fbpx

Bluetooth headset test: Her er de 10 beste på markedet 2023

Skal du ha nytt headset, men har ikke peiling på hvilket du skal kjøpe? Da er du på riktig sted! Formålet med denne bluetooth headset testen er å gi deg bedre oversikt over dagens marked, slik at du lettere skal finne en modell som passer deg. Vurderingen er basert på spesifikasjoner og omtaler.

Etter grundige sammenligningav ti populære headset, kom vi frem til at Sony WH-1000XM4 er den beste. Dette er på grunn av den lange batteritiden på 30 timer og dens fantastiske støyreduksjon. Lyden er også av ypperste klasse, så her får du virkelig en komplett lytteopplevelse.

Skal du ha headset til trening er det Adidas RPT-01 du må gå for. Denne skiller seg ut for sitt slitesterke design og fleksible passform.

 

Bluetooth headset test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Sony WH-1000XM4
Et komplett headset! Enestående lyd, fantastisk komfort og mange funksjoner, er hva du får med Sony WH-1000XM4.
SJEKK PRISEN →
Bose HP700
Et headset med fantastisk støydemping. Her kan du velge mellom hele elleve forskjellige innstillinger på støyreduksjonen.
SJEKK PRISEN →
Master & Dynamic MW50
Testens flotteste headset, ifølge oss! Her kombineres et vakkert utseende med førsteklasses komfort.
SJEKK PRISEN →
JBL T460 BT
JBL er kjent for sin gode kvalitet til en rimelig pris og har igjen laget en modell i denne kategorien. Her betaler du lite for god lyd.
SJEKK PRISEN →
Jabra Elite 45h
Ønsker du mye for pengene, er Jabra Elite 45h noe for deg! Du finner ikke bedre headset til denne prisen og den imponerer med sin lange batteritid.
SJEKK PRISEN →
Adidas RPT-01
Hører du på musikk mens du trener, er denne det beste alternativet. RPT-01 har fantastisk god passform og takler selv de hardeste treningsøkter.
SJEKK PRISEN →
JBL JR300
Jakter du et headset til barnet ditt, finner du ingen bedre enn denne. JR300 er meget slitesterk og har et lydnivå som er tilpasset barneører
SJEKK PRISEN →
Beats Studio 3
Om du ønsker en durende bass i ørene mens du hører på musikk, er Studio 3 perfekt for deg. Du finner ikke bedre bass i et headset!
SJEKK PRISEN →
Beats Solo Pro
Et godt alternativ til toppmodellene. Denne kan skryte på seg god lyd, flott utseende og en behagelig passform, uten å koste for mye.
SJEKK PRISEN →
Jabra Move Style Edition
Her får du en imponerende lyd til en overraskende lav pris! Denne er beviset på at god lyd ikke trenger å koste for mye.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Sony WH-1000XM4 — Best i test

SJEKK PRISEN →

Vår soleklare testvinner på grunn av sin fantastiske lydkvalitet, gode støyreduksjon og lange batteritid. Vi er heller ikke de eneste som liker denne modellen, siden både Lyd & Bilde og Tek.no anbefaler modellen på det sterkeste. Vi ble også imponert over antall funksjoner WH-1000XM4 tilbyr.

Enestående lyd

God lyd er naturligvis viktig på et headset og god lyd er noe Sony så absolutt presenterer i denne modellen. Med innebygd LDAC overfører WH-1000XM4 tre ganger så mye data som konvensjonell Bluetooth. Dette gir en helt enestående lydkvalitet som få Bluetooth-enheter kan måle seg med.

Til og med komprimert musikk er oppskalert på grunn av Sony sin DSSE Extreme-teknologi. Dette gir en rikere og mer komplett lyd, slik at du kan nyte musikken på en måte du aldri har opplevd maken til før.

Ikke nok med at lyden er fantastisk, den har også best støyreduksjon av Sony sine modeller. All lyd utenfra stenges ute, selv på de mest folkerike og bråkete plasser. Dette gjør headsettet perfekt om du liker å høre på podcast på bussen, på vei hjem fra jobb.

Funksjonsrik

Sony har her utviklet en modell med mange praktiske funksjoner. For det første er den integrert mikrofon i headsettet og de er Alexa og Google Assistant-kompatible. Du kan derfor prate i telefonen gjennom headsettet og styre musikken kun ved hjelp av stemmen din.

