fbpx

Biffkniver test: Dette er kokkenes 5 favoritter i 2023

Alle kjøttelskere vet nok hvor stor betydning biffkniver har for matopplevelsen. Det er nesten umulig å skjære biff med et vanlig bestikk, men det er ufattelig deilig når man ikke må «krige» seg gjennom kjøttet når man skal skjære det.

Ønsker du kniver som skjærer gjennom biffen som en lek, er det ingen tvil om at du er på rett plass. Vi har samlet kokkenes utvalgte favoritter i håp om at du enklere skal finne knivene som passer deg og ditt budsjett. Vi har ikke selv testet produktene, men basert testresultatet på forbrukeromtaler, produktbeskrivelser og eksisterende tester utført av diverse testpanel.

Biffkniver test: Alle våre favoritter

BILDE PRODUKT
Laguiole Hamrede biffkniver med pakkaskjefter
Laguiole Hamrede biffkniver med pakkaskjefter kombinerer kvalitet, komfort og pris på en bemerkelsesverdig måte. Disse knivene, med deres unike hamrede rustfrie stålblader og komfortable pakkatre håndtak, gir en overlegen brukeropplevelse, alt mens de leveres i en eksklusiv eske.
SJEKK PRISEN →
Robert Welch Trattoria
Robert Welch Trattoria biffkniver kombinerer moderne estetikk med funksjonalitet, inspirert av europeiske bistroer. Knivene, laget av høykvalitativt rustfritt stål, har hå
SJEKK PRISEN →
Robert Welch Radford Biffkniver
Robert Welch Radford biffkniver kombinerer klassisk helmetall-design med høykvalitativt rustfritt 18/10-stål. Knivene er både elegante og funksjonelle, tåler oppvaskmaskin, og leverer en sofistikert spiseopplevelse.
SJEKK PRISEN →
Morakniv Masur
Er du på utkikk etter et sett med luksuriøse biffkniver er det ingen tvil om at det er disse du burde gå for. Morakniv Masur er biffkniver av skyhøy kvalitet, og det er ikke til å legge skjul på at disse er blant de desidert beste på markedet. Prisen er kanskje høy, men vi tror likevel de er verdt hver eneste krone.
SJEKK PRISEN →
Morakniv Classic
Morakniv Classic er et godt alternativ til de dyreste toppmodellene. Dette fordi dem er av høy kvalitet, nesten tilsvarende de beste toppmodellene, samtidig som de kommer til en svært god pris. Her slipper du altså å grave altfor dypt i lommeboken for et sett med slitesterke biffkniver.
SJEKK PRISEN →

Her kan du lese “Grillbestikk test”


1. Laguiole Hamrede biffkniver med pakkaskjefter – Best i test

Laguiole Hamrede biffkniver med pakkaskjefter

SJEKK PRISEN →

Å finne den perfekte biffkniven kan være en utfordring, men når vi snakker om kombinasjonen av kvalitet, komfort og pris, står Laguiole Hamrede biffkniver med pakkaskjefter som den ubestridte mesteren. Disse knivene bærer på en sjarm og funksjonalitet som overgår konkurrentene. Med knivblader av rustfritt stål som har blitt hamret, blir ikke bare knivenes utseende rått og stilfullt, men denne detaljen sikrer også at maten ikke klistrer seg til kniven under skjæring.

Håndtaket, laget av naturfarvet pakkatre, garanterer en jevn og komfortabel følelse hver gang du griper det. Og som om kvaliteten på selve kniven ikke var nok, leveres de i en luksuseske fra Laguiole, og legger dermed til en ytterligere dimensjon av eksklusivitet. Kombinert med deres estetisk tiltalende og funksjonelle treskjefter, blir disse knivene ikke bare et verktøy, men et statement på bordet. Vår klare testvinner, Laguiole Hamrede biffkniver med pakkaskjefter, representerer det ypperste innen kvalitet og design.

Oppsummert

 • Rustfrie, hamrede knivblader
 • Komfortable pakkatre håndtak
 • Leveres i eksklusiv eske
 • Forener kvalitet og estetikk

LES MER

2. Robert Welch Trattoria – Moderne design

Robert Welch Trattoria Biffkniver

SJEKK PRISEN →

Når estetikk og funksjonalitet kombineres, finner man Robert Welch Trattoria biffkniver. Disse knivene oser av moderne stil, med et mørkt design som fanger øyet ved ethvert middagsbord. Inspirert av sjarmen til en europeisk bistro, representerer disse biffknivene essensen av kontinental eleganse.

