fbpx

Bilstol test: Her er kundenes 8 favoritter i 2023

Har du små barn og er mye på farten, så er det viktig med en bilstol som gjør at barnet ditt får en trygg og behagelig reise. Men hvilken bilstol passer egentlig din bil og ditt barn?

I denne bilstol testen har vi laget en oversikt til deg me de beste innen ulike kategorier, slik at valget blir enklere! Vi har inkludert 8 forskjellige bilstoler, som alle har sine fordeler. Vi har ikke selv testet modellene, men vurderingen er basert på spesifikasjoner, andre tester og omtaler.

Vår favoritt var iZi Plus X1 Car Seat Metallic. Dette er en populær bilstol som har vunnet flere tester i blant annet Sverige og Danmark. Den gir god komfort og kan tilpasses en kropp i vekst.

Er du på utkikk etter en rimeligere modell burde du gå for Axid Wolmax. Denne er trygg og sikrer god komfort til barnet ditt, til tross for sin rimelige pris.

 

Bilstol test: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
izi Plus X1 Car Seat metallic
Populær bilstol! Denne har vunnet tester både i Norge, Sverige og Danmark. Den gir god beskyttelse og komfort, samtidig som den er utstyrt med mange funksjoner.
SJEKK PRISEN →
SwingFix M i- Size Car Seat Cosmos
En kraftig bilstol for større biler. Denne gir enestående beskyttelse og er enkel å installere. Du kan derfor uten problemer flytte den mellom biler om det skulle være behov.
SJEKK PRISEN →
Britax Römer Max- Way
En god bilstol til en veldig god pris. Denne beskytter barnet ditt selv i de kraftigste kollisjoner. Den passer også i både små og store biler
SJEKK PRISEN →
izi Twist B i- Size Bilsete
En bilstol av høyeste kvalitet. Den koster mye men garanterer samtidig god komfort og beskyttelse til barnet ditt.
SJEKK PRISEN →
Axid Minikid Bilstol
Denne bilstolen passer barnet ditt uansett størrelse. Din lille kan bruke stolen fra det er nyfødt til det er fem år gammelt. Her får du et sete barnet aldri vokser i fra.
SJEKK PRISEN →
Axid Wolmax
Testens billigste bilstol. Til tross for sin lave pris, overrasker stolen med sine gode funksjoner. Eksisterende kunder er også veldig fornøyde med bilstolen.
SJEKK PRISEN →
Klippan Triofix Recline Comfort
En bilstol perfekt for lange bilturer. Bilstolen er den som gir best komfort i vår test.
SJEKK PRISEN →
izi Kid X3 i- Size
En solid bilstol som er en av de sikreste på markedet. Den har mange funksjoner og kan følge barnet ditt fra det er seks måneder til det er fire år gammelt.
SJEKK PRISEN →
Den beste butikken for denne typen produkter

1. iZi Plus X1 Car Seat metallic — Best i test

Bilstol test

SJEKK PRISEN →

Vår soleklare favoritt! Denne ble best i test både i Sverige og Danmark og er anerkjent for sin gode komfort. Det svenske merket BeSafe har her laget et produkt som virkelig sprer trygghet når dere kjører bil.

Mange funksjoner

Barnesetet er utstyrt med mange smarte funksjoner. Først og fremst gir deg en utrolig god sittestilling på grunn av dens innlagte skuminnlegg. For det andre kan du justere setet i 3 ulike posisjoner.

Dette er en genial egenskap om dere skal på lengre bilturer. Du kan da tilpasse stillingen til barnet alt etter om det skal være våken eller sove. Din lille vil da kunne ha en komfortable stilling om det trenger søvn på lengre turer.

Setet er også utstyrt med Side Impact protection som skal beskytte barnets hode og nakke ved eventuelle kollisjoner. Det vil utvilsomt føles tryggere å kjøre når du vet at du har et solid sete som beskytter barnet ditt i eventuelle uhell.

Den polstrede selen vil også justeres automatisk etter posisjon på nakkestøtten. Det er derfor ingen risiko for at selen skal havne rundt halsen på din lille når du kjører.

