fbpx

Bordlampe test: Her er de 7 beste på markedet i 2023

En bordlampe vil ikke bare gi deg rikelig med lys i hjemmet ditt, men kan også gi et ekstra særpreg. På dagens marked finnes det imidlertid et hav av dekorative og praktiske modeller, og oppgaven med å finne en passende bordlampe kan oppleves som krevende.

Vi håper med denne bordlampe testen å gjøre det enklere for deg å sammenligne dagens marked, slik at du finner lampen som oppfyller dine krav. Vurderingen er basert på omtaler og spesifikasjoner. Årets testvinner er Nordwin bordlampe. Dette er på grunn av dens elegante utseende, i tillegg til dens praktiske og justerbare hode. Lysstyrken er også god, men samtidig ikke blendende.

Vil du unne deg selv en ekstraordinær bordlampe, er det Oluce Atollo du burde gå for.

Bordlampe test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Nordwin Bordlampe
Beste helhet får du hos Nordwin bordlampe, og derfor er dette testvinneren!
SJEKK PRISEN →
Lupelampe Lupo
En praktisk bordlampe med LED-belysning. Her får du en rekke fordeler som dimming og enkel betjening. Denne er perfekt på skrivebordet!
SJEKK PRISEN →
Maily bordlampe
En populær bestselger utstyrt med dimming. Denne flotte lampen er også svært anvendelig.
SJEKK PRISEN →
Ebbi bordlampe
Denne stilige bordlampen skiller seg ut med sin industrielle stil. I tillegg har den markedets beste energimerking.
SJEKK PRISEN →
Bankers bordlampe
Bankers er en morsom og tradisjonell bordlampe, utstyrt med et behagelig lys. Denne er også et populært samleobjekt for antikkfanatikere.
SJEKK PRISEN →
Oluce Atollo
Dette er en prisvinnende bordlampe som er perfekt for deg som ønsker noe ekstraordinært. Atollo er et samleobjekt som garantert kommer til å stige i verdi med årene som kommer.
SJEKK PRISEN →
Lionard bordlampe
Testens mest praktiske bordlampe. Denne kan enkelt festes på ethvert bordhjørne og skiller seg ut med sin enorme fleksibilitet. 
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Nordwin Bordlampe—Testvinner

SJEKK PRISEN →

Denne tidløse bordlampen fra Nordwin ble etter mye frem og tilbake vår testvinner. Dette er fordi den byr på en rekke fordeler, og samlet sett gir den beste helheten. Her får du et sterkt og behagelig lys som verken blender eller er for skjærende, i tillegg til at lampen er praktisk. Til og med prisen på denne er god.

Stilig design

Nordwin er ikke bare praktisk, men også særdeles stilig. Med sitt skandinaviske design i svart og gyllen farge vil denne passe utmerket på alle typer bord, som skrivebord, kaffebord og stuebord. Selve leddet mellom lampen og skjermen fungerer som en slags forbindelse der du kan justere lyset individuelt etter din behov.

Øverst går den runde lampeskjermen over i et smalt og avlangt element, mens den svarte metallfargen reflekterer lyset på en helt enestående måte. Det er akkurat dette elementet som utgjør den særs behagelige og vakre lysfargen.

Bryteren er på ledningen, og hele modellen har målene 8,5 x 44,4 x 15 centimeter. Energiklassen er den aller beste på markedet, med A++, samt at du får fem års garanti. Man får med andre ord svært mye bra med på kjøpet med denne bordlampen.

Fornuftig prislapp

Til og med prisen på Nordwin havner i det nedre sjiktet, og den koster en del mindre enn mange av de andre modellene. I følge oss får du ikke en bedre totalpakke enn dette. Nordwin kan du plassere på alle bord – selv nattbordet – og den fungerer optimalt til både leselys belysning i mørke kroker.

Vi var ikke i tvil når vi kåret denne til testvinner, selv om det er vanskelig å plukke ut en som den beste i et stort marked. Totalpakken du får her er imidlertid langt bedre enn hos mange andre, og akkurat derfor ble denne best i test.

