fbpx

Bilstolpose test: Disse 5 bilstolposene er våre favoritter

En bilstolpose kan gjøre hverdagen enklere for mødre og fedre når de skal ta den lille med på tur i bilen. For å gjøre det enklest mulig, kan du derfor sjekke vår test for å se hvilken bilstolpose som vil passe best til ditt behov!

VÅRE favoritter

 • Passer for litt større barn
 • Ansvarlig produksjon
 • Trygge materialer og smarte funksjoner
SJEKK PRISEN →
 • Gode og skadefrie materialer
 • Et grønnere valg
 • Smart design
SJEKK PRISEN →
 • Passer til vår, sommer og høst
 • Kan utvides etter hvert i takt med at barnet vokser
 • Praktisk lomme i front
SJEKK PRISEN →

Bilstolpose test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Ferd Mini Fotmuffe
Dette er vinneren av vår test, fordi bilstolposen har et smart design som gjør den enkel å bruke og justere. Velger du Ferd Mini Fotmuffe, foretar du også et grønt valg.
SJEKK PRISEN →
Ferd Maxi Fotmuffe
Den mest kostbare bilstolposen blant favorittene, men den passer for barn helt opp til 2 år. Smart bruk av glidelås i front og en bunn som kan åpnes.
SJEKK PRISEN →
LITE Leaf Car seat Fotmuffe
En bilstolpose for vår, sommer og høst som kan utvides i takt med barnets vekst. Kan brukes frem til barnet er 4 år. Passer også svært godt i barnevogn og har en praktisk lomme i front.
SJEKK PRISEN →
Nordlys Minivognpose Lammeskinn Uklippet
Det beste alternativet for de som bor der vinteren kan bli kald. Mykt og behagelig lammeskinn i innerfor sørger for at barnet både er komfortabelt og varmt nok.
SJEKK PRISEN →
Petite Chérie Essence Minivognpose
En svært rimelig bilstolpose som gir både varme og komfort. Universell utforming og kan brukes i babybilstoler.
SJEKK PRISEN →


1. Ferd Mini Fotmuffe – Best i Test

Ferd Mini Fotmuffe

SJEKK PRISEN →

Testens vinner er Ferd Mini Fotmuffe fra kjente og pålitelige Easygrow. De vet hvor viktig det er å lett kunne regulere temperaturen for de små, og det er en av de egenskapene vi liker best med denne bilstolposen.

Produsent

Easygrow er et norsk selskap som siden 2004 har gjort livet som småbarnsforeldre litt enklere. Det hele startet med en sovepose for barn designet og utviklet av en mor som ville gjøre det litt lettere å kunne reise med sine to små barn. En liten ide ble deretter til et patent, og dermed var eventyret startet for Easygrow. Produktene er utviklet av foreldre som selv har merket hva de føler mangler på markedet. Utviklerne vet også hva de savner av enkelte produkter.

I dag er det mange som er farten, selv med spedbarn, og da er det viktig å gjøre det hele så smidig og behagelig som mulig. Både for barna og foreldrene. Dermed kan man med trygghet kjøpe Easygrow sine produkter, for de er utviklet av mennesker som vet hva det hele dreier seg om.

Materiale og spesifikasjoner

Bilstolposen passer for barn fra de er nyfødte. Posen er 87 cm lang og består av et mykt jersey innerfor (100 % bomull) og polstringen er en blanding av andedun og andefjær. Ryggen er polstret med 100 % ull og skallet består av 100 % polyester.

Den er behandlet med BIONIC-FINISH®ECO, som gjør den både smuss- og vannavvisende. Materialet er også både pustende og vindtett. Dermed kan du trygt åpne dørene, selv om vintervinden blåser kaldt. Du kan også skru opp varmen i bilen uten at det skal bli klamt inne i bilstolposen.

Egenskaper og funksjoner

Ferd Mini Fotmuffe åpnes og lukkes med glidelås på framsiden. Dette gjør det også enkelt å åpne posen mens barnet sitter. Dersom det er varmt i bilen, åpner du bare bilstolposen og den fungerer som et mykt pledd barnet sitter på. Hetten kan justeres, og vil også dekke hals om du ønsker. Det beste er når man kan unngå mange plagg inni bilstolposen, og nå behøver du ikke skjerf eller hals siden bilstolposen dekker helt opp forbi halsen. Baksiden innehar åpninger for 5-punkts bilseler. Selve designet er universelt og vil passe de fleste barnevogner.

Bilstolposen klassifiserer som et Green Page produkt. Det innebærer at produktet oppfyller Babyshop sin standard for å kunne kalle seg et grønnere valg enn andre lignende produkter. Dette betyr at produktet blir produsert på en ansvarlig måte og at det er PVC fritt. Materialet som bilstolposen består av er Oeko-Tex® sertifisert og dermed garantert fritt for skadelige stoffer.