Kan følge barnet i mange år

Noe av det som er mest positivt med setet sammen med dens trygghet, er at det kan følge barnet i mange år. Barn vokser i et rasende raskt tempo og har en tendens til å vokse ut av bilseter.

Med denne kan du justere nakkestøtten etter barnets høyde og størrelse. Setet er også laget for å håndtere en vekt på 0-25 kg. Barnet kan derfor ha setet fra det er seks måneder til fem år gammelt. Du slipper da å måtte kjøpe et nytt sete for hvert år som går.

Fordeler:

 • Sikrer en trygg ferdsel
 • Gir god komfort
 • Egnet for barn fra 6 måneder- 5 år

Ulemper:

 • Noe vanskelig å installere

LES MER


2. SwingFix M i- Size Car Seat Cosmos — Premium

SJEKK PRISEN →

Den ultimate bilstolen for deg som har en større bil. Dette er et komfortabelt, trygt og fleksibelt barnesete. På grunn av stolens justerbarhet kan barn fra tre måneder til fire år bruke setet. Du slipper da å kjøpe ny stol selv om barnet ditt skulle vokse mye på kort tid.

God komfort

SwingFix kombinerer det bestselgende merket Britax sin funksjonalitet. Dette er for å gi barnet ditt enestående komfort når dere er på biltur. Den har flere hvileposisjoner og sikkerhetsseler med myke brystputer.

Dette gjør at barnet ditt skal få en behagelig reise uansett sittestilling. Det kan sove, utforske verden fra vinduet eller leke med lekene sine. Barnet vil alltid sitte komfortabelt.

Bilstolen har også benstøtte som kan justeres. Dette bidrar også til god sittekomfort. Barnet vil da få ekstra stabilitet, som sørger for trygghet i eventuelle uhell.

Trygg bilstol

Bilstolen har mange funksjoner som bidrar til en tryggere reise når dere er ute å kjører. Setet har integrert SICT, som er beskyttelsesplater på begge sidene av stolen. Dette gir en overlegen sidekollisjonsbeskyttelse og bidrar til mindre skader på barnet ved kollisjoner.

Nakkestøtten er også utformet for å kontrollere bevegelsen til barnets hode. Dette gjør at hodet aldri er i ugunstige posisjoner selv om ungen er urolig. Er hodet på «rett» plass i setet vil barnet alltid sitte behagelig og være godt beskyttet hvis det skulle skje uhell.

Bilstolen er produsert i Tyskland og er enkel å installere og sikrer en trygg og god reise til barnet ditt. Det negative med bilstolen er setets store størrelse.

Det vil derfor ikke passe hvis du har en mindre bil. Men det er et godt kjøp hvis du har en romslig bil.

Fordeler:

 • God komfort
 • Gir enestående beskyttelse
 • Enkel installering

Ulemper:

 • Setet er stort, passer ikke mindre biler

LES MER


3. Britax Römer Max- Way — Billig og bra

SJEKK PRISEN →

Det britisk produserte bilsetet imponerte oss med sin gode pris og trygge funksjoner. Bilstolen er Plus Test godkjent. Dette betyr at den har bestått den kraftigste kollisjonstesten som er tilgjengelig. Setet vil da beskytte barnet ditt selv i kraftige frontkollisjoner.

Beskytter barnet

Setet er bakovervendt og som nevnt Plus Test godkjent. Dette gir barnet ditt den beste beskyttelse når dere er ute på farten.

Det har også kraftige støtbeskyttere på siden med mykt polstrede sidevinger. Dette gir optimal beskyttelse i sidekollisjoner og gjør setet behagelig å sitte i. Barnet ditt vil derfor sitte trygt og godt i setet til enhver tid .

Fleksibel installasjon

Setet er noe mindre enn andre på markedet og kan installeres med både 2-punkstbelte og 3- punktsbelte. Dette gjør at setet passer både små og store biler. Dere kan da reise flere personer på tur uten at setet begrenser bilens romkapasitet.

Setet er også enkelt å installere og avinstallere. Dette kan være greit om dere skal bytte bil. Bilstolen kan også problemfritt rengjøres om det skulle være nødvendig.

