fbpx

Beste Stekepanne test: De 5 beste på markedet i 2023

Skal du kjøpe ny en stekepanne, men vet ikke hvilken du skal velge? Da har vi kanskje oversikten du trenger. Vårt mål er nemlig å geleide deg gjennom dagens utvalg av markedets beste modeller.

For å nå vårt mål med å hjelpe deg å finne stekepannen som passer deg og ditt budsjett, har vi nøye sondert markedet ved å vurdere beskrivelser og spesifikasjoner fra troverdige kilder. Basert på våre undersøkelser er det de fem modellene nedenfor som er de beste. Vår soleklare ener derimot, er ingen ringere enn stekepannen Seca S3. Raskt forklart er det en innovativ stekepannen til en god pris.

Den beste butikken for denne typen produkter

Beste stekepanne test: Her er våre favoritter

BILDE PRODUKT
Seca S3 non-stick
Seca S3 er markedets desidert beste stekepanne. Dette fordi den har en innovativ teknologi som fordeler varmen jevnt over hele pannens bunn. I tillegg er den slitesterk og enkel å rengjøre, samtidig som den leverer strålende resultat. Med Seca S3 kan hvem som helst bli en mesterkokk.
SJEKK PRISEN →
De Buyer Karbonstål Lyonnaise
Denne stekepannen blir bedre etter hvert bruk. Stål matterialet lar deg skrape i bunnen uten at den tar noe skade. Denne kan du ha i flere ti år uten å måtte bytte den ut.
SJEKK PRISEN →
Fiskars Norden
Med fiskars norden er vår favoritt. Vakkert design og en panne av høy kvalitet. Fiskars noden viste den beste non-stick evnen og hadde en av høyeste maks tempraturene.
SJEKK PRISEN →
Fiskars Handy
vis du ønsker en billig stekepanne er fiskars Handy vår anbefaling. Konstruert av alunminium med non-stick belegg som gjør den til en lett og praktisk stekepanne.
SJEKK PRISEN →
Tefal Talent Pro
Med Tefal Pro har du en rød indikator som viser når pannen har nådd optimal tempratur. Den har en god dybde og størrelse som lar deg lage større retter uten søl.
SJEKK PRISEN →

 

1. Seca S3 non-stick – Best i test

SJEKK PRISEN →

Det som gjør at stekepannen Seca S3 skiller seg ut sammenlignet med resten av markedet, er at den har en innovativ teknologi som fordeler varmen jevnt over hele pannens bunn. I tillegg forhindrer den at maten brenner seg fast, takket være bunnens slitesterke materialer og ikke minst fordi den er heftfri. Med Seca S3 kan hvem som helst oppfylle drømmen som MasterChef.

Denne pannen er utviklet for med en moderne teknologi, som gir en rekke fordeler. Først og fremst er den dobbeltsidig og helt heftfri. Det gjør at maten hviler på toppen av et bikubemønster istedenfor å være i direkte kontakt med selve bunnen. Ikke bare forhindrer det at maten brenner seg fast, men det gjør også pannen mye enklere å rengjøre.

Ikke nok med det, pannen leverer alltid ypperlige resultat ettersom den smarte strukturen i bunnen gjør at maten stekes fra flere vinkler samtidig. Sagt med andre ord, fordeles varmen jevnt utover hele pannen, slik at det ikke bare er maten i midten av pannen som blir ordentlig stekt. Undersiden av bunnen er også eksepsjonell og revolusjonerende sett i forhold til andre modeller. Det fordi bunnen har innebygde kobberioner, som gjør den mer effektiv enn tradisjonelle stekepanner.

I og med at stekepannen er mer effektiv enn andre modeller, reduserer du også energiforbruket når du lager mat. Dette har sin opplagte fordel da du får rimeligere strømregninger. Utover det skårer Seca S3 svært høyt på kundeanmeldesene. Der går noen så langt i å hevde at de har, takket være Seca S3, gått fra å være håpløs på kjøkkenet til nærmest bli en «mesterkokk».