I tillegg kan den kobles til to Bluetooth-enheter samtidig, slik at du kan enkelt kan skifte til den enheten du ønsker at lyden skal komme fra.

Et veldig godt kjøp

Det skal godt å gjøres å finne bedre headset enn denne. Lyden, støyreduksjonen og alle funksjonene er faktorer som gjør at den skiller seg ut fra konkurrentene. I tillegg kan WH-1000XM4 vise til strålende komfort og lang batteritid.

Headsettet sitter godt på hodet og over ørene, og har en passform tilpasset alle hodeformer, samtidig som du kan gå en hel dag med musikk på ørene uten å måtte lade. Det er også svært vanskelig å finne noe som er negativt og derfor er denne testvinneren vår.

Fordeler:

 • Fantastisk lydkvalitet
 • God støyreduksjon
 • Funksjonsrik
 • Komfortabelt headset

Ulemper:

 • Ikke den beste samtalekvalitet

LES MER


2. Bose HP700 — Best på støydemping

SJEKK PRISEN →

Er du mye på farten og ønsker å stenge all lyd ute, er dette det perfekte headset for deg. Med disse slipper du å irritere deg over den bråkete duringen når du flyr eller høylytte personer på bussen på vei hjem fra jobb. Bose gir deg her en sjelden mulighet til å forsvinne i den egen boble, selv på de mest folksomme steder.

Støyreduksjon i toppklassen

Dette er virkelig headsettet i toppklassen når det kommer til støyreduksjon og konkurrentene er ikke i nærheten. Med HP700 kan du velge mellom hele elleve støyreduksjons-nivåer, noe du bare kan gjøre med denne modellen. Du kan da velge mellom å stenge all lyd ute eller å redusere dempingen slik at du hører alt rundt deg. Foretrekker du noe imellom disse, så er det enkelt å justere til det nivået du ønsker at støyreduksjonen skal være på.

Mikrofonsystemet i Bose sine hodetelefoner er utviklet for å tilpasse seg bråkete og vindfulle omgivelser, noe som også gjelder denne modellen. Stemmen din vil høres krystallklart i både telefonsamtaler og under talekommandoer du gjør til taleassistenten din.

God lyd og lang batteritid

Bose HP700 kan også skryte av en god lydkvalitet og en lang batteritid på over 20 timer. Både lyd og bass justeres automatisk basert på det du lytter på, slik at du ikke trenger å gjøre noe for å få en optimal lyd. Liker du høyt volum når du hører på musikk, tilpasses lyden slik at den ikke blir for skarp og skjærende.

Headsettet er også behagelig å ha på hodet, samtidig som de myke putene gir en god følelse på ørene dine. Konklusjon er at dette er et meget solid headset som skiller seg ut på grunn av sin unike støydemping. Er støyreduksjon det viktigste for deg, så er dette modellen du må gå for.

Fordeler:

 • Beste støyreduksjon
 • God lyd
 • Lang batteritid

Ulemper:

 • Ikke sammenleggbare

LES MER


3. Master & Dynamic MW50 — Premium

Master & Dynamic MW50

SJEKK PRISEN →

Et elegant headset laget i flotte materialer som rustfritt stål og aluminium. Er et vakkert utseende det viktigste for deg, er det utvilsomt disse du burde gå for. Denne skiller seg også ut fra andre modeller da de er de eneste som har utskiftbare øreputer, noe som gir en unik fleksibilitet.

God lyd

Lyden på MW50 er ganske nøytral og lite metallisk, samtidig som den er raffinert og velbalansert. Musikken på denne høres klart og tydelig uten å være for skjærende, skarp og ubehagelig. Du kan derfor nyte favorittmusikken din til den beste lydkvaliteten, dersom du bruker MW50.

Det vi kanskje savner er en dypere og mer fyldig bass. Er du den som liker dundrende bass over noe annet, ville vi nok ha gått for andre modeller enn denne. Men, til gjengjeld er det få headset som kan vise til god basskvalitet.

Fantastisk komfort

Som nevnt er headsettet meget elegant og laget i et materiale som gjør den vakker å se på. I tillegg er komforten du får med MW50 en av de beste på markedet. Disse har en utrolig passform og sitter som støpt på ethvert hode, samtidig som de myke og behagelige putene føles som luft på ørene.