Nakkestøtten og selen kan enkelt justeres med en hånd. Det kan være gunstig, da dere slipper å stoppe bilen for å gjøre justeringer på setet.

Passer større barn

Bilsetet er spesialtilpasset barn med en vekt på 9- 25 kg. Du kan derfor ha setet helt til barnet er rundt 6 år gammelt. Men er dere mye på farten i barnets første levemåneder, ville vi ikke ha gått for denne bilstolen.

Bilstolen kan bli noe stor for barn under ni måneder, noe som vil påvirke både beskyttelse og sittekomfort. Men er barnet ditt eldre enn ni måneder vil dette utvilsomt være en god investering.

Fordeler:

 • God pris
 • Plus Test godkjent
 • Bilstolen passer bra i både mindre og større biler

Ulemper:

 • Ikke egnet for barn under 9 måneder

LES MER


4. izi Twist B i- Size Bilsete — Testens dyreste

SJEKK PRISEN →

Et Norsk-produsert bilsete som er enkel å installere og sikrer en trygg biltur. Dette er setet for deg som ønsker beste kvalitet og mange funksjoner. Bilstolen er egnet for barn fra seks måneder til fire år. Den er derfor perfekt om dere skal kjøre mye i barnets første leveår.

Enkel installering

Setet er utrolig enkelt å installere. Det utstyrt med Isofix som er en internasjonal standard for festepunkter for barnesikringsutstyr. Det er basert på to fester nede på barnesetet som skal festes i bilens baksete.

Disse er lette å feste, samtidig som de sikrer at bilstolen sitter godt fastspent i bilen. Barnesetet vil da til enhver tid stå stødig i bilsetet, som sikrer barnet ditt en trygg reise.

Bilstolens siderotasjon er også en smart funksjon. Dette gir en kjapp og enkel installering og du vil uten problemer får barnet inn og ut av setet. Dette sparer deg mye tid i en travel hverdag.

Setet har også lyd og visuelle indikatorer som hjelper deg å montere setet på riktig måte. Du vil derfor få «beskjed» om du har gjort noe feil under installasjonen.

Designet for enestående beskyttelse

Setet er laget for å gi barnet ditt den beste beskyttelse. Det er utstyrt med babypute og Universal level teknologi. Dette sikrer suveren beskyttelse og holder setet i rett vinkel. Barnets hode vil da ikke vippe fremover i kollisjoner. Putene sørger også for god komfort uansett sittestilling.

Setet har også innebygd ventilasjonssystem i ryggen som skal gi din lille en behagelig reise selv på varme sommerdager.

Det negative med setet er dens høye pris. Dette er den dyreste i vår test, og du skal være villig til å betale mye for en bilstol.

Pris har selvfølgelig ingenting å si når det er snakk om barns trygghet, og med tanke på dens gode beskyttelse er dette en god investering.

Fordeler:

 • Enkel installering
 • Enestående beskyttelse

Ulemper:

 • Høy pris

LES MER


5. Axid Minikid Bilstol — Allsidig bilstol

SJEKK PRISEN →

En sikker bakovervendt bilstol som gir god komfort i både store og små biler. Minikid bilstol tar liten plass, er enkel å montere og passer barn fra 0- 25 kg. Du kan derfor bruke bilstolen fra barnet er nyfødt til det er rundt fem år gammelt.

Fungerer kun i biler med 3- punktsbelte

Bilstolen er enkel å monter og fungerer i alle typer biler med 3-punktsbelte. Dette begrenser setet noe da eldre biler ikke nødvendigvis har 3-punktsbelte. Men heldigvis har de fleste biler i dag 3-punktsbelte.

Dersom barnet ditt ikke trenger benstøtten, kan du fjerne den uten problemer. Dette gir bedre plass i bilen og du kan derfor installere stolen i mindre biler.

Axid Minikid har også selvstrammende forsikringsbånd som skal gjøre monteringen enkel og trygg. Alt du trenger å gjøre feste stolen med beltene og vrikke stolen frem og tilbake til den sitter fast.

