fbpx

Billig TV test: 4 rimelige skjermer med flott bilde i 2022

Når det kommer til hytta, bobilen eller campingvognen er det greit å ha en TV-skjerm, men som oftest har man verken plass eller behov for en stor flatskjerm. Da er det godt å vite at det finnes utallige billig TV-skjermer til en rimelig penge. Vi har tatt jobben med å finne frem noen av dem for å gjøre jobben med å velge enda lettere. Det vi har sett etter i denne testen er billige TV-er som gir godt bilde, samtidig som de er kompatible med forskjellige underholdningssystemer.

Skal du velge en TV for campingvogn eller bobil er det viktig at TV-en er robust, men også at designet er så kompakt som mulig. Vi har derfor sett på TV-er i 24-32” segmentet som passer utmerket til dette formålet. Skjermene er store nok til å se en film eller få med seg nyhetene, men ikke større enn at de enkelt kan pakkes bort når det er på tide å skru av.

For å finne frem til disse skjermene har vi tatt utgangspunkt i tilgjengelig informasjon på nett. Vi har gått gjennom en rekke tidligere best i test artikler, sett på tilbakemeldinger fra verifiserte kjøpere, samt innhentet informasjon fra produsenter og forhandlere. Dette har gjort det mulig å gjøre en helhetlig vurdering av hvert produkt og komme frem til de absolutt beste skjermene tilgjengelig i dag.

Den skjermen som kom best ut av vår test var Andersson 24”, dette er en TV som gir full-HD bilde samtidig som den er kompakt nok til å passe overalt. Dermed er den utmerket for deg som er på jakt etter en TV til bobilen, hytta eller bare ønsker en ny skjerm på barnerommet. Skjermen har alle nødvendige tilkoblingspunkter og er kompatibel med Android TV.

VÅRE favoritter

 • Smart-TV
 • FollowMe TV kompatibel
 • PVR-opptaker
SJEKK PRISEN →
 • 12 V adapter inkludert
 • Full HD
 • VESA kompatibel
SJEKK PRISEN →
 • CI+ port
 • HDMi, VGA og SCART kompatibel
 • Full-HD oppløsning
SJEKK PRISEN →

Billig TV test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Andersson 24” HD TV
Kompakt og praktisk TV-skjerm fra Andersson som passer utmerket til mindre rom eller bobilen. Skjermen har alle nødvendige tilkoblingspunkter og støtter Android TV for strømmetjenester. Den har også innebygd mediespiller for deg som bruker programkort. Dermed kan du ta opp kamper og programmer direkte til en ekstern harddisk.
SJEKK PRISEN →
Andersson 32” Full HD Smart-TV
Denne større skjermen fra Andersson byr på alt 24” skjermen har, men er samtidig et fullverdig Smart-TV. Du kan dermed velge om du skal se på TV via trådløst internett, eller via tradisjonell antennekabel. Høy oppløsning og bred kompatibilitet gjør at denne er utmerket til barnerommet eller hytta.
SJEKK PRISEN →
Skantic 32” HD-TV
Skantic 32” er en prisgunstig TV med bred funksjonalitet. Her får du et skarpt bilde og en innebygd mediespiller. Du kan gjøre opptak via USB til eksterne enheter, koble den på digital TV-mottaker eller benytte deg av funksjonalitetene til mediespilleren. Dermed kan du strømme innhold, ta opp serier eller vise frem feriebilder rett på TV-en.
SJEKK PRISEN →
Samsung 32” LED-TV
Ønsker du en LED-TV med ekstra høy oppløsning og støtte for Smart-TV, er Samsung 32” LED en utmerket skjerm. Den kommer med Samsung sitt eget Smart Hub system som gjør at du kan strømme innhold direkte på TV-en. PurColor teknologi sørger for et bilde med høy kontrast og naturtro farger.
SJEKK PRISEN →

1. Andersson 24” HD TV – Best i test

Andersson LED24

SJEKK PRISEN →

Denne 24” skjermen fra Andersson er en kompakt og fullverdig TV. Det lille designet gjør at den fungerer utmerket i bobilen, barnerommet eller på hytta. Den leverer et fullverdig bilde med høy oppløsning, samt har støtte for Android TV slik at du kan se YouTube, strømme filmer og serier eller koble den til en spillkonsoll for underholdning.