Dersom øreputene blir slitte, er det også svært enkelt å ta dem av og skifte dem ut. Dette gjør at du alltid har førsteklasses komfort med Master & Dynamic MW50.

Høy pris

MW50 har flere egenskaper som vi ble ordentlig forelsket i, men det må sies at det er flere ting vi savner. Den mangler flere essensielle funksjoner et headset burde ha, som for eksempel støyreduksjon og autopause. Prisen er også veldig høy sammenlignet med andre modeller, i tillegg til batteritiden er på 16 timer. Dette er ganske lavt, og spesielt med tanke på at andre headset ofte har dobbelt så lang batteritid.

Om et vakkert utseende, førsteklasses komfort og god lyd er verdt å betale over 4000 kroner for, får være opp til deg.

Fordeler:

 • Elegant design
 • Førsteklasses komfort
 • Klar og tydelig lyd

Ulemper:

 • Høy pris
 • Mangler flere essensielle funksjoner

LES MER


4. JBL T460 BT — Billig og bra

SJEKK PRISEN →

Sammenleggbare hodetelefoner med et lett og kompakt design. JBL har i over 70 år utviklet en imponerende lyd rundt om i verden, og de skuffer ikke med denne modellen. Med en raffinert lyd og en bass som både er dyp og kraftig, kan du nyte favorittmusikken din uansett hvor du er.

Praktisk design og behagelig komfort

JBL kan også være stolte over utseende de har laget på T460 BT. Den svarte, nøytrale fargen sørger for at headsettet passer perfekt til enhver stil, samtidig som designet er flott å se på. Passformen kan du enkelt justere og det skal ikke være noe problemer med å få T460 BT til å sitte på ditt hodet.

De myke øreputene og putene rundt hoderammen sørger også optimal komfort, slik at du kan bruke hodetelefonene i flere timer uten ubehag. Når du er ferdig med å bruke headsettet er det bare å brette dem sammen for oppbevaring i sekken eller vesken.

Enkel styring

Utstyrt med mikrofon og samtalekontroll plassert på dekselet, blir det ikke enklere å styre musikken enn med denne modellen. Du kan med lette trykk sette på dekselet, justere volum, bytte sang eller godta telefonsamtaler eller bruke din egen stemme. Stemmestyringen er kompatibel med smartenheten din og alt du trenger å gjøre er å tilkalle stemmeassistenten og si kommandoen din.

Veldig god lyd med tanke på prisen

Til å koste langt under tusenlappen, er lydkvaliteten meget god. Med integrerte 32 millimeter høyttalerelementer i hvert øre og en kraftig basstone vil det føles som en konsert hver gang du hører på musikk gjennom T460BT.

Den mangler imidlertid støyreduksjon og har en batteritid på kun elleve timer, noe som begrenser den litt skal du bruke den ute på farten. Men om du vil nyte god musikk for deg selv når du ligger hjemme på sofaen, så er den et ypperlig valg.

Fordeler:

 • Billig
 • Praktisk og behagelig design
 • God lyd

Ulemper:

 • Lav batteritid
 • Ingen støyreduksjon

LES MER


5. Jabra Elite 45h — Beste budsjettvalg

Jabra Elite 45h

SJEKK PRISEN →

Headsettet som gir deg mest for pengene! Her får du en balansert lyd, mange funksjoner og en sjelden lang batteritid til en svært gunstig pris. Dette er rett og slett et knallkjøp du garantert blir fornøyd med. De myke og behagelige øreputene former seg også etter ørene dine, slik at du kan nyte musikk timevis uten ubehag.

Lang batteritid og hurtiglading

Det som imponerte oss mest med headsettet fra Jabra er det ekstremt lange batteritiden. Med Elite 45h kan du lytte uavbrutt på musikk i over 40 timer. Dette tilsvarer en hel uke med hyppig bruk der du slipper å måtte lade, noe som gjør dem utmerket om du er mye på farten.

Headsettet lades også lynraskt og trenger bare femten minutter på å få en batterikapasitet på åtte timer.

Praktisk design og mange funksjoner

Elite 45h er utviklet for å passe inn i ditt hverdagsliv, noe som gjenspeiler seg i dens kompakte og praktiske design. De kan enkelt brettes sammen og legges i en sekk eller veske, eller så kan du bare la de hvile rundt halsen. Putene er også formbare og tilpasser seg dine ører, noe som gir en helt nydelig komfort.