Helt til slutt ønsker vi også å bemerke pannens gode pris. Til å være en toppmodell å regne, er den meget rimelig, spesielt om du sammenligner med andre toppmodeller. Derfor vurderer vi dette som stekepannen som gir mest for pengene, og derav er det vår testvinner.

Oppsummert

  • Innovativ stekepanne i rustfritt stål
  • Varmen fordeles jevnt utover hele pannens bunn
  • Den er heftifri – maten brennes ikke fast og den er enkel å rengjøre
  • Fem ganger så effektiv som andre modeller takket være kobberionene i bunnen.

LES MER


2. De Buyer Karbonstål Lyonnaise – Vår favoritt

De Buyer Stekepanne Karbonstål Lyonnaise Mineral

SJEKK PRISEN →

Positive punkter:

  • Tåler høye temperaturer
  • Blir bedre for hvert bruk
  • Tåler alt og kan vare i flere ti år
  • Du kan kan skrape bunnen så mye du vil da den ikke har noe belegg

Negative punkter:

  • Kan ikke vaskes i vaskemaskinen
  • Har ikke non-stick belegg

De Buyer er en panne som blir bedre for hvert bruk. Pannen er laget av det velkjente merket De buyer som er kjent for sine velstående stekepanner. I testene våre fant vi at pannen ga en jevn temperatur over hele overflaten selv ved lave temperaturer. Den har et ergonomisk håndtak som er komfortabelt å bruke som er viktig da pannen er tung.

Den kan ikke vaskes i vaskemaskinen og det er ikke non-stick belegg. Dette kan være en ulempe for hverdagsbruk, men perfekt for restauranter og mat elskere. Det ekstra arbeidet med pannen gir utslag i både smak og steke opplevelsen. Da pannen er av karbonstål har du muligheten til å steke ved ekstremt høye temperaturer og du ikke bekymre deg for å skrape eller ødelegge platen da den tåler alt.

Konklusjon: En perfekt stekepanne for kokker og mat entusiaster som ønsker en panne som kan være i flere ti år. På grunn av stål materialet er den umulig å ødelegge og blir bedre for hvert bruk. Ønsker du å lage mat raskest mulig og kortest mulig oppvask tid er ikke denne stekeplaten for deg, men ønsker du en profesjonell steke opplevelse og konsistens er dette en steke platte du burde se nærmere på.

LES MER


3. Fiskars Norden – Støpejern i vakkert design

Fiskars Norden stekpanne

SJEKK PRISEN →

Fiskars norden gir deg fordelene du kan forvente fra en stål panne og aluminiums panne samlet i en panne. Den kan brukes ved høye temperaturer uten avanserte overflatebehandlinger. Den er laget av støpejern og har et belegg av thermium som gir deg en overlegen non-stick effekt du ikke kan forvente fra andre materialer.

Håndtaket er laget av et vakker bjørke stykke som gir pannen et tidløst design. Samt at det er Avtakbart som gjør det enkelt å lagre pannen selv i mindre skap.

Før Fiskars Norden blir satt på lager gir de den en mineral behandling som gjør at pannen kan brukes med en gang uten at du trenger å gi den en avansert behandling som er nødvendig på andre stål plater. I testene hadde den en av de beste non-stick materialene som gjorde at den var enkel å lage mat i, men også å vakse etter bruk.

Konklusjon: En perfekt blanding mellom profesjonelle og hverdags panner. Her får du alle fordelene du kan forvente fra stål plater uten at det påvirker bruker vennligheten og steke opplevelsen. Et fantastisk valg for de som har et høyere budsjett og ønsker en god plate til å lage middagen.

LES MER


4. Fiskars Handy – Billig og bra

 

SJEKK PRISEN →

Fiskars handy er en praktisk panne som gjør det raskt og enkelt å lage mat. Den har et non-stick belegg som forhindrer maten i å sette seg fast. Bunnen på stekepannen er noe tynnere som gjør den 50% raskere å varme opp sammenlignet med konkurrentene. Da den er noe tynnere tåler den ikke like mye, men tiden du sparer gjør denne ofringen verdt det.

