fbpx

Billig strøm test: Her er de 7 beste alternativene (2023)

Du kan spare mye penger i måneden på å velge riktig strømavtale. Å finne en leverandør av billig strøm, derimot, er både en tidkrevende og ikke minst frustrerende oppgave.

Vi har tatt på oss oppgaven med å teste ut hvem som har billigst strøm slik at du enklere kan sammenligne de ulike strømavtalene.

Ved å overvåke markedet og oppdatere strømprisene kontinuerlig, ønsker vi å gi deg oversikten du trenger. Her finner du åtte av markedets billigste strømleverandører.

Vi mener den beste leverandøren er fjordkraft . Her får du strømavtaler skreddersydd til ditt behov, samtidig som at de kan vise til de laveste prisene. Husk at avtalen som er best for deg kommer an på faktorer som ditt strømforbruk,og hvor du bor i landet. Det er derfor ikke gitt at strømavtalen som er billigst for oss, er det beste alternativet for deg.

Billig strøm test: Her er årets vinnere

BILDE PRODUKT
Fjordkraft
Dette er en av Norges største strømleverandører, og her blir du tilbudt konkurransedyktige priser og prisvinnende kundesupport.
SJEKK PRISEN →
Norgesenergi
En populær leverandør som faktisk er Norges første lavprisaktør. Her finner du strømavtaler tilpasset ethvert behov.
SJEKK PRISEN →
Eidsiva
Strømleverandøren med flest strømavtaler. I tillegg får du som kunde en rekke fantastiske tilbud, som rabatter i en rekke utvalgte butikker.
SJEKK PRISEN →
GNP Energy
En brukervennlig leverandør som er kommet på markedet for å konkurrere med de aller største selskapene. Her får du gode priser og oversiktlige strømregninger.
SJEKK PRISEN →
NTE Energi
PEt miljøvennlig strømselskap som tilbyr tre fornuftige strømavtaler tilpasset ditt behov.
SJEKK PRISEN →
Hafslund Strøm
Norges desidert største strømselskap, som har vært i drift helt siden 1898. Her får du flere fordeler som blant annet 100 prosent fornøydgaranti.
SJEKK PRISEN →
Dalane Energi
Her får du et rikelig utvalg av billige strømavtaler, spesialtilpasset ditt behov. Dalane tilbyr priser få leverandører kan måle seg med.
SJEKK PRISEN →
Glitre Energi
Dersom du er opptatt av at din strøm kommer fra 100 prosent fornybare kilder, er Glitre et utmerket valg. Dette er en leverandør perfekt for deg som vil verne miljøet.
SJEKK PRISEN →

1. Fjordkraft—Hele Norges strømleverandør

SJEKK PRISEN →

Fjordkraft, som også er et børsnotert selskap, er en av Norges største strømleverandører. De leverer strøm til tusenvis av hjem og til både store og små arbeidsplasser i privat og offentlig sektor.

Du får en rekke fordeler som kunde hos Fjordkraft. Blant annet forsøker de alltid å matche markedets beste strømpriser, samt at de har en brukervennlig app der du får full oversikt over ditt strømforbruk. I tillegg har de en prisvinnenende kundeservice der du alltid kan forvente god hjelp dersom det trengs.

Strømavtalene du får er som følger:

Spotpris

Spotprisavtalen til Fjordkraft følger prisen i strømmarkedet og har vist seg å være deres billigste alternativ over tid. Det er også denne avtalen flest eksisterende kunder hos Fjordkraft benytter seg av.

 • Månedsbeløp på 27 kroner
 • Spotpris som endrer seg fra time til time
 • 5.49 øre per kWh
 • Innkjøpskostnader kommer i tillegg

Forutsigbar strøm

Med denne avtalen fastsettes prisen du skal betale minimum to uker frem i tid. Det betyr at du blir varslet dersom det skjer en prisendring minimum to uker før du skal betale. På denne måten er det ingen overraskelser når du skal betale strømregningen.

Med andre ord er dette en perfekt avtale for deg som elsker forutsigbarhet og hater overraskelser. Fordelen med en slik avtale er at strømprisene er relativt stabile, og du får fastsatt prisen på strøm i minst to uker av gangen.

 • Strømpris på 19.99 øre per kWh
 • Ingen månedsbeløp
 • Skulle prisen endres får du varsel i god tid før det gir utslag på regningen din

LES MER


2. Norgesenergi—Norges første lavprisaktør

SJEKK PRISEN →

Et av Norges største strømselskap ble etablert i 1999, og var den første strømleverandøren på markedet til å tilby kundene sine billig strøm. Dette medførte bedre vilkår og billigere strømutgifter, også hos de andre strømleverandørene.