De skarpe bladene er laget av høykvalitativt rustfritt stål, som garanterer presisjon ved hvert snitt. Håndtakene, støpt av POM-plast, sikrer et solid grep mens man nyter biffen. Ikke bare er de praktiske og elegante, men også utrolig vedlikeholdsvennlige. Etter en smakfull middag kan disse knivene enkelt plasseres i oppvaskmaskinen, noe som gjør rengjøringen til en lek. For den som verdsetter både design og funksjon i hverdagslivet, er Robert Welch Trattoria biffkniver det opplagte valget.

Oppsummert

 • Moderne, mørkt design
 • Inspirert av europeiske bistroer
 • Høykvalitativt rustfritt stål
 • Kan vaskes i oppvaskmaskinen

LES MER

3. Robert Welch Radford Biffkniver – Helmetall

Robert Welch Radford Biffkniver 4-Pk

SJEKK PRISEN →

Robert Welch Radford har produsert en perfekt kombinasjon av tidløs eleganse og funksjonalitet. Hvis man søker etter biffkniver som har en nøytral estetikk i motsetning til de mer tradisjonelle treskjeftene, blir Radford-serien et naturlig valg. Designet med inspirasjon fra klassisk helmetall gir disse knivene et subtilt preg av raffinement som komplementerer ethvert middagsbord.

Bortsett fra det estetiske, oppfyller Robert Welch Radford alle praktiske behov. Settet består av fire kniver som gir et skarpt kutt hver gang. Dette er takket være det høykvalitative rustfrie 18/10-stålet som ikke bare sikrer skarpheten, men også lang levetid. Den rustfrie konstruksjonen garanterer også at knivene beholder sin glans og finish over tid.

Et annet viktig aspekt av disse knivene er vedlikeholdets enkelhet. Ingen trenger å bekymre seg for spesielle rengjøringsmetoder – knivene kan enkelt vaskes i oppvaskmaskinen uten å miste sin skarphet eller glans.

For de som verdsetter en kombinasjon av klassisk design og moderne funksjonalitet fremstår Robert Welch Radford som et ideelt valg for et biffknivsett.

Oppsummert

 • Klassisk helmetall-design
 • Høykvalitativt rustfritt 18/10-stål
 • Oppvaskmaskinsikre
 • Blanding av tradisjon og nåtid

LES MER

4. Morakniv Masur — Premium

Morakniv Masur Biffkniv

SJEKK PRISEN →

Er du på utkikk etter et sett med luksuriøse biffkniver er det ingen tvil om at det er disse du burde gå for. Morakniv Masur er biffkniver av skyhøy kvalitet, og det er ikke til å legge skjul på at disse er blant de desidert beste på markedet. Prisen er kanskje høy, men vi tror likevel de er verdt hver eneste krone.

Disse biffknivene fra Morakniv tar garantert borddekkingen til nye høyder og imponerer dine gjester. De har et luksuriøst design og eksklusivt utseende med det ergonomiske grepet av valbjørk. Knivbladet er av kaldvalset rustfritt stål av høy kvalitet, som etter herding har en fantastisk skarphet.

I tillegg er knivene varmebehandlet, så du er garantert en kniv som er ekstremt slitesterk og holdbar. Knivene er også spesialutviklet i samarbeid med stjernekokken Mathias Dahlgren og designeren Mårten Cyrén, og nettopp derfor er knivene skreddersydd for finere biffmiddager. Biffknivene leveres attpåtil i en fin gaveeske og fås som et sett bestående av enten to eller fire kniver.

Prisen er høy, men det skulle nesten bare mangle med tanke på kvaliteten. Det er også designerkniver som gjør dem mer eksklusive. Så ønsker du det beste av det best, er dette helt klart biffknivene å gå for.

Bladlengden på knivene er på 12 cm, og de har en tykkelse på 2,5 mm. Totallengden derimot, er 22,6 cm, mens vekten er på lave 102 gram.

Oppsummert

 • Luksuriøse og eksklusive biffkniver
 • Rustfritt stål av høy kvalitet
 • Ergonomisk grep av bjørk
 • Leveres i fin gaveeske

LES MER

5. Morakniv Classic — Et godt alternativ

Morakniv Classic Biffkniv

SJEKK PRISEN →

Morakniv Classic er et godt alternativ til de dyreste toppmodellene. Dette fordi dem er av høy kvalitet, nesten tilsvarende de beste toppmodellene, samtidig som de kommer til en svært god pris. Her slipper du altså å grave altfor dypt i lommeboken for et sett med slitesterke biffkniver.