Det lyse designet og lille foten gjør at den tar opp lite plass, men fortsatt leverer et bilde stort nok for hele familien. Den har også vanlig VESA-feste for deg som ønsker å fastmontere den i bilen, eller henge den på veggen. For deg som vurderer den for bobil eller campingvogn vil det være godt å vite at skjermen har støtte for 12V og det følger adapter med i esken.

Benytter du deg av programkort når du er ute på tur kan det være praktisk å vite at det finnes en innebygd mediespiller i TV-en. Dette gjør at du kan ta opp både programmer og kamper slik at du kan se dem når du kommer frem dit du skal. TV-en har også FollowMe TV funksjon som gjør at du kan streame innhold direkte fra TV-en til kompatible mobile enheter. Dermed kan du få med deg de viktigste øyeblikkene i kampen, eller dagsrevyen uten at du trenger være foran TV-en.

Uansett om du vil ha ny TV til barnerommet, hytta eller campingvogna er denne skjermen fra Andersson et utmerket alternativ. Den er spekket med funksjonalitet og har et klart HD-bilde. Muligheten til å ta opp programmer via USB og strømme rett til mobile enheter gjør at den passer spesielt godt for deg som skal ha med TV-en på tur.

Oppsummert

 • 12 V adapter inkludert
 • Full HD
 • VESA kompatibel

LES MER

2. Andersson 32” Full HD Smart-TV – Beste smart TV

Andersson LED3245FHDA

SJEKK PRISEN →

Andersson 32” er en TV med full HD-oppløsning og er et fullverdig Smart-TV. Dermed er den kompatibel med en rekke håndholdte enheter, men du kan også velge å se TV trådløst via internett. For deg som skal ha den på hytta eller i bilen fungerer den fortsatt med tradisjonell antennekabel. Det er også godt å vite at den har alle de vanlige tilkoblingsmulighetene som HDMI og USB.

Ønsker du et bredere utvalg på innhold vil Smart-TV plattformen gi tilgang til Netflix, YouTube og en rekke andre medier. Disse krever tilgang til internett og eget abonnement. Velger du derimot å sette et programkort i TV-en vil det være kjekt å vite at den har en innebygd mediespiller. Dette gjør at du kan ta opp kamper, programmer og serier, og se de når du er tilbake på hytta eller bobilen.

Skjermen støtter også FollowMe TV som er en funksjon der du kan strømme innhold fra TV-en direkte til kompatible bærbare enheter som nettbrett og mobiltelefoner. Dette gjør at du kan få med deg høydepunktene fra kampen, eller siste nytt uten at du trenger være i nærheten av TV-en. Den har vanlig VESA-feste som gjør at du enkelt kan feste skjermen til på veggen om du ønsker dette.

Ønsker du deg en litt større TV til hytta eller campingvogna vil denne 32” fra Andersson være et utmerket alternativ. Den har et stort og klart bilde, samt alle nødvendige funksjonaliteten til strømming av eksternt innhold. Smart-TV plattformen til Android er brukervennlig og enkel, men TV-en har også støtte til tradisjonelle programkort for deg som foretrekker de vanlige kanalene på TV.

Oppsummert

 • Smart-TV
 • FollowMe TV kompatibel
 • PVR-opptaker

LES MER

3. Skantic 32” HD-TV – Beste med mediaspiller

Skantic B3225HD

SJEKK PRISEN →

For deg som er på jakt etter en prisgunstig TV for hytta eller campingvogna er Skantic 32” en utmerket skjerm. TV-en har høy oppløsning på bildet med skarpt detaljnivå for både TV-sendinger og eksternt innhold. Skjermen har CI+ port som gjør det mulig å koble den til med en CA-modul og dermed sette inn et programkort for tradisjonell TV.

Skantic har også inkludert en USB-port i denne TV-en. Dermed kan du koble til eksterne enheter som harddisker og minnepinner rett i TV-en. Dette gjør at du kan se på ditt favorittinnhold, eller bruke TV-en til å ta opp innhold sendt på lineær TV. På baksiden finner du inngang for HDMI, SCART og VGA, som gjør at den er kompatibel med alt fra Chromecast til spillkonsoller og DVD-spillere.