Oppsummert

 • Stilig design
 • Behagelig lys som verken er for svakt eller for blendende
 • Lavt energiforbruk
 • Tilbyr den beste helheten

LES MER


2. Lupelampe Lupo—LED lampe

SJEKK PRISEN →

Denne praktiske LED-lampen er den perfekte skrivebordslampen, og det av flere grunner. Med sitt justerbare hode og lyssterke, universalhvite LED-belysning, samt enestående berøringsbryter, vil alle oppgaver føles som en lek. Det har aldri vært bedre å arbeide på kveldstid enn med Lupo Lupelampe.

Brukervennlig

Det er flere fordeler med en LED-lampe. For det første er den meget energivennlig, noe som betyr at den har et lavt strømforbruk og at de kan justere eller dimme lysstyrken. Det gjøres svært enkelt på denne, takket være en unik berøringsbryter.

Alt du må gjøre er å berøre fotenden forsiktig, og du kan tilpasse lysstyrken i tre trinn, samt både skru av og på lampen. Målene på Lupo er 13,5 x 15,5 x 12 centimeter, og dette er en av grunnene til hvorfor den passer så godt på et skrivebord.

Designet er også til å bli imponert av, og denne er både stilfull og tidsriktig med sin elegante mørke farge. Selve LED-belysningen gir den utsøkt utseende som svært få modeller kan måle seg med.

Et godt kjøp

Det er helt klart mye som begeistrer med Lupo bordlampe, og vi er ikke i tvil når vi skriver at vi anbefaler denne på det sterkeste. Trenger du en skrivebordslampe, er dette i følge oss det ultimate kjøpet.

Den gir rikelig med lys, samtidig som den ikke tar stor plass, og er rett og slett behagelig å arbeide til. Er du på utkikk etter en lampe til stuebordet, ville vi nok kanskje har gått for mer «stuevennlige» modeller.

Oppsummert

 • Stilfull og moderne lampe, perfekt til skrivebord
 • LED-lys som kan dimmes i tre trinn
 • Brukervennlig berøringsbryter

LES MER


3. Maily bordlampe—Dimbar

SJEKK PRISEN →

Denne unike bordlampen fra Lindby skiller seg fra resten av markedet ved at den til og med kan lade mobilen din via sin USB tilkobling. I tillegg er den et utmerket valg for skrivebordet, ettersom lampehodet kan justeres etter ønske. Anvendelighet settes svært høyt hos Lindby, noe Maily er et klokkeklart eksempel på.

Anvendelig

Belysningen på denne lampen er optimal, og den er i stand til å produsere 500 lumen. Dette gir tilstrekkelig med arbeidslys til et skrivebord, selv på de mørkeste kvelder. Videre kan lyset dimmes etter behov, noe som alltid er positivt, og lysstyrken justeres enkelt.

Alt du må gjøre er å berøre touchfeltet på lampefoten og justere etter dine behov. Der skrus også lampen av og på. En annen fordel som begeistret oss er at lampehodet kan snus i alle vinkler og retninger, samt at den som nevnt er i stand til å lade mobilen din.

Dette er absolutt det beste med Maily, ettersom du kan sette telefonen på lading og uten å ha den langt unna deg i en stikkontakt. Istedenfor kan du bruke den akkurat som normalt mens den lader.

Populær bestselger

Det er ikke bare for oss at denne er en favoritt. Lindby har med Maily utviklet en bestselger som umiddelbart ble en hit blant forbrukere. Det er klart at det er fortryllende med en «ladende» bordlampe, men det er flere grunner til at denne er så populær.

Designet er også aldeles nydelig, og den er både slank og tilpasningsvennlig. Prisen er det heller ingenting å utsette på, og alt i alt er dette en fantastisk investering om du trenger en skrivebordslampe.

Oppsummert

 • Dimbar lampe, perfekt til skrivebordet
 • Kan til og med lade mobilen din
 • Anvendelig, enkel å justere hodet på lampen
 • En favoritt blant mange forbrukere

LES MER


4. Ebbi bordlampe—Industriell stil

SJEKK PRISEN →

Denne røffe bordlampen skiller seg veldig ut fra resten av markedet på grunn av sin industrielle stil. Vil du ha en noe annerledes og en ekstraordinær modell, er denne derfor et ypperlig valg. Ebbi er helt og holdent i metall, noe som gir enorm slitestyrke samtidig som den har en sterk belysing.

Beste energimerking

Denne har energimerking A++, som er det desidert beste du kan få på dagens marked. Det betyr at den bruker svært lite strøm, uten at det går utover lyskvaliteten. Denne lyser opp selv de mørkeste områder problemfritt, uten å koste på deg dyre strømregninger.