Testens vinner

Vi setter vår lit til Easygrow, og vi synes de her tilbyr et utmerket produkt på så mange måter. Det er et grønnere valg, noe som er viktig for kommende generasjoner. I tillegg er bilstolposen fri for skadelige stoffer. Vi vet alle hvor viktig sikkerheten er for barna våre. Til sist synes vi at designet er smart, med justerbar hette som dekker halsen, ull i ryggen og at glidelåsen er foran.

Konklusjon

 • Gode og skadefrie materialer
 • Vindtett, smuss- og vannavvisende
 • Et grønnere valg
 • Smart design

LES MER

2. Ferd Maxi Fotmuffe – Premium valg

Ferd Maxi Fotmuffe

SJEKK PRISEN →

En annen bilstolpose fra Easygrow, denne gangen i størrelsen Maxi.

Produsent

Easygrow er dyktige når det gjelder å produsere og designe ulike typer soveposer for barn, i tillegg til nødvendig tilbehør og ekstrautstyr. Vi kan stole på at produktene deres er funksjonelle og består av gode materialer. Alle deres soveposer er produsert med OEKO-TEX® 100 sertifiserte materialer i tillegg til at de er testet ut på OEKO-TEX.

Materialer og spesifikasjoner

Dette er storebroren til Ferd Mini, og det innebærer at bilstolposen passer for litt større barn. Den måler 100 cm og er dermed et godt valg om du vil ha en bilstolpose for en god stund fremover, eller dersom barnet er litt større. Posen passer til bilstoler for aldersgruppen 1-2 år. Bilstolposen kan også brukes i barnevogner og sykkelvogner.

Bilstolposen er produsert med bomull innerst mot barnets kropp og ull i ryggen. Posen er både vind- og vanntett, og fylt med høykvalitets polyester. Som alle Easygrows produkter består den av Oeko-Tex® sertifisert materiale, som betyr at det ikke finnes skadelige stoffer i den.

Funksjoner og egenskaper

Ferd Maxi Fotmuffe har en lett tilgjengelig glidelås i front som kan åpnes helt ned til bunnen. Bunnen kan også åpnes opp, og da blir posen omgjort til et pledd. Universell utforming sørger for at bilstolposen kan brukes med de fleste standard bilstoler. Den justerbare hetten kan lukkes helt opp slik at den dekker halsen.

Bilstolposen er klassifisert som et Green Page produkt, som betyr at den er PCF fri og produsert på en ansvarlig måte.

Konklusjon

 • Passer for litt større barn
 • Universell design som passer til de fleste bilstolposer
 • Ansvarlig produksjon
 • Trygge materialer og smarte funksjoner

LES MER

3. LITE Leaf Car seat Fotmuffe – Beste valg for varmere dager

LITE Leaf Car seat Fotmuffe

SJEKK PRISEN →

Nok en bilstolpose fra Easygrow som seiler inn på favorittlisten vår, denne gang i en lettere versjon som passer best for vår og sommer.

Materiale og spesifikasjoner

Foringen i LITE Leaf bilstolpose består av 70 % bomull og 30 % polyester. Skallet består av 60 % polyester og 40 % bambusviskose. Disse materialene gir oss en bilstolpose som passer godt for vår, sommer og mildere vær. Posen blir også mer enkel og tynn, noe som er viktig når det blir varmere i været. Bilstolposen er både vindtett, vanntett og pustende. Den kan greit vaskes på 40 grader i vaskemaskin.

Bilstolposen kan brukes fra barnet er 0 frem til de fyller 4, selvfølgelig med hensyn til hvor fort og mye barnet vokser. Materialet er Oeko-Tex® sertifisert og dermed fritt for skadelige stoffer.

Egenskaper og funksjoner

Bilstolposen har åpninger for 5-punkts sikkerhetssele. Den passer også veldig bra i barnevogner og strollere. Grunnen til at den brukes frem til barnet er 4 år, er at den kan utvides etter hvert. Den kan også brukes som et plett til barnet. Framme finnes en praktisk lomme.

Konklusjon

 • Passer til vår, sommer og høst
 • Kan utvides etter hvert i takt med at barnet vokser
 • Praktisk lomme i front

LES MER

4. Nordlys Minivognpose Lammeskinn Uklippet – Beste valg for vinter og kulde

Nordlys Minivognpose Lammeskinn Uklippet

SJEKK PRISEN →

Nordlys Minivognpose i lammeskinn passer for de aller minste, og for kalde dager.

Materiale og spesifikasjoner

Lammeskinnet i innerforet gjør dette til varm bilstolpose som i tillegg føles veldig behagelig og mykt mot barnets kropp. Lammeskinnet er mulesing fritt skinn fra Australia. Ytterstoffet og skallet er begge 100 % polyester. Materialet er Oeko-Tex 100 sertifisert. Bilstolposen er 78 cm lang og 39 cm bred. Denne posen bør ikke vaskes i maskin, men kan tørkes av med en fuktig klut. Dersom den blir veldig skitten, bør den vaskes for hånd eller sendes til kjemisk rens.