Vi lot oss også imponere over alle funksjonene Elite 45h har. Du kan både snakke i telefonen gjennom headsettet og styre musikken med din taleassistent. I tillegg kan du skreddersy lyden etter din smak, ved å laste ned Jabra Sound+ appen. Her kan du skru og fikse på lyden slik at den passer din profil.

Konklusjon

Vi mener du ikke finner bedre headset til denne prisen. Den har mange funksjoner, er behagelig å bruke, samtidig som den har en batteritid selv toppmodellene sliter å måle seg med. Det er også en kjempefordel at du kan tilpasse bassnivå og skarphet etter hva du foretrekker.

Lydkvaliteten er naturligvis ikke like god som på de dyreste headsettene, og den har ikke støyreduksjon. Dette er imidlertid ikke å forvente når du ser prisklassen Elite 45h ligger i.

Fordeler:

 • Du får ikke bedre modell til denne prisen
 • Lang batteritid og hurtiglading
 • Du kan tilpasse lydbildet

Ulemper:

 • Ikke den beste lydkvalitet
 • Ingen støyreduksjon

LES MER


6. Adidas RPT-01 — Beste til trening

SJEKK PRISEN →

Dersom du elsker å høre på musikk mens du trener, er denne et ypperlig valg. Adidas har her spesialutviklet et headset til aktive lyttere, der både hodebånd og øreputene kan vaskes. I tillegg er den svette-sikker og ergonomisk, samt at den har solide og lett tilgjengelige kontroller som gir deg fullt fokus på treningen.

Sitter som støpt på hodet under hele treningen

Designet på RPT-01 er ergonomisk og betyr at den er utviklet for å være mest mulig effektiv og behagelig under alle forhold. Dette kommer til syne ved at konstruksjonen kan vris og forskyves, og headsettet er generelt veldig fleksibelt. Det gir en behagelig komfort selv under de hardeste treningsøkter, samt at designet har en passform som passer alle hoder.

RPT-01 er også laget for å tåle vann, noe som gjør det uproblematisk å bruke headsettet mens du svetter. Du kan derfor nyte favorittsangene din under de hardeste treningsøkter, uten å være redd for at hodetelefonene skal bli ødelagte. Trenger de en vask, er det også svært enkelt å ta av øreputene og det innvendige båndet og legge de i vaskemaskinen.

Hør uavbrutt på musikk

Batteritiden på RPT-01 er på opptil 40 timer, noe som gjør at du kan bruke headsettet under veldig mange treningsøkter uten å tenke på lading. Når de er tom for strøm lades de enkelt opp med en USB-kabel.

Prisen på denne modellen er også svært god. Her betaler du lite for et produkt som tåler mye og holder lenge. Lydkvaliteten er imidlertid ikke den beste, men man kan si at den står i stil med prisen, samtidig som den kunne ha hatt noen flere funksjoner som for eksempel støyreduksjon.

Vi anbefaler denne på det sterkeste dersom du trenger et headset til trening, og ikke er kresen på topp lydkvalitet.

Fordeler:

 • Beste til trening
 • Svette-resistent og øreputer og hodebånd som kan vaskes
 • Fantastisk god passform og ergonomi

Ulemper:

 • Ikke den beste lydkvaliteten
 • Savner noen funksjoner

LES MER


7. JBL JR300 — Beste til barn

SJEKK PRISEN →

Et headset spesialtilpasset barn og unge musikkelskere. Denne modellen er en kablet versjon med fast volumbegrensning for barnets sikkerhet og har justerbar og vattert hodebøyle for enkel tilpasning. Lydkvaliteten er også like imponerende som på alle JBL sine produkter.

Tøft og robust design

Det er en dårlig skjult hemmelighet at barn kan ha en tendens til å være mer uforsiktig enn oss voksne, derfor har JBL utformet denne modellen med en ekstrem fleksibilitet for å tåle røff behandling. Dette gjør dem perfekt til hverdagsbruk og skulle det skje noen uhell er den godt rustet mot dem.

Headsettet foldes problemfritt sammen når det ikke er i bruk og kan oppbevares og transporteres enkelt omkring. Den lave vekten på 113 gram gir heller ingen store belastninger og øretelefonene kan brukes time etter time uten problemer.

Lydnivå tilpasset sensitive ører

Lydnivået har en maksimal begrensing på 85 dB og et lydnivå på 60 dB, som tilsvarer to personer som prater sammen. 85 dB er derfor en del mindre enn hva andre headset har, men dette er for å beskytte de små ørene mot hørselskader.

