fbpx

Bleiebøtte test: De 5 beste på markedet i 2023

Alle småbarnsforeldre vet hvor raskt brukte bleier begynner å lukte. For å slippe å gå ut med søpla opptil flere ganger om dagen, kan det være smart å kjøpe en bleiebøtte. Bleiebøtter er nemlig spesielt konstruert for å forhindre dårlig lukt, noe som også skaper et friskere og mer behagelig klima på bad og barnerom.

Ønsker du en bleiebøtte men er usikker på hvilken du skal velge? Vi har vurdert og sammenlignet de ulike modellene på dagens marked ved å gå igjennom utallige produktbeskrivelser, kundeanmeldelser og tester. Vi håper at dette skal gi deg et bedre bilde på hvilken modell du skal velge.

Bleiebøtten vi anser som best er Korbell Bleiebøtte med Refillpose. Denne prisvennlige modellen har flere praktiske egenskaper i tillegg til et stilig design. Markedets billigste derimot er Tommee Tippee Sangenic, mens beste kvalitet får du hos UBBI Bleiebøtte blush pink

Bleiebøtte test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Korbell Bleiebøtte med refillpose
Denne prisvennlige bleiebøtten er vår favoritt fordi det er den beste «allrounderen». Den har en bra pris, er svært praktisk og ikke minst at den har et stilrent design. I tillegg til det er den meget barnevennlig, samt at den rommer hele 15 liter.
SJEKK PRISEN →
UBBI Bleiebøtte
Ubbi bleiebøtte er en kvalitetssterk modell som garanterer at vond lukt ikke spres i rommet. Den har også en overkommelig pris, som kombinert med den gode kvaliteten gjør at du får mye for pengene.
SJEKK PRISEN →
Diaper Champ One Bleiebøtte
Diaper Champ er en enkel og brukervennlig bleiebøtte som kombinerer pris og kvalitet på en ypperlig måte. Den er nemlig laget av plast som er slitesterkt, mens bøtten koster relativt lite. Derfor anser vi den som et godt alternativ om du er på utkikk etter en pålitelig bleiebøtte som ikke koster så altfor mye.
SJEKK PRISEN →
UBBI Bleiebøtte Blush Pink
Denne prisvinnende bestselgeren er en av markedets desidert beste og mest populære modeller. Den har flere best i test titler på merittlisten, og den garanterer et frisk og behagelig baderom.
SJEKK PRISEN →
Tommee Tippee Sangenic
Markedets rimeligste bleiebøtte får du her. Tommee Tippee knuser konkurrentene på pris og er med god margin den billigste. Det er imidlertid ikke bare prisen som er bra, for den har flere praktisk egenskaper og forhindrer vond lukt på en utmerket måte.
SJEKK PRISEN →

1. Korbell Bleiebøtte med refillpose — Best i test

Korbell Bleiebøtte med Refillpose

SJEKK PRISEN →

Denne prisvennlige bleiebøtten er vår favoritt fordi det er den beste «allrounderen». Den har en bra pris, er svært praktisk og ikke minst at den har et stilrent design. I tillegg til det er den meget barnevennlig, samt at den rommer hele 15 liter. Den kan også fint forvandles til en vanlig bøtte skulle du ønske det. For oss var det aldri tvil om at denne er best.

Korbell Bleiebøtte beskrives videre som en praktisk universal og luktfri bleiebøtte med et fleksiblt refillsystem. Korbell har trippel forsegling som holder lukten borte og er enkel å bruke og enkel å tømme. Bleiebøtten har en praktisk fotpedal slik at ingen hender trengs for å kaste bleien.

Når posen er full kan du enkelt bytte den ut gjennom å åpne bleiebøttens dør, dra den ned og fjern den ved å bruke kutteren som sitter på døra. Knyt deretter en knute i bunnen på den nye posen og bøtten er klar for en ny omgang. En refillpose følger med.

Dessuten er bøtten utstyrt med sikkerhetslås som er barnesikker, og den kan enkelt omgjøres til vanlig søppelbøtte.  En annen fordel er at bøtten er gummiforseglet, hvilket forhindrer vond lukt, og den kan attpåtil stå på varmegulv. Den rommer 15 liter og veier rundt 2 kilo. Materialene den er laget av er riperesistent ABS-plastikk.

Avslutningsvis må vi også nevne bøttens gode pris. Den koster nemlig betraktelig mindre enn andre på markedet, noe som naturligvis er en stor fordel. Her får du enkelt og greit det vi anser som markedet soleklart beste bleiebøtte.

Oppsummert

 • Prisvennlig og praktisk bleiebøtte
 • Utstyrt med barnesikring
 • Kan gjøres om til vanlig søppelbøtte
 • Markedets desidert beste ifølge oss

LES MER


2. UBBI Bleiebøtte — Mye for pengene

UBBI Bleiebøtte

SJEKK PRISEN →

UBBI bleiebøtte er en kvalitetssterk modell som garanterer at vond lukt ikke spres i rommet. Den har også en overkommelig pris, og dette kombinert med den gode kvaliteten gjør at du får mye for pengene. Av den grunn har vi stor forståelse for hvorfor Ubbi himmelsk turkis er en av markedets bestselgere.

