fbpx

Blender test: De 6 beste på markedet i 2023

Er du på utkikk etter en ny blender? Det er mange gode blendere på markedet i dag, og hvis du er interessert i å kjøpe ny blender, kan det lønne seg å få god oversikt over hvilke modeller som er tilgjengelige. Du vil finne ganske mange forskjellige modeller med ulike funksjoner, yteevne og prisnivå.

Vi har sammenlignet seks av de beste blenderne på markedet i dag, og gir deg her i vår blender test en oversikt over fordelene og ulempene med de forskjellige. Vår vurdering er basert på produktspesifikasjoner og omtaler.

Blenderen som står frem som den beste i testen vår er Vitamix Explorian E310 – en god blender er helt nødvendig for den som er glad i smoothie og juice, og denne flotte maskinen scorer høyt både på funksjoner, pris og design.

Blender test : Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Vitamix Explorian E310
Denne står frem som vinneren av testen vår grunnet dens gode design, funksjonalitet og rimelig pris. Her er det mye å skryte av og dette er et flott blendervalg for folk flest.
SJEKK PRISEN →
Vitamix Ascent
Denne flotte blenderen er perfekt for deg som ønsker å investere litt mer i en maskin som fungerer, er slitesterk og vil være en ordentlig god hjelper på kjøkkenet. Den høye prisen betyr at denne ikke er riktig for alle, men for den som har litt høyere krav til blenderen sin, er denne perfekt.
SJEKK PRISEN →
Blender Classic 575
Denne stilrene, kraftige blenderen er en ordentlig klassiker. Den har det som skal til for å takle de fleste behov og er et veldig godt all-rounder valg.
SJEKK PRISEN →
OBH Nordica
Dersom du ønsker en god blender til en grei pris, er denne et fantastisk valg - denne moderne, enkle maskinen gjør jobben, og er veldig billig. Her får du mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Sage The Boss To Go
Denne nyttige og enkle blenderen er perfekt for den som ønsker lette to-go løsninger. Modellen er populær blant mange, siden den er både enkel i bruk, laget for å være lett å ha med på farten og veldig lett å rengjøre.
SJEKK PRISEN →
SoundShield Blender
Denne flotte maskinen er superpopulær på blender-markedet, og det er ikke uten grunn - dette er en god blender som vil hjelpe mye i hverdagen. Den scorer høyt på både pris, funksjoner og brukervennlighet.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. Vitamix Explorian E310 – Best i test

Blender test: Dette er vår testvinner

SJEKK PRISEN →

En flott kjøkkenhjelper

Denne stilfulle maskinen er en veldig god hjelper på kjøkkenet, og er utstyrt med en rekke nyttige funksjoner og egenskaper som vil komme godt med. Av alle produktene på markedet i dag, gikk denne av med seieren grunnet dens gode kvalitet, fornuftige pris, og fine designinntrykk.

Kvalitetsprodukt

Det er ingen tvil om at maskinen er av god kvalitet og vil kunne hjelpe deg på kjøkkenet i mange år fremover. Den er både solid og robust, og man kjenner at dette er et kvalitetsprodukt. Modellen har en sterk motor, og dette er en kraftig maskin som er utstyrt med en laserskåret kniv av rustfritt stål.

Dette er en kjøkkenmaskin som scorer høyt både når det gjelder funksjoner, brukervennlighet og håndterbarhet. Blenderen har en beholder på 1,4 liter, og kan forberede både små og store porsjoner til enkeltbruk eller til hele familien.

Brukervennlig

Denne maskinen er enkel i bruk og lett å forstå seg på. Det er flere gode funksjoner i denne maskinen – den er utstyrt med variabel hastighet (ti ulike nivåer), som gir deg god kontroll over farten,

Etter bruk er denne blenderen særdeles enkel å vaske – denne kan rengjøre seg selv. Du trenger kun å sette i litt oppvaskmiddel og varmt vann, og la blenderen kjøre i 30-60 sekunder. Dette er en kjempeflott løsning for en travel hverdag.