De klassiske biffknivene beskrives som både skarpe og elegante. Det hevdes av utviklerne selv at de tar borddekkingen og kulinariske opplevelser til nye høyder, på grunn av sitt lekre design. Vi skjønner godt hva utviklerne mener, da de er utformet med et lekker skaft av bjørk.

Selve knivbladet er laget av rustfritt stål av høy kvalitet, samt at de også er varmebehandlet. Dette gjør knivene særdeles slitesterke og holdbare. Det ergonomiske håndtaket har den karakteristiske fatformen og er laget av rødt bjørketre, noe som gjør kniven til en ekte klassiker.

Knivene måler 20 cm, der bladlengden er på 10 cm og tykkelsen er på 2 mm. Vekten er på 269 gram. Prisen er som sagt ikke den verste, i alle fall sett i forhold til knivene sin høye kvalitet. Du får derfor her et godt alternativ til de beste toppmodellene om du ønsker kvalitetssterke kniver, men helst uten å måtte betale altfor mye.

Oppsummert

 • Ekstremt skarpe og holdbare
 • Rustfritt stål av høy kvalitet
 • Ergonomisk håndtak av bjørk
 • Leveres i en fin gaveeske

LES MER


Hvorfor kjøpe Biffkniver?

En biffkniv kjøpes ikke bare fordi det skal være lettere for deg å skjære gjennom kjøttet. Det har også mye å si med hvordan kjøttet ligger igjen på tallerkenen. Når du prøver å skjære igjennom et kjøttstykke med en vanlig kniv, så vil du bli tvunget til å «røske til» slik at kjøttet ender opp i 1000 biter. Med en god biffkniv, så får du et helt rett og pent snitt på kjøttstykket

Dessuten utgjør det mye på stemningen. Inviterer du til biffmiddag og server en stor og blodig biff, kan stemningen i verste fall bli noe tam skal det spises med vanlig bestikk.

Hva er forskjellene på de ulike biffknivene?

Primært ligger hovedforskjellen i håndtaket. Håndtak i tre er det aller mest vanlige for knivprodusenter som lager litt ordentlige biffkniver. Du vil også se at disse håndtakene i tre er laget ergonomisk med nær sagt kirurgisk presisjon. På godt norsk betyr det at håndtaket sitter veldig fint i hånden din – og at kniven er behagelig å skjære med.

Ulempen med å ha et trehåndtak er naturligvis vektbalansen på kniven. Treverk vil aldri være tyngre eller like tungt som stål, noe som gjør at kniven vil «tippe litt fremover» når du holder den. Fordelene er naturligvis at du får et bedre og mer naturlig håndtak. I tillegg gir det biffkniven et mye røffere og stiligere utseende.

Du finner også biffkniver i stål eller aluminium. Disse ligner usedvanlig mye på vanlige kniver, men ønsker du likevekt gjennom hele kniven er aluminiums- eller stålkniver et bedre valg.

Hva koster biffknivene?

Prisen varierer voldsomt og hva du må betale handler i stor grad om hvor høy kvalitet du ønsker. Dessuten varierer prisen også ut ifra hvor mange kniver som følger med. Vanligvis koster de beste biffknivene alt mellom 1000 og 3000 kroner.

Hva utgjør gode biffkniver?

Dette er de kriteriene vi har brukt til å inkludere noen og luke ut mange kniver og knivsett fra testen:

 • Et sylskarpt knivblad. Avhengig av biffens kontur, så kan det være seigt å skjære i kjøttet. Du trenger en kniv som takler «alle» utfordringer.
 • Balansert vekt. En god kniv vil nærmest ha likevekt mellom håndtak og knivblad for økt komfort.
 • Pris. Som nevnt i forrige avsnitt: det er ingen som gidder å ruinere seg for å kjøpe bestikk man bruker ved noen få anledninger hvert år.
 • Et sterkt, men behagelig håndtak. Ergonomiske håndtak er det beste. Kniven skal føles naturlig i hånden din.

Uavhengig av om du er kongen av grillen eller en matentusiast, så vil noen gode biffkniver være midt i blinken for deg. De er perfekt til å ha et komfortabelt bestikk når man spiser, skjære gjennom kjøtt uten for mye anstrengelse samt skjære i kjøttet med kirurgisk presisjon

Vi håper du nå har et bedre bilde på hvilke biffkniver du skal velge.

Biffkniver test