Selv om lydnivået er lavere, betyr det ikke at kvaliteten er dårligere. JBL har utviklet samme lydkvalitet i JR300 som i sine andre lydprodukter. Dette betyr en enestående god lyd, med en strålende kombinasjon av skarphet og dyp bass.

Testens billigste

Ikke nok med at headsettet er som skapt for barnet ditt, den er også testens desidert billigste. Med en prislapp på rundt 200 kroner, betaler du lite for å gi mye glede til ungen din. Den mangler naturligvis funksjoner som andre og dyrere headset har, men det er begrenset hvor mange funksjoner et barn trenger.

Konklusjonen er at dette er det beste headsettet til barn.

Fordeler:

 • Billig
 • Robust og slitesterk
 • Lydnivå tilpasset små ører

Ulemper:

 • Ikke godt egnet til bruk av voksne

LES MER


8. Beats Studio 3 — Beste bass

SJEKK PRISEN →

Om du elsker vibrerende bass som durer i ørene, er det få headset som kan måle seg med Beats Studio 3. Lytteopplevelsen du får her er førsteklasses, med en lydkalibrering i sanntid som gjengir klarhet, dybde og stemning i musikken.

Dynamisk støyreduksjon

Ved hjelp av Pure Adaptive Noise Cancelling får du en dynamisk støyreduksjon som aktivt stenger lyd ute fra omgivelsene du er i. Studio 3 registrerer til enhver tid hvilke lyder som skal stenges ute og tilpasser seg automatisk, uten at du trenger å gjøre noe. Er du på et bråkete sted, vil headsettet skru opp støyreduksjonen slik at du får et optimalt lydbilde.

Fantastisk passform

Studio 3 er laget for å sitte behagelig på hodet og det er noe de så absolutt gjør. De myke putene gir god lufting til tross for at de nærmeste suger seg fast rundt ørene og den fleksible og justerbare passformen gjør at den kan tilpasses alle hodeformer.

Designet er også lett og solid noe som sørger for en behagelig bruk avhengig hvor lenge du har headsettet på hodet. Med disse kan du høre på musikk i timevis uten ubehag.

Mange funksjoner og lang levetid

Batteriet holder i over 20 timer og trenger kun 15 minutter med lading for å holde i tre timer. Dette er perfekt om du har det travelt og trenger en kjapp og effektiv lading. Med Studio 3 kan du i tillegg styre musikken ved hjelp av stemmestyring og motta telefonsamtaler.

Det eneste vi ikke likte med denne er at bassen til tider kunne bli litt overivrig og ta over lyden, men dette vil nok ikke bli et problem for deg som elsker at det dundrer litt.

Alt i alt er dette et headset som passer til all bruk, men spesielt til deg som ønsker bass fremfor noe annet.

Fordeler:

 • Beste bass i et headset
 • Fantastisk passform
 • God støyreduksjon

Ulemper:

 • Bassen vil til tider overdøve lyden

LES MER


9. Beats Solo Pro — Godt alternativ for deg som farter mye

SJEKK PRISEN →

Et headset utstyrt med to lyttemoduser! En for total utestengelse for all utvendig lyd og en for å gi deg full oversikt over det som skjer rundt deg. Foretrekker du å vandre rundt i dine egne tanker, der du ikke hører andre lyder enn musikken, er det bare å skru på støyreduksjonen. Liker du oversikt over lydene rundt deg, bruker du bare transparent modusen.

Lyd tilpasset dine omgivelser

Ved å velge mellom de ulike lyttemodusene kan du enkelt tilpasse deg enhver situasjon. Sitt på cafe mens du arbeider helt uten forstyrrelser eller gå rundt i byen og hør det yrende bylivet samtidig som du lytter til musikk. De to lyttemodusene justerer du problemfritt med et trykk på siden av headsettet.

Solo Pro har også en avansert akustikk, med rik og kraftig lyd, samt balanserte toner. Du er derfor sikret en god lytteopplevelse dersom du bruker Beats Solo Pro.

Stilrent utseende

Solo Pro er laget i et slitesterkt, rustfritt stål som gir lang holdbarhet, i tillegg har det et elegant og stilrent utseende. Designet er også robust, men samtidig utviklet for å gi førsteklasses komfort. Det er derfor ikke noe problem å bruke Solo Pro over lengre perioder.