Fordeler

 • Klassisk, stilrent design
 • Enkel i bruk
 • Kraftig

Ulemper

 • Tung

LES MER


2. Vitamix Ascent – Premium

SJEKK PRISEN →

Luksusvalg

Dette er et fantastisk valg for den som vil ha en veldig god blender og ikke er redd for å investere penger i prosjektet. Denne svært fine blenderen har mange gode egenskaper og avansert teknikk. Den er perfekt for den som vil investere i en god blender som vil vare lenge, og som kan brukes til mye forskjellig.

Prisen på denne er høyere enn de andre blenderne i testen vår, men det vil være verdt det for den som vil ha det beste innen blendere.

Avanserte funksjoner

Denne flotte blenderen er allsidig og kan hjelpe med flere forskjellige kjøkkenoppgaver. Blenderen er bygget på spennende, innovativ teknikk, og har innebygget trådløs teknologi. Den er utstyrt med den banebrytende self-detect teknologi, som vil si at den automatisk kan justere programinnstillingene.

I tillegg har den en nyttig låsesperre-funksjon som hindrer at blenderen kan settes i gang før både kanne og lokk er satt på riktig – her blir det altså ikke noe søl! Den har også en praktisk digital timer og en touch-overflate som er enkel å bruke. Modellen har fem smarte innebygde programmer, puls-funksjon og et brukervennlig display. Motoren på denne blenderen har en styrke på 2,2 HK, og blenderen er utstyrt med fem hastigheter.

Brukervennlig

På tross av sin avanserte teknologi, er blenderen både brukervennlig og anvendelig. Den er også enkel å rengjøre, siden kannen kan settes i oppvaskmaskinen.

Med på kjøpet av denne blenderen følger det med en kanne å to liter. Kannen har en stor kapasitet, som vil si at det vil være lett å lage større porsjoner til hele familien med denne blenderen.

Fordeler

 • Nyskapende teknologi
 • Nyttige funksjoner
 • Brukervennlig

Ulemper

 • Høy pris

LES MER


3. Blender Classic 575 – Klassikeren

SJEKK PRISEN →

Allsidig 

Dette er en flott blender som er veldig allsidig. Med denne modellen får du mye for pengene, og en brukervennlig, kraftig blender som kan hamle opp med det meste du trenger. Den er utstyrt med en god, effektiv motor som hjelper blenderen med å håndtere flere ulike typer ingredienser, som frø, nøtter, grønnsaker og isbiter. Det vil si at man kan bruke denne flotte blenderen til å lage mye forskjellig på kjøkkenet.

Kraftig

Denne sterke blenderen fra det amerikanske selskapet Blendtec er kjent for sin kraftighet og evne til å mikse nesten hva som helst på kort tid. Den er utstyrt med smarte innebygde program, touch-knapper og fem ulike hastigheter i tillegg til en pulsfunksjon. Den har en romslig kanne på 1,8 liter, så kapasiteten er god – her kan man lett lage større porsjoner til hele familien.

Enkel rengjøring

Et annet positivt punkt ved denne modellen er at den er veldig enkel å vaske. Etter bruk kan den settes i vaskemaskinen, eller man kan sette på det spesialutviklede rengjørings-programmet på blenderen. Det gjør rengjøringen lett som en plett, så man bare kan fortsette med dagen sin uten å tenke på vaskingen.

Fordeler

 • Kraftig
 • Anerkjent merke
 • Enkel å vaske

Ulemper

 • Litt tung

LES MER


4. OBH Nordica – Billig og bra

SJEKK PRISEN →

Det perfekte budsjettsvalget

Hvis du ønsker en god blender til en grei pris, er denne helt perfekt – dette er moderne, enkel maskin som gjør det du trenger. Denne flotte blenderen er spesialutviklet til smoothie-elskere, og er utrolig enkel i bruk.

