fbpx

Vaffeljern Test: De 5 beste på markedet (2023)

Vaffeler er noe av det beste som finnes og egner seg godt både til kaffepausen og frokost. Vi har derfor i denne vaffeljern testen sammenlignet ulike modeller på markedet, slik at det skal være lettere for deg å velge modellen som passer deg best. Vi har ikke selv testet modellene, men baserer oss på andre tilgjengelige kilder og beskrivelser. Igjennom denne vaffeljern testen får du en innsikt i hvilke produkter du burde se etter når du skal kjøpe inn et nytt vaffeljern. Nedenfor finner du en kort oppsummering av de ulike produktene og en detaljert beskrivelse om hvorfor vi valgte de ulike vaffeljernene.

Her kan du lese om “Belgisk Vaffeljern”

Vaffeljern test: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
Åviken Vaffeljern
Et robust dobbelt vaffeljern med praktiske funksjoner som gjør det enkelt å lage sprø og gode vaffler, men også å vaske etter bruk.
SJEKK PRISEN →
Tefal Multijern
Med Tefal Multijern har du muligheten til å lage en rekke ulike retter fra toast til belgiske vaffler. En komplett og praktisk løsning som egner seg godt til familie kjøkkenet.
SJEKK PRISEN →
OBH Elite Vaffeljern
OBH er et elegant vaffeljern som steker jevnt og har et anti-stick belegg som forhindrer vaffelen i å sette seg fast. Hele jernet er enkelt å rengjøre og bruke, perfekt for de som ønsker et enkelt vaffeljern.
SJEKK PRISEN →
Cloer Dobbelt vaffeljern
Det er et helt greit tradisjonelt vaffeljern, men vi anbefaler å kjøpe Åviken i steden da dette tilbyr mye av de samme kvalitene, men har noe fler fordeler til samme pris.
SJEKK PRISEN →
Sage Belgisk Vaffeljern
Sage har unike funksjoner, bygget av rustfritt stål, steker jevnt og kommer inkludert med 1 års garanti. Anbefales for profesjonelle og vaffel elskere.
SJEKK PRISEN →

1. Åviken Vaffeljern – Best i test

Åviken Vaffeljern  SJEKK PRISEN →

 

Styrke: 1600 W.
l: 320 × 80 × 245 mm (BxHxD)

Vårt favoritt vaffeljern er Åviken elegance. Ser du etter et robust vaffeljern som gjør det lettvint å lage vaffler i hverdagen uten søl og med lite oppvask er det Åviken vi anbefaler.

Jernet har rette kanter som gjør det enkelt å betjene og rengjøre etter bruk. Det er et dobbelt jern som har et sammensatt midtpunkt som gjør det enkelt å overføre røre fra den ene siden til den andre.

I tillegg til at vaffeljernet produserer sprø vafler uten søl fortjener det også skryt for det elegante designet. Det har et moderne og minimalistisk design som gjør at det kan fint stå på høykant på kjøkken bordet. Med Åviken sitt vaffeljern har du også muligheten til å koble av strøm kabelen fra jernet som gjør at det tar mindre plass og ser finere ut.

Vafflene blir sprø og myke i midten når du bruker jernet riktig, men vi fant ut av den høyeste tempratur innstillingen var noe for varm, så husk dette når du skal ta i bruk vaffeljernet.

Konklusjon: Her får du et praktisk vaffeljern som er både stødig og lett å vaske. I tillegg til dette blir vaflene utmerket stekt og vaffeljernet blir solgt til en god pris. Det var dette vaffeljernet vi bestemte oss for å beholde her på kontoret og vi har kun gode ting å si om vaffeljernet så langt.

  LES MER


2. Tefal MultijernVaffeljern  – Best Selger

Tefal Multijern

  SJEKK PRISEN →

Tefal Multijern er et jern som gir deg muligheten til å forberede både belgiske vafler og toast. I tillegg til dette har du muligheten til å velge mellom 12 ulike tilleggsplater hvis du ønsker andre former, men disse må kjøpes separat.

Stekeplaten kan tas av etter bruk og vaskes i oppvaskmaskinen, noe som gjør opprydding og vasking så enkelt som det kan bli. Skulle det skje at platene blir slitt etter et eller to år har du muligheten til å bytte ut de enkelte platene i stedet for hele vaffeljernet.