Gir trygghet til en rimelig pris

Bilstolen er Plusgodkjent, har dype sidevinger og justerbar nakkestøtte. Setet er derfor i stand til å gi barnet ditt den beste beskyttelse i kraftige kollisjoner. Nakkestøtten sørger for at barnet alltid vil ha en komfortabel stilling når dere kjører.

Du kan tilpasse lengden på nakkestøtten etter lengden på barnet ditt. En funksjon som er ypperlig å ha når du har barn i vekst.

Er du på utkikk etter en rimelig men samtidig trygg barnestol, er denne et godt alternativ. Den beskytter barnet og gir også god komfort. Men pass på at du har en bil med 3-punktsbelte før du kjøper denne.

Fordeler:

 • Rimelig
 • Plus Test godkjent
 • Godt egnet også for nyfødte barn

Ulemper:

 • Fungerer ikke biler med 2-punktsbelte (eldre biler)

LES MER


6. Axid Wolmax — Den billigste

SJEKK PRISEN →

Dette er den billigste bilstolen i vår test. Men til tross for sin rimelige pris er den sikker å bruke og gir god komfort. Axid Wolmax kan også brukes i alle bilens seter og passer brukbart i mindre biler, og godt i større biler.

Justerbar nakkestøtte og seterygg

Bilstolen kan justere lengde på både nakkestøtten og seteryggen. Dette gjør at du kan tilpasse etter barnets størrelse som gir god komfort. Barnet vil heller ikke vokse fra setet og det kan brukes helt til barnet er rundt fem år.

Setet er også godkjent av internasjonale standarder som skal sørge for trygg ferdsel. Barnesetet fungerer også både forovervendt og bakovervendt, men det er anbefalt med bakovervendt. Dette gir best beskyttelse i eventuelle ulykker.

Gode kundeomtaler

Eksisterende kunder er veldig fornøyd med bilstolen. De forteller om et trygt og sikkert produkt der barna sitter godt. Med tanke på prisen er kundene veldig fornøyde med bilstolen.

Tar stor plass og er vanskelig å montere

Som nevnt passer bilstolen både store og mindre biler, men den vil ta opp mye plass i en mindre bil. Barnesetet er ganske stort og vil derfor passe bedre i en stor bil. Med mindre dere skal være mange på biltur, fungerer setet også fint i en mindre bil.

Axid Wolmax er også ganske vanskelig å montere. Bruksanvisningen er dårlig, og vi brukte mye tid på å få den fastspent i bilen. Derfor ville vi ha gått for andre alternativer hvis setet må flyttes ved jevne mellomrom.

Fordeler:

 • Billig
 • Eksisterende kunder er fornøyde
 • Godkjent av internasjonale standarder for trygg ferdsel

Ulemper:

 • Vanskelig å montere
 • Setet tar stor plass

LES MER


7. Klippan Triofix Recline Comfort — Komfortabel bilstol

SJEKK PRISEN →

En behagelig bilstol laget for maksimal komfort. Den har mykt fyll både i rygg- og hodestøtten. Dette skal gi barnet ditt den beste velvære til og med på de lengste bilturene. Trekket på bilstolen kan også tas av og vaskes om det skulle være behov for det.

Flerfunksjonell

Bilstolen er flerfunksjonell. Dette betyr stolen kan bruke både forover- og bakovervendt. Du kan også ta av sidestøttene og benstøtten, slik at den kan brukes som en beltestol. Dette er en grei funksjon å ha når barnet ditt har vokst seg ut av stolens opprinnelige form.

Men dette er ikke anbefalt da sidestøtten og benstøtten er med på å beskytte barnet ditt i kollisjoner.

Stort sete som kan festes i alle biler

Bilstolen kan festes i både bilens 3-punksbelte og med hjelp av isofix. Dette gjør at bilstolen passer alle typer biler, selv dem med 2-punktsbelte. Men setet er noe stort som gjør at den stor plass i mindre biler.

Den er også veldig praktisk på grunn av den innebygde justeringen av beltehøyden. Du trenger ikke å løsne beltet fra bilstolen når du skal justere høyden. Du kan derfor raskt og effektivt justere høyden når det måtte passe.