I dag kan du velge mellom tre populære strømavtaler hos Norgesenergi, og du kan enkelt sammenligne prisene takket være deres oversiktlige strømkalkulator:

Strøm 100 prosent fra vannkraft

Dette er en fantastisk avtale dersom du ønsker å sikre strøm som er 100 prosent fra vannkraft. Sammenligner du en slik produksjon med andre selskap, ser du at prisen er betraktelig lavere hos Norgesenergi. Strømgiganten klarer her å kombinere god pris med fornybar produksjon.

 • Spotpris som følger strømprisen time for time
 • 27 kroner i måneden
 • 3.49 øre per kWh
 • 1.99 kroner per dag

Strøm til lavpris

Dette er strømselskapets mest populære avtale og deres billigste alternativ. Du betaler:

 • Spotpris som følger strømbørsen
 • Månedsbeløp på 27 kroner
 • 3.49 øre per kWh

Strøm med Trygghet

Denne avtalen ønsker å tilby en trygg og forutsigbar strømregning, slik at du skal unngå å gå på en smell i de kalde vintermånedene. Her har du mulighet til å betale en fast pris uavhengig hvor mye strømmarkedet svinger i en kortere periode.

 • Spotpris med mulighet for en fastpris i korte perioder
 • 49 kroner i måneden
 • 3.49 øre per kWh

LES MER


3. Eidsiva—En heldigital strømavtale

SJEKK PRISEN →

Eidsiva er et energi- og infrastrukturselskap som arbeider aktivt for å være en virksomhet som skaper gode verdier for samfunnet ved å drive på bærekraftig måte. Deres mål er å leve opp til visjonen «drivkraft for nye muligheter» ved å tilby deres kunder nye, smarte og miljøvennlige løsninger.

Eidsiva strøm har et rikt utvalg av strømavtaler der du tilbys konkurransedyktige priser, uansett hvilken avtale du velger. Vi skal se nærmere på dem her:

InnlandsSpot

Dette er deres mest populære strømabonnement, og den følger utviklingen til kraftbørsen. Med denne avtalen får du en rekke fordeler som blant annet rabatter i diverse utvalgte butikker. Dette betaler du:

 • Spotpris som endres fra time til time
 • Fast månedsbeløp på 49 kroner
 • 5.75 øre per kWh

Fast Vinterpris

Om du ikke ønsker strømregninger som skyter til værs om vinteren, velger du denne avtalen. Her betaler du en fast pris i vintermånedene og spotpris resten av året.

 • Du betaler et fast beløp på 49 kroner i måneden
 • 36.50 øre per kWh
 • Bindingstid
 • Abonnementet skiftes til InnlandsSpot etter at avtalen utløper

Trygg Privat

Dette er en kombinasjon av en spotprisavtale og en fastprisavtale. Det fungerer ved at en strømforvalter kjøper inn den antatte billigste strømprisen, slik at du til enhver tid skal være sikker på å få markedets beste pris.

Dette er et godt valg for å sikre seg mot høye strømregninger samtidig som den skal tilby god fleksibilitet.

 • Du betaler et fastbeløp på 88 kroner i måneden
 • Dette er mer fleksibelt enn en fastpris, men også mer forutsigbart enn en spotpris. Dyktige forvaltere finner den beste prisen til deg.

Fastpris

Her betaler du en fastpris, men det som skiller denne avtalen fra andre fastprisavtaler er at du selv kan velge bindingstid.

 • Fastpris 1 år: 33.84 øre per kWh + månedsbeløp på 49 kroner
 • Fastpris 3 år: 38.44 øre per kwh + månedsbeløp på 49 kroner
 • Fastpris 3 måneder: 36.50 øre per kWh + månedsbeløp på 49 kroner
 • Fastpris 6 måneder: 33.50 øre per kWh + månedsbeløp på 49 kroner

I tillegg tilbyr Eidsiva strømavtaler som Minispot, InnlansSpot Ung, Trumf strømavtale Eidsiva Spot, Lagspiller, eStandard, Standard Variabel, Eidsiva Trygg, SolSpot og LadeSpot. Eidsiva er leverandøren med størst utvalg av strømavtaler.

LES MER


4. GNP Energy—Leverer strøm i alle nordiske land

SJEKK PRISEN →

Denne uavhengige strømleverandøren har eksistert siden 2010, og har som formål å konkurrere med de store selskapene når det kommer til pris og brukervennlighet. Det betyr at de ønsker å levere konkurransedyktige priser, og samtidig levere transparente strømregninger som er enkle å håndtere.