Det eneste vi savner på denne skjermen er funksjonen Smart-TV, men ettersom man kan koble til en rekke kompatible enheter kan man fortsatt få mye underholdning ut av TV-en. Du kan f.eks. benytte en HDMI for å koble den sammen med en PC og på den måten få tilgang til forskjellig strømmeinnhold. En Chromecast, Apple TV eller lignende plattformer kan også gjøre at TV-en oppnår sitt fulle potensiale som underholdning på turen.

Vil du ha en klassisk TV-skjerm av høy kvalitet er Skantic 32” et utmerket valg. Her får du alt man bør forvente av en TV på hytta i et klassisk og elegant design. Det medfølger stativ til skjermen, men den er også kompatibel med VESA-veggfester for deg som foretrekker å ha den hengende på veggen.

Oppsummert

 • CI+ port
 • HDMi, VGA og SCART kompatibel
 • Full-HD oppløsning

LES MER

4. Samsung 32” LED-TV – Beste design

Samsung UE32

SJEKK PRISEN →

Denne modellen fra Samsung er et LED-TV spekket med teknologi og gir et naturtro bilde med høy kontrast. TV-en kommer med Samsung sitt eget Smart Hub system som er en fullverdig Smart-TV plattform. Dette gjør at du kan strømme innhold direkte til TV-skjermen via tjenester som Netflix, Viaplay og HBO.

Det klare bildet og brede funksjonaliteten gjør at du får en fullverdig TV-opplevelse uansett om du er på hytta, i campingvogna eller i bobilen. Skjermen er kompatibel med både kabel og antenne slik at du får inn kanalene uansett hvor du er. Ultra Clean View sørger for å filtrere bort forstyrrende støy på linja slik at du kan få et skarpt og klart bilde.

TV-en har Micro Dimming Pro kombinert med HDR som gir mer levende farger og får frem klare detaljer i det lyse og mørke på skjermen. Dermed får du et bredere spekter av farger og visuelle detaljer selv i de mørkeste scenene på filmen. Du kan også bruke skjermen som en forlengelse av skrivebordet ditt. TV-en kan nemlig speile PC-en trådløst for deg som har behov for en tur innom kontoret der du befinner deg.

Ønsker du deg en fullkommen TV-opplevelse på hytta eller i bobilen vil denne skjermen fra Samsung være et utmerket valg. Den benytter seg av TIZEN-teknologi fra Samsung som er deres nyeste plattform for Smart-TV. Dermed kan du speile PC-en rett på TV-en, strømme innhold fra Apple TV, Netflix, Rakuten TV og lignende tjenester. Dersom du ønsker er det også mulig se på Youtube og lineær TV via antenne og kabel. Uansett vil du få et naturtro bilde med skarpe detaljer.

Oppsummert

 • Tizen Smart-TV
 • VESA støtte
 • HDR oppløsning

LES MER


Spørsmål og svar

Hva er et programkort?

Et programkort er en form for TV-abonnement for deg som ikke har fast bakkelinje. Dette er vanlig å bruke i bobil, campingvogn og hytter der bakkenettet ikke er tilgjengelig. Via et programkort vil du få tilgang til de vanlige TV-kanalene som man ellers får gjennom en hjemmedekoder.

Hvordan ser jeg innhold fra eksterne enheter?

Dersom TV-en din har USB vil den støtte eksterne enheter som minnepinner og harddisker. Dette gjør det mulig å se film, serier og bilder som du har lagret på eksterne enheter direkte på TV-en din.

Er alle TV-er VESA kompatible?

De aller fleste TV-er har støtte for veggfester fra VESA, men du bør alltid undersøke dette i forkant før du kjøper en TV med den hensikt å henge den på veggen. Noen TV-er har en støttefot som ikke lar seg fjerne og vil dermed ikke være mulig å henge på veggen.

Hva er forskjellen på HD og HDR?

Selv om begge deler gir et bilde i full-HD, vil HDR ha dypere kontraster og et mer naturtro fargespekter. Du vil derfor oppleve at HDR TV-er har et bedre bilde enn vanlige HD TV-er i de fleste tilfeller.

Hvordan fungerer en PVR-opptaker?

En PVR-opptaker lar deg ta opp programmer som sendes på lineær TV. Dermed kan du ta opp fotballkamper, TV-serier, nyheter og annet du ønsker å se ved en senere anledning. Disse billige TV-ene har ingen integrert harddisk så du vil dermed måtte koble en ekstern lagringsenhet til TV-en for å bruke PVR.