Den utrolig billige prisen er ikke en indikasjon på dårligere kvalitet i dette tilfellet – denne blenderen er perfekt for de av oss som kun trenger en enkel og grei blender uten for mange avanserte teknikker, til en rimelig penge.

Mindre avansert 

Modellen er helt klart enklere og mindre avansert enn de andre blenderne vi har testet her. Den har kun en hastighet, er utstyrt med en pulsfunksjon, og kan knuse is, lage smoothies og mikse drinker. Alt i alt er dette en meget god basisblender til nybegynnere, eller til de som vet at de kun trenger blenderen til smoothies.

Enkel i bruk

Dette er en enkel, grei blender som vil vare lenge og er veldig brukervennlig. Modellen er lett å forstå seg på siden den er rimelig enkel og langt fra like avansert og funksjonell som mange andre maskiner på markedet i dag. Designet på blenderen er litt uvanlig for en blender, men den høye og tynne utformingen gjør den enkel å oppbevare. Blenderen er også enkel å rengjøre og både flasken, drikketuten og knivdelene kan settes i vaskemaskinen. To flasker på 600 ml følger med på kjøpet, så dette er virkelig en god pris.

Fordeler

 • Prisvennlig
 • Flott for nybegynnere
 • Enkel i bruk

Ulemper

 • Mindre funksjonell enn andre
 • Mindre kraftig

LES MER


5. Sage The Boss To Go – Beste to-go løsning

SJEKK PRISEN →

Praktisk

Denne flotte blenderen er både nyttig og praktisk. Her får du en blender av god kvalitet, som er utformet spesielt for de av oss som ønsker en rask og grei løsning på smoothieblender. Denne blenderen er utstyrt med en kraftig motor og et spesialutviklet blendersystem som sørger for at smoothiene blir glatte og jevne på veldig kort tid.

Enkel 

Blenderen er veldig brukervennlig, og er enkel å bruke. Denne flotte modellen er et populært valg blant mange forbrukere, siden denne er veldig god på flere områder.

Funksjonell

Her er det flere gode funksjoner og egenskaper som hjelper deg med å lykkes på kjøkkenet. Den helstøpte motoren er kraftig, på 1000 watt, så blenderen er effektiv i bruk. Den er utstyrt med Kinetix-kniver og to smoothie-beholdere på 500 ml. Dette er en flott maskin er med flere gode egenskaper og detaljer som gjør den veldig grei og praktisk å bruke på kjøkkenet.

Fordeler

 • Flott design
 • Perfekt for smoothieelskere
 • Nyttig to-go løsning

Ulemper

 • Mindre kapasitet

LES MER


6. SoundShield Blender – Bestselger

SJEKK PRISEN →

Populært produkt 

Denne modellen er populær blant forbrukere og scorer godt på flere ulike områder. Maskinen er både kompakt og robust, prisen er rimelig, og det er mange som setter pris på det stilrene designet. Maskinen er stillegående, men er likevel kraftig nok til å hamle opp med det meste du kan trenge på kjøkkenet. På tross av at den er stille i bruk, er motoren kraftig, med hele 950 watt.

Stille i drift

Dette anerkjente selskapet har kombinert nyskapende teknologi med gode egenskaper, som lyddemping og nyttige løsninger. Dette er en allsidig blender, som kan lage både sunne smoothies på morgenkvisten, og spennende cocktails på kveldstid. Motoren er lydisolert, viften er stillegående, og lokket er designet for å stenge lyden inne i blenderen. Slik har dette blitt en av de ledende modellene i verden når det gjelder stille drift på tross av effektiv motor.

Praktisk 

Denne maskinen er utstyrt med flere gode, brukervennlige egenskaper og detaljer som gjør den veldig grei og praktisk å bruke. Blenderen er utstyrt med fem hastigheter, pulsfunksjon og tre innebygde program. Med på kjøpet følger et nyttig reisebeger på 0,6 liter og en romslig glasskanne på 1,5 liter, som kan vaskes i oppvaskmaskin.