Egnet for større barn

Den finsk produserte bilstolen er ikke like godt egnet for mindre barn. Stolen er designet for barn med en vekt på 9-36 kg. Det er derfor ikke anbefalt å plassere barn under et år i stolen.

Men har du barn over 1 år og ønsker at de skal sitte behagelig, er denne et godt valg.

Fordeler:

 • Utstyrt med myke innlegg som gir ypperlig komfort
 • Den er flerfunksjonell
 • Kan monteres med isofix og 3-punktsbelte

Ulemper:

 • Ikke egent for barn under 1 år
 • Setet tar stor plass i bilen

LES MER


8. izi Kid X3 i- Size — Sikker bilstol

SJEKK PRISEN →

izi Kid X3 er en oppgradering fra izi Kid Plus X1. Den har to oppdaterte funksjoner som gjør bilstolen til en av de sikreste på markedet. BeSafe har her laget en nyskapende bilstol med optimal beskyttelse mot sidestøt.

Lang brukstid

Setet er laget for barn mellom seks måneder og fire år. Dette gjør at barnet ditt kan bruke setet i mange år før det har vokst seg for stor.

Nakke- og ryggstøtten kan også enkelt justeres etter barnets høyde. Dette bra komfort til et barn i vekst. Gulvstøtten kan også justeres etter høyde. Dette vil gi bra stabilitet som sikrer en trygg og behagelig reise.

Mange funksjoner som gir god beskyttelse

Det beste med stolen er dens mange gode funksjoner som gir fantastisk beskyttelse. Den har oppgraderte sidestøtter og en funksjon kalt buddyhugger. Disse reduserer avstanden mellom døren og setet. Dette sørger for at stolen står stødig plassert i bilsetet.

Boddyhuggeren vil også sørge for at barnet ditt sitter fastspent i setet på en behagelig og trygg måte. Denne funksjonen gir barnet ditt en god plassering selv om det skulle være urolig etter en lang dag.

Setet har også fire sovende- og fire sittende stillinger. Disse justeres enkelt ut ifra barnets posisjon, og passer bra på lengre turer.

Frontbøylen på bilstolen kan du også justere. Dette gir en stabil montering og best mulig beskyttelse uavhengig av bilen størrelse. Setet passer derfor perfekt i både store og små biler.

Konklusjon er at dette er et veldig bra barnesete. Barnet vil sitte trygt og godt, og med nyskapende funksjoner gir setet god beskyttelse i kollisjoner.

izi Kid X3 i fungerer godt i alle biler og passer både små og store barn. Det negative med bilstolen er dens høye pris.

Fordeler:

 • Fantastisk komfort og beskyttelse
 • Passer godt i alle biler, uansett størrelse
 • Lang brukstid

Ulemper:

 • Høy pris

LES MER


Hvilke godkjenninger må bilstolene ha?

Når vi testet bilstolene tok vi bare bilstoler som er testet og godkjent for bruk i EU. For øyeblikket er det to godkjenninger du må forholde deg til. Dette er E- godkjenning og i-Size godkjenning.

Disse går ut på barnets høyde, vekt og størrelse, og stolens størrelse og vekt. Ingen bilstoler uten disse godkjenningene selges i Norge. Dette er fordi stoler uten ikke gir optimal beskyttelse i kollisjoner.

Kjøper du en stol i andre land enn EU land, må du derfor passe på at stolen har disse godkjenningene.

En siste godkjennelse du kan se etter er om stolene er Plus Test godkjent. Dette er en test som sjekker hvor mye kraft stolene tåler i en kollisjon. Er den Plus Test godkjent, vil den beskytte mer i en kraftig kollisjon enn de som ikke er godkjent.

Når kan barnet begynne med bilstol?

Når barnet ditt klarer å sitte stabilt med støtte og er stort nok til å fastspennes i stolen kan det begynne å bruke bilstol. Selen må alltid havne i riktig stilling rundt barnets kropp slik at det sitter trygt fastspent.

Skulderstroppene skal være i høyde med barnets skuldre og ikke høyere. Dette gir best komfort og sørger for best beskyttelse.

Mange av bilstolene kan justere høyde slik at den passer ditt barn.

Når er barnet for stort for bilstolen?

