ryddesag som kutter gress

Beste Ryddesag test: Disse 3 er de beste i 2020

beste ryddesag test

Beste ryddesag test: her er våre favoritter

Etter å ha ti forskjellige ryddesager og klippet over 985 kvadratmeter med gress var det Ryddesagen Makita EBH341UX1 fra Staypro.no som gikk av med seieren grunnet sin kraftige motor og praktiske funksjoner.


1. Makita EBH341UX1 – Best i test

Sjekk Prisen →

En kraftig og god ryddesag som egner seg godt til kraftig vegetasjon som kvister, tykt gress og busker. 

  • Kraftig motor og kniver som kan enkelt kutte ned tykkere kvister og busker
  • Komfortabelt håndtak som er ergonomisk tilpasset
  • Lite vibrasjon i håndtaket
  • Bensinen trenger ikke blandes med olje
  • 7.1 kg
  • Effekt – 1070 W

Sammenlignet med andre ryddesager er makita EBH341 på et annet nivå. Den kan enkelt kutte ned 3cm tykke kvister noe som er umulig med plastikk strenger som de fleste er utstyrt med. Grunnet de skarpe bladene og kratige motoren blir det lite vibrasjoner igjennom håndtaket som gjør det komfortabelt å jobbe selv i lengre perioder.

Man skulle tro at Makita EBH slukte bensin, men det gjorde den tvert imot. Den har et lavt driftstofforbruk og lavt avgassutslipp. Noe som lar deg jobbe i flere timer uten å måtte fylle på bensin.

Selv om prisen på denne ryddesagen er noe høyere enn konkurentene mener vi at den er verd hver krone den koster. Det er ikke alle som trenger en slik ryddesag, men de som skal kutte ned større kvister og busker er Makita EBH341 vår anbefaling.


2. Ryddesag, 43cc – Mest for pengene

Sjekk Prisen →

En billig og god ryddesag som er perfekt for gress og hagearbeid.

  • Selges til en rimelig pris
  • 42.7 CC motor
  • Perfekt til hagearbeid som kutting av gress og lavere vegetasjon

43CC ryddesagen egner seg perfekt til hagebruk som kutting av gress og annen vegetasjon. Med den kraftige motoren er det enkelt å gjøre hagearbeidet raskt og effektivt. Det er få som kan konkurere mot kvaliteten du får for pengene her. For under 2000 kr får du en robust ryddesag med 1,2KW 2-takts motor med et slagvolum på 42,7 CC.

Trimmerhodet er laget av aluminium som gjør sagen lett å håndtere. På bunnen av sagen er det 4 strenger som hjelper med å kutte ned vegetasjonen du skulle ønske. Disse er enkle å justere og bytte ut, men skal du jobbe med vanskligere terreng som tykkere kvister og busker er det Makita341 vi anbefaler da den har metall kniver. Men for de som trenger en ny ryddesag til hagebruk er denne vår anbefaling.


 

3. AL-KO BC 225 B – Billig og bra

Sjekk Prisen →

Effekt: 700 W
Vekt: 5.9 kg
Pris: 1740 kr

Hvis du ikke likte ryddesagen 43CC fra P-lindberg eller at den er ute av lager er det AL-KO BC 225B vi anbefaler. Ryddesagen er enkel å starte med startsnoren. Den har en mindre motor enn de andre på denne listen, men for lavere vegetasjon som planter, ugress og gress får den jobben gjort. Da den har en mindre motor og aluminiums kropp er vekten på sagen lav som gjør at den er enkel å håndtere.

Kombinasjonen av den lette vekten og justerbare håndtaket er ryddesagen enkel og komfortabel å bruke selv i lengre perioder. Med tanke på den lave prisen og hva du får for dette er Al-KO en verdig vinner av 3.plassen på vår ryddesag test.

Inkludert med sagen får du: Bæresele, trimmerhode og klinge med 3 tenner.


Tips til kjøp av ryddesag

ryddesag som kutter gress

En plenklipper kan enkelt kutte ned gress på større flater, men når det kommer til mindre kroker og hjørner lønner deg seg å ha en ryddesag. Har du en mindre plen er det fult mulig å bruke ryddesagen på hele tomten. Hvis eiendommen din har bratte kanter og bakker kan en ryddesag hjelpe deg der også.

For å gjøre livet ditt enklere har vi testet ulike ryddesager for å finne de beste på markedet. For hver pris kategori har vi valgt en vinner: En vinner, en premium ryddesag og en billig ryddesag.

Plastikk tråd eller metall blad?

På bunnen av en hver ryddesag finner du bladene som kutter vegetasjonen. Det finnes ulike typer blader, men de flest er enten en plastikk bråd eller metall kniver. Hvilken du skal velge kommer an på hvordan du tenker å bruke ryddesagen.

Plastikk tråd ryddesager er egnet til lavere og lettere vegetasjon som gress og planter. Den kutter større område i gangen som gjør at det tar mindre tid å gjøre arbeidet. Da disse trådene kan lett gå av er det ikke anbefalt å bruke disse til kraftig vegetasjon det er her metall kuttere kommer inn i bildet.

Metall blad ryddesager er anbefalt for deg som skal kutte kraftigere vegetasjon som busker og tykkere kvister. Disse kutter et mindre område i gangen da bladene er noe mer kompakte enn de med plastikk tråd. De fungerer godt til kutting av gress også, men det tar noe lengre tid enn plastikk ryddesager.

Hva burde du se etter i en ryddesag?

Når du skal kjøpe en ny ryddesag er det viktig at du velger den som passer best for deg. For å forsikre deg om dette anbefaler vi at du sjekker disse puntkene:

kraftig motor

Selv om du skal kun kutte gress er det viktig med en kraftig motor. Dette gjør det enklere, raskere og mer komfortabelt å jobbe med sagen. Har man en kraftig motor blir omdreidningen også større som gjør at hver kutt blir gjort raskere og enklere både for deg og sagen.

Komfortabel oppbygging

Hvis man skal jobbe i flere timer i strekk er det viktig å ha et komfortabelt håndtak og riktig arbeidsstilling for at du ikke skal få en stiv nakke eller smerter i håndledd. Vi anbefaler at du velger en ryddesag med justerbart håndtak og bæreseler. Vi har sett at kombinasjonen av disse to har gidd optimal komfort.

Lite vibrasjon i håndtaket

Det er vanskelig å finne ut av dette før man kjøper ryddesagen, men vi anbefaler å se på anmeldelser og tilbakemeldinger på bruktet angående dette. Hvis det er stor vibrasjon i håndtaket kan det bli både tungt og plagsomt å jobbe med sagen over en lengre periode.

Gode håndtak med gummi belegg og kraftig motor kan hjelpe i å oppnå mindre vibrasjon. Men oppbygningen og konstruksjonen på sagen har mest å si.

Lite drivstoff forbruk

Med tanke på både miljøet og brukervennlighet er et lite drivstoff forbruk nødvendig. Vi har testet flere ryddesager som har et stort forbruk som gjør at du må fylle bensin imellom arbeidsoppgavene noe som kan bli et irritasjonsmoment i lengden.

En løsning på dette problemet kan også være batteri drevne ryddesager.

Riktig blader til jobben

Som vi nevnte tidligere er det viktig å ha riktig blad for jobben. Skal du kutte gress anbefaler vi tråd kuttere, men skal du kutte ned kraftigere busker og kvister anbefaler vi mer robuste løsninger som metall kniver.