Ikke nok med den gode prisen, bleiebøtten er også fremstilt av stål og har forseglede gummipakninger for å hindre at lukten av spres. Med UBBI trengs ingen spesiell refillpose, en vanlig plastpose går bra. Dessuten er det lett å bruke og tømme UBBI bleiebøtte.

UBBI står for nytenkning når det gjelder bleiebøtter og er derfor den nye generasjonen av bleiebøtte. Den er billig og enkel å gjøre klar, tømme og bruke. Fargevalg på bøtte, det gjennomtenkte designet og den barnesikre låsen er UBBI et godt valg til alle stellerom.

Vi er med andre ord mektig imponert over bøtten, noe også forbrukerne er. Det forbrukerne trekker frem som de beste fordelene er at den er laget av stål som ikke absorberer lukt, at den har forseglede gummipakninger og det faktum at den ikke trenger spesielle refillposer.

Utover dette har den et eksklusivt og stilig design i trendy farger, samt at den er både enkel og sikker i bruk. Prisen er også overkommelig, og med tanke på bøtten sin gode kvalitet får du bra valuta for pengene.

Oppsummert

 • Bleiebøtte av god kvalitet
 • Praktisk og innovativ
 • Laget av stål som ikke absorberer lukt
 • Du får mye for pengene

LES MER


3. Diaper Champ One Bleiebøtte — Et godt alternativ

Diaper Champ One Bleiebøtte

SJEKK PRISEN →

Diaper Champ er en enkel og brukervennlig bleiebøtte som kombinerer pris og kvalitet på en ypperlig måte. Den er nemlig laget av plast som er slitesterk, mens bøtten koster relativt lite. Derfor anser vi den som et godt alternativ om du er på utkikk etter en pålitelig bleiebøtte som ikke koster så altfor mye.

Bøtten er også meget praktisk da du kan bruke vanlige plastposer. Her slipper du spesielle refillposer, noe som på sikt vil spare deg for penger. Bøtta er også fullstendig luktfri, samt at den rommer opptil 40 bleier. Bleiebøtten har også sikkerhetslås, slik at den også er sikker for din lille krabat.

Selve størrelsen er også meget praktisk. Den rommer som nevnt mye, men uten at den oppleves som ruvende. Den måler 52x38x28 cm og har en vekt på 3,1 kilo. Av den grunn vil bøtten fint kunne få plass inn i ethvert hjem.

En annen ting som er verdt å bemerke med bøtten er at den beskrives som veldig brukervennlig. Du trenger bare å dra i håndtaket for å åpne den, deretter legge bleien i åpningen, og dra i håndtaket til bøtten lukker seg og bleien går ned. Enkelt og greit.

For å konkretisere; her får du en kvalitetssterk bleiebøtte til en god pris som er særdeles enkel å bruke. Bøtten er med andre ord et godt kjøp.

Oppsummert

 • Bleiebøtte som kombinerer pris og kvalitet på en strålende måte
 • Svært brukervennlig
 • Barnesikker
 • Praktisk

LES MER


4. UBBI Bleiebøtte Blush Pink — Premium

UBBI Bleiebøtte Pink

SJEKK PRISEN →

Denne prisvinnende bestselgeren er en av markedets desidert beste og mest populære modeller. Den har flere best i test titler på merittlisten, og den garanterer et frisk og behagelig baderom. Dessuten har den et stilfullt design, som gjør den til så mye mer enn bare en ordinær bleiebøtte. Skal du markedets beste toppmodell, er dette bleiebøtten å gå for.

Bleiebøtten UBBI er laget i stål, for å kunne oppnå maksimal luftkontroll. Med forseglende gummipakninger på innsiden av lokket, stenges lukten inne i bøtten, samtidig som det praktiske skyvedekselet raskt kan åpnes når en ny bleie skal oppi.

UBBI er spesialdesignet for å tilfredsstille etterspørselen fra miljøbevisste foreldre, som ser verdien i å bruke en miljøvennlig tøypose eller en vanlig plastpose. På den måten er det billig og enkelt å gjøre klar, tømme og bruke bleiebøtten. Med tanke på alle farge man kan velge mellom, den gjennomtenkte designen og den barnesikre låsen, er UBBI et selvsagt valg til stellerommet.

UBBI er også en prisvinnende bøtte, særlig anerkjent for sitt flotte design. Den har blant annet vunnet; American Baby Best (2014), Family Choice Award (2014), NAPPAGold (2014), Parents Tested Parents Approved (PTPA 2012), The National Parenting Center (TNPC 2013), Top Choice Award (2012).