God rekkevidde

Bluetooth-teknologien til Solo Pro er av de bedre og du er alltid garantert god forbindelse. Den gode rekkevidden sørger også for færre tilkoblingsfeil og en ypperlig samtalekvalitet når du prater i mobilen, samt at det er svært enkelt å skru på headsettet. Alt du trenger å gjøre er å folde det ut, og vipps, så er den koblet til enheten din. Er du ferdig med å bruke Solo Pro er det bare å folde den sammen igjen, så skrur den seg av.

Solo Pro imponerer også med sin lange batteritid på 22 timer og den har også ekstremt hurtig lading. Alt den trenger er ti minutter med lading for å vare i tre timer med musikkavspilling. Har du lite strøm, vil den også gå i spareblussmodus for å holde ut litt ekstra.

Dette er utvilsomt et godt kjøp, og er et veldig godt alternativ til de dyreste toppmodellene. Denne har mange av de samme funksjonene, men kan ikke vise til like god lydkvalitet noe som gjenspeiles i en litt rimeligere pris.

Fordeler:

 • Du kan velge mellom transparent lyd og støyreduksjon
 • God Bluetooth rekkevidde
 • Stilrent utseende og komfortabelt design

Ulemper:

 • Lydkvaliteten er god, men fortsatt et stykke unna de beste

LES MER


10. Jabra Move Style Edition — Mye lyd for pengene

Jabra Move Style Edition

SJEKK PRISEN →

God lydkvalitet trenger ikke nødvendigvis å koste mye og det er noe Jabra Move Style Edition er et godt eksempel på. Her får du svært god lyd til en veldig billig penge, sammenlignet med andre modeller på markedet. Den har også et godt utvalg av funksjoner, noe som overrasker med tanke på prisen.

Bluetooth og kabel-tilkobling

Med denne har du både mulighet til å koble til via Bluetooth og ved hjelp av kabel. Naturligvis er det best å koble til med Bluetooth, siden du slipper den lange og irriterende ledningen, men har du problemer med tilkoblingen kan kabelen være gunstig å ha. Du er derfor alltid garantert musikk på øret med Jabra Move Style.

Flere gunstige funksjoner

Til å koste under tusenlappen er det overraskende mange funksjoner på headsettet. Den har blant annet innebygd mikrofon for telefonsamtaler og en multifunksjonsknapp der du kan justere volum, bytte sanger og akseptere innkommende telefonsamtaler. Det den ikke har er talekommando, men multifunksjons-knappen er såpass praktisk at det ikke er et savn.

Batteritiden er også brukbar med en brukstid på 14 timer og standby-modusen bidrar til at den bruker minimalt med strøm selv om den ikke er slått av.

Veldig god lyd

Det beste med Jabra Move Style er helt klart den gode lydkvaliteten og det er nesten sjokkerende at et så billig headset har så god lyd. Musikken høres helt krystallklart uten uregelmessigheter. Vi synes derfor du får ekstremt mye for pengene dersom du kjøper denne modellen. Det eneste negative vi kan finne er at komforten ikke er like god som på andre modeller. Den har en ørliten tendens til å klemme hardt rundt hodet.

Fordeler:

 • Svært god lyd med tanke på prisen
 • Du kan velge mellom kabel og Bluetooth tilkobling
 • Mange praktisk funksjoner

Ulemper:

 • Ikke den beste komfort, klemmer litt rundt ørene

LES MER


Hvilken skal du velge?

Det du burde tenke på før du kjøper headset er hva du skal bruke dem til. Skal de brukes hjemme på sofaen eller når du er ute og trener, burde ha stor betydning for ditt valg. Er du typen som ønsker den absolutt beste lydkvalitet, må du sørge for at headsettet har en lyd som matcher dine krav. Støyreduksjon er også noe du må vurdere om du trenger. Ikke alle headset har støyreduksjon og de som har det, koster gjerne en del mer enn de uten. Gå gjennom sjekkpunktene nedenfor, så vil du garantert finne et headset du blir fornøyd med.

Lydkvalitet

Hvor viktig er lyden for deg? Er du kresen på lyd og ikke nøyer deg med annet enn toppkvalitet, så er det lurt å lese nøye igjennom kundeomtaler, produktbeskrivelser og tester, som kan si noe om hvor god lydkvaliteten er. Vi har fått erfart gjennom testen vår at høy prislapp ikke nødvendigvis betyr topp lydkvalitet og vice versa.