Varmen på jernet er lett å justere og det er et lys på toppen av jernet som viser når jernet er varmt og et lys når vaflene er ferdig stekte. De første vaflene ble brente, men etter noen forsøk fant vi den perfekte temperaturen som ga de sprø og velsmakende vaflene vi lengtet etter.

Konklusjon: Tefal er en av våre favoritter, vaffeljernet egnet seg ikke til oss her på kontoret, men det er et utmerket alternativ for de som ønsker et vaffeljern å ha hjemme. Med tanke på at det gir deg muligheten til å steke en rekke forskjellige retter og jernet er såpass enkelt å rengjøre.

I tillegg til dette er det et stort pluss at jernet ser bra ut og at skivene kan enkelt byttes ut hvis slitasje skulle oppstå. Denne funksjonen kan spare deg en del tid og penger i lengden.

  LES MER


3. OBH Elite Vaffeljern – Beste enkelt jern

OBH Elite

  SJEKK PRISEN →

OBH elite er et elegant vaffeljern som lager 4 stjerners vaffelhjerter. Jernet kommer med to lys som viser når jernet er varmt og når vaffelen er klar. Kombinasjonen av non-stick belegget og de fem forskjellige varme innstillingene er det lett å lage vaffler slik du liker de.

Hvis du er uheldig å fylle i for mye røre er det en uthulet kant rundt vaffeljernet som samler opp røren slik at den ikke renner ut på kjøkkenbenken. Uthulingen er også laget av non-stick material som gjør den enkel å rengjøre etter bruk.

Designet er både pent og praktisk. På grunn av et kompakt design er jernet enkelt å lagre både på benken og i skap.

Konklusjon: Et solid vaffeljern som er enkelt å bruke og rengjøre. Med styrke innstillingen 4 får du sprøe og gode vafler som passer utmerket til kaffen eller en barnebursdag.

  LES MER


4. Cloer Dobbelt vaffeljern –  Mest for pengene

Cloer Dobbelt vaffeljern

  SJEKK PRISEN →

Cloer sitt dobbelt vaffeljern gjør jobben er et enkelt vaffeljern som får jobben gjort. Vi syntes det ble noe søl ved overflytting fra den ene siden til den andre da den ikke har et sammensatt midtpunkt som Åviken. Men er god til å fordele røren på hver side er det ikke noe i veien for å kjøpe Cloer sitt vaffeljern.

Den har et 5 stegs varme kontroller som gjør det enkelt å sette varmen til den optimale tempraturen. Vi brukte 4 i varme og dette resulterte i gode vafler som var sprø på kantene og saftig innvendig.

Vaffeljernet har et non-stick beleg som gjør at det er enkelt å løfte av vaffelen uten at noe setter seg fast og gjør det enkelt å vaske vaffeljernet etter bruk.

Håndtaket er noe smalt og har ingen åpning i midten som gjør det varmt å åpne jernet mens du steker.

Konklusjon: Det er et helt greit tradisjonelt vaffeljern, men vi anbefaler å kjøpe Åviken i steden da dette tilbyr mye av de samme kvalitene, men har noe fler fordeler til samme pris.

  LES MER


5. Sage Belgisk Vaffeljern – Premium Valg

Sage Belgisk Vaffeljern

  SJEKK PRISEN →

Saga sitt belgisk vaffeljern er et produkt som egner seg til profesjonell bruk eller til de som ønsker det absolutt beste. Jernet blir solgt til en høy pris, men vi kan forstå hvorfor. Med Sage sitt vaffeljern kan du med noen få taste trykk tilpasse vafflen til din foretrukkede konsistens. Noen av valgene du har er : Classic, Belgian, Chocolate, Buttermilk og Custom.

Velger du custom kan du ta nytte av de to justerende hjulene på fremsiden av vaffeljernet, har kan du justere mørkheten og varmen på vaffeljernet. Dette gir deg muligheten til å eksperimentere selv for å finne din foretrukket smak og konsistens.

Jernet er robust og holder lenge da det er bygd av rustfritt stål. For å forsikre deg om dette har du et års garanti fra Sage.