Fordeler

 • Allsidig
 • Moderne funksjoner
 • Nyttig reisebeger medfølger
 • Stillegående

Ulemper

 • Mindre kapasitet enn andre maskiner

LES MER


Hvorfor investere i en blender?

Blenderen er et veldig nyttig og allsidig kjøkkenredskap. Det er en elektrisk maskin, som kan være liten nok til å holde i hånden eller ganske stor, og den hjelper med å kutte, mikse, samt gjøre råvarer flytende eller til puree. Spesielt i løpet av de siste tiårene har blenderen nådd nye høyder på popularitets-skalaen – mange er nå interesserte i å spise sunt og få i seg nok næring, og blenderen er et nyttig redskap for å få det til. Det å mikse sammen friske råvarer til en drikk, er en voksende helsetrend både i Norge og i utlandet. Mange trives veldig godt med å få i seg både grønnsaker, frukt og bær på denne måten, fordi kroppen har lettere for å ta til seg næring i flytende form, og smoothies gir ofte en jevnere energi utover dagen enn kalorier i fast føde gjør.

I takt med denne voksende populariteten, har flere spennende blendermodeller blitt utviklet i nyere tid. Raw food og et vegansk, organisk kosthold blir mer og mer vanlig, og med blenderen blir det mye lettere å lage friske smoothies, nærende supper og sunne juicer. I tillegg er blenderen populær blant de som liker cocktails!

Du vil finne mange ulike blendere på markedet i dag, og det er stor forskjell på både prisnivå, yteevne, motorkraft, funksjoner og design. Hvilken blender som passer for deg kommer an på hva du ønsker og trenger i blenderen din og hvilket budsjett du har. Det er viktig at du gjør litt research og tenker over flere forskjellige aspekter ved dette før du bestemmer hvilken blender du vil kjøpe.

Funksjoner

Dersom du leser litt om blendere, vil du kjapt finne ut at det er stor variasjon i funksjonene til de ulike modellene. På de mest enkle basis-blenderne finnes det som regel kun en hastighet, mens de mer avanserte, banebrytende blenderne kan ha mange ulike flotte funksjoner og teknikker.

Det er mange flotte blendere tilgjengelig, og det er viktig å tenke over hva du ønsker og trenger i blenderen din, slik at du kan finne modellen som passer best for deg og dine behov. De tradisjonelle blenderne var fokusert mot å lage supper, pureer, saus og lignende – men i de siste årene har det blitt superpopulært med enklere sportsblendere. Med denne typen blender er det lett og enkelt å hive i bær, grønnsaker, is, havre, melk, frukt eller annet i blenderen, la det mikse en kort stund, og så ta drikkeflasken med seg på vei til skole, jobb eller trening.

Generelt bør din blender være av god kvalitet, og det vil lønne seg å tenke over hvorvidt du trenger en kraftig blender med sterk motor, en nyskapende modell med det siste innen avansert blenderteknologi, eller en enkel og grei smoothieblender som gjør det lett å ta med seg smoothien når man skal ut døren på morgenen.

Dette bør du tenke over når du skal kjøpe blender

Pass på at du gjør litt research før kjøpet ditt og finner ut hvilke merker som er tilgjengelig. Slik kan du forsikre deg om at du kjøper av et anerkjent, godt merke som er til å stole på.

Det kan være lurt å tenke over støynivået til blenderen. Det kan være ganske stor forskjell på hvor mye ulike blendere bråker. Noen maskiner er veldig høylytte når de er i gang, mens andre er mye mer stille i drift. I testen vår vil du blant annet finne en blender som er utstyrt med det siste innen lyddempende blender-teknologi, så hvis det er viktig for deg å ha en blender som er stillegående på morgenkvisten mens andre sover, er det kanskje lurt å vurdere denne modellen.