Som kunde hos GNP Energy blir du tilbudt følgende:

Trygghetspakka

Dette er en forvaltningsavtale som går ut på at en strømekspert gjør kontinuerlige innkjøp av strøm basert på sitt markedssyn. Forvalterne skal da finne markedets beste pris, som de deretter tilbyr deg som kunde.

 • Du betaler 79 kroner hver måned
 • Du betaler 49 øre per kWh
 • Bindingstid på 12 måneder, med et gebyr på 150 kroner dersom du vil ut av avtalen

Fastpris 3 mnd

Her er du sikret å betale en fast pris i tre måneder, uavhengig av hvor høy strømprisen er. Det eneste som påvirker dine strømregninger er hvor høyt strømforbruk du har. Etter avtaleperioden flyttes du til abonnementet GNP Energy Marked.

 • Bindingstid på 3 måneder
 • Du betaler 4.90 øre per kWh

Marked

Her betaler du en spotpris som følger den nordiske kraftbørsen Nord Pool. Avtalen har et månedlig fastledd på 39 kroner per måler, og du kan få de tre første månedene gratis dersom du binder deg i seks måneder.

 • Du betaler Spotpris
 • 9.25 øre per kWh
 • 39 kroner i måneden
 • Ingen bindingstid, men med mulighet for å binde deg i seks måneder

I tillegg tilbyr GNP Energy strømavtaler som Standard, Online, Flytende pris kampanje, Flytende pris online, Folkepakka, Flytende pris Web Marked Kampanje, Marked Web. 

LES MER


5. NTE Energi—Strømavtaler tilpasset ditt behov

SJEKK PRISEN →

Det trønderske energiselskapet hevder at de har fokus på kundenes fremtidige behov, og har i over 100 år produsert og levert grønn og fornybar energi til sine kunder. Dette har de klart takket være både vann-, vind- og solkraft.

Strømprisene deres er ikke de verste, men samtidig langt i fra å være billigst. Dette er en konsekvens av deres enorme fokus på å ha en grønn og miljøvennlig tilnærming.

Vi skal se nærmere på avtalene de presenterer:

Slå Spot

Her vil NTEs forvaltere prøve å gi deg en rimeligere pris enn spotprisen. Navnet «Slå Spot» kommer av at de skal prøve å «slå» eller utkonkurrere spotprisen ved å finne billigere strøm. En annen fordel med denne avtalen er at dersom NTE oppnår gevinst på strømbørsen, deles gevinsten 50/50 med deg.

 • Du betaler en porteføljepris der forvaltere velger ut den billigste strømprisen for hver måned
 • 10.27 øre per kWh
 • Bindingstid på 6 måneder, med et bruddgebyr på 1000 kroner

Topp 5 Garanti

Denne avtalen sørger for at prisen du betaler er blant de fem aller billigste, sammenlignet med andre strømleverandører. Garantien gjelder per år, noe som gjør at du ikke er garantert å ha blant de billigste prisene hver måned. Totalt sett gjennom året, skal denne avtalen dermiot være blant de fem billigste.

 • Du betaler 21.99 øre per kWh
 • 0 kroner i månedsavgift

Spot Pris

Over tid har dette vist seg som den billigste avtalen for de fleste av deres kunder. Her følger du altså en spotpris som varierer fra måned til måned.

 • Spotpris
 • 5.21 øre per kWh
 • 42 kroner i månedsgebyr

LES MER


6. Hafslund Strøm

SJEKK PRISEN →

Hafslund er Norges største nettselskap og har vært i drift siden 1898, og ble i 2017 børsnotert for første gang. Hafslund Strøm fikk bare i 2020 nesten 100.000 nye kunder, noe som mest sannsynlig kommer av fordelene de tilbyr i form av gode priser, forutsigbarhet og 100 prosent fornøydgaranti.

Det betyr at du får pengene tilbake dersom du ikke er fornøyd med avtalen du har blitt tilbudt.

webSpot

Strømleverandøren beskriver dette som sin billigste avtale, ettersom man her betaler minst i månedsgebyr. Dette er også en elektronisk avtale, noe som betyr at bestilling og kontakt med support skjer over nett.

 • Fast månedsbeløp på 29 kroner
 • Spotpris som følger strømbørsen Nord Pool
 • 5.69 øre per kWh

Strøm

Dette er en spotprisavtale som Hafslund selv beskriver som avtalen som gir mest for pengene.