Andre fordeler er at den har et innovativt skyvedeksel, er miljøvennlig, og selvsagt sikker, komfortabel og brukervennlig. Prisen er noe høy, men samtidig er det å forvente da dette er markedets fremste modeller.

Oppsummert

 • Innovativ premiummodell
 • Prisvinnende bleiebøtte
 • Brukervennlig, sikker og luktfri

LES MER


5. Tommee Tippee Sangenic — Best på budsjett

Tommee Tippee Sangenic Twist & Click Bleiebøtte

SJEKK PRISEN →

Markedets rimeligste bleiebøtte får du her. Tommee Tippee knuser konkurrentene på pris og er med god margin den billigste. Det er imidlertid ikke bare prisen som er bra, for den har flere praktisk egenskaper og forhindrer vond lukt på en utmerket måte. Ønsker du en god bleiebøtte uten å måtte betale mye, er dette riktig modell for deg.

Tommee Tippee Sangenic Twist & Click er en ny og miljøvennlig versjon av den populære bleiebøtten Sangenic. Bøtten inneholder en beholder med ruller av plastfilm, som forsegler hver enkelt bleie og dreper 99 prosent av alle illeluktende bakterier. Twist & Click sparer på plastfilmen ved å lage en klikkelyd når du ikke trenger å snurre mer. Når bleiebøtten er full, er det bare å tømme bøtten og fylle den på nytt. Når kassetten med plastfilm er slutt, setter man bare inn en ny med et enkelt håndgrep.

Den har også et stilrent og minimalistisk design, hvilket gjør at den passer inn på alle baderom. Ikke nok med det, den har også en praktisk størrelse i tillegg til at den rommer mye. Her er det ingen tvil om at du får en bleiebøtte som er verdt pengene.

Oppsummert

 • Markedets billigste
 • Brukervennlig
 • Praktisk

LES MER


Hva er en bleiebøtte?

En bleiebøtte er en oppbevaringsbøtte for skitne bleier. Den er spesielt konstruert for å forhindre dårlig lukt og bakteriespredning. Det er et smart produkt som mange foreldre bruker i den første spedbarnstiden når bleier skiftes som mest.

Er det nødvendig med en bleiebøtte?

Det er ikke et produkt som er absolutt nødvendig. Det er imidlertid et produkt som svært mange setter pris på fordi det er ganske mange bleieskift i løpet av en dag. Å legge skitne bleier blant det vanlige restavfallet betyr både dårlig lukt og risiko for bakteriespredning. Da er alternativet å måtte gå ut og kaste avfallsposen med en gang. Med en bleiebøtte kan bleier lagres og tømmes litt sjeldnere, uten at man trenger å måtte bry seg om dårlig lukt eller dårlig hygiene.

Bør man tømme bleiebøtten hver eneste dag?

Vi anbefaler at du tømmer den en gang om dagen. Samtidig er det ingen fare å la bleiene ligge i bøtten til den begynner å bli full. Så lenge bleiebøtten er lukket og forseglet bør den ikke lukte eller slippe ut bakterier. Du kan derfor trygt la den være halvfull til neste dag hvis du ikke vil tømme den hver dag.

Hvordan finne riktig bleiebøtte?

Selv om bleiebøttene har det samme formålet, så har de ulike modellene betydelige forskjeller. Noen er billig, andre dyre, mens andre fokuserer mer på brukervennlighet enn for eksempel kvalitet og design. For å finne en bleiebøtte som tilfredsstiller dine krav bør du vurdere følgende:

 • Pris
 • Funksjonalitet
 • Størrelse
 • Design

I tillegg kan det være smart å vurdere disse faktorene:

 • Ulike typer poser: Noen bleiebøtter krever at du bestiller spesiallagde poser (såkalte «refills»). Andre bøtter kan fungere helt fint sammen med vanlige bæreposer fra Ica, Spar eller Rema 1000.
 • Hvordan du trykker inn bleiene: De fleste bleiebøttene har en form for trakt som bleien skal presses igjennom før den ender opp nede i bøtten. Andre modeller har en luke eller et enkelt hull som bleien kan falle ned i.
 • Hvordan posen med bleiene kommer ut: Trenger du å løfte hele bleieposen ut av bleiebøtten? Eller finnes det en smart, liten dør på siden som gir enkel tilgang til posen?

Hvorfor er våre utvalgte bleiebøtter de beste?

Etter å gått grundig igjennom det store internettet, lest utallige produktbeskrivelser og kundeanmeldelser kom vi frem at de fem utvalgte i testen er de beste. De skårer høyt på både pris, funksjonalitet og er alle av gode kvalitet.

Dessuten er de praktiske og meget populære blant forbrukerne. Det er mulig vi har gått glipp av noen gode modeller og at det er en eller annen bleiebøtte hadde fortjent å vært med i testen, men vår umiddelbare oppfatning er at disse fem i stor grad vil innfri ethvert behov.

bleiebøtte test