Sammenligner du denne med andre bordlamper ser du at den er betydelig større enn de aller fleste på dagens marked. Denne har målene 20 x 40 x 15 x 8 centimeter og er derfor optimal på romslige stue- eller skrivebord. Har du mindre plass kan den nok oppleves som litt voldsom.

Ellers er lampen justerbar og enkel å betjene, og har ledd som kan dreies og svinges for individuell tilpasning, samt av- og på bryter på ledningen.

Vår dom

Kort fortalt er dette en meget utradisjonell bordlampe, og dermed perfekt om du ønsker noe som skiller seg ut. Dessuten er den blant de beste modellene når det kommer til lysstyrke, noe som gjør den ypperlig til større oppgaver om det er mørkt.

Prisen er også innenfor rimelighetens grenser, slik at du slipper å grave for dypt i lommeboken, samt at den bruker minimalt med strøm. Kort fortalt er dette derfor et godt kjøp – særlig om du vil ha noe helt annet enn en typisk bordlampe.

Oppsummert

 • Unik bordlampe med en tøff, industriell stil
 • Gir rikelig med lys
 • Beste energimerking
 • Ganske stor i størrelsen til å være en bordlampe

LES MER


5. Bankers bordlampe—Klassisk

SJEKK PRISEN →

Bankers er en morsom bordlampe som gir et klassisk preg. Som navnet tilsier er denne utviklet for å etterligne de tradisjonsrike bordlampene man fant i banker i England og USA i gamle dager, og er derfor et staselig valg om du ønsker en sjarmerende lampe.

Behagelig belysning

Bankers kan på mange måter kategoriseres som det ultimate leselyset. Denne gir et nokså svakt, men likevel perfekt behagelig lys når du sitter å leser. Her vil du ikke bli blendet eller føle at lyset er for skarpt. Den kan imidlertid være noe svak om du skal bruke den til å lyse opp mørke kroker i hjemmet, men dette er jo som regel tilfelle med de aller fleste bordlamper.

Selve lampefoten er laget av stilrent metall med en utførelse i patinert messing, mens lampeskjermen består av grønt glass. Utseendet er med andre ord aldeles nydelig, og vi mener dette er et ypperlig valg for et historierikt hjem.

I tillegg er den utstyrt med beste energimerking, noe som alltid er positivt, samt at den har en fornuftig størrelse til en bordlampe å være.

Konklusjon

Det er helt klart mye å like ved denne historiske lampen, og vi har virkelig latt oss begeistre. Særlig for en antikksamler kan dette være et flott tilskudd. Er du den moderne typen, er nok ikke Bankers en bordlampe for deg.

En annen ting du må bite deg merke i er at prisen er nokså høy. Sett bort i fra dette er Bankers en meget flott og god bordlampe.

Oppsummert

 • Klassisk bordlampe
 • Behagelig lysstyrke, perfekt til lesing
 • Energieffektiv
 • Nokså høy prislapp

LES MER


6. Oluce Atollo—Premium

SJEKK PRISEN →

Om du ønsker ypperste preimumvare med aller beste kvalitet, er denne bordlampen anbefalt for deg. Oluce Atollo er for deg som ønsker å koste på seg noe ekstra, og som ikke lar seg skremme av kostbare investeringer. Denne klassiske lampen har imponert forbrukere siden 1945, og dette med veldig god grunn.

Prisvinnende bordlampe

Allerede fra første dag på markedet, har denne vært en favoritt både blant moteeksperter og forbrukere. Den har blant annet vunnet en rekke prestisjefylte priser, samt at den er utstilt på flere museer som viser lampeklassikere.

Lysstyrken er det heller ingenting å utsette på, og den avgir et behagelig opalhvitt lys. Den er også utstyrt med to lyskilder som er plassert under lampeskjermen og foran på lampen. Plasseringen sørger for at man får både direkte og indirekte lys samtidig.

I tillegg er den praktisk til alle typer bord, og står fint både på stuebordet, kommoden eller spisebordet.

Historisk lampe

Oluce kombinerer kunnskapen fra 70 års lampekunst i lampene sine, og dette er av stor betydning for hvordan man har utviklet bordlamper siden. Mange kunstnere jobber med å distribuere sine verk gjennom denne merkevaren, og lampene deres er så mye mer enn bare en lampe.