 • Fastbeløp på 59 kroner per måned
 • Spotpris som endres fra måned til måned
 • 6.95 øre per kWh

Garantipris

Her får du mest forutsigbarhet, noe som betyr at prisen svinger mindre enn en spotpris. Her garanterer Hafslund at den gjennomsnittlige årsprisen skal være minst like god som gjennomsnittet av variabelprisene til 10 utvalgte strømleverandører i Norge.

 • Du betaler gjeldende fastbeløp per måned
 • 31.90 øre per kWh
 • Nettleie til lokalt nettselskap kommer i tillegg

Direkte Variabel

Dette er en avtale som er mer fleksibel enn en garantipris og mer forutsigbar enn en spotpris. Prisendringer blir varslet 14 dager i forkant.

 • 0 kroner i månedlig fastbeløp
 • 44.90 øre per kWh, men denne prisen endres fra måned til måned
 • Ingen bindingstid

LES MER


7. Dalane Energi—Billig strøm

Fordelen med Dalane Energi er at de har et rikt utvalg av strømavtaler du kan velge mellom. Disse er spesialtilpasset for deg, og alle avtalene byr på svært konkurransedyktige priser få leverandører kan måle seg med. Vi skal se nærmere på avtalene de tilbyr:

Kraft 24

Dette er et spotprisprodukt, noe som går ut på at prisen følger spotprisen som fastsettes på kraftbørsen Nord Pool. Det betyr at strømprisen varierer fra måned til måned, men dette har vist seg å være en av de billigste strømavtalene de siste 10 årene.

Dette er hva du får med kraft 24:

 • Du betaler null kroner i månedsgebyr
 • Ingen bindingstid
 • Spotprisen varierer fra måned til måned, pluss et påslag på 5.9 øre per kWh

Hyttekraft

Som navnet tilsier, er dette perfekt for deg med hytte. Dette er hva du betaler:

 • Ingen bindingstid eller fast månedspris
 • Spotpris + 5.9 øre per kWh

Ung strøm

Dette er en avtale for deg under 35 år, og dette er et litt billigere alternativ enn Kraft 24. Her følger du samme spotpris som varierer fra måned til måned, men du betaler mindre per kWh.

 • Ingen bindingstid eller fast månedsgebyr
 • Du betaler spot + et påslag på 4.9 øre per kWh

Fornybar Strøm

Dette er en tilleggsavtale du kan putte på enhver avtale du har fra før. Denne avtalen fungerer som bevis på at det blir produsert strøm fra fornybare kilder. Du betaler:

 • 1.9 øre per kWh + din opprinnelige strømavtale.
 • Ingen bindingstid eller fast månedspris

Standard Variabel

Dette er en avtale der prisen styres av konkurransen i markedet. Strømprisen følger kraftmarkedet med en avdempet priskurve. Du betaler:

 • 39.90 øre per kWh, inkludert mva.
 • Ingen bindingstid

Fastpris

I denne avtalen binder du deg i 12 måneder, noe som er ypperlig for deg som vil ha en forutsigbar strømregning. Det betyr at du betaler tilnærmet likt beløp hver måned, uavhengig av svingningene i markedet. Du betaler:

 • 41.90 øre per kWh, inkludert mva.
 • Bindingstid på 12 måneder

8. Glitre Energi – Fornybar strømleverandør

Glitre har som visjon å omstille samfunnet fra fossile til miljøvennlige energikilder, og dette er noe som synes ved at de leverer energi ved hjelp av vannkraft.

Strømavtalene de tilbyr kommer i fire forskjellige varianter, og disse er utviklet for å passe ditt behov. Prisene på disse avtalene er en del høyere enn hva du får hos andre leverandører, men fordelen med Glitre Energi er deres fokus på å drive på en bærekraftig måte.

En annen fordel med Glitre er at du kan benytte deg av deres strømkalkulator for å velge strømabonnementet som passer deg.

Glitre Familie

Er dere en større familie i en stor husholdning, samt at dere ønsker bærekraftig energi, er denne avtalen et utmerket valg:

 • Du betaler en spotpris som følges time for time
 • 6.9 øre per kWh
 • 19 kroner i måneden
 • Ingen bindingstid

Glitre Frihet

Er du mye på farten og forventer et lavt strømforbruk, er dette et godt alternativ. Også her er energien hentet fra 100 prosent fornybare kilder.

