fbpx

Bordsirkelsag test: De 6 beste på markedet i 2023

I vår bordsirkelsag test finner du markedets beste modeller i 2023. Formålet med denne testen er å gjøre det enklere for deg å sammenligne det enorme utvalget på dagens marked. Vår vurdering er basert på spesifikasjoner og omtaler. 

Basert på våre testkriterier var det enestående Dewalt DWE7485-QS som gikk til topps som «testvinner». Denne kraftige bordsirkelsagen garanterer høy ytelse og presisjon uansett materiale. Prisen er også enestående, i alle fall med tanke på dens ekstreme kraft, og bedre helhet enn dette skal du lete lenge etter.

Handler du på budsjett derimot er det den prisvennlige Dewalt DSC7485N vi ville ha gått for, mens beste tilbud får du hos Bosch GTS 10J. Ønsker du å sjekke ut andre modeller? Du finner garantert en favoritt i vår bordsirkelsag test!  

Bordsirkelsag test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Dewalt DWE7485-QS
Basert på vårt testresultat var det aldri noe tvil om at Dewalt bordsirkelsag fortjente tittelen som testvinner. Her får du en kraftig og presis sag som passer like godt til erfarne som nybegynnere, og det er heller ingenting å utsette på dens kvalitet.
SJEKK PRISEN →
Metabo TS 36-18
Denne kraftige og effektive bordsagen er perfekt for profesjonelle som stiller skyhøye krav. Du får blant annet ekstra god mobilitet, lynrask veksling, nøyaktig sagbladshelling – pluss mye mer!
SJEKK PRISEN →
Bosch GTS 10 XC
Denne premiumsmodellen imponerer med sin kraftige motor på 2100W utstyrt med motorbrems, lave strømforbruk, overbelastningsvern og konstantelektronikk. Bosch bordsirkelsag håndterer alle krevende oppgaver, og det uten at det går utover dens presisjon.
SJEKK PRISEN →
Dewalt DWE7485RS
Dewalt er en imponerende bordsirkelsag som kommer til en overkommelig pris. Her får du mye for pengene, og vi kan nærmest garantere at dette er et kjøp du vil bli fornøyd med.
SJEKK PRISEN →
Bosch GTS 10J
Bosch GTS 10 J Professional er en bordsirkelsag på 1800W utstyrt med startstrømbegrensning og overbelastningsvern som gjør det mulig å jobbe raskt. Til og med prisen er god, og bedre tilbud skal du lete lenge etter.
SJEKK PRISEN →
Dewalt DCS7485N XR FlexVolt
Handler du på budsjett er vi ikke i tvil om at denne er best. DEWALT DCS7485 er en batteridrevet bordsirkelsag på 54V som kommer til en svært vennlig pris.
SJEKK PRISEN →

1. Dewalt DWE7485-QS — Testvinner

DEWALT DWE7485-QS - Best i test i denne bordsirkelsag testen

SJEKK PRISEN →

Basert på vårt testresultat var det aldri noe tvil om at Dewalt bordsirkelsag fortjente tittelen som testvinner. Her får du en kraftig og presis sag som passer like godt til erfarne som nybegynnere, og det er heller ingenting å utsette på dens kvalitet. Prisen er også mektig bra, og dette er soleklart modellen som gir den beste helheten i følge oss.

Egenskaper

Dewalt DWE7485-QS er en bordsirkelsag på 1850 W med kraftig motor for høy ytelse i alle posisjoner. I tillegg garanterer den høy ytelse og presisjon uansett materiale som skal kappes, da den har et støpt aluminiumsbord og teleskopiske anslagsstenger med en kløyvebredde på hele 622 meter.

Videre har den et stålbur som beskytter sagen mot slag og støt, samt at anslaget garantert holder seg parallelt med klingen også ved tøffere jobber. Dette fordi anslaget har tannhjulsjusteringer med feste både bak og foran.

Kvaliteten er også av ypperste hylle da den er støpt i aluminium og her skal det mye til før sagen blir ødelagt. Den er attpåtil enkel å bruke, og vi tror den passer like godt til profesjonelt bruk på en byggeplass, som i garasjen i hjemmet.