Det er derfor smart med grundige undersøkelser slik at du lettere kan finne lyden som tilfredsstiller ditt behov.

Batteritid

Skal du bruke headsettet hjemme på sofaen, der du har umiddelbar tilgang til lading eller elsker du musikk på øret når du er på farten? Dette har mye å si for hvilken batteritid du burde ha. Det er utrolig behagelig med et headset som holder lenge uten at du trenger å tenke på lading når du er ute av hjemmet. Du kan da høre nærmest uavbrutt på musikk, selv om du ikke skulle ha tilgang til lader.

Hvor lange perioder du ser for deg å bruke headsettet har også betydning for batteritiden. Jo lengre de brukes, jo mer strøm bruker de. Dersom du skal bruke de korte perioder når du er hjemme, trenger du ikke like lang batteritid. Batteritid viste seg også å gi utslag på prisen, så finn et headsett med levetid som samsvarer ditt bruk.

Støyreduksjon

Ønsker du umiddelbar stillhet rundt deg, der du kun hører musikken, er støyreduksjon noe du burde se etter. Dersom du er mye ute blant folk men liker ikke å bli forstyrret av omgivelsene, vil støyreduksjonen kansellere all lyd utenfra. Reiser du mye med fly er støydempingen også veldig hending da du slipper den slitsomme vibrasjonslyden fra flymotoren.

Blir du ikke forstyrret av det som skjer rundt deg, kan du fint leve med et headset uten støyreduksjon.

Slitestyrke

Slitestyrken sier noe om hvor lenge headsettet holder og hvilket bruk det tåler. Skal du bruke det under trening, er det lønnsomt med slitesterkt materiale, et stoff som er svette-resistent og som kan vaskes. Er du bare hjemme mens du hører på musikk, er headsettet mindre utsatt for skader og uhell. Prisen avgjøres av hvilket materiale som er brukt så vurder derfor hvilket bruk du trenger headset til .

Komfort

Dette er nok det viktigste kriteriet du burde ha når du kjøper et headset. Det hjelper ingenting med fantastisk lydkvalitet og mange funksjoner hvis headsettet ikke passer eller det er ubehagelig på hodet ditt. Sitter de godt på hodet uten å klemme på ørene, så er det garantert noe du kommer til å bruke oftere, enn om du får vondt av å bruke dem.

Pris

Hva er ditt budsjett og hvor mye er du komfortabel med å betale? Et godt headset trenger ikke å koste skjorta, og det er derfor unødvendig å betale mer enn du må.

Hvilket merke er best?

Hvilket merke som er best kommer rett og slett an på hva du foretrekker. De ulike merkene har noen egenskaper som de er bedre på enn andre, og det er derfor vanskelig å vurdere hvilket merke som faktisk er det beste. Sony er for eksempel veldig god på lyd, mens Bose har modeller som er helt enestående på støydemping. Hva det beste merke for deg er, avgjøres derfor av hva du anser som viktigste egenskap i et headset.

Våre kriterier

Vi vurderte headset på følgende kriterier.

Lydkvalitet

Hvordan høres lyden ut? Er den klar og tydelig, uten uregelmessigheter? Veldig negativt om lyden opplevdes skjærende og var uklar. En velbalansert lyd, med god kombinasjon av bass og tydelighet var noe vi likte veldig godt.

Komfort

Hvordan sitter headsettene på hodet og kunne man gjøre justeringer for bedre komfort? Vi vurderte også hvor godt øreputene la seg rundt ørene, og om det var mulig å bruke dem i lengre perioder uten ubehag.

Funksjoner

Hvilke funksjoner har de ulike modellene? Har de stemmestyring, støyreduksjon eller mulighet til å motta telefonsamtaler? Jo flere funksjoner, dess bedre likte vi headsettene.

Slitestyrke

Hvor mye og hvilket bruk tåler headsettene? Vi ønsket headset som tålte hverdagen uten problemer.

Batteritid

Hvor lenge kan de brukes uten å lade? Vi fant det svært behagelig om man kunne høre på musikk uavbrutt gjennom en hel dag.

Pris

Hva er prislappen? Basert på kriteriene ovenfor, vurderte vi hva prisen lå på og om de var rettferdig prissatt.

bluetooth headset test