Dette er et samleobjekt av de sjeldne som kommer til å øke i verdi i årene som kommer. Dette er derfor ikke bare et kjøp av en bordlampe, men en investering. Det er imidlertid et par ting du må være oppmerksom på hvis du kjøper en Oluce Atollo. For det første er prisen skyhøy, og for det andre har den en forferdelig energimerking.

Sett bort i fra dette er Atollo en unik investering.

Oppsummert

 • Historisk lampe utviklet i 1945
 • Prisvinnende lampe, utstilt på en rekke museer
 • Svindyr og lite energieffektiv, men til gjengjeld er dette en investering av de sjeldne

LES MER


7. Lionard bordlampe—klemmelampe

SJEKK PRISEN →

Denne attraktive bordlampen har en rekke fordeler, som blant annet en varmhvit LED-belysning, men det aller beste er lampens geniale fot som festes enkelt på hjørnet av bordet. I tillegg imponerer den med god energimerking, enkel betjening, samt et flott og moderne utseende.

Praktisk

Med sitt enkle og moderne utseende, er LED-bordlampen Lionard velegnet til mange formål og blir raskt et uunnværlig tilbehør for den moderne livsstil. Det smale lampehodet går over i lampens fot og har et fleksibelt element plassert midt på. Dette lar lampehodet svinge fritt og det kan dermed tilpasses forholdene i rommet optimalt. Lysbryteren er plassert på enden av den avlange skjermen, og gjør det både raskt og enkelt å slå lampen av og på.

Det integrerte klemmefestet med skrutvinge må selvfølgelig fremheves. Dette muliggjør ikke bare stabil og presis montering, men gjør også at bordlampen lett kan monteres der hvor det gjerne ikke er plass til en konvensjonell lampefot. Dette kan være en bordkant eller hyller som er høyere oppe. Takket være fleksiarmen er ikke dette et problem, ettersom lyset kan stilles inn helt og holdent etter gjeldende romsituasjon.

Tidsriktig bordlampe

De varmhvite LED-pærene er naturligvis den mest tidsriktige formen for belysning – ikke bare på grunn av den svært lange levetiden, men også det lave strømforbruket. I tillegg byr den på enkel form og behagelig justerbarhet som er unik på dagens marked.

Ingen modeller er like tilpasningsdyktig som denne, noe som gjør den til et utmerket valg til kontorbordet. Alt i alt er det mye å like og lite negativt å finne, noe som gjør dette til et meget godt kjøp.

Oppsummert

 • Anvendelig og praktisk bordlampe som enkelt justeres etter behov
 • Behagelig LED-lys
 • God energimerking

LES MER


Hvilken bordlampe bør man velge?

Når du skal velge bordlampe er det spesielt ditt behov du må vurdere. Skal den brukes på stuebordet og være dekorativ, eller skal den ha en mer praktisk funksjon på et skrivebord? Alle disse er viktige faktorer. Her er hva du må vurdere før du tar ditt valg:

Hvor skal lampen plasseres?

Noen lamper er utviklet for å være dekorative, og andre for å være praktiske. Skal du ha en lampe på stuebordet, burde du nok se etter en modell med et flott utseende som passer ditt interiør. Er du på utkikk etter en til skrivebordet, ville vi nok heller sett på hvor praktisk den er, fremfor utseendet.

Lysstyrke

Hvor sterkt er lyset? Skal du ha den til lesing, eller skal du lyse opp mørke hjørner i stuen? Finn bordlampen med en lysstyrke som tilfredsstiller dine behov. Det kan eksempelvis være utrolig ubehagelig med et veldig sterkt lys om du skal bruke det som leselys.

Funksjoner

Hvilke funksjoner trenger du? Noen kan for eksempel lade telefonen din, mens andre har ekstrem bevegelighet og anvendelighet i form av justerbare lampehoder. Velg de funksjonene du mener er mest nødvendige.

Utseende

Utseendet på lampen er viktig. Velg en du synes er flott å se på. Da er det større sjanse for at du blir mer fornøyd med ditt kjøp.

Pris

Du finner bordlamper i nærmest alle prisklasser. Velg en modell som kommer innenfor ditt budsjett.

Dette har vi vurdert

Vi har vurdert følgende i vår test:

 • Lysstyrke
 • Energimerking
 • Anvendelighet
 • Design
 • Pris

Bordlampe test