Konklusjon

Å finne en like kraftig, presis og brukervennlig sag til denne prisen er nær sagt en umulig oppgave. Den er altså like god som en toppmodell, bare at den ligger i en helt annen prisklasse. Nettopp derfor anser vi denne som best, og vi tror bordsirkelsagen passer enhver, både profesjonelle og nybegynnere.

Alt i alt er det et kvalitetsprodukt du garantert blir fornøyd med.

Oppsummert

 • Bra pris
 • Høy ytelse og presisjon
 • Kraftig motor
 • Best i test

LES MER


2. Metabo TS 36-18 — Høyest pris

METABO TS 36-18

SJEKK PRISEN →

Denne kraftige og effektive bordsagen er perfekt for profesjonelle som stiller skyhøye krav. Du får blant annet ekstra god mobilitet, lynrask veksling, nøyaktig sagbladshelling – pluss mye mer! Få modeller er like gode som denne noe som også betyr høyere pris, men den er fortsatt verdt hver eneste krone dersom du skal ha det beste av det beste.

Egenskaper

Denne bordsirkelsagen er proppfull av unike egenskaper. Du får blant annet en lett batteridrevet modell som er enkel å håndtere, en effektiv, kraftig og børsteløs motor på 18V, samt et innebygd støvavsug for støvfritt. Du slipper altså å bruke tid på rengjøring etter arbeidet, samtidig som alle materialer kappes lett som en lek.

Dessuten imponerer den med rask veksling mellom gulvnær og stående saging, takket være det integrerte og sammenleggbare understativet. Videre har den en praktisk bordforlengelse for ekstra støtteflate, i tillegg til «mykstart» og et overbelastningsvern. Dette betyr lengre levetid på motoren da sjansen for overoppheting er minimal.

Dens teknologi er også imponerende da den sikrer høy ytelse, skånsom lading, optimal energiutnyttelse og selvsagt lang levetid. Sikkerheten er det heller ingenting å si. Dette fordi den hat startsperre og motorbrems for rask stopp av sagbladet.

Konklusjon

Ved første øyekast er det kanskje lett å la seg skremme av dens høye pris, men ved nærmere dypdykk er det ingen tvil om at den er verdt pengene. Dette er en bordsirkelsag av de sjeldne som virkelig stikker seg ut fra resten. Å kutte materialer til presisjon blir ikke enklere enn med denne.

Har du behovet for en funksjonsrik bordsag, burde du helt klart vurdere denne. Er ikke behovet det største, kan du fint nøye deg med rimeligere modeller.

Oppsummert

 • Profesjonell bordsirkelsag
 • Høy presisjon og kraft
 • Funksjonsrik
 • Markedets desidert dyreste modell

LES MER


3. Bosch GTS 10 XC — Premium

BOSCH GTS 10 xc

SJEKK PRISEN →

Denne premiumsmodellen imponerer med sin kraftige motor på 2100W utstyrt med motorbrems, lave strømforbruk, overbelastningsvern og konstantelektronikk. Bosch bordsirkelsag håndterer alle krevende oppgaver, og det uten at det går utover dens presisjon. Enhver snekker med høye krav vil nok oppleve dette som et enestående verktøy.

Egenskaper

Bosch som er kjent for sine profesjonelle verktøy, vet å utvikle pålitelige produkt og denne er ikke noe dårligere. Den har blant annet en rekke bruksområder takket være en integrert skyvesleide, samt en bordforlengelse. Alle materialer, uansett lengde vil altså fint kunne brukes på sagen.

Dessuten er den utstyrt med selvjusterende parallellanlegg som gir nøyaktig kutt, i tillegg til at den har tilkobling til støvavsug. Dette gjør at du slipper sagfug mens du sager. Videre imponerer den med sin enorme effektivitet, der også nøyaktigheten er til å bli begeistret av. Den er også trygg, samtidig som den er brukervennlig.

Til slutt må vi også nevne dens innebygde håndtak. Skulle du ha behov for å transportere sagen fra sted til sted, gjøres dette enkelt på grunn av håndtaket. Vekten er heller ikke den verste, da den veier 35 kilo. Dette er mindre sammenlignet med andre toppmodeller.

Konklusjon

Er du på utkikk etter en profesjonell bordsirkelsag med høy presisjon og kraft, er denne absolutt noe å vurdere. Denne fungerer godt på alle typer materialer, uavhengig av lengde eller størrelse. Den også praktisk på grunn av håndtaket, som er til for enklere transportering.