Det er ingen fasit på dette. Men stolene har en maksvekt som det er viktig du følger. Er barnet ditt tyngre enn det stolen tåler, vil det ikke gi tilfredsstillende komfort eller beskyttelse. Derfor må det skiftes ut så fort barnet er tyngre enn stolens maksvekt.

Stikker hodet til barnet over hodestøtten og den er støtten er på sitt lengste, er det også på tide å skifte stol.

Hvor lenge holder en bilstol?

En bilstol anbefales ikke å bruke lengre enn ti år. Dette er fordi det kan komme nye retningslinjer for hva som er godkjent. Plasten og beskyttelsen rundt stolene vil også blir eldre og svakere noe som reduserer kvaliteten.

En bilstol er en ferskvare og burde ikke gå i arv. Det er sterkt anbefalt å kjøpe en ny bilstol når den nærmer seg ti år.

Hvordan fester man en bilstol?

Det varier på bilstolen hvordan den skal festes i bilen. Men de kan festes på flere ulike måter.

Nummer en er ved hjelp av isofix. Dette er en internasjonal standard for barnesikringsutstyr. Det festes da ved hjelp av et forankringspunkt som ligger i bilsetet. Dette er en enkel og effektiv måte å montere barneseter på.

Du kan også festes ved 3-punktfeste eller 2- punktfeste. Dette avhenger hvor mange plasser selene skal festes i. Har du 2-punktfeste i bilen og et 3-punksete, vil du ikke klarer å montere setet i bilen.

Dette er fordi du ikke har nok seler i bilen til å feste stolen på en optimal måte.

Slik finner du riktig bilstol

Når du skal kjøpe bilstol er det flere ting du må ta hensyn til. For det første er det utrolig viktig at du finner en stol som har riktige godkjennelser. Dette er fordi disse er testet og godkjent for å gi optimal beskyttelse til den sårbare kroppen i barnestolen.

Siden ingen stoler uten disse godkjennelsene selges i Norge, har vi ikke vurdert stolene på godkjenning.

Derfor mener vi du burde tenke på følgende før du kjøper din bilstol:

 • Barnet
 • Bilen
 • Behov
 • Budsjett

Barnet

Det absolutt viktigste er å ta hensyn til barnet ditt. Du burde tenke i gjennom barnets størrelse, vekt og hvor gammelt det er.

For at barnet skal få best komfort er det viktig å følge stolenes retningslinjer for optimal vekt. Det er ikke anbefalt å kjøpe en stol barnet skal «vokse» i. Er barnet for liten for stolen vil det være veldig ubehagelig og det gir ikke like bra beskyttelse.

For best komfort og beskyttelse må du kjøpe en stol som passer ditt barns størrelse.

Bilen

Hvor stor bil har du? Noen av bilstolene er ganske store og passer ikke i mindre biler. Finn derfor en stol som passer din bil. Dette gir best stabilitet og gjør at den står bedre imot i kollisjoner.

Du må også finne ut hvilket feste du har i bilen. Ikke alle bilstoler og biler kan festes sammen. Derfor er det viktig at du vet at stolen kan festes i din bil.

Behov

Her er det flere ting å tenke på. Kjører dere mye og lengre turer, er det lurt med en stol som gir best mulig komfort. Lange bilturer fastspent i et sete kan være utrolig slitsomt for en liten kropp. Finn derfor et behagelig sete barnet kan sove i hvis du vet at dere skal kjøre mye og langt.

Det er også greit med et sete som er lett å montere og demontere hvis dere skal flytte stolen ofte mellom forskjellige biler. Det er utrolig slitsomt å bruke mye tid på å montere et barnesete. Men skal det står permanent i bilen, har ikke dette mye betydning.

Budsjett

Det finnes stoler i alle prisklasser. Siden det ikke selges stoler som ikke er sikkerhetsgodkjent i Norge vil du være sikker på at stolen du kjøper gir god beskyttelse. Prisen på stolene bestemmes da av funksjoner.

De dyreste stolene har som regel flere funksjoner som skal gi best mulig komfort. Men det viktigste er at du kjøper en stol som treffer dine kriterier og er innenfor ditt budsjett.

bilstol test