Rundt jernet er det en utdypet kant med anti-stick material som samler opp røren hvis du skulle være uheldig å fylt på for mye. Dette forhindrer at det blir noe søl på benken og gjør det raskere å rydde opp etter stekingen.

Konklusjon: Vi har ikke noe negativt å si om Sage sitt vaffeljern bortsett fra at den er noe dyr. Det er ikke et jern som passer til alle, men for de som har en cafe eller lager ofte vafler er dette et vaffeljern å vurdere.

  LES MER


Hva du må se etter når du kjøper et vaffeljern

Det finnes utallige vaffeljern på markedet og alle disse er av ulik kvalitet og egnet for forskjellige typer vafler. Vi alle liker vaflene våre litt forskjellig, noen crispy, noen brune og andre myke og hvite. Hvilket vaffeljern du burde kjøpe kommer an på hva du foretrekker og hvilke vafler du ønsker å lage.

Slik valgte vi de ulike vaffeljernene

Får å tilby et produkt for alle smaker og behov testet vi ulike vaffeljern som var egnet for forskjellige forbrukere. Når vi valgte de ulike produktene så vi på nettsider som dintest.no, prisjakt og thewirecutter som ga oss en god pekepinne på hvilke produkter vi skulle kjøpe inn.

Dette testet vi vaffeljernene på

Når vi kjøpte inn vaffeljernene var de disse kvalitetene vi vurderte vaffeljernene på.

Vaffel konsistens

Når man skal steke vafler er det viktig at de er jevnt stekt og at steke tiden er så kort som mulig. For at vaflene som skal bli gylden brune e er det viktig at røren har kontakt med steke flaten ellers blir det hvite flekker og myke områder rundt skorpen.

I tillegg til dette burde vaffeljernet slippe ut damp slik at vaflene ikke blir klissete. Apparatet burde også funke til alle slags rører uansett hvilken melk eller tykkelse den er.

Funksjoner

Tilleggs funksjoner er også noe vi så etter når vi rangerte vaffeljernene. Funksjoner som to lys på toppen som gir deg en indikasjon som viser deg når vaflene er varmt og når de er ferdige. Vi vet at det finnes produkter med pipelyd når vaflene er ferdige, men dessverre var disse kun solgt på Amazon som ikke finnes i Norge enda. Med en pipelyd har du muligheten til å gjøre andre oppgaver samtidig som du steker vaflene.

En funksjon som gjør det enkelt å justere varme styrken er også viktig. Varmen skal endres raskt også slik at det er liten vente tid mellom de ulike vaffel typene.

Raskhet på oppvarming og steking

Hvis du skal steke vafler til frokosten er det en fordel at jernet varmes opp så raskt som mulig og at steketiden er kort. Dette var noe vi hadde i bakhode når vi testet vaflene da vi kjenner oss godt igjen med stress og korte morgener.

Skal du ha et større selskap er det også en fordel at du rekker å lage alle vaflene før de andre blir kalde og at du får en mulighet til å sette deg ned selv isteden for å steke selskap ut hele måltidet.

Rengjøring

Rengjøring er en av de viktigste elementene i et vaffeljern. Det er ulike metoder som blir brukt som kan gjør det enklere å vaske opp etter matlagingen. et eksempel på en slik funksjon er en utdypende kant rundt vaffeljernet som samler opp røren som renner over.

Noe vi foretrekker på doble vaffeljern er at midten av jernet er samlet slik at du kan enkelt overføre røre fra den ene siden til den andre uten at det blir noe søl andre steder.

Lagring

Det siste vi så på var lagringsplass. De fleste av oss har ikke lagringsplass til et stort vaffeljern noe som gjør det viktig at det er kompakt og har et design som lar deg sette vaffeljernet frem på benken ut at det skulle skille seg helt ut fra stilen du har gående.

Det er også en fordel hvis vaffeljernet er lett da det gjør det enkelt å transportere og flytte, men igjen skal det ikke være for lett da disse er oftest bygd kun av plastikk.


Konklusjon

Vi håper at du fant nytte i denne artikkelen og at du sparte deg noen minutter i research. Hvis det er et produkt du lurer på eller et annet spørsmål med er det bare å legge igjen en kommenter i feltet under så skal vi svare så raskt vi kan.

Den beste butikken for denne typen produkter

vaffeljern