Prisen er kanskje høy, men samtidig litt lavere enn hos andre toppmodeller. Dermed kan det være en lur investering skal du det beste av det beste, men samtidig til en rimeligere pris.

Oppsummert

 • Kraftig
 • Funksjonsrik
 • Nøyaktig

LES MER


4. Dewalt DWE7485RS — Overkommelig pris

DEWALT DWE7485RS

SJEKK PRISEN →

Dewalt er en imponerende bordsirkelsag som kommer til en overkommelig pris. Her får du mye for pengene, og vi kan nærmest garantere at dette er et kjøp du vil bli fornøyd med. Den har blant annet en kraftig motor som gir høy ytelse, samtidig som kvaliteten er skyhøy. Denne tåler en trøkk eller to.

Egenskaper

Motoren til bordsirkelsagen har en utmerket kraft på 1850W. Dette gjør den strålende effektiv, der vi også lot oss imponere av dens kvalitet. Verktøyet er støpt i aluminium noe som gjør den meget slitesterk. Selv ikke hyppig bruk vil føre til nevneverdig slitasje.

I tillegg er den utstyrt med et beskyttende stålbur som forhindrer at slag og støt skal ødelegge sagen. Videre har den en enestående kløyvebredde på 622 mm, samt et anslag med tannhjulsjustering med feste både foran og bak.

Dewalt bordsag er også meget mobil og enkel å transportere rundt på arbeidsplassen da den er utstyrt med hjul. Den veier heller ikke veldig mye om du sammenligner med andre modeller. Du vil attpåtil merke at det er svært enkelt å justere maskinen etter arbeidshøyde, noe som er praktisk om du står i ujevnt terreng.

Konklusjon

Med denne bordsagen får du et pålitelig produkt av høy kvalitet, uten å måtte betale for mye. Sammenlignet med den dyreste i testen koster denne bare halvparten, men den er likevel ikke langt unna å være like bra. Den har naturligvis litt å gå på, men til å koste halve prisen synes vi det ikke gjør så mye.

Vi tror bordsirkelsagen passer godt til enhver med snekker med et sterkt behov for en kraftfull modell, men som ikke ønsker å grave så altfor dypt i lommeboken.

Oppsummert

 • Overkommelig pris
 • Slitesterk
 • Brukervennlig

LES MER


5. Bosch GTS 10J — Beste tilbud

BOSCH GTS 10 J

SJEKK PRISEN →

Bosch GTS 10 J Professional er en bordsirkelsag på 1800W utstyrt med startstrømbegrensning og overbelastningsvern som gjør det mulig å jobbe raskt. Den har i tillegg et praktisk selvjusterende parallellanlegg som gir nøyaktige kutt, og når den attpåtil kommer med en rekke tilbehør, er det vanskelig å finne et bedre tilbud.

Egenskaper

Denne funksjonsrike bordsagen har ikke bare en kraftig motor, men skiller seg også ut på grunn av sin lave vekt kompakte konstruksjon. Dette gjør den enkelt å transportere noe som er perfekt om du har behov for en mobil bordsirkelsag.

Dessuten har den et spaltekile som kan senkes selv uten verktøy, samt en selvjusterende paralellanlegg. Dette gir presise og nøyaktige kutt. Videre er kuttehøyden på opptil 79 mm bra, samtidig som kuttekapasiteten på 635 mm gir stor fleksibilitet. Sagen er også sikker og brukervennlig da den har entydige funksjoner.

Du kan til og med koble til støvavsug, noe som forhindre mye søl og rot mens du arbeider. Det betyr slipper å bruke tid på vasking etter at kuttejobben er gjort.

Konklusjon

Takket være alt tilbehøret som medfølger, og dens gode pris er det vanskelig å finne et bedre tilbud. Den er heller ingenting å utsette på dens kraft, kapasitet eller brukervennlighet. Alt i alt er det et godt kjøp vi tror de aller fleste vil bli fornøyd med.

Oppsummert

 • Beste tilbud
 • Mye tilbehør
 • En pålitelig bordsag med god kapasitet

LES MER


6. Dewalt DCS7485N XR FlexVolt — Beste på budsjett

DEWALT DCS7485N XR FlexVolt

SJEKK PRISEN →

Handler du på budsjett er vi ikke i tvil om at denne er best. DEWALT DCS7485 er en batteridrevet bordsirkelsag på 54V med børsteløs motor og 210 mm klinge for klyvebredde opptil 610 mm. Den har et turtall på 5800, og den kommer til en meget gunstig pris!

