig. Du får også inkludert målebeger, måleskje og et hefte med inspirerende oppskrifter på godsaker maskinen kan diske opp. 

Dersom du ser etter en allsidig maskin av ypperste kvalitet er BM2 fra Steba et utmerket alternativ til kjøkkenbenken. I tillegg til en rekke smarte funksjonaliteter kommer maskinen i et stilrent aluminiumsdesign som tar seg godt ut på benken. Det keramiske belegget sørger for enkel rengjøring. Nyt lukten rykende ferskt brød akkurat når du måtte ønske og få den perfekte starten på dagen.

LES MER


4. OBH Nordica Breadmaker Inox – Et godt alternativ

OBH Nordica Breadmaker Inox

SJEKK PRISEN →

Breadmaker Inox fra OBH Nordica er perfekt for deg som elsker hverdagsluksusen nystekt brød byr på, men ikke har tid i en hektisk hverdag til å bake selv. Den helautomatiske bakemaskinen gjør alt fra blanding, heving og steking som sørger for at du enkelt kan nyte et godt resultat om morgenen. Maskinen kommer med hele 12 forskjellige programmer og inkluderer også et hefte fylt med smakfulle oppskrifter du kan prøve ut. 

Den automatiske brødmaskinen kommer med en 13-timers timer, dette gjør at du enkelt kan sette på maskinen om kvelden og våkne opp til rykende ferskt brød om morgenen. I tillegg til å velge mellom de mange programmene kan du også velge mellom to størrelser på brødet, 750 og 900 gram. Dette resulterer i mellom 12-16 brødskiver på morgenkvisten.

Maskinen er utstyrt med en avtagbar bakeform med non-stick belegg som gjør rengjøringen  enklere enn på mange andre maskiner. Alt du trenger gjøre er å fjerne bakeformen og rengjøre den før neste runde. Med non-stick belegg vil du sjeldent trenge annet enn varmt vann og en dråpe med såpe for å få et skinnende rent resultat. 

Savner du lukten av nystekt brød i en hektisk hverdag kan OBH Nordica sin Breadmaker Inox være et utmerket alternativ. Maskinen kommer til en fornuftig pris og kan by på et ypperlig resultat alle vil like. Alt du trenger å gjøre er å fylle på de nødvendige ingrediensene og angi når du ønsker at brødet skal være ferdig, så kan du legge deg.

LES MER


5. Princess Breadmaker Wake Up – Godt tilbud

Princess Bread Maker Wake Up

SJEKK PRISEN →

Ingenting er som å våkne om morgenen til lukten av nystekt brød, men tiden til å elte, kna og steke brød forsvinner gjerne i en hektisk hverdag. Da kan Princess Breadmaker Wake Up være et utmerket alternativ. Med 15 forskjellige programmer er alt du trenger å gjøre, fylle opp beholderen med ingredienser og velge det brødet du ønsker å våkne opp til. Deretter vil maskinen gjøre resten med et perfekt resultat hver gang. 

Kjøkkenmaskiner trenger ikke koste en formue og det er Breadmaker Wake Up et utmerket eksempel på. Her får du en bakemaskin med en rekke smarte funksjonaliteter til en svært kostnadseffektiv pris, rett og slett et godt tilbud. Blant annet har maskinen en 13-timers timer som sikrer ferskt brød til ønsket tidspunkt, beskyttelse mot overoppheting et digitalt kontrollpanel med enkle betjening muligheter.

Inkludert med maskinen får du deigkrok, målebeger, skje og mye mer. Maskinen har også en integrert holde-varm funksjon som sørger for at brødet holder seg ferskt i opptil 60 minutter etter at stekingen er ferdig. Gjennom vinduet i lokket kan du enkelt følge med på hva som foregår i maskinen og se hvordan brødet går fra deig til et smakfullt måltid. 

Ønsker du deg ferskt brød, men ikke ønsker å bruke en formue på kjøkkenmaskiner vil Breadmaker Wake Up være et utmerket alternativ. Her får du en maskin som kommer spekket med funksjonalitet til en overkommelig pris. Dermed kan du nyte rykende ferskt brød uten at det trenger gå hardt utover lommeboken.

LES MER


Spørsmål og svar

Kan en bakemaskin lage glutenfritt brød?

De fleste brødmaskiner kommer med eget program for glutenfritt brød. Dersom det ikke er inkludert kan de fleste maskiner tilpasse både temperatur og steketid slik at du får ønsket resultat også på glutenfritt brød. 

Er det trygt å la brødmaskinen stå over natten?

Som med mye annen elektronikk har også brødmaskiner integrert beskyttelse mot overoppheting. Maskinen bør fortsatt plasseres godt unna lettantennelig materiale som gardiner og duker. 

Hvor mange brødskiver får man fra 750 gram brød?

Mange bakemaskiner produserer mellom 500-1500 gram om gangen, der 750 gram er det mest vanlige. 750 gram vil resultere i ca 12 jevne brødskiver når brødet skjæres opp. 

Kan man bruke en brødmaskin til å lage andre ting?

En generell bakemaskin kan blant annet benyttes til å elte og blande kaker, syltetøy og annet. Du bør likevel forsikre deg om at kakeformen er egnet for annet bruk før du fyller opp beholderen. Da forhindrer du at det oppstår unødvendig gris i maskinen eller på kjøkkenbenken.