Belegget er av høy kvalitet som lar deg skrape bunnen og vakse den i vaskemaskinen uten at det ødelegger steke effekten.

Konklusjon:  En billig stekepanne som gir deg alt du trenger. Etter våre tester fant vi ut at pannen ga en balansert varme utover hele steke flaten. I tillegg til dette fungerte belegget utmerket og viste seg å være sterkt nok til å bli vasket i oppvask maskinen uten av det tæret på pannen.

LES MER


5. Tefal Talent Pro – Best Tefal Pannen

SJEKK PRISEN →

En panne som overrasket oss var Tefal Pro. Selv om den blir solgt under 400 kr har den unike funksjoner og laget av materialer som ga en utmerket bruker opplevelse. I midten av pannen er det et punkt som lyser rødt når den optimale temperaturen er nådd. Dette gjør det enkelt for deg å beregne når du skal starte stekingen.

Håndtaket på pannen er komfortabelt og siden pannen er laget av tefal er den enkel og lett å håndtere. Selv om tefal er et lettere material viste den seg å være både robust og av høy kvalitet som gjorde det mulig å vaske den i vaskemaskinen uten at dette hadde noen negativ på virkning på steke evnen og levetiden.

Konklusjon: En billig og bra panne som egner seg best til induksjon topper. Hvis du er på jakt etter en billig stekepanne for å ha på kjøkkenet er denne et godt valg. Selv om prisen er lav er funksjonene og material av høy kvalitet som gjør det enkelt å lage mat og vaske den etter bruk.

LES MER


Hva burde du se etter når du kjøper en steke panne

Stekepanner

 

Skal du finne en stekepanne på egen hånd er det noen viktige punker du burde sjekke.

Størrelse og form

Etter våre undersøkelser fant vi at den beste størrelsen var 30 cm i diameter. Dette var den optimale størrelsen for hjemmebruk da den gir deg en stor steke flate som gjør mulig å steke større biffer og lage en større middag uten å måtte bruke to stekeplater.

Når du har en større stekeplate rundt maten gir det en bedre brun farge og en finere steke skorpe da væsken i maten har mulighet til å trekke fritt ut av kjøttet.

Komfortabel vekt

Hvis pannen er for tynn kan det føre til til at maten brenner seg pågrunn av ujevn varme fordelen. Hvis den er for tung kan den være vanskelig å håndtere og det kan ta lang tid å varme opp pannen før den er steke klar. Skal man steke en biff er det viktig at stekepannen er varm før du legger kjøttet på steke flaten for å unngå at kjøttet blir slapt og tørt.

Kan brukes i ovnen

Det er flere retter som krever at pannen skal varmes eller at retten skal stekes i ovenen derfor er det viktig at stekepannen kan håndtere varmen og trykket  som oppstår i en stekeovnen.

Et godt håndtak

Hvis du aktivt vender og flytter pannen er det viktig at håndtaket er komfortabelt å bruke. Vi alle foretrekker ulike størrelser og former så dette er noe du som forbruker må finne ut av selv, men her i velgenklere fant vi alle håndtakene i denne testen komfortabel selv om de var i ulike former og størrelser.

Maks tempratur

Kjøper du en aluminiums plate har de gjerne mindre maks temperaturer. Dette er ikke et problem hvis du ikke skal bruke den i stekeovnen eller flambere kjøttet, men skal du ha en stekepanne til en restaurant må maks temperaturen være over 200 grader.

Lett å rengjøre

Vi regnet med at de fleste som leste denne testet skulle bruke pannen hjemme og stort sett til middags laging og frokost. Vi vet selv at det å vakse ikke er en morsom oppgave og vi ønsker at den tar kortest mulig tid.

Derfor er punktet “lett å rengjøre” noe vi har satt høyt på vår anmeldelse liste Med non-stick belegg setter ikke maten seg fast og som resulterer i at oppvaksen blir også lettere.

Stekepanne Test