Egenskaper

Bordsagen er utstyrt med noe kalt XR Flex Volt. XR FlexVolt er en serie 54V el verktøy som gir deg en driftstid og ytelse du aldri har sett før. For første gang kan både profesjonelle håndverkere, og alminnelige snekkere på en pålitelig måte gjennomføre krevende anleggsarbeid uten behov for strømnettet.

Tenk deg en en arbeidsplass der hver håndverker kan arbeide raskere, sikrere og mer effektivt enn noensinne. Det er nettopp det du kan med du kan med den enestående sagen til Dewalt. Du slipper også å bekymre deg for å snuble i ledninger og lignende. Dette fordi den går på batteri. Den er i tillegg kompatibel med en rekke batterityper, noe som gir større fleksibilitet.

Sagen er dessuten svært brukervennlig og meget mobil, samtidig som den tåler mye. Den har også hurtiglås for enklere justeringer, der den i tillegg fungerer godt på krevende jobber. Dette på grunn av dens sylskarpe klinger.

Konklusjon

Til syvende og sist er det prisen som imponerer mest med denne. Jakter du etter en prisgunstig modell, er vi ikke i tvil om at denne er best. Trenger du en kraftigere sag derimot, vil vi nok ha vurdert andre modeller.

Oppsummert

 • Bra pris
 • Batteridrevet
 • Bra kraft og presisjon

LES MER


Slik velger du riktig bordsirkelsag!

Har du lest gjennom tonnevis av anmeldelser og bordsirkelsag tester og føler deg litt fortapt? Fortvil ikke!

Vi har laget en utvidet artikkel som skal gjøre deg 100% sikker på at du velger den riktige bordsagen.

Husk på at noen modeller passer noen bedre enn andre slik at det å velge testen vinner nødvendigvis ikke passer deg. Eneste muligheten for å finne ut hvem modell som passer deg best er å forstå egenskapene til bordsagene.

I vår bordsirkelsag test ønsker vi også å gi kunnskap om hvilke modeller som passer ditt behov best.

For å finne den som passer deg, burde du spørre om følgende:

 • Hvilke funksjoner trenger jeg?
 • Hvilke materialer skal kappes?
 • Hvor mye kraft trenger jeg?
 • Hvor stor plass har jeg/ hvor stor kan den være?
 • Skal den brukes på forskjellige steder?
 • Hvordan er brukervennligheten?
 • Hvor mye er jeg villig til å betale?

Kan du svare på spørsmålene ovenfor, kan vi med sikkerhet si at du enklere vil finne modellen som passer deg.

Hvordan bruke bordsirkelsag på en sikker måte?

Hvis du skal jobbe med en bordsag, vil du være sikker på at du tar noen sikkerhetsregler før du begynner arbeidet ditt. Skarpe, kraftige verktøy som bordsag må håndteres riktig og behandles med respekt for å se de beste resultatene og opprettholde et trygt miljø.

Det er tre viktige områder du må beskytte – ørene, øynene og armene dine. Til å begynne med vil du være sikker på at du har et par ørepropper eller støyreduserende hodetelefoner som vil bidra til å minimere de negative effektene av å bli utsatt for høy lyd i lengre perioder. Selv om dette kan virke som en liten løsning, er det noe du vil være sikker på at du tar full vurdering av – for å unngå å gjøre det kan være ekstremt skadelig for din generelle helse.

Deretter vil du fokusere på å beskytte øynene dine. Du trenger et solid par vernebriller for å sikre at du til enhver tid holder øynene dekket. Hvis du ikke tar forholdsregler med øynene, kan de bli skadet eller irritert av rusk som er sparket tilbake fra maskinen eller sagflis som flyter i luften.

Sist men ikke minst når det gjelder passende klær, må du sørge for at armene dine blir tatt godt vare på. Unngå med andre ord å bruke klær som sitter løst rundt armene. Løsematerialet gir en farlig situasjon fordi den etterlater brukeren sårbar mens man arbeider på maskiner.

Bordsirkelsag test