 • Du betaler en spotpris som er forskjellig fra måned til måned
 • 4.85 øre per kWh
 • 19 kroner i måneden i påslag
 • Seks måneder bindingstid

Glitre forutsigbar

Ønsker du forutsigbarhet er dette avtalen for deg. Her betaler du:

 • 28.90 øre per kWh
 • Ingen påslag
 • Ingen bindingstid

Glitre Trygg

Her får du en fast strømpris hver måned. Du betaler:

 • 37.16 øre per kWh
 • 49 kroner hver måned

Hvilken strømavtale er best?

Hvilken strømavtalen som er best varierer fra person til person, ettersom strømprisene varierer kontinuerlig og det er ingen som med sikkerhet kan spå hvordan markedet skal utvikle seg fremover. Avtalen som er best for deg kommer an på faktorer som størrelsen på din husholdning og ditt antatte strømforbruk. Strømprisene varierer også ut ifra hvor du bor i landet.

Å finne strømavtalen du bør velge er derfor ingen enkel oppgave. Utvalget er stort, og det er lett å gå seg vill i havet av tilbud. Det viktigste du burde tenke på er som sagt størrelsen på din husholdning og ditt antatte strømforbruk.

Spotpris

En spotpris følger prisene på kraftbørsen, noe som gjør at prisene vil svinge en del, og du vil spesielt i vintermånedene risikere høye strømregninger. Likevel har spotpris historisk vist seg å være billigere enn fastpris på sikt.

Fastpris

Betaler du fastpris er det kun ditt eget strømforbruk som avgjør variasjonene i strømregningen. Her betaler du en fast månedlig strømpris og et månedlig gebyr. Som regel innebærer en slik avtale også bindingstid.

Variabel pris

Dette er en avtale hvor forvaltere finner den billigste strømmen til deg. Dette er et godt alternativ dersom du vil ha mer fleksibilitet enn hva man får ved fastpris, og mer forutsigbarhet enn ved spotpris. En slik avtale innebærer imidlertid høye månedsgebyr ettersom den innebærer forvaltere som gjør en aktiv jobb med å finne den beste avtalen til deg.

Hva er best for deg? 

Dersom du foretrekker forutsigbarhet er fastpris det du burde velge. Synes du det er greit med større svingninger i pris, har spotpris vist seg å være det billigste alternativet. Variabel er en avtale midt i mellom disse to, og et godt valg dersom du vil benytte deg av billigere strøm, men samtidig unngå skyhøye strømregninger på vinteren.

De mest populære avtalene hos de fleste leverandører er spotprisavtaler.

Kan jeg bytte avtale?

Ja, du kan bytte avtale, med mindre du har bundet deg fast til den avtalen du har nå. Du kan for så vidt kjøpe deg ut av de fleste avtaler, og utkjøpsgebyret varierer fra selskap til selskap. Uansett gjør du lurt i å holde deg oppdatert på strømmarkedet slik at du kan sikre deg den beste strømavtalen for deg.

Hvordan spare penger på strøm?

Selv om det noen ganger kan virke som en umulig oppgave, er det faktisk bare noen små enkle tiltak som skal til for å redusere strømregningen din. Uansett hvor billig strøm du har er det mye penger å spare ved å benytte seg av noen enkle hverdagslige grep.

 • Oppvarming: For å spare penger på oppvarming kan du skru ned en grad på hver varmeovn du har i hjemmet. Dette vil ikke utgjøre mye på varmen, men vil ha stor betydning for ditt strømforbruk i det lengre løp. Varmepumper har også betraktelig mindre energiforbruk enn for eksempel panelovner, og er derfor et godt alternativ dersom du har mulighet til installere det.
 • Varmtvann: Vær sparsommelig med varmtvannet. Dette er et strømsluk av de sjeldne. Dusj i kortere perioder, og kanskje ikke hver dag.
 • Elektronikk: Skru av elektronikk og plugg ut når det ikke er i bruk. Selv apparater som er i standby bruker en del strøm.
 • Belysning: Invester i sparepærer og husk å skru av lys i rom som ikke er i bruk. Bare ved å gjøre dette er det overraskende mye penger å spare.

Hva er nettleie?

Som oftest må du betale en avgift som kalles for nettleie som betales i tillegg til strømregningen. Nettleie er leien du betaler til nettleverandøren for å benytte deg av strømnettet. Disse inntektene går til vedlikehold, drift og forbedring av strømnettet, og den betales til selskapet som eier strømledningen du får strøm av.

Noen strømleverandører har nettleie inkludert i prisen, mens andre ikke har det. Leverandøren av nettleien har du ikke mulighet til å endre, ettersom det kun finnes en aktør per geografiske område. Prisen på nettleien samsvarer med ditt personlige strømforbruk og beregnes per år, mens kostnaden fordeles utover året.

Billig strøm test