Egenskaper og funksjoner

Nordlys Minivognpose Lammeskinn har uttak for 5-punkts sele og kan åpnes helt opp, slik at det blir enkelt å feste selen. Fotdelen kan åpnes og tas helt av. Bilstolposen kan også brukes som et vanlig lammeskinns pledd, dersom du åpner den helt opp. Bilstolposen har også en opphengslomme, som du kan trekke over ryggstøtten. Pass på at din bilstol passer til vognposen, da det ikke er mange selehull.

Konklusjon

 • Passer svært godt til kaldt vær
 • Mykt og behagelig lammeskinn
 • Kan åpnes helt opp gjøres om til pledd

LES MER

5. Petite Chérie Essence Minivognpose – Med luftig syntetpels

Petite Chérie Essence Minivognpose

SJEKK PRISEN →

Bilstolposen fra Petite Chérie er det rimeligste valget blant våre favoritter.

Produsent

Petite Chérie er et svensk foretak som produserer alt fra barneklær, tilbehør og andre produkter for barn. Utvalget deres består av blant annet bilstolposer, regntrekk og strollere. Produktene er ofte både stilige, smarte og minimalistiske.

Materialer og spesifikasjoner

Denne bilstolposen har et mykt og behagelig fleecefor som sørger for å holde barnet varmt og godt. Posen passer derfor best til vintersesongen. Skallet består av polyester med vannavstøtende PU-coating.

Den stilige hetten har syntetpels og varmt fyll. Universell utforming gjør at bilstolposen vil passe til de fleste bilstoler og barnevogner. Posen har tverrgående sømmer som vil holde fyllet på plass. På enkelte bilstolposer vil fyllet ha en tendens til å flyte rundt og klumpe seg. Petite Chérie Essence Minivognpose passer fra barnet er 0 år, og vil passe godt også i babybilstoler.

Egenskaper og funksjoner

Hetten kan tas av eller festes på ved behov. Bilstolposen har uttak for 5-punktssele på innsiden. Posen åpnes og lukkes ved hjelp av glidelås i midten foran. Den kan åpnes ned til føttene.

Konklusjon

 • Rimeligste bilstolpose blant våre favoritter
 • Behagelig fleecefor
 • Tverrgående sømmer som holder fyllet på plass
 • Universell utforming

LES MER


Nyttig informasjon om bilstolposer

En bilstolpose vil være svært nyttig for de som ofte er på farten sammen med småbarn. Spesielt på vinteren vil det være praktisk å kunne bruke en bilstolpose, fordi det gjør det lettere å sørge for at barnet har det godt, varmt og behagelig.

Det som gjør bilstolposer så praktiske er at det skal være enkelt å gjøre barnet klart i bilstolposen allerede når man er inne. Dette er spesielt nyttig når man har svært små barn og bruker babybilstol. Man gjør babyen klar inne, både i posen og fester bilstolposen til babybilstolen. Deretter går man ut til bilen og fester babybilstolen. Enkelt og greit, og barnet skal være varmt og komfortabelt hele tiden.

Noen bilstolposer kan åpnes hele veien ned, og dermed gjøres om til et pledd. Når barna er våkne, er det ikke så mange som liker å ha masse plagg på seg. Spesielt om dette gjør det vanskelig for barnet å bevege seg. Om du da kan åpne hele bilstolen, kan barnet likevel plundre og røre på seg.

Det vi også liker med bilstolposer er at de skal helst sørge for varme nok uten at barnet må ha masse plagg på seg. Bilstolposen i seg selv gjør at barnet holdes varmt både på vei ut til bilen og inne i bilen. Når bilen blir tilstrekkelig varm, skal det også være enkelt å åpne bilstolposen.

Hva bør jeg tenke på før kjøp av en bilstolpose?

Før du går til innkjøp av en bilstolpose bør du vurdere om du ønsker en bilstolpose som har universell utforming. Dette blir viktig dersom du ønsker å benytte bilstolposen i andre produkter slik som barnevogner eller sykkelvogner. Sørg for at bilstolposen vil passe over alt du har behov for den. Du må også vurdere om du ønsker en bilstolpose som vil kunne brukes i lang tid framover. Noen bilstolposer har mulighet for å utvides etter hvert som barnet vokser.

Du bør også vurdere vær og klima der du bor. Dersom vintrene kan bli veldig lange, bør du kjøpe en bilstolpose som er beregnet på vinterhalvåret. Noen ganger kan det være smart å kjøpe en bilstolpose for bruk på vinter og en annen for bruk når været blir varmere.

Viktige funksjoner og egenskaper man bør tenke på

Før du velger krysslaser, bør du undersøke hvilke funksjoner og egenskaper de ulike modellene har. En av de viktigste egenskapene er rekkevidde. Det vil si hvor stor avstand du kan bruke

Bilstolpose test