Rengjøring 

En fordel med blendere er at det er et av kjøkkenredskapene som er lettest å vaske etter bruk.Når det gjelder moderne blendere, er de fleste veldig greie når det gjelder rengjøring. Hvis du planlegger å bruke blenderen din ofte, bør den være enkel å demontere – det er det nemlig ikke alle modeller som kan.

Generelt er blendere lette å rengjøre, og det meste av utstyret i testen vår kan settes i oppvaskmaskinen. Pass på at du gjør research angående hvilke deler av ulike blendere som kan settes i oppvaskmaskinen – dette vil være veldig nyttig å vite. Du vil også se at noen blendere kommer med et nyttig rengjøringsprogram, slik at du bare kan helle litt vann og såpe i maskinen og sette på vaskeprogrammet.

Selv om mange av nåtidens blendere har deler som lett kan vaskes i oppvaskmaskinen, er det fortsatt mange som velger å vaske blenderen for hånd. Dersom du bestemmer deg for å gjøre dette, er det viktig at du er forsiktig med knivene i bunnen av blenderen – disse kan nemlig være svært skarpe og du kan lett kutte deg.

Maskinens størrelse og vekt

Det er også lurt å tenke over blenderens størrelse og vekt. For mange er det viktig at blenderen er solid og stødig, slik at den vil stå tryggere på kjøkkenbenken mens den er i gang. Mange opplever det som irriterende og utrygt hvis blenderen bråker mye, eller rister og beveger på seg mens den er i gang.

Generelt er blendere utformet på en slik måte at de er solide og står stille, på tross av at de ikke er for tunge i vekt. Alle blenderne i denne testen står trygt på benken når den er i gang.

De tradisjonelle blenderne våre foreldre og besteforeldre har hatt på kjøkkenbenkene sine i alle år, var ofte både store i størrelsen og tunge. Disse var ikke utformet for å lage smoothies, men for å mikse grønnsaker til puree, lage supper og lignende. Ofte tok de opp rimelig mye plass enten på kjøkkenbenken eller i skapet, og dominerte derfor kjøkkenlandskapet.

I disse dager er generelt blenderne mindre, mer kompakte, men like kraftige. Det er ikke like vanlig lenger å ha tunge, store blendere som tar opp verdifull plass på kjøkkenet – i stedet blir det mer og mer vanlig med små, elegante blendere. Likevel finnes det fortsatt større, tyngre, mer kraftige modeller og det er viktig å tenke over hva du trenger i din blender og om du ønsker en liten og lett modell eller en mer tradisjonell variant.

Variasjon i prisnivå

Det finnes mange gode blendere i ulike prisklasser, til ulike formål og behov. Generelt er det slik at de beste blenderne ligger litt høyere i prissjiktet, men det betyr ikke at det ikke er mulig å få tak i en flott budsjettsblender som gjør akkurat det du trenger. Som regel står pris i forhold til kvaliteten og kapasiteten til kjøkkenutstyret, men det er meningsløst å bruke mye penger på en høykvalitets luksusblender dersom du ikke kommer til å bruke blenderens nymotens funksjoner og avanserte teknikker. En blendermodell i øvre prisklasse vil være i stand til å takle både høy belastning og forskjellige råvarer med ulik konsistens, men det er ikke alle som har like høye krav til blenderen sin.

Du bør helt klart vurdere budsjettet og behovene dine før du kjøper en blender, siden det kan være store variasjoner i pris. Husk på at en dyrere blender kan være en god investering i lengden hvis den brukes mye og hjelper deg mye i hverdagen, men samtidig er det jo ingen vits i å kjøpe en dyr blender hvis den bare blir stående på benken og brukes lite.

Mange av oss har ganske enkle behov og forventninger til en blender, for eksempel kun til å lage smoothies, og ikke noe mer. Da er det lurt å velge en mer rimelig versjon som gjør akkurat det du trenger.

Fant du ikke det du letet etter? Her finner du alle våre